Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hakiz

#7201 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hakiz »

Lajavikrelac wrote: 05/01/2023 11:44
Potraga za poslom je težak, a ponekad i dugotrajan proces. Konkurencija je velika pa morate učiniti sve što možete da ostavite dobar prvi utisak i istaknete se među ostalim kandidatima.

Ovo su neke od grešaka koje poslodavci najviše zamjeraju kandidatima za posao.

Pokušaj izazivanja krivice
Poslodavci se slažu kako ne vole kada kandidati na intervjuima za posao pričaju o tome koliko im je posao potreban i kako očajnički žele raditi. Kažu kako 'cmizdrenjem' nećete dobiti posao jer velike kompanije nisu Crveni krst.

Nemate radnog iskustva
Vaš CV treba da sadrži vaše vještine, kvalitete i iskustva. Problem nastaje ako niste nigdje radili pa pišete samo o vašim hobijima. Poslodavci žele osobe koje imaju radnog iskustva pa makar to bio ljetni posao.

Vaši roditelji
Sve više poslodavaca žali se kako se roditelji raspituju o radnom mjestu u ime svoje djece. Kažu kako znaju da roditelji ne misle ništa loše, ali ako kandidat ne pokaže volju kako bi saznao nešto o poziciji koja se nudi, šanse da će istu dobiti su minimalne.

Gramatičke greške
Svi griješimo, ali kada pišete CV potrudite se da nemate gramatičkih grešaka. Postoje i online alati koji vam mogu pomoći u tome.

Laganje
Niko ne očekuje od vas da ćete govoriti samo istinu te sami poslodavci kažu kako je "iskrivljavanje istine u svoju korist znak snalažljivosti", ali upozoravaju kako ne želite da budete uhvaćeni u laži jer će vam to sigurno uništiti šanse za zaposlenjem.

Društvene mreže
U današnje vrijeme morate biti svjesni toga da će vaš budući poslodavac pretraživati vaše profile na društvenim mrežama kako bi stekao bolji utisak o vama. Nemojte objavljivati rasističke komentare ili kritikovati vaše bivše poslodavce jer bi vas to moglo stajati posla.

Kašnjenje
Nemojte kasniti. Da, uvijek se može dogoditi da zapnete u saobraćajnoj gužvi, ali zato morate da vodite računa o mogućim preprekama i krenuti ranije.

Odjeća
Prvi utisak možete ostaviti samo jednom. Pojavite li se pred potencijalnim poslodavcem obučeni kao da idete na plažu, možete se pozdraviti s poslom.

Blokada

Razgovori za posao mogu biti stresni, ali ako 'blokirate' tokom razgovora, to će ostaviti loš utisak.

Laži u CV-u
Istraživanje je pokazalo da iskusni poslodavci mogu 'nanjušiti' laž nakon samo 90 sekundi razgovora. Nemojte lagati. U vaš CV napišite vještine i znanja koje stvarno imate.

Neprikladna e-mail adresa
Možda ste nekada davno otvorili e-mail adresu koja vam je tada zvučala super, ali ako želite djelovati ozbiljno, potrudite se da je vaša e-mail adresa vaše ime i prezime.

Religija
Religijska pitanja izbjegnite. Postoji vrijeme i mjesto za sve, a razgovor za posao nije mjesto na kojem trebate raspravljati o vjeri.

Kritikujete bivšeg poslodavca
Možda ste u pravu, možda je vaš bivši poslodavac zaista grozna osoba, ali to nije nešto o čemu trebate pričati na razgovoru za posao. Istaknite vaše kvalitete i iskustva koja ste stekli na bivšem radnom mjestu.

Mobitel
Nemojte da dozvolite da vam mobitel zvoni tokom razgovora za posao. Obavezno ga stišajte!
Jedan stariji tekst iz Nezavisnih novina danas nađoh. S pravom se može reći da ga je neko malouman napisao...ili kakav tatin sin/ćera :skoljka:
Prvo, to je sigurno prepisano sa neke web stranice sa "zapada".

Drugo, šta je, konkretno, u nabrojanom loše?

