FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
salle_eh1986
#71926 Re: FK Željezničar
Ja sve kontam neko se zajebava kad kaže Dudić za trenera, a ono mrtvi ozbiljni. Kakve reference ima, lijepo priča?
Ovim umišljenim bh zvijezdama ivica osim da dođe pitanje je koliko bi imali respekta.
Ako se nije sa tim fazonom pokušalo kad je Slavko bio, onda fakat su neki ćoravi. U tom trenutku najbolje što iz lige možeš uzeti.
Slična stvar je i sa igračima. Ne očekujemo valjda da možemo uzimati najbolje igrače Zrinjskog, Sarajeva, širokog (a i tad kad se pokušalo Duljević, Menalo išla je opet negativa).
Realno u ligu nema kvalitete, ni igračke ni trenerske. Sve što pokaže i obrise dobrog ode vani. Jer jbg tamo za sezonu uzme love ko ovde za 5.
Nije da se ne mogu dovoditi bolji od ovih, ali i ovo što je prošlo kroz klub ima kakve-takve reference. Ko je kriv što je Bekrić bio pokretan ko ormar, Zahirović što smo ga doveli kad mu je karijera baš krenula strmoglavo ka dole i ne nazire se kraj, pa Jahić koji je reprezentativac bio a uvalio se povrijeđen i sl.
Dobar igrač košta, a plata kod nas je ko u drugoj ligi Kazahstana. Realnost je da svi žele bolje, igrači sebi, mi sebi. A ovde u ligu će doći samo oni kojima baš sve propadne pa im je ovo zadnja opcija. Za očekivati je onda da takvi, kojima je sve propalo, nemaju ni motiva, želje, volje.
Mene ne brine to što smo mi drugi, što nam eto Zrinjski uze 2 titule ispred nosa. Jer znam kako su uzeli.
Mene brine što mi, da smo uzeli te titule samo bi mislili da smo sila...i to do Europe kad bi nas opet spustili na zemlju. Mene brine što europa odmiče, što više ni konobarima ne zabijamo kad hoćemo, već se patimo.
Ovim umišljenim bh zvijezdama ivica osim da dođe pitanje je koliko bi imali respekta.
Ako se nije sa tim fazonom pokušalo kad je Slavko bio, onda fakat su neki ćoravi. U tom trenutku najbolje što iz lige možeš uzeti.
Slična stvar je i sa igračima. Ne očekujemo valjda da možemo uzimati najbolje igrače Zrinjskog, Sarajeva, širokog (a i tad kad se pokušalo Duljević, Menalo išla je opet negativa).
Realno u ligu nema kvalitete, ni igračke ni trenerske. Sve što pokaže i obrise dobrog ode vani. Jer jbg tamo za sezonu uzme love ko ovde za 5.
Nije da se ne mogu dovoditi bolji od ovih, ali i ovo što je prošlo kroz klub ima kakve-takve reference. Ko je kriv što je Bekrić bio pokretan ko ormar, Zahirović što smo ga doveli kad mu je karijera baš krenula strmoglavo ka dole i ne nazire se kraj, pa Jahić koji je reprezentativac bio a uvalio se povrijeđen i sl.
Dobar igrač košta, a plata kod nas je ko u drugoj ligi Kazahstana. Realnost je da svi žele bolje, igrači sebi, mi sebi. A ovde u ligu će doći samo oni kojima baš sve propadne pa im je ovo zadnja opcija. Za očekivati je onda da takvi, kojima je sve propalo, nemaju ni motiva, želje, volje.
Mene ne brine to što smo mi drugi, što nam eto Zrinjski uze 2 titule ispred nosa. Jer znam kako su uzeli.
Mene brine što mi, da smo uzeli te titule samo bi mislili da smo sila...i to do Europe kad bi nas opet spustili na zemlju. Mene brine što europa odmiče, što više ni konobarima ne zabijamo kad hoćemo, već se patimo.
