Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Vasco da Gama

#7201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vasco da Gama »

htcxone wrote:
Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko god smatra da je Fahrudin Radončić kriminalac ima zakonsku obavezu da sutra u 8h, ista saznanja preda tužilaštvu BiH. Ako vam se, pak, saznanja zasnivaju na tome da "ne može pošten čovjek napraviti onoliku zgradurinu" i pisanju Slobodne (Herceg)-Bosne, onda ništa.

haha, nema dokaza pa zato fahro nije kriminalac... pa fbi nije mogla dokazat al caponu da je kriminalac nego su mu spakovali utaju poreza, a da se neko usudi tuzit fahru za kriminal pred ovako "nezavisnim" sudovima...
nisu oni njemu SPAKOVALI nista... nemoj izokretati pricu :)
uzivaj bolan, idi spavaj, znam da dobro placaju ovu informaticku kampanju, al nemoj prekovremeno raditi, zna to biti bolno

ako imas dokaz da je kriminalac, odes fino u SIPU i prijavis, ako neko tvoj ima dokaz neka prijavi :) sta je tu komplikovano???

Novinar: Prijetnjom da ćete od Ustavnog suda BiH tražiti ocjenu ustavnosti, zakonitosti zaduživanja, razjarili ste drugove u SDP-u BiH! Oni koji su do juče s Vama dijelili i posljednju cigaretu, sad za Vas kažu da ste neradnik, demagog i populist, mali diktator, saveznik SDA, a da njih nije bilo ne biste bili ni prosječni općinski načelnik, kamoli predsjedavajući Predsjedništva BiH. S kakvim ste to ljudima dijelili cigarete!?

Željko Komšić: Ne želim da se svađam sa njima. Pogotovo neću to da radim na tako priprost način. Ako je već sve to tako, što me odmah ne otjeraše? Što su me ponovo kandidovali za člana Predsjedništva? Zar je moguće da sam toliko inteligentan i pametan da sam ih sve prevario i nadmudrio? A ako jesam, kako sam onda sve to kako me nazivaju. Takvim izjavama sudaraju se sami sa sobom. Kada sam "prvi put" pokušao da se, narodski rečeno, otkačim od njih jer sam se i ja osjećao krivim za sve što se radilo u ime SDP-a, jer više ni svom ocu nisam mogao da odgovorim na pitanje "šta ovo radite, sine?", a pogotovo ljudima koje sam svakodnevno sretao, tada su, na sjednicama Predsjedništva SDP-a, drugačije govorili - nemoj, molimo te, ti si sve naj, naj... Samo mi još nisu rekli da sam i najljepši. Kakvo licemjerje! Dakle, kada su oni u javnoj komunikaciji došli do takvog rječnika i kvalifikacija, znak je da su ostali bez bilo kakvog argumenta. A što se tiče cigara, do prije koju godinu, ne bih ja sa njima dijelio samo cigare, nego bih im i krvi dao! Ali, čim su dobili vlast pokazali su da je ona stara narodna poslovica potpuno tačna - "daj čovjeku pet minuta vlast i vidjećeš kakav je čovjek". Ne želim da se ponašam kao oni, neću tako da se ponašam prema bilo kome! :thumbup:
pa nije li evidentno da ti radis a ne ja.

btw zar komsic nije duze od 5 minuta na vlasti?
Last edited by Vasco da Gama on 23/12/2013 02:03, edited 1 time in total.
htcxone

#7202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by htcxone »

sta radim? :D pa ja imam na ovoj temi 5-6 psotova.. max 10 (i ne sjecam se :D ) al kad god udjem da nesto procitam vidim tvoj nick :D i uvijek isto pises :D
Vasco da Gama

#7203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vasco da Gama »

htcxone wrote:sta radim? :D pa ja imam na ovoj temi 5-6 psotova.. max 10 (i ne sjecam se :D ) al kad god udjem da nesto procitam vidim tvoj nick :D i uvijek isto pises :D
i sta to pisem? bas sam ovdje neaktivan, jebe mi se za komsica... ja napisem par recenica a ti citav esej i jos pamtis koji nikovi tu dolaze. smijesno...
kandelabar

