Dešavanja u Srbiji

Post Reply
muha_sa

#7176 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

kost_u_grlu------jel Cedu Jovanovica jos murija cuva :?
hercegovac_pravi

#7177 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

kost_u_grlu wrote:Hercegovac, priznajem sve sto si rekao, jos mi samo ponudi dokaz da je Mladic heroj u Srbiji, ko to tvrdi, daj mi neko istrazivanje, Jelko Kacin, kojima putera na glavi jos od dogadjaja 1991 u Sloveniji :roll:

Postoje ljudi koji u njemu vide heroja, ali to je svakako manjina, vlast koja je izabrana na izborima imala je u programu i zavrsetak saradnje sa Hagom, a to direktno znaci hapsenje i isporuku Mladica, da su ljudi hteli da sacuvaju "heroja" sigurno bi glasali za radikale.

Radikali su sad ispod 10% podrske, a Nikolic koji im je pokupio dobar deo glasova nigde vise ne brani Mladica kao heroja i ne suprostavlja se Hagu, cak ce glasati za rezoluciju o Srebrenici.

To su cinjenice, a ovo sto ti iznosis su netacne procene, ti bi voleo da je to tacno, ali nije, uskoro ce taj "heroj" biti uhapsen, pa cemo videti koliko ce ljudi da protestuje i da ga brani, to ce ti biti najbolji dokaz da nisi u pravu.
Da evo hercegovac i Slovenac se urotili protiv nedužnog Srpskog življa... :-) Hoćeš dokaz...izvoli...
BEOGRAD 26. 01. 2009

PRESS

RATKA MLADIĆA NE DAMO NI ZA MILION!

Velika većina građana Srbije ne bi prijavila Mladića za pare jer misli da je potkazivanje nemoralno, dok ga mnogo Srba i dalje smatra herojem

Ogromna većina građana Srbije ne bi prijavila Ratka Mladića za milion evra, koliko nudi država Srbija, pokazala su istraživanja javnog mnenja. Najčešći odgovori onih koji ne bi prijavili jednog od najtraženijih ljudi na svetu su: „Ma, jok! Neću", „Imam obraza", „Pravoslavac ne cinkari nikoga", „Pa, vi mene smatrate izdajnikom", „Ne. Hag sudi samo Srbima i sve je montirano"...

U poslednjem istraživanju agencije „Stratedžik marketing", Mladića ne bi prijavilo tačno 65,14 odsto ispitanika, 20,57 odsto nema nikakav stav, dok bi „milionče" na svom računu rado videlo 14,29 odsto građana. Na pitanje kako će Srbija uhapsiti Mladića kada su procenti ovakvi, specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da stvari „ne stoje baš tako".

J. JEVREMOVIĆ
Jel dovoljno ili da stavljamo i druge tekstove?
Što se tiče glasanja i Radikala...koja ono individulna stranka ima najveći procenat biračkog tijela prema rezultatima zadnjih izbora?
A Nikolića ne treba ni spominjati...zar odjednom i Nikolić postade demokrata? Nemoj me nasmijavati svega ti.
Mladić i hapšenje... :-) Pa kad je Srbija toliko demokratska i Evropska i napredna, zašto Mladić nije već uhapšen? Uostalom, hapšenje Mladića nema veze sa političkim kursom Srbije već sa njenim interesima u datom trenutku.
dallton

#7178 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

ma nemoj tako @hercegovac ljudi su demokrati oni nista ne znaju - njihova definicija demokratije je "ja nista ne znam"...jedno 10 godina nisu znali ni za rat ni za srebrenicu ni za sarajevo, ni vukovar, sad ne znaju gdje je mladic - samo je danas lijepo sto vise ne mogu folirati "eto bili smo pod medijskom blokadom" ...za jedno 10 godina ce reci - naravno da smo svi bili protiv mladica ...i tako, lagali bi bolje da im bilo ko da im bar i potencijalno bar malo vjeruje, al dzaba deficit je budala osjeca se na svakom koraku
Bosnolog

#7179 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:
Gdje ti zivis bre na MARSU,.........auuuuuuuuuuu tko ja taj heroj Mladic,..... zar ga jos nema bre Jony ,....a sto bi sa Dabicem ?????......Srbija je na MMF infuziji i prodaje svoje genocidne djukce kada voda dode do usiju,pa ce tako i biti sa Mladicem ili ce genocidna zvijer umrijeti u Tadicevoj jazbini .......
http://www.youtube.com/watch?v=FGDnpK4-9lw&NR=1
A sta je bilo sa Dabicem?!

Skrivao sa ko klovn godinama, izigravao nadrilekara, i njega i Mladica vlast je cuvala nekoliko godina posle 2000, dok nisu promenjene strukture DB-a koje su zaostale posle pada Milosevica. Daj objasni mi logiku da Karadzic izigrava nadrilekara ako ga cuva vlast :roll:

Tako slicno je i sa Mladicem, ali ce ubrzo biti uhvacen, mislis da bi EU i Ameri bili u dobrim odnosima sa vlascu da se cuva Mladic, nisu oni mutavi, oni znaju sve, i kad su ih cuvali, i kad ih ne cuvaju.

