Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
jedna tamo

#7176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jedna tamo »

Prpa.ba wrote:
jedna tamo wrote:Neku večer Milorad Dodik izjavio na beogradskoj televiziji...puno toga....intervju je bio za vrijeme utakmice...
kaže ovako: " U Sarajevu je prije rata bilo 43% srba, a sada je 94% muslimana"
hm...jeli ovo istina šta mislite? :roll:
Nije. Bosnjaka je 99%. Ono 1% nismo stigli pobacati lavovima, ali ima vremena i za to. 8)

Šta sa ovim želiš reći?
dallton

#7177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jedna tamo wrote:
Prpa.ba wrote:
jedna tamo wrote:Neku večer Milorad Dodik izjavio na beogradskoj televiziji...puno toga....intervju je bio za vrijeme utakmice...
Nije. Bosnjaka je 99%. Ono 1% nismo stigli pobacati lavovima, ali ima vremena i za to. 8)

Šta sa ovim želiš reći?
ironija na ratnu propagandu da se u sarajevu bacaju srbi lavovima u pionirskoj dolini a glavni "bacac" je ni manje ni vise kemal monteno
jedna tamo

#7178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jedna tamo »

dallton wrote:
ne znam kako stoje procenti ali bi ja pitao da li je dodo ispricao sto je to tako? i otkud toliko malih zelenih s obzirom na njihovu svjetski poznatu genetsku predispoziciju i sklonost da sami sebe granatiraju, sami sebe stavljaju opsadu, svoje ljude drze bez vode i hrane i tako to?
:mrgreen:

i cudi me da je dodo rekao 43 posto srba u sarajevu prije rata - mene je frajer u beogradu mrtav hladan i najozbiljnijeg lica ubjedjivao da je prije rata sarajevo bilo 75% srpsko i u njemu nije bilo vise od 5 dzamija, a bilo je 120 pravoslavnih crkvi i sve su srusene :shock:

uh zaboravi - jel se zalagao dodo da se bajno istocno sarajevo pripoji kantonu sarajevo kad se toliko brine za broj srba u sarajevu?
nije

i rekao je da sve ovo oko butmira ustvari žele da ukinu ovlasti RS-u i da srbi budu protjerani iz RS-a kao što su ih turci otjerali sa kosova...nemogu sad svega da se sjetim trajao je intervju oko sat vremena....rekao je da se oni spremaju na 2 opcije: i da opstane BiH i da neopstane...da što njemu zamjeraju što je on dočekao Plavšićku kad ona nije nikoga ubijala a kad muslimani dočekaju Orića koji je ubijao onda niko ništa to nespominje
napominjem moderatorima ovo je Dodik pričao da me nebi slučajno banovali...samo prenosim intervju...ništa više....
dallton

#7179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

znaci ista prica ko i dosad, suplja i dosadna da valja

nego evo kako incko laze na pasja kola pred UN-om, a dodo mora da se jedini bori za istinu kraj tolikog licemjernog svijeta
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je da je izvještaj visokog predstavnika Valentina Incka o situaciji u BiH, koji će sutra razmatrati Savjet bezbjednosti UN, zlonamjeran i da su u njemu navedene gotovo trivijalne stvari kao dokaz da je Srpska nešto loše učinila.

"Riječ je o zlonamjeri koja je vidljiva, jer su u izvještaju pobrojane trivijalne stvari. Ali, mogu tako da rade koliko god hoće, mi ćemo da se razvijamo, a oni neka pišu izvještaje", rekao je Dodik novinarima.

Na pitanje da li ima reagovanja na izvještaj koji je Vlada RS nedavno uputila Savjetu bezbjednosti UN, Dodik je rekao je izvještaj primjećen.

"U februaru, kada je poslan, nije bilo nikakve reakcije. Međutim, bio sam u prilici da razgovaram sa mnogim diplomatama i vidio da je primjećeno ono što smo rekli. I ovaj put smo se trudili da iznesemo činjenice, a one su neumoljive i u skladu sa propisima", rekao je Dodik.

On je napomenuo da se u BiH pravi atmosfera da su ustavne promjene "biti ili ne biti", dodavši da niko od relevantnih faktora iz Evrope i svijeta nije rekao da su one uslov za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika u BiH /OHR/ i dalji napredak ka evropskim integracijama.

