Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Avetinho

#7176 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Ma ja ba wrote:Kako god okrenes, Palestinci vec decenijama pate. Citave generacije se radjaju i umiru takoreci u konc logoru. Dosli im lijepo ljudi sa strane sa medjunarodnim blagoslovom, oduzeli zemlju, lijepo se naselili, prosirili se i sire se, satjerali ih u podrum i najdraze bi im bilo kad bi i taj podrum kako mogli uzeti.

Palestinci sada placaju gorku cijenu za sva zlodjela koje je Evropa pocinila u 2. svjetskom ratu, a Palestinci niti su luka jeli, niti su luka mirisali.

Jos jednom se pokazalo, da svjetski politicki vrh itekako voli da legalizuje otimacinu, progon i seobe.

Zalosno je sve to, ali istinito. Palestincima je tako pao grah i ako se neko veliko cudo ne desi, situacija se nece bitno promijeniti. A to veliko cudo moze biti samo neki novi svjetski poredak, a isti sumnjam da ce doci bez svjetskog rata.

Kako god okrenes, ako zanemarimo podrsku obicnih ljudi i uzmemo u obzir samo misljenja politicke elite, zaboli njih za Palestinom lijevi bubreg - da ne spominjem neki drugi organ.
Da podjetim na ovog tipa, koji je u stvari tipican primjerak politicara iz Palestine prve polovine 20. vijeka.
Samo pokazuje kako su Palestinci uvijek bili na pogresnoj strani istorije.

Haj Amin al-Husseini http://en.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini
Last edited by Avetinho on 28/11/2012 17:30, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#7177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MedenoSrce »

Kakva argumentacija :-)

Pomene tipa i onda kaze kako je cijeli narod bio stoljecima na pogresnoj strani historije :thumbup: :lol:

E nek si nas podsjetio :cry:
SkyLimit

#7178 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SkyLimit »

Dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine :D
Image
Ma ja ba

#7179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

Ja Sam Odavle wrote:
Ma ja ba wrote:Kako god okrenes, Palestinci vec decenijama pate. Citave generacije se radjaju i umiru takoreci u konc logoru. Dosli im lijepo ljudi sa strane sa medjunarodnim blagoslovom, oduzeli zemlju, lijepo se naselili, prosirili se i sire se, satjerali ih u podrum i najdraze bi im bilo kad bi i taj podrum kako mogli uzeti.

Palestinci sada placaju gorku cijenu za sva zlodjela koje je Evropa pocinila u 2. svjetskom ratu, a Palestinci niti su luka jeli, niti su luka mirisali.

Jos jednom se pokazalo, da svjetski politicki vrh itekako voli da legalizuje otimacinu, progon i seobe.

Zalosno je sve to, ali istinito. Palestincima je tako pao grah i ako se neko veliko cudo ne desi, situacija se nece bitno promijeniti. A to veliko cudo moze biti samo neki novi svjetski poredak, a isti sumnjam da ce doci bez svjetskog rata.

Kako god okrenes, ako zanemarimo podrsku obicnih ljudi i uzmemo u obzir samo misljenja politicke elite, zaboli njih za Palestinom lijevi bubreg - da ne spominjem neki drugi organ.
Da podjetim na ovog tipa, koji je u stvari tipican primjerak politicara iz Palestine prve polovine 20. vijeka.
Samo pokazuje kako su Palestinci uvijek bili na pogresnoj strani istorije.

Haj Amin al-Husseini
Hajde reci da se salis, mada znam da si ozbiljan.

Porediti jednog covjeka sa citavim narodom je totalno beze.