Ja zivim u Srbiji za razliku od tebe, i mnogo bolje znam sta se ovde dogadja, mozes samo da koristis uvrede i diskvalifikacije, da si ti ubedjen u svoje stavove govorio bi normalnim jezikom.
Jes vala samo da se utvrdi pazar i jos kamara ustupaka prije nego Srbija isporuci svog generala koji sve ove godiine uziva zastitu od nevidljivih duhova i okova poput tog istog Tadica koji ga cuva jos iz vremena nekadasnjeg ministra odbrane u cijim kasarnama je cuvan heroj pa cak i nesretni vojnici platise glavom na strazi jer su vidjeli iznenada generala a nisu smjeli znati da je tu general i velikosrpski heroj ,.....i gle cuda jedan drugog ubili u revolveraskom obracnu kako su njihovim roditeljima rekli oficijelni istrazni organi DB to jest Maladicevi skrivaci na koje je familija ubjenih vojnika spravom kimna a sto je nezavisna komisija dokazala naknadno potvrdila pogubljenje od strane trecih lica ,.....to jest da su im dijeca ubijena radi visih interesa ,...... ;-)

Odavno ste postali zemlja za zaljenje u kojoj su fasisti i antifasisti izjednaceni a da vlast balansira izbornom granicom izmedu fasista i nacionalista .......Srbija je odavno postala najveci brlog genocidnih i ratnozlocinackih hulja 21 vijeka iz koje je najvise ratnih zlocinaca i genocidnih ideologa nakon nacistickog Treceg Rajha ,......

Dabic je sam sebi napravio dokumente i niko ga nije mogoa prepoznati dok je radio na jacanju pokretljivosti velikosrpskih superspermatoizida,.... uspjesno je kazu lijecio lezbejke ,......kako se javno hvalio a sto je takode bio nacionalni interes ,......a urinofrapus mu je specjalni napitak za vasionske maste nebeske pravde koju niko jos nije prepoznatljivo kao visenacionalni interes a evo vise od godinu dana jadnik pati u Agu trazecci jos vremena jer ne zna odakle da pocne odbanu ,......Izgleda da je ista nemoguca i nakon toliko godina pripreme i sigurnog zivta u Srbiji,......Ma daj Jony popusti gusle i te tvoje zablude nemoj nam pricati o Srbiji koja je ista ona Zlobina samo sto je danas gladna,ponizena,porazena,bez zuba i snage da ostvari ono sto je bila naumila a i danas zeli ali su ostale za sada samo zelje ,...... ;-)
kost_u_grlu

#7180 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

muha_sa wrote:kost_u_grlu------jel Cedu Jovanovica jos murija cuva :?
Imao je obezbedjenje pre par godina, od tada se o tome cuti, ni on ni policija ne pricaju o tome.

Mislim da su prosla vremena kad je bio mnogo ugrozen, ne postoje strukture kojima je on danas trn u oku jer ne daje nikakve bombasticne izjave, on i pomaze Tadicu da ostane na vlasti glasanjem za zakone koji bez njega ne bi prosli...

Daltone, ako ceo haski sud zna gde je Mladic, i da se Srbija kocka sa njegovim cipom, zasto onda neko ne bi pritisao Tadica da ga isporuci, vec mu svi odaju pocasti da ostvaruje punu saradnju, na osnovu cega je odblokiran trgovinski sporazum?!

Ko zna kakve se tu igre igraju, ali idem logikom da Srbija ne plese po pravilima da bi bila do sad kaznjena...to nije slucaj...
hercegovac_pravi

#7181 Re: Desavanja u Srbiji

kost_u_grlu wrote:
Imao je obezbedjenje pre par godina, od tada se o tome cuti, ni on ni policija ne pricaju o tome.

ne postoje strukture kojima je on danas trn u oku jer ne daje nikakve bombasticne izjave,
.
Dobro onda..koje je od ovo dvoje istina.." da ne postoje strukture kojima je on trn u oku" ili "on ne daje nikakve bombastične izjave"? Nemože biti i jedno i drugo jer su kontradikcija samom sebi :-)
dallton

#7182 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

tadic vec radi sve sto se trazi, ali sad odmah predati mladica ne bi bilo pametno - cekaj malo, a problem je sto poslije toga srbija vise nema sta dati, nema se vise cime cjenkati
kost_u_grlu

#7183 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

hercegovac_pravi wrote:
kost_u_grlu wrote:

ne postoje strukture kojima je on danas trn u oku jer ne daje nikakve bombasticne izjave,
.
Dobro onda..koje je od ovo dvoje istina.." da ne postoje strukture kojima je on trn u oku" ili "on ne daje nikakve bombastične izjave"? Nemože biti i jedno i drugo jer su kontradikcija samom sebi :-)
Lako je zakljuciti, samo zameni red recenica, pre je forsirao pricu da treba priznati nezavisnost Kosova, da svi optuzeni moraju ici u Hag, kad se vlast jos dvoumila...

Sad je sa Kosovom utihnuo, a vlast ionako svakodnevno izjavljuje da moraju svi u Hag.

Pre se Ceda jako suprotstavljao Kostunici koji je imao sve poluge vlasti, ukljucujuci i DB, a danas on vise nije nikakav faktor.

Dobar je on politicar, potreban Srbiji, nikad nece osvojiti vecinu, ali bitno je da je u parlamentu i da ukazuje na sve anomalije srpskog drustva.
kost_u_grlu

#7184 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

dallton wrote:tadic vec radi sve sto se trazi, ali sad odmah predati mladica ne bi bilo pametno - cekaj malo, a problem je sto poslije toga srbija vise nema sta dati, nema se vise cime cjenkati
Nije to pijaca pa da se cenkaju...

Ali ako pricamo vec tom terminologijom, cenkanje bi bila odluka EU da ne pomogne Srbiji, tako bi je gurnuli u ralje nacionalista, oni idu logikom upravljanja stetom, a davanje povlastica Srbiji na putu ka EU su odluke u tom smislu.

Ti sam priznajes da se ide tim putem, ne znam zasto sad uvodis tu pricu o cenkanju. Mladic u Hagu nista fakticki nece promeniti na terenu u Srbiji, mnogo je vaznije pitanje stava srpske vlasti prema Bosni, tu moze da se utice, i tu uocavam deal - naterajte Dodika da saradjuje i imacete otvorena sva vrata...
hercegovac_pravi

#7185 Re: Desavanja u Srbiji

kost_u_grlu wrote:
Ali ako pricamo vec tom terminologijom, cenkanje bi bila odluka EU da ne pomogne Srbiji, tako bi je gurnuli u ralje nacionalista, oni idu logikom upravljanja stetom, a davanje povlastica Srbiji na putu ka EU su odluke u tom smislu.