"Ali, mnogi su rekli da je zatvaranje OHR-a uslov da BiH ide u evropske integracije. Ovdje se stvari okreću naopako i htjeli smo da upozorima na tu praksu, koju više ne prihvatamo i koja je sa naše strane prepoznata", rekao je Dodik.
hercegovac_pravi

#7180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

zavrzlama wrote:razvoj oba entiteta je pozeljna stvar za BIH i tu nema dileme...ALI ako se razvoj jednog entiteta forsira u svrhu stvranja predpostavki za rusenje moje drzave tad zelim tom entitetu sve najgore u ekonomskom smislu, jer mi je preca drzava od ekonomije...mnogi koji se raduju ekonmoskom kolapsu manjeg entitea vecinom to rade jer znaju da se rusi snaga secesionistima ,a ne zato sto mrze narod u tom entitetu...price kako ce jaca ekonomija odvratiti pricu sa rusenja BIH, na pricu o povezivanju naroda ,ne pije vode kod velikosrpske politike,jer dodik sto je vise ekonomski jak sve vis emrzi BIH i radi na secesiji..stoga ekonomska katastrofa rs-a je pozeljna u svakom slucaju,ne radi srpskog naroda nego radi opstojnosti BIH..
Ma kakav bola ekonomski razvoj....pa ja ovdije trubim 3 godine...sjedite u auto pa se provozajte istocnom Hercegovinom....Tad ce te vidjeti sta je "ekonomski napredak"...hebote ljudi hodaju i goli i bosi....a premija je kad vidis Golfa-2. A ova obzervacija je doooobro poduprta statistikom samo dzaba njima govoriti...Dodo reko' .." bolji entitet" "napredan" ..."nikad bolje"...."bla bla bla"""" Medjutim, racun stize na naplatu. Nemozes stalno uzimati jedan kredit da bi odplatio drugi.....
draganbl

#7181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:razvoj oba entiteta je pozeljna stvar za BIH i tu nema dileme...ALI ako se razvoj jednog entiteta forsira u svrhu stvranja predpostavki za rusenje moje drzave tad zelim tom entitetu sve najgore u ekonomskom smislu, jer mi je preca drzava od ekonomije...mnogi koji se raduju ekonmoskom kolapsu manjeg entitea vecinom to rade jer znaju da se rusi snaga secesionistima ,a ne zato sto mrze narod u tom entitetu...price kako ce jaca ekonomija odvratiti pricu sa rusenja BIH, na pricu o povezivanju naroda ,ne pije vode kod velikosrpske politike,jer dodik sto je vise ekonomski jak sve vis emrzi BIH i radi na secesiji..stoga ekonomska katastrofa rs-a je pozeljna u svakom slucaju,ne radi srpskog naroda nego radi opstojnosti BIH..
Prilično maliciozno i samo po sebi kontradiktorno.
Prva rečenica kaže da je razvoj oba entiteta je pozeljna stvar za BIH i tu nema dileme. Međutim, već u sljedećoj rečenici se dilema uvodi, odnosno ne samo da se ona uvodi, već se autor posta i opredjeljuje za (ekonomsku) propast manjeg entiteta. A što je najgore, nije tačno da bi se ekonomskom propašću urušila Dodikova snaga. Dodik bi (nažalost) samim tim bio još jači i prosto je nevjerovatno kako se ovdje pravi konstrukcija koja nema veze sa realnošću.
E sad, pošto sam ja na forumu prozvan salonskim četnikom (između ostalih i od autora ovog posta koji komentarišem), pitao bih drugove forumaše, da li postoji neki sličan termin, koji se odnosi na salonce na drugoj strani, nešto tipa "salonski proislamista" ili nešto slično. U tu grupu bih svrstao one koji sebi daju ekskluzivno pravo da budu Bosanci, dok sve one koji nisu spremni da podrže svaku Komšićevu političku bravuru i one koji prvo ne opsuju sami sebi majku što se nisu rodili kao pripadnici većinskog naroda nazivaju najpogrdnijim imenima.
Bosnolog

#7182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodik: Valentin Inzko je pokazao zle namjere!
23. 11. 2009. • 08:58 A. B.

Milorad Dodik /

Izvor: 24sata.info

*** SPAM *** - Premijer RS tvrdi da je izvještaj koji će Valentin Inzko podnijeti UN dokazuje zlu namjeru OHR-a, jer se bez argumenata za sve optužuje samo jedna strana.

Premijer RS Milorad Dodik optužio je juče visokog predstavnika Valentina Inzka da je za Savjet bezbjednosti UN-a pripremio zlonamjeran izvještaj o stanju u BiH, u kome je pokušao da za sve probleme u zemlji okrivi isključivo vlasti RS.

Nakon što je u javnost procurio izvještaj OHR, u kome je premijer RS proglašen najvećim krivcem za blokadu reformi i puta BiH prema EU, Dodik je utvrdio da je OHR, umjesto argumenata, naveo niz trivijalnih stvari, kojima je nastojao da dokaže da su vlasti RS odgovorne za svaki problem u BiH, piše Press.

"Radi se o vidljivoj zloj namjeri OHR-a! Ali, mogu tako da rade koliko god hoće. Mi ćemo da se razvijamo, a oni neka pišu izvještaje", rekao je Dodik uoči današnjeg obraćanja Inzka pred Savzetom bezbzednosti UN, u kome je premijer RS optužen za "podrivanje autoriteta međunarodne zajednice i blokadu reformskih procesa".