- manijak1
#71927 Re: FK Željezničar
90 posto istine je u svakom njegovom oglašavanju.Kad nemaš stav , nećeš završiti kao Oda , onako baš da se niko ne upita ima li u svemu sličnosti i paralelnosti , što se dešava i sa Amarom u zadnjih par godina.Koliko je samo frakcija , i ulizica đe sam ja tu tipa, i uličnih bandita, preživio Željo , preživjeće i ove.Vrlo brzo , nadam se .Ne znam hoće li se neko sjetiti i vremena kada je Kemo bio proglašen skoro pa Željinim neprijateljem No1 .Strahota.Da se imalo stava u onih koji trenutno odlučuju šta i kako u klubu , Adžem bi ostao trener i ove godine .Ovako brljanka do brljanke.Samo ću napomenuti da sam lično bio protiv da Adžem uopšte bude trener prvog tima.Ali Želju na jadan način , dobacivanjem i vlastitim neznanjem olako izbacivati iz srca , to se manijaku nikad neće desiti.
I mladi i perspektivni igrač košta najviše i stručnjak takođe , jebi ga kad si igrač i kad radiš sa dobrim pedagozima i znalcima , ja ću navesti jednog , Jusufa Šehovića npr., valjda ti nešto ostane u glavi što ćeš ako ostaneš u fudbalskim vodama , primijeniti .Koliko je samo novopridošlih nestručnih plaćenika sjebalo našu mladost
I mi bježimo od toga , tj. dozvoljavamo da se tako odigra .
- agnostic_front
#71928 Re: FK Željezničar
Eto ja sam kriv što smo doveli igrače u takvom stanju. Ja sam kriv što nam se Jahić uvalio povrijeđen.salle_eh1986 wrote:Nije da se ne mogu dovoditi bolji od ovih, ali i ovo što je prošlo kroz klub ima kakve-takve reference. Ko je kriv što je Bekrić bio pokretan ko ormar, Zahirović što smo ga doveli kad mu je karijera baš krenula strmoglavo ka dole i ne nazire se kraj, pa Jahić koji je reprezentativac bio a uvalio se povrijeđen i sl.
-
salle_eh1986
#71929 Re: FK Željezničar
Igrače bez falinke mi ne možemo dovesti. Jer bolje pare mu mogu dati timovi koji se bore za opstanak u hrvatskoj ili Srbiji. Da ne idemo dalje. Siromašna država, budžet tanak ko bašlija i uz to složio bih se i loš skauting gdje mi nemamo nekog da uoči kvalitet u recimo ligi federacije, prije nego što i taj skonta da može vani otići.
Ali daleko od toga da slična situacija nije uvijek kod nas. Samo si nekad imao sudiju koji neće dosuditi svega moguće Zrinjskom kad zatreba već eto reći ćemo da je bilo ravnopravno suđenje. Jasno je da ima i do nas, ali oni penali Zrinjskom su direktno uticali na prvenstva.
Ali daleko od toga da slična situacija nije uvijek kod nas. Samo si nekad imao sudiju koji neće dosuditi svega moguće Zrinjskom kad zatreba već eto reći ćemo da je bilo ravnopravno suđenje. Jasno je da ima i do nas, ali oni penali Zrinjskom su direktno uticali na prvenstva.
- manijak1
#71930 Re: FK Željezničar
Ne može tako.Uvijek je neko treći krivac .Valjda ima i činjenice da treba svakome biti čast što igra u Želji.Koju će ćunu igrat bilo ko, ko ne oznoji pošteno dres kluba i ko se ponaša na terenu kao slučajno je tu i još bježi od od duela ko zadnja pičkica na svijetu ? Drugo su penali Zrinjskom , prvo je ono 0:3 u Mostaru kad smo imali regularno suđenje , prvo je i utakmica na Grbavici sa Zrinjskim gdje je priznat gol igrača koji je loptu uštopao rukom , što niko iz Uprave ne napravi halabuku u Savezu nakon toga ? Da se njima tako uradilo bili bismo na pragu rata .Dokle će nam treći biti uvijek kriv, a ne mi sami sebi ?. I hoću opet da spomenem Odovića , dvaput je bespotrebno nagužen iz kluba kojeg voli i opet najgore , što zna čovjek radit.I opet tišina nakon toga , a imao je rezultate i učinak i ono što je najbolje , od mladosti je stvorio respektibilan tim.salle_eh1986 wrote:Igrače bez falinke mi ne možemo dovesti. Jer bolje pare mu mogu dati timovi koji se bore za opstanak u hrvatskoj ili Srbiji. Da ne idemo dalje. Siromašna država, budžet tanak ko bašlija i uz to složio bih se i loš skauting gdje mi nemamo nekog da uoči kvalitet u recimo ligi federacije, prije nego što i taj skonta da može vani otići.