+.
Ama stani jadan malo......pa nekolka posta unazad si tvrdio da je Srbija demokratska, Evropska i napredna a sad odjednom nekakvi nacionalisti i ralje....Pa kad je "napredna" struja u Srbiji toliko jaka, šemu onda strah od "nacionalističkih ralja" ?
Meni se sve čini da ti ovdje pišeš da bi prvo ubijedio sebe pa tek onda nas.
hercegovac_pravi

#7186 Re: Desavanja u Srbiji

kost_u_grlu wrote:
hercegovac_pravi wrote:
kost_u_grlu wrote: Imao je obezbedjenje pre par godina, od tada se o tome cuti, ni on ni policija ne pricaju o tome.

.
Lako je zakljuciti, samo zameni red recenica, pre je forsirao pricu da treba priznati nezavisnost Kosova, da svi optuzeni moraju ici u Hag, kad se vlast jos dvoumila...

Sad je sa Kosovom utihnuo, a vlast ionako svakodnevno izjavljuje da moraju svi u Hag.

Pre se Ceda jako suprotstavljao Kostunici koji je imao sve poluge vlasti, ukljucujuci i DB, a danas on vise nije nikakav faktor.

Dobar je on politicar, potreban Srbiji, nikad nece osvojiti vecinu, ali bitno je da je u parlamentu i da ukazuje na sve anomalije srpskog drustva.
Dobro, evo da zamjenim te dvije rečenice. Dakle ovako,
Čeda Jovanović ne daje nikakve bomastične izjave i ne postoje strukture koje bi ga ugrozile.
Iz ovog slijedi da je Čeda Jovanović sam kriv što su u Srbiji postojale/postoje strukture koje bi ga ugrozile. :-)
Tipično...svi ste vi krivi što smo vas mi pobili....baš kao što je za četnike i Holandija i UN krive za genocid u Srebrenici a oni jadni upali u njihove podmukle zamke protiv "vascelog Srpstva"...zemljo draga otvori se, šta živ čovjek napriča
kost_u_grlu

#7187 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

hercegovac_pravi wrote:
kost_u_grlu wrote:

+.
Ama stani jadan malo......pa nekolka posta unazad si tvrdio da je Srbija demokratska, Evropska i napredna a sad odjednom nekakvi nacionalisti i ralje....Pa kad je "napredna" struja u Srbiji toliko jaka, šemu onda strah od "nacionalističkih ralja" ?
Meni se sve čini da ti ovdje pišeš da bi prvo ubijedio sebe pa tek onda nas.
Ne govorim ja nigde da je jaka i demokratska, vec samo da se krece u pozitivnom smeru, da se biracko telo i politicka scena menjaju nabolje...daleko je to jos od dobrog, ali vide se pozitivni pomaci.

Proces ozdravljenja ce trajati jos nekoliko godina, ali to sa takvim stvarima i ide tako, malo po malo.

Mozes misliti da je sve kao sto je bilo, da je jos i gore, ali mislim da to nije istina.
kost_u_grlu

#7188 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

hercegovac_pravi wrote: Dobro, evo da zamjenim te dvije rečenice. Dakle ovako,
Čeda Jovanović ne daje nikakve bomastične izjave i ne postoje strukture koje bi ga ugrozile.
Iz ovog slijedi da je Čeda Jovanović sam kriv što su u Srbiji postojale/postoje strukture koje bi ga ugrozile. :-)
Tipično...svi ste vi krivi što smo vas mi pobili....baš kao što je za četnike i Holandija i UN krive za genocid u Srebrenici a oni jadni upali u njihove podmukle zamke protiv "vascelog Srpstva"...zemljo draga otvori se, šta živ čovjek napriča
Aj da razjasnimo ovo i da se vise ne vracamo na tu glupost, i da ne pretvaramo forum u chat...

Ceda Jovanovic je govorio stvari koje ljudi nisu voleli da cuju, istina je nekad bolna ali otreznjujuca, on je gurao prst u oko raznim retrogradnim strukturama, antihaskom lobiju, svim "kosovskim junacima"... to je najvise radio u vreme Kostunice 2004-2008, tad je bio u realnoj opasnosti jer je ceo drzavni vrh stajao iza politike napadanja i blacenja Cede.

Danas toga nema, Ceda saradjuje sa Tadicem, promenjeno je rukovodstvo BIA, ne postoji drzavna organizacija koja bi mu naudila...eventualno neke kriminogene strukture ili neki slobodan strelac...

Ako ne prihvatas ovo objasnjenje, ne vredi da se vise raspravljamo...
hercegovac_pravi

#7189 Re: Desavanja u Srbiji

kost_u_grlu wrote:
hercegovac_pravi wrote: Dobro, evo da zamjenim te dvije rečenice. Dakle ovako,
Aj da razjasnimo ovo i da se vise ne vracamo na tu glupost, i da ne pretvaramo forum u chat...

Ceda Jovanovic je govorio stvari koje ljudi nisu voleli da cuju, istina je nekad bolna ali otreznjujuca, on je gurao prst u oko raznim retrogradnim strukturama, antihaskom lobiju, svim "kosovskim junacima"... to je najvise radio u vreme Kostunice 2004-2008, tad je bio u realnoj opasnosti jer je ceo drzavni vrh stajao iza politike napadanja i blacenja Cede.

Danas toga nema, Ceda saradjuje sa Tadicem, promenjeno je rukovodstvo BIA, ne postoji drzavna organizacija koja bi mu naudila...eventualno neke kriminogene strukture ili neki slobodan strelac...