Austrijski diplomata, naime, u izvještaju tvrdi da vlasti RS, na čelu sa Dodikom, podrivaju državne nadležnosti, uključujući i ispunjavanje evropskih uslova za liberalizaciju viznog režima sa EU.

"Vlada RS stalno napada državne institucije, nadležnosti i zakone, konstatno izaziva autoritet visokog predstavnika i Savjeta za primjenu mira. Takođe, odgovorni su za antidejtonsko djelovanje i nacionalističku retoriku", navodi Inzko, žaleći se UN-u i zbog toga što je Dodik neke njegove odluke javno nazivao "antiustavnim i kriminalnim".

Inzko je, očigledno, Dodika "markirao" kao glavnog krivca za niz političkih problema, koje su BiH potresali u posljednjih šest mjeseci, počev od krize u vezi sa zaključcima skupštine RS o prenosu nadležnosti, preko slučaja "Elektroprenos", blokade imenovanja ministra bezbjednosti dvije do dodjele pomoći medijskim kućama, koju je OHR vidio kao problem.

Politički analitičar Gostimir Popović ističe da je indikativno da se Dodiku za grijeh uzimaju problemi, koji su već riješeni. Prema njegovom mišljenju, to dokazuje da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice služe svim sredstvima, uključujući i laži, samo da krivca traže na jednoj strani.

"Inzko se ponaša kao tužibaba koja Savjetu bezbjednosti pokušava da podvali lažnu tvrdnju da su za sve probleme u BiH odgovorne vlasti RS. Zato je veoma dobro što je Vlada RS prošle sedmice Savjetu bezbjednosti UN poslala svoj izvještaj o stanju u BiH. Međutim, potrebno je preduzeti još mnogo diplomatskih mjera kako bi međunarodna zajednica imala kompletnu sliku o stanju u BiH, jer smo svjedoci da je aktuelni visoki predstavnik spreman na sve, pa i na najgrublje laži samo da bi za sve okrivio RS", kaže Popović.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić vjeruje da je novi Inzkov izvještaj dokaz da se OHR potpuno stavio na stranu "jedne vizije BiH". On ocjenjuje da je, zapravo, riječ o unapred pripremljenom izvještaju, koji je Inzku servisan kako bi se i u očima članova SB UN prepoznao samo jedan krivac za stanje u zemlji.

"Ne treba strahovati da bi ovaj njegov izvještaj mogao izazvati neki efekat u međunarodnoj zajednici, pogotovo što je prije njega Savjet bezbjednosti imao priliku da se upozna sa stvarnim stanjem u BiH, ali i sa nezakonitim postupcima OHR-a. Međunarodna zajednica, u saradnji sa sarajevskim političarima, namjerno pravi zamke, jer znaju da će RS problemazovati određena pitanja i da će zbog toga biti obilježena kao krivac. Inzko ne može da izađe iz te unaprijed pripremljene situacije, u kojoj je RS glavni problem za sve moguće situacije u BiH", smatra Vasić.
zavrzlama

#7183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

draganbl wrote:
Prilično maliciozno i samo po sebi kontradiktorno.
Prva rečenica kaže da je razvoj oba entiteta je pozeljna stvar za BIH i tu nema dileme. Međutim, već u sljedećoj rečenici se dilema uvodi, odnosno ne samo da se ona uvodi, već se autor posta i opredjeljuje za (ekonomsku) propast manjeg entiteta. A što je najgore, nije tačno da bi se ekonomskom propašću urušila Dodikova snaga. Dodik bi (nažalost) samim tim bio još jači i prosto je nevjerovatno kako se ovdje pravi konstrukcija koja nema veze sa realnošću.
E sad, pošto sam ja na forumu prozvan salonskim četnikom (između ostalih i od autora ovog posta koji komentarišem), pitao bih drugove forumaše, da li postoji neki sličan termin, koji se odnosi na salonce na drugoj strani, nešto tipa "salonski proislamista" ili nešto slično. U tu grupu bih svrstao one koji sebi daju ekskluzivno pravo da budu Bosanci, dok sve one koji nisu spremni da podrže svaku Komšićevu političku bravuru i one koji prvo ne opsuju sami sebi majku što se nisu rodili kao pripadnici većinskog naroda nazivaju najpogrdnijim imenima.
opet ti kazem da si salonski cetnik...ja tebi lijepo napisem da manji entitet sve resurse usmjeruje u rusenje BIH,a ti o nekom proislamskom fazonu...ja nisam kontradiktoran,ako iko pise otvorenije ja spadam u tu grupu,ti si taj koji goli fasizam pokusavas da nekom prikazes kao zdravo za gotovo...procitaj ono boldirano i uvecano jos dva puta pa vidi ko je kontrdiktoran i ko zaobilazi sutinu sagovornikovog pisanja u velikom luku ;-) ;-) ;-)

