HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#7176 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Postojala su dva Food Networka tj.Food Network UK u sd kvaliteti i Food Network HD.Totalno različit program.Sada ide potpuno isti program i u SD i u HD kvaliteti.Potvrđeno na Facebook stranici kako više nema Food Networka UK.Na 642 Mhz više nema CBS drame,a iznenada se pojavio PRESS Tv.Vjerojatno izbacuju relativno skupi CBS Dramu i ubacuju potpuno besplatni ,vrlo kontroverzni Press tv.Možda im čak i iranska ambasada nešto i plaća za to,pošto je riječ o izrazito propagandnom kanalu :-)

OVO JE VRLO,VRLO LOŠE.

P.S.Žalite se na Facebook stranici!!!!
A o tome se radi, nisam ni upratio to, jer trenutno mi je jedan kanal 95% na TV-u, beba cuda cini :D.

Ono sto ne shvatam je da se toliko kanala gasi. OK, ovo je jedan euro, ali nemoguce da su svi koji su do sada izbaceni ukupno bili 1 euro. Prije bih rekao da idu na to da sto vise kanala izbace i zamijene ih sa sto vise Pinkova, a ovih da li bilo 5, ili 30, cijena je ista, dok ce ovdje dosta ustedjeti (naravno, ima i problem sa frekfencijama, znam to, ali nije da nemaju jos slobodnih frekfencija).

No, mene za sada malo sta pogadja, jer i kanale, za koje mi je zao, nisam pretjerano gledao, ako ikako. CBS sam na pocetku pratio i onda prekinuse Twin Peaks, tako da sam ih prestao pratiti.

Doduse, krenu li dirati djecije, onda....
kakaljin

#7177 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

bosnian1873 wrote:nisu normalni,ovo treba prekinuti,treba uvoditi pakete.
Najbolje bi bilo da naprave pakete i da svako uzima ono sta ga interesuje
jastuk1

#7178 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

kakaljin wrote:
Ne bi zato što se onda mora uvoditi digitalna.
The Realist

#7179 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

jastuk1 wrote:
A mi ju placamo vec, zato i zelimo pakete, pa bi birali. Mada, niko jos nije napravio pakete koji bi se svidjali svima. Vidio sam ih na Telemachu i Total TV-u (ove druge mozda uvedem uz HS) i to je uvijek miks, nema tu filmskih, sportskih i slicno.
chakany

#7180 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Ljudi moji, kakvi paketi?
Pa kao da gledam da će biti i tu svega ako se uvedu.
U jednom paketu imam B92, a u tamo nekom drugom ili trećem imam RTS 1 i RTS 2.
Neću to, paketi mi nisu isplatljivi, bolje je sve na jednom mjestu.
Ima toliko glupih kanala i na digitalnoj, neka ih izbace, paketi ne dolaze u obzir.
Vidite li Telemach-ovu politiku sa paketima, paketi nisu isplatljivi.

ODE MI CBS DRAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
A najavili Melrose Place na njoj :lol:
chakany

#7181 Re: HS kablovska

Post by chakany »

ZAŠTO GOSPODA IH HS-a NE UVODE ALTERNATIVNU TV IZ BL-a?
The Realist

#7182 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Ljudi moji, kakvi paketi?
Pa kao da gledam da će biti i tu svega ako se uvedu.
U jednom paketu imam B92, a u tamo nekom drugom ili trećem imam RTS 1 i RTS 2.
Neću to, paketi mi nisu isplatljivi, bolje je sve na jednom mjestu.
Ima toliko glupih kanala i na digitalnoj, neka ih izbace, paketi ne dolaze u obzir.
Vidite li Telemach-ovu politiku sa paketima, paketi nisu isplatljivi.

ODE MI CBS DRAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
A najavili Melrose Place na njoj :lol:
Bas i govorim o tome da ti paketi ne bi bili bas tako dobri, jer te natjeraju da uzmes 3 paketa, samo da sve imas. Paketi bi bili odlicni da se naprave kao filmski, domaci, "domaci-strani", muzicki, dokumentarni, sportski, djeciji.... Ali to niko nece uraditi.
kakaljin

#7183 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

jastuk1 wrote:
kakaljin wrote:
Pa ja i hocu da mi se na digitalnoj naprave paketi da mogu da biram sta zelim da gledam a sta ne.

Kao i vecina koja koristi digitalnu,
kojeime

#7184 Re: HS kablovska

Post by kojeime »

Najbolje bi bilo imati cijenu za svaki kanal, pa onda koji kanal zelis, taj uzmes. Jer ti se moze desiti da na jednom paketu od recimo 10 kanala imas 8 koji ti se svidjaju i 2 koja ne volis, a na drugom paketu imas jedan koji ti je must have, a 9 ne zelis. Pa onda moras kupovati drugi paket zbog samo jednog kanala.

