odgovorio sam ja u nekoliko postova ranije - sa SDP-om, ali SDP-om koji ne nastavlja kontinuitet nepotizma i kleptomanije prethodne vlasti, koji se ne ponasa bahato, koji ne postavlja podobne umjesto sposobnih, SDP-om koji ne koalira sa strankama koje bastine fasizam i koriste pozdrav 'za dom spremni' samo kako bi ocuvao fotelje, sa SDP-om ciji slijepi sljedbenici me nece ubjedjivati na 10 strana kako je taj pozdrav u stvari pozitivan i kako nema nikakve lose prizvuke, sa SDP-om koji zastupa socijaldemokratiju, ukratko - sa SDP-om koji sada ne postoji...xDenisx wrote:Ne znam je li iko odgovorio na pitanje - s kim bi nam bilo bolje? Kakva stranka bi bolje odradila posao od SDP-a?
SDP
- stochar
#7176 Re: SDP
- Better Man
#7178 Re: SDP
Mogao je i SDP Hrvatske nakon proslih izbora u Vlast sa HDZ-om, jer su osvojili puno mandata, ali ljudi nisu htjeli sa nacionalistima i onima koji su ojadili Hrvatsku u vlast, vec su ostali jos 4 godine u opoziciji i kvalitetnim radom dobili svojih 5 minuta i danas napravili vlast sa svojim partnerima.komeba wrote:Druga opcija je opozicija iz koje ne mogu ništa mijenjati. Da se moglo formirati vlast sa normalnijim strankama, formirali bi, nije SDP kriv što drugi ne mogu prebaciti izborni prag.Better Man wrote:SDP jeste osvojio najvise glasova u Drzavi,a li je isto tako napravio vlast sa onima koji su nas godinama krali i pljackali i tako su se posrali u svu svoju pricu protiv nacionalista, lopova i kriminalaca.
Između dva zla treba birati manje, a to je ovakva vlast.
- Optimus Prime
#7179 Re: SDP
Jao ti uporedbeBetter Man wrote:Mogao je i SDP Hrvatske nakon proslih izbora u Vlast sa HDZ-om, jer su osvojili puno mandata, ali ljudi nisu htjeli sa nacionalistima i onima koji su ojadili Hrvatsku u vlast, vec su ostali jos 4 godine u opoziciji i kvalitetnim radom dobili svojih 5 minuta i danas napravili vlast sa svojim partnerima.komeba wrote:Druga opcija je opozicija iz koje ne mogu ništa mijenjati. Da se moglo formirati vlast sa normalnijim strankama, formirali bi, nije SDP kriv što drugi ne mogu prebaciti izborni prag.Better Man wrote:SDP jeste osvojio najvise glasova u Drzavi,a li je isto tako napravio vlast sa onima koji su nas godinama krali i pljackali i tako su se posrali u svu svoju pricu protiv nacionalista, lopova i kriminalaca.
Između dva zla treba birati manje, a to je ovakva vlast.
- quasar
#7180 Re: SDP
HDZ Hrvatske i SDP i sve stranke u HR rade vise ili manje i u interesu drzave i naroda. Tako da ko je god na vlasti ipak se ide makar milimetar naprijed.
U BiH vecina aktera politicke scene radi direktno protiv BiH kao sekularne, pa cak i kao bilo kakve drzave. tako da je politicku scenu u HR i BiH nemoguce porediti.
U BiH vecina aktera politicke scene radi direktno protiv BiH kao sekularne, pa cak i kao bilo kakve drzave. tako da je politicku scenu u HR i BiH nemoguce porediti.
-
klixober
#7181 Re: SDP
.Optimus Prime wrote: Jao ti uporedbe!
- stochar
#7182 Re: SDP
slazem se. a kod nas dodje 'promjena' pa za zamjenika ministra sigurnosti postave lika koji ima disciplinski postupak po prijavi za uzimanje mita...quasar wrote:HDZ Hrvatske i SDP i sve stranke u HR rade vise ili manje i u interesu drzave i naroda. Tako da ko je god na vlasti ipak se ide makar milimetar naprijed.
