Ukrajina

Post Reply
dudlov

#7201 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

radostan dan wrote:najlakše je pametovati poslije bitke...
Ukrajina: Kličko okrivio političare za gubitak Krima

Lider Saveza za demokratske reforme i poslanik u parlamentu Ukrajine Vitalij Kličko, okrivio je ukrajinske političare za gubitak Krima, jer unazad 20 godina nisu napravili potrebne reforme u ovom dijelu zemlje, a dozvolili su vjerske, etničke i druge diskriminacije.

Gostujući u jednoj emisiji, Kličko je kazao kako su ukrajinski političari krivi za podsticanje etničkih, vjerskih i drugih razlika među narodom, te za gubitak Krima. On je dodao da je cijeli sistem u državi sve vrijeme radio da bi došlo do ovakve situacije na Krimu.

"Političari su podsticali etničke, vjerske i druge različitosti, razdvajali heroje na naše i tuđe. Danas vidimo ovakav rezultat: Krimljani se žale da im je ukrajinski Parlament posvećivao manje pažnje. Zaista, na Krimu i u drugim regijama nisu napravljene nikakve reforme", kazao je Kličko.
Dobro je da je skonto, krim je gotova priča jer jači tlači. Da su pametni da vide šta se može učiniti da istok ukrajine ne odšeta.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
jefferson

#7202 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

daxon wrote:
jefferson wrote: s obzirom da ovaj decko predsjedava ekonomijom 6 puta vecom od Ruske.
Dečko ne predsjedava ni sa čim, niti se bilo što pita, na njegovo mjesto, oni koji se pitaju u USA, mogli su postaviti i Snoop Dogg-a.
Pa to je razlika izmedju USA i Rusije. U Rusiji 140 miliona ljudi radi za Putina, u USA je to "malo" decentralizovano.
Ne bi sada ulazio u te BH teorije zavjere koje su rezultat kakvih kompleksa nize vrijednosti. Srecom, mi se ne pitamo nista, jer ne mozemo ni drzavu od 3.5 miliona ljudi urediti.
Bodkin

#7203 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

jefferson wrote:
Daj bolan, pa pogledaj u kojim problemima je Microsoft jer Windows phone nikako da dodje u ravan za iPhone i Androidom. To sto tebi Windows odgovara na telefonu ne znaci nista kada su u pitanju prodajne brojke.Pa Microsoft u zadnje vrijeme razmislja o usvajanju Androida jer nikako da W8 se probije kao ravnopravna konkurencija.
Isto tako, ja sam imao Android i vratio se na iOS i nikad vise necu da mjenjam iOS. To sto meni odgovara iOS ne znaci da recimo Android nece postati vrlo brzo mozda bolji (mozda, jer ja licno smatram da je smece).
prvo, idemo vec u OT
drugo, win je tek krenuo. kupio nokiu prije godinu i ima 10ak posto trzista.na nekim kao sto je spanija ima i do 30%.ako gledas serije i filmove vidio si koliko ima product placement-a. ispade ljudi samo na WP pricaju. polako
trece, radi se o razlozima kupovanja. WP nikako nije telefon koji kupis jer nemas nista drugo. drugaciji je koncept i to je ono sto je mene privuklo. iOS i android se razlikuju u 10% plafon.dakle najvise sam i odgovorio zbog ovoga. daleko od toga da uzmes WP na silu jer nemas izbora. Ni cijenom nije vise ispod samsunga ili apple (skoro. zna se ko drzi premium pricing).
cetvrto, android je smece i nikad nece postati bolji od iOS-a :D
husein_kapetan

#7204 Re: Ukrajina

Post by husein_kapetan »

