Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- MOSALJOZE
#7176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na 71 okida 
- salik79
#7177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tacno.MOSALJOZE wrote:Na 71 okida
-
mirzet87sa
#7178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me svako ispred mene...
-
IcedFlame
#7179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam namjerno napisao ogranicenje, nego dozvoljeno.relax11 wrote:Gdje ima u gradu ogranicenje 70IcedFlame wrote:Pa jel to nije dozvoljeno voziti 70 km/h kroz grad?seoBIH wrote:Spominjanje zakona je suvisno. Lik citira zakon, a priznaje sam da vozi 70km/h pa i vise kroz grad. Ono wtf?
Nijedan radar te nece slikati na 70, niti ce te policija zaustavljati i pisati kaznu za 70 km/h.
- muha_sa
#7180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
doklena ste 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj muha, mene najvise nerviraju oni u kruznim tokovima. Malo ko vozi po propisima
To udje i obilazi cijeli krug desnom trakom, raspali po gasu kad hoces da se ikljucis iz kruznog, ulijece ko kamikaze....neki fetisisti kruznih tokova. Samo jos da pocnu voziti u kontra smjeru
To udje i obilazi cijeli krug desnom trakom, raspali po gasu kad hoces da se ikljucis iz kruznog, ulijece ko kamikaze....neki fetisisti kruznih tokova. Samo jos da pocnu voziti u kontra smjeru
- muha_sa
#7182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
uranio TomaTomahawk11 wrote:Moj muha, mene najvise nerviraju oni u kruznim tokovima. Malo ko vozi po propisima![]()
nista me odavno ne moze iznenadit
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zoru prevariomuha_sa wrote:uranio TomaTomahawk11 wrote:Moj muha, mene najvise nerviraju oni u kruznim tokovima. Malo ko vozi po propisima![]()
To udje i obilazi cijeli krug desnom trakom, raspali po gasu kad hoces da se ikljucis iz kruznog, ulijece ko kamikaze....neki fetisisti kruznih tokova. Samo jos da pocnu voziti u kontra smjeru![]()
nista me odavno ne moze iznenaditpa ni voznja u kontra smjeru u kruznom
vidjeh levata koji se spusto iz pravca tunela ka Velesicima i kruznom---mrsko mu desno i obic a on pravo kroz kruzni
![]()
Dobro kako si mi ti, muha
Uh, taj u Velesicima je poligon za takve
-
tempuser
#7184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zasto im je dozvoljeno samo desnom i kako se to oni prestroje u lijevu izlivnu iz desne, za razliku od nekih koji zbog toga "moraju" voziti lijevon?nightvision wrote:Kamionima je upravo dozvoljeno da voze samo desnom trakom. Putnickim vozilima je dozvoljeno kretanje i lijevom i desnom, dobro si to rekao, znaci mogu do pofalica voziti lijevom.tempuser wrote:Nisi ti taj koji treba da rangiras ko je trkac, a ko nije. U ZOBS-u koji takodjer ne pravi razliku su tacno definisane tvoje obaveze u odnosu na druge vozace, a prestrojiti se u lijevu traku prije raskrsnice na Pofalicima i voziti lijevom trakom nisu iste stvari.
Veliki broj kamiona koji dolaze u Sarajevo ulaze preko Stupske petlje i idu na terminal u Halilovicima. Buduci da je kamionima dozvoljeno da voze samo desnom trakom, sta mislis kako oni skrecu lijevo na Alipasinom?
Ps. Presutio si da i ti vozis lijevom.
-
tempuser
#7185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako se moram prestrojavati znaci da smetas. A sta ako susjedne trake zauzete i to pod uslovom da ih ima jos dvije?shiny wrote:tempuser wrote:Ako je od svih tih jedan koji mojom trakom srednjom ili lijevom vozi 50 i nema nikog ispred sebe onda ce se prilagoditi meni. Ako ispred njega ima neko onda je 50 km/h brtina kojom se odvija saobracaj i ja ne mogu voziti 60.timezone wrote:A ako svi voze 50 a ti jedini 60 ko ce se kome prilagoditi?
