Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hercegovac_pravi

#7176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:
NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH

Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.

Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.

Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
Najpametniji potez koji je u datim okolnostima mogao napraviti.
Ponosan

#7177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ponosan »

i ovoj sapunici se blizi kraj ,mada ipak treba sacekati sutrasnjiu odluku Suda!..HDZ ga je popusio ocigledno..Oni su najveci neprijatelji Hrvatskog naroda jer ga svojom pogresnom politikom unistava i iseljava iz BIH! a mozda je to nekome i cilj...pokusali su po nalogu Dodika blokirati Federaciju,uspostavu vlasti,ali znalo se da idu u avanturu! sada neka idu u opoziciju,bez njih ce sve biti lakse i normalnije,bar ce biti manje nacionalizma i primitivizma ,koji je rak rana za svaku normalnu drzavu,a HDZ ga je zadnjih 20 godina imao i previse!
Hemel

#7178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

zavrzlama wrote: jucer gorstak,danas haris..kud ovo vodi brate dragi :D

ma i madner nas ostavi na cjedilu... :-) :D
zavrzlama

#7179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Hemel wrote:

sve mi se cini da ovi sto napustaju forum ustvari popunjuju fotelje koje je covic izgubio..majorizacija na djelu :D

samo se pitam kakvu je @lackypot fotelju mazno :D ..vjerovatno resor dijaspore i raseljenih lica :D
Last edited by zavrzlama on 29/03/2011 21:50, edited 1 time in total.
Ahmmed

#7180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ahmmed »

plain vanilla wrote:
NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH

Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.

Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.

Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
Do prve prilike......Jer, Osnivač ostaje Osnivač :-)

I za koji mjesec, čitat ćemo ovo:

Zbog velikog i permanentnog pritiska članova i simpatizera Stranke za BiH, dr Haris Silajdžić odlučio je da se vrati na čelo SzaBiH. " Posao nije završen. Insistirat ćemo na snažnim i sveobuhvatnim promjenama, kako bismo ojačali državne kapacitete, te jednom zauvijek zaustavili separatističke težnje i urušavanje države BiH, koje se ponajprije ogleda u odnosu prema državnoj imovini. Ove opasne tendence moraju biti zaustavljene, a Stranka za BiH ima i nudi rješenja",rekao je,. između ostalog, dr Haris Silajdžić na vanrednoj pres konferenciji upriličenoj povodom njegovog povratka na čelo Stranke za BiH.
hercegovac_pravi

#7181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

U svemu ovome će kao dodatni šlag na totrtu doći i izbacivanje HDZ-ea iz državne vlasti. Samo gledajte kad "vječni i nerazdvojini kršćnaki koalicioni partner" pođe praviti otklon od HDZ-ova. Ima Čović da postane gori od Ante Pavelića i Tuđmana zajedno....samo gledajte kad ih Laktašenko nabije nogom u guzicu i odbaci ko faleričan "ondom.
vee-jay

#7182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

zavrzlama wrote:
plain vanilla wrote:

jucer gorstak,danas haris..kud ovo vodi brate dragi :D
daj @gorstak, javi nam da ti nisi kojim slucajem Hare :cry:
Hemel

#7183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

zavrzlama wrote:
Hemel wrote:

sve mi se cini da ovi sto napustaju forum ustvari popunjuju fotelje koje je covic izgubio..majorizacija na djelu :D

samo se pitam kakvu je @lackypot fotelju mazno :D ..vjerovatno resor dijaspore i raseljenih lica :D
:lol: :thumbup:

sumnjivi su mi skroz...
zavrzlama

#7184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Ahmmed wrote:
plain vanilla wrote:

Do prve prilike......Jer, Osnivač ostaje Osnivač :-)

I za koji mjesec, čitat ćemo ovo:

Zbog velikog i permanentnog pritiska članova i simpatizera Stranke za BiH, dr Haris Silajdžić odlučio je da se vrati na čelo SzaBiH. " Posao nije završen. Insistirat ćemo na snažnim i sveobuhvatnim promjenama, kako bismo ojačali državne kapacitete, te jednom zauvijek zaustavili separatističke težnje i urušavanje države BiH, koje se ponajprije ogleda u odnosu prema državnoj imovini. Ove opasne tendence moraju biti zaustavljene, a Stranka za BiH ima i nudi rješenja",rekao je,. između ostalog, dr Haris Silajdžić na vanrednoj pres konferenciji upriličenoj povodom njegovog povratka na čelo Stranke za BiH.
teske su to igre :wink: ....