Ovdje.. i uopšte..kako vidim najvećim djelom se diskutuje o efektima ovih događaja.. ergo, mislim da bi ovaj "slajd" događaja daleko jasniji bio kada bi se malo posvetili uzrocima svega ovog bez ikakvih tendencioznih primjesa...
Nekoliko pitanja koje bi svaki objektivan analitičar trebao sam sebi (a i drugim) postaviti
1)Nakon "legitimnih" protesta i svrgavanja Presjednika i kompletne vlade Ukrajine i instauracije ovih današnjih.. po kom kriterijumu ovi poslednji su "legitimni" predstavnici Ukrajine.. kako ih se danas tretira..?
2)Koji je objektivni primarni razlog reakcije USA i EU na način na koji reaguju..(osim evidentnih zazubica koje i ne trude da sakriju)
3)Zašto se sistematski zaobilaze Institucije međunarodnog prava koje bi ovakve situacije trebale tretirati... iako su svima puna usta istog (međunaronog prava)
4) Dali... u svijetlu zanjih 20 godišnjih sličnih ili istih situacija u svijetu iko.. ima pravo i kredibilitet pričati i gurati pod nos drugom nekakvo "međunarodno pravo" i "legitimnost i nelegitimnost"
Mislim da.. danas.. u ovom svijetu sa sve više "polariteta" jedino pravo koje se poštuje je pravo jačeg.. ostalo je nekakva siva zona koja mnogim pogoduje..
Chisum

#7205 Re: Ukrajina

Post by Chisum »

Lider Saveza za demokratske reforme i poslanik u parlamentu Ukrajine Vitalij Kličko, okrivio je ukrajinske političare za gubitak Krima, jer unazad 20 godina nisu napravili potrebne reforme u ovom dijelu zemlje, a dozvolili su vjerske, etničke i druge diskriminacije.

Gostujući u jednoj emisiji, Kličko je kazao kako su ukrajinski političari krivi za podsticanje etničkih, vjerskih i drugih razlika među narodom, te za gubitak Krima. On je dodao da je cijeli sistem u državi sve vrijeme radio da bi došlo do ovakve situacije na Krimu.

"Političari su podsticali etničke, vjerske i druge različitosti, razdvajali heroje na naše i tuđe. Danas vidimo ovakav rezultat: Krimljani se žale da im je ukrajinski Parlament posvećivao manje pažnje. Zaista, na Krimu i u drugim regijama nisu napravljene nikakve reforme", kazao je Kličko.
Bas ga hoce politika...

Klicko, ukrajinska Alma Cardzic.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7206 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

nihoniho wrote:
UnscarD wrote:Nema direktno veze sa temom ali je smjesno ...odnos ruskih zvanicnika prema Obami :D :D :D

Ista mislis da postignes falsifikovanjem cinjenia?
Obama predstavlja covjeka, to je valjda svkom normalnom jasno !?

Uobicajena snaga argumenata u diskreditaciji Amerike :roll:
Potrudi se da mi ne trosis vrijeme ubuduce...ako iko izjednacava Ameriku i Obamu onda si to ti a ja sam jasno napisao "odnos ruskih zvanicnika prema Obami " ...

;-)
Kikibombona

#7207 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Kakav diletant braco mila!

Upravo je on kriv za gubitak Krima.

Da je sacekao godinu dana do izbora, Rusija ne bi imala povod za siledzijski upad na ukrajinski teritorij.

Nevjeovatan debil.
Kikibombona

#7208 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

celziifc wrote:Obama: Nećemo se uvući u to, SAD-u ne treba rat s Rusijom

Američki predsjednik Barack Obama isključio je mogućnost američke vojne intervencije u Ukrajini. Rješenje sukoba između Ukrajine i Rusije zbog Krima Obama vidi u diplomaciji.
- Nećemo se dati uvući u vojni izlet u Ukrajini. Ne trebamo izazivati rat s Rusijom. Postoji bolji put i ja mislim da čak i Ukrajinci uviđaju da ne bi bilo dobro da se Rusija vojno angažira, to ne bi bilo dobro ni za Ukrajinu - poručio je Obama u intervjuu jednoj američkoj televizijskoj postaji.

http://www.24sata.hr/svijet/hladni-rat- ... ine-358465

eto vam ukrajinci,,sad znate sta znacite americi i zapadu,,nista,,
Nakon ovog je uslijedila Klickova sizofrena izjava. I onaj predsjednik sto likom podsjeca na nase NVO ublehase je ispuhao kao probusen balon.