O Amaru više manje sve rečeno , međutim ne mogu shvatit odnos prema njemu od čovjeka kojeg je isti Amar i doveo u Želju.
Šta je problem da Amar ne bude na klupi
- agnostic_front
#71931 Re: FK Željezničar
Pa šta će ti povrijeđeni Jahić?! I znaš da ne možeš dovesti super igrače, i rješenje je staviti Alihodžića na čelo OP-a? Sa kojim referencama? Šta je cilj OP-a?salle_eh1986 wrote:Igrače bez falinke mi ne možemo dovesti. Jer bolje pare mu mogu dati timovi koji se bore za opstanak u hrvatskoj ili Srbiji. Da ne idemo dalje. Siromašna država, budžet tanak ko bašlija i uz to složio bih se i loš skauting gdje mi nemamo nekog da uoči kvalitet u recimo ligi federacije, prije nego što i taj skonta da može vani otići.
OK, nema dobrog kadra, imamo li u planu da nekog školujemo?
- Lakat Jebić
#71932 Re: FK Željezničar
u trenutku povećanog pritiska, kad si idiotski izgubio dvije titule (ne radi se o nesreci, naprotiv, imali smo srece sto smo uopste bili u opciji za titulu kako smo lose igrali i bilo je samo pitanje kad ce nas "stat"), u trenutku kad vec mijenjas XY trenera u par godina - neko je pogledao bobu krcmarevica i njegov CV i rekao ovo nam treba, ovaj ce nas izvuc, ovo je zeljin spasitelj, mesija i mehdi...
taj neko il je maliciozan ili veze nema s fudbalom. sustinski nije vazno, jer je posljedica ista. i ponavlja se iz sezone u sezonu.
Simpatizer
taj neko il je maliciozan ili veze nema s fudbalom. sustinski nije vazno, jer je posljedica ista. i ponavlja se iz sezone u sezonu.
Simpatizer
- ganjeta
#71933 Re: FK Željezničar
Ako ne znaš a treba da znaš, u tom trenutku su nas odbili Vukomanović, Kodro, Sabljić. Znači imalo ozbiljno ime neće ovdje da radi, onda ti ostaju metropole, Dudići, Žižovići ili neko tipa Krčme.
- ultima_palabra
#71934 Re: FK Željezničar
Pa kakav sistem... imas trenera koji se u prosjeku zadrzava na klupi 15 utakmica. Imas Zebu za pomocnika. Imas Mirsu Besliju kao nekog kvazi-SD koji se nije bavio fudbalom od kraja karijere. Imas neznalicu Alihodzica da vodi OP. Jel to sistem?FreakyStyley wrote:Pravi trener Amar Osim, pravi igraci oni koje on dovede.![]()
Salu(?) na stranu, ali to je dosta kompleksnije pitanje, bar po meni. Nije to da nadjes trenera i 5 vrhunskih igraca, pa se nadas da ce se stvari same uklopiti. Valjda je bit u uhodanom sistemu, sistemskom radu, od dna do vrha. Moras imati prave ljude, od trenera pjetlica do SD-a, koji ce funkcionisati u okviru nekog sistema, ne van njega ili u manjku istog.
