Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Osmi Socrates
#71901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bila profesorica političkih nauka i međunarodnih odnosa. Ne znam da li je još.
Jbmt, i onda dođu i nešto pričaju.
-
archi_a
-
Horke
#71903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko ja znam ona se izjasnjava ko Bosnjakinja.Styling wrote: ↑06/01/2023 12:30Mislis da bi Sabina pristala da se odrekne principa i postane Bosnjakinja zarad pozicije ministra? Hm, ne bi me iznenadilo. Bila je spremna progutati govno da nece u koaliciju sa crnolistasima pa se nudila sama za ministricu u koaliciji sa Dodikom. Ni kod nje principi nisu jaca strana.Pandakonda wrote: ↑06/01/2023 12:16 Znaci dva su scenarija:
1. Osmorka ostaje pri Forti kao ministra iz reda Ostalih a Dodik imenuje drugog bosnjaka za kojeg su se svi slozili (neki lik iz I. Sarajeva)
2. Osmorka pritisne NS da imenuju Bosnjaka za min. prometa i u tom slucaju Dodik pristaje da min. ljudskih prava bude ostali jer ne mogu biti 2 osobe iz reda ostalih.
Da sam na mjestu osmorke opalio bi kontru, dajte nam mvp da sabina bude kao bosnjakinja a neka dodik imenuje nekoga iz reda ostalih. Ovako ispade da se sve prelama preko leđa NS-a. A neka Dino i Nerko dogovore odbranu ili promet. Nekako mi je logicnije da promet ide SDP-u jer to isto zele na kantonu i federaciji a NiP sigurno bolje kadrove ima za odbranu.
- Pandakonda
#71904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E za njega okarchi_a wrote: ↑06/01/2023 12:37Govorim o nikšiću.Pandakonda wrote: ↑06/01/2023 12:37
Ovo ima najmanje veze sa Fortom, i covjek je imao skoro 12k glasova, ne znam otkud ti 5. Forto ne zuri toliko u fotelju kad ima sigurnu minimalno premijersku u kantonu, stvar je principa da se NS povukla kad je NiP zatrazio MVP (da bi namirili svoje gubitke jer su nerku dali premijera fbih) i sad opet kad je zagustilo hajde da se NS opet odrekne necega. NS da ima trunku mozga iskoristili bi ovo povlacenje NES-a i SzBiH da nametnu svoje uslove jer im ne treba ovako povlacenje za nos.
Sabina je vjerujem problematicna jer je ustvari jedina osoba u ovoj koalciji koja ima neku ideologiju i zna artikulisati svoj stav. Pa zena je bez ikakve izvrsne pozicije isla po americi, ukrajinoj, briselu itd. i uradila veci posao nego Bisera. A da ne govorim da je ona uvijek korektiv koalicije i da ce ih prozivati kada krenu srati nesto. Kao takva je prijetnja dominantno konzervativnoj koaliciji gdje su NS i SDP defacto jedine progresivne stranke a naravno i Dodik i HDZ vide u tome opasnost.
Sabina je vjerujem jos Bosnjakinja jer je samo jednom pokusala mjenjati naciju iz Bosnjakinje u Ostali ali je tada CIK to zabranio. A da nije progutala i oborila Cavaru i koaliciju bilo bi da unistava pokusaj neke nove politike i narativa![]()
![]()
- Pandakonda
#71905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izjasnjavala se i onda je pokusala promjeniti u Ostali samo sto joj je CIK to osporio jer se ne moze mjenjati između dva izborna ciklusa nacija.Horke wrote: ↑06/01/2023 12:39Koliko ja znam ona se izjasnjava ko Bosnjakinja.Styling wrote: ↑06/01/2023 12:30
Mislis da bi Sabina pristala da se odrekne principa i postane Bosnjakinja zarad pozicije ministra? Hm, ne bi me iznenadilo. Bila je spremna progutati govno da nece u koaliciju sa crnolistasima pa se nudila sama za ministricu u koaliciji sa Dodikom. Ni kod nje principi nisu jaca strana.
-
Horke
#71906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa onda je jos Bosnjakinja?
