SDA-All about

Post Reply
VjecitiStudent

#7176 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Ostaće zapisano da je Nakaša smijenio ... drot, lik koji kad nije SDA kadar, obavlja posao sefa policijske stanice.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... d-direktor

Nafaka, boriš li se ti protiv ovoga i kako?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7177 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
ultima_palabra wrote:Ali te to neće omesti da i dalje budeš član :D
Kada upreš prste u ozbiljnu alternativu i argumentovano dokažeš stvari bi se mogle promijeniti. Dakle, šta da radim: SDP, SBB, NS, SDU, BPS... !? :oops:
neka drži se ti SDA možda te nagrade nekim mjestom u upravnom odboru đe ćeš sutra i Jovu Divjaka vako otpuštati :-)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7178 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Prije rata imao sam jednog profesora koji je svaki dan dolazio i govorio ''Vaši roditelji su polupismeni ljudi i divljaci''. Naravno, svi smo ga mrzili zbog toga, ne pitajući se uopće zašto jedan visoko obrazovan i nadasve kulturan čovjek to stalno govori i ponavlja!? Zamislite samo kakvo je nasilje nad ljudima bilo prije rata kada je sada ovako u vrijeme kada možeš u sekundi preko Interneta razmijeniti milion informacija i u svakoj sekundi kontaktira bilo koga, bilo gdje i na bilo kojem mjestu? Rat koji smo preživjeli nije bio ništa drugo nego kazna za nasilje i ako ovako nastavimo kao narod da se necivilizirano i polu-divlje ponašamo, mislim da nas opet očekuje ista patnja i stradanje.
Banksy

#7179 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

sarajvo wrote:Objavljeno jutros u Avazu

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/nakas-s ... i-na-ulici
Sramota, sramota do neba.

Dr Nakaš nije samo doktor i direktor, on je, uz rahmetli brata, simbol Sarajeva, simbol odbrane BiH, simbol svih nas koji smo ostali ovdje kad je bilo najteže i svojim radom, otporom, borbom, zalaganjem, svojom istrajnošću, hrabrošću, tvrdoglavošću, pa eto i samim pristustvom, izborili jedinstvenu BiH i sačuvali Sarajevo.

Ovo što SDA čini je strašno, sramotno, jadno i bijedno. Bijedno, da bjednije ne može. Fuj, fuj, fuj.
ultima_palabra

#7180 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:Ostaće zapisano da je Nakaša smijenio ... drot, lik koji kad nije SDA kadar, obavlja posao sefa policijske stanice.

Moram primijetiti "angažovano" novinarstvo Oslobođenja... suptilan kritički osvrt na ovaj nepravedni čin :D
VjecitiStudent

#7181 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Kucamo na vrata zaboravljenih asova ...

Osim vlaka, BiH će Končaru u ratama vratiti i još šest milijuna eura duga kao i zatezene kamate od 900.000 eura.
http://www.jutarnji.hr/-preskup-nam-je- ... k/1087837/
CONTRACT ON DELIVERY OF A LOW-FLOOR ELECTRIC MULTIPLE UNIT FOR BOSNIA AND HERZEGOVINA DULY EXECUTED

On June 12th 2008, a contract was signed by KONČAR and the Railways of the Federation of Bosnia and Herzegovina to manufacture and deliver a prototype of a low floor electric multiple unit to serve Bosnia and Herzegovina's regional rail passengers.

The unit will be manufactured according to a specification set out by the Railways of Bosnia and Herzegovina, and following KONČAR's in-house developed processes. The project is due for completion within 12 months, and will be financed by long term loans funded by Croatian banks.

The contract, valued at €5.3 million, was signed by the President of the Managing Board of KONČAR. Mr. Darinko Bago and the president of the Managing Board of Railways of the Federation of Bosnia and Herzegovina, Mr. Narcis Džumhur
...
Attending the contract signing ceremony were the President of the Government of the Fedeation of Bosnia and Herzegovina, Dr. Nedžad Branković and the President of the Government of the Republic of Croatia, Mr. Damir Polančec, together with their delegations. Dr. Branković also received an award for his contribution to Koncar's research and development work on upgrading electric traction vehicles since 1998, when he was previously the General Manager of the Railways of Bosnia and Herzegovina during the project on thyristhorisation of locomotives.
http://www.koncar-gim.hr/novost.asp?nov_id=1195
Chisum

#7182 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Ma pobjedjujemo dzematile.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7183 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:Ostaće zapisano da je Nakaša smijenio ... drot, lik koji kad nije SDA kadar, obavlja posao sefa policijske stanice.

Moram primijetiti "angažovano" novinarstvo Oslobođenja... suptilan kritički osvrt na ovaj nepravedni čin :D
šta hoćeš, nebošnjak je v.d.
VjecitiStudent

#7184 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote:

Sad to već nadilazi obični izbor direktora bolnice i postaje pravi, pravcati džihad.
U kojem samo Seka Izetbegović može herojski nadvladati protivnika. :D
vivaldi

#7185 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

Banksy wrote:

Dr Nakaš nije samo doktor i direktor, on je, uz rahmetli brata, simbol Sarajeva, simbol odbrane BiH, simbol svih nas koji smo ostali ovdje kad je bilo najteže i svojim radom, otporom, borbom, zalaganjem, svojom istrajnošću, hrabrošću, tvrdoglavošću, pa eto i samim pristustvom, izborili jedinstvenu BiH i sačuvali Sarajevo.

