Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
meridiyan
#71951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve hijena do hijene
Last edited by meridiyan on 06/01/2023 15:31, edited 1 time in total.
- Altsa
#71952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dodik je sam rekao da ce izabrati svoje muslimane. Sta pjenis. To sto su se ovi politicki diletanti upecali ko mladi majmun samo govori o njima.internazionale wrote: ↑06/01/2023 10:42Ovaj Begić je ker posebne rase. Jebali mu dodik i dodikovi muslimani materkakotakonikako wrote: ↑06/01/2023 08:14 Zlatan Begić, državni parlamentarac iz Demokratske fronte oglasio se nakon istupa Osmorke.
-“Dodikovi muslimani” bi trebali znati da građani daju vlast, a ne OHR, Dodik ili Čović. Nevjerovatno i ponižavajuće je da vlast, nakon izbora, prose kod navedenih lica, da prijete odlukama OHR-a kojima im se treba isporučiti vlast, što je nezapamćeno čak i za vazale iz srednjevjekovnog perioda. Time, na prvom mjestu, pokazuju nepoštovanje prema građanima ove zemlje. Građani nisu nikakav “projekat”, oni su izvorni nositelji suvereniteta.
To nepoštovanje je ono što će historija posebno zapisati. Jednako kao što će zapisati gromoglasnu šutnju i postupke osam stranaka na nezapamćeno nametanje suštinskih izmjena pravila izbornog postupka u izbornoj noći (!), čime su poslužili kao unaprijed pripremljeni amortizer za neutralizaciju bilo kakvog jedinstvenog i ozbiljnog političkog odgovora BH strane, čime je ponižena demokracija, ali i svaki građanin sa mrvom svijesti i savjesti.
Sada je sasvim jasno da je Schmidt potpuno rasistički motiviran, i da imamo na našoj političkoj sceni sluge politike rasizma i aparthejda koji prose vlast, čekajući i zazivajući još jednu nedemokratsku i protivpravnu intervenciju velikog bijelog poglavice sa zagrebačkim ordenjem. Naravno, uz podršku SAD-a i Velike Britanije na prvom mjestu, koji bi morali (sebe radi!) da pojasne svoje dvostruke standarde koji užasno smrde na rasizam. Istina, jedan dio BH političkih subjekata otvoreno je zagovarao aparthejd u svojoj zemlji i prije izbora, neki su izbrisani sa političke scene uz nečastan otpust, druge to tek čeka nakon svega, ali mi nije jasno ko još vjeruje SDP-u i njihovim opskurnim šinjel kadrovima?
Kakogod, pred nama su vrlo teške četiri godine, u prethodnom mandatu smo imali snažnu konspirativnu sabotažu iza leđa odbrane (o čemu će se tek pisati i govoriti!), u ovom imamo otvorenu kolaboraciju, nadmenost prema BH narodu i snishodljivost prema velikom bijelom poglavici i njegovim naredbodavcima.
Međutim, svi navedeni – i strani i domaći, na kraju će se uvjeriti da vlast pripada građanima i potiče od građana, te da se ne može od njih prosto ukrasti. Neki stari inostrani prijatelji (ili oni koji su bezrezervno smatrani takvima!) će teško narušiti vlastiti ugled i povjerenje kod BH građana ali i šire, drugi – domaći će nečasno biti otpušteni od strane samih građana, ali će na kraju shvatiti da se građani nikada ne smiju podcjenjivati. Ne pomažu tu ni spinovi, ni BH/sarajevske verzije jeremić jovana, marić milomira, đoga i starih udbinih babaroga, građani se nikad ne smiju podcijeniti! Idemo dalje, tek je počelo, ništa nije gotovo, poručio je Begić.
![]()
![]()
![]()
- Point.
- Student_u_Ostavci
#71954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Botovi osmorke i dalje plivaju u mutnom.
Nisam vjerovao da će neko iz Federacije ikada botovati i za Dodika ali oni i to rade. Žalosno.
Nisam vjerovao da će neko iz Federacije ikada botovati i za Dodika ali oni i to rade. Žalosno.
- Styling
-
archi_a
#71956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kaže Fortu upravo:"nismo mi osmorka, vi ste (novinari) nam dali taj naziv. Mi smo trojka i grupa stranaka okupljena oko trojke". To je baš obećavajuće za ove jadnike koji su okupljeni oko njih. Ko veli, toliko ste bitni da niste ni broj u nazivu. Podržite naše odluke, pa biće neka stolica i za vas kad zasjednemo. 
- Student_u_Ostavci
#71957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji glupan jbte, odbijam povjerovati da oni pri čistoj svijesti daju ove izjave u zadnjih mjesec dana.archi_a wrote: ↑06/01/2023 16:39 Kaže Fortu upravo:"nismo mi osmorka, vi ste (novinari) nam dali taj naziv. Mi smo trojka i grupa stranaka okupljena oko trojke". To je baš obećavajuće za ove jadnike koji su okupljeni oko njih. Ko veli, toliko ste bitni da niste ni broj u nazivu. Podržite naše odluke, pa biće neka stolica i za vas kad zasjednemo.![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#71958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Propao Dinin pokušaj izgleda samo tako. Rekao sam da se previše igraju. Račun bez krčmara.