Ako ne prihvatas ovo objasnjenje, ne vredi da se vise raspravljamo...
De bola nemoj se ljutiti...pa samo sam uradio ono što si me ti zamolio da uradim, zamjenio redoslijed rečenica.
Vidi, sa ovim mislim odgovoriti i na tvoj prijašnji post.
Dakle retrogradne snage su bile na vlasti u Srbiji do 2008, a danas je Februar, 2010. De svega ti budi realan pa samo razmisli koliki je napredak mogao biti postignut!? Za godinu i po dana? Tito je uništavao ovakve snage skoro 40 godina i nije ih uspio uništiti..zašto misliš da će sadašnja vladajuća struktura biti uspješnija? One će biti tu u Srbiji još dug niz godina i zahebavat normalan narod..nešto kao kad imaš kost u grlu. :lol:
kost_u_grlu

#7190 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

hercegovac_pravi wrote: De bola nemoj se ljutiti...pa samo sam uradio ono što si me ti zamolio da uradim, zamjenio redoslijed rečenica.
Vidi, sa ovim mislim odgovoriti i na tvoj prijašnji post.
Dakle retrogradne snage su bile na vlasti u Srbiji do 2008, a danas je Februar, 2010. De svega ti budi realan pa samo razmisli koliki je napredak mogao biti postignut!? Za godinu i po dana? Tito je uništavao ovakve snage skoro 40 godina i nije ih uspio uništiti..zašto misliš da će sadašnja vladajuća struktura biti uspješnija? One će biti tu u Srbiji još dug niz godina i zahebavat normalan narod..nešto kao kad imaš kost u grlu. :lol:
Veliki, uspeli smo da prezivimo odvajanje Kosova bez mnogo lomova, Kostunica je zauvek maknut sa vlasti, Nikolic je porazen na izborima, odmah posle toga Karadzic je uhvacen, potpisan je sporazum o stabilizaciji i asocijaciji, dospeli smo na belu sengen listu, popravljeni su odnosi sa Amerikom i EU, kandidovali smo se za EU, Toma se odvojio od Seselja i poceo da fura EU pricu...

To je znacajan napredak, ali ne i dovoljan...ja sam iskreno manje ocekivao...
Bosnolog

#7191 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Na sto spade kuca Petrovic !!!!!!!

Firera uhapsili u Nemačkoj
Beta
Image

Nemačka policija je uhapsila Gorana Davidovića (1975) iz Novog Sada, poznatijeg kao Firer, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

U saopštenju se navodi da je on je uhapšen u Traunštajnu, mestu jugozapadno od Minhena. Interpol Beograd je za Davidovićem raspisao poternicu radi izdržavanja kazne zatvora od jedne godine na koju je osuđen juna 2008. godine zbog izazivanja nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti. On je krajem 2005. sa grupom pripadnika neonacističke organizacije Nacionalni stroj upao na antifašističku tribinu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde su verbalno i fizički napali učesnike.
Davidović je uhapšen u aprilu 2009. godine u Italiji, a u junu je pušten na privremenu slobodu do odluke Apelacionog suda o ekstradiciji Srbiji. Ministarka pravde Snežana Malović je danas rekla agenciji Beta da će njeno ministarstvo nemačkom Saveznom ministarstvu pravde uputiti molbu za izručenje Davidovića. Ona je dodala da je izručenje traženo od Italije gde je Davidović bio ranije, ali da po tom zahtevu "nije doneta konačna odluka, a on je otišao u Nemačku".

Bojan Gudurić: Život mi je u opasnosti, u Srbiji će me ubiti!

03. 02. 2010. • 20:23 A. K.
Image
Bojan Gudurić
Bojan Gudurić će kroz deset dana biti izručen Hrvatskoj, rekao je za Index njegov banjalučki advokat Nenad Balaban iz čijih se riječi može naslutiti kako će Uskok u Guduriću dobiti još jednog svjedoka pokajnika!

"Priznao mi je da se boji za svoj život. Rekao mi je da strahuje da bi ga u Srbiji neko mogao ubiti", kaže Balaban.

Banjalučkog advokata upitali smo je li to razlog zbog kojeg Gudurić želi maksimalno poručiti izručenje u Hrvatskoj. "Ja samo ispunjavam njegove želje", kaže Balaban, ali priznaje da su razgovarali o mogućnosti da bi Gudurićev život u Srbiji mogao biti ugrožen. "Ja ne znam ko mu prijeti ili ko bi ga mogao ubiti, ali on je uvjeren da je u opasnosti", kaže nam Balaban.

Gudurić je od svog advokata zbog toga i tražio da mu osigura izručenje prema skraćenom postupku. Čini se da su uspjeli u toj namjeri. "Prema informacijama koje ja imam sa suda, ministar pravde BiH bi mogao već večeras dati suglasnost za izručenje", kaže Balaban. Bitan faktor ne bi trebao biti ni srpski zahtjev za izručenje. Naime, Hrvatska je prva zatražila Gudurićevo izručenje, a sud će uzeti u obzir i da je puno važnije njegovo prisustvo na suđenju za Pukanićevo ubojstvo od zahtjeva da ga pošalju u novosadski zatvor zbog razbojstava na koje je osuđen.

Prvi dan "suđenja stoljeća" u Zagrebu Gudurićev advokat nije želio komentarisati sa obzirom da, kako kaže, sve informacije koje ima je dobio iz medija.
dallton

#7192 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

safe zec susic ponovo sam u sesnaestercu - vidi morona kako fola prica o "stravicnom zlocinu" a onda kao prica o "srpskom odgovoru na sjeveru kosova" :lol:
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je povodom najavljenog referenduma u Republici Srpskoj da je prošlo vrijeme "zavrtanja ruku bilo kome u Srpskoj".

"Mi principijelno podržavamo Dejtonski sporazum i nećemo se mešati u unutrašnja pitanja BiH. Podržaćemo sve što je u skladu sa Ustavom BiH, ali ne bilo kakav korak ka razbijanju teritorijalne celovitosti. To je naša obaveza i međunarodna pozicija", rekao je Jeremić za Radio-televiziju Srbije.