-
A_A_AKCIJA
- Roccohljup
#71908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Džaba.....nije podobna SDPu i NiPu....tj Nikšiću i Konakoviću. Ja lično mislim da se boje da bi se pokazala jako dobro na toj poziciji i da bi im na neki način "ukrala show". Al nejse, to je samo moje lično mišljenje, ali po kvalifikacijama i sposobnošću daleko najbolji kandidat za MVP ne samo ispred ove koalicije (ne zna im se tačan brojOsmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 12:38 Bila profesorica političkih nauka i međunarodnih odnosa. Ne znam da li je još.
- Styling
#71909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ona je samo smirena, elokventna i slatka. Za brain capacity ne znam. I Arnaut je neke medjunarodne skole zavrsavao. Sto on ne bi bio kandidat za neku poziciju u VM?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2023 12:49Halo, Sabina, jesi li to ti?![]()
Haj da ne pregonimo, ali Zlatku ne može cipele očistiti.
U NS je Arnaut veći kalibar duplo, a sada i Forto.
-
Osmi Socrates
#71910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neki očigledno imaju averziju prema zdravom razumu da bi branili predsjednika im stranke u njiha.
-
mistek
#71911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na stranu što je su ovi predloženi kadrovi Osmorke promašene pozicije, ali da je meni samo znati na osnovu čega NS gradi nezadovoljstvo i uopšteno potiče priča da su zakinuti. Ćudićka jeste idealna za MVP, ali mislim da joj je ta drčnost i presudila da ne bude to, odnosno nesigurnost u čijem će interesu raditi. Dino bi na svakoj poziciji bio bolji, nego na MVP, idealno premijer FBiH, Nermin nije ni za šta svakako
Ali, hajd nevezano za tu kadrovsku politiku direktno, meni je nevjerovatno da NS dobije ministarstvo u VM, dobije poziciju premijera KS, za FBiH još se svakako ne zna, i kao zakinuti su
Samo je Efendić uspio profitirati u ovim proteklim sedmicama fino. Handri ga što su ozbiljni izbori tek za 4 godine
Samo je Efendić uspio profitirati u ovim proteklim sedmicama fino. Handri ga što su ozbiljni izbori tek za 4 godine
- Roccohljup
#71912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Arnaut se ubio za neko ministarstvo pravde ili sve što ima veze sa tim. Imaju i NiP i SDP dobrih kadrova (nivo ispod predsjednika) koji bi bili sigurno super za mnoge pozicijie. Samo treba rasporediti u skladu sa kapacitetima i principom "najbolja (najkompententnija) osoba za tu poziciju" a jok po stranačkim i unutarstranačkim aršinima isključivo.....c'est si simpleStyling wrote: ↑06/01/2023 12:55Ona je samo smirena, elokventna i slatka. Za brain capacity ne znam. I Arnaut je neke medjunarodne skole zavrsavao. Sto on ne bi bio kandidat za neku poziciju u VM?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2023 12:49
Halo, Sabina, jesi li to ti?![]()
- Roccohljup
#71913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vidi....što se mene tiče nek trguju i sa pozicijom premijera kantona. Ima tu dobrih kandidata i iz NiPa i SDPa (Delić, šteta, itd.). meni je iskreno puno važnije da s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu i na srozanu poziciju BiH na međunarodnoj sceni (hvala BiserKAmistek wrote: ↑06/01/2023 12:59 Na stranu što je su ovi predloženi kadrovi Osmorke promašene pozicije, ali da je meni samo znati na osnovu čega NS gradi nezadovoljstvo i uopšteno potiče priča da su zakinuti. Ćudićka jeste idealna za MVP, ali mislim da joj je ta drčnost i presudila da ne bude to, odnosno nesigurnost u čijem će interesu raditi. Dino bi na svakoj poziciji bio bolji, nego na MVP, idealno premijer FBiH, Nermin nije ni za šta svakakoAli, hajd nevezano za tu kadrovsku politiku direktno, meni je nevjerovatno da NS dobije ministarstvo u VM, dobije poziciju premijera KS, za FBiH još se svakako ne zna, i kao zakinuti su