Argument ti je "pravo jak", toliko "jak" da se moram :lol: :lol: :lol: , nidje veze s vezom. :lol:
amoninan

#7180 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Inside Story - Israel and Hamas: Will the ceasefire hold?

zlata

#7181 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

Cionisticka otimacina,
i marginalizacija palestinskih seljaka

http://www.youtube.com/watch?v=vyFHlB9nu0E&feature=plcp
Revoltage

#7182 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Revoltage »

U koliko je sati po našem vremenu glasanje o Palestini?
AleksoMKD

#7183 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by AleksoMKD »

Moze li sta da se promjeni sa glasanjem u UN ili je dovoljno da Amerika lupi veto i nikome nista?
BosnianHardcore

#7184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BosnianHardcore »

Nema veta,sad kako vecina izglasa...cisti prolaz
Cyrax

#7185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

izraela inace zanima sta ce UN da izglasa pravo :lol:
iceman2010

#7186 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Cyrax wrote:izraela inace zanima sta ce UN da izglasa pravo :lol:
Izgleda da nakon ovoga mogu da recimo tuze zvanicnike Izraela medjunarodnom sudu za pocinjene zlocine. Nije se bezveze digla amerika i izrael da ovo sprijece.
Cyrax

#7187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Moj iceman2010 nemoj ti ovo shvatati kao da ja tebi popujem ali cionisti UN ne fermaju 1%.
Mogu ih tuziti do mile volje kad ovi vec danas mogu kasetnim bombama i bijelim fosforom da bombarduju Gazu i niko nikad nece odgovarati. Pa nedavno su Sudan bombardovali niko im rijeci nije rekao :-)
nemoguce vruce

#7188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

Ako Bog da, Palestina veceras dobija status "posmatraca" u UN.
Od 193 clanice UN, Palestina ima sigurne 2/3. To je diplomatski samar cionistima u Izraelu, Americi, Njemackoj, Engleskoj. Naravno, ovi zlocincni pokusavaju svim sredstvima uticati na palestinskog predsjednika Abbasa ne bi li povukao zahtjev.
Iako Palestina nece biti punopravna clanica UN ( sto je presedan i bezobrazluk bez premca ), kao posmatrac ce imati pravo obratiti se medjunarodnom sudu za pravdu u Hagu i automaski tuziti rasiste iz Izraela.
Licemjerje i hipokrizija USA, Njemacke i ostalih cionistickih vazala, najbolje se ogleda u izjavanma doticnih zlocinaca, da nece Palestinu priznati sve dok se ne postigne mirocni sporazum sa Izraelom. Zasto topravilo ne vazi i za Izrael? Uzgred budi receno, Izrael je jedina drzava na dunjaluku koja nema granica. Naravno ne sto su nepisemni pa ne znaju, vec sto bi tim potezom sami sebi sebi skocili u stomak i ne bi mogli sprovoditi okupaciju i protjerivanje domicilnog stanovnistva.
Palestina :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
iceman2010

#7189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Cyrax wrote:Moj iceman2010 nemoj ti ovo shvatati kao da ja tebi popujem ali cionisti UN ne fermaju 1%.
Mogu ih tuziti do mile volje kad ovi vec danas mogu kasetnim bombama i bijelim fosforom da bombarduju Gazu i niko nikad nece odgovarati. Pa nedavno su Sudan bombardovali niko im rijeci nije rekao :-)
Ma jasno je meni to. Jasno mi je i da je samo odnos snaga na terenu bitan, ali barem kao neka vrsta moralne pobjede i bitka dobijena na diplomatskom polju.
muhafuca

#7190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

Cyrax wrote:Moj iceman2010 nemoj ti ovo shvatati kao da ja tebi popujem ali cionisti UN ne fermaju 1%.
nije to problem fermaju li oni ili ne
nego za diplomatska putovanja nema diplomatskog
imuniteta - ako se izda nalog za hapsenje po osnovu
ratne optuznice - dosta Izraelskih trenutnih zvanicnka
i bivsih koji sada rade kao lobisti za Izrael sirom svijeta
nece moci putovati nigdje osim u USA i jos sacicu beznacajnih zemalja
koje ne smatraju obavezujucim akte medjunarodnog suda za ratne zlocine
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

koliko god mi mislili da nije
UN je bitan
pa i za izraelce
pa pola onih koji podržavaju izrael pozivaju se na UN :D i osnivanje 47.
nemoguce vruce

#7192 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

Posto su cionisti majstori za prevare, lazi, manipulacije i podmetanja, ne bi me cudilo i da za ovu igru imaju keca u rukavu. Naime, situaciju u Gazi pod kontrolom drzi Hamas. Palestinski predsjednik Abbas i njegova Fatah sa Hamasom nemaju bas dobre odnose. Ako uspije ovaj zahtjeva Abbasa u UN, njegova pozicija kao jedinog i glavnog pregovaraca sa Izraelom nedvojbeno jaca, sto automatski slabi Hamas. Situacija u kojoj se Hamas i Fatah medjusobno glozu, najvise naravno odgovara cionistima.
Nista onaj smrad od cionista ne prepusta slucaju...
amoninan