- Corto Maltese
#7183 Re: SDP
Može i opozicija, ali zašto nužno opozicija? Da bivši SDP BiH vodi neko ko umije da svijet sagleda kao stvarnost a ne kao skup svojih lijepih želja, potpuno bi drukčije odigrao i predizbornu i postizbornu igru, i ovakva državna vlada bi bila formirana mjesec- dva- tri nakon izbora. Princip je očigledan. Ako je SDP, kao relativni pobjednik izbora, odlučio da vlast stvara sa vodećom Bošnjačkom strankom, onda je patnerstvo trebao ponuditi vodećim strankama u Srba i Hrvata. A ne odmah sklopiti savez sa SDA, a par dana poslije izbora trk na Hrešu kod Bosića (da zajebe Dodika), usput mamiti Božoa i HDZ "brojke i slova" (da zajebe Čovića). Kao što je bilo za pretpostaviti, u tim pokušajima prošao po principu "ko drugom jamu kopa...", pa se, nakon 15 mjeseci, vratio na početne pozicije "2+2+2". Rezultat tih 15 mjeseci je konačno sužavanje djelovanja stranke na otprilike četvrtinu državnog teritorija, odlična besplatna reklama za treći entitet, kao i betoniranje RS, sipanjem cementa i šljunka u šalunge koje je Lepi Hare postavio još 2006.
Usput, pojavljuju se pukotine na federalnom nivou, jer sa jedne strane imaju SDA koja je po osvojenim mandatima tek zeru slabija od SDP, a sa druge strane su im Ustaše i Mesari, čiji rezultati su blizu statističke greške. Neravnoteža koja se ne može održati. A i oni, koliko god beznačajni, i sami ostaše nezadovoljni, jer su pristupili nekakvoj platformi, a kada je formirana vlast na državnom nivou, platformu niko i ne pominje. A pola zakonskih prijedloga i inicijativa datih u platformi, se može riješiti samo na državnom nivou? Vrzino kolo, koje će SDP koštati narednih izbora. Ni po muke za to, ali jazuk je što kompromitovaše ideju, građanskog, socijalističkog, a i demokratskog, na dugi rok. Neuspjeh do neuspjeha. Na žalost, uspjeli su jedino u onom u čemu nisu nikako smjeli uspjeti- ubjedili su narod da bolje ne može.
Usput, pojavljuju se pukotine na federalnom nivou, jer sa jedne strane imaju SDA koja je po osvojenim mandatima tek zeru slabija od SDP, a sa druge strane su im Ustaše i Mesari, čiji rezultati su blizu statističke greške. Neravnoteža koja se ne može održati. A i oni, koliko god beznačajni, i sami ostaše nezadovoljni, jer su pristupili nekakvoj platformi, a kada je formirana vlast na državnom nivou, platformu niko i ne pominje. A pola zakonskih prijedloga i inicijativa datih u platformi, se može riješiti samo na državnom nivou? Vrzino kolo, koje će SDP koštati narednih izbora. Ni po muke za to, ali jazuk je što kompromitovaše ideju, građanskog, socijalističkog, a i demokratskog, na dugi rok. Neuspjeh do neuspjeha. Na žalost, uspjeli su jedino u onom u čemu nisu nikako smjeli uspjeti- ubjedili su narod da bolje ne može.
Last edited by Corto Maltese on 16/01/2012 23:32, edited 2 times in total.
- neupitan
#7184 Re: SDP
Zaista je ova kadrovska muljaza nesto sto potpuno ogoljuje svu licemjernost i Sefa i stranke. To su dakle potezi koji veze nemaju sa medjustranackim kompromisima i drugim slicnim prinudjenostima. Ovo je 100% indikator STVARNOG karaktera ove stranke.
Naprosto nema opravdanja za ovo sto rade sa ovim imenovanjima niti ima nacina da se to odvoji od ostalih "vaznijih" stvari, kako to neki ovdje pokusavaju objasniti na nacin - cilj opravdava sredstvo ili, jos gore, boljih rjesenja nema u ovoj zemlji, ovo je najbolje sto se moze.
"Grabovica jeste ziva sprdnja, ali boljeg nismo imali!"