Možda je kod nas neprimjenjivo, ali ne vidim šta je toliko loše.
hopi

#7202 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by hopi »

Tekst korektan. prilično uopćen, naravno dosta toga ovisi o konkretnom poslu, firmi poziciji itd ali je generalno ok.
I mene zanima sta je to tačno kod nas neprimjenjivo.
Hakiz

#7203 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hakiz »

hopi wrote: 05/01/2023 11:57 Tekst korektan. prilično uopćen, naravno dosta toga ovisi o konkretnom poslu, firmi poziciji itd ali je generalno ok.
I mene zanima sta je to tačno kod nas neprimjenjivo.
Ma, uopšte to da je intervju za posao ozbiljna stvar :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#7204 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Pogledaj prvu i drugu stavku. Prema njima čovjek koji je u velikim problemima da plati račune i prehrani porodicu i ako to otvoreno kaže onda je nepoželjan jer firma nije Crveni krst? Eto, došao sam da ti radim kako bih ti pomogao da kupiš još jedan stan, dosadno mi kod kuće pa reko eto...

Neko ko je taze izašao iz škole ne može imati iskustvo u struci. Šta ćemo sa takvim? Kako ćeš obučiti nekoga i prepoznati njegov potencijal ako mu ne daš šansu? 99% smećara kod nas traži bar 5 godina iskustva u baš toj oblasti što mu treba :roll: Danas klincima ostaje samo tacna, market ili magacin ako nemaju nekoga da ih "pogura". To se kasnije u CV-ju kod nas jaaako vrednuje... :oops:

A ovo za roditelje...pa najbitnije kod nas je čiji si i ko te poslao 8-)
Osmi Socrates

#7205 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Osmi Socrates »

Da se ne priča o religiji niko na Zapadu ne bi ni stavio u ovakve savjete, jer se podrazumijeva da se to nikad ne radi.

To bi bilo isto kao da te savjetuje da, bez obzira na okolnosti, ne opališ šamar osobi koja te intervjuiše.

To mi liči na moguć savjet od nekoga sa Zapada jedino ako neki stariji imigrant savjetuje svoje tek novodošle zemljake.
Domaci izdajnik

#7206 Re: Jadi nas nezaposlenih

Sve to stoji, ali što se uopšte ovako nešto potencira u našim medijima? To je kao kad bi objavili dnevni red vožnje tramvaja i bahna u Beču...sve je to fino, ali ja sam u BL :roll:
Osmi Socrates

#7207 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Osmi Socrates »

Nemoj opaliti nijedan šamar osobi koja te intervjuiše, bez obzira na okolnosti.

U zagradi doda "osim u samoodbrani".
Domaci izdajnik

#7208 Re: Jadi nas nezaposlenih

Pa dobro, zavisi i to. Nekim ljudima obraz služi isključivo da amortizuje šamar :mrgreen:
hopi

#7209 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by hopi »

Lajavikrelac wrote: 05/01/2023 11:59 Pogledaj prvu i drugu stavku. Prema njima čovjek koji je u velikim problemima da plati račune i prehrani porodicu i ako to otvoreno kaže onda je nepoželjan jer firma nije Crveni krst? Eto, došao sam da ti radim kako bih ti pomogao da kupiš još jedan stan, dosadno mi kod kuće pa reko eto...

Neko ko je taze izašao iz škole ne može imati iskustvo u struci. Šta ćemo sa takvim? Kako ćeš obučiti nekoga i prepoznati njegov potencijal ako mu ne daš šansu? 99% smećara kod nas traži bar 5 godina iskustva u baš toj oblasti što mu treba :roll: Danas klincima ostaje samo tacna, market ili magacin ako nemaju nekoga da ih "pogura". To se kasnije u CV-ju kod nas jaaako vrednuje... :oops:

A ovo za roditelje...pa najbitnije kod nas je čiji si i ko te poslao 8-)
Pa vidi sto se prve stavke tice slažem se s tekstom, nažalost ljudi to ne žele čuti ma koliko ti teška materijalna situacija bila. Razumijem logiku iza toga, neko kome gori pod nogama će se više truditi raditi boriti itd, ali jednostavno tome nije ni mjesto ni vrijeme da se na razgovoru spominje.
E što se tice druge stavke, potrebno skisustvo ovisi o konkretnom poslu zadacima, radnjom mjestu firmi itd itd pa je malo nezgodno govoriti. OK iskustvo se može steći i bez stalnog posla, što kroz volontiranje neki pripravnički staž itd, ali opet to stavrno puno ovisi o zanimanju osobe, završnoj skoli/faksu.
Teskt je stvarno uopćen pa je i teško ga komentarisati.
Osmi Socrates

#7210 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Osmi Socrates »

Ako obraz moraš braniti na intervjuu za posao onda si na intervjuu u pogrešnoj firmi.

