RUSIJA
-
The 51st State
#7201 Re: RUSIJA
Sve dok je prosjecnom rusu kvalitet zivota dovoljan onakav kakav jeste, votka, borsc, sauna I da se ima za ladu, za rusiju nema zime ali o vracanju na svjetsku scenu u stili bivseg sssr nema govora I samo se pucaju u nogu.
- NajdraziVodjaa
#7202 Re: RUSIJA
Da skratimo, Rusija propada, uskoro njihovi inzinjeri dolaze u Bosnu po tehnologiju pravljenja presvlaka za sjedista automobila, pravljenje cepova za plasticne boce i klepetaljki na rukometnim utakmicama.
- General War
#7203 Re: RUSIJA
Ali prvo ce svratit u Srbiju da poprave one migove sto su doniraliNajdraziVodjaa wrote:Da skratimo, Rusija propada, uskoro njihovi inzinjeri dolaze u Bosnu po tehnologiju pravljenja presvlaka za sjedista automobila, pravljenje cepova za plasticne boce i klepetaljki na rukometnim utakmicama.
- General War
#7204 Re: RUSIJA
hahaha, aj potegni opethaos1 wrote:General War wrote:![]()
...bila su previdzanja da ce biti i smak svijeta![]()
hahahahahahaha hahahah hahahahahahaha hahahahahahaha blage veze nemaš sa životom, sreća pa će tvoja vrsta izumrijeti.
rusija ima sve faktore da bude vodeća evropska ekonomija, stručni kadar, veličinu, resurse...
ako ti se to ne sviđa, evo imaš rješenja:

- NajdraziVodjaa
#7205 Re: RUSIJA
Vec smo ranije konstatovali da pravljenje aviona i nije neka pljacka od posla to moze svako, a presvlaka i cep to je vec tehnologija...
- General War
#7206 Re: RUSIJA
...Ne znam, pitaj one sto rade u rafineriji u Bosankom Brodu, je li ili nije pljacka 
- NajdraziVodjaa
#7207 Re: RUSIJA
Oni prave avione? Malverzacija lokalnih bandita sa sumnjivim stranim investitorima nemaju veze sa ovom pricom, pogotovo ih je besmisleno spominjati kad je u federaciji bruka bivsih giganata na isti nacin unistena.
- General War
#7208 Re: RUSIJA
Sta je to u federaciji americki ili njemacki investotor unistio?
-
Bodkin
#7209 Re: RUSIJA
Jesi jednom u zivotu bio u rusiji?The 51st State wrote:Sve dok je prosjecnom rusu kvalitet zivota dovoljan onakav kakav jeste, votka, borsc, sauna I da se ima za ladu, za rusiju nema zime ali o vracanju na svjetsku scenu u stili bivseg sssr nema govora I samo se pucaju u nogu.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#7210 Re: RUSIJA
Šta si ti ako sam ja glup zato što se zalažem za interese svoje zemlje?Bodkin wrote:Ma glupan totalni. Ovdje ima jedan lik koji drka na ruse i to je to.
Nemoj prosipat kako ne znam šta je interes moje zemlje i ubjeđivat me kako je biti protiv svoje zemlje moj interes i da ovdje ima samo jedan lik koji to gura - ima vas više.
-
jefferson
#7211 Re: RUSIJA
U Americi je 2007 potrosnja bila 22 miliona barela dnevno, a danas je 17 sa vise auta i vise predjenih km (milja).Bodkin wrote:Po svim prognozama auta na alternativni pogon nece zauzeti vise od 15-20% trzista. Baterije nisu the next big thing. A i ne koristi se nafta samo za auta. A i nemaju rusi samo naftujefferson wrote:Prije 20-30 godina nisu imao Teslu, Priusa, itd. Amerika nije pumpala 9-10 miliona barela, itd. Rusi apsolutno zaviso od zapadne tehnologije za busenje, a o tome da niko ne zna sta i kako nakon velikog vodje je suvisno i pricati.Bodkin wrote:
Isto pitanje se postavljalo i prije 20-30 pa gdje smo danas. Nafta je prije 7 godina bika 120$. Rusija nema samo naftu nego i prirosni gas i masu drugih metala.
Australija se itekako oslanja na proizvodnju ruda (nema nafte).
