Milorad Dodik ALL ABOUT
- Styling
#71877 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tomahawk11 wrote:
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović dogovlorili su se danas da sjednice Predsjedništva BiH budu odgođene zbog nemogućnosti postizanja dogovora oko ANP-a.
Član Predsjedništva Milorad Dodik je i prije sjednice poručivao kako će ukoliko bude preglasan pri donošenju ove odluke pokrenti pitanje vitalnog nacionalnog interesa o kojem bi onda raspravljala Narodna skupština RS-a.
Da li je bilo moguće izbjeći ovakvu situaciju? Jeste.
Da je Dodik prilikom glasanja o ANP-u bio protiv, a jedan od dvojice preostalih članova - Komšić ili Džaferović suzdržani - onda bismo imali situaciju 1-1-1.
U ovakvom odnosu snaga Dodik ne bi mogao reći da je preglasan i ne bi imao potrebu za povlačenjem pitanja vitalnog nacionalnog interesa. Zapravo, bilo bi mu trajno onemogućeno potezanje vitalnog entitetskog interesa. Očekivati je da će Komšić i Džaferović u buduće koristiti ovaj mehanizam, jer bi na taj način minorizirali Dodikov značaj u Predsjedništvu BiH.
BTW, preglasavanje kao kategorija glasanja za nesto u Predsjednistvu ne postoji. To su izmislili oni koji zele sebe prikazu kao ugrozenu kategoriju i zrtvu drugih . Preglasavanje znaci da su glasovima vecine ugrozeni sustinski interesi manjine. Niko u Predsjednistvu nije manjina, svi su ravnopravni i ako dvojica glasaju za nesto a treci ne to ne znaci da je neko preglasan, da su mu ugorzeni sustinski interesi, nego je jednostavno takvo stanje stvari.
- MaksprotivMarksa
#71878 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik je fasista i ja "navijam" za probosanske snage protiv Dodika, Dodik je imao sansu da bude najvece politicko ime na ovim prostorima, ali je istu propustio zbog fasizma i srpske mitomanije, to sto je neko bio agresor ne daje za pravi drugoj strani da zali sto nije protjerao milion Srba iz njihove zemlje, to jednostavno nije normalno, normalno je na "predavanjima" opskurnih fasistickih organizacija pod patronatom SDA, ali ne i od strane jednog profesora filozofije, "ljevicara" i antifasiste, a vrlo je jasno opisao sudbinu hrvatskih Srba.Tomahawk11 wrote:Zaboravljaš ko je bio agresor u toj pričiMaksprotivMarksa wrote:Da li Bursac zeli da kaze da bi on bio za isti scenarij kao u Hrvatskoj i protjerivanke milion Srba iz BiH, mislim sa velikim dijelom njegovog spisanija se slazem, ali da li on to zali sto Srbi nisu protjerani iz BiH, koji kurac ?![]()
Nego, da li ovo ova dva bošnjačka predstavnika spremaju zulum našem PreCjedniku![]()
![]()
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović dogovlorili su se danas da sjednice Predsjedništva BiH budu odgođene zbog nemogućnosti postizanja dogovora oko ANP-a.
Član Predsjedništva Milorad Dodik je i prije sjednice poručivao kako će ukoliko bude preglasan pri donošenju ove odluke pokrenti pitanje vitalnog nacionalnog interesa o kojem bi onda raspravljala Narodna skupština RS-a.
Da je Dodik prilikom glasanja o ANP-u bio protiv, a jedan od dvojice preostalih članova - Komšić ili Džaferović suzdržani - onda bismo imali situaciju 1-1-1.
U ovakvom odnosu snaga Dodik ne bi mogao reći da je preglasan i ne bi imao potrebu za povlačenjem pitanja vitalnog nacionalnog interesa. Zapravo, bilo bi mu trajno onemogućeno potezanje vitalnog entitetskog interesa. Očekivati je da će Komšić i Džaferović u buduće koristiti ovaj mehanizam, jer bi na taj način minorizirali Dodikov značaj u Predsjedništvu BiH.