Amerika ih iskoristila kao kurton za vlastite interese.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7209 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

nemojte tako...nije Kličko debil nego bokser
Renta

#7210 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

daxon wrote:Ukrajina je konačno, demokratskim putem, demokratski izraženom voljom naroda, dobila slobodnu demokratsku vlast. Novoizabrane demokrate, koje zapad tako nesebično podupire i savjetuje, u maniru pravih demokrata, demokratski smjenjuju novog direktora ukrainske televizije :-)

West democratic style :run:

Demokratski način sigurno nije. No, ako je točno da je zaslugom tog ravnatelja Ukrajinske televizije ista uživo prenosila potpisavanje aneksije Krima iz Moskve nije ništa bolje niti zaslužio.
Potpuno je jasno da se radi o proruskoj propagandi u kojoj zamislite učestvuje sama državna televizija. Nečuveno!

To je kao da bosanska FTV ili BHT prenosi uživo svečanu sjednicu aneksije RSrpske od strane Srbije u Beogradu. Kako bi Bošnjaci u Sarajevu reagirali??
Ili pak da RTV Republike Srbije prenosi svečanu sjednicu aneksije Kosova od strane Albanije ravno iz Tirane!
Jel bi Beograđani mirno gledali televiziju??? Moš misliti, u roku par sati sve bi bilo spaljeno.

Dakle, radi se očigledno o snažnim rusofilskim elementima u Ukrajini pa čak i u samom Kijevu koji mole boga da dođu Rusi. U vremenima revolucionarnim kakve jesu trenutne u Ukrajini, takve izdajice mogu biti sretne da im je glava još na ramenu.
valensija

#7211 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Kijev: Rusi, odgovorićemo vojskom!

IZVOR: TANJUG

Kijev -- Ukrajina će odgovoriti vojnom akcijom, ako Rusija pokuša da pripoji istočni deo zemlje, poručuje predsednik privremene vlade u Kijevu Arsenij Jacenjuk.

Image

"Želim da zvanično upozorim Rusiju: odgovorićemo odlučno, uključujući oštre vojne mere, na svaki pokušaj ruske vojske da otima Ukrajinu, da pređe granice ili pripoji istočni ili druge regione", rekao je, kako je objavljeno na veb sajtu vlade, Jacenjuk u Briselu, prenosi AFP.

Jacenjuk je, ranije danas u intervjuu za Rojters, rekao da ruski predsednik Vladimir Putin želi da destabilizuje ukrajinske predsedničke izbore u maju i da se priprema se moguću vojnu akciju u Istočnoj Ukrajini.

Po Jacenjuku, Putin želi da u Ukrajini izazove provokacije, a da potom pošalje vojne snage da bi zaštitile manjinu koja govori ruski. Sam ruski predsednik, međutim, demantuje takav scenario.

Na samitu u Briselu, koji se održava danas i sutra, lideri EU će razmotriti načine da se poveća pritisak na Rusiju povodom situacije u Ukrajini i da se pomogne ukrajinskoj posrnuloj privredi.
General War

#7212 Re: Ukrajina

Post by General War »

S&P snizio kreditini rejting Rusije

Međunarodna agencija za kreditni rejting "Standard i Purs" (S&P) pogoršala je prognozu rejtinga Rusije sa "stabilnog" na "negitivni".

Prognoza je pogoršana zbog rasta geopolitičkih i ekonomskih rizika, saopštila je agencija.

Dugoročni suvereni rejting zemlje u stranoj valuti je potvrđen na nivou "BBB", a u nacionalnoj valuti na nivou "BBB+", prenela je ruska agencija Prajm.

Pogoršanje prognoze je u vezi sa mogućim značajnim ekonomskih i finansijskim posledicama sankcija Evropske unije i SAD, navodi se u saopštenju.

Ipak, sankcije naročito EU, mogu da budu ograničene zbog trgovinskih i energetskih interesa Evrope, dodaje agencija.

Pogoršanje geopolitičke situacije već je dovelo do negativnih posledica po ekonomiju Rusije. Zbog toga S&P očekuje dalje usporavanje tempa rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) i pogoršao je prognozu za ovu godinu na 1,2 odsto, sa dva odsto prognozirana u decembru prošle godine. Prognoza rasta BDP za 2015. godinu je pogoršna na 2,2 odsto, sa tri odsto.