Ovo što SDA čini je strašno, sramotno, jadno i bijedno. Bijedno, da bjednije ne može. Fuj, fuj, fuj.

Mislim da malo pretjerujes u kvalifikacijama. Bez obzira na ime, zasluge i nakasevu reputaciju covjek je na celu bolnice 21 godinu, a po bratu mu se i zove. Jbg pa da je njegova privatna bolnica nije malo...
kamen spoticanja

#7186 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:

Upravo...ono vodanje pakasa bregovica po CT ovima od strane mamlaza mesihovica dodje ko zafrkancija za ovakve baliluke...
Better Man

#7187 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Banksy wrote:

SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali Srebrenicu itd. radi svojih jeftinih ciljeva i fotelja!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7188 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote:SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali Srebrenicu itd. radi svojih jeftinih ciljeva i fotelja!
Iskrene čestitke.... uspio si u momentu kad mi se najviše gadi da mi stvoriš osjećaj želje da branim SDA. Nadam se da je samo prevelika doza kablovske u pitanju :wink:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7189 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Banksy wrote:

Bravo za komentar.
Neka ih je stid , ukoliko nisu izgubili pojam stida , ukoliko se nisu pretvorili u Orwell-ovske karaktere.
Dno dna nema definiciju......mizerija......
udrch

#7190 Re: SDA-All about

Post by udrch »

vivaldi wrote:
Banksy wrote:

Mislim da malo pretjerujes u kvalifikacijama. Bez obzira na ime, zasluge i nakasevu reputaciju covjek je na celu bolnice 21 godinu, a po bratu mu se i zove. Jbg pa da je njegova privatna bolnica nije malo...
još kad tu dodamo da je na perfidan način istjerao doktora Mašića, onda bi mogli pričati tu o svemu..
kraj vladavine jedne porodice u jednoj ovako važnoj ustanovi bi trebao biti dobar potez..tako će se prekinuti brojni talovi i uhodane veze..
zajeb će jedino biti ako na čelo dođe supruga Izetbegović..sve druge opcije su meni prihvatljive..
to je naša bolnica, svejedno što u imenu ima Nakaš..
Katamaran_Sa

#7191 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote:

Koliko znam da Dr. Nakas ubrzo treba u starosnu penziju, poznajem ga licno i par puta mi je rekao da ce se penzionisati sa istekom. Razgovori su vodjeni prije par mjeseci ali se ocito nesto u medjuvremenu promjenilo. Ako izaberu Bakirovu suprugu za direktoricu (nije se uzalud prijavila) to ce biti jedno od najodvratnijih stvari koja se desila u nasoj zemlji, takvo omalovazavanje i ponizavanje ovog naroda da nemam rijeci :x :x :x
Akibh

#7192 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

Better Man wrote:
SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali Srebrenicu itd. radi svojih jeftinih ciljeva i fotelja!
Opet ti sa Srebrenicom...Daj javi se na PP, da rascistimo uzivo, kad god, gdje god...
MODERATORI, ovo je x put..
Katamaran_Sa

#7193 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Akibh wrote:
Better Man wrote:
Opet ti sa Srebrenicom...Daj javi se na PP, da rascistimo uzivo, kad god, gdje god...
Pridruzujem se pozivu, x put na x temi...
Better Man

#7194 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Akibh wrote:
Better Man wrote:
Očito je da imaš problema sa pravom istinom koja te boli! Da je ovo pravna država SDA bi bila zakonom trajno zabtranjena, a njeni najodgovorniji funkcioneri od 1990. godine do danas bi bili na doživotnim robijama i sva imovina bi im bila oduzeta i podijeljena građanima koje su opljačkali!
udrch

#7195 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Postao/la Katamaran_Sa
Koliko znam da Dr. Nakas ubrzo treba u starosnu penziju, poznajem ga licno i par puta mi je rekao da ce se penzionisati sa istekom. Razgovori su vodjeni prije par mjeseci ali se ocito nesto u medjuvremenu promjenilo. Ako izaberu Bakirovu suprugu za direktoricu (nije se uzalud prijavila) to ce biti jedno od najodvratnijih stvari koja se desila u nasoj zemlji, takvo omalovazavanje i ponizavanje ovog naroda da nemam rijeci :x :x :x
i ja sam to čuo od uposlenika, ali nisam htio da iznosim, drago mi je da si potvrdio..
vjerujem da su nešto se pohebali odnosi, pa im se sveti, a možda želi da dobije dobru otpremninu, s obzirom da je njegovo mjesto zauzeto, a najavljuje da neće prihvatiti ništa drugo, te prijeti sudom, očito je da će dodatno da nas naguzi, kao mnogi drugi koji su u ovoj državi pravdu tražili na sudu..ovi jebeni kolektivni ugovori su takvi da ne možeš nikoga otpustiti, bez obzira koliko loše radio..sud će ga vratiti, on dobiti lovu nizašto, pa se penzionisati, vjerovatno je takav scenario..
čudim se da ga brane pojedinci koji kažu da poznaju situaciju gore..
baš me zanima kako tumače skorašnji izgon dr. Mašića sa ginekologije, čovjeka koji je uspješno vodio najkomplikovanije trudnoće u ovoj državi..

