W0rM wrote:Kikibombona wrote:
Jedan arapski filozof je rekao, parafraziram: 'trudimo se u nasoj zemlji uspostaviti serijat, pa kada konacno u tome uspijemo, odlazimo u nevjernicke zemlje u potrazi za boljim zivotom'.
Isto tako mi, zestoko se bunimo protiv homoseksualaca, a onda odemo u zemlje gdje su parade normalne stvar i gdje homoseksualci uzivaju sva prava.
Jest, al' moras shvatiti da su te zemlje isle nekim redom, dok su dosli do jge pitanja, tipa ,ekonomija, socijalna zastita itd, a ne ko kod nas prvo ovo, pa cemo se kasnije ekonomijom baviti

.
I da mi idemo tamo jer je generalno bolje kvalitetom zivota i uredjenije nego kod nas, isto kao kad i ti ulazis u tudju kucu, red je da se postuje domacin i pravila koja je on postavio tu.
Ljudi se bore za svoja prava i svaka im cast na tome.
Kako bi se ti osjecao da ne smijes predstaviti svoju djevojku/zenu? Kako bi se osjecao da moras kriti svoju seksualnu orjentaciju? Kako bi se osjecao da moras zivjeti odvojeno od partnera da ne bi osjetio pritisak drustva? Kako bi se osjecao da te ljudi ogovaraju, da okrecu glavu od tebe, da te nipodastavaju i vrijedjaju?
Kako se osjeca djevojka homoseksualne orjentacije koju porodica i drustvo pitaju zasto se ne uda, sta vise ceka, vrijeme joj prolazi, a ona ne smije reci da je lezbejka? Cijeli zivot se kriti i strijepiti.
Da li imas srce za te ljude, da osjetis njihove probleme i bol? Ja ne znam kako bih podnio takav status u drustvu. Lijepo je biti cijenjen i voljen od ljudi. Ne mogu zamisliti koliko je tesko biti prezren i odbacen zato sto si drugaciji.
...
Kada je u pitanju sloboda, tu strpljenja i cekanja nema. Meni nema nista prece od slobode i dostojanstva. Ako to izgubim, ako mi neko ogranici, kako cu zivjeti??
...
Meni je homoseksualni cin gadljiv. Cak ni varijanta da dvije zene za mene nije privlacna. Medjutim, smatram da je moja civilizacijska obaveza da branim pravo svakom covjeku na slabodu.
I to radim javno. Posto je ovo aktuelna tema pred vecim brojem ljudi sam iskazao otvorenu podrsku borbi LGBT osoba za elementarna ljudska prava. Osjecam da sam nekim ljudima makar smeksao stavove. I to je uspjeh.