"Sa naše tačke gledišta, rast može biti i manje od jedan odsto, ako geopolitički rizici ne oslabe u skorije vreme", ukazuju analitičari S&P.

Naprotiv, ako privreda zemlja uspe da se izbori s teškoćama, finansijske rezerve će ispuniti očekivanja S&P, a proces prelaska na slobodne devizne kurseve se nastavi, prognoza može ponovo biti poboljšana na "stabilnu", navodi agencija.
Kikibombona

#7213 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Hlapoje wrote:
jefferson wrote:
Veliš, poslednjih 10 godina?
Da li ti znaš ko je bio na vlasti u Ukrajini od 2004 do 2010?
Znam, samo to je isto sranje. Bolje Ruska para odmah, pa sta bude, nego da se udje u neke smislene reforme.
Ipak ne zaboravi, koliko god se zapad mjesao u poslove Ukrajine, to nije ni bilzu koliko se rusi mjesaju, pa ne kontam isto tako sto ti mislis da su Timosenko i ostali imali apsolutnu oc da rade sta hoce? Takodje, ja uopste nisam rekao da su oni nesto bolji za Ukrajinu nego ostali, posebno kada je korupcija u pitanju. Svi su oni igrali tu kartu na jeftin gas od Rusije, a Rsi isto tako malo zavrnu pa odvrnu, sto je inace karakteristika tih kokosarskih drzava.
Ukrajinci sami moraju skontat da prvo kucu moraju svoju uredit pa onda dalje. Ali bojim se da ce opet Ruske pare biti draze da pokrpe rupe, nego da nesto smisleno urade.
Ne znam odakle tebi uopšte da su Rusi "malo zavrtali, pa odvrtali". Kad tako pogrešno postaviš stvari na početku, sasvim je normalno da izvodiš potpuno krive zaključke.
Znači, odlika je kokošarskih zemalja da svoju robu hoće da naplate? Interesantno. Ne znam šta bih rekao.

Ti pišeš kako se Rusi mnogo više mešaju u Ukrajinu, nego zapad? To i jeste tačno...ali i nije tačno.
Ruski uticaj u Ukrajini je prirodan. On je etnički, civilizacijski, istorisjki, vojno-politički, ekonomski...
Rusija ne mora čak ni da ulaže neki posban trud, da bi se "mešala" u Ukrajinu.
A Amerikanci, čiji uticaj u Ukrajini se svodi na NVO organizacije, izvode već drugu uličnu revoluciju u Ukrajini i menjaju legalno izabranu vlast van institucionalnim sredstvima.
I dok je onu prvu narandžastu revoluciju Moskva iskulirala, preko ove druge se nije moglo preći...jer se ispostavila otvoreno antiruska.
2004 godine revolucijom na vlast su došli Juščenko i Timošenko, i najotvorenije su sprovodili politiku euroatlantskih integracija. Zašto im Evropa tad nije pomogla da sprovedu reforme...ne znam.
Ali ispada po tebi da su im Rusi za to krivi.
Sah - mat!

Odlican komentar.
Kikibombona

#7214 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

valensija wrote:Kijev: Rusi, odgovorićemo vojskom!

Kijev -- Ukrajina će odgovoriti vojnom akcijom, ako Rusija pokuša da pripoji istočni deo zemlje, poručuje predsednik privremene vlade u Kijevu Arsenij Jacenjuk.

Image

"Želim da zvanično upozorim Rusiju: odgovorićemo odlučno, uključujući oštre vojne mere, na svaki pokušaj ruske vojske da otima Ukrajinu, da pređe granice ili pripoji istočni ili druge regione", rekao je, kako je objavljeno na veb sajtu vlade, Jacenjuk u Briselu, prenosi AFP.

Jacenjuk je, ranije danas u intervjuu za Rojters, rekao da ruski predsednik Vladimir Putin želi da destabilizuje ukrajinske predsedničke izbore u maju i da se priprema se moguću vojnu akciju u Istočnoj Ukrajini.