Samo će nam sada ovi jadni pokušaji osigurati još 4 godine više SDA, minimalno
Nadam se da im sada mister Zahiragić neće i KS poklopiti, to bi bila katastrofa
Samo će nam sada ovi jadni pokušaji osigurati još 4 godine više SDA, minimalno
Nadam se da im sada mister Zahiragić neće i KS poklopiti, to bi bila katastrofa
- animus
#71959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš je bilo zanimljivo čitati ovih zadnjih par stranica. NiP botovi se zadali u odbranu pre(d)sjednika. Udri drvljem i kamenjem po Sabini, Miletiću, Damiru i ostalim koji prijete najboljem od svih.
Dino je naravno najbolji kandidat za funkciju ministra vanjskih poslova iako nema niti jedne kvalifikacije.
A onda bi alternativno mogao biti i ministar sigurnosti iako ni za to nema nikakve kvalifikacije.
Interesantno da niko ne spominje ministra odbrane jer jedino za to mu se može pronaći poveznica jer je bio borac pa zna šta to znači.
A mogli su jednostavno kreteni isposlovati četvrto ministarsko mjesto u VM koje je do 2018 uvijek pripadalo proBiH strani.
Imali bi mjesto više koje bi zadoboljilo apetit bar još jednog kandidata.
Sve više postaje realno da nam Fadil bude premijer još 4 godine pa bi lako i treNerka mogao biti donji. Ne znam je li šta riješio za brata. Još jedan mandat premijera bi donio mandat u autocestama Nerkinom bratu, taman sada kad se opet krenulo graditi.
I još nesto sam primjetio, počelo se pljuvati pi našim ljudima iz dijaspore. Ništa čudno od ljudi koji brane Dodika i Čovića. Naravno da vam smeta svako ko razmišlja svojim mozgom. Ako si iz Bosne onda si SDA bot a ako živiš vani onda nemaš pravo da kritikuješ.
I Staljin bi vam pozavidio koliko ste bezobrazni, podli i bezskrupulozni.
Dino je naravno najbolji kandidat za funkciju ministra vanjskih poslova iako nema niti jedne kvalifikacije.
A onda bi alternativno mogao biti i ministar sigurnosti iako ni za to nema nikakve kvalifikacije.
Interesantno da niko ne spominje ministra odbrane jer jedino za to mu se može pronaći poveznica jer je bio borac pa zna šta to znači.
A mogli su jednostavno kreteni isposlovati četvrto ministarsko mjesto u VM koje je do 2018 uvijek pripadalo proBiH strani.
Imali bi mjesto više koje bi zadoboljilo apetit bar još jednog kandidata.
Sve više postaje realno da nam Fadil bude premijer još 4 godine pa bi lako i treNerka mogao biti donji. Ne znam je li šta riješio za brata. Još jedan mandat premijera bi donio mandat u autocestama Nerkinom bratu, taman sada kad se opet krenulo graditi.
I još nesto sam primjetio, počelo se pljuvati pi našim ljudima iz dijaspore. Ništa čudno od ljudi koji brane Dodika i Čovića. Naravno da vam smeta svako ko razmišlja svojim mozgom. Ako si iz Bosne onda si SDA bot a ako živiš vani onda nemaš pravo da kritikuješ.
I Staljin bi vam pozavidio koliko ste bezobrazni, podli i bezskrupulozni.
-
meridiyan
#71960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kasumovic je detektirao srz problema
U ovoj državi je takav Ustav, nisam ga ja pravio, ali da budem najiskreniji: Međunarodna zajednica ovdje 30 godina pravi organizovani haos i niko drugi, niko treći“, kazao je Kasumović.
-
PM72
#71961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#71962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Obzirom da SDFA sekta ima Rumenog i onog pekinezera u džepu nije isključeno da sruše kompletnu koaliciju svojim nerealnim zahtjevima i dovedu SDA na vlast.
U tom slučaju možemo računati na još 150 000 ljudi koji će otići u rekordnom roku i nastavak pljačke budžeta i tendera.
U tom slučaju možemo računati na još 150 000 ljudi koji će otići u rekordnom roku i nastavak pljačke budžeta i tendera.
- Styling
#71963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka poklope sve. Ovo sve treba razjebati i raspišati sijelo. Govno Rumeni prodato.
- PreWiBa
#71964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jeste, bolje da ste vi počeli pljačkati budžet i tendere. Ha ja.Styling wrote: ↑06/01/2023 16:50 Obzirom da SDFA sekta ima Rumenog i onog pekinezera u džepu nije isključeno da sruše kompletnu koaliciju svojim nerealnim zahtjevima i dovedu SDA na vlast.
- Student_u_Ostavci
#71965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
'Hoće da nas zavadi sa zapadom'
rekoše nip botovi.
