I kaže napravite nešto. Iako se slažem da je ovo smijurija od zelene ''oaze'' to ipak ne bi trebalo nikome da daa za pravo da uništava. Pogledajte, neko je ostavi flašu pive u saksiji, a kanta za smeće udaljena ni puna 3 metra!So What! wrote:
![]()
Sarajevo Construction
- alibaba_i_30_godina
#7176 Re: Sarajevo Construction
- drug_profi
#7177 Re: Sarajevo Construction
Lijepo dok je ovako. Ali do ljeta ce ovo u saksijama biti samo ruglo. A ako ima ikakav nacin da se autom udje, uci ce se...
- insaneinthebrain
#7178 Re: Sarajevo Construction
to je neko posadio pivualibaba_i_30_godina wrote:I kaže napravite nešto. Iako se slažem da je ovo smijurija od zelene ''oaze'' to ipak ne bi trebalo nikome da daa za pravo da uništava. Pogledajte, neko je ostavi flašu pive u saksiji, a kanta za smeće udaljena ni puna 3 metra!So What! wrote:
![]()
![]()
-
BadBoy
#7179 Re: Sarajevo Construction
Meni park lijepo izgleda, ali koliko se ja sjećam, uopšte ne izgleda kao ono idejno rješenje što je predložio onaj student...
-
dzipalo
#7180 Re: Sarajevo Construction
Meni iskreno Veneto ima najbolje stanove od svih zgrada koje su ondje napravljene, najbolji raspored soba, itd. samo mi je malo problem sto gleda na GRAS i sto ce non-stop biti buka od tramvaja (ona skretanja pa kad krene da skripi to je ludilo). To sa restoranom je super stvar ako je istina.made_in_sarajevo wrote:Valjda lamela c i b. Mozda ce i na lameli A biti jer ne znam kolika je velicina poslovnog prostora gdje treba restoran biti.perfect_guy wrote:koji dio će onda zauzimati penthausi?made_in_sarajevo wrote:Ne znam jel ko pisao, izgleda da ce biti restoran na 11 spratu u Venetu, strana koja gleda na glavnu ulicu
Lamela c gleda na dzemala bijedica, lamela B na gras i lamela A na glavnu. Mislim da dio C i A isto gledaju na gras. Ovo otprilike govorim, ali lamele su ovako poredane, to jest tri ulaza
- holowey
#7181 Re: Sarajevo Construction
ne kontam poentu stabala u saksijamaalibaba_i_30_godina wrote:I kaže napravite nešto. Iako se slažem da je ovo smijurija od zelene ''oaze'' to ipak ne bi trebalo nikome da daa za pravo da uništava. Pogledajte, neko je ostavi flašu pive u saksiji, a kanta za smeće udaljena ni puna 3 metra!So What! wrote:
![]()
![]()
privremeno postavljena?
-
elk
#7182 Re: Sarajevo Construction
Jel ono krusovice vampas?
- Thorgerson
#7183 Re: Sarajevo Construction
Meni ovo izgleda isto kao da su sve afaltirali i kupili onaj jeftini zeleni etison i zalijepili ga. Ionako malen trg su ogranicili ovim betonskim saksijama, koje ni na sta ne lice
Ova trava ce biti samo tako izgazana. Kad krenu kise, snijeg, lutalice, ptice, ljudi gazati po tome, zemlje ce biti svugdje.
Ili su je trebali dici malo iznad, ili je ogranicti na nek inacin ili je nikako ne postavljati. I zasto su se popisali po idejnom rjesenju kojeg su kao izabrali?

Trebali su poplocati sve, u jednom dijelu napraviti manju oazu, malo zemlje i trave izdici i ograniciti zidicem i to je to. Uostalom, tako je slicno kolko vidim i u idejnom.
Trebalo je sve poplocati isto onako kao kod narodnog i onda u dogledno vrijeme spojiti ta dva trga, kao sto je i planirano. Ovo je samo bacanje para.
Mislim bolje je nego parking, mada mi ovo izgleda kao malo bolje uredjeni parking.
Ova trava ce biti samo tako izgazana. Kad krenu kise, snijeg, lutalice, ptice, ljudi gazati po tome, zemlje ce biti svugdje.

