Dešavanja u Srbiji
-
geoxx
#71976 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne vjerujem da nakon 2014. ovdje vise mogu biti neki masovniji protesti. I ono je bilo ho ruk i neorganizovano. To sto je pala neka vlada samo govori da je Vucic jaci od Hamdije Lipovace.
Znaci, daleko najjaca stranka je 2022. godine uz svu medijsku masineriju kojom je nastojala proteste predstavniti kao opstanak naroda i drzave, uspjela dovesti par hiljada ljudi na proteste.
Sad ce neko reci narod pametan i nije se dao primiti, ali mislim da je zavladala teska apatija koja se vise nikad nece iskorijeniti.
Znaci, daleko najjaca stranka je 2022. godine uz svu medijsku masineriju kojom je nastojala proteste predstavniti kao opstanak naroda i drzave, uspjela dovesti par hiljada ljudi na proteste.
Sad ce neko reci narod pametan i nije se dao primiti, ali mislim da je zavladala teska apatija koja se vise nikad nece iskorijeniti.
Last edited by geoxx on 17/08/2025 11:53, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#71977 Re: Dešavanja u Srbiji
Gdje je puta 3 u kantonu? Kako nije problem covicu gepekovati opoziciju? Kako nije problem miloradu uslostaviti poludiktatorski rezim?tokio25 wrote: ↑17/08/2025 11:33pa zato sto ne moze biti totalitarizam zbog X3Chmoljo wrote: ↑17/08/2025 11:26Kako nisu trebali? Ne daj bosne lendo? Drmala se vlast, i izgubila, i? Nista.tokio25 wrote: ↑17/08/2025 11:20
pa zato sto nisu trebali ovdje
rekao sam razlog zasto to kod nas ne moze da bude
kakvi su kod nas protesti bili?
15 dana i onda plenumi
ko je vodio proteste?
fahro
sigurno nije pocelo od njega al je on preuzeo i njegovi
mi nemamo muda da idemo do kraja i da budemo kao oni odlucni
pa jesu li par onih protestanata kod nas dobili poslove u drzavnim firmama i sl i tako se i rijesilo to
Naravno da imamo muda kada imamo konkretan cilj. Jesi zaboravio jmb proteste? Sada da pitas nekoga sto se protestvovalo 2014. odgovori ce biti jako sareni, a mnogi nece znati ni protiv koga.
Pa dovoljno ne pogledati sta oricaju mediji u srbiji, o ustasama i siltarima.
Ovdje gdje zaista imas i ustase i cetnike, samo preko brda, sorda se sa "cetnicima niz vraca".
Jos ko biber po pilavu, mi smo jebeno drustvo bolesno od ptspa. A ni porace nije donijelo zatvranje te price, dapace.
I onda uporedis srbijansko drustvo.
Daj bolan, ne moze se jednostavno porediti. Nisam jednom rekao da sam u tom segmentu ponosan na ljude ovdje. Generalno. Kolike nedace, pa se nine utonulo u besprizorni fasizam, diktaturu i totalitarizam.
sto sam i rekao da li je to sreca ili nesreca al je tako
mi se s njima mozemo porediti sustinski samo ne mozemo kolicinski da tako kazem
zaostajemo za njima u svemu
u svakom obimu kriminala organozacije imanja muda itd itd
ovdje i kad su bili jedini da kazem pravo protesti sa mudima 2014 to se rasprsilo jer su opat ponavljam potkupljeni kao ovi organizatori i to je zavrsilo sa plenumima po domu mladih i sl
protesti za jmbg su bili najmirniji protesti i najuspjesniji
iz razloga sto je to bilo znacajno za ljude a nista nije stetilo ovima na vlasti
mi jednostavno nemamo tu nazovimo vrlinu da idemo do kraja i da se rijesimo kriminalaca
a to je zato sto 80% ljudi zeli da bude na toj istoj vlasti i da krade kao i ovi
Ali intresantno, tuzla, bihac, sarajevo, zenica nisu skloni tim radnjama iako kao sto vidimo x3 ostale ne sprjecava.