Što se tiče usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, on je rekao da će o tome šta će pisati u njoj odlučiti poslaničke grupe, ali da će ona svakako biti usvojena, jer je veoma važna za odnose na zapadnom Balkanu.

"Činjenica je da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin i da treba da bude osuđen jer je ljaga na obrazu naroda", rekao je Jeremić.

On je podsjetio da je Međunarodni sud pravde u svojoj presudi za zločin počinjen u Srebrenici iskoristio formulaciju genocid i dodao da ima i onih koji su time zbunjeni, jer su sve žene i djeca tog strašnog masakra bili pošteđeni.

"Nisam stručan po tom pitanju, samo znam da stravičan zločin mora biti singularno osuđen sa što jasnijom porukom parlamenta Srbije. Naša je moralna dužnost da se prema tome odredimo", poručio je Jeremić.

Šef srpske diplomatije rekao je da je Srbija "iako to nekima nije prijatno", najveća u regionu, i da je geografsko središte regiona, pa njena liderska uloga nije dovedena u pitanje.

O prigovorima da Srbija koristi svaku priliku da ugrozi normalne odnose sa susjedima, šef srpske diplomatije rekao je da Srbija neće ostati ravnodušna na bilo koji korak koji narušava državne interese.

"Kada bi na bilo koji potez priznanja Kosova mi ostali bez reakcije, pokazali bismo da smo ostali bez svoje volje. Zato moramo imati jasno definisanu politiku za svaki korak eventualnog narušavanja našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Jeremić.

Što se tiče odnosa sa Crnom Gorom, Jeremić kaže da Beograd želi najbliže odnose, ali da ne može biti nijem na bilo kakav pokušaj urušavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

"Postoje tenzije i činićemo sve da ih otklonimo, a poneli smo se tako da građani Crne Gore u Srbiji ništa ne osete. Reagovali smo oštro diplomatskim sredstvima", naveo je Jeremić.

Kada su u pitanju odnosi sa Hrvatskom, on je rekao da je okretanje budućnosti cilj, ali da je Srbija, kada je riječ o tužbi za genocid koji je Hrvatska uputila Međunarodnom sudu pravde, i pored najbolje volje da se dogovori sa Zagrebom, napravila izbor i uputila kontratužbu.

"Mi treba da gradimo zajedničku budućnost u Evropi, da ti odnosi liče na odnose Nemačke i Francuske koje su dvojni motor Evrope ali isto tako, važno je i zbog budućih pokolenja da se zna ko je Francuska, a ko Nemačka", rekao je Jeremić.

On smatra da će predstojeća odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu o legalnosti samoproglašenja nezavisnosti Kosova i Metohija biti u korist Srbije.

"Odluka Suda će biti u našu korist, to jest da nije moguće jednostrano proglasiti secesiju od strane međunarodno priznate države protivno odlukama Savjeta bezbjednosti i demokratskom ustavu te zemlje", rekao je Jeremić.

O navodnoj mogućnosti "kosovske 'Oluje`", okrenute prema sjeveru Kosova, Jeremić je rekao da je Srbija oštro reagovala na najavu planova o kojima je govorio Piter Fejt i ocijenio da nema opasnosti od takvog scenarija, ali da će Beograd nastaviti da bude na oprezu.
a evo i odgovora, sudije sviraju ofsajd, igrac je prosao ali je ostao bez lopte
*** SPAM *** - Zapadne sile upozorile su Srbiju da više neće tolerisati njenu kampanju protiv zemalja koje su priznale Kosovo, prenio je novosadski "Dnevnik".

SAD, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija uputile su srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova diplomatske note u kojima su jasno stavile do znanja da neće trpjeti pokušaje narušavanja njihovog međunarodnog ugleda i uticaja provođenjem politike srpske diplomacije u slučaju Kosova.

"Do sada smo u velikoj mjeri tolerisali vanjsku politiku Srbije kad je riječ o Kosovu jer smo vjerovali da će s vremenom to pitanje biti skinuto sa dnevnog reda", pojasnio je neimenovani fudnkcioner jedne od tih država.

"Vjerovali smo kad nam je rečeno da su nastupi ministra Jeremića o Kosovu u cilju zaštite predsjednika Tadića od napada nacionalista u Srbiji. Vjerovali smo i kad nam je inicijativa u UN predstavljena kao način da se pitanje Kosova skine sa dnevnog reda. Međutim, Kosovo je i dalje glavna politička tema. Zato su pojedine članice EU odlučile unaprijed staviti do znanja Beogradu da više neće tolerisati da bilo ko iz Srbije ide po svijetu i pokušava poljuljati njihovu reputaciju i uticaj. Ne može niko na sastancima sa trećim državama optuživati članice EU i SAD da krše međunarodno pravo, a istovremeno težiti dobrim odnosima sa nama", prenosi novosadski list riječi svog neimenovanog sugovornika.

Izvor lista dodaje da Beograd ne trebao olako shvatiti činjenicu da iz EU još uvijek nema javnih, već samo vrlo uravnoteženih upozorenja, uglavnom diplomatskim kanalima ili na sastancima u četiri oka.

List podsjeća da su na posljednjem političkom dijalogu sa Srbijom, krajem januara u Bruxellesu, predstavnici EU poslali vrlo jasnu poruku da od Beograda očekuju "konstruktivniji pristup prema Kosovu".
dallton

#7193 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

kost_u_grlu wrote:
dallton wrote:tadic vec radi sve sto se trazi, ali sad odmah predati mladica ne bi bilo pametno - cekaj malo, a problem je sto poslije toga srbija vise nema sta dati, nema se vise cime cjenkati
Nije to pijaca pa da se cenkaju...