Po Jacenjuku, Putin želi da u Ukrajini izazove provokacije, a da potom pošalje vojne snage da bi zaštitile manjinu koja govori ruski. Sam ruski predsednik, međutim, demantuje takav scenario.

Na samitu u Briselu, koji se održava danas i sutra, lideri EU će razmotriti načine da se poveća pritisak na Rusiju povodom situacije u Ukrajini i da se pomogne ukrajinskoj posrnuloj privredi.

Image

Image

:D
daxon

#7215 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Image
Šta će, gađati ih torbicom? :roll:

Image
General War

#7216 Re: Ukrajina

Post by General War »

Hlapoje wrote:
jefferson wrote:
Veliš, poslednjih 10 godina?
Da li ti znaš ko je bio na vlasti u Ukrajini od 2004 do 2010?
Znam, samo to je isto sranje. Bolje Ruska para odmah, pa sta bude, nego da se udje u neke smislene reforme.
Ipak ne zaboravi, koliko god se zapad mjesao u poslove Ukrajine, to nije ni bilzu koliko se rusi mjesaju, pa ne kontam isto tako sto ti mislis da su Timosenko i ostali imali apsolutnu oc da rade sta hoce? Takodje, ja uopste nisam rekao da su oni nesto bolji za Ukrajinu nego ostali, posebno kada je korupcija u pitanju. Svi su oni igrali tu kartu na jeftin gas od Rusije, a Rsi isto tako malo zavrnu pa odvrnu, sto je inace karakteristika tih kokosarskih drzava.
Ukrajinci sami moraju skontat da prvo kucu moraju svoju uredit pa onda dalje. Ali bojim se da ce opet Ruske pare biti draze da pokrpe rupe, nego da nesto smisleno urade.
Ne znam odakle tebi uopšte da su Rusi "malo zavrtali, pa odvrtali". Kad tako pogrešno postaviš stvari na početku, sasvim je normalno da izvodiš potpuno krive zaključke.
Znači, odlika je kokošarskih zemalja da svoju robu hoće da naplate? Interesantno. Ne znam šta bih rekao.

Ti pišeš kako se Rusi mnogo više mešaju u Ukrajinu, nego zapad? To i jeste tačno...ali i nije tačno.
Ruski uticaj u Ukrajini je prirodan. On je etnički, civilizacijski, istorisjki, vojno-politički, ekonomski...
A Amerikanci, čiji uticaj u Ukrajini se svodi na NVO organizacije, izvode već drugu uličnu revoluciju u Ukrajini i menjaju legalno izabranu vlast van institucionalnim sredstvima.
I dok je onu prvu narandžastu revoluciju Moskva iskulirala, preko ove druge se nije moglo preći...jer se ispostavila otvoreno antiruska.
2004 godine revolucijom na vlast su došli Juščenko i Timošenko, i najotvorenije su sprovodili politiku euroatlantskih integracija. Zašto im Evropa tad nije pomogla da sprovedu reforme...ne znam.

Ja ne znam kojom bojom, kojim podebljanim slovima, kojim odabirom prostijih clanaka i objasnjenja treba tebi objasniti da Rusija i Ukrajina su dvije razlicite zemlje...i ako je rusiji bas toliko zapela ta ukrajina mogla je na isti nacin kao i zapad probati vrbovati opet te NVO klince-palce da pobjedi pro-ruska struja po ko zna koji put nego sto prodajes jeftino Ruske "Ajnslusove" po forumu...Ako su Rusi mogli gledat i Timosenko na vlasti i druge por zapadne vodje prije Janukovica, sta se SADA desilo novo pa da "oslobadjaju vekovna ognjista"...stvarno mislim dosadan si sa nelogicnim opravdavanjem tipicne agresije.
-Rusi su u dva navrata zavrtali plin evropi radi ukrajine...zasto je evropa morala ispastati radi Rusko-Ukrajinske ujdurme.
-Kokosari samo prijete na nacin kako prijeti Rusija, treba EU da placa ukrajinske dugove?
-U prirodnost mjesanja u tudje stvari...to je tipican hegemonizam, sto se ukrajina ne mjesa u ruske stvari?
-Rusi JESU krivi i jednio krivi za AGRESIJU na suverenu zemlju za koju su i potpisali da se slazu da je Krim u Ukrajini a ne u Rusiji. I amerika ima baze u Njemackoj ali zamisli da Americki vojnici izadju na ulici i ladno prisajednine Bajern sa USA.
Last edited by General War on 20/03/2014 23:28, edited 1 time in total.
dudlov