A sto se tice muda pokazivala su se kad je najvise trebalo. I sa onako traljavim oficirima, odbranile su se neke jeben kote i neka jebena ratista. Srbija dan danas narice nad bombardovanjem gdje su se unaprijed najavljivale mete.
Do kad cemo sve sto dobro radimo zvati pukom srecom i dokad cemo se potcjenjivati?
- Chmoljo
#71978 Re: Dešavanja u Srbiji
I ta stranka je, slobodno reci, SDA.geoxx wrote: ↑17/08/2025 11:52 Ne vjerujem da nakon 2014. ovdje vise mogu biti neki masovniji protesti. I ono je bilo ho ruk i neorganizovano. To sto je pala neka vlada samo govori da je Vucic jaci od Hamdije Lipovace.
Ja ipak mislim da ljudi iako imaju veliko glasacko tijelo, ipak ne zarezuju toliko da pale i ruse jer gube vlast.
- tramvajtrojka
#71979 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo pod bold zato sto imamo tu usadjenu negativnost da sve popljujemo iako je to dobro, jer imamo tu maniju da govorimo da smo najgori da kod nas nista ne valja, da nismo ni za sta sposobni pa tako ljudi vole sami po sebi pljuvati i govoriti da si gori od sistema gdje je u korijenu tog sistema mrznja prema drugom i drugačijemChmoljo wrote: ↑17/08/2025 11:53Gdje je puta 3 u kantonu? Kako nije problem covicu gepekovati opoziciju? Kako nije problem miloradu uslostaviti poludiktatorski rezim?tokio25 wrote: ↑17/08/2025 11:33pa zato sto ne moze biti totalitarizam zbog X3Chmoljo wrote: ↑17/08/2025 11:26
Kako nisu trebali? Ne daj bosne lendo? Drmala se vlast, i izgubila, i? Nista.
Naravno da imamo muda kada imamo konkretan cilj. Jesi zaboravio jmb proteste? Sada da pitas nekoga sto se protestvovalo 2014. odgovori ce biti jako sareni, a mnogi nece znati ni protiv koga.
Ovdje gdje zaista imas i ustase i cetnike, samo preko brda, sorda se sa "cetnicima niz vraca".
Jos ko biber po pilavu, mi smo jebeno drustvo bolesno od ptspa. A ni porace nije donijelo zatvranje te price, dapace.
Daj bolan, ne moze se jednostavno porediti. Nisam jednom rekao da sam u tom segmentu ponosan na ljude ovdje. Generalno. Kolike nedace, pa se nine utonulo u besprizorni fasizam, diktaturu i totalitarizam.
ovdje i kad su bili jedini da kazem pravo protesti sa mudima 2014 to se rasprsilo jer su opat ponavljam potkupljeni kao ovi organizatori i to je zavrsilo sa plenumima po domu mladih i sl
iz razloga sto je to bilo znacajno za ljude a nista nije stetilo ovima na vlasti
mi jednostavno nemamo tu nazovimo vrlinu da idemo do kraja i da se rijesimo kriminalaca
a to je zato sto 80% ljudi zeli da bude na toj istoj vlasti i da krade kao i ovi
Ali intresantno, tuzla, bihac, sarajevo, zenica nisu skloni tim radnjama iako kao sto vidimo x3 ostale ne sprjecava.
A sto se tice muda pokazivala su se kad je najvise trebalo. I sa onako traljavim oficirima, odbranile su se neke jeben kote i neka jebena ratista. Srbija dan danas narice nad bombardovanjem gdje su se unaprijed najavljivale mete.
Do kad cemo sve sto dobro radimo zvati pukom srecom i dokad cemo se potcjenjivati?