Mislim jebo rusiju. Da nema tako jaku vojsku koja se kacila 50 godina sa amerikom, ne bi nikome bila zanimljiva ali ovo sto vi ovdje pisete su totalne gluposti svakome ko ili radi sa rusijom ili je bio gore 3 puta
U SAD danas industrija alternativne energije zaposljava 6 puta vise radnika od industrije koja se bavi iskopom i korsitenjem uglja.
Prije 10 godina je to bila naucna fantastika. naravno da nafta ne pokrece samo auta. Svasta se nesto pravi od nafte, od goriva do plastike. medjutim, pitanje je kako ce to na cijenu uticati.
-
The 51st State
#7212 Re: RUSIJA
nije rusija moskva i lenjingrad, nisam ali imam par prijatelja koji su od devedestih gore cijoj prosudbi i misljenju vjerujem.Bodkin wrote:Jesi jednom u zivotu bio u rusiji?The 51st State wrote:Sve dok je prosjecnom rusu kvalitet zivota dovoljan onakav kakav jeste, votka, borsc, sauna I da se ima za ladu, za rusiju nema zime ali o vracanju na svjetsku scenu u stili bivseg sssr nema govora I samo se pucaju u nogu.
-
Bodkin
#7213 Re: RUSIJA
Nije ni amerika LA ili NY.The 51st State wrote:nije rusija moskva i lenjingrad, nisam ali imam par prijatelja koji su od devedestih gore cijoj prosudbi i misljenju vjerujem.Bodkin wrote:Jesi jednom u zivotu bio u rusiji?The 51st State wrote:Sve dok je prosjecnom rusu kvalitet zivota dovoljan onakav kakav jeste, votka, borsc, sauna I da se ima za ladu, za rusiju nema zime ali o vracanju na svjetsku scenu u stili bivseg sssr nema govora I samo se pucaju u nogu.
Ako ti prijatelji kazu da je rus zadovoljan votkom i ladom, predlazem da prestanes vjerovati njihovom misljenju
-
The 51st State
#7214 Re: RUSIJA
to je moja interpretacija razmjene misljenja, ljudi kazu moskva gori ali skupa, milion ih zivi krajnje dobro ovo ostalo kako ko, a dosta ih i sastavlja kraj sa krajem ali eto i oni su ko zadovoljni velegrad ovo ono. za ostatak rusije kazu da je teski raspad i korupcija te da narod zivotari i da zive po principu kako rekoh votka, borsc, lada, oni sami kazu da to i nije neki problem jer na bolje nisu ni naucili kroz generacije.
-
Drvenija87
#7215 Re: RUSIJA
Putas odvezao Kuznjecova.
Bit ce problema u Sredozemlju!

Bit ce problema u Sredozemlju!

Last edited by Drvenija87 on 07/04/2017 18:14, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#7216 Re: RUSIJA
Rusija je leglo korupcije i zato nikad nece postati razvijena ekonomija. Strana placanja se vrse u dolarima i imas provlem sa klijentima jer he ruska valuta strasno nestabilna pa kenljudi plate avans, mjesec kasnije ih dodje 30% skuplje, a rublja zavisi od cijene nafte i jos par stvari. Velike korporacije u sprezi sa drzavom tako da ti preko noci zatvore pristup trzistu ako ne igras kako oni hoce. To su strukturne mane ruske ekonomije.The 51st State wrote:to je moja interpretacija razmjene misljenja, ljudi kazu moskva gori ali skupa, milion ih zivi krajnje dobro ovo ostalo kako ko, a dosta ih i sastavlja kraj sa krajem ali eto i oni su ko zadovoljni velegrad ovo ono. za ostatak rusije kazu da je teski raspad i korupcija te da narod zivotari i da zive po principu kako rekoh votka, borsc, lada, oni sami kazu da to i nije neki problem jer na bolje nisu ni naucili kroz generacije.
Ljudi su kao i u svim drugim zemljama. Veliki gradovi puni motivisanih i obrazovanih, manji kako si opisao. Ne razlikuje se od americkog srednjeg zapada.