#7204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

SDA uzima izbore ubjedljivo kod Bošnjaka,blagi porast ce zabiljeziti SBiH,a SBB ostanak na istim kapacitetima koje su imali kao i ove prosle izbore SDP totalni debakl..DF uzima dio kolaca od SDP-a ali nimalo koliko to ovdje predstavljate ako uspiju 1-2 u Drzavnom parlamentu dobit bice premija kazem odgovorno da Zeljko Komsic lijepo prica i sve to stoji da je narodski čovjek ali neće dobiti podršku pogotovo u ruralnim podrucjima već 8g je u Predsjedništvu ja mislim da mu je to najveci uspjeh..
ultima_palabra

#7205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Na temi svake političke stranke sigurno ima rečenica: Ako znate da je neko kriminalac, prijavite ga policiji/sudu/SIPI... Najčudnije je što ga DF-ovci koriste za tuđeg, a ne za svog lidera :-?
Mister Yes

#7206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

shiljak wrote:Pogledaj avatar pa ponovi što si rekao :oops:
U životu nisam glasao za SDA ali jesam glasao za Aliju na prvim posljeratnim izborima. Aliju cijenim iz više razloga koje sam puno puta ponovio na forumu ali SDA nije nikad bila moja opcija. Uglavnom sam glasao za SDP (prošli put za NS i Vikića) ili nisam uopšte glasao. Do nedavno sam mislio glasati za DF (što sam takođe više puta rekao) ali vidim da je Željko čista ubleha tako da neću.

Kako trenutno razmišljam glasaću za HDZ90 jer među "sarajevskim" strankama ne vidim neke velike razlike pa ću zato glasati "strateški" da HDZ90 dobije više uticaja od HDZ-a. Možda nije neka velika razlika ali ipak mi djeluju pozitivniji.
suncokret10

#7207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by suncokret10 »

kandelabar wrote:SDA uzima izbore ubjedljivo kod Bošnjaka,blagi porast ce zabiljeziti SBiH,a SBB ostanak na istim kapacitetima koje su imali kao i ove prosle izbore SDP totalni debakl..DF uzima dio kolaca od SDP-a ali nimalo koliko to ovdje predstavljate ako uspiju 1-2 u Drzavnom parlamentu dobit bice premija kazem odgovorno da Zeljko Komsic lijepo prica i sve to stoji da je narodski čovjek ali neće dobiti podršku pogotovo u ruralnim podrucjima već 8g je u Predsjedništvu ja mislim da mu je to najveci uspjeh..
slažem se, s tim što mislim da će i SBB pasti u odnosu na prošle izbore. SDA ova put izlazi kao apsolutni pobjednik.
madner

#7208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Zelje su jedno, stvarnost je drugo.

SDA je pred novim cjepanjem.

Jedino sto je zaista upitno jeste da li DF zeli opste biti pozicija poslje izbora.
pezzar

#7209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pezzar »

Osovina: Komšić - Radončić - Raguž - Čavić?

Umjesto dosadašnje Lagumdžija - Tihić - Čović - Dodik?

Ja sam za.
ultima_palabra

#7210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

pezzar wrote:Osovina: Komšić - Radončić - Raguž - Čavić?

Ja sam za.
Moguće, uz veliku podršku MZ... pitanje je jesu li stranci digli ruke od svega?
madner

#7211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mozda, no upitna je 90ka.

Imali su visoke nade i 2010 za istu pa se priklonila Covicu.
weredsf

#7212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
oakville wrote: Ne mora značiti, i u selima je došlo do zamora materijala...
al nema više 60minuta svakog ponedeljka, nego hodža vazi petkom.
U Novom Gradu ne postoje, nisam siguran da je makar jedan njihov kandidat usao u savjet MZ.
weredsf

#7213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

-LIBERO- wrote:Komsic jako dobro stoji i po ruralnim dijelovima.

Ne znam sta je razlog. Neimastina, iznevjerenost od strane SDA-SDP, Hrvat a "nas", zlatni ljiljan, Tito-partija-nostalgija, nada da ce se nesto ipak promijeniti.... vjerovatno sve to skupa, i jos ponesto :D . Ali sasvim solidno stoji i po tim ruralnim dijelovima.

Udario je na SDP glasacko tijelo, zapravo ovi idioti iz SDP-a su ga sami otjerali od sebe, tu je vec situacija takva da duboko vjerujem da je vecina vec naklonjena DF. Vrlo vjerovatno ce se nastaviti sa procesom preljevanja ka DF.