Ti vecini ili vecina tebi
Na autoputu je zabranjeno preticane desnom stranom a po gradu nije i ako ja vozim 50 a tebi se vozi 60 uvijek imas jednu traku ili lijevo ili desno da me legalno preteknes i ne napravis nikakav prekrsaj stoga ne postoj mogucnost da ti mogu smetati ili sprijecavati te da vozis brze ( za razliku npr. na autoputu) stoga i nevidim razlog zasto bi se morao sklanjati u desno.
Kontrapitanje, ti uvijek mozes voziti 50 km/h u desnoj traci i da te savrseno boli uho za mene, zasto to ne bi uradio umjesto da krsis propis ako me ometas u druge 2 trak? Nekako i puno logicnije i puno ispravnije da ti postujes propis nego nego da te ja moram zaobilaziti.[/quote]
Pa 50 nije kršenje propisa u svakom slučaju, čak šta više, početnici, oni sa velikim "P" po tom istom zakonu moraju voziti deset km/h sporije od ograničenja... dakle, 50 km/h... sve iznad je kršenje zakona :/ i po toj logici, nemaju pravo skrenuti lijevo na npr. Pofalićima?[/quote]
50 km/h nije krsenje propisa ali ometanje drugih sa 50 km/h jeste, zato postoji desna traka.
Naravno da imaju pravo, kako srecu kamioni koji smiju samo desnom?
-
nightvision
#7186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prestroje se pred raskrsnicu, znas ono, ukljuce zmigavac...tempuser wrote:Zasto im je dozvoljeno samo desnom i kako se to oni prestroje u lijevu izlivnu iz desne, za razliku od nekih koji zbog toga "moraju" voziti lijevon?
PS. I dalje sutis da i ti vozis lijevom.
- KB9
#7187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma brza traka u po grada je vrhunac svega 
- Pitar s Kariba
#7188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam je li iko ovdje spominjao problem raskrsnice kod Željezničke stanice!?
To mi je redovna ruta vožnje i redovno mi jede živce. Nevjerovatno, ali uvijek, baš uvijek, u svaka doba dana tamo je gužva na skretanju prema tunelu. I haj, nije to problem, čekaju ostali pa čekam i ja. Ne ide to tako ni sporo - 5min tamo vamo, nije o glavu. Ali je problem što ne čekaju SVI. Redovno pametnjakovići upadaju iz desne trake koja ide u Kranjčevićevu i skreću lijevo kao najnormalnije. Ali baš redovno! Ne pamtim kad sam tuda prošao da mi se nije to desilo. I sad hem što se vrlo lahko, ako ne kočiš i ne pustiš ga, možeš se sudariti, hem što ometaju one koji u neka doba krenu iz pravca Kranjčevićeve, hem što tamo pješaci prelaze na semaforu pa su i oni u opasnosti .. Stvara se opća zbrka na ionako kompleksnoj raskrsnici, ali nije to najgore.
Najgore od svega je što tamo NIKAD nema policije i NIKAD nisam vidio da su ikog kaznili!! Ako i bude policija, bude vamo na proširenju kod skretanja za autobusku i ni najmanje ne obraća pažnju na raskrsnicu.
Dovoljeno je samo da se pojave sat-dva dnevno nenajavljeni i skriveni i da napune budžet a usput i uvedu red, što im je valjda i pos'o.
Ne kontam, ili je do mene, možda tako treba da se skreće? U svim normalnim državama bi te oderali do kazne, a takav postupak bi bio društveno osuđen i prezren ... A kod nas ispadaš lafac. Proš'o si odmah, nisi ček'o, zajeb'o sve ostale koji čekaju, a niko te ne kažnjava ...
To mi je redovna ruta vožnje i redovno mi jede živce. Nevjerovatno, ali uvijek, baš uvijek, u svaka doba dana tamo je gužva na skretanju prema tunelu. I haj, nije to problem, čekaju ostali pa čekam i ja. Ne ide to tako ni sporo - 5min tamo vamo, nije o glavu. Ali je problem što ne čekaju SVI. Redovno pametnjakovići upadaju iz desne trake koja ide u Kranjčevićevu i skreću lijevo kao najnormalnije. Ali baš redovno! Ne pamtim kad sam tuda prošao da mi se nije to desilo. I sad hem što se vrlo lahko, ako ne kočiš i ne pustiš ga, možeš se sudariti, hem što ometaju one koji u neka doba krenu iz pravca Kranjčevićeve, hem što tamo pješaci prelaze na semaforu pa su i oni u opasnosti .. Stvara se opća zbrka na ionako kompleksnoj raskrsnici, ali nije to najgore.