Ti sam priznajes da se ide tim putem, ne znam zasto sad uvodis tu pricu o cenkanju. Mladic u Hagu nista fakticki nece promeniti na terenu u Srbiji, mnogo je vaznije pitanje stava srpske vlasti prema Bosni, tu moze da se utice, i tu uocavam deal - naterajte Dodika da saradjuje i imacete otvorena sva vrata...
@hercegovac ti je dokazao da je sve to pijaca, sami tvoji gornji postovi to potvrdjuju...a za ovaj gornji tekst - evo surprise vijesti - nece oni traziti nikakvo natjeravanje dodika na bilo sta od srbije, vec ce samo dozvoliti dodi da radi sta god hoce, i tako je i najbolje = srbija vise ne moze uticati na to...nek se stvari razvijaju same od sebe
dallton

#7194 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Dok se u Srbiji još uvek vodi debata o rezoluciji o Srebrenici kojoj se kraj još uvek ne nazire, makedonsko Sobranije na sednici 4. februara usvaja rezoluciju o genocidu u Srebrenici, onakvu kakvu je usvojio i Evropski parlament 15. januara 2009.

Najavljeno usvajanje rezolucije je pozdravio potpredsednik delegacije Evropskog Parlamenta za Jugoistočnu Evropu i izvestioca za Srbiju Jelko Kacin.

“Iskreno pozdravljam najave da će makedonsko Sobranije na sednici 4. februara 2010 usvojiti rezoluciju o genocidu u Srebrenici i time manifestativno i zakonski osuditi ovaj najstrašniji zločin počinjen tokom ratova na tlu bivše Jugoslavije. Usvajanje rezolucije će predstavljati konačnu istorijsku poruku i civilizacijski dokaz o aktivnom doprinosu Makedonije ka formiranju zajedničkog evropskog pogleda na sve strahote ratova na Zapadnom Balkanu u 90-im godinama prošlog veka,”, saopštio je Kacin koji je dodao da će taj čin biti “doprinos ka regionalnoj stabilnosti i okrenutosti Makedonije novoj evropskoj politici koja vodi ka punom članstvu u Evropskoj uniji”.

“Pored očigledne pozitivne političke poruke koja će biti odaslata usvajanjem rezolucije, ovaj trenutak je značajan i kao znak, pa i dokaz da Sobranije može da preuzme i preuzima aktivniju i važniju ulogu u političkom životu Makedonije. To je pozitivan trend koji svedoči o jačanju demokratskih institucija u zemlji, koji treba jačati i nastaviti i u buduće”.
lijepo je ako nista simbolicno znati da u sirem okruzenju ima dosta civilizovanih zemalja...
Bosnolog

#7195 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

dallton wrote:
Dok se u Srbiji još uvek vodi debata o rezoluciji o Srebrenici kojoj se kraj još uvek ne nazire, makedonsko Sobranije na sednici 4. februara usvaja rezoluciju o genocidu u Srebrenici, onakvu kakvu je usvojio i Evropski parlament 15. januara 2009. :thumbup:
:thumbup: :bih:
Najavljeno usvajanje rezolucije je pozdravio potpredsednik delegacije Evropskog Parlamenta za Jugoistočnu Evropu i izvestioca za Srbiju Jelko Kacin.
:thumbup: :bih: Ovaj Kacin sve vise dokazuje da je jedan od boljih politicara regiona,iskreni prijtelj i lobista za istinu i pravdu pa time cije stavove treba cijeniti i respektovati,......

Iskreno pozdravljam najave da će makedonsko Sobranije na sednici 4. februara 2010 usvojiti rezoluciju o genocidu u Srebrenici i time manifestativno i zakonski osuditi ovaj najstrašniji zločin počinjen tokom ratova na tlu bivše Jugoslavije. Usvajanje rezolucije će predstavljati konačnu istorijsku poruku i civilizacijski dokaz o aktivnom doprinosu Makedonije ka formiranju zajedničkog evropskog pogleda na sve strahote ratova na Zapadnom Balkanu u 90-im godinama prošlog veka,”, saopštio je Kacin koji je dodao da će taj čin biti “doprinos ka regionalnoj stabilnosti i okrenutosti Makedonije novoj evropskoj politici koja vodi ka punom članstvu u Evropskoj uniji”.

“Pored očigledne pozitivne političke poruke koja će biti odaslata usvajanjem rezolucije, ovaj trenutak je značajan i kao znak, pa i dokaz da Sobranije može da preuzme i preuzima aktivniju i važniju ulogu u političkom životu Makedonije. To je pozitivan trend koji svedoči o jačanju demokratskih institucija u zemlji, koji treba jačati i nastaviti i u buduće”.
lijepo je ako nista simbolicno znati da u sirem okruzenju ima dosta civilizovanih zemalja...
Bravo za miroljubive i plemeite Makedonce koji su se pokazali civilizirani odmjreni i mudri a i njih su velesrbi imali u svom radaru Srboslavije do Tokija,....Povratise i svoju Makedonsku Pravoslavnu Crkvu,....MPC,.......Srbija preko Jeremije im zeli nauditi po potanju spornog imena sa Grcima a Srbija kao i uvijek pokazuje svoje prljavo i podlo lice kao i prema svima u okruzenju ukljucujuci CG ,.......Srbija ce ocito jos dugo biti najomrzenija zemlja u regionu koju su svi odbacili kao gubavo prase kako sami srbijanci vele,.........
King_1

#7196 Re: Desavanja u Srbiji

Post by King_1 »

Bosnolog wrote:
Bravo za miroljubive i plemeite Makedonce koji su se pokazali civilizirani odmjreni i mudri a i njih su velesrbi imali u svom radaru Srboslavije do Tokija,....Povratise i svoju Makedonsku Pravoslavnu Crkvu,....MPC,.......Srbija preko Jeremije im zeli nauditi po potanju spornog imena sa Grcima a Srbija kao i uvijek pokazuje svoje prljavo i podlo lice kao i prema svima u okruzenju ukljucujuci CG ,.......Srbija ce ocito jos dugo biti najomrzenija zemlja u regionu koju su svi odbacili kao gubavo prase kako sami srbijanci vele,.........
Au, koji su ovdje srbomrsci! Kakav bre radar Srboslavije, o čemu vi pričate. Umarate više tom pričom kako Srbija samo svaki dan čeka da pođe u usvajanje cijelog Balkana. Čuj, povratiše svoju MPC, a kada su oni to imali svoju crkvu?