![]()
Samo je Efendić uspio profitirati u ovim proteklim sedmicama fino. Handri ga što su ozbiljni izbori tek za 4 godine![]()
- Styling
#71914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po mom misljenju Dino bi bio idealan za ministra sigurnosti, ali se ocigledno nisu uspjeli izboriti za to ministarstvo u raspodjeli.mistek wrote: ↑06/01/2023 12:59 Na stranu što je su ovi predloženi kadrovi Osmorke promašene pozicije, ali da je meni samo znati na osnovu čega NS gradi nezadovoljstvo i uopšteno potiče priča da su zakinuti. Ćudićka jeste idealna za MVP, ali mislim da joj je ta drčnost i presudila da ne bude to, odnosno nesigurnost u čijem će interesu raditi. Dino bi na svakoj poziciji bio bolji, nego na MVP, idealno premijer FBiH, Nermin nije ni za šta svakakoAli, hajd nevezano za tu kadrovsku politiku direktno, meni je nevjerovatno da NS dobije ministarstvo u VM, dobije poziciju premijera KS, za FBiH još se svakako ne zna, i kao zakinuti su
![]()
Samo je Efendić uspio profitirati u ovim proteklim sedmicama fino. Handri ga što su ozbiljni izbori tek za 4 godine![]()
- Roccohljup
#71915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sigurnost def al mislim da bi se i u odbrani snašao dobro.Styling wrote: ↑06/01/2023 13:02Po mom misljenju Dino bi bio idealan za ministra sigurnosti, ali se ocigledno nisu uspjeli izboriti za to ministarstvo u raspodjeli.mistek wrote: ↑06/01/2023 12:59 Na stranu što je su ovi predloženi kadrovi Osmorke promašene pozicije, ali da je meni samo znati na osnovu čega NS gradi nezadovoljstvo i uopšteno potiče priča da su zakinuti. Ćudićka jeste idealna za MVP, ali mislim da joj je ta drčnost i presudila da ne bude to, odnosno nesigurnost u čijem će interesu raditi. Dino bi na svakoj poziciji bio bolji, nego na MVP, idealno premijer FBiH, Nermin nije ni za šta svakakoAli, hajd nevezano za tu kadrovsku politiku direktno, meni je nevjerovatno da NS dobije ministarstvo u VM, dobije poziciju premijera KS, za FBiH još se svakako ne zna, i kao zakinuti su
![]()
-
Osmi Socrates
#71916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebale ih stranke.
Ako imaš koaliciju sa nekim, biraj najbolje iz ponuđenog za svako ministarstvo.
Ćudićka je trebala biti MVP i kad je SDA bila na vlasti, a ne slati onu lažljivu glupaču da lupeta po svijetu.
Ćudićka je trebala biti MVP i kad je SDA bila na vlasti, a ne slati onu lažljivu glupaču da lupeta po svijetu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#71917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sama cinjenica da nabrajate ko je bolji kandidat iz jedne stranke navodeci njihove jako dobre refence govori o kvaliteti stranke.
A do jucer je drzavom vedrila stranka ciji kandidati u referencama imaju "manje je pokrao od stranackog kolege te je kao takav bolji".
Kako god, iz ovog je vidljivo da imamo veliki napredak. Na hajr..
A do jucer je drzavom vedrila stranka ciji kandidati u referencama imaju "manje je pokrao od stranackog kolege te je kao takav bolji".
Kako god, iz ovog je vidljivo da imamo veliki napredak. Na hajr..
-
PM72
#71918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što bi Dino bio idealan? Što zna šupljirati? To mjesto treba da popuni profesionalac a jedini kojeg znam u toj osmorki je Zlatko Miletić.Ima znanje,gard,stav a bogami i muda.Znam ga iz rata
-
internazionale
#71919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo da znaš da ja propagandista takve branitelje bošnjaka kao što ste ti i sda, nabijem na neku stvar.Dr. Kuca wrote: ↑06/01/2023 11:54Nismo svi isti. Tako da ja ne moram ici po misljenje u bazu kao sto ides npr ti. Dobijes pripremljene odgovore i onda opletes srpsko hrvatsku propagandu.internazionale wrote: ↑06/01/2023 11:08
Ni sastali se nisu a već izdali državu, bošnjake, islam...