#7217 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

Kikibombona wrote:

Image

Image

Image

:D
:lol:
Kikibombona

#7218 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

General War wrote:Ja ne znam kojom bojom, kojim podebljanim slovima, kojim odabirom prostijih clanaka i objasnjenja treba tebi objasniti da Rusija i Ukrajina su dvije razlicite zemlje...i ako je rusiji bas toliko zapela ta ukrajina mogla je na isti nacin kao i zapad probati vrbovati opet te NVO klince-palce da pobjedi pro-ruska struja po ko zna koji put nego sto prodajes jeftino Ruske "Ajnslusove" po forumu...Ako su Rusi mogli gledat i Timosenko na vlasti i druge por zapadne vodje prije Janukovica, sta se SADA desilo novo pa da "oslobadjaju vekovna ognjista"...stvarno mislim dosadan si sa nelogicnim opravdavanjem tipicne agresije.
To su ruske metode. Niko ih ne opravdava.

Americke metode su napadi na suverene drzavu pod izmisljenim optuzbama. Ti napadi su uzrukovali stotine hiljada mrtvih i tri puta toliko ranjenih.

Ako mene pitas, 'humanije' je zauzeti Krim bez zrtava nego Irak uz stotine hiljada poginulih i ranjenih.

Jel vama fakat treba crtati da velike sile ne zanima moral i pravda?
jefferson

#7219 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Sah - mat!

Odlican komentar.
Uopste nisam vidio da je napisao ovaj komentar, ali hajde redom da krenem.
Da, Rusija ima "prirodni" uticaj na Ukrajinu, kao sto Amerika ima na Meksiko, apsolutno se slazem.Da su zavrtali pa odvrtali, ne znam, pitaj svakog ko je bio u zemljama koje se snadbjevaju ruskim gasom 2006 i 2010, kada se zbog ukrajine zavrtao gas prakticno cijeloj evropi (ukrajina ne moze platiti gas, zavrni, nek im da pare EU< pa nama plate).
Medjutim, kada sam rekao "kokosarske drzave" nije stvar naplacivanja, nego kupovanja nekog prizemnog socijalnog mira kroz manju cijenu gasa. To je ono: evo gas jeftiniji, samo da se imamo ugrijati, a ostalo nek sve ide u pm. Rusija NIKAD nije htjela pomoci Ukrajini prakticno, da Ukrajina izraste u funkcionalnu drzavu za 10-20g. Cijelo vrijeme je kupovan taj neki socijalni mir, da se stanovnistvo drzi u nekom statusu quo, a zarad ruskih paranoicnih sigurnosnih bojazni (kao ono, eto ako Ukrajina udje u NATO, napast ce Rusiju, how yes no).
Cijela zbrka oko Ukrajine je sto pola Ukrajine hoce na zapad (a nije sad nesto da ih EU ceka otvorenih ruku) a pola nece (njima je rusko govno draze nego americka pita, kako ono stara poslovica kaze). Drugo, Rusija ulazi u ekonomsku stagnaciju vec godinu dana. Svi parametri pokazuju pad ekonomske aktivnosti, i Putinu je potrebno nesto da se narod zabavi oko toga.
Trece, Putin je dobro skrenuo sa puta realnosti. Boli zapad za Ukrajinu, ali isto tako zapadna javnost ce traziti neke akcije protiv Putina. Putin ako misli da ce Ruska ekonomija izaci iz ovoga netaknuta, onda on fakat ne zivi na ovoj planeti. Medjutim, glavno pitanje je: da li njega uopste boli qrtz za tim sta ce biti sa prosjecnim Rusom? Ali eto, mogu reci kako su "zajebali" zapad.
To me podsjeca na ono: izgubili smo Kosovo, ali oborili smo F-117 i time zajebali amere.
General War

#7220 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kikibombona wrote: To su ruske metode. Niko ih ne opravdava.