Srbija se ponaša prema CG podlo, a Crnogorci najbrojniji studenti u Beogradu. Ima ih više po Srbiji nego u CG. Srbijancima uvode ekološke takse, a u Srbiju prelaze za minut bez ikakvih posebnih taksi. Ko je tu bezobrazan?
Bosnolog

#7197 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

King_1 wrote:
Bosnolog wrote:
Au, koji su ovdje srbomrsci! Kakav bre radar Srboslavije, o čemu vi pričate. Umarate više tom pričom kako Srbija samo svaki dan čeka da pođe u usvajanje cijelog Balkana. Čuj, povratiše svoju MPC, a kada su oni to imali svoju crkvu?

Srbija se ponaša prema CG podlo, a Crnogorci najbrojniji studenti u Beogradu. Ima ih više po Srbiji nego u CG. Srbijancima uvode ekološke takse, a u Srbiju prelaze za minut bez ikakvih posebnih taksi. Ko je tu bezobrazan?
Pricaj nam malo o ljubav moralu i cestitosti Srbije spram susjeda,.....Srbija je uvijek proizvodila svoje neprijatelje to je vjekovna hrana velikosrbizma ,.....od kosovara preko slovenaca da bi na kraju zavrsili sa iskoristenim mrkogorcima,a kako velesrbi priznaju druge i o kakvim zeljama vole da guslaju i mitolomanijom sluduju ovdje je sve receno http://www.youtube.com/watch?v=f_KZr1-5 ... re=related .......a u poslednje vrijeme i prema bosanskim pravoslavcima,to jest Srbima sa ovu stranu Drine iako se mnogi zele pokazati i dokazati istima kako su oni velesrbi ili supersrbi,.....otidi na velesrpske forume pa malo progledaj pa se uvjeri u hajku protiv tih o kojima pises ,.......Vidim da te boli sto je porazena i ponizena majcica u sukobu sa svima u regiji ,.....valjda je u njoj/Srbiji/ problem jer ako si sa svima u drustvo posvadan ili se tukao vljada je problem do tebe a ne problem u svima drugima ,..........MPC je ocito za tebe samo prelaznai privremena kategorija sto je sljedece da bugarska BPC postane SPC :mrgreen: ,......Makedonci imaju svoju crkvu ali ne za tebe i velesrbe,......kao i za novog Ireniju,ma vi bi i rusku preimenovali u velesrpsku,.....cesto puta cujem izraz srpaska nova godina ili srpski bozic :lol: :lol: :lol: ,....Valjda je ispravno pravoslavna nova godina ili ortodoksna :-) :-) ,....... :D
King_1

#7198 Re: Desavanja u Srbiji

Post by King_1 »

Bosnolog wrote:
Pricaj nam malo o ljubav moralu i cestitosti Srbije spram susjeda,.....Srbija je uvijek proizvodila svoje neprijatelje to je vjekovna hrana velikosrbizma ,.....od kosovara preko slovenaca da bi na kraju zavrsili sa iskoristenim mrkogorcima,a kako velesrbi priznaju druge i o kakvim zeljama vole da guslaju i mitolomanijom sluduju ovdje je sve receno http://www.youtube.com/watch?v=f_KZr1-5 ... re=related .......a u poslednje vrijeme i prema bosanskim pravoslavcima,to jest Srbima sa ovu stranu Drine iako se mnogi zele pokazati i dokazati istima kako su oni velesrbi ili supersrbi,.....otidi na velesrpske forume pa malo progledaj pa se uvjeri u hajku protiv tih o kojima pises ,.......Vidim da te boli sto je porazena i ponizena majcica u sukobu sa svima u regiji ,.....valjda je u njoj/Srbiji/ problem jer ako si sa svima u drustvo posvadan ili se tukao vljada je problem do tebe a ne problem u svima drugima ,..........MPC je ocito za tebe samo prelaznai privremena kategorija sto je sljedece da bugarska BPC postane SPC :mrgreen: ,......Makedonci imaju svoju crkvu ali ne za tebe i velesrbe,......kao i za novog Ireniju,ma vi bi i rusku preimenovali u velesrpsku,.....cesto puta cujem izraz srpaska nova godina ili srpski bozic :lol: :lol: :lol: ,....Valjda je ispravno pravoslavna nova godina ili ortodoksna :-) :-) ,....... :D
Kakvi Kosovari? Kosovari su ili Srbi, ili Albanci ili neka manjina. Ne postoje Kosovari kao narod. Nikada nije spominjano da Srbi imaju pretenzije na Sloveniju, ne znam gdje si to čuo. Nemoj se ti pozivati na neki video. Pa nisu svi Srbi sljedbenici Šešelja. Video snimci na dotičnom sajtu ne trebaju imati nikakvo mjerilo dostojnog materijala na ovom forumu. Svako može otići i postaviti video što nije stav jednog naroda nego pojedinca.

Ne znam zašto u sve miješate Bugarsku pravoslavnu crkvu i Rusku pravoslavnu crkvu, o tome je besmisleno pričati. MPC je raskolnička crkva i nije priznata od strane Pravoslavne crkve niti od strane i jedne pomjesne pravoslavne crkve. To je čini nedostojnim da uđe u pravoslavnu kanonsku zajednicu sa drugim crkvama koje su nosioci pravoslavlja.