Mislim, ne moze niko ovima osporiti sta su uradili sto se tice infrastrukture, finansija, administracije, svega slicnog, ali gdje je neki sistem, bar obrisi istog, na sportskom planu? Nema ga. Radi se stihijski. Od danas do sutra. Busaju se u prsa sistemima i organizacijom, a nista od toga gdje najvise treba da bude. Milion pitanja se moze postaviti, ali kreni od omladinskog pogona, trenera tamo, mijenjanja tzv koordinatora OP-a svako malo, nestrucnim taldzijama koji rade u omladinskim selekcijama, troskovima koje roditelji snose, davanju pa ukidanju smjestaja, i tako dalje i tome slicno.
A to je samo vrh ledenog brijega onoga sto je sam Misimovic nazivao, vise puta i javno, najvaznijim fokusom kluba: omladinskog pogona. Onda kreni prema gore, do A tima i nepostojeceg sistema tamo. Beskonacnog lutanja i srljanja, malog miliona gresaka koje te kostaju i novca i rezultata. Sto se jako puno stvari tice, mi prepisujemo od pitara kad su im Kusta, Selimovic i ostali bili, kad su imali situaciju da imaju navijace uprave, a ne kluba.
Ako neke stvari rade dobro, zasto zmiriti nad ovima koje rade katastrofalno? Isto vazi i za "opoziciju." Kad bi se i jedni i drugi malo primakli centru bolje bi bilo.
Da se ne lazemo, nije ni prije bilo nekog specijalnog sistema, ali bio je tu Amar koji je sve vukao. Sad nema ko da vuce. Ili vuku oni koji ne znaju, na isto ti dodje.
Da se nastupi s manje laznih obecanja, manje prepotencije, vise otvorenosti, bez satelita i online botova, garantujem da bi i reakcija javnosti na sportske neuspjehe bila blaza. Da se ima sistem, da postoji neka skica, plan, da postoji ideja, da se to iznese javnosti, manje bi problema imali svi skupa. Ovako imas situaciju da imas grupu ljudi, ucahurenu, u medijskoj blokadi fakticki, koja je okruzena poslusnicima i fanovima, i tako nastavlja da grijesi iz dana u dan, jer nije u stanju da vidi izvan te cahure u kojoj se nalazi.
I cemu to moze voditi? Vani podjelama, unutra imploziji. Realnost. Na kraju ce samo Zeljo ispastati, kao i prije sto je.
Ja bih sve, ali sve halalio da se krenulo ka uspostavljanu tog sistema, kako napisah, od OP-a do prvog tima. Ali nije. Nije se krenulo, nije se pomaklo, ni milimetra, sto bi ovi rekli.
Pa i upravu kad pogledas, tiho su otisli skoro svi koji su imali neko ime i ugled. Spala knjiga na jedno slovo, plus klimoglavce. Zamjeralo se Amaru sto je sve sam radio, ovaj ne radi sve sam?
I zasto internet brigade u sluzbi lika i djela, ako se vec radi bez ikakvog interesa?
- ganjeta
#71936 Re: FK Željezničar
Sljedeći je on na redu
- ultima_palabra
#71937 Re: FK Željezničar
Pa receno je da drugo mjesto i kup nisu neuspjeh. Zasto je onda smijenjen Adzem? Ako mozes dovesti samo goreg od njega, onda je logicno da ga ostavis.ganjeta wrote:Ako ne znaš a treba da znaš, u tom trenutku su nas odbili Vukomanović, Kodro, Sabljić. Znači imalo ozbiljno ime neće ovdje da radi, onda ti ostaju metropole, Dudići, Žižovići ili neko tipa Krčme.
- ganjeta
#71938 Re: FK Željezničar
Daj ba nećemo se praviti budale.
Ko prokocka 2-0 u Evropi i 3-0 ovjde govnjivom motkom treba otjerati.
Onda je ćelavog trebalo ostaviti vratio se iz debelog minusa.
- ultima_palabra
#71939 Re: FK Željezničar
Ovaj nece ni doci u situaciju da prokocka. Ako ce me vec voditi neznalica, bolje da to bude nas covjek nego legenda OFK Beograda.ganjeta wrote:Daj ba nećemo se praviti budale.
