http://www.goal.com/en-gb/match/71119/m ... he-match#p
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#7176 Re: Edin Džeko...
Odlican ovaj goal.com, moze se glasati za Dzeku
- ubjedljivo najboljeg igraca utakmice
-
cindrlimindrli
#7177 Re: Edin Džeko...
hvalaEdin H. wrote:Odlican ovaj goal.com, moze se glasati za Dzeku- ubjedljivo najboljeg igraca utakmice
![]()
glasao
- Edin H.
#7178 Re: Edin Džeko...
Surova dominacijacindrlimindrli wrote:hvalaEdin H. wrote:Odlican ovaj goal.com, moze se glasati za Dzeku- ubjedljivo najboljeg igraca utakmice
![]()
glasao, realno Edin je najvise prikazao.
-
cindrlimindrli
#7179 Re: Edin Džeko...
tako to biva, ona sa terena se preselila na internet portale.Edin H. wrote:Surova dominacija
-
juventus
#7180 Re: Edin Džeko...
Uh jest lik prop'o totalno. Uvijek barem 20 metara iza Aguera, bez volje da dobije loptu, bez bilo kakve zainteresovanosti za igru...opasno nešto ne štima...
-
Corola
#7181 Re: Edin Džeko...
U Juventusu su bili takvi godinama komplet tim.pa nisi toliko kukao.juventus wrote:Uh jest lik prop'o totalno. Uvijek barem 20 metara iza Aguera, bez volje da dobije loptu, bez bilo kakve zainteresovanosti za igru...opasno nešto ne štima...
-
juventus
#7182 Re: Edin Džeko...
Pišem o Džeki bolan, kakav te Juventus snađe sad. Ti znaš jesam li ja kukao...svašta...
- ganjeta
#7183 Re: Edin Džeko...
Ali su ga pitali loptama, dobio ih je preko 20. za isto toliko minuta, i fulio je 5. mrtvih šansi
. baš je prop'o ko žeton.
- quasar
#7184 Re: Edin Džeko...
Igra je bila skroz lose postavljena, Dalglish je zakljucao kazneni prostor, a Mancini rekao Edinu da udje medju 6 Liverpulovih igraca. Valjda se ovaj nadao da ce ih razgrtati i praviti Agueru vise prostora, sto ima logike i radilo je neko vrijeme, samo je ovaj suft toliko sebican kao da je pravilima zabranjeno da igrac sa brojem 16 ikome doda loptu.
- Comrad
#7185 Re: Edin Džeko...
Ma sa onakvom postavkom igre Dzeko nece zadugo dati gola. S druge strane Dzeko ne moze odjednom postati brz i dribler/sebicnjak ala Aguero, tako da nema ni takvih golova.
Ne znam, bio sam optimista, ali ovako kako stvari stoje mislim da ce Dzekson prije zavrsit na posudbi ili ce ga prodat, nego sto ce procvjetat i pocet zabijat u Citiju.
Ne znam, bio sam optimista, ali ovako kako stvari stoje mislim da ce Dzekson prije zavrsit na posudbi ili ce ga prodat, nego sto ce procvjetat i pocet zabijat u Citiju.
- slusaj vamo
#7186 Re: Edin Džeko...
Dabogda ga prodali, u neki koliko-toliko normalan klub…
Samo, male su šanse da će se to i desiti, posebno s obzirom na platu koju dobija u Cityju.
Samo, male su šanse da će se to i desiti, posebno s obzirom na platu koju dobija u Cityju.
- libertyBiH
#7187 Re: Edin Džeko...
Ma i Baloteli se samo setao tako da je cijeli tim mrtvilo zesce bez Silve i Yaya.....
- citadela
#7188 Re: Edin Džeko...
Pa nije "s obzirom na platu koju dobija" nego s obzirom koliko su ga platili... Tesko da s bi izasli s pozitivnom nulom.slusaj vamo wrote:Dabogda ga prodali, u neki koliko-toliko normalan klub…
-
Lucas Leiva
#7189 Re: Edin Džeko...
Kao da je briga gazde Citya hoce li izaci sa pozitivnom nulom ili nece, hoce li biti u plusu ili minusu sa transferima... kao da ih je briga hoce li ista osvojiti ili nece, ljudi oni kroz taj klub samo peru prljavi novac, nista vise... kako inace objasniti da se ponasaju kao botovi na football manageru, a pojavljuju se ponekad na stadionu sa kezom kao uvodna animacija u igru!!!
- just principe
#7190 Re: Edin Džeko...
ne vidim razliku izmedju tih animacija i onih koji govore soccer umjesto football...
citaj: LBJ
citaj: LBJ
- slusaj vamo
#7191 Re: Edin Džeko...