Najgore od svega je što tamo NIKAD nema policije i NIKAD nisam vidio da su ikog kaznili!! Ako i bude policija, bude vamo na proširenju kod skretanja za autobusku i ni najmanje ne obraća pažnju na raskrsnicu.
Dovoljeno je samo da se pojave sat-dva dnevno nenajavljeni i skriveni i da napune budžet a usput i uvedu red, što im je valjda i pos'o.
Ne kontam, ili je do mene, možda tako treba da se skreće? U svim normalnim državama bi te oderali do kazne, a takav postupak bi bio društveno osuđen i prezren ... A kod nas ispadaš lafac. Proš'o si odmah, nisi ček'o, zajeb'o sve ostale koji čekaju, a niko te ne kažnjava ...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A tek semafor kod BBI....znaci, dolazis iz Branilaca Sarajeva, i ima fino u jednoj traci strelica za desno, u drugoj za lijevo, ispod BBI...jok, bolid sa Puntom iz lijeve ide desno
i jos po gasu, ko da mu se ne bih ja ubacio 
Al generalno to ide tako....slobodna traka, nema veze sto uzimas prvenstvo i sto krsis propise...to je ionako za budale
Al generalno to ide tako....slobodna traka, nema veze sto uzimas prvenstvo i sto krsis propise...to je ionako za budale
- kabal1337
#7190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poz svima vama sto kazu da se ne moze voziti 40, 30 itd. Ucite znakove
Najveca dopustena brzina znak

NAJMANJA dopustena brzina

Sto hoce reci u nasem lijepom gradu nema znaka " Najmanja dopustena brzina" sto hoce reci da nema najmanje dopustene brzine.
Najmanja dopustena brzina na AUTOCESTI je 40 km/h.
Dobro vam rece momak ako ti smeta sto neko sporo vozi, imas zmigavac i zaobidi. Imas dvije trake da biras.
Inace vidio sam na jednoj crvenoj skodi fabiji sto momak voza naljepnicu " Samo ti sviraj, ja uzivam"
Najveca dopustena brzina znak

Sto hoce reci u nasem lijepom gradu nema znaka " Najmanja dopustena brzina" sto hoce reci da nema najmanje dopustene brzine.
Dobro vam rece momak ako ti smeta sto neko sporo vozi, imas zmigavac i zaobidi. Imas dvije trake da biras.
Inace vidio sam na jednoj crvenoj skodi fabiji sto momak voza naljepnicu " Samo ti sviraj, ja uzivam"
- Pitar s Kariba
#7191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E tu sam jednom doživio da je policija radila svoj pos'o ... ili pokušala da radiTomahawk11 wrote:A tek semafor kod BBI....znaci, dolazis iz Branilaca Sarajeva, i ima fino u jednoj traci strelica za desno, u drugoj za lijevo, ispod BBI...jok, bolid sa Puntom iz lijeve ide desnoi jos po gasu, ko da mu se ne bih ja ubacio
Kren'o frajer iz one lijeve regularno u desno ... jel', lakše mu, đe'š vamo čekat, a vjerovatno mu se i žuri .. mora na kafu neđe ... kad tamo stoji drot, a ima bar 2 metra u njemu .. i izlazi on pred njega, taman kreno da diže ruku da ga zaustavi .. a ovaj lagani poluokret i kao nastavlja prema fis-u
upalilo mu je to .. drot se vratio ... i bilo mi je žao što ga nije kazniooo, ne mogu to opisat' .. al' haj, opet, nema veze, bar dok su tu mora se poštovati red, a i ovaj je mor'o vrnut' krug obalom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene to iznervira, jbm mu misha, nije Mad Max, civilizacija, halooo
Ma ko ce stajati na tim nekim lokacijama, kad se vec zatrefe kod BBI, popisu okolo koga smiju i na fuka lagano.