PS. Agresori su mogli biti samo iz Beograda, bosanski Srbi su bili u sluzbi velikosrpske politike i po osnovnim nacelima logike nisu mogli biit agresori u drzavi u kojoj zive, agresori su dolazili istocno od Drine, a "nasi" Srbi su bili sluge te politike.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#71879 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Što bi reklo da je Bursać htio reći kako oni što su bili pod Banja Lukom htjedoše osloboditi zemlju od tog agresora i onih koji na svojoj zemlji bijahu u službi istih.MaksprotivMarksa wrote: PS. Agresori su mogli biti samo iz Beograda, bosanski Srbi su bili u sluzbi velikosrpske politike i po osnovnim nacelima logike nisu mogli biit agresori u drzavi u kojoj zive, agresori su dolazili istocno od Drine, a "nasi" Srbi su bili sluge te politike.
Umjesto toga, dobismo protektorat kojim niko nije zadovoljan u potpunosti. Kiselo smijanje ne brojim.
-
palermo
#71880 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zulum svakako spremaju....Tomahawk11 wrote:
Nego, da li ovo ova dva bošnjačka predstavnika spremaju zulum našem PreCjedniku![]()
![]()
Čuj Dodik ne bi mogao reći da je preglasan, pa naravno da ne bi kada odluka ne bi bila ni donesena niti bi bio preglasan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#71881 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Od poznatijih https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... a_anp.htmlpalermo wrote:
zulum svakako spremaju....al dina ti, koji je ovo pametnjaković napisao ovaj tekst....
Čuj Dodik ne bi mogao reći da je preglasan, pa naravno da ne bi kada odluka ne bi bila ni donesena niti bi bio preglasan
a imaš još portala koji su prenijeli. Ne znam ko je idejni tvorac mudrolije
Uglavnom, propraganda
- MaksprotivMarksa
#71882 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa legitiman je stav da nam je trebala bosanska Oluja, ali onda nema potrebe da se to krije, RS je fasisticka tvorevina, nastala na krvi i patnji stotine hiljada ljudi, ali ako se zalaze za rjesenje svi Srbi preko Drine, to je fasizam i ja to ne mogu da podrzim, a kada neki fasista to kaze i ne zanima me, Bursac to nije pa sam reagovao, mada ostavljam prostor da je htio i nesto drugo da kaze, ali je u puku dozivljeno bas kao sto sam i ja to dozivio.Tomahawk11 wrote:Što bi reklo da je Bursać htio reći kako oni što su bili pod Banja Lukom htjedoše osloboditi zemlju od tog agresora i onih koji na svojoj zemlji bijahu u službi istih.MaksprotivMarksa wrote: PS. Agresori su mogli biti samo iz Beograda, bosanski Srbi su bili u sluzbi velikosrpske politike i po osnovnim nacelima logike nisu mogli biit agresori u drzavi u kojoj zive, agresori su dolazili istocno od Drine, a "nasi" Srbi su bili sluge te politike.
Umjesto toga, dobismo protektorat kojim niko nije zadovoljan u potpunosti. Kiselo smijanje ne brojim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#71883 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U tom momentu i s obzirom na okolonosti, je li mogao drugačiji ishod da nije rečeno STOP?MaksprotivMarksa wrote:Pa legitiman je stav da nam je trebala bosanska Oluja, ali onda nema potrebe da se to krije, RS je fasisticka tvorevina, nastala na krvi i patnji stotine hiljada ljudi, ali ako se zalaze za rjesenje svi Srbi preko Drine, to je fasizam i ja to ne mogu da podrzim, a kada neki fasista to kaze i ne zanima me, Bursac to nije pa sam reagovao, mada ostavljam prostor da je htio i nesto drugo da kaze, ali je u puku dozivljeno bas kao sto sam i ja to dozivio.Tomahawk11 wrote:Što bi reklo da je Bursać htio reći kako oni što su bili pod Banja Lukom htjedoše osloboditi zemlju od tog agresora i onih koji na svojoj zemlji bijahu u službi istih.MaksprotivMarksa wrote: PS. Agresori su mogli biti samo iz Beograda, bosanski Srbi su bili u sluzbi velikosrpske politike i po osnovnim nacelima logike nisu mogli biit agresori u drzavi u kojoj zive, agresori su dolazili istocno od Drine, a "nasi" Srbi su bili sluge te politike.