druga stvar....manji entitet je vec po imenu fasizam prema ostalim narodima i ideji Bosanstva...samo opstanak rs-a je podrzavanje fasizma,genocida i zlocina i jebavanje zdravog razuma svakog normalnog ljudskog bica.....to sto taj fasizam igrom slucaja podrzava veci dio srba u BIH,a ja negiram taj aparthejd ,ne znaci da ja mrzim srbe,nego da volim BIH i moralne i ljudske vrijednosti...ti posto ne mozes da promijenis (ili se pravis da zelis neku promjenu) stanja u kojem se nalazi srspki narod u BIH a nalazi se u sitemu najveceg fasizma ,nije do mene,niti ces mene natjerati da prihvatim taj fasizam i taj entitet zato jer ga podrzava vecina jednog naroda"podrzavala je vecina nijemca hitlerov rezim" pa to svijet nije porihvatio...e vidis nece ni Bosanci i Hercegovci prihvatiti veliksrpski fasizam...izbor izmedju normalne BIH i volje vecine srba da odrze rs kao leglo fasizma i genocida,moj je izbor BIH..pa ti sad kontaj..

najveca zabluda je vjerovanje da sto podrzava vecina da je automatski ispravno...u Bosanskom slucaju najbolji primjer je manji entitet gdje vecina podrzava goli fasizam i gradi buducnost na istom......to je ustvari i kamen spoticanja izmedju srba i ostalih u BIH...nazalost korz istoriju se pokazalo da se ozdravljenje srpskog drustva u zadnjih 20 godina jedino rjesavalo Hrvatskom Olujom,Nato bombardovanjem srbije...srbima u BIH se daje sansa da prekinu tu losu tradiciju,pa cemo vidjeti sta ce izabrati...
draganbl

#7184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

zavrzlama wrote: opet ti kazem da si salonski cetnik...ja tebi lijepo napisem da manji entitet sve resurse usmjeruje u rusenje BIH,a ti o nekom proislamskom fazonu...ja nisam kontradiktoran,ako iko pise otvorenije ja spadam u tu grupu,ti si taj koji goli fasizam pokusavas da nekom prikazes kao zdravo za gotovo...procitaj ono boldirano i uvecano jos dva puta pa vidi ko je kontrdiktoran i ko zaobilazi sutinu sagovornikovog pisanja u velikom luku ;-) ;-) ;-)

druga stvar....manji entitet je vec po imenu fasizam prema ostalim narodima i ideji Bosanstva...samo opstanak rs-a je podrzavanje fasizma,genocida i zlocina i jebavanje zdravog razuma svakog normalnog ljudskog bica.....to sto taj fasizam igrom slucaja podrzava veci dio srba u BIH,a ja negiram taj aparthejd ,ne znaci da ja mrzim srbe,nego da volim BIH i moralne i ljudske vrijednosti...ti posto ne mozes da promijenis (ili se pravis da zelis neku promjenu) stanja u kojem se nalazi srspki narod u BIH a nalazi se u sitemu najveceg fasizma ,nije do mene,niti ces mene natjerati da prihvatim taj fasizam i taj entitet zato jer ga podrzava vecina jednog naroda"podrzavala je vecina nijemca hitlerov rezim" pa to svijet nije porihvatio...e vidis nece ni Bosanci i Hercegovci prihvatiti veliksrpski fasizam...izbor izmedju normalne BIH i volje vecine srba da odrze rs kao leglo fasizma i genocida,moj je izbor BIH..pa ti sad kontaj..

najveca zabluda je vjerovanje da sto podrzava vecina da je automatski ispravno...u Bosanskom slucaju najbolji primjer je manji entitet gdje vecina podrzava goli fasizam i gradi buducnost na istom......to je ustvari i kamen spoticanja izmedju srba i ostalih u BIH...nazalost korz istoriju se pokazalo da se ozdravljenje srpskog drustva u zadnjih 20 godina jedino rjesavalo Hrvatskom Olujom,Nato bombardovanjem srbije...srbima u BIH se daje sansa da prekinu tu losu tradiciju,pa cemo vidjeti sta ce izabrati...
Ako se prema mom profilu i životnom opredjeljenju može opisati salonski četnik, onda bi tipičan "salonac" zastupao sljedeće stavove:
1. Podržavao bi ukidanje imena Republika Srpska.
2. Podržavao bi ukidanje oba entiteta.
3. Bio bi protivnik Dodika i njegove rušilačke politike
4. Deklarisao bi se kao Bosanac i Hercegovac.
5. Podržavao bi usvajanje rezolucije o Srebrenici u skupštini Srbije.
6. Poštovao bi presudu o genocidu u Srebrenici i ne bi pokušavao da "izvrda" uvodeći druge karakterizacije ovog zločina umjesto genocida.
7. Poštovao bi i priznavao sve odluke suda.
8. Iskreno bi navijao za reprezentaciju BiH.

