ako ne izadju na liniju Kfar Zita Morek, nisu ispeglali liniju i opet ce im kad tad Erdoganova pjesadija usetati u ove gradove a onda aj ponovo ofanziva.
ako pak doguraju do Khan Shikhouna, onda su otvorili vrata Idliba.

Pijem kafu, slušam Deep Purple (knocking at your back door) i gledam ove vijesti o anihilaciji terorista. Jednom riječju - uživamjapin_mutapi wrote:Diši
Da, ali ih je 40+ zijanilo u jučerašnjem kontranapadu na Tajbet, s njima i onaj majmun čije je slike postavio Lakosta. Mogu oni uvesti šta hoće, gotovo im je sad. Nema koristi od Nogajaca i Uzbeka, izgubili su najbolje borce, ne mogu se lahko oporaviti. Tako to biva kad efendija (Muhejsini) vodi rat umjesto generala. Nešto slično smo vidjeli u I.Guti, gdje je teroriste vodio Zehran Aluš, najveći luzer revolucije.dječak sa šibicama wrote:Teroristi, ili ono sto je ostalo od njih, su se jutros ili u toku noci jednostavno povukli iz Halfaye. Nabubani su artiljerijom i avijacijom, rastureni.
Gubici su veliki sa obje strane, sto govori o jacini borbi.
Njihov poziv na mobilizaciju u Idlibu prvi put govori da im je i ljudstvo u problemima, previse ginu i u napadu i u odbrani, trebaju pojacati uvoz nogajaca, ujgura i dagestanaca.
sarajevoxxxx wrote:Sjever Hame:Revolucionari povratili kontrolu nad svim vojnim tačkama gdje je režim napredovao. Režim je zadržao pilićaru i vojne punktove Es-Seman i El-Menzar, i to će sutra ako Bog da biti vraćeno.Dakle, od silne ofanzive, milion nekakvih granata, projektila padobran, nekakvih zračnih udara, hiljada boraca iz Iraka, Libanona, Afganistana, Irana, te četiri komandna centra gdje se nalazi ruski oficiri: aerodrom u Hami, brdo Zejnulabidin, Miharde, i mislim Kamhana, od svega toga pala je pilićara i dvojna punkta u okolini Tajbatul Imam. Strašna šamarčina Rusima i režimu.
Syrian Army steamrolls past exhausted jihadists in northern Hama
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... hern-hama/
Strasna samarcina rusima i rezimu:)sarajevoxxxx wrote:Od jutros u rukama režima:Halfaja, Betiš, Sen Sahar, Nasirije, Telletu Nasirije, Et-Terabia, El Vebide, i okolina Tajbetul Imama.
أبوعبد الرحمن الباكستاني:
#عاجــــــــــــــــــــــل
#ريف_حماه_الشمالي
الوضع الميداني الآن :
1-حلفايا عدو
2-بطيش عدو
3-سنسحر والترابيع عدو
4-الناصرية وتل الناصرية عدو
5- الويبدة والطيبة ومحيط الطيبة عدو
تحية إلى كل فصيل شارك في التحرير والصد
رحم الله الشهداء وعافى الجرحى
حسبنا الله ونعم الوكيل
لك الله يا ريف حماه المشرد المدمر
لا حول ولا قوة الا بالله العلي العظيم
#نحن_الكرارون_بإذن_الله
23/4/2017
Eh moj savox-e, a kad se sjetiš sa kakvim elanom je sve počelo, entuzijazmom, poletom.. pada Hama, pada vojni aerodrom...:sarajevoxxxx wrote:Od jutros u rukama režima:Halfaja, Betiš, Sen Sahar, Nasirije, Telletu Nasirije, Et-Terabia, El Vebide, i okolina Tajbetul Imama.
