Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#7176 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja platim.........ipak, dobio sam robu, selere je ispostovao bez prigovora i zavlačenja vraćanje novca, pa zašto da ga opalim po ušima za 10tak dolara.....Sad imam stalni popust kod tog sellera od 20% za bilo koji proizvod da uzmem.
Na poštenje, jbg.
Na poštenje, jbg.
- seoBIH
#7177 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zato sto je na njegovom racunu zabiljezen slucaj u kojem je dobio povrt novca. Neka skupi (ja mislim) pet takvih slucajeva, banovat ce mu profil.zubi wrote:zasto bi to javljao ebayu? ti sretan, seller sretan, sve udure...Nexus2 wrote:ovako ljudi, iako se pitanje mozda ponavlja, ali definitivno je u 700 str. tesko naci ovaj odgovor.
Naime, kupio, platio item (oktobar). Poslano, nikad nije doslo, otvorio case, seller vratio pare.
Jučer roba stigla, nakon par mjeseci.
Javio to selleru, poslao mi invoice, platio...
Imam li potrebe kontaktirati e-bay da ih obavjestim i kako?
Fakat ne mogu da nađem nigdje na ebayju, ovako nesto.
Znam da je neko spominjao da može, ali sad kad gledam, ne znam kako.
P.S. Ako ima odgovor na ovo pitanje, trebalo bi ga ubaciti na početnu stranicu ove teme u one upute za kupovinu.
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#7178 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja nisam uspio javiti ebayu.seoBIH wrote:Zato sto je na njegovom racunu zabiljezen slucaj u kojem je dobio povrt novca. Neka skupi (ja mislim) pet takvih slucajeva, banovat ce mu profil.zubi wrote:zasto bi to javljao ebayu? ti sretan, seller sretan, sve udure...Nexus2 wrote:ovako ljudi, iako se pitanje mozda ponavlja, ali definitivno je u 700 str. tesko naci ovaj odgovor.
Naime, kupio, platio item (oktobar). Poslano, nikad nije doslo, otvorio case, seller vratio pare.
P.S. Ako ima odgovor na ovo pitanje, trebalo bi ga ubaciti na početnu stranicu ove teme u one upute za kupovinu.
Nemam pojma kako.
- zubi
#7179 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma kakvi, imam puno takvih slucajeva gdje sam dobila povrat novca, bilo da mi je narudzba ipak stigla pa sam ponovo uplatila pare ili mi nikad nije dosla i nemam nikakvih posljedica... sta vise feedback mi je 100%seoBIH wrote:Zato sto je na njegovom racunu zabiljezen slucaj u kojem je dobio povrt novca. Neka skupi (ja mislim) pet takvih slucajeva, banovat ce mu profil.zubi wrote:zasto bi to javljao ebayu? ti sretan, seller sretan, sve udure...Nexus2 wrote:ovako ljudi, iako se pitanje mozda ponavlja, ali definitivno je u 700 str. tesko naci ovaj odgovor.
- seoBIH
#7180 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kao sto sam i rekao, na tvom racunu to bude zabiljezeno. Kada ti suspenduju racun, onda ces se sjetiti teme na kiksu 
- zubi
#7181 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nisi u pravu, praksa te demantujeseoBIH wrote:Kao sto sam i rekao, na tvom racunu to bude zabiljezeno. Kada ti suspenduju racun, onda ces se sjetiti teme na kiksu
- kloniran
#7182 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja imam ovaj mjesec 4 za redom a od kako koristim ebay znalo je biti i vise i nikad mi nisu suspendovali racunseoBIH wrote:Zato sto je na njegovom racunu zabiljezen slucaj u kojem je dobio povrt novca. Neka skupi (ja mislim) pet takvih slucajeva, banovat ce mu profil.zubi wrote:zasto bi to javljao ebayu? ti sretan, seller sretan, sve udure...Nexus2 wrote:ovako ljudi, iako se pitanje mozda ponavlja, ali definitivno je u 700 str. tesko naci ovaj odgovor.