To je ono sto nas razlikuje od nas i od njih svi znaju moje stanovište prema dedi alji al jedno od njegovih najjacih izjava je ona komparacije sta oni tamo uradise sa ferhadijom i eksplozivom a sta se kod nas uradilo za bozic sa proslavom
-
tokio25
#71980 Re: Dešavanja u Srbiji
nema tu podcjenjivanjaChmoljo wrote: ↑17/08/2025 11:53Gdje je puta 3 u kantonu? Kako nije problem covicu gepekovati opoziciju? Kako nije problem miloradu uslostaviti poludiktatorski rezim?tokio25 wrote: ↑17/08/2025 11:33pa zato sto ne moze biti totalitarizam zbog X3Chmoljo wrote: ↑17/08/2025 11:26
Kako nisu trebali? Ne daj bosne lendo? Drmala se vlast, i izgubila, i? Nista.
rat je jedno protesti drugo
mi nemamo svijest o tome jer generalno imamo onu taj i taj je napravio park ulicu i sl
efendic je napravio safet zajko
hadzibajric je napravio ovo
memic ono itd
pa vec sam napisao da ne moze biti u kantonu kad svako ima svoju teritoriju i vladaju pojedinacno
uglavnom izgleda da se necemo sloziti
vratimo se srbiji konkretno
- Chmoljo
#71981 Re: Dešavanja u Srbiji
Jasta neg potcjenjivanje.tokio25 wrote: ↑17/08/2025 12:18
nema tu podcjenjivanja
rat je jedno protesti drugo
mi nemamo svijest o tome jer generalno imamo onu taj i taj je napravio park ulicu i sl
efendic je napravio safet zajko
hadzibajric je napravio ovo
memic ono itd
pa vec sam napisao da ne moze biti u kantonu kad svako ima svoju teritoriju i vladaju pojedinacno
uglavnom izgleda da se necemo sloziti
vratimo se srbiji konkretno
Za razliku od pravoslavnih i katolika, kod bosnjaka ne postoji glas koji filuje na patriotizam, izdajnike, dusmane, niti na fasizam.
Ne kazem da nema pojedinaca, pa i grupa koje bi voljele nesto takvo, ali to je sve incidentno. U tom je i najveca razlika.
Bakir je neki dan ispalio glupost o igoru dodiku i kako se on sam mora izboriti za liderstvo a ne da mu babo to ostavi. Bio je predmet poruge.
IZ? Uopste se ne dozivljava kao institucija cija se svaka mora bespogovorno slusati.
I pazi sad, nije to nesto od novijeg doba. Ljudi su ovdje oduvijek bili takvi, svoji. Od crkve bosanske, do buna protiv sultana. Tvrdoglavi sigurno, ali ovdje nikada nije bilo kapaciteta za organizovano stremljenje gdje ce svi horski pjevati istu pjesmu. I to je dobro, jer hor zna zapjevati i nesto odvratnije.
Moderna drzava je jedino gdje ce se to ostvariti prosto jer pruza dovoljno slobode za razlicite ideje.
Sto kaze tramvaj, Alija koliko god imao promasaja, imao je itekako dobrih stvari, a i jako dobrih poruka koje nazalost najmanje slusaju oni koji se zaklinju u njega. I to je ta sirina.
- dječak sa šibicama
#71982 Re: Dešavanja u Srbiji
Ustala Srbija zbog mrtvih na NS stanici.
U BiH vise mrtvih u Jablanici nego u Novom Sadu, niko ustao nije, krivci abolirani ni krivicne prijave nisu dignute, svi se usutili ko hinjave hinje.
Pametnom dosta.
U BiH vise mrtvih u Jablanici nego u Novom Sadu, niko ustao nije, krivci abolirani ni krivicne prijave nisu dignute, svi se usutili ko hinjave hinje.
Pametnom dosta.
- ultima_palabra
#71983 Re: Dešavanja u Srbiji
Prirodna nepogoda sa primjesama ljudskog nemara vs 100% ljudski nemar. Eno u Teksasu je jos vise ljudi poginulo od poplava, nije nikom ni palo na pamet da protestuje.dječak sa šibicama wrote: ↑17/08/2025 13:11 Ustala Srbija zbog mrtvih na NS stanici.
Pametnom dosta.
- dječak sa šibicama
#71984 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta je u Texasu lokalni "biznismen" napravio nelegalni kamenolom koji pobije ljude?
De ba... obraz.
De ba... obraz.