A da ne pominjemo najtrofejnijeg i odnos prema njemu...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#71940 Re: FK Željezničar
Joj laki ja sam ga jednom gledao, ne da me nije impresioniraoluckylaka wrote:Moze li meni neko objasniti,naravno ako ima informaciju zasto onaj mali posudjen iz Milana nije (cini mi se)dobio nikako sansu.
- Plavo-bijeli
#71941 Re: FK Željezničar
Dobivaju oni šansu svaki dan na treningu. Valjda se moraš tu pokazati prvo da imaš ikakve šanse da zaigraš u prvih 11. Očigledno da se nije pokazao, pa je zato i otišao. Kamo sreće da jeste...Slo Burner wrote:Joj laki ja sam ga jednom gledao, ne da me nije impresioniraoluckylaka wrote:Moze li meni neko objasniti,naravno ako ima informaciju zasto onaj mali posudjen iz Milana nije (cini mi se)dobio nikako sansu.
-
FreakyStyley
#71942 Re: FK Željezničar
Pa Ultima, ja napisah da nema nikakvog sistema, a ti odgovori na moj post kao da sam pisao da ima. Ne kontam. 
- ultima_palabra
#71943 Re: FK Željezničar
Zar je tako ispalo?FreakyStyley wrote:Pa Ultima, ja napisah da nema nikakvog sistema, a ti odgovori na moj post kao da sam pisao da ima. Ne kontam.
-
FreakyStyley
#71944 Re: FK Željezničar
@Ultima Do mene je onda.
Inace, ovaj Celik bi se morao dobiti, bez obzira na sve. Tanka ekipa, nazad su pogotovo suplji. Nadam se normalnoj postavci, Sehicu na beku, stoperskom paru Rodin-Bakrac, formaciji bez laznih krila, rotacijama u odnosu na Apollon. Dakle, nadam se samo normalnom. Cujem na treningu je opet uigravan Rodin desno, nadam se da se nece tako izaci na BP.
Ako hocemo da nam je stoperski par Rodin-Bakrac, ako hocemo Sehica kao zamjenu Sinisi, treba im sto vise utakmica, sto prije. Kad ce, ako nece protiv Celika.
Inace, ovaj Celik bi se morao dobiti, bez obzira na sve. Tanka ekipa, nazad su pogotovo suplji. Nadam se normalnoj postavci, Sehicu na beku, stoperskom paru Rodin-Bakrac, formaciji bez laznih krila, rotacijama u odnosu na Apollon. Dakle, nadam se samo normalnom. Cujem na treningu je opet uigravan Rodin desno, nadam se da se nece tako izaci na BP.
Ako hocemo da nam je stoperski par Rodin-Bakrac, ako hocemo Sehica kao zamjenu Sinisi, treba im sto vise utakmica, sto prije. Kad ce, ako nece protiv Celika.
- kamen spoticanja
#71945 Re: FK Željezničar
vama treba Slaven Musa
makar veceras...
makar veceras...
-
salle_eh1986
#71946 Re: FK Željezničar
Meni je Oda naš najdraži, usudio bih se reći i najbolji trener.manijak1 wrote:Ne može tako.Uvijek je neko treći krivac .Valjda ima i činjenice da treba svakome biti čast što igra u Želji.Koju će ćunu igrat bilo ko, ko ne oznoji pošteno dres kluba i ko se ponaša na terenu kao slučajno je tu i još bježi od od duela ko zadnja pičkica na svijetu ? Drugo su penali Zrinjskom , prvo je ono 0:3 u Mostaru kad smo imali regularno suđenje , prvo je i utakmica na Grbavici sa Zrinjskim gdje je priznat gol igrača koji je loptu uštopao rukom , što niko iz Uprave ne napravi halabuku u Savezu nakon toga ? Da se njima tako uradilo bili bismo na pragu rata .Dokle će nam treći biti uvijek kriv, a ne mi sami sebi ?. I hoću opet da spomenem Odovića , dvaput je bespotrebno nagužen iz kluba kojeg voli i opet najgore , što zna čovjek radit.I opet tišina nakon toga , a imao je rezultate i učinak i ono što je najbolje , od mladosti je stvorio respektibilan tim.salle_eh1986 wrote:Igrače bez falinke mi ne možemo dovesti. Jer bolje pare mu mogu dati timovi koji se bore za opstanak u hrvatskoj ili Srbiji. Da ne idemo dalje. Siromašna država, budžet tanak ko bašlija i uz to složio bih se i loš skauting gdje mi nemamo nekog da uoči kvalitet u recimo ligi federacije, prije nego što i taj skonta da može vani otići.