Medjutim, sta mi zelimo i sta HS zeli su razlicite stvari.
kakaljin

#7185 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kojeime wrote:Najbolje bi bilo imati cijenu za svaki kanal, pa onda koji kanal zelis, taj uzmes. Jer ti se moze desiti da na jednom paketu od recimo 10 kanala imas 8 koji ti se svidjaju i 2 koja ne volis, a na drugom paketu imas jedan koji ti je must have, a 9 ne zelis. Pa onda moras kupovati drugi paket zbog samo jednog kanala.

Medjutim, sta mi zelimo i sta HS zeli su razlicite stvari.
To bi bilo najbolje, ali mogu i tematski paketi sport, filmski, dokumentarni, muzicki, domaci, strani, djeciji, itd
udrigaMehmede

#7186 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

.....
chakany

#7187 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Joj internet mi je užasno loš ovih dana, šta je ovo majka mu stara, evo tek sad je nekako došao sebi :D
rizibizi

#7188 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ukakise sve do daske sa ovim izbacivanjem i ukidanjem kanala. Mislim super su pinkovi i sve to, ali zbog pinkova izbacivati kanale na koje su se ljudi navikli i gledaju bezveze potez totalno. Placam im KID22 iz prostog razloga sto je drasticna razlika u cijeni izmedju KID paketa i kombinacije kablovska+internet. Uveo moja tv phone i u svakom trenutku znam gdje mi je koji kanal, stb OK i nemam nikakvih problema jedino sto gledam na HS-u je baby TV kojeg nema na telekomu a para vrijedi, ustvari ne gledam ga ja mene uspavljuje brzo, ma zna The Realist kako to hoda :D E da znam ponekad i HD kanale gledati jer je telekom tu tanak pravo a i placaju se posebno. Mene je u onom prvom valu ukidanja najvise zasmetalo sto ukinuse Luxe tv a kako koji dan ovo sve gore i gore. Probao ADSL odjavio i jedino zasto nisam raskinuo ugovor sa HS-om je internet jer mi je jedina opcija HS ili telekom. Bas me interesuje na sta ce sve ovo izaci kad jednog lijepog dana zavrse sa uvodjenjem Pinkova.
hali gali halid

#7189 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Zasto su mi polovina pinkova na digitalnoj zatamnjeni, tj. nema slike, a ima tona?
Reisova

#7190 Re: HS kablovska

Post by Reisova »

CBS DRAMA ?!

ma nidje veze da je zamjene sa irasnkim programom...veoma sam razocarana. Evo gledam bas radi CBS drame da vidim ko je ima...bezveze koristim HD digitlanu i oni ukinu da bi ubacili vijesti iz temlje hiljadama kilometara daleko....
Po meni ovo je veliki minus...

:oops:
chakany

#7191 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Reisova wrote:CBS DRAMA ?!

ma nidje veze da je zamjene sa irasnkim programom...veoma sam razocarana. Evo gledam bas radi CBS drame da vidim ko je ima...bezveze koristim HD digitlanu i oni ukinu da bi ubacili vijesti iz temlje hiljadama kilometara daleko....
Po meni ovo je veliki minus...

:oops:
Stvarno mi nije jasno ukidanje CBS DRAMA, pa ima i gorih kanala za okuniti.
I onda mi je još manje jasno, kako su je zamjenili sa PRESS TV iz Irana, van svake pameti.
Hajde da su stavili neki drugi kanal, koji će biti gledaniji, nego nekakav PRESS TV, koji vjerujem da će imati još manje gledatelja nego CBS DRAMA.
Koja je zapravo računica ukidanja kanala? Ni to mi nije jasno, ne vjerujem da imaju neka mjerenja, kao naprimjer, koliko domaćinstava prati koji kanal, čisto sumnjam da to imaju, više mislim da ih ukidaju po nekoj njihovoj procjeni.

UVOĐENJE ANKETA JE NAJBOLJI IZBOR!!!
rizibizi

#7192 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Oni to krenu prstom pa sta ubodu, a uboli su ga bas ko... u ... svaka im cast. Ni najave, ni pitanja, isto da su sami sebi daju uslugu pa im se hebe sta ko misli i radi. Anketa bi popravila stvar da korisnik misli da vode racuna o njegovom misljenju, ali opet bi ono prstom ubadali. Selo Veselo
uglavnomja

#7193 Re: HS kablovska

Post by uglavnomja »

ljudi gdje je animal planet????? :? :? :shock: :shock: :shock:

nije valjda :cry:

inace, kad su ukinuli cbs reality, vecina je sutjela, a sad :roll:

sta je sljedece? ng?

jos vise lokalnih relitija sa kretenima?