Ovo kada je kod Senada gostovao, i sto je odgovorio na Senadovo potenciranje price o odmjeravanju snage SDP vs. DF, imao je pravo.

Ne mislim da ce se DF tek tako zadovoljiti cipelarenjem i preotimanjem glasackog tijela samo od SDP-a.
Sasvim sam siguran da su svjesni da imaju taj neki, prije navedeni, potencijal i simpatije i kod barem jednog dijela SDA glasackog tijela.

Ako uspju i od njih uzeti 1/3, ili baremj 1/4...e onda se vec moze racunati da su na milimenat od pobjede na predstojecim izborima.

Bice interesantno vidjeti kako ce DF artikulisati svoj atak na to glasacko tijelo. :D Vjerovatno izrazenim patriotskim pricama mozda jos nekim "udaranjem po prstima" i slicnim patriotsko-populistickim stvarima.

U sustini, DF je bitno postici da budu barem izravnati sa SDA. DF ima ubjedljivo najveci i najsiri koalicioni kapital i potencijal. Uvjeren sam da SDA i SDP nece u bilo sta sto je slicno koaliciji :D , tako da DF sa solidnim rezultatom (par posto gore-dole od SDA) i uz SBB pa koliko god da Fahro uzme glasova (uzet ce barem 70 000)..uz HDZ1990 i jos par manjih satelita, mogu imati vlast u federaciji.

Daleko je jos do izbora, svasta se moze izdesavati, ali tesko da moze biti drugacije od ovoga kako se moze procitati izmedju redova, vec sada.
Tesko da je ovo moguce, oni ce glaasati za SDP ma sta god se tamo desavalo i bez obzira na njude u njemu. ZK moze biti i bit ce stranka tipa SBB-a ili SBIH koja ce na prvim izborima dobiti veliku podrsku ali ce se ljudi brzo razocarati u to i opet vratiti lijevo ili desno a svi skupa cemo izgubiti jos vremena.
Svake izbore mi imamo nove stranke, to je najbolji biznis kod nas..
Altsa

#7214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

sta mislite ko je najdrazi i najperspektivniji politicar amerikancima u BiH...radoncin svakako...on im je primjer kakav politicar treba biti..nije komsic budala pa da ne zna s kim ce na sljedecim izborima koalirati i od koga ce imati podrsku
shiljak

#7215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Mister Yes wrote:
shiljak wrote:Pogledaj avatar pa ponovi što si rekao :oops:
U životu nisam glasao za SDA ali jesam glasao za Aliju na prvim posljeratnim izborima. Aliju cijenim iz više razloga koje sam puno puta ponovio na forumu ali SDA nije nikad bila moja opcija. Uglavnom sam glasao za SDP (prošli put za NS i Vikića) ili nisam uopšte glasao. Do nedavno sam mislio glasati za DF (što sam takođe više puta rekao) ali vidim da je Željko čista ubleha tako da neću.

Kako trenutno razmišljam glasaću za HDZ90 jer među "sarajevskim" strankama ne vidim neke velike razlike pa ću zato glasati "strateški" da HDZ90 dobije više uticaja od HDZ-a. Možda nije neka velika razlika ali ipak mi djeluju pozitivniji.
Možeš glasat za HDZ90 ako živiš tamo gdje su većinom HDZ glasači.. Po novom, kada bude, tvoj glas ništa neće važiti ako ne živiš tamo gdje su većinom hrvati. Možda barem što se tiče odabira člana predsjedništva
Last edited by shiljak on 23/12/2013 10:55, edited 1 time in total.
shiljak

#7216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

kandelabar wrote:SDA uzima izbore ubjedljivo kod Bošnjaka,blagi porast ce zabiljeziti SBiH,a SBB ostanak na istim kapacitetima koje su imali kao i ove prosle izbore SDP totalni debakl..DF uzima dio kolaca od SDP-a ali nimalo koliko to ovdje predstavljate ako uspiju 1-2 u Drzavnom parlamentu dobit bice premija kazem odgovorno da Zeljko Komsic lijepo prica i sve to stoji da je narodski čovjek ali neće dobiti podršku pogotovo u ruralnim podrucjima već 8g je u Predsjedništvu ja mislim da mu je to najveci uspjeh..
DF će imati manje glasova od SDP-a? Da nije komšića ne bi sdp nikad imao onoliko glasova.. A sad nema komšića, plus su radili katastrofalno zadnje tri godine..
Havatar