#7193 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

nemoguce vruce wrote:Posto su cionisti majstori za prevare, lazi, manipulacije i podmetanja, ne bi me cudilo i da za ovu igru imaju keca u rukavu. Naime, situaciju u Gazi pod kontrolom drzi Hamas. Palestinski predsjednik Abbas i njegova Fatah sa Hamasom nemaju bas dobre odnose. Ako uspije ovaj zahtjeva Abbasa u UN, njegova pozicija kao jedinog i glavnog pregovaraca sa Izraelom nedvojbeno jaca, sto automatski slabi Hamas. Situacija u kojoj se Hamas i Fatah medjusobno glozu, najvise naravno odgovara cionistima.

http://www.israelandstuff.com/hamas-une ... tehood-bid
muhafuca

#7194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

amoninan wrote:
nemoguce vruce wrote:Posto su cionisti majstori za prevare, lazi, manipulacije i podmetanja, ne bi me cudilo i da za ovu igru imaju keca u rukavu. Naime, situaciju u Gazi pod kontrolom drzi Hamas. Palestinski predsjednik Abbas i njegova Fatah sa Hamasom nemaju bas dobre odnose. Ako uspije ovaj zahtjeva Abbasa u UN, njegova pozicija kao jedinog i glavnog pregovaraca sa Izraelom nedvojbeno jaca, sto automatski slabi Hamas. Situacija u kojoj se Hamas i Fatah medjusobno glozu, najvise naravno odgovara cionistima.

http://www.israelandstuff.com/hamas-une ... tehood-bid
ne znam samo zasto neocekivano
jer kolko se sjecam Hamas je i posljedni
pokusaj podrzao
ovo sto oni pisu da nije jer obicna izmisljotina

Plus ovo sto kazu da je Hamas protiv bilo kakve drzave Izrael
je osta izmisljotina jer je Hamas davno izjavio da ce priznati
Izrael istog momenta kad Izrael prizna Palestinu u '67 granicama
do tad cilj im je slobodna cijela Palestina isto kao sto
je Izraelu cilj anexija cijele Zapadne Oblasti
cyprus

#7195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Jel ono Francuska rekla da će glasati za Palestinu? Koliko sam čuo, u Olandovom programu u predizbornoj kampanji, to je bila jedna od stavki :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plain vanilla »

Srbija će na današnjem glasanju u Generalnoj skupštini UN glasati za unapređenje statusa Palestine u tom telu iz „entiteta posmatrača“ u status „države posmatrača - nečlanice UN“, saznaje „Blic“ u dobro obaveštenim diplomatskim krugovima.
armin071

#7197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

plain vanilla wrote:
Srbija će na današnjem glasanju u Generalnoj skupštini UN glasati za unapređenje statusa Palestine u tom telu iz „entiteta posmatrača“ u status „države posmatrača - nečlanice UN“, saznaje „Blic“ u dobro obaveštenim diplomatskim krugovima.
O jadna im majka kad Dodo ovo cuje. Pa da protiv njegovog "bratskog naroda" glasaju :D
bogoljub

#7198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

138 glasova za palestinu
9 protiv
41 suzdržan
dovoljan pokazatelj da se svijet budi!
Živjela Palestina!
jasko_ba

#7199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jasko_ba »

Nazalost, zbog radmanovica i fasista iz rs-a, bosna je sudrzana :(
draganbl

#7200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by draganbl »

...Nine nations (bile protiv), including the United States, Israel and Canada. France and Spain voted in favor, while Germany and Great Britain both abstained
Zbog ovog citata gore, za Bosnu je i bilo najbolje da bude uzdržana. Bosna je mala, siromašna i nerazvijena zemlja i bolje je ne zamjerati se oko stvari na koje svejedno ne možemo da utičemo sa velikima, koji su formalno ili neformalno vlasnici svih nas .
Locked