- _Reds_
#7183 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Haha

Jeste da je ovo u 4 godine (mada dobar dio u zadnjih par mjeseci, jer nisu dolazili ovi sa kineskim trackingom), i da je dobar dio case-va riješen sa prodavcem, ili je pak doslo u medjuvremenu, pa sam otvorio case.
Jer ja otvaram case kada istice onih 30 dana od dana do kraj ej trebalo doci, onda cekam opet dvije-tri sedmice, ako ne dodje ni tada. tek onda escalate case, ako prodavac ne vrati pare sam do tada.

Jeste da je ovo u 4 godine (mada dobar dio u zadnjih par mjeseci, jer nisu dolazili ovi sa kineskim trackingom), i da je dobar dio case-va riješen sa prodavcem, ili je pak doslo u medjuvremenu, pa sam otvorio case.
Jer ja otvaram case kada istice onih 30 dana od dana do kraj ej trebalo doci, onda cekam opet dvije-tri sedmice, ako ne dodje ni tada. tek onda escalate case, ako prodavac ne vrati pare sam do tada.
- ja nisam ja
#7184 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imam more povrata jedan za drugim nekih 20 jer mi nists nije stiglo i nisu mi banovali racun. Glupost kakvih 5
- vješalica
#7185 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa dobro hoće li dolaziti ova pošta iz kine da znamo? u čem je problem?
- OldMayor
#7186 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Izgleda da je i ebay pao qrcu, barem za nas ovdje u BiH...i jaran i ja od 15 stvari koje smo narucili dosle 2
Ovo se meni nikad prije nije desilo. Lova jeste uredno vracena, ali jbt cekao mjesecima na nesto, pa onda cekaj lovu...
Ne kontam, sta se desava, je li kinezi imaju problema sa postom, ili nasi nesta useru?
Ovo se meni nikad prije nije desilo. Lova jeste uredno vracena, ali jbt cekao mjesecima na nesto, pa onda cekaj lovu...
Ne kontam, sta se desava, je li kinezi imaju problema sa postom, ili nasi nesta useru?
- vješalica
#7187 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je samo iz eu i ukrajine uspjelo doci na vrijeme,a kina nista...ko zna,mozda muljaju i jedni i drugi 
- Revolucionar ★
#7188 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja batalio kupovinu iz Kine, jednostavno vise ne pije vode. Stvar ili dolazi s abnormalnih zakasnjenjem sto uzrokuje masu peglanja i gubljenja vremena i za mene i za sellera ( cekanje, dizanje case, cekanje, refund, eventualni dolazak stvari nakon dugo vremena, pa kontakt sa sellerom radi povrata novca ) ili stvar ne dolazi nikako. Ne znam sta se desava, naravno, ima nekih stvari koje dodju i u razumnom roku, ali je veci postotak onih koje vise nisu stigle kako treba. Cak sam nedavno morao refundovat od lika sa 99.7 % i znackom. Kupovina iz US i UK se ispostavila najboljom , ostalo je sve peglancija zestoka
-
BIONA
#7189 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A kako odaberes seller-a iz USA?
- vješalica
#7190 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
zezaš?BIONA wrote:A kako odaberes seller-a iz USA?