opet ponavljam, jedino u ovom slučaju možemo dodatno biti naguženi ako gđa Izetbegović dođe na poziciju..ne zato što ona možda nije sposobna za to, već što to jednostavno nema smisla..
udrch

#7196 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Katamaran_Sa wrote:
Akibh wrote:
Better Man wrote:
Pridruzujem se pozivu, x put na x temi...
+1
stvarno mi se povraća kad god on spomene Srebrenicu..fuujjjjjj..ovo traje godinama..
jebala ga SDA i njegova istina..
daj ga jednom naučite pameti..
Better Man

#7197 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali Srebrenicu itd. radi svojih jeftinih ciljeva i fotelja!
Iskrene čestitke.... uspio si u momentu kad mi se najviše gadi da mi stvoriš osjećaj želje da branim SDA. Nadam se da je samo prevelika doza kablovske u pitanju :wink:
Izvini ali dosta sam se ja nagledao od 1990. godine, pa do danas kako je SDA uništavala ovu državu i prodavala! Oni su najgore zlo ke nas je moglo zadesiti! Oni su sinonim za kriminal, pljačku, politička ubistva itd. Dajte otvorite više oči i pogledajte gdje nas je politika SDA dovela! 90% naših političara je za doživotne robije i riječ je o totalno nepismenim ljudima kojima je jedini cilj lično bogačenje, na račun obespravljenih građana, koe zaluđuju šupljom pričom o nacionalizmu i ugroženosti! Jedini način da se u ovoj državi nešto promjeni je masovna revolucija i izlazak svih građana na ulice i traženje ostavki od svih naših vlastodržaca i postavljanje visoko obrazovanih, stručnih i sposbnih koji bi radili svoj posao i ovoj zemlji donijeli ekonomski napredak i omogučili da njeni građani žive život dostojan čovjeka, a ne kao sad da ih polupismena mafija iz SDA i drugih stranaka na svakom koraku ponižava i otima im ono što su godinama sticali!
Katamaran_Sa

#7198 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

udrch wrote:
Postao/la Katamaran_Sa
i ja sam to čuo od uposlenika, ali nisam htio da iznosim, drago mi je da si potvrdio..
vjerujem da su nešto se pohebali odnosi, pa im se sveti, a možda želi da dobije dobru otpremninu, s obzirom da je njegovo mjesto zauzeto, a najavljuje da neće prihvatiti ništa drugo, te prijeti sudom, očito je da će dodatno da nas naguzi, kao mnogi drugi koji su u ovoj državi pravdu tražili na sudu..ovi jebeni kolektivni ugovori su takvi da ne možeš nikoga otpustiti, bez obzira koliko loše radio..sud će ga vratiti, on dobiti lovu nizašto, pa se penzionisati, vjerovatno je takav scenario..
čudim se da ga brane pojedinci koji kažu da poznaju situaciju gore..
baš me zanima kako tumače skorašnji izgon dr. Mašića sa ginekologije, čovjeka koji je uspješno vodio najkomplikovanije trudnoće u ovoj državi..

opet ponavljam, jedino u ovom slučaju možemo dodatno biti naguženi ako gđa Izetbegović dođe na poziciju..ne zato što ona možda nije sposobna za to, već što to jednostavno nema smisla..
Poznajem ga jako dobro, on je jako profesionalan, posten i ljubazan covjek sto se rijetko srece kod nas, relativno uspjesno vodi tu bolnicu koja se financira na malo cudan nacin obzirom na nivo zdravstvene zastite koju pruza ali to i nije bitno.
On je zelio u penziju, pored njega i Prim. Leto se ubrzo penzionise i radi se o starosnoj penziji ali se nesto ocito drasticno promjenilo u svemu tome.
Kako god bilo on i nije toliko bitan koliko ova mogucnost da to bude Bakirova supruga, nemam rijeci za takvo sto... :x
Opetja033

#7199 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Akibh wrote:
Better Man wrote:
I ja cu se pridruziti pozivu za ovog salonca.
Better Man

#7200 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

udrch wrote:
SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali
+1
stvarno mi se povraća kad god on spomene Srebrenicu..fuujjjjjj..ovo traje godinama..
jebala ga SDA i njegova istina..
daj ga jednom naučite pameti..
Vidim da braniš i podržavaš SDA i time si sve rekao o sebi i s takvim osobama poput tebe ova država nikad neće moći naprijed! Očito je da si se i ti okoristio zahvaljujući svojoj vjernoj SDA!
Post Reply