Ako mene, koji zastupam ovakve stavove nazivaš salonskim četnikom, onda, ŽIVJELI SALONCI.
drot

#7185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by drot »

STRANE SUDIJE I TUŽIOCI ĆE OTIĆI
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da strane sudije i tužioci treba da odu iz pravosuđa BiH i da će oni otići, najavljujući mogućnost održavanja referenduma u RS o tom pitanju. Reagujući na stav prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorija da će "ako ne bude produžen mandat stranim sudijama i tužiocima, biti ugrožena vladavina zakona u BiH, da neće biti stranih ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta", Dodik je rekao da je "Gregorijan kreator mnogih stvari u BiH koje su političke prirode, da on stoji iza političkih obračuna sa mnogima i da zato želi da upotrijebi sudije i tužioce''. Dodik je istakao da, prema Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, ne postoji ni Sud BiH niti strani tužioci i sudije.
23.11.09. - 13:20 by ris
kvotu referenduma za ovu sedmicu vec pocinje ispucavati
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#7186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

drot wrote: kvotu referenduma za ovu sedmicu vec pocinje ispucavati
:-D :-D :-D :-D :-D :thumbup: :thumbup: :bih:
dallton

#7187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

drot wrote:
STRANE SUDIJE I TUŽIOCI ĆE OTIĆI
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da strane sudije i tužioci treba da odu iz pravosuđa BiH i da će oni otići, najavljujući mogućnost održavanja referenduma u RS o tom pitanju. Reagujući na stav prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorija da će "ako ne bude produžen mandat stranim sudijama i tužiocima, biti ugrožena vladavina zakona u BiH, da neće biti stranih ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta", Dodik je rekao da je "Gregorijan kreator mnogih stvari u BiH koje su političke prirode, da on stoji iza političkih obračuna sa mnogima i da zato želi da upotrijebi sudije i tužioce''. Dodik je istakao da, prema Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, ne postoji ni Sud BiH niti strani tužioci i sudije.
23.11.09. - 13:20 by ris
kvotu referenduma za ovu sedmicu vec pocinje ispucavati
a jos nismo ni zapoceli "ne treba nam niko", "najbolji na svijetu", "bum ekonomije", "sarajevska carsija", "zavjera bosnjaka i medj. zajednice", a tek treci entitet ihaaa
zavrzlama

#7188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

draganbl wrote:
zavrzlama wrote: opet ti kazem da si salonski cetnik...ja tebi lijepo napisem da manji entitet sve resurse usmjeruje u rusenje BIH,a ti o nekom proislamskom fazonu...ja nisam kontradiktoran,ako iko pise otvorenije ja spadam u tu grupu,ti si taj koji goli fasizam pokusavas da nekom prikazes kao zdravo za gotovo...procitaj ono boldirano i uvecano jos dva puta pa vidi ko je kontrdiktoran i ko zaobilazi sutinu sagovornikovog pisanja u velikom luku ;-) ;-) ;-)

Ako se prema mom profilu i životnom opredjeljenju može opisati salonski četnik, onda bi tipičan "salonac" zastupao sljedeće stavove:
6. Poštovao bi presudu o genocidu u Srebrenici i ne bi pokušavao da "izvrda" uvodeći druge karakterizacije ovog zločina umjesto genocida.

Ako mene, koji zastupam ovakve stavove nazivaš salonskim četnikom, onda, ŽIVJELI SALONCI.

jebiga sad..ja jedno ti drugo..ja govorim da je rukovodstvo srpskog nroda koje danas djeluje pokrovitelj i zastitnik svog zla iz 90-tih a ti moju kritiku istih nazivas islamosalonstvom..po tebi ispada srpsko rukovodstvo moze kritikovati samo srbin i srbi...shvattas li ti da sve sto ja tvrdim je na djelu u manjerm entitetu
ilija cvorovic

#7189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ilija cvorovic »

Koje su karakteristike salonskog četnika?
draganbl

#7190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:
draganbl wrote:

jebiga sad..ja jedno ti drugo..ja govorim da je rukovodstvo srpskog nroda koje danas djeluje pokrovitelj i zastitnik svog zla iz 90-tih a ti moju kritiku istih nazivas islamosalonstvom..po tebi ispada srpsko rukovodstvo moze kritikovati samo srbin i srbi...shvattas li ti da sve sto ja tvrdim je na djelu u manjerm entitetu
Ne, ja tebe nisam nazvao islamosaloncem. Samo sam pitao drugove forumaše da li postoji naziv za osobe koje se salonski ponašaju, a na suprotnoj su strani od salonskih četnika. Ne bih volio da riječ islam koristim u negativnom kontekstu, te stoga povlačim svoju konstrukciju i pitam ima li neki drugi izraz za kvazibosanske salonce.
Jedno je ako ti kritikuješ vlast (nije bitno koju), a drugo je ako želiš propast i bijedu stanovnicima neke geografske oblasti.
Ono što se iz tvog prvog posta na koji sam ja žustro odgovorio ja zaključujem sljedeće:
Načelno, naravno da želiš napredak i jednom i drugom entitetu, i time se ograđuješ da nisi fašista i srbomrzac. Međutim, pošto vlast jednog entiteta trenutno potpiruje destabilizaciju, onda tom istom entitetu (s tim što entitet nije neki neopipljiv pojam, već se tu misli upravo na građane entiteta), želiš sve najgore, dabogda pokrepali od gladi. E tu ja vidim salonstvo. A da zlo bude gore, a to znamo i ti i ja, u slučaju nekog kolapsa Republike Srpske, niko neće izaći na ulice da ruši Dodika (pitanje je koliko bi on i realno bio jedini krivac za takav kolaps), već bi on (Dodik) u tom slučaju postao još jači. Znači, ekonomskom krizom u RS, koju ti najavljuješ i kojoj se raduješ ne bi bio ugrožen Dodik i njegovo velikosrpstvo, već bi to značilo umiranje od gladi. A tome se ti raduješ i smatraš, pa neka umru, kad glasaju za Dodika.
konrad