"ja se povlacim,a pola mog glasackog tijela(2014) se kasnije prebaci SDP-u... :wink:

ps. da se minderasi ne dosjete :wink:
hercegovac_pravi

#7185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

zavrzlama wrote:
Hemel wrote:

Ne, direktor statističkog zavoda..
sejdefu

#7186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sejdefu »

PapakizSarajeva wrote:
sejdefu wrote:Sad mi zaista dođe da se zapitam koliko istine ima u vicevima o bosancima pogotovo što sam i ja bosanac.
Pitam se je li ovo forum sdp-a ili šta već.
Neda mi se gledati arhivu pa da vidim po forumašima šta su pisali prije 4 godine kad je sbih dobila izbore i jesu li tad forumaši tada njih hvalili i dizali u visine sad vidim piše se o njima 100% šupci.
Sad se dobro svi zapitajte do sada za koga ste glasali i što ste promjenili mišljenje.
Kakvo mišljenje ćete imati za 4 godine i šta ćete tada pisati.

Malo za razmišljanje.

Sjetite se ko je doveo Dodu na vlast u RS pa onds veličajte amere. Hvala ameri za Dodu što to ne pišete na forumu možda ste to i pisali prije 10-tak godina baš smo se usrečili.

Sjetite se Abdića osojio je najviše glasova prrpustio vlast Aliji i TV nas obavjestio da je državni izdajnik.
Juka heroj odbranio naš grad. Pjevali smo mu pjesme dizali u visine. TV nas obavjestio preko noći da je državni izdajnik.
Neda mi se nabrajati dalje ali vjerujte pisao bi cijelu noć o ovakvim slučajevima.
Zapitajmo se da li smo mi bosanci glupi. Da li treba vjerovati svemu što čujdmo na tv-u. Jesmo li sposobni da povežemo dvije stvari u glavi. Ko od nas misli da su ameri dobročinitelji (pomogli su puno iraku, avganistanu, libiji....) hvala im od srca za to. Sada pomažu i nama hvala im nećemo ih ni pitati koji im je interes. Na kraju pročitajmo malo Zlajinu biografiju, nije čudno ds se kao momak školovao u americi, kad se vratio kao mlad sve mu krenulo u životu (guraju ga ameri kao Dodu).
Hvala ameri nama bosancima ste ućinili ogromnu uslugu, sada i mislite za nas. Rahat od pameti.
Hajd' ne kenjaj trollu ...
Da citiram „ko majoriziro ???”
don vito

#7187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by don vito »

Ahmmed wrote:I za koji mjesec, čitat ćemo ovo:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sad gledam onu njegovu ogavnu TV, i dalje pusu u istu tikvu, mada je ova emisija sa Filandrom i Lovrenovicem snimljena prije odstupanja Borjane Kristo i Haretovog (treceg) definitivnog povlacenja iz politike. Jos se haretovci nadaju ponavljanju izbora, na telopu se redaju SMS-ovi podrske HDZ-ovima, najave kako ce Lagumdzija unistiti drzavu... itd

:-)
Ahmmed

#7188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ahmmed »

Dragi moj druže @zavrzlama,

Volio bih da su posrijedi takve vrste igara :)

Ali, kad je Osnivač u pitanju.....da Bog da kćeri, da te paša uzme... ;-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Only1 wrote:Problemi u ovoj drzavi od uvjek su stizali iz Beograda i Zagreba.
Još od Nevesinjske puške, zlo u Bosnu uvijek dolazi izvana! A ona, Bosna ostaje od Save do mora, od Une do Drine, neuništiva!