edit: pojavio se tekst na crnoj podlozi, ali ni slike ni tona
cancel

#7194 Re: HS kablovska

Post by cancel »

chakany wrote:Koja je zapravo računica ukidanja kanala?
Cijena emitiranja. Svaki kanal ima svoju cijenu po korisniku (uglavnom nekoliko eurocenti do najviše eura), očito uvjeti koje je CBS Drama tražila su bili nepovoljni. Nedavno je i Telekom Srbije izbacio CBS Dramu iz ponude (nakon uvrštavanja PINK kanala u ponudu), još davno je to napravio i Hrvatski Telekom iz MAX TV-a. Očito su uvjeti emitiranja tog kanala postali nepovoljni i nakon isteka ugovora operateri ih ne žele produžit :)
rizibizi

#7195 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

OK, ali ima to napisati, obavijestiti korisnike a ne ovako preko koljena, a tek da su rekli, zbog toga i toga ukidamo CBS ali smo u ponudu uvrstili ... pa nesto slicno, kad bi se ovo desilo snijeg bi zatrpao sve istog trena.
cased01

#7196 Re: HS kablovska

Post by cased01 »

stvarno, odkad su u shemu stavili Pink kanale, stvarno su postali fuj. U analognoj su dodali Pink Kids, Pink 3, Pink 2, Pink Movies, Pink Premium i Pink Film. Zbog njih su ukinuli CBS Reality, makedonsku nacionalnu tv, Fashion TV itd.
chakany

#7197 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Mislim da se tu može raditi na proširenju frekvencija, ma ljudi moji, kako je moguće da jedan digitalni prijemnik može imati samo 127 kanala u opticaju, a njegov maksimum je 999?
Znači, nema nikakve priče o frekvencijama i kako je limit popunjen, to su pričice za malu djecu :D
Zato PRVA, B92, RTL 2, DOMA TV, CINESTAR, CINESTAR A&T, KLASIK TV, MGM, HAPPY TV, ATVBL, RTS 1, RTS2, HRT4...
Ima tih kanala još, ali eto ovi mi nekako najviše bodu oči zašto ih nemamo u HS-u.
Ne zanima me, neka se fino izbace oni bespotrebni kanali, ako nemaju više frekvencija, neka se malo radi na kultivisanju programske sheme, krajnje je vrijeme.

Od jeseni očekujem mnogo od HS-a, zadovoljan sam ja i sa ovim, ali uvijek može bolje :)

Odoše CBS DRAMA i Balkanika, ni krive ni dužne, odoše i još masa dobrih kanala, sve zbog toga što nema frekvencija više na digitali, ja nešto ne vjerujem u tu priču.

Koliko se sjećam i prije je digitala bila još manja sa frekvencijama, pa kada su nam uveli onih 20 kanala pustili su i nove frekvencije na digitali, tako da argumentovano tvrdim, IMA FREKVENCIJA :D

Još da mi ukinu ATLAS pa da nemam gdje gledati crnogorske ljepotice :lol:

NE UKIDAJTE MI ATLAS, KO BOGA VAS MOLIM :D
rizibizi

#7198 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ima frekvencija al im se ne daju pare. Svi bi da budu ko telekom, daj sto manje, uzmi max koliko mozes, al ne ide to tako propali su i vec zbog te politike a propast ce i HS ako ovako nastavi, ili ce im ostati tri kuce korisnika u jednoj mahali. Najgora moguca varijanta je korisnike navici na nesto a onda to totalno izmjeniti i napraviti totalni haos.
Troll_Happens

#7199 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

cased01 wrote:stvarno, odkad su u shemu stavili Pink kanale, stvarno su postali fuj. U analognoj su dodali Pink Kids, Pink 3, Pink 2, Pink Movies, Pink Premium i Pink Film. Zbog njih su ukinuli CBS Reality, makedonsku nacionalnu tv, Fashion TV itd.
Koga boli ku.. za mitrovicevim pinkovima ne znam ko moze taj trash gledati. Cbs je po meni bio najbolji kanal koji su imali a sad su ga ukinuli. Sad nek ukinu i discovery i ostale i mogu je odmah odjavit. Ne znam koji pacenici rade tamo i biraju program. Ja kad sam potpisivao ugovor ne znam ima li 10 kanala starih a da nisu nasi smetljarski i da negledam one neandertalce spirica bevandu niksica itd..
chakany

#7200 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Od petka nisam uspio stabilizovati sliku na digitali. Isključio resiver, sređivao sobu i onda belaj oko resivera traje evo još uvijek.
Kablovi, prokleti kablovi, poludio sam više. Toliko su nekvalitetni, da sam jednostavno morao napisati ovaj post.
I tako je svaki put kad sredim sobu, muku mučim sa kablovima, dok namjestim sve kanale.
Slika nije loša, ali se pojave one nekakve smetnje uvijek tokom gledanja.
KABLOVI IZ KINE ILI JAPANA, VOLIM VAS NAJVIŠE NA SVIJETU :lol:
Locked