أبوعبد الرحمن الباكستاني:
#عاجــــــــــــــــــــــل
#ريف_حماه_الشمالي
الوضع الميداني الآن :
1-حلفايا عدو
2-بطيش عدو
3-سنسحر والترابيع عدو
4-الناصرية وتل الناصرية عدو
5- الويبدة والطيبة ومحيط الطيبة عدو
تحية إلى كل فصيل شارك في التحرير والصد
رحم الله الشهداء وعافى الجرحى
حسبنا الله ونعم الوكيل
لك الله يا ريف حماه المشرد المدمر
لا حول ولا قوة الا بالله العلي العظيم
#نحن_الكرارون_بإذن_الله
23/4/2017
Ti u ovome vidis da su revolucionari hrabriji, bolji borci... a realnost je da su primitivni i sto se tice naoruzanja i vojne taktike, nemaju mozga, fanatici obicni..sarajevoxxxx wrote:- Sasvim solidan otpor nema im se šta prigovoriti.Pokazali su da su se spremni suprostaviti i odolijevati najvećim napadima neprijatelja.Rusi i Asad kao i obično, nakon stotina napada i milion zračnih udara naprave neki pomak. Revolucionari za dva dana uzmu ono za šta Asadovim teroristima treba dva mjeseca i to uz sto puta veće gubitke.

Pa biti fanatik je valjda ono što se traži. Ne igraju šaha rat je. Sam odlazak na liniju je ludost i treba ti doza isključenja od realnosti i života. Revolucionari se bore za svoju vjeru, kuću, porodicu, domovinu, Rusi i Iračani za platu. Naravno da će ovi prvi pokazati više fanatizma.handžar88 wrote:Ti u ovome vidis da su revolucionari hrabriji, bolji borci... a realnost je da su primitivni i sto se tice naoruzanja i vojne taktike, nemaju mozga, fanatici obicni..sarajevoxxxx wrote:- Sasvim solidan otpor nema im se šta prigovoriti.Pokazali su da su se spremni suprostaviti i odolijevati najvećim napadima neprijatelja.Rusi i Asad kao i obično, nakon stotina napada i milion zračnih udara naprave neki pomak. Revolucionari za dva dana uzmu ono za šta Asadovim teroristima treba dva mjeseca i to uz sto puta veće gubitke.
sarajevoxxxx wrote:Kao što sam i spominjao lupanje Asada je počelo, ponovo Izrael bombardovao. Ovaj put ima i mrtvi. Kao da su čuli Čelija od prošli put "nema mrtvih samo materijalna šteta".
Neka vide s Amerima da im genetski modifikuju one zene i djecu sto su doveli sa sobom, jedino je problem sto onda nece imati koga podmetati kada krene tamburanje od strane TIgra.dječak sa šibicama wrote:Teroristi, ili ono sto je ostalo od njih, su se jutros ili u toku noci jednostavno povukli iz Halfaye. Nabubani su artiljerijom i avijacijom, rastureni.
Gubici su veliki sa obje strane, sto govori o jacini borbi.
Njihov poziv na mobilizaciju u Idlibu prvi put govori da im je i ljudstvo u problemima, previse ginu i u napadu i u odbrani, trebaju pojacati uvoz nogajaca, ujgura i dagestanaca.
U potpunosti odbacujem tezu po kojoj je izraelski neprijatelj moj prijatelj. To su gluposti. Istina je da se sukobe dvojica kabadahija, da Izrael opali šamar Iranu i Asadu, i još kaže ''majmune jedan, tebi sam ga opalio okreni se'', a ovaj pošto je manji kabadahija, u biti strašljiv i jedna obična kukavica, i jedan pravi mali miš, sakrije se, malo zacvili, prebroji mrtve, a onda se okrene strani prema kojoj on može pokazivati silu bez straha da će mu se išta desiti.thepatriot wrote:sarajevoxxxx wrote:Kao što sam i spominjao lupanje Asada je počelo, ponovo Izrael bombardovao. Ovaj put ima i mrtvi. Kao da su čuli Čelija od prošli put "nema mrtvih samo materijalna šteta".
Imaš li imalo stida i obraza, kakav si to čovjek, radujes se bombama Izraela, te iste bombe i oruzje koriste i protiv muslimana Palestine, a predstavljas se velikim muslimanom.
Objasni mi ovo molim te.