Ne pokusavajte ovu komediju nicim opravdavati. Ovdje se jednostavno radi o nevidjenoj prevari i licemjernosti. Ljudima koji su glasali za SDP (drzava za covjeka
), oni sad cinicno porucuju - hvala vam sto nam vjerujete, ali mi ne vjerujemo nikome osim nama samima, nasoj familiji i nasim poslusnicima!
Naprosto nema opravdanja za ovo sto rade sa ovim imenovanjima niti ima nacina da se to odvoji od ostalih "vaznijih" stvari, kako to neki ovdje pokusavaju objasniti na nacin - cilj opravdava sredstvo ili, jos gore, boljih rjesenja nema u ovoj zemlji, ovo je najbolje sto se moze.
"Grabovica jeste ziva sprdnja, ali boljeg nismo imali!"
Ne pokusavajte ovu komediju nicim opravdavati. Ovdje se jednostavno radi o nevidjenoj prevari i licemjernosti. Ljudima koji su glasali za SDP (drzava za covjeka
- Optimus Prime
#7185 Re: SDP
Evo jos jedan nesposobni gospodin!
Ovo, ako je istina predstavlja pravu senzaciju.
Interesuje me sta tuzilastvo ima da kaze o radu njegovih prethodnika.
Ovo, ako je istina predstavlja pravu senzaciju.
Interesuje me sta tuzilastvo ima da kaze o radu njegovih prethodnika.
http://infoneretva-izbor.blogspot.com/2 ... odane.htmlUštedio 11 milijuna -- Mikulić "razvalio" uhodane "talove"
SARAJEVO -- Za osam mjeseci, koliko je na čelu Federalnog ministarstva pravosuđa, Zoran Mikulić je raspetljao ili presjekao godinama zapetljavane čvorove u upravi i pravosuđu i, pojednostavljeno kazano, zaveo red u tim oblastima.
Podatak da je za to vrijeme Ministarstvo pravosuđa uštedjelo ogromnih 11 milijuna maraka, u odnosu na novac koji je potrošilo 2010., a radi se o novcu poreznih obveznika, dovoljno govori.
Prepoznatljiv po tome što puno ne priča, ministar Mikulić ni o rezultatima svog rada ne želi nešto puno govoriti.
"Logično je da se Ministarstvo pravosuđa ne rasipa nego se domaćinski ponaša. Ima još dosta prostora za uštede i ove godine ćemo ga suziti do kraja, a usporedo ćemo raditi na izmjeni zakona vezanih uz upravu i pravosuđe kako bismo te oblasti uredili po europskim standardima", kaže Mikulić, prenosi "sdp.ba" pisanje "Dnevnog lista".
Kako se uštedjelo tih 11 milijuna maraka? Prvo je samo Ministarstvo svoje troškove skresalo, a zatim je ministar u lipnju 2011. donio naredbu kojom je obvezao ravnatelje svih sedam kazneno-popravnih zavoda, dakle zatvora, da ne smiju ništa kupovati i nabavljati bez njegove pismene suglasnosti.
Njegova naredba nema rok trajanja, a posebno se odnosi na izvođenje građevinskih radova u zatvorima, odnosno rekonstrukciju i adaptaciju postojećih zatvorskih objekata koji se plaćaju novcem iz proračuna. To je donijelo plod vrijedan 11 milijuna maraka koji su ostali u federalnom proračunu.
"Ne bih to posebno objašnjavao, valjda ta ušteđena svota govori kako se novac rasipao", kaže Mikulić.
Kako doznaje "Dnevni list", u proteklih osam mjeseci zatvorski kapaciteti u Federaciji BiH povećani su za 200 novih mjesta za osuđenike. Tako je u zatvoru poluotvorenog tipa u Orašju izgrađen novi paviljon sa 60 mjesta za osuđenike. Radi se o zatvorskom objektu po najmodernijim europskim standardima, što dokazuje i to što čak i ćelije – samice, imaju podno grijanje! U prvoj polovici ove godine,bit će završena izgradnja novog Odgojno-popravnog doma u Orašju, što će dugoročno riješiti problem smještaja maloljetnih delikvenata. Ovo utoliko prije što u Kazneno-popravnom zatvoru poluotvorenog tipa u Tuzli ima svega 15 mjesta za osuđene maloljetnike.