- PreWiBa
#71966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekao sam da je Efendić SDA igrač.
Kada su prošli izbori, uopšte nisam njega bio ukalkulisao kao opozicionu stranku. Samo je sebi digao cijenu pred SDA, ništa više.
Konaković je ispao glup što je mislio da 100% SDA derivate može ubaciti u koaliciju.
Ovdje se ne može formirati vlast dok SDP-NS-NiP sami imaju dovoljno glasova, sve drugo je obični igrokaz.
Last edited by PreWiBa on 06/01/2023 16:54, edited 1 time in total.
- Styling
#71967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka vam je sa srećom. Halalit vam nećemo. Pazite da vam u grlu ne zapne.sehohari wrote: ↑06/01/2023 16:52Jeste, bolje da ste vi počeli pljačkati budžet i tendere. Ha ja.Styling wrote: ↑06/01/2023 16:50 Obzirom da SDFA sekta ima Rumenog i onog pekinezera u džepu nije isključeno da sruše kompletnu koaliciju svojim nerealnim zahtjevima i dovedu SDA na vlast.
-
archi_a
#71968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako neki forsiraju, brane i predstavljaju svoje stranke i kandidate, tobe jarabi, prešišat će i obrada u "uspešnom" lobiranju za milorada i entitet rs. 
- PreWiBa
#71969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi moj komentar gore.
Ja sam galamio zato što sam znao da će se ovako nešto desiti, što ćete sami sebi upucati u nogu i uništiti sve dosadašnje napore opozicije. Bunio sam se jer sam znao da ćete nam upravo vi tim ponašanjem osigurati SDA idućih 10 godina.
Ovo je za SDA-ovce bolje nego da su oni normalno pobijedili, jer su vas sada medijski prožvakali, stvorili animozitet, a da na kraju opet oni pokupe sve. Ganjali bi oni Konakovića po medijima svakako, ali bi onda makar imao sigurnu vlast, ovako je se ugurao u priču gdje je od početka mogao ispasti samo gubitnik.
-
Vaya
#71970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato kada Kifla bude ministar vanjskih poslova, 150k iz dijaspore ce da se vrati u BiH, jer je novo liderisanje procesa pocelo...Styling wrote: ↑06/01/2023 16:50 Obzirom da SDFA sekta ima Rumenog i onog pekinezera u džepu nije isključeno da sruše kompletnu koaliciju svojim nerealnim zahtjevima i dovedu SDA na vlast.
Niksic je rekao kada su potpisali sporazum sa HDZ i SNSD, da su ga poceli zvati mladi koji su bili planirali da idu, ali kada su vidjeli da ce Neka biti premijer, poceli su raspakivat kofere...
- Styling
#71971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A šta je trebalo? Normalni da će probati i gurati. Rumeni je ispao govno samo tako. Samo ne znam hoće li ga svi njegovi delegati podržati. Jesu li i oni opredjeljeni za SDA i prodati kao on.sehohari wrote: ↑06/01/2023 16:58Vidi moj komentar gore.
Ja sam galamio zato što sam znao da će se ovako nešto desiti, što ćete sami sebi upucati u nogu i uništiti sve dosadašnje napore opozicije. Bunio sam se jer sam znao da ćete nam upravo vi tim ponašanjem osigurati SDA idućih 10 godina.
Ovo je za SDA-ovce bolje nego da su oni normalno pobijedili, jer su vas sada medijski prožvakali, stvorili animozitet, a da na kraju opet oni pokupe sve. Ganjali bi oni Konakovića po medijima svakako, ali bi onda makar imao sigurnu vlast, ovako je se ugurao u priču gdje je od početka mogao ispasti samo gubitnik.
-
laik1981
#71972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta cete kada vam sultaniju nabiju nogom iz klinickog
Oj mogu zamisliti kakvo ce to kmecanje biti 
-
Hakiz
#71973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta sad ZNG i Miletić hoće, čuj ne daju da osuđivani likovi dobiju funkcije?
Pa, dokle ti pricipi više, treba što prije formirati vlade da se radi, šta ima veze što su neki Helezi i Tegeltije osuđivani?
I kao da su osuđeni zbog nekih ozbiljnih stvari, osuđeni zbog laganja.
Sve je to SDA maslo, ne možeš osuđeniku funkciju dati zbog zelene bande.
Pa, dokle ti pricipi više, treba što prije formirati vlade da se radi, šta ima veze što su neki Helezi i Tegeltije osuđivani?
I kao da su osuđeni zbog nekih ozbiljnih stvari, osuđeni zbog laganja.
Sve je to SDA maslo, ne možeš osuđeniku funkciju dati zbog zelene bande.
- Student_u_Ostavci
#71974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ograničeni Miletić ne želi da ima posla sa kriminalcima. Kako ga nije stid?
-
zbunjola71sa
#71975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mene samo zanima cime to sda ucjenjuje ljude i zasto to niko javno ne kaze,cega i koga se boje