#7217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Ja sam za.
Ja sam protiv
madner

#7218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Dobar znak.
brucos7

#7219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by brucos7 »

Havatar wrote:

Ja sam za.
Ja sam protiv
Ni jedni ni drugi!
pezzar

#7220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pezzar »

brucos7 wrote:
Havatar wrote:

Ja sam za.
Ja sam protiv
Ni jedni ni drugi!
Ko su treći?
_mufljuz_

#7221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _mufljuz_ »

mislim radonja je krimos - ne zelim da ga rehabilitiram za bilo sta - ali je veliki dio svog imperija podporio ljudima pa je velikom broju ljudi izvor prihoda - i kako god da je - nekom daje 'ljeb - dok uhljupi iz SDA nikome...
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#7222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

nekontam , svi tvrdite da je fahro krimos a niko jos nezakaci nijedan valjan argument , ili je mozda ljubomora neka sto je lik uspio zgrnut lovu
fortitudo

#7223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fortitudo »

gradjani bih treba da podrze DF iz razloga sto je to nakon stranke za BIH drugi pozitivni pokusaj da se ispred nacionalnog stavi gradjanski prefix.mnogo je pozitivniji DF jer na celu ima postenog covjeka,koji voli bih,nije nacionalno I vjerski opterecen I najvaznije nije pljakao ovu napacenu zemlju.
svi politicari I mnogi tzv biznismeni su sve zaradili pljackajuci narodno.sa platama koje politicari imaju mozda bi uspjeli otplatiti stan za 20 godina.
bih je zemlja u kojoj je na vlasti mafija koja drzi sudstvo pod kontrolom/tuzilastva dizu optuzbe ali sudovi ne kaznjavaju

/circus sa covicem,dodikom,lagumdjijom a o radoncicu da I ne govorim,njaga ne smiju ni optuziti.
pred bosnom su crni dani jer politicari ne misle na narod nego samo na sebe I samo dovodjem novih postenih ljudi /a ne glasanjem uvijek za iste lopove/moze doci do promijena
vatrogasac

#7224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

fortitudo wrote:gradjani bih treba da podrze DF iz razloga sto je to nakon stranke za BIH drugi pozitivni pokusaj da se ispred nacionalnog stavi gradjanski prefix.mnogo je pozitivniji DF jer na celu ima postenog covjeka,koji voli bih,nije nacionalno I vjerski opterecen I najvaznije nije pljakao ovu napacenu zemlju.
svi politicari I mnogi tzv biznismeni su sve zaradili pljackajuci narodno.sa platama koje politicari imaju mozda bi uspjeli otplatiti stan za 20 godina.
bih je zemlja u kojoj je na vlasti mafija koja drzi sudstvo pod kontrolom/tuzilastva dizu optuzbe ali sudovi ne kaznjavaju

/circus sa covicem,dodikom,lagumdjijom a o radoncicu da I ne govorim,njaga ne smiju ni optuziti.
pred bosnom su crni dani jer politicari ne misle na narod nego samo na sebe I samo dovodjem novih postenih ljudi /a ne glasanjem uvijek za iste lopove/moze doci do promijena
Znaš li ti od kada je Komšić u politici i koliko je za to vrijeme funkcija promijenio? Ne djeluje mi ni malo novo.
It_is_a_Leclerc

#7225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko god smatra da je Fahrudin Radončić kriminalac ima zakonsku obavezu da sutra u 8h, ista saznanja preda tužilaštvu BiH. Ako vam se, pak, saznanja zasnivaju na tome da "ne može pošten čovjek napraviti onoliku zgradurinu" i pisanju Slobodne (Herceg)-Bosne, onda ništa.

haha, nema dokaza pa zato fahro nije kriminalac... pa fbi nije mogla dokazat al caponu da je kriminalac nego su mu spakovali utaju poreza, a da se neko usudi tuzit fahru za kriminal pred ovako "nezavisnim" sudovima...
Nema tu tužbe, već građanske odgovornosti i zakonske obaveze da prijaviš kriminalca u svojoj blizini, ako imaš dokaza. To ti je kao da dođeš u posjed snimka u kome neko ubija nekog drugog, i premišljaš se da li ćeš ili nećeš isti predati tužilaštvu.

However, ja i dalje tvrdim da dokaza nema. Da ima davno bi Radončiić bio iza rešetaka.
Post Reply