Kako očistiti zemlju od agresora? Idealno bi bilo da civili ostanu, no međutim, teško izvedivo, priznaćeš.
Bursać možda nije stavio protivteg na svoju objavu u smislu šta onda sa bh Srbima, ali je jasan bio da je BiH tu izgubila.
Uostalom, šta je sa toliko Banjalučana, Bijeljinaca, Trebinjaca i ostalih gradova Bošnjaka, zar oni nisu protjerani sa svoga?
- MaksprotivMarksa
#71884 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam kako ocistiti zemlju, nikada nisam razmisljao na taj nacin, vojsku je trebalo protjerati i to je fakt, ali i sam si potvrdio da ne znas sta bi sa civilima, ja znam, dao bih im sva prava kao gradjanima BiH, ne bih dotakao nijednog jedinog, istina je da je RS-om izgubila i BiH, ali i Srbi iz tog fasistickog monstruma potpisanog u Dejtonu.
Ja izmedju milion ljudi, gradjana BiH i "ciste i mirne BiH", uvijek biram milion ljudi, ma ko ti ljudi bili.
Ne tvrdim da si ti za ciscenje Srba, ali velika vecina podrzavaoca ovakvih teza jeste za to rjesenje, nazalost, meni je to dokaz u kojem pravcu misljenje Bosnjaka ide, a taj pravac je novi rat i mozda od zrtve postanrmo dzelati, a to ne zelim.
Edit.
Jesu protjerani, ko to spori, rekao sam ma cemu je uspostavljen taj entitet, na etnickom ciscenju i stradanjima stotina hiljada ljudi, ne znam moram li to ponavljati u svakom postu, to nije razlog da se iste stvari rade, a kada se rat zavrsio taj proces su u manjoj ili vecoj mjeri nastabile sve tri strane, zalosno je da ovo malo pristojnih mislilaca koje imamo gubimo u ovakvin naklapanjima, naklapanjima koja ne sadrze zrno ljudskosti i elementarne logike.
Ja izmedju milion ljudi, gradjana BiH i "ciste i mirne BiH", uvijek biram milion ljudi, ma ko ti ljudi bili.
Ne tvrdim da si ti za ciscenje Srba, ali velika vecina podrzavaoca ovakvih teza jeste za to rjesenje, nazalost, meni je to dokaz u kojem pravcu misljenje Bosnjaka ide, a taj pravac je novi rat i mozda od zrtve postanrmo dzelati, a to ne zelim.
Edit.
Jesu protjerani, ko to spori, rekao sam ma cemu je uspostavljen taj entitet, na etnickom ciscenju i stradanjima stotina hiljada ljudi, ne znam moram li to ponavljati u svakom postu, to nije razlog da se iste stvari rade, a kada se rat zavrsio taj proces su u manjoj ili vecoj mjeri nastabile sve tri strane, zalosno je da ovo malo pristojnih mislilaca koje imamo gubimo u ovakvin naklapanjima, naklapanjima koja ne sadrze zrno ljudskosti i elementarne logike.
- notsure
#71885 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.klix.ba/biznis/hrvatske-aut ... /190824019
Ovo je samo opstrukcija Svilaja, da bi se prije toga završila Gradiška...
kad se završi most u Gradiški, od Doboja više niko neće ići na sjever na Brod, Orašje, Šamac, svi će na Gradišku.
Dodo i ekipa baš znaju odraditi posao.
kad se završi most u Gradiški, od Doboja više niko neće ići na sjever na Brod, Orašje, Šamac, svi će na Gradišku.