Usporedo s tim, rješava se i problem nedostatka smještaja za osuđenike iz Sarajeva. Po nekim procjenama, nekoliko stotina osuđenika iz Sarajeva nalazi se na slobodi jer nema mjesta u zatvoru.
U zatvoru poluotvorenog tipa u Ustikolini povećava se kapacitet izgradnjom novog i rekonstrukcijom starog zatvorskog objekta. Već krajem ovog mjeseca tamo će na izdržavanje kazne biti upućeno 30 osoba osuđenih na kaznu zatvora do tri mjeseca. U Federalnom ministarstvu pravosuđa kažu da će broj osuđenika iz Sarajevske županije, koji čekaju na izdržavanje kazne, biti sveden na minimum.
Na zahtjev ministra pravosuđa Zorana Mikulića, Vlada Federacije BiH prije dva mjeseca donijela je odluku da se izvrši rotacija ravnatelja zatvora u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću. To je odmah i realizirano i u tim zatvorima se doslovce preko noći promijenila situacija.
Ministar najavljuje da će poduzeti nove konkretne mjere, nakon što ovih dana dobije kompletna izvješća o internoj kontroli u svim zatvorima o financijskoj disciplini, odnosu prema povjerenim proračunskim sredstvima i uopće rukovođenju kazneno-popravnim zavodima.
(InfoNeretva)
- Hemel
#7186 Re: SDP
Optimus Prime wrote:Evo jos jedan nesposobni gospodin!
Uštedio 11 milijuna -- Mikulić "razvalio" uhodane "talove"
SARAJEVO -- Za osam mjeseci, koliko je na čelu Federalnog ministarstva pravosuđa, Zoran Mikulić je raspetljao ili presjekao godinama zapetljavane čvorove u upravi i pravosuđu i, pojednostavljeno kazano, zaveo red u tim oblastima.
Podatak da je za to vrijeme Ministarstvo pravosuđa uštedjelo ogromnih 11 milijuna maraka, u odnosu na novac koji je potrošilo 2010., a radi se o novcu poreznih obveznika, dovoljno govori.
...
ovo bi trebao da bude sablon po kojem se radi, da se pretresu sva ministarstva a ne kao do sada (ma ne diraj to, to se tako godinama radi, to je nas stalni dobavljac, to je nas stalni izvodjac...bagra)
- quasar
#7187 Re: SDP
Mrdaju se guzovi...
Treba sacekati 2014. pa presuditi na osnovu rezultata. i u poredjenju sa zatecenim stanjem i rezultatima prethodnika.
Uvijek moze bolje, a po meni - OVO je bolje.
Treba sacekati 2014. pa presuditi na osnovu rezultata. i u poredjenju sa zatecenim stanjem i rezultatima prethodnika.
- stochar
#7188 Re: SDP
ja bih da sacekamo 2024., ono nek' nas dobro ishandre, a mi cemo se cuditi zasto su Srbija, Crna Gora i Albanija primljeni u EU, a mi nismo...quasar wrote:Mrdaju se guzovi...
a, ovaj Mikuic je isto po mjeri covjeka, jer izgleda i on voli ošinut' ženu:
"Ines Mikulić (36) iz Mostara prijavila je u nedjelju 15 minuta iza ponoći Policijskoj upravi Mostar da je u ugostiteljskom objektu „Rondo“, na trgu Rondo u centru Mostara, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policajci su izašli na lice mjesta i utvrdili da je Ines Mikulić pretukao njen suprug Zoran Mikulić, vlasnik restorana „Rondo“, te joj nanio povrede. Povod za ovaj incident navodno su bili porodični problemi supružnika. Povrijeđena je prevezena u Hitnu pomoć Mostar, gdje su ljekari utvrdili da je riječ o lakšim povredama. Pripadnici PU Mostar obavili su uviđaj i napravili zapisnik " (23.04.2007.)
pravi ministar pravde po mjeri Ala Bundyja, Psycho Dad!
p.s. Od 1993.godine u Ministarstvu obrane HZ HB – Općinskom uredu za obranu na poslovima šefa odsjeka za mobilizaciju i popunu oružanih snaga.
fino, lik popunjav'o i mobilis'o HVO 1993. kad je najvise trebalo...