Manje njima te nule znače nego Džeki.citadela wrote:Pa nije "s obzirom na platu koju dobija" nego s obzirom koliko su ga platili... Tesko da s bi izasli s pozitivnom nulom.slusaj vamo wrote:Dabogda ga prodali, u neki koliko-toliko normalan klub…
-
todd_smith
#7192 Re: Edin Džeko...
kako je sve krenulo, meni bi bilo samo glupo da ga Mancini pretvori u Santa Cruza, kako se vec ponasa prema njemu samo je pitanje vremena
-
juventus
#7193 Re: Edin Džeko...
Mnogo je vrhunskih golgetera propalo odlaskom u pogrešan klub. Ne bi bio ni prvi ni zadnji. A sve vuče ka tome.
- Comrad
#7194 Re: Edin Džeko...
Pa ok, ajd evo recimo da peru novac.Lucas Leiva wrote:Kao da je briga gazde Citya hoce li izaci sa pozitivnom nulom ili nece, hoce li biti u plusu ili minusu sa transferima... kao da ih je briga hoce li ista osvojiti ili nece, ljudi oni kroz taj klub samo peru prljavi novac, nista vise... kako inace objasniti da se ponasaju kao botovi na football manageru, a pojavljuju se ponekad na stadionu sa kezom kao uvodna animacija u igru!!!
Kakvo je pranje novca kad si u minusu stotine miliona? Vratit ce im se jel investicija, pa postoji milion drugih brzih nacina da se novac opere.
Peres novac i odes u najpoznatiju ligu na svijetu da to radis?
Ne prodaju opijum vec naftu, dakle ljudi imaju legalno zaradjen novac i zamisli da ima ljudi koji ga imaju i troduplo vise od njih.
Njima je dosadno i ne znaju na sta ce vise trosit pare. Evo zamisli da ti imas milijarde u steku i dolaze ti nove, izgradio si zgrade, hotele, auta, a volis fudbal...kupili ljudi sebi klub i boli ih briga. Cuj pranje novca.
-
palermo
#7195 Re: Edin Džeko...
Pa dobro, pranje novca ili čista zabava poenta ostaje ista. ne sekiraju se mnogo zbog para a to opet sa sobom nosi posljedicu da ne pristupaju na ozbiljan i dugoročan način izgradnji kluba. Ozbiljan si onda kada ti je nešto važno, a gazde Citija ničim nisu pokazale da im je važno.Comrad wrote: Njima je dosadno i ne znaju na sta ce vise trosit pare. Evo zamisli da ti imas milijarde u steku i dolaze ti nove, izgradio si zgrade, hotele, auta, a volis fudbal...kupili ljudi sebi klub i boli ih briga. Cuj pranje novca.![]()
Abramovič koji se često koristi u poređenjima je makar bio ( i sada je) zaljubljenik fudbala. Šeik.....teško.
- Comrad
#7196 Re: Edin Džeko...
Da, sa ovim se slazem. Ovako na prvu mi izgleda da kupuju igrace kako im se cefne, seik otvori youtube, pa koji igrac ima bolji klip daj ga dovedi. A to sto nisu kompatiblnipalermo wrote:Pa dobro, pranje novca ili čista zabava poenta ostaje ista. ne sekiraju se mnogo zbog para a to opet sa sobom nosi posljedicu da ne pristupaju na ozbiljan i dugoročan način izgradnji kluba. Ozbiljan si onda kada ti je nešto važno, a gazde Citija ničim nisu pokazale da im je važno.Comrad wrote: Njima je dosadno i ne znaju na sta ce vise trosit pare. Evo zamisli da ti imas milijarde u steku i dolaze ti nove, izgradio si zgrade, hotele, auta, a volis fudbal...kupili ljudi sebi klub i boli ih briga. Cuj pranje novca.![]()
Abramovič koji se često koristi u poređenjima je makar bio ( i sada je) zaljubljenik fudbala. Šeik.....teško.
Ja bih shvatio da je Dzeko na pocetku sezone bio karina, da je bio nespreman, ono pa ajd neka te na klupi ko ti je kriv sto se nisi spremo za sezonu. Nego se fakat vidio ogroman napredak u odnosu na onog Dzeku od prosle godine kad je tek dosao, lik je grizao teren, zabio 10 golova (u 4 tekme, jel?) i onda ga ovaj baci na susenje.
Ako im Mancini predlaze koje igrace kupiti, sto je mnogo vjerovatnije, onda je on glavni krivac. I zato mislim da hoce da se opere osvajanjem PL, jer FA cup ili Carling nisu dovoljni za to. LP ionako nije imao sansu da osvoji.
-
Baudelaire
#7197 Re: Edin Džeko...