- mO k3
#71886 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Objasni mi molim te šta tačno misliš ...notsure wrote:https://www.klix.ba/biznis/hrvatske-aut ... /190824019
- Maraschino
#71887 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
notsure wrote:https://www.klix.ba/biznis/hrvatske-aut ... /190824019
Ovo je dionica preko auto ceste ZG-BG. Hoce ili nece je zavrsiti, manje je bitno za nas. Cak i do Osijeka ima auto cesta.Hrvatske autoceste vjerovatno će poništiti 380 miliona kuna (oko 101 milion KM) vrijedan tender za gradnju poddionice Beli Manastir - most Drava na autocesti A5 Beli Manastir - Osijek - Svilaj. Razlog za takvu odluku je odustajanje firme Integral inženjering iz Laktaša od toga posla.
Radi se o manjoj dionici daleko od nas.(od Osijeka do B.Manastira)
-
muzicar_iz_parka
#71888 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Most na Svilaju je u završnoj fazi. Most kod Gradiške još nema ni temelja.notsure wrote:https://www.klix.ba/biznis/hrvatske-aut ... /190824019
Dionica koju navodiš je podaleko, vidiš da piše Drava, to je komadić oko Osijeka koji nije završen.
AC sa hrvatske strane je došla do Svilaja, nema se tu šta opstruisati. Ionako je za BiH puno važnije to nego neki komadić oko Osijeka, mislim da 99% bh saobraćaja ide u pravcu Zagreba pa dalje po zapadnoj EU.
-
archi_a
#71889 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da je samo pola od navedenog tačno!
Stalne opstrukcije, izazivanje sukoba, podizanje tenzija i uvrede na etničkoj ili vjerskoj osnovi temelj su političkog djelovanja predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Takva politika negativno djeluje na živote svih građana BiH, iritira ih, ne dozvoljava napredak u integracijskim procesima, ali je naročito pogubna po građane entiteta RS, u kojem Dodik crpi svoj politički kapacitet i čije interese, navodno, zastupa.
Ova konstatacija nije subjektivna procjena protivnika njegove politike već zaključak kojeg nameću neumoljivi ekonomski parametri. Dok je entitet RS štitio od "političkog Sarajeva", prijenosa nadležnosti, NATO integracija i drugih fiktivnih opasnosti kojima je plašio javnost, Dodikova vlast je ovaj bh. entitet ekonomski u potpunosti opustošila.
Za ilustraciju pogubnosti Dodikove politike po ekonomiju entiteta RS nećemo koristiti usporedbu sa članicama Evropske unije ili regiona već sa drugim dijelom BiH, entitetom FBiH.
Zaposleni i prihodi
Od 829.477 zaposlenih osoba u BiH, koliko ih je evidentirano u maju ove godine, njih 532.779 je zaposleno u FBiH. U RS-u je zaposleno 278.838 osoba, gotovo dvostruko manje nego u drugom entitetu. U odnosu na maj 2014. godine, ukupan broj zaposlenih u FBiH je porastao za 89.625 ili 20,22 posto. Istovremeno je u RS-u taj broj rastao dvostruko sporije. Zaposleno je novih 36.348 radnika ili 11,99 posto više u odnosu na maj 2014.
Razlika u broju zaposlenih se reflektira i na ostvarene prihode. Ukupan porez na dohodak u FBiH je u 2018. godini iznosio 456.550.891 i veći je za 13,19 posto u odnosu na godinu ranije. U RS-u je taj iznos u 2018. manji za 2,2 posto u odnosu na 2017. godinu, a prikupljeno je 229.188.248 KM. Manji je i prikupljeni doprinos za osiguranje od nezaposlenosti. U RS-u je u 2018. po toj osnovi prikupljeno 35.291.050 KM, odnosno 13,31 posto manje u odnosu na 2017. U FBiH je zabilježen rast. Prikupljeno je u 2018. 158.627.750 KM, što je 8,85 posto više u odnosu na 2017.