-
Crvene_brigade
#71985 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovako izgledaju režimsko-lažljivi tzv. mediji u Vučićevom-SNS mafijaškom despotizmu...
-
ljubijankic
#71986 Re: Dešavanja u Srbiji
Najavljuje i da ce pasti mrtva glava 
-
tokio25
#71987 Re: Dešavanja u Srbiji
tamo ako se zarati srbi ce izgubiti i taj rat 
-
Crvene_brigade
#71988 Re: Dešavanja u Srbiji
Bolesni mafijaš Vučić sve više navlači gnjev naroda...
-
Tyke
#71989 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo mali doprinos raspravi, vec 3. Ili 4. dan u Tuzli ako se dobro sjecam policija je spustila stitove i rekla da nece vise ici na svoje gradjane, a sto je docekano aplauzom i podrskom nekoliko hikjada ljudi (mislim da je vec tad bilo dobro preko 5000).Chmoljo wrote: ↑17/08/2025 03:56Halo bolan, 2014. je gorilo pored predsjednistva i drzavnih institucija. Nije zapaljena botovska centrala u manjoj varosi. Normalno da je policija krenula udarati. Cuvala je drzavne institucije, a iza njenih ledja nije bila navijcka gruoa koja je lesila gradjane.Thorgerson wrote: ↑17/08/2025 03:06O cemu bolan pricas ti?ultima_palabra wrote: ↑16/08/2025 03:53 Nidje veze... kakvo god da je stanje kod nas, postoji demokratija nekakva, mozes izaci na izbore i smijeniti vlast koja ti se ne svidja. U Srbiji toga nema, eto Tadic je bio prvi u 200 godina Srbije koji je mirno predao vlast, ovaj je sigurno nece tako lako dati. Protesti moraju biti nasilni jer je to jedini nacin kako se moze mijenjati vlast.
U BiH (barem u Federaciji) nema policije koja bije gradjane, nema rezimskih placenickih mini-vojski, nema bolesnih rezimskih medija... jednostavno neuporedivo.
Vi pojedini ste fkt skuhane zabe.
Pa kad ti je dodik dosao na vlast?
Od kad ti je covic tu?
Izetbegovic?
Ko ti vlada, koje stranke od 90ih?
Jeste, promjenili smo.vlast, u jednom dijelu drzave, tj trecinu. U ostatku vladaju likovi duze od vucica.
Samo sto vi to ne vidite ili ne zelite da vidite. Ne znam.
Policija nije tukla? Pa koga da tuce? Ne tuku ni u srbiji random bas prolaznike? Koga tuku? Pa one koji protestuju.
Jesi li.bio ovdje 2014 kad su bili protesti. Ocito nisi. Jer znam par likova koji su itekakve batine dobili. Nit su pravili belaj, nit ista. Jednostavno su se nasli u gomili i zaplatili kad je policija krenula da udara.
Hocu da kazem, nema toga kod nas, jer nema ni protesta . Vucic je tek sad krenuo da udara. Jos je i dobar, obzirom koliko ovi dugo protestuju i blokiraju.
No i to 2014. je imalo vece efekte nego sila ovih protesta. Pala kantonalna vlada, a federalna ista se nije ponovila.
I sada ako SDA pobijedi i promijeni se vlast, hoce li biti nereda?
Inace, ne vidim cemu uvlacenje dodika u pricu, jer se taj dio svakako voli poistovjecovati sa srbijom![]()
U konacnici dovoljno je uporediti medije i vidjeti gdje psotoji najvise slobode da se izrazi i cuje nesto normalno.
Sjecam se toga jer sam i sam ucestvovao od prvog do zadnjeg dana, policija bila oko zgrade Soda So i tamo iza kod Doma Zdravlja kad je njihov nadredjeni zajedno sa ostalim policajcima spustio pendreke i ostalu opremu te stao na stranu gradjana, mi tad skiro zaplakali kad smo ih vidili kako su reagovali i koliki teren im je tad spao s ledja.