#7191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by konrad »

ilija cvorovic wrote:Koje su karakteristike salonskog četnika?
Nije to vazno, vazno je da ljudi sebi uzimaju slobodu da etiketiraju politicke neistomisljenike,
sto samo pokazuje na kom stepeniku demokratije se nalazi ovo nase netoleratno drustvo.
Zato i jeste kako je.
felipe kajetano

#7192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Neki bi rekli da je to svaki Srbin koji ne pripada posebnoj grupi Srba poznatoj pod nazivom "posteni Srbi"(Bogic Bogicevic i sl.)
Tako eto pored ovih Luzickih Srba imamo i Postene Srbe :shock:
Ja pak mislim da su to oni koji vole whiskey i obitovanje u Saloonu ;-)
seln

#7193 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

felipe kajetano wrote:
Neki bi rekli da je to svaki Srbin koji ne pripada posebnoj grupi Srba poznatoj pod nazivom "posteni Srbi"(Bogic Bogicevic i sl.)
Tako eto pored ovih Luzickih Srba imamo i Postene Srbe :shock:
Ja pak mislim da su to oni koji vole whiskey i obitovanje u Saloonu ;-)
Ja mislim da su to oni koji ratuju po forumima, jer nemaju damu za kame i pistolje.
A izvjesno je da nisu svi Srbi salonski, jer mnogi nemaju internet.
zavrzlama

#7194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

@DRAGAN

De ti jos jednom ovo procitaj i nadji mrznju prema srbima..ti ocito ne obozavas moje postove i poglede na politicku situaciju u BIH, pa izmisljas neku mrznju prema srbima sa moje strane ,cak i ne citajuci moje postove....nisam ti ja kriv sto vecina srba podrzava fasizam kojeg dodik predvodi..adresa tvojih frustracija nisam ja,nego srpsko vojno,politicko i vjersko rukovodstvo...tvoje frustracije neces izlijeciti mojim sleganjem ramena,jer se ja ne mirim sa fasizmom dodika i slicnih..

zavrzlama wrote:
razvoj oba entiteta je pozeljna stvar za BIH i tu nema dileme...ALI ako se razvoj jednog entiteta forsira u svrhu stvranja predpostavki za rusenje moje drzave tad zelim tom entitetu sve najgore u ekonomskom smislu, jer mi je preca drzava od ekonomije...mnogi koji se raduju ekonmoskom kolapsu manjeg entitea vecinom to rade jer znaju da se rusi snaga secesionistima ,a ne zato sto mrze narod u tom entitetu...price kako ce jaca ekonomija odvratiti pricu sa rusenja BIH, na pricu o povezivanju naroda ,ne pije vode kod velikosrpske politike,jer dodik sto je vise ekonomski jak sve vis emrzi BIH i radi na secesiji..stoga ekonomska katastrofa rs-a je pozeljna u svakom slucaju,ne radi srpskog naroda nego radi opstojnosti BIH..
zemomak

#7195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

Trebinje: Dodikov aerodrom Hrvatima preotima putnike!
23. 11. 2009. • 15:43 S. B.

*** SPAM *** - Strateški plan aerodroma u Trebinju je preotimanje 250.000 putnika od aerodroma iz Splita, Dubrovnika, Mostara, Tivta i Podgorice. Vlada RS-a odobrila je iznos od 800.000 eura potreban za dokumentaciju.

Zoran Okilj, predstavnik Vlade Republike Srpske (RS) i direktor neizgrađenog aerodroma u Trebinju, priznao je da je cilj projekta protimanje putnika od konkurencije. On tvrdi da su dvije studije pokazale da je projekat opravdan, s obzirom da konkurentski aerodromi godišnje imaju oko 3,7 miliona putnika.

Master planom je predviđeno da gradnja aerodroma na 137 hektara počne u proljeće 2010. Za aerodrom u izgradnji Vlada RS već je odobrila 1,6 miliona KM za izradu projektne dokumentacije. Predstavnici vlasti planiraju dati koncesiju, a alternativa je da vlada RS počne gradnju piste i pratećih objekata.