- seoBIH
#7191 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
OLX usao na trziste BIH pa potplatio poštu da sjebe ebay

-
iSwagga
#7192 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
isti sam ti, odustao sam od Kine skroz.Revolucionar ★ wrote:Ja batalio kupovinu iz Kine, jednostavno vise ne pije vode. Stvar ili dolazi s abnormalnih zakasnjenjem sto uzrokuje masu peglanja i gubljenja vremena i za mene i za sellera ( cekanje, dizanje case, cekanje, refund, eventualni dolazak stvari nakon dugo vremena, pa kontakt sa sellerom radi povrata novca ) ili stvar ne dolazi nikako. Ne znam sta se desava, naravno, ima nekih stvari koje dodju i u razumnom roku, ali je veci postotak onih koje vise nisu stigle kako treba. Cak sam nedavno morao refundovat od lika sa 99.7 % i znackom. Kupovina iz US i UK se ispostavila najboljom , ostalo je sve peglancija zestoka
- OldMayor
#7193 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma i ja sam odustao.Revolucionar ★ wrote:Ja batalio kupovinu iz Kine, jednostavno vise ne pije vode. Stvar ili dolazi s abnormalnih zakasnjenjem sto uzrokuje masu peglanja i gubljenja vremena i za mene i za sellera ( cekanje, dizanje case, cekanje, refund, eventualni dolazak stvari nakon dugo vremena, pa kontakt sa sellerom radi povrata novca ) ili stvar ne dolazi nikako. Ne znam sta se desava, naravno, ima nekih stvari koje dodju i u razumnom roku, ali je veci postotak onih koje vise nisu stigle kako treba. Cak sam nedavno morao refundovat od lika sa 99.7 % i znackom. Kupovina iz US i UK se ispostavila najboljom , ostalo je sve peglancija zestoka
Vjerovatno ce i kinezi nas izbaciti skroz sa zemalja za isporuku. Vidim da je dosta njih to vec i uradilo, ili mi se cini, ali ko da je prije vise sellera vrsilo isporuku za bih. Mislim da ce i njima dopizditi da salju proizvode i da ih gube.
Ma ne bih rekao da je do nase poste, ja sam narucivao iz USA, UK, Njemacka i sve mi je doslo iz UK i Njemacke prebrzo stigne, malo je skuplje, ali jbg bolje i to nego nesta cekati mjesec i pol, pa ti ne dodje, pa onda se peglad sa caseovima, refundiranjima itd.
Kina dovidjenja.
-
sarajlija_11
#7194 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
u pretraživaču imaš lijevo opciju advanced tu podesi što želišvješalica wrote:zezaš?BIONA wrote:A kako odaberes seller-a iz USA?
- _Reds_
#7195 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve je vise Kineza koji nas izbacuju sa liste dostave.
Vidim neke od kojih sma prije kupovao, i sad odem da kupim, kontam od njih sam dobio, kad pola ih više ne šalje u BiH.
Vidim neke od kojih sma prije kupovao, i sad odem da kupim, kontam od njih sam dobio, kad pola ih više ne šalje u BiH.
- vješalica
#7196 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
e jbt ko da je kina na kraju svijeta
ma kradu u pošti
meni danas došlo neš iz ukrajine,nisu ni otvarali,bilo u kesi među kovertama
ma kradu u pošti
meni danas došlo neš iz ukrajine,nisu ni otvarali,bilo u kesi među kovertama
- muxa
#7197 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel ima neko mozda otvoren fah u pošti? Ja razmišljam o tome jer sam primjetio da mi češće ne dolazi roba kako sam imao jedan verbalni sukob sa poštarom, koji je jednom rekao da bi mu ja trebao platiti što mi to donosi robu kuci. Ja odmah explodirao, osim što sam mu rekao da je poštarina plaćena, rekao sam i da bi ja za njegov topli obrok radio to što on radi. Slučajnost ili ne, od tada roba još rjedje dolazi 
-
putnik2107
#7198 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručeno 31.12. stiglo prije 2 dana...
- ja nisam ja
#7199 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni potpuno stala dostava 
-
EliasVeskot
#7200 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Joj sto mrzim ovo dizanje histerije, Nit nas je Kina nas izbacila iz dostave, niti se njima fucka za jednu malu BiH. Problem je sto je bio Bozic, pa nova G, pa njihova nova god...evo neke stvari nisu pomakle iz luke a trebale doci prije mjesec..to svidim po trackingu koji sam dobila od firme preko koje sam narucila. Jednostavno previse zagluseno... I nije samo nama, iz USA se redovno zale na dostavu iz Kine.. Neki selleri mijenjaju zemlje dostave na ebay profilu, neki mijenjaju jezike, profile, vecina njih prodaje proizvode iste firme i njimma se to "sitno" extra isplati obzirom da za 100 dolara mozes kupiti kamion robe, oni na tih 100 stvarcica koje prodaju za dolar itekako zarade.