Americke metode su napadi na suverene drzavu pod izmisljenim optuzbama. Ti napadi su uzrukovali stotine hiljada mrtvih i tri puta toliko ranjenih.

Ako mene pitas, 'humanije' je zauzeti Krim bez zrtava nego Irak uz stotine hiljada poginulih i ranjenih.

Amerikanci Izmislili sto je Irak potusio Kurde? Sto je Avganistan cuvao Bin Ladena? Sto je sadam napao Kuvajt? Sto je Milosevic ucio Albance da plivaju u hladnjacama i naseljavao po Bubanj potoku u horizontalnom polozaju?
Daj Bolan....

Ne, na Krimu nema zrtava zato sto se Ukrajina ne brani a ne sto Rusi ne zele pucat.....

Al do kada?
Kikibombona

#7221 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

General War wrote:
Amerikanci Izmislili sto je Irak potusio Kurde? Sto je Avganistan cuvao Bin Ladena? Sto je sadam napao Kuvajt? Sto je Milosevic ucio Albance da plivaju u hladnjacama i naseljavao po Bubanj potoku u horizontalnom polozaju?
Daj Bolan....

Ne na Krimu nema zrtava zato sto se Ukrajina ne brani a ne sto Rusi ne zele pucat.....

Al do kada?
Propaganda u americkom stilu?
Znas li kada je Sadam izvrsio pokolj nad Kurdima?
Na sta te asocira 'oruzje za masovno unistenje'?

Vijetnam?
Libija?
Tijana_NS

#7222 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

General War wrote:
Kikibombona wrote: To su ruske metode. Niko ih ne opravdava.

Daj Bolan....

Ne, na Krimu nema zrtava zato sto se Ukrajina ne brani a ne sto Rusi ne zele pucat.....

Al do kada?
xaxxaxaxaxax, Amerikanci dobrocinitelji. :D :D :D :D :D

Nisu mu ni rec rekli kad je gadjao Kurde bojnim otrovom, jer su ga Amerikanci i naoruzavali protiv Irana.
Irak je gadjan jer je Sadam proizvodio oruzje za masovno unistenje - koje u stvari nije proizvodio :)
jefferson

#7223 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kikibombona wrote:
General War wrote:
Daj Bolan....

Ne na Krimu nema zrtava zato sto se Ukrajina ne brani a ne sto Rusi ne zele pucat.....

Al do kada?

Vijetnam?
Libija?
Sadam je klao Kurde dok je bio na vlasti, malo vise malo manje, kako mu se cejfnulo.
Gadafi, nasimao dao par cokoladica i ispao svetinja (bez obzira sto je bio guzni haver sa Milosevicem). Ameri mu nikad Pan Am nisu oprostili i bilo je pitanje kad ce ga sjebati.
Medjutim, sve su to igre, Libija (tu su uslugu trazili Francuzi od Amerikanca zbog nafte itd), Irak (ameri se sjebali pokusavajuci opravdati to), Afganistan, necu da komentarisem, da su nas tako zajebali mi bi ih zive spalili.
Ono sto je kod Rusa karakteristicno je da se oni vazda bune kada neko dodje u Vijece Sigurnosti da trazi neki legalitet za napad (bar dodju pa priupitaju). Rusi kada napadju, boli ih qrtz, oni smatraju da mogu kako hoce. Valjda zato i jesu tu gdje jesu, biju izgubljene bitke iz 1945-1991.
Kikibombona