:bih: :bih:

zavrzlama

#7190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Ahmmed wrote:Dragi moj druže @zavrzlama,

mala korekcija"da te beg uzme,hdz-ovi oko kuce se motaju :D
Ahmmed

#7191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ahmmed »

zavrzlama wrote:
Ahmmed wrote:Dragi moj druže @zavrzlama,

mala korekcija"da te beg uzme,hdz-ovi oko kuce se motaju :D

Ili, kad je SzaBiH u pitanju: " ....da te Platformaši uzmu, a oko kuće se HDZ-ovi motaju :mrgreen:
Ahmmed

#7192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ahmmed »

PipiDugaDevetka wrote:
Only1 wrote:Problemi u ovoj drzavi od uvjek su stizali iz Beograda i Zagreba.
Još od Nevesinjske puške, zlo u Bosnu uvijek dolazi izvana! A ona, Bosna ostaje od Save do mora, od Une do Drine, neuništiva!

:bih: :bih:

Tačno. Još samo da ti vanjski uticaji počnu nailaziti na manje plodno tlo u BiH,gdje bi nam kraj bio ;-)
jefferson

#7193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jefferson »

Mogu vam reci da sam se ja pravo plasio kako ce ovo sve izaci, ne iz razloga hoce li neko drzavu rasturiti, jer se to nece desiti, nego da je Zlaja totalno izgubio kompas i da mu je njegov ego oduzeo razum.
Medjutim, potajno sams e nadao da znaju sta rade, i ispostavilo se, da Zlaja nije ipak toliko blesav da u ovo udje bez amerikanaca.
Mislim da je ovo trzaj HDZ da pokusa zadrzati sta moze zadrzati, jer kada Hrvati vide da su im prodavali maglu 20 godina, 2014 ce biti druga prica. Stvari se mjenjaju jer nista u zivotu nije konstantno, i sigurno su i amerikanci ovdje uvidjeli priliku da se rjese bar djela nacionalista. Sad jos Dodo krme da ode. A s obzirom da je zajebao amerikance, ovi ce mu garant vratit, kad tad, a kako se kaze, sto je visi let to je tezi pad! U slucaju Dodo krmeta to ce bas biti jeben pad!
Gandalf

#7194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Ja znam pravi razlog zašto se Josipović i Kosorka ovoliko zauzimaju za Dragana Čovića - zato što vole....... UTROJE, UTROJE :lol: :lol: :lol:
Komrad

#7195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

jefferson wrote:Mogu vam reci da sam se ja pravo plasio kako ce ovo sve izaci, ne iz razloga hoce li neko drzavu rasturiti, jer se to nece desiti, nego da je Zlaja totalno izgubio kompas i da mu je njegov ego oduzeo razum.
Medjutim, potajno sams e nadao da znaju sta rade, i ispostavilo se, da Zlaja nije ipak toliko blesav da u ovo udje bez amerikanaca.
Mislim da je ovo trzaj HDZ da pokusa zadrzati sta moze zadrzati, jer kada Hrvati vide da su im prodavali maglu 20 godina, 2014 ce biti druga prica. Stvari se mjenjaju jer nista u zivotu nije konstantno, i sigurno su i amerikanci ovdje uvidjeli priliku da se rjese bar djela nacionalista. Sad jos Dodo krme da ode. A s obzirom da je zajebao amerikance, ovi ce mu garant vratit, kad tad, a kako se kaze, sto je visi let to je tezi pad! U slucaju Dodo krmeta to ce bas biti jeben pad!

Neka Dodika ...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

zavrzlama wrote:
plain vanilla wrote:

jucer gorstak,danas haris..kud ovo vodi brate dragi :D
u unitanu :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
ultima_palabra

#7198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote::oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Dobar :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

Gandalf wrote:Ja znam pravi razlog zašto se Josipović i Kosorka ovoliko zauzimaju za Dragana Čovića - zato što vole....... UTROJE, UTROJE :lol: :lol: :lol:
mislis salikurca :D :D
zemo_online

#7200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

Zar je hdz toliko jak da je trebala podrska i usa??
Locked