Trebali su poplocati sve, u jednom dijelu napraviti manju oazu, malo zemlje i trave izdici i ograniciti zidicem i to je to. Uostalom, tako je slicno kolko vidim i u idejnom.
Trebalo je sve poplocati isto onako kao kod narodnog i onda u dogledno vrijeme spojiti ta dva trga, kao sto je i planirano. Ovo je samo bacanje para.
Mislim bolje je nego parking, mada mi ovo izgleda kao malo bolje uredjeni parking.
- dingosp0
#7184 Re: Sarajevo Construction
Thorgerson wrote:Meni ovo izgleda isto kao da su sve afaltirali i kupili onaj jeftini zeleni etison i zalijepili ga. Ionako malen trg su ogranicili ovim betonskim saksijama, koje ni na sta ne lice![]()
Ova trava ce biti samo tako izgazana. Kad krenu kise, snijeg, lutalice, ptice, ljudi gazati po tome, zemlje ce biti svugdje.Ili su je trebali dici malo iznad, ili je ogranicti na nek inacin ili je nikako ne postavljati. I zasto su se popisali po idejnom rjesenju kojeg su kao izabrali?
ovo ce za godinu dana sve biti porazbijano, bolja opcija je bila ploce, klupe, i zeleni pojas samo oko posadenog zelenila a ne nikako da ljudi hodaju po travi..
- Logovan
#7185 Re: Sarajevo Construction
Majke mi, ja se ne mogu pomiriti da su ovako loše uradili. CENTAR grada i ovakav trg dobijemo.
- Logovan
#7187 Re: Sarajevo Construction
Ovo boja koja se koristi za ceste, horizontalnu signalizaciju.

-
Nivelacija
#7188 Re: Sarajevo Construction
thekupus wrote:evo linija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Logovan
#7190 Re: Sarajevo Construction
Ružno izgleda. Možda je bolje uživo.

-
BadBoy
#7191 Re: Sarajevo Construction
E svašta. Pa izbrisat će se za 2 mjeseca.
Od početka podržavam ovaj projekat, svidjelo mi se i idejno rješenje bilo, ali je realizacija zaista loša...
Od početka podržavam ovaj projekat, svidjelo mi se i idejno rješenje bilo, ali je realizacija zaista loša...
- alibaba_i_30_godina
#7192 Re: Sarajevo Construction
'nači Bože!
Bolje bi nas zajedno 5-6 sa ovog foruma uradilo posao i kako je prvobitno zamišljeno, nego ovaj izvođač radova.
Bolje bi nas zajedno 5-6 sa ovog foruma uradilo posao i kako je prvobitno zamišljeno, nego ovaj izvođač radova.
-
al-em
#7193 Re: Sarajevo Construction
Zbog opterecenja od automobila, valjda ih ovdje ne bi trebalo biti.bitanga_sa_otesa wrote:ma koje kocke,gdje god su ih stavili za godinu se proklackaju i poispadaju,asfalt je najbolja opcija.
U svakom slucaju je pozitivno sto su ukinuli parking na ovom mjestu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7194 Re: Sarajevo Construction
trotoar u titovoj je bas opterecen automobilima...al-em wrote: Zbog opterecenja od automobila, valjda ih ovdje ne bi trebalo biti.
-
BadBoy
#7195 Re: Sarajevo Construction
Jesi ikada hodao Ferhadijom i Titovom ujutro oko 8-9? Kakav autoput, kolika je frekvencija auta i dostavljača. Neko jutro je pravi pravcati traffic jam bio, zaglavili se i nisu se mogli mimoići.bitanga_sa_otesa wrote:trotoar u titovoj je bas opterecen automobilima...al-em wrote: Zbog opterecenja od automobila, valjda ih ovdje ne bi trebalo biti.
- bitanga_sa_otesa
#7196 Re: Sarajevo Construction
ne ustajem ja tako ranoBadBoy wrote:
Jesi ikada hodao Ferhadijom i Titovom ujutro oko 8-9?
- славянин
#7197 Re: Sarajevo Construction
Mislim da se ni u Becu ne odrzava setaliste kao u ferhadiji i titovoj, svake 2 godine zamjena kompletbitanga_sa_otesa wrote:trotoar u titovoj je bas opterecen automobilima...al-em wrote: Zbog opterecenja od automobila, valjda ih ovdje ne bi trebalo biti.
- Haris.ba
#7198 Re: Sarajevo Construction
Ja bas gledao kako se postavljaju ploce u Becu u njihovoj glavnoj dzadi.
Razlika u odnosu na nas jeste sto se tampon ljudski nabije prvo valjkom pa onom rucnom masinom, a kocke su debele izmedju 15 i 20 cm.
Oko sahtova se prvo betonira, pa onda stavljaju ploce.
Kamioni veliki sa pijeskom vozili tuda. I nista se nije olabavilo.
Razlika u odnosu na nas jeste sto se tampon ljudski nabije prvo valjkom pa onom rucnom masinom, a kocke su debele izmedju 15 i 20 cm.
- славянин
#7199 Re: Sarajevo Construction
Jes al oni prave da potraje a kod nas prave da se neko opet za 2 godine moze ugraditi- znaci u jednom mandatu 2 ugradaHaris.ba wrote:Ja bas gledao kako se postavljaju ploce u Becu u njihovoj glavnoj dzadi.
- bitanga_sa_otesa
#7200 Re: Sarajevo Construction
o tome i pisemславянин wrote: svake 2 godine zamjena komplet