JavierBosnia wrote:Nisam nikad ni mislio reci da se ne radi, ali se ne radi ni blizu kako treba. Umjesto da se zavrse 3 projekta, kod nas bude zavrseno pola jednog.
Ne ide to tako, nije to projekt gradnje metroa kroz grad od ilidze do carsije pa da kazes projekat ozbiljan.
To su prosirenja vec postojecih dionica koji bi se trebali rjesavati u smijesnim rokovima. Cak i kad vidim kruzni tok milion KM, ne znam za vas ali meni je to smijesno s obzirom kakvi se sve milionski projekti rjesavaju.
Sta se nagledah ovih maketa, nista od ovog nije ni blizu uradjeno
Nek se radi i nastavi raditi, pomalo-pomalo. Al ako si ti zadovoljan sa ovim, ja licno nisam, a sumnjam da je ostali prosjecan gradjanin zadovoljan kad se kuci vraca s posla, ujutru ide ili kad prodje nekom cestom pa broj mehanicara napamet nauci.
Možda nisi mislio, ali to si rekao, a činjenica da se ne radi koliko treba je maltene i glavni predmet rasprave ove teme.
Kružni tok u Hrasnom brdu, vrijedi i više od miliona, jer sam po sebi je betonska konstrukcija na čijem se krovu nalazi kružni tok.
Sama izvedba radova je najčešće do neraščićenih imovinsko-pravnih odnosa, prostora kojeg Sarajevu nedostaje, ali i novca kojeg itekako nedostaje.
Nije istina da se samo šire postojeće ceste, Butila - Briješće je u potpunosti novoizgrađeni pravac, A transverzala, Halilovići - Boljakov Potok, Ilidža - Sokolović Kolonija (i široka saobraćajnica i ova uz obalu Željeznice).
Što se tiče tih maketa, znači da si veoma neozbiljan ako si pomislio da mi imamo kapacitet da izgradimo ovako nešto u sljedećih pedeset godina.
Da, grade se ovakvi stadioni po Istočnoj Evropi, ali novcem tajkuna, ne moram naglašavati kakvog porijekla, pa tako odjednom imamo instant gigante Sheriff Tiraspol, Shaktar Donetsk, Cluj, Rubin Kazan i sl. Ja lično sam protiv toga i proširenje Grbavice na ovaj način na koji se radi je daleko plemenitiji način.
Recimo stadioni nekih velikana po Zapadnoj Evropi, a ja ću evo istaći stadion Fulhama, Craven Cottage, uopšte nisu neka impresivna zdanja, za razliku koliku težinu nose imena tih stadiona.
S druge strane, ja da sam zadovoljan ovim stanjem, ne bih bio jedan od najaktivnijih članova na ovoj temi, jer sanjam da će Sarajevo nekada dobiti saobraćajnice koje će ga učiniti dostojnom metropolom, a do tada, mogu jedino pronaći neko zadovoljstvo u ovoj mic-po-mic gradnji jer mi ne preostaje ništa drugo s obzirom da bi mi bilo draže da Gradski autoput grade po 100 metara godišnje, nego ovako kako ga nikako ne grade.
Dakle, nije da se mi ne slažemo, nego ja samo uživam ispravljati krive navode, jer oni dalje vode u dezinformacije i slično. Čovjek da bi znao cijeniti ono što ima, ne smije zaboraviti prethodna stanja, a dovoljno je samo uzeti Google Earth i vratiti slike iz prethodnih godina pa stvoriti neku širu sliku.