Još uvijek nije poznato ko će investirati u gradnju i pod kojim uslovima. Banjolučke vlasti kažu kako je za početak potrebno osigurati 30 miliona eura, ali ni oni ne znaju ko će osigurati novac.

"Računamo na niskobudžetne avio-kompanije, kojima ćemo ponuditi povoljno vrijeme letova, kao i na one putnike koje zbog kapaciteta ne mogu primiti obližnji aerodromi", izjavio je Okilj za "Blic".

"Dok u RS imaju ambiciozne planove za avionski saobraćaj, u Hrvatskoj su napravili plan po kome će samo tri aerodroma (Zagreb, Split i Dubrovnik) zadržati status međunarodnih aerodroma, dok će se saobraćaj u ostalim sastojati isključivo od letova unutar schengenskog područja", piše isti list.

List navodi i da je od svih hrvatskih aerodroma u najvećim problemima aerodrom na Krku, koji bi čak mogao nestati sa karte avionskog saobraćaja. Aerodrom u Rijeci muku muči zbog nedovoljnog broja putnika. Navode da bi mu za rentabilno poslovanje trebalo 500.000 putnika godišnje, dok sada preko njega prijeđe svega 120.000 ljudi.

Premijer RS Milorad Dodik pohvalio se da će se sa gradnjom u Trebinju početi u narednih nekoliko mjeseci. Taj aerodrom neće biti jedini u koji će RS ulagati. Dodikova vlada finansiraće i izgradnju u Sokocu te rekonstrukciju aerodroma u Bijeljini koji može prihvatiti samo male avione.

(net)

kakva megalaz je ovaj projekat aerodroma u trebinju :mrgreen:
exliberal

#7196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by exliberal »

zavrzlama wrote:@DRAGAN

De ti jos jednom ovo procitaj i nadji mrznju prema srbima..ti ocito ne obozavas moje postove i poglede na politicku situaciju u BIH, pa izmisljas neku mrznju prema srbima sa moje strane ,cak i ne citajuci moje postove....nisam ti ja kriv sto vecina srba podrzava fasizam kojeg dodik predvodi..adresa tvojih frustracija nisam ja,nego srpsko vojno,politicko i vjersko rukovodstvo...tvoje frustracije neces izlijeciti mojim sleganjem ramena,jer se ja ne mirim sa fasizmom dodika i slicnih..

zavrzlama wrote:
razvoj oba entiteta je pozeljna stvar za BIH i tu nema dileme...ALI ako se razvoj jednog entiteta forsira u svrhu stvranja predpostavki za rusenje moje drzave tad zelim tom entitetu sve najgore u ekonomskom smislu, jer mi je preca drzava od ekonomije...mnogi koji se raduju ekonmoskom kolapsu manjeg entitea vecinom to rade jer znaju da se rusi snaga secesionistima ,a ne zato sto mrze narod u tom entitetu...price kako ce jaca ekonomija odvratiti pricu sa rusenja BIH, na pricu o povezivanju naroda ,ne pije vode kod velikosrpske politike,jer dodik sto je vise ekonomski jak sve vis emrzi BIH i radi na secesiji..stoga ekonomska katastrofa rs-a je pozeljna u svakom slucaju,ne radi srpskog naroda nego radi opstojnosti BIH..
he he he zavrzlama...pa sta bi ti da nema srba...o cemu bi pricao?...
eno teme o federacij, rasprava o naginjaju hrvata prema srbima i pozivanju covica za formiranje treceg entiteta...nevidim te da se bas javljas aktivno na tu temu...ali gdje god da se spomenu srbi....tu si dezurni da... :D
zavrzlama

#7197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

exliberal wrote:

zavrzlama wrote:
eno teme o federacij, rasprava o naginjaju hrvata prema srbima i pozivanju covica za formiranje treceg entiteta...nevidim te da se bas javljas aktivno na tu temu...ali gdje god da se spomenu srbi....tu si dezurni da... :D

znam da te pogadja moje pisanje...moj je izbor o cemu cu pisati...napisao sam ja par postova i na toj temi o naginjaju..ali eto draze mi pisati o velikosrpskoj politici jer je ona glavni neprijatelj BIH...ja hrvate i hrvatsku politiku ne vidim kao antibosansku u toj mjeri da se moram time opterecavat .jer hrvatska kao drzava nema pretenzija na BIH kao srbija..
dallton

#7198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

zemomak wrote:Trebinje: Dodikov aerodrom Hrvatima preotima putnike!

*** SPAM *** - Strateški plan aerodroma u Trebinju je preotimanje 250.000 putnika od aerodroma iz Splita, Dubrovnika, Mostara, Tivta i Podgorice. Vlada RS-a odobrila je iznos od 800.000 eura potreban za dokumentaciju.