Niste uopšte dobro upućeni u City, a poređenje između šeika i Abramovicha je pogotovo neumjesno. Ovi su puno veći mozgovi i puno bolje vode klub od Romana. Nađite postove od odesveuhonduras, koji je detaljno objasnio i zašto se ovoliko ulaže i kakav je plan za budućnost Sitija. City će već za godinu ili dvije bilježiti puno veće prihode od Chelseaja zahvaljujući prvenstveno šeiku i ulaganju u marketing, a Abramovich u 8-9 godina koliko je na čelu Chelseaja nije uspio napraviti samoodrživ klub, makar ni približno. Ovi su puno više sistematski pristupili rekonstrukciji kluba, i oni bi mogli biti dugo godina u vrhu, za razliku od Chelseaja. Chelsea je baš ona klasična igračka, baci pare na ovog, baci pare na onog, jebo stadion, navijače, omladinski pogon i sve ostalo.
-
palermo
#7198 Re: Edin Džeko...
Pa ja mogu govoriti samo sa stanovišta sportskih rezultata. A rezultati Čelzija u prvim godinama Abramoviča i Citija su neuporedivi. A Abramović sasvim sigurno nije više potrošio.Baudelaire wrote:Niste uopšte dobro upućeni u City, a poređenje između šeika i Abramovicha je pogotovo neumjesno. Ovi su puno veći mozgovi i puno bolje vode klub od Romana. Nađite postove od odesveuhonduras, koji je detaljno objasnio i zašto se ovoliko ulaže i kakav je plan za budućnost Sitija. City će već za godinu ili dvije bilježiti puno veće prihode od Chelseaja zahvaljujući prvenstveno šeiku i ulaganju u marketing, a Abramovich u 8-9 godina koliko je na čelu Chelseaja nije uspio napraviti samoodrživ klub, makar ni približno. Ovi su puno više sistematski pristupili rekonstrukciji kluba, i oni bi mogli biti dugo godina u vrhu, za razliku od Chelseaja. Chelsea je baš ona klasična igračka, baci pare na ovog, baci pare na onog, jebo stadion, navijače, omladinski pogon i sve ostalo.
-
Baudelaire
#7199 Re: Edin Džeko...
Moraš uzeti u obzir inflaciju, i to u dva smisla. Prvo generalnu inflaciju, a drugo inflaciju na fudbalskom tržištu koja se desi svaki put kad novi veliki igrač uđe na tržište. Abramovich je trošio nezamislive cifre u jednom prelaznom roku, ništa drugo ne radi ni City. Ono što je još bitnije je konkurencija. Konkurencija je bila slabija u vrijeme kad je Chelsea pravio kupovine nego što je sad. Onda moraš pogledati i jaz između Chelsea-ja i vrha tabele u momentu kad ih je kupio Abramovich, a isto trebaš pogledati i za City. Chelsea je završio četvrti na tabeli sezonu prije, dakle već se bio kvalifikovao u Ligu prvaka i mogao je privući veliki broj kvalitetnih igrača, a City je bio negdje u sredini tabele kad ih je uzeo šeik i morao je prvo kupiti igrače koji će mu omogućiti da izgradi ime, pa tek onda igrače koji će mu omogućiti da se bori za titulu prvaka. Ipak mislim da su dosad potrošili dovoljno da osvoje titulu prvaka i da bi eventualno neosvajanje ove sezone bila direktna krivica Mancinija.
-
missko
#7200 Re: Edin Džeko...
Pocelo je da se suska da bi Dzekson mogao u Bayern. Kazu Elber koji radi kao skaut za Bayern, preporucuje upravi da dovedu Pizzara iz Werdera a cak se pominje i ime Edina Dzeke, nista konkretno ali ga imaju na umu, mislim da bi posudba bila super opcija. Ali ja se jos uvijek nadam zamjeni van Persi -Dzekson, Arsenal bi mu bio opcija za buducnost a zivio bi u metropoli.
Diego: "Atletico ist meine Zukunft"
Diego will, trotz der jüngsten Aussagen von Werder-Boss Klaus Allofs, bei Atletico Madrid bleiben (11.23 Uhr). Giovane Elber rät den Verantwortlichen des FC Bayern Claudio Pizarro an die Isar zu lotsen (9.06 Uhr). Auch von Edin Dzeko hält er viel. Lucien Favre setzt vor dem Rückrundenstart auf Understatement (9.12 Uhr). Der Tag im Ticker.
Diego: "Atletico ist meine Zukunft"
Diego will, trotz der jüngsten Aussagen von Werder-Boss Klaus Allofs, bei Atletico Madrid bleiben (11.23 Uhr). Giovane Elber rät den Verantwortlichen des FC Bayern Claudio Pizarro an die Isar zu lotsen (9.06 Uhr). Auch von Edin Dzeko hält er viel. Lucien Favre setzt vor dem Rückrundenstart auf Understatement (9.12 Uhr). Der Tag im Ticker.