Ako ga moraš braniti na svakom intervjuu onda si ili pogrešna osoba ili živiš u pogrešnoj zemlji. A najvjerovatnije oboje.
skrbavi-admin

#7211 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by skrbavi-admin »

iz najboljeg iskustva cim pocnu pitat debilitete nema tu hajra...... samo pitaj u sred intervjua je l vam WC nedje blizu? trebam da se ispovracam i dobro naserem.

nikad nikad ne cekajte da vam neko da posao... pokusajte sami bit svoje gazde sa bilo cim pravljenjem kolaca, popravljanjem auta, zanatska radnja bilo sta..... sve je bolje od jebenog radnog vremena i propusnice
Osmi Socrates

#7212 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Osmi Socrates »

S tim se u principu slažem, ali, ne mora uvijek biti istina.

Na kraju, sa kolikom dozom debiliteta se većina ljudi može pomiriti zavisi uglavnom od visine plate.

Prvi debilitet, sa stanovišta pojedinca, je da mora uopšte tražiti posao od drugog. To čak i nije mali debilitet.
hopi

#7213 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by hopi »

skrbavi-admin wrote: 05/01/2023 12:34 iz najboljeg iskustva cim pocnu pitat debilitete nema tu hajra...... u 100% slucajeva mi se desilo
U potpunosti se slažem.
Mislim da sam i na ovoj temi pisao neka iskustva sa razgovora gdje sam tako bio pitan debilizme, i to u pitanju "renomirana" firma.
Ma nakon 5 minuta razgovora ti možeš zakljuciti u kom smjeru ide razgovor, je li stavrno žele voditi razgovor i saznati nešto o tebi ili je razgovor samo pro forme.
Osmi Socrates

#7214 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Osmi Socrates »

De navedite neka od tih debilnih pitanja. Pretpostavljam da se radi o iskustvu iz BiH.
skrbavi-admin

#7215 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by skrbavi-admin »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 12:39 S tim se u principu slažem, ali, ne mora uvijek biti istina.

Na kraju, sa kolikom dozom debiliteta se većina ljudi može pomiriti zavisi uglavnom od visine plate.

Prvi debilitet, sa stanovišta pojedinca, je da mora uopšte tražiti posao od drugog. To čak i nije mali debilitet.

sad cu ti reci sta je generalno nas problem - porodicni, mjesne zajednice i drzave..... al prije svega porodicni....

MI NEmAMO PODUZETNE RODITELJE / MNOGI

Mi nemamo roditelje da kazu slusaj SINE SVAKA CAST JA CU TE POGURAT U SVEMU U ZIVOTU SAMO MI PREDSTAVI IDEJU.... moj stari kaje MENI JE DOBRO KOME NIJE.... e tu je tri tacke hahahahahahha

kod nas roditelji pate (moj evo) JOJ ZNA 5 JEZIKA JOJ USPIO OVO USPIO ONO, RADI U SUPERJAKOJ FIRMI.....

mi nemamo roditelja da kaze sine ja sam s tobom sta god da odlucis.... dodje i kaze ti prodjes li tricom i cetvrticom ne pojavljuj mi se na oci ziv....

mi imamo kulturolosku historijsku i porodicnu tragediju indiferentnosti i supresiju bilo kakvih ambicija i iskri tipa TA BOLAN SERES O CEM TI PRICAS HAJ BA NE SERI TA CES TI i tako to i bice insalah kako bog da ako bog da masalah......

jebote ja sam oro ko dijete da ne bi trazio od matere marke, doduse sad me stizu depresije i mucnine jer mi je dosadilo.... al evo uvijek svom djetetu kazem trebal ti sta od materijala mogu l ti kako pomoc i slicno.....
Domaci izdajnik

#7216 Re: Jadi nas nezaposlenih

skrbavi-admin wrote: 05/01/2023 12:50 jebote ja sam oro ko dijete da ne bi trazio od matere marke, doduse sad me stizu depresije i mucnine jer mi je dosadilo
IDENTIČNO i kod mene. Sagorio do 30te i sad to već lagano uzima danak u vidu depresije i tankog fitilja...samo što sada više razumijem ljude kojima je teško, a ovi osioni od mene drže socijalnu distancu od 2 metra.