Prikupljeni doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje u FBiH u 2018. godini su iznosili 1.910.084.439 KM, dok je u RS-u prikupljeno tek 861.075.492 KM. Ništa bolje stanje nije ni kada su u pitanju doprinosi za zdravstveno osiguranje. U FBiH je u 2018. godini po toj osnovi prikupljeno 1.377.719.854 KM, a u RS-u 539.105.219 KM, što je 5,76 posto manje u odnosu na 2017. Ukupni doprinosi koji se izdvajaju iz plaća u FBiH su u 2018. godini povećani za 253.564.184 KM u odnosu na 2017. godinu, dok su u RS-u povećani tek za 16.060.841 KM.
Primanja
Početkom ovog mjeseca su se iz Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS-a požalili da medicinska sestra u UKC RS-a mjesečno prima oko 870 KM, dok s druge strane, ističu, ukupna primanja medicinske sestre u UKC Tuzla iznose do 1.400 KM, a u KCUS-u 1.700 KM.
Razlike u primanjima se ne odnose samo na zdravstveni sektor. Vlasti u RS-u su se nedavno pohvalile kako je prosječna plaća u tom bh. entitetu gotovo dostigla onu u FBiH i manja je "za samo jednu marku". Međutim, propustili su spomenuti kako su u prosječnoj plaći u RS-u integrirana i primanja koja se u FBiH ne obračunavaju pri utvrđivanju prosječne plaće, poput toplog obroka, te razlika u prosječnim primanjima nije "samo jedna marka" već najmanje 20 posto u korist FBiH.
U FBiH su veće i penzije. Prosječna penzija isplaćena u RS-u za juli ove godine je iznosila 381 KM, dok je u FBiH iznos prosječne penzije 418 KM. Najniža isplaćena penzija u FBiH u julu ove godine iznosi 371 KM, dok je u entitetu RS oko 190 KM.
Direktna strana ulaganja
Posljedice Dodikove politike po entitet RS ponajbolje ilustrira iznos direktnih stranih ulaganja. Prošle godine je, prema podacima Centralne banke BiH, u BiH iz inostranstva investirano 783,4 miliona KM. Struktura ulaganja po entitetima je za sada dostupna za prva tri kvartala 2018. godine. Od ukupno 668,6 miliona KM, koliko je investirano u tom periodu, u RS je, prema podacima Ministarstva privrede i preduzetništva RS-a, uloženo tek 64,3 miliona KM, što je deset puta manje u odnosu na FBiH.
Direktna strana ulaganja u 2017. godini u BiH iznosila su 777,7 miliona KM. Od tog je iznosa u FBiH investirano 569,9 miliona KM ili 73,28 posto. U 2016. godini je evidentirano 536,3 miliona KM direktnih stranih ulaganja u BiH, a FBiH je pripalo čak 484,9 miliona KM, odnosno deset puta veći iznos nego onaj koji je "završio" u RS-u.
Kakav je "poslovni raj" Dodik napravio u "boljem dijelu BiH", svjedoči i činjenica o 19 kompanija iz Srbije koje su svoja sjedišta "preselila" iz RS-a u FBiH.
Javni dug
Zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić nedavno je upozorila da je ukupan dug tog bh. entiteta gotovo sedam milijardi, a ne 5,8 milijardi KM, što je cifra kojom "barataju" zvaničnici iz RS-a. U tom iznosu, pojasnila je Trivić, nisu uračunata dugovanja zdravstvenog sistema, koja, tvrdi ona, prelaze milijardu KM.
- Ukupan dug RS-a je skoro sedam milijardi KM, što je 70 posto BDP-a RS-a – upozorila je Trivić.
Ukoliko kao tačan uzmemo podatak da je javni dug entiteta RS 5,8 milijardi KM, to iznosi 4.721 KM po glavi stanovnika. Ukupan javni dug u FBiH, uključujući dug kantona, gradova, općina, javnih preduzeća i drugih korisnika kredita, na kraju 2018. godine iznosio je 5.651.960.000 KM ili 27,52 posto BDP-a. To u praksi znači da je FBiH zadužena 2.546 KM po glavi stanovnika. BDP FBiH iznosio je 2018. godine 21.946 miliona KM, a BDP RS-a 10.682 miliona KM.