- ovo_malo_duse
#71990 Re: Dešavanja u Srbiji
Izbaci mi par video iz Valjeva i Pozarvca bilo dobre makljaze. Ovo se lagano krece krvoprolicu. Treba Kokice pripremit, onaj ratni gen u Mordoru se upalio samo je pitanje kad ce eksplodirat.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#71991 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma nemaju puno šanse da maknu ovog ćetalja sto za jednog... prosla bakica su kolačima. Rusi se puno ne cesu oko srbije jer oni stoje iza ovoga. Picousti je kaznjen za prodaju oruzja Ukrajini. Zapad ga zeli zadrzati zbog kopanja litija i prodaje svega na doboš.
Mislim da ce se obracunati vrlo brzo sa blokaderima kako ih zove
Mislim da ce se obracunati vrlo brzo sa blokaderima kako ih zove
- ovo_malo_duse
#71992 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobar video…jos da im dodje iz zicegu u vugla al da bog da ceri….
Ako ne zapu a nece…
Ako ne zapu a nece…
- Peacean
#71993 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobar ali džaba kada će ga vidjeti zanemarljiv broj ljudi.
-
mishic
#71994 Re: Dešavanja u Srbiji
"Hemijsko čišćenje" koje Vučić posredstvom policije i ćacija provodi nad građanima Srbije neće i ne može spasiti režim.
-
mishic
#71995 Re: Dešavanja u Srbiji
Svako veće je sve žešće. Ćacije i policajce u civilu treba otkrivati i prevaspitavati jer oni u velikoj mjeri nagrdiše studente.
-
Crvene_brigade
#71996 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo je odgovor na prijetnje koje je danas uputio bolesni mafijaš Vučić. Sve je rečeno u manje od jedne minute...
Last edited by Crvene_brigade on 17/08/2025 21:22, edited 1 time in total.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#71997 Re: Dešavanja u Srbiji
100 do 150 zavisno od iskustva i renomea. Kad pređeš granicu dobivaš dupljak dokumente s imenom i adresom iz srbije, a svoje ostavljaš kod njih. Radiš šta ti se kaže ni više, ni manje.Nema krivične odgovornosti niti upisa u dosije. Nema komunikacije prema kući samo interna preko dodijeljenih telefona. Iz Sarajeva je par likova otišlo da batina po srbiji.
-
gabonski udav
#71998 Re: Dešavanja u Srbiji
evo ga jos jedan izliv demagogije. Zbog cega je poginulo 19 ljudi u Jablanici? Da li je javnost upoznata zbog cega je poginulo 19 ljudi? Javnost nema blage veze, ali zato Chmoljo zna da "nemaju dodirnih tacaka"..Chmoljo wrote: ↑17/08/2025 03:48
Poredio si dva dogadjaja koji osim slicnog broja zrtava nemaju previse dodirnih tacaka. Stavljas ih u isti kontekst nasilu.
Sad opet uzimas ono sto ti treba. Nije bilo rijeci o napretku nego stanju drustva koje je dovoljno zrelo da odradi smjenu vlasti. Cak sam naveo primjer smjene vlasti u samoj toj jablanici.
a
U srbiji vlast cuvaju huligani hladnim oruzjem uz amin policije. Glasna manjina![]()
Prica o huliganima je isti bulshit. Prosle noci dok si pisao ove umotvnorine forum je bio zatrpan snimcima maskirnaih huligana koji pale, ruse i unistavaju, ali ne sumnjam ja da i u tom slucaju imas posevnu kategorizaciju na prihvatljive maskirne huligane i neprihvatljive maskirne huligane.
A tek ovo sranje sa "zrelim drustvom" i smjenama vlasti. Jedino sto je je u drustvu zrelo je pomozi.ba mentalitet koji se tako ilustrativno pokazao bas u toj nesretnoj Jabalnici jer ne samo sto se ne zna zasto su ljudi stradali nego ni obnova nekolkiko kuca i sto metara jebene pruge koja je zila kucavica cijele privrede nije mogla poceti dok se nije sadaka obezbjedila.
A ti se jos tom sramotom nasao hvaliti...
-
Crvene_brigade
#72000 Re: Dešavanja u Srbiji
Kako su se Vučićevi batinaši vratili iz Novog Sada?