Jbt od 16te godine radio u štampariji za džeparac, pa onda parket postavljao i brusio, pa pekara, kafana, sikter efendija, komercijala...da bi na kraju došao do organizacije evenata i turizma gdje sam sagorio ko licna...naravno tu je uvijek bila neka kriza da me ujebe i resetuje na početnu poziciju otkazom. A prijava i staž? E to do tamo 2016 većinom nisi smio pomenuti...
Last edited by Domaci izdajnik on 05/01/2023 12:56, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#7217 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by skrbavi-admin »

Lajavikrelac wrote: 05/01/2023 12:53
skrbavi-admin wrote: 05/01/2023 12:50 jebote ja sam oro ko dijete da ne bi trazio od matere marke, doduse sad me stizu depresije i mucnine jer mi je dosadilo
IDENTIČNO i kod mene. Sagorio do 30te i sad to već lagano uzima danak u vidu depresije i tankog fitilja...samo što sada više razumijem ljude kojima je teško, a ovi osioni od mene drže socijalnu distancu od 2 metra.
pratim te vec duze vremena i puno si kul momak i moram ti reci da mi je zao u cemu si i na cemu si ne govoreci da te zalim ili nesto slicno nego bih volio pomoci
Domaci izdajnik

#7218 Re: Jadi nas nezaposlenih

Hvala prijatelju :thumbup: ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu, tako da...
skrbavi-admin

#7219 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by skrbavi-admin »

Lajavikrelac wrote: 05/01/2023 12:57 Hvala prijatelju :thumbup: ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu, tako da...
ne znam sta bi ti reko / al po svemu sudeci nisi glup / radio si eksport import svasta - ja ti mogu rec da pokusas kakav kredit dic bacit se na kamion da vozis / ne znam koliko to te to privlaci ali ima nasih ljudi koji u rvackoj zaradjuju po par hiljada KM.....
Domaci izdajnik

#7220 Re: Jadi nas nezaposlenih

Pasiji je to život po kamionima ne može to svako jbg, a i ako mi veruješ nemam volje da se jebem sa polaganjima i ostalim što ide uz to pa da mi sve džabe daš...samo da mi se negdje skrasiti, napraviti karijeru, žena, djeca i meni puno ne treba.
skrbavi-admin

#7221 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by skrbavi-admin »

Lajavikrelac wrote: 05/01/2023 13:02 Pasiji je to život po kamionima ne može to svako jbg, a i ako mi veruješ nemam volje da se jebem sa polaganjima i ostalim što ide uz to pa da mi sve džabe daš...samo da mi se negdje skrasiti, napraviti karijeru, žena, djeca i meni puno ne treba.
sve razumijem a razumijem i down.... no evo da ti ispricam kratko svoju pricu.

prije jedno 5 6g zovne mene njemacki broj - ja u kaficu srcem kafu od marke nemam 5 litara benzina u rezervoaru stose kaje pokusavam da glumim da mi je zivot ok....

guten tag, guten tag.... ko fol ja malo njemacki kaje coek ocemo na engleskom reko puno bi mi godilo :mrgreen:
treba mi hitno tehnicar u sarajevu da ode kod klijenta da provjeri sisteme.... :lol: :shock: kake ba sisteme ko si ti :lol: kaje naso sam te na Linkedinu i evo treba nam u Sarajevu neko ko ce sad hitno otici da vidi sta je problem.

Reko nemam ja pojma ko ste vi, nemam nikakav kontrakt sa vama, kako ja da znam da cete vi meni platit (prvi je put). Nista se kao ne sekiraj sve cemo platit / ma reko nemam ja sa vama kontrakt kako da znam ocetel mi platit :mrgreen: Kolko kaje treba (ja bubnem 50 eura :mrgreen: ) kaje coek / nazvacu te za minut.

Zove opet / poslali smo 100 ojra / djeste poslali na tvoje ime prezime preko nekog wire transfera picke materne....
Nemam ja prebijene / haj reko oticu dajte mi adresu.
Posudim 50 maraka za goriva.... Odem s nicim / dodjoh ja nekad brzo u SA al vec pola 4 popodne petak svi isparili otrese me portir da dzaba sam doso.