Što se tiče izraza srpska nova godina itd. trebalo bi govoriti pravoslavna nova godina, ali eto ni sve pravoslavne crkve nemaju julijanski kalendar po kome je ova pravoslavna nova godina.
Bosnolog

#7199 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

King_1 wrote:
Bosnolog wrote:
Kakvi Kosovari? Kosovari su ili Srbi, ili Albanci ili neka manjina. Ne postoje Kosovari kao narod. Nikada nije spominjano da Srbi imaju pretenzije na Sloveniju, ne znam gdje si to čuo. Nemoj se ti pozivati na neki video. Pa nisu svi Srbi sljedbenici Šešelja. Video snimci na dotičnom sajtu ne trebaju imati nikakvo mjerilo dostojnog materijala na ovom forumu. Svako može otići i postaviti video što nije stav jednog naroda nego pojedinca.

Ne znam zašto u sve miješate Bugarsku pravoslavnu crkvu i Rusku pravoslavnu crkvu, o tome je besmisleno pričati. MPC je raskolnička crkva i nije priznata od strane Pravoslavne crkve niti od strane i jedne pomjesne pravoslavne crkve. To je čini nedostojnim da uđe u pravoslavnu kanonsku zajednicu sa drugim crkvama koje su nosioci pravoslavlja.

Što se tiče izraza srpska nova godina itd. trebalo bi govoriti pravoslavna nova godina, ali eto ni sve pravoslavne crkve nemaju julijanski kalendar po kome je ova pravoslavna nova godina.

Ma sve su to montaze i velesrpske zavjere izmisljotine i sciljem da se satanizuje miroljubiva velesrpska ideologija ,...... :D
Kosovari su svi koji zive u neovisnom Kosovu a vecinski su kosovski Albanci,......a kako bi se trebala zvati pravoslavna crkva u dzavi Makedoniji ,......pa vljada makeddonska pravoslavna Crkava a Srbi koji dolje zive imaju pravo da svoju crkvu zovu SPC isto vazi za crnogorsku pravoslavnu crkvu CPC i niko ne osporava Srbima u Crnoj Gori da imaju svoju SPC,.....kada ce te shvatiti da su to neovisne i medunarodno priznate drzave isto kao i Rusija,Bugarska i sve druge i kao takve jednake po svim pitanjima pa i pravima na vjeru i crkve kojima pripadajau,.....Ljudi se mole bogu na makedonskom,.......crnogorskom a ti bi sada makedoncima da se mole na srpskom ,.........ma hajde bre kako se treba zvati pravoslavna crkva u kojoj se bogu mole Makedonci ????????? :lol: :lol: :lol: da nije SPC bre,......,......a ti koji odlucuju o crkvma su isto tako svijesni da nemogu osporavati pravo ljudima na svoje drzavno etno nacionalne nazive kakve imaju isti ti koju su dali ime i ostalim ukljucujuci SPC,......nikako da progledate i vidite oko sebe da ima drugih i drugacijih od tebe,.... to sto ti zastupas i propovjedas se zove velesrbizam kroz crkvene naocale ,........
King_1

#7200 Re: Desavanja u Srbiji

Post by King_1 »

Bosnolog wrote:
Ma sve su to montaze i velesrpske zavjere izmisljotine i sciljem da se satanizuje miroljubiva velesrpska ideologija ,...... :D
Kosovari su svi koji zive u neovisnom Kosovu a vecinski su kosovski Albanci,......a kako bi se trebala zvati pravoslavna crkva u dzavi Makedoniji ,......pa vljada makeddonska pravoslavna Crkava a Srbi koji dolje zive imaju pravo da svoju crkvu zovu SPC isto vazi za crnogorsku pravoslavnu crkvu CPC i niko ne osporava Srbima u Crnoj Gori da imaju svoju SPC,.....kada ce te shvatiti da su to neovisne i medunarodno priznate drzave isto kao i Rusija,Bugarska i sve druge i kao takve jednake po svim pitanjima pa i pravima na vjeru i crkve kojima pripadajau,.....Ljudi se mole bogu na makedonskom,.......crnogorskom a ti bi sada makedoncima da se mole na srpskom ,.........ma hajde bre kako se treba zvati pravoslavna crkva u kojoj se bogu mole Makedonci ????????? :lol: :lol: :lol: da nije SPC bre,......,......a ti koji odlucuju o crkvma su isto tako svijesni da nemogu osporavati pravo ljudima na svoje drzavno etno nacionalne nazive kakve imaju isti ti koju su dali ime i ostalim ukljucujuci SPC,......nikako da progledate i vidite oko sebe da ima drugih i drugacijih od tebe,.... to sto ti zastupas i propovjedas se zove velesrbizam kroz crkvene naocale ,........
Očito je da ne poznaješ ustrojstvo Pravoslavne crkve i princip katoličnosti.

Pomjesne pravoslavne crkve se ne formiraju prema nacionalnom principu nego po teritorijalnom (osnivanje nacionalnih crkava je zabranjeno). Makedonska pravoslavna crkva mogla bi da koristi makedonski jezik budući da bi dobila status autonomne crkve. Crnogorska pravoslavna crkva je neozbiljna i to je jedno udruženje građana koje se predstavlja kao crkva i nema veliki broj pristalica. Skoro svi su vjernici Mitropolitije crnogorsko-primorske pod rukovodstvom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina gospodina Amfilohija. Crnogorsku pravoslavnu crkvu ne doživljavaju druge pravoslavne crkve kao problem i davno su odbacili bilo kakve pregovore sa njom, budući da je na nju bačeno proklestvo.

MPC ne može da dobije status autokefalne crkve jer joj taj status neće priznati druge patrijaršije i arhiepiskopije. Crkva ne može sama sebe proglasiti autokefalnom i ući u sastav Pravoslavne crkve tj. identifikovati se s Katoličanskom crkvom.
U Makedoniji je jedina priznata Pravoslavna ohridska arhiepiskopija koja je autonomna crkva, i nju priznaju sve druge pomjesne crkve. SPC poziva MPC da stupi u kanonsko jedinstvo sa Pravoslavnom ohridskom arhiepiskopijom, ali zbog velikog pritiska makedonskih vlasti i neželenja predstavnika MPC da stupe u razgovore, problem još stoji.
Post Reply