#7224 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

jefferson wrote: Uopste nisam vidio da je napisao ovaj komentar, ali hajde redom da krenem.
Da, Rusija ima "prirodni" uticaj na Ukrajinu, kao sto Amerika ima na Meksiko, apsolutno se slazem.Da su zavrtali pa odvrtali, ne znam, pitaj svakog ko je bio u zemljama koje se snadbjevaju ruskim gasom 2006 i 2010, kada se zbog ukrajine zavrtao gas prakticno cijeloj evropi (ukrajina ne moze platiti gas, zavrni, nek im da pare EU< pa nama plate).
Medjutim, kada sam rekao "kokosarske drzave" nije stvar naplacivanja, nego kupovanja nekog prizemnog socijalnog mira kroz manju cijenu gasa. To je ono: evo gas jeftiniji, samo da se imamo ugrijati, a ostalo nek sve ide u pm. Rusija NIKAD nije htjela pomoci Ukrajini prakticno, da Ukrajina izraste u funkcionalnu drzavu za 10-20g. Cijelo vrijeme je kupovan taj neki socijalni mir, da se stanovnistvo drzi u nekom statusu quo, a zarad ruskih paranoicnih sigurnosnih bojazni (kao ono, eto ako Ukrajina udje u NATO, napast ce Rusiju, how yes no).
Cijela zbrka oko Ukrajine je sto pola Ukrajine hoce na zapad (a nije sad nesto da ih EU ceka otvorenih ruku) a pola nece (njima je rusko govno draze nego americka pita, kako ono stara poslovica kaze). Drugo, Rusija ulazi u ekonomsku stagnaciju vec godinu dana. Svi parametri pokazuju pad ekonomske aktivnosti, i Putinu je potrebno nesto da se narod zabavi oko toga.
Trece, Putin je dobro skrenuo sa puta realnosti. Boli zapad za Ukrajinu, ali isto tako zapadna javnost ce traziti neke akcije protiv Putina. Putin ako misli da ce Ruska ekonomija izaci iz ovoga netaknuta, onda on fakat ne zivi na ovoj planeti. Medjutim, glavno pitanje je: da li njega uopste boli qrtz za tim sta ce biti sa prosjecnim Rusom? Ali eto, mogu reci kako su "zajebali" zapad.
To me podsjeca na ono: izgubili smo Kosovo, ali oborili smo F-117 i time zajebali amere.
Tvoji komentari su jednostrani i pristrasni.

Fino i krticki promisljas kada je u pitanju Rusija. Mogu se sloziti dobrim dijelom.

Sta je sa Amerikom i ulogom njihovih 'prijatelja'? Jesu li pretjerali sa drugom nasilnom revolucijom? Je li svakog proruskog kandidata treba silom otjerati i ocekivati da Rusija ne reaguje?

Istocni dio Ukrajine je bogatiji dio drzave. Dakle, veliki industrijski gradovi su proruski orjentisani. Kokuzni zapad je proevropski.

Zasto Evropa nije pomogla Ukrajinu i izrazito proevropsku vlast na celu sa Juscenkom i Timosenko?
Tijana_NS

#7225 Re: Ukrajina

Post by Tijana_NS »

jefferson wrote:
Kikibombona wrote:
General War wrote:
Daj Bolan....

Al do kada?

Vijetnam?
Libija?
Sadam je klao Kurde dok je bio na vlasti, malo vise malo manje, kako mu se cejfnulo.
Gadafi, nasimao dao par cokoladica i ispao svetinja (bez obzira sto je bio guzni haver sa Milosevicem). Ameri mu nikad Pan Am nisu oprostili i bilo je pitanje kad ce ga sjebati.
Medjutim, sve su to igre, Libija (tu su uslugu trazili Francuzi od Amerikanca zbog nafte itd), Irak (ameri se sjebali pokusavajuci opravdati to), Afganistan, necu da komentarisem, da su nas tako zajebali mi bi ih zive spalili.
Ono sto je kod Rusa karakteristicno je da se oni vazda bune kada neko dodje u Vijece Sigurnosti da trazi neki legalitet za napad (bar dodju pa priupitaju). Rusi kada napadju, boli ih qrtz, oni smatraju da mogu kako hoce. Valjda zato i jesu tu gdje jesu, biju izgubljene bitke iz 1945-1991.
Neistina, i te kako su izvrsili agresiju na suverenu drzavu 1999-te, ignorisuci stavove Rusije i Kine, i to ne samo Amerikanci, nego NATO pakt u celini. Da im je tada poslo za rukom onako kako su zacrtali, nastavili bi istim tempom da rokaju po celom svetu kako im se cefne.
Post Reply