Napisem to njima kaje nema veze platicemo sve / otidji sljedeci put.

Ugl. Najebo ko zuti / nisam nikad vidio data centar u zivotu, nikad server room, nikad konzoliro mrezni uredjaj, nikad vidio konzolni kabel koji me je jebo kojeg nisam mogo nac u usranom Sarajevu ko da je Kalinovik pa nema jebenog kabla.... pa nece da prepozna drajvere na WIN8 jer ima do WIN 7 :lol: :-)

Guglam rijesim....

Pao firewall u toj firmi konzoliro ljudima da pridju uredjaju i probudimo mrezu kasnije ja zaradim 1500 maraka za 3/4 dana posla.... ne mogu sebi doc....

Hocu reci / nuzda zakon mijenja pa tako i mene i moje shvatanja..... Evo radim fieldengineering vec 5 godina i neki dan sam zaradio 500 eura dnevnice.... nije cesto al eto 2x u pola godine imam takve dnevnice / a mogo sam rec necu ne znam ne mogu ne smijem..... :run:

hoces jos jednu pricu?

sjebe me mehanicar, puno nekih prijedloga najvise da se rijesim auta bcim jer motor ne valja ne isplati se pravit.....
kupi ovaj alat kupi onaj alat kupi dizalicu kupi impakt odvrtac velike snage (od para posla kojeg radim)
sam sebi rastavim ocistim turbo, cijevi, izmijenjam sta treba jednostavno pun mi kurac bilo prodavanja jaja pod bubrege.
jednostavno sam htio preuzet stvar u svoje ruke koliko sam pobjesnio i koliko su me jebavali za moje pare........
moonca

#7222 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by moonca »

Hakiz wrote: 05/01/2023 11:51 Prvo, to je sigurno prepisano sa neke web stranice sa "zapada".

Drugo, šta je, konkretno, u nabrojanom loše?

Možda je kod nas neprimjenjivo, ali ne vidim šta je toliko loše.
:thumbup:
..
Pokušaj izazivanja krivice
Poslodavci se slažu kako ne vole kada kandidati na intervjuima za posao pričaju o tome koliko im je posao potreban i kako očajnički žele raditi. Kažu kako 'cmizdrenjem' nećete dobiti posao jer velike kompanije nisu Crveni krst.
. .rade do prvog cheka .. i nestanu..
kao i sve nabrojane tachke. 100 tachne..i mogu posluziti i za ostale ' zivotne situacije'. ne samo prilikom zaposhljavanja.

..
mali_balon

#7223 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

eh to pasji zivot...raja vidi cifru a kad sjede za volan sjebu se.......u mojoj firmi nekoliko ljudi se vratilo u srbiju....dosli ljudi misle da je to ono ustanes oko 9 malo vozis pa kafica pa opet malo vozis i spavanjac do ujutro.....ahaaaaaa ustaejs u 2 3 jer ti je istovar u 8 a tebi do istovara jos 350Km...dolazis tamo na vrijeme a sef tamo kaze eeeee cekaj sad malo nema mjesta u magacinu....cekas 1 2 3 sata nit mozes spavati nit sta spremt da jedes jer ne znas kad ce te zovnuti....nakoh 5 sati cekanja istovaris onda dispecer kaze idi tu i tu utovar nekih 400Km racunas koliko ti treba da dodjes, koju pauzu da pravis....ako si u njemackoj jebes mater jer iza 5 6 popodne je lutrija naci parking....nalazis parking u industrijskoj zoni....nema wc molis Boga da ne moras srat ili da te ne protjera.....izracunao si da moras praviti pauzu od 9h stao si u 18:00 moras krenuti u 03:00, nemas vremena da sta kuhas pojedes konzervu malo se cujes sa svojima malo pogledas internet prodje 2h ostaje ti 7h spavanja, rostiljas se jer nemas prekidac da odma zaspis, taman malo san krene neko parkira pred tebe san ti razjebe zvuk za rikverc i ustajes gledas da te ne ogrebe ili ne polomi retrovizore, da mu izadjes da pomognes mrsko ti odvezati spanere kojima si svezao vrata jer ima lopova prskaju psrejom za spavanje uspavaju te i onda otovre vrata i opljacaku te...ili dodje frigo pred tebe i drnda cijelu noc od vibracija trese ti se plucna marama a ti pokusavas da spavas...haj to prodje skontas da imas jos nekih 5h spavanja, ustajes nakoh 4h spavanja pravis kafu i picis dalje.....zima, led, snjeg, kisa, magla razni idioti za volanom itd itd.....nonstop koncentracija vozis po 9h itd itd.....docekas vikend ako si sretan ufati te negdje u gardu ako ne onda pumpa na autoputu...izadjes da si sta skuhas parking smrdi na pisaku (jbga ko ce u 2 3 ujutro ici 500m do wc na pumpit i placati 70centi pisanje, baci ga uz gumu, ako te her policaj ufati to ce ti biti najskuplje pisanje u zivotu) ti tamo nesta kuhas da pojedes makar nesta na kasiku u zadnjih 10 dana.....ujagmis slobodan tus pa se istusiras nakon 15dana....itd itd....da i i kazu bli te briga vidio si evrope, jesam autobana i idustrijskih zona.....ok ujagmi se ponekad do nekog grada...i da za kurve lazu, nema ih
skrbavi-admin