-
quarterback
#7193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moze li mi neko objasniti broj koji pise na mjestima gdje se pojavljuju 2 trake uzbrdo, recimo od sarajeva prema palama ili kod jablanice, pojavi se jos jedna traka uzbrdo i u desnoj pise recimo 40 napisano na asfaltu a u srednjoj ne pise nista (i ona ide uzbrdo)
jbg davno se polagalo a i kad se polagalo nesto se ne sjecam toga
-
zdruzdjo
#7194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja tu praktikujem dvije varijante.Pitar s Kariba wrote:Ne znam je li iko ovdje spominjao problem raskrsnice kod Željezničke stanice!?...........
1: dzonsersko-protivzakonita. produzim srednjom pravo. onda se podzonim stanem na autobusko prosirenje i onda namotam polukruzno i stanem na semafor koji skrece prema tunelu. na njemu ima dopunsko zeleno prema tunelu i koje pravo brzo ide.
2: Peglativno zakonska. produzim isto tako pravo a onda skrenem u prvu lijevo i izadjes tamo odakle se izlazi iz twist tower-a
i fakat se ne sikiram oko bilmeza.
- Bakir1
#7195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
quarterback
kamion se odvoji da pusti aute da prodju
- holowey
#7196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozila koja uzbrdo ne mogu voziti brze od 40 trebaju da se sklone u tu traku... srednja traka, sve normalno u skladu sa vazecim ogranicenjem...quarterback wrote:moze li mi neko objasniti broj koji pise na mjestima gdje se pojavljuju 2 trake uzbrdo, recimo od sarajeva prema palama ili kod jablanice, pojavi se jos jedna traka uzbrdo i u desnoj pise recimo 40 napisano na asfaltu a u srednjoj ne pise nista (i ona ide uzbrdo)
-
quarterback
#7197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma dobro to znam drug ali me zanimalo je li to 40 minimalna brzina u toj traci, maksimalna brzina ili sta vec, evo holowey je pojasnio, hvala !Bakir1 wrote:quarterback
- Pitar s Kariba
#7198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma znam, i ja imam alternativnih varijanti ... doduše peglativnih zakonskihzdruzdjo wrote:Ja tu praktikujem dvije varijante.Pitar s Kariba wrote:Ne znam je li iko ovdje spominjao problem raskrsnice kod Željezničke stanice!?...........
1: dzonsersko-protivzakonita. produzim srednjom pravo. onda se podzonim stanem na autobusko prosirenje i onda namotam polukruzno i stanem na semafor koji skrece prema tunelu. na njemu ima dopunsko zeleno prema tunelu i koje pravo brzo ide.
2: Peglativno zakonska. produzim isto tako pravo a onda skrenem u prvu lijevo i izadjes tamo odakle se izlazi iz twist tower-a
i fakat se ne sikiram oko bilmeza.
1. produžim pravo, pa onda lijevo i preko koševskog izađem na ciglane.
2. odem desno pored ambasade pa onda polukružno na glavnoj i upravim na tunel
ali nije to rješenje! što reče Tomahawk - pa nije mad max civilizacija borbe za opstanak na ulicama .. idem kući sa posla najnormalnije ... poštujem zakon, red i sve normalne norme ponašanja ... hoću samo da dođem kući ne smetajući nikome i da ne remetim nikoga i moram da se ganjam sa nekakvim bilmezima ili da ih alternativnim varijantama izbjegavam ... a pri tome ima policija koju svi skupa plaćamo i kojoj je pos'o da nas štiti i osigura red i zakon.
ja kažem - samo sat-dva da stanu negdje sa strane da se ne vide a tamo iza okuke drugi da zaustavljaju ... bilo bi love za budžet koliko hoš ... a da ne govorim o kamerama ... par kamera na kritičnim raskrsnicama i riješen problem ... pa koliko god da koštaju, same bi se isplatile za par dana
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#7199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za mene je ovaj znak, najmanja preporucena brzina.kabal1337 wrote:
Isti znak samo cetvrtast je preporucena brzina.