Prema analizi prof. dr. Dragana S. Jovića, na osnovu podataka iz 2017. godine, razlika između javnog duga RS-a i FBiH je ogromna. RS duguje oko 50 posto, a FBiH oko 30 posto BDP-a. Ovaj podatak naročito zabrinjava stanovnike RS-a ukoliko se u obzir uzme da je entitetska vlast već privatizirala ključna preduzeća, dok FBiH to još nije uradila.
Bankarski sektor
Uspio je Dodikov režim dovesti do propasti tri banke, Balkan Investment banke Banke Srpske i Bobar banke, a ugašene su i Robne rezerve RS-a. Procjenjuje se da je u tim bankama nepovratno izgubljeno nekoliko stotina miliona KM koje su pripadale građanima i institucijama. Oko 140 miliona KM je za saniranje štete isplaćeno iz Agencije za osiguranje depozita, državne institucije koje, kako to Dodik voli kazati, "nema u Dejtonskom sporazumu".
Građani FBiH su u 2018. godini u bankama na štednji imali devet milijardi i 164 miliona KM, što znači da je svaki stanovnik u prosjeku imao u banci 3.863 KM. U RS-u je ukupna štednja iznosila tri milijarde i 393 miliona KM, što znači da je svaki stanovnik ovog bh. entiteta imao prosječnu ušteđevinu od 2.882 KM.
Prirodni priraštaj
Entitet RS još od 2002. godine bilježi negativan prirodni priraštaj, a rekordi su oboreni 2018. godine. Prema podacima Zavoda za statistiku RS-a, u 2018. godini je umrlo 14.763 osoba dok je na svijet došlo samo 9.568 beba. Negativan trend je nastavljen i ove godine. U prvom tromjesečju je registrirano 4.440 umrlih te samo 2.090 rođenih.
Negativan prirodni priraštaj je registriran i u FBiH, ali daleko od obima u kojem je prisutan u entitetu RS. U FBiH je u 2018. godini rođeno 18.899 beba, a registrirano je 21.442 umrlih. U prvom kvartalu ove godine je umrlo 5.493 osoba, a rođeno je 3.901 beba.
Indikativno je i učešće entiteta u ukupnom broju turista koji posjećuju BiH. Entitet RS je u junu ove godine posjetilo 42.589 turista, dok je u FBiH boravilo 135.160 turista. Prošle godine je FBiH posjetilo 1.071.097 turista, dok su u RS-u u istom periodu evidentirane 381.802 posjete turista. Samo Kanton Sarajevo je u 2018. godini posjetilo 573.227 turista.
Ovaj kraći presjek ekonomskih pokazatelja vjerodostojno oslikava posljedice politike Milorada Dodika po entitet RS i sve njegove stanovnike. Dalje opstrukcije, kojima šef SNSD-a prijeti, bi se negativno odrazile na sve građane BiH, ali, očigledno je, ponajviše na građane RS-a, entiteta čije institucije, odnosno njihovo funkcioniranje, u potpunosti ovise o novim kreditnim zaduženjima
- Maraschino
#71890 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nista dok svirac ne potvrdi.
- problemnatravunu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#71892 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cuj medicinske sestre imaju 1700KM platu
Daj boze da imaaju ali
Daj boze da imaaju ali
-
Guadalajara
#71893 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sa hedijama imaju...izvrsni direktor wrote:Cuj medicinske sestre imaju 1700KM platu![]()
![]()
Daj boze da imaaju ali
-
archi_a
#71894 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta ovaj NATO okupator dolazi baš danas? Što baš pred sjednicu? Možda da spletkari, podmeće i prEti?!?Operativni komandant Snaga Evropske unije za Operaciju Althea i zamjenik načelnika štaba vrhovne komande Savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnik Olivier Rittimann, sastat će se danas s članovima Predsjedništva BiH.