Haj' se ti raspitaj u bazi je li se radi o baliluku i kada je u pitanju 'adžija, komunjara Nikšić i lgbt Forto...![]()
Vi ste karcinom na tkivu bošnjaka. Vaše branjenje bošnjaka treba kiselinom i krečom zaliti da nikad više nijedan bošnjak ne osjeti čari vaše odbrane
- Haris.ba
#71920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako se sada ona izjasnjava? Mozda je to razlog sto nije mogla preko Forte (ipak je on predsjednik stranke).Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 13:04 Jebale ih stranke.
- Roccohljup
#71921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja spominjem dinu jer je bila priča o njemu konkretno, ali kad bi se za sigurnost gledala ko je najbolja osoba unutar osmorke, miletić je definitivno top kandidat.
- Styling
#71922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zlatko Miletic je ogranicen k'o lift. Nema prirodnu inteligenciju ni sirinu. Niti je nesto pretjerano elokventan. Mozda je hrabar i patriota ali to nije dovoljno da ga kvalifikuje za tako nesto.
-
A_A_AKCIJA
#71923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam ja itekako gdje si ti, rekao si na temi Ukrajine više puta.hatemondays wrote: ↑06/01/2023 12:21 Odbrojavanje je pocelo osam, sedam, sest, pet...I onda vatromet. Bice veselo.
Maksuz selam aaakciji iz dalekog Sydneya, gdje nadjoste ameriku, cuj St Louise. Da citate malo podforum devedesete valjda bi znali gdje mondays zivi. Ima tu finih stvari procitati ali jebiga to je pod istorijom.Poseban selam za ovog sa Stupa a voli tramvaj u kojem se gradska raja bas i nije voljela truckati. Ja vam pisem NS se trese ko djevdjir ne znaju kud su posli, sad bi da budu Bosnjaci.
Uglavnom, savjet tebi, i ostalim dijasporcima.
Manje gledaj Hayat, da ti mozak ne bude bajat.
U ovu temu se ne razumijete. Niste tu da imate kompletnu sliku.
- Roccohljup
#71924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nisam znao da sijele i danas
Osmorka od jutros zasjeda, Naša stranka neće danas objaviti ime kandidata
06.01.2023 12:26 Autor: klix.ba
Iako je bilo najavljeno, Naša stranka prema informacijama Raporta neće danas objaviti ime kandidata za ministra u Vijeću ministara BiH.
Poznato je da su kandidati, sad već šestorke na državnom nivou, Elmedin Konaković i Zukan Helez. Njih dvojica bi trebali obnašati pozicije ministra vanjskih poslova odnosno odbrane.
Ranije se kao opcija za ministra prometa i komunikacija spominjao Edin Forto, no problem je što se izjašnjava kao Ostali.
Kako je Raportu rečeno, NS će u ponedjeljak ili utorak imati sjednicu Predsjedništva te će se tu razmatrati ime kandidata za ministra.
Uporedo s tim, predsjednici stranaka Osmorke trenutno zasjedaju u Sarajevu.
Tema sastanka svakako je nastavak saradnje osam stranaka. Posebno nakon što su se iz državne vlasti povukli NES i SBiH.
-
Hakiz
#71925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ona i Arnaut rade zajedno, lobiraju vani. To je najveći posao koji NS radi za državu. To se stalno spominje, ali rijetko neko u ovim diskusijama na to obraća pažnju.Styling wrote: ↑06/01/2023 12:55Ona je samo smirena, elokventna i slatka. Za brain capacity ne znam. I Arnaut je neke medjunarodne skole zavrsavao. Sto on ne bi bio kandidat za neku poziciju u VM?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2023 12:49
Halo, Sabina, jesi li to ti?![]()
Kao da je u trojci došlo do podjele poslova, međunarodne stvari su ostavili NS-u, konkretno njima dvoma.
To je još jedan razlog zbog kojeg bi Sabina trebala biti MVP prije bilo koga iz osmorke/šestorke/trojke. Arnaut u pravosuđe.