- Optimus Prime
#7189 Re: SDP
@ Stochar
Samo sam cekao tebe i tvoju "konstruktivnu kritiku"!
Imas li jos ista da dodas na ovih mogucih 40ak miliona maraka ustede za vrijeme mandata?
Imas li jos ista da dodas na ovih mogucih 40ak miliona maraka ustede za vrijeme mandata?
- quasar
#7190 Re: SDP
@stochar
Dobro, hajde recimo da se svi slazemo sa tobom (npr.), i sta nam je sad ciniti?
- stochar
#7191 Re: SDP
da su 'moguce'. a, to sto ustede na mostu (Starom recimo), a izgube na cupriji, to je drugi par rukava.Optimus Prime wrote:@ Stochar
helem, haj' me sad ubjedjujte da je Stari most srusen za dobrobit sviju nas, da je HVO 1993. bio oslobodilacka vojska koju je Mikulic hrabro i patriotski popunjavao, i da je Ines sama trazila batine koje joj je Judge Dredd Ministar pravde Mikulić pravedno dodijelio...
- quasar
#7192 Re: SDP
Pise li bas da je to taj ZM? Cisto onako, jer to nije bas rijetka kombinacija imena i prezimena. Ne branim ga.
- stochar
#7193 Re: SDP
Na čelu Ministarstva unutarnjih poslova bit će Predrag Kurteš, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a Sarajevske županije, na čelu Ministarstva pravosuđa bit će Zoran Mikulić – Mika iz Mostara, pravnik zaposlen u Gradskoj upravi Mostara, a u gradu na Neretvi poznat i kao bivši suvlasnik restorana “Rondo”. (Dnevni list)quasar wrote:Pise li bas da je to taj ZM? Cisto onako, jer to nije bas rijetka kombinacija imena i prezimena. Ne branim ga.
- Optimus Prime
#7194 Re: SDP
Znaci ti bi pravio vladu iskljucivo bez bivsih clanova HVO-a?stochar wrote:da su 'moguce'. a, to sto ustede na mostu (Starom recimo), a izgube na cupriji, to je drugi par rukava.Optimus Prime wrote:@ Stochar
helem, haj' me sad ubjedjujte da je Stari most srusen za dobrobit sviju nas, da je HVO 1993. bio oslobodilacka vojska koju je Mikulic hrabro i patriotski popunjavao, i da je Ines sama trazila batine koje joj je Judge Dredd Ministar pravde Mikulić pravedno dodijelio...
Vjerovatno bi ga trebalo poslati u opoziciju i vratiti njegovog prethodnika, tako da ne bude usteda na mostu koje bi se onda valjda svakako izgubile negdje na cupriji?
Ja bih se na tvom mjestu samobanuovao jedno tri, cetiri dana. Pocinjes ozbiljno da fulas.
- quasar
#7195 Re: SDP
quasar wrote:@stochar
- stochar
#7196 Re: SDP
ma ne, treba Praljka staviti za savjetnika Ministra odbrane BiH, ili Štelu koji taman izlazi, a da uslov za ministra bilo cega ubuduce bude prijava za premlacivanje supruge.Optimus Prime wrote:Znaci ti bi pravio vladu iskljucivo bez bivsih clanova HVO-a?stochar wrote:da su 'moguce'. a, to sto ustede na mostu (Starom recimo), a izgube na cupriji, to je drugi par rukava.Optimus Prime wrote:@ Stochar
Vjerovatno bi ga trebalo poslati u opoziciju i vratiti njegovog prethodnika, tako da ne bude usteda na mostu koje bi se onda valjda svakako izgubile negdje na cupriji?
Ja bih se na tvom mjestu samobanuovao jedno tri, cetiri dana. Pocinjes ozbiljno da fulas.
- Optimus Prime
#7197 Re: SDP
Samo da vidim jesam li dobro skontao.stochar wrote:
ma ne, treba Praljka staviti za savjetnika Ministra odbrane BiH, ili Štelu koji taman izlazi, a da uslov za ministra bilo cega ubuduce bude prijava za premlacivanje supruge.