O Amaru više manje sve rečeno , međutim ne mogu shvatit odnos prema njemu od čovjeka kojeg je isti Amar i doveo u Želju.
Šta je problem da Amar ne bude na klupi.Jel u Amaru ili u klubu
Na to izgleda niko ne može i neće da odgovori.
Ali treba biti realan, mi smo svakog trenera otjerati nakon prve loše serije. To nas je.be
- decko_sa_kovaca
#71947 Re: FK Željezničar
Oda je poslije evrope imo najlosiji igracki sastav u zadnjih desetak godina
-
salle_eh1986
#71948 Re: FK Željezničar
De budi ozbiljan, pa i Adžema su otjerali takvi ko ti kojim je sve crno. Tjerao se duže vrijeme da bi sve kulminiralo izjavama "jebo kup"ultima_palabra wrote:Pa receno je da drugo mjesto i kup nisu neuspjeh. Zasto je onda smijenjen Adzem? Ako mozes dovesti samo goreg od njega, onda je logicno da ga ostavis.ganjeta wrote:Ako ne znaš a treba da znaš, u tom trenutku su nas odbili Vukomanović, Kodro, Sabljić. Znači imalo ozbiljno ime neće ovdje da radi, onda ti ostaju metropole, Dudići, Žižovići ili neko tipa Krčme.
- BHF_Manijak
#71949 Re: FK Željezničar
Ne cudi me iskreno od covjeka kojem je normalno po sezoni da dodje kamion igraca i isto toliko ode, da u tome vidi sistem i napredak, da mijenjas trenre svako 4-5 mjeseci i slicno...salle_eh1986 wrote:Ja sve kontam neko se zajebava kad kaže Dudić za trenera, a ono mrtvi ozbiljni. Kakve reference ima, lijepo priča?
Nema to veze sa pricanjem, stavise Dudic je prilicno tih i onako stidljiv covjek, nije kakav orator... Govorim iskljucivo o njegovom shvatanju fudbala i nastojanju da igra proaktivno, iako vodi jebeni GOSK. Za razliku nasih ublehasa koji su i na Grbavici protiv karanana znali cuvati 1:0... Imas potentnu ekipu, imas sve preduslove, igras k'o picka. Meni to sa Zeljom nije OK. Rek'o sam sto puta, halakio bih i pokoji negativan rezultat, ali uz prikazanu igru, da vidis nesto konkretno, zelju, volju...
Isto sad sa Apollonom. Nije problem izgubiti od jace ekipe, zijanili bi 8 od 10 utakmica sigurno, ali igraj lopte jebem mu mater, nije Barcelona. Uputis prvi sut u okvir gola 15 minuta do kraja utakmice, e to je meni porazavajuce, ne rezultat, ispadanje i slicno...
Ne mora to nuzno Dudic biti, nema covjek ni dovoljno iskustva, ali je Dudic paradigma za nekog ko zeli igrati fudbal, nametnuti se, proaktivan biti. Govorim o viziji, prezime je nebitno.
Spominjao sam i Sablica, ali eto iako je blizu bio - ode nam ispred nosa.
-
FreakyStyley
#71950 Re: FK Željezničar
Sale, to hoces da kazes da Adzem nije trebao biti otjeran, da su ga otjerali ovi sto im je "sve crno"? Druze, budi ozbiljan. Vidjam ti nik po nekim zatvorenim forumima, upucen si, dobro znas za Adzemove Jusufi i slicne relacije, da ne idem na otvorenom forumu u detalje. Nemoj oci zatvarati nad tim. Ne znam sto ovdje tako ratobornim tonom pises i kontriras, kad dobro znas sta i kako.