#7224 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by skrbavi-admin »

mali_balon wrote: 05/01/2023 13:26 eh to pasji zivot...raja vidi cifru a kad sjede za volan sjebu se.......u mojoj firmi nekoliko ljudi se vratilo u srbiju....dosli ljudi misle da je to ono ustanes oko 9 malo vozis pa kafica pa opet malo vozis i spavanjac do ujutro.....ahaaaaaa ustaejs u 2 3 jer ti je istovar u 8 a tebi do istovara jos 350Km...dolazis tamo na vrijeme a sef tamo kaze eeeee cekaj sad malo nema mjesta u magacinu....cekas 1 2 3 sata nit mozes spavati nit sta spremt da jedes jer ne znas kad ce te zovnuti....nakoh 5 sati cekanja istovaris onda dispecer kaze idi tu i tu utovar nekih 400Km racunas koliko ti treba da dodjes, koju pauzu da pravis....ako si u njemackoj jebes mater jer iza 5 6 popodne je lutrija naci parking....nalazis parking u industrijskoj zoni....nema wc molis Boga da ne moras srat ili da te ne protjera.....izracunao si da moras praviti pauzu od 9h stao si u 18:00 moras krenuti u 03:00, nemas vremena da sta kuhas pojedes konzervu malo se cujes sa svojima malo pogledas internet prodje 2h ostaje ti 7h spavanja, rostiljas se jer nemas prekidac da odma zaspis, taman malo san krene neko parkira pred tebe san ti razjebe zvuk za rikverc i ustajes gledas da te ne ogrebe ili ne polomi retrovizore, da mu izadjes da pomognes mrsko ti odvezati spanere kojima si svezao vrata jer ima lopova prskaju psrejom za spavanje uspavaju te i onda otovre vrata i opljacaku te...ili dodje frigo pred tebe i drnda cijelu noc od vibracija trese ti se plucna marama a ti pokusavas da spavas...haj to prodje skontas da imas jos nekih 5h spavanja, ustajes nakoh 4h spavanja pravis kafu i picis dalje.....zima, led, snjeg, kisa, magla razni idioti za volanom itd itd.....nonstop koncentracija vozis po 9h itd itd.....docekas vikend ako si sretan ufati te negdje u gardu ako ne onda pumpa na autoputu...izadjes da si sta skuhas parking smrdi na pisaku (jbga ko ce u 2 3 ujutro ici 500m do wc na pumpit i placati 70centi pisanje, baci ga uz gumu, ako te her policaj ufati to ce ti biti najskuplje pisanje u zivotu) ti tamo nesta kuhas da pojedes makar nesta na kasiku u zadnjih 10 dana.....ujagmis slobodan tus pa se istusiras nakon 15dana....itd itd....da i i kazu bli te briga vidio si evrope, jesam autobana i idustrijskih zona.....ok ujagmi se ponekad do nekog grada...i da za kurve lazu, nema ih
ja cu rec babi da si ti umro :lol:
Logovan

#7225 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Logovan »

mali_balon wrote: 05/01/2023 13:26baci ga uz gumu, ako te her policaj ufati to ce ti biti najskuplje pisanje u zivotu
:lol: :lol:
Post Reply