Sastanak sa general-pukovnikom Rittmannom, francuskim oficirom i bivšim legionarom, bit će održan u zgradi Predsjedništva BiH, neposredno prije vanredne sjednice Predsjedništva na kojoj će se razmatrati imenovanje Milana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH
Milorade, ako si pravi srbin odbit ćeš da se sastaneš sa njim! Ili da se pojaviš i bar da ga nabiješ nogicom! Protrči milorade sa barjakom srpskim u ruci! Ako slučajno đe zapne samo nazovi vulina, znaš da je taj opasni ministar rata tu za tebe. Ha ja.
-
155_mm
#71895 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
je li bila sjednica? sta su odlucili?
'ocel preCednik spasiti BiH od ove druge dvojice?
- Šunj
#71896 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prije sjednice imaju jedan zanimljiv razgovor:155_mm wrote:je li bila sjednica? sta su odlucili?
SASTANAK SA KOMŠIĆEM, DODIKOM I DŽAFEROVIĆEM PRIJE NJIHOVE SJEDNICE: General-pukovnik Olivier Rittimann u Predsjedništvu BiH, on je komandant...
... Si to operativni, Snaga Evropske unije za Operaciju Althea
Operativni komandant Snaga Evropske unije za Operaciju Althea i zamjenik načelnika štaba vrhovne komande Savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnik Olivier Rittimann, sastat će se danas s članovima Predsjedništva BiH, prenosi Fena.
Sastanak sa general-pukovnikom Rittmannom, francuskim oficirom i bivšim legionarom, bit će održan u zgradi Predsjedništva BiH, neposredno prije vanredne sjednice Predsjedništva na kojoj će se razmatrati imenovanje Milana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
-
Hafis
#71897 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Francuz? Ne bih to smatrao baš dobrim znakom.archi_a wrote:Šta ovaj NATO okupator dolazi baš danas? Što baš pred sjednicu? Možda da spletkari, podmeće i prEti?!?Operativni komandant Snaga Evropske unije za Operaciju Althea i zamjenik načelnika štaba vrhovne komande Savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnik Olivier Rittimann, sastat će se danas s članovima Predsjedništva BiH.
Sastanak sa general-pukovnikom Rittmannom, francuskim oficirom i bivšim legionarom, bit će održan u zgradi Predsjedništva BiH, neposredno prije vanredne sjednice Predsjedništva na kojoj će se razmatrati imenovanje Milana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH
Milorade, ako si pravi srbin odbit ćeš da se sastaneš sa njim! Ili da se pojaviš i bar da ga nabiješ nogicom! Protrči milorade sa barjakom srpskim u ruci! Ako slučajno đe zapne samo nazovi vulina, znaš da je taj opasni ministar rata tu za tebe. Ha ja.
Ne znam je li te ikada u životu put nanio u Beograd, ali imaju više spomenika posvećenih Francuskoj neg' u Bosni centara i ulica posvećenih Mehmed Fatihu ili Sultan Ahmedu zajedno.
Stari su to saveznici. Sjeti se Miterana i dolaska u Sarajevo.
-
archi_a
#71898 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Francuz ili ne, on predstavlja zvaničnu politiku, u ovom slučaju organizacije ispred koje nastupa, ne iznosi svoje lične stavove, za razliku od naših hadalja koji preuzmu funkciju, polože zakletvu Bosni i Hercegovini i građanima BiH i onda rade za susede i ličnu korist. 
Last edited by archi_a on 27/08/2019 11:05, edited 1 time in total.
-
155_mm
#71899 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ane-485366Karamatić: Uđe li BiH u NATO, Bošnjaci će morati da bombarduju muslimane
izgleda da je zagustilo dok se ovaj morao aktivirati po naredbi preCednika.
-
155_mm
#71900 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
HDZ ovci stvarno misle da jos neko vjeruje da su oni za NATO.

pa HR ima vise interesa da BiH ne udje u NATO od srbije.

pa HR ima vise interesa da BiH ne udje u NATO od srbije.