-
The 51st State
#7217 Re: RUSIJA
princpijelno isto ali fakticki neuporedivo, no to vec ide u dublje soc ekonomske analize.Bodkin wrote:Rusija je leglo korupcije i zato nikad nece postati razvijena ekonomija. Strana placanja se vrse u dolarima i imas provlem sa klijentima jer he ruska valuta strasno nestabilna pa kenljudi plate avans, mjesec kasnije ih dodje 30% skuplje, a rublja zavisi od cijene nafte i jos par stvari. Velike korporacije u sprezi sa drzavom tako da ti preko noci zatvore pristup trzistu ako ne igras kako oni hoce. To su strukturne mane ruske ekonomije.The 51st State wrote:to je moja interpretacija razmjene misljenja, ljudi kazu moskva gori ali skupa, milion ih zivi krajnje dobro ovo ostalo kako ko, a dosta ih i sastavlja kraj sa krajem ali eto i oni su ko zadovoljni velegrad ovo ono. za ostatak rusije kazu da je teski raspad i korupcija te da narod zivotari i da zive po principu kako rekoh votka, borsc, lada, oni sami kazu da to i nije neki problem jer na bolje nisu ni naucili kroz generacije.
Ljudi su kao i u svim drugim zemljama. Veliki gradovi puni motivisanih i obrazovanih, manji kako si opisao. Ne razlikuje se od americkog srednjeg zapada.
-
Drvenija87
#7218 Re: RUSIJA
U Putinovoj Rusiji lijecnici manje placeni nego radnici brze hrane- https://themoscowtimes.com/news/russian ... kers-57667
E zalosti na sta je doveo pravoslavnu IMPERIJU.
- NajdraziVodjaa
#7219 Re: RUSIJA
Ali pazi Bosnjo ismijava neciji nosac aviona
Ovo je jos urnebesnije od onog Americkog ismijavanja Kuznjecova dok njihov najnoviji ratni brod od 4-5 milijardi drugi put od pustanja u funkciju pocinje da tone pa ga vracaju na novi remont
I ja sam to cuo kazu dolaze kod Sebije mole za posao culi su za 100 000 radnih mjesta...
I ja sam to cuo kazu dolaze kod Sebije mole za posao culi su za 100 000 radnih mjesta...
-
Drvenija87
#7220 Re: RUSIJA
Nigdje veze.NajdraziVodjaa wrote:Ali pazi Bosnjo ismijava neciji nosac aviona![]()
Ovo je jos urnebesnije od onog Americkog ismijavanja Kuznjecova dok njihov najnoviji ratni brod od 4-5 milijardi drugi put od pustanja u funkciju pocinje da tone pa ga vracaju na novi remont
![]()
'Smijes se od muke.
Kepecovog cadju ismijava cijeli svijet,a ne samo ''neuki i radikalni Bosnjo''-takvu viziju i mrznju ocitujes prema jednom narodu.
Ozrenski sumar o tehnologijama.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7221 Re: RUSIJA
balkanac i bosnjo predmet planetarne sprdnje
a rusu se smiju i onda progutaju pljuvačku i uplate put u svemir
a rusu se smiju i onda progutaju pljuvačku i uplate put u svemir
- NajdraziVodjaa
#7222 Re: RUSIJA
Nisam znao da pojedinci klix foruma predstavljaju cijeli svijet? Cuj smiju se svi Putinu i njegovoj vojsci
to je isto ko da se FK Sarajevo smije Bayern Minhenu...
To ti je nase licemjerje, ne moze se istusirati iza 23:00 nema vode, usred najvece zime ljudi ostaju bez grijanja, na ulici ne mozes disati od smoga, nezaposlenih na bacanje, populacija se smanjuje i to najobrazovajinih i oni ismijavaju svjetsku nuklearnu silu
To ti je nase licemjerje, ne moze se istusirati iza 23:00 nema vode, usred najvece zime ljudi ostaju bez grijanja, na ulici ne mozes disati od smoga, nezaposlenih na bacanje, populacija se smanjuje i to najobrazovajinih i oni ismijavaju svjetsku nuklearnu silu
- General War
#7223 Re: RUSIJA
Dze ti zivis?NajdraziVodjaa wrote:Nisam znao da pojedinci klix foruma predstavljaju cijeli svijet? Cuj smiju se svi Putinu i njegovoj vojscito je isto ko da se FK Sarajevo smije Bayern Minhenu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7224 Re: RUSIJA
u nekoliko gradova u kojima srbi i rusi nemaju politicke moci
- General War
#7225 Re: RUSIJA
..Samo kofere u ruke i pravac ili Srbija ili majcica rusija, gdje vlada vjecito blagostanjeBlack swan wrote:u nekoliko gradova u kojima srbi i rusi nemaju politicke moci