Ti zastupas tezu da bi se SDP trebao povuci u opoziciju, nakon cega bi kao ministra dobio ne samo jednog HVO-bojovnika nego 5,6 njih iz HDZ koji za razliku od ovog jednog i dan danas zastupaju Praljkovu ideologiju. Kako objasnjavas ovu logicku kontradikciju
Ozbiljno fulas u zadnje vrijeme, pa te nesto hoce ovi ad hominem napadi.
Valjda zbog nedostatka losih platformaskih poteza.
- stochar
#7198 Re: SDP
ma ne, sve je OK, evo, ja predlazem Praljka, ne moze bolje... a ovaj Mikulić zvani Mika je član SDP-a bajdvej. hoce rec' da je to sve po onoj SDA krilatici: 'neka me krade, ali je moj', ili po novi: 'Neka i regrutuje vojnike HVO-a i tuce suprugu, ali je moj'.Optimus Prime wrote:Samo da vidim jesam li dobro skontao.stochar wrote:
ma ne, treba Praljka staviti za savjetnika Ministra odbrane BiH, ili Štelu koji taman izlazi, a da uslov za ministra bilo cega ubuduce bude prijava za premlacivanje supruge.
Ti zastupas tezu da bi se SDP trebao povuci u opoziciju, nakon cega bi kao ministra dobio ne samo jednog HVO-bojovnika nego 5,6 njih iz HDZ koji za razliku od ovog jednog i dan danas zastupaju Praljkovu ideologiju. Kako objasnjavas ovu logicku kontradikciju.
sve bolje od boljeg'...
- Optimus Prime
#7199 Re: SDP
Pa Praljak ce ti doci samo ukoliko SDP izgubi sljedece izbore, nikako drugacije. To ti je valjda jasno?stochar wrote:ma ne, sve je OK, evo, ja predlazem Praljka, ne moze bolje... a ovaj Mikulić zvani Mika je član SDP-a bajdvej. hoce rec' da je to sve po onoj SDA krilatici: 'neka me krade, ali je moj', ili po novi: 'Neka i regrutuje vojnike HVO-a i tuce suprugu, ali je moj'.Optimus Prime wrote:Samo da vidim jesam li dobro skontao.stochar wrote:
Ti zastupas tezu da bi se SDP trebao povuci u opoziciju, nakon cega bi kao ministra dobio ne samo jednog HVO-bojovnika nego 5,6 njih iz HDZ koji za razliku od ovog jednog i dan danas zastupaju Praljkovu ideologiju. Kako objasnjavas ovu logicku kontradikciju.
sve bolje od boljeg'...
A za kradju si nesto polupao loncice. Mikulic je raskrinkao kradju, ne ukrao.
Sad ponavljaj:
Mikulic je raskrinkao kradju, ne ukrao.
- stochar
#7200 Re: SDP
kontas sve, a pravis se glup: fino sam stavio 'po onoj SDA krilatici, ili po novi'. znaci, znaci, graovica, znaci, ponavljaj:Optimus Prime wrote: Pa Praljak ce ti doci samo ukoliko SDP izgubi sljedece izbore, nikako drugacije. To ti je valjda jasno?
A za kradju si nesto polupao loncice. Mikulic je raskrinkao kradju, ne ukrao.
Sad ponavljaj:
Mikulic je raskrinkao kradju, ne ukrao.
Poredjenje, ne bukvalno, poredjenje, ne bukvalno...
a, to sto je 'omlatio zhenu' je OK za ministra pravde?

da sumiram sta sam dozivio od suludih SDP fanova koji me ubjedjuju u sljedece, a sve iz 'visih interesa':
- Za dom spremni nije ustaski pozdrav
- Zdravstveno osiguranje pored kojeg djeca umiru u hodnicima bolnica dok im se po ulici skuplja novac za lijecenje je OK
- Premlacivanje supruge je OK
- HDZ je stranka ljudi sa dobrim namjerma i idealnim mandatarom
- Biti u sektoru za mobilizaciju HVO-a 1993. je bilo casno zanimanje
- Znaci, mislit' i srat' jeste isto
svaka vam cast mladezi, ocekujem u narednim stranicama jos uveseljavanja teshkim nebulozama...