Zoran Okilj, predstavnik Vlade Republike Srpske (RS) i direktor neizgrađenog aerodroma u Trebinju, priznao je da je cilj projekta protimanje putnika od konkurencije. On tvrdi da su dvije studije pokazale da je projekat opravdan, s obzirom da konkurentski aerodromi godišnje imaju oko 3,7 miliona putnika.

Master planom je predviđeno da gradnja aerodroma na 137 hektara počne u proljeće 2010. Za aerodrom u izgradnji Vlada RS već je odobrila 1,6 miliona KM za izradu projektne dokumentacije. Predstavnici vlasti planiraju dati koncesiju, a alternativa je da vlada RS počne gradnju piste i pratećih objekata.

Još uvijek nije poznato ko će investirati u gradnju i pod kojim uslovima. Banjolučke vlasti kažu kako je za početak potrebno osigurati 30 miliona eura, ali ni oni ne znaju ko će osigurati novac.

"Računamo na niskobudžetne avio-kompanije, kojima ćemo ponuditi povoljno vrijeme letova, kao i na one putnike koje zbog kapaciteta ne mogu primiti obližnji aerodromi", izjavio je Okilj za "Blic".

"Dok u RS imaju ambiciozne planove za avionski saobraćaj, u Hrvatskoj su napravili plan po kome će samo tri aerodroma (Zagreb, Split i Dubrovnik) zadržati status međunarodnih aerodroma, dok će se saobraćaj u ostalim sastojati isključivo od letova unutar schengenskog područja", piše isti list.

List navodi i da je od svih hrvatskih aerodroma u najvećim problemima aerodrom na Krku, koji bi čak mogao nestati sa karte avionskog saobraćaja. Aerodrom u Rijeci muku muči zbog nedovoljnog broja putnika. Navode da bi mu za rentabilno poslovanje trebalo 500.000 putnika godišnje, dok sada preko njega prijeđe svega 120.000 ljudi.

Premijer RS Milorad Dodik pohvalio se da će se sa gradnjom u Trebinju početi u narednih nekoliko mjeseci. Taj aerodrom neće biti jedini u koji će RS ulagati. Dodikova vlada finansiraće i izgradnju u Sokocu te rekonstrukciju aerodroma u Bijeljini koji može prihvatiti samo male avione.

(net)

jesi cinik, to je zato sto ne zelis dobro pcu i radis na bosnjackoj dominaciji - pusti dodu da gradi, taj ce se aerodrom uspjesno zavrsiti i bit ce povezan autoputem s banja lukom :D
exliberal

#7199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by exliberal »

zavrzlama wrote:
exliberal wrote:

zavrzlama wrote:

znam da te pogadja moje pisanje...moj je izbor o cemu cu pisati...napisao sam ja par postova i na toj temi o naginjaju..ali eto draze mi pisati o velikosrpskoj politici jer je ona glavni neprijatelj BIH...ja hrvate i hrvatsku politiku ne vidim kao antibosansku u toj mjeri da se moram time opterecavat .jer hrvatska kao drzava nema pretenzija na BIH kao srbija..
jok nema....eto zapadna hercegovina je u potpunosti integrisana u federaciju, nije bilo ratnih sukoba, nenapadaju i ubijaju navijace samo sto su iz sarajeva, ministri hrvatskog naroda su perjanice napretka i razvoja federacije, nekoce napredak, nema preglasavanja na politickom nivou, stolac i mostar su uzori zajednickog zivota...za njima odmah dolaze bugojno i novi travnik..... srbi otvore skolu na palana ( sram ih bilo) dok hrvatska finansira univerzitet...skoro svim hrvatima je data mogucnost da uzmu zvanicni hrvatski pasos ( cak i nekim nehrvatima...vidi pod ministar vanjskih poslova), hrvati iz bosne imaju pravo glasanja za hrvatski sabor, salju svoje predstavnike tamo.....jesi li ti slijep pored ociju ili sta :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dallton wrote:
zemomak wrote:Trebinje: Dodikov aerodrom Hrvatima preotima putnike!

(net)

jesi cinik, to je zato sto ne zelis dobro pcu i radis na bosnjackoj dominaciji - pusti dodu da gradi, taj ce se aerodrom uspjesno zavrsiti i bit ce povezan autoputem s banja lukom :D

sad ce u opticaj dionice Velikog aerodroma Trebinje ima da idu ko Halva....još kada spoje aVto-putem preko Kalnovika pa na Sokolac nadvožnjakom do Doboja il tunelom pa preko Banjaluke do Strazbura il Haaga :mrgreen: ...neg danas pricam sa nekim brokerima ,to samo ugovorene prodaje izmedjuse a stranci odpelali davni dana....neg niko ne spominje Veliku Rafineriju BB ša bi ....koće pokriti ovogodišnje gubitke il Će ko u Srbiji ministrica Finansija biser baČit da ako nema dobitka nema ni gubitka :mrgreen:
Locked