Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zrakomlat

#7177 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

славянин wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:uhapsilo hin i poceralo na put za vucjak a niko ne pita jesul ostavili dugove, jel placena kirija itd :cry:
Ne brini 2-3 noci eto njih nazad kod kuce :D
Optimistično. Čuj 2-3 noći :-D
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dok-pol ... ook+status
escobar__

#7178 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Stoka.
vjesticanametli

#7179 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Zica zakon ogradi i nema nikud....a fuj jebo ih otac
swanfilter

#7180 Re: Migranti u BiH

Post by swanfilter »

Kada sam ja govorio da im treba laganom represijom pokazati. Inace bahatost ...

Nastavi li se ovako, bice i proljeca ovdje. Samo polako ...
славянин

#7181 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

swanfilter wrote:Kada sam ja govorio da im treba laganom represijom pokazati. Inace bahatost ...

Pa ja jedno za 9 mjeseci opet ce proljece :D :skoljka:
zrakomlat

#7182 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

славянин wrote:
swanfilter wrote:Kada sam ja govorio da im treba laganom represijom pokazati. Inace bahatost ...

Pa ja jedno za 9 mjeseci opet ce proljece :D :skoljka:
I FMA, free migrant army :D
insomnia78

#7183 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ma ne jebu ovi to. Njima je u cilju samo mackanje
swanfilter

#7184 Re: Migranti u BiH

Post by swanfilter »

Trenutno ne, al ima vakta. Naprijed tesko, nazad samo u tabutu. Juce letva, danas pistolj, a kroz koju godinu ...
CPT

#7185 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:
CPT wrote:
Bilo je vise puta u ovoj temi. Zadnji put nekih 30 stranica nazad. Ako te bas toliko zanima sigurno ces pronaci. Ili u Googlu ukucaj. Ako je to takva misterije odakle se onda izvlaci statistika o isilu, o muskaricma, o mladicim, ajfonima, itd? :roll:
Dakle ne znas samo nagadjas. Statistika dakle ne postoji ili postoji pa ne ide tebi u korist cim je ne stavljas ovdje. De zaljepi ti jos koju sliku zene u moru muskih izbjeglica...
Dakle, moram ti crtati? Znam, cak i ja sam tu statistuku vec objavio na jednoj od 280 stranica. Jedan od forumasa je statistuku objavio prije nekih 30 stranica. Znaci hoces znati sam pronaci ili da ti napravi tutorial?
CPT

#7186 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Ljepo su ih ispostovali gore :lol:
”Vučjak predstavlja značajan zdravstveni i sigurnosni rizik i trenutno nije opremljen za smještaj migranta i izbjeglica po međunarodnim standardima. Područje je smješteno blizu minskih polja. Postoji i velika opasnost od požara ili eksplozije zbog mogućeg prisustva metana koji se nalazi ispod zemlje s obzirom da je na ovoj lokaciji nekada bila deponija. Dok ova dva rizika ne eliminišu nadležne vlasti ovo mjesto je neprikladno za stanovanje ljudi", kazali su iz UN-a.

Istakli su na lokaciji Vučjak još uvijek nema sanitarnih čvorova, pitke vode i struje zbog čega nije prihvatljivo da migranti tu borave.
Znaju da ta lokacija odbijena in da nece dobiti financiranja i opet ... :roll:
славянин

#7187 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Ljepo su ih ispostovali gore :lol:
”Vučjak predstavlja značajan zdravstveni i sigurnosni rizik i trenutno nije opremljen za smještaj migranta i izbjeglica po međunarodnim standardima. Područje je smješteno blizu minskih polja. Postoji i velika opasnost od požara ili eksplozije zbog mogućeg prisustva metana koji se nalazi ispod zemlje s obzirom da je na ovoj lokaciji nekada bila deponija. Dok ova dva rizika ne eliminišu nadležne vlasti ovo mjesto je neprikladno za stanovanje ljudi", kazali su iz UN-a.

Istakli su na lokaciji Vučjak još uvijek nema sanitarnih čvorova, pitke vode i struje zbog čega nije prihvatljivo da migranti tu borave.
Znaju da ta lokacija odbijena in da nece dobiti financiranja i opet ... :roll:
Pa tu lokaciju su stavili nebi li ovi smugnuli preko grane (ti si i predlagao tako nesto) - ali Hrvati se zalili i evropa fljas nama.A ovi jos krenuli nazad u bihac... Hrvatska policija ih bije kako stigne tako da su zaglavili tj. oni jadnici u Krajini poslje rata pred vratima zatekose sada rat i po kucama.
CPT

#7188 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

славянин wrote:Pa tu lokaciju su stavili nebi li ovi smugnuli preko grane (ti si i predlagao tako nesto) - ali Hrvati se zalili i evropa fljas nama.A ovi jos krenuli nazad u bihac... Hrvatska policija ih bije kako stigne tako da su zaglavili tj. oni jadnici u Krajini poslje rata pred vratima zatekose sada rat i po kucama.
Ne, nisam ja predlagao tako nesto. Samo ... moze uraditi ovako nesto. Postaviti satore uz granicu i eto zavrsen posao. I to tako ocigledno :roll: Cak sam i rekao da se ne radi to u B. Petrovcu jer su bile slicne glupe ideje.
славянин

#7189 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Pa tu lokaciju su stavili nebi li ovi smugnuli preko grane (ti si i predlagao tako nesto) - ali Hrvati se zalili i evropa fljas nama.A ovi jos krenuli nazad u bihac... Hrvatska policija ih bije kako stigne tako da su zaglavili tj. oni jadnici u Krajini poslje rata pred vratima zatekose sada rat i po kucama.
Ne, nisam ja predlagao tako nesto. Samo ... moze uraditi ovako nesto. Postaviti satore uz granicu i eto zavrsen posao. I to tako ocigledno :roll: Cak sam i rekao da se ne radi to u B. Petrovcu jer su bile slicne glupe ideje.
Pa to su i uradili samo sto je EU rekla odmaknite ih malo dalje od granice. :lol:
CPT

#7190 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Pa to su i uradili samo sto je EU rekla odmaknite ih malo dalje od granice. :lol:
Ne, nisu to uradili. Ako ne kontas sta i kako provjeri kako su to uradili Srbi ili Slovenci. Mozda prodaju plan? :roll:
славянин

#7191 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote:
Ne, nisu to uradili. Ako ne kontas sta i kako provjeri kako su to uradili Srbi ili Slovenci. Mozda prodaju plan? :roll:
Ja bi prije da nam Hrvati prodaju plan i da ga primjenimo na drini - jer ovi NGO "planovi" tipa - zatekao ih u kuci - ma jadni oni usli da se okupaju mi i nisu bas nesto .. :lol:
insomnia78

#7192 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Kae nova lokacija
Image
Ovo da se osjecaju ko kod kuce
славянин

#7193 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Kae nova lokacija
Image
Ovo da se osjecaju ko kod kuce
Djaba su trosili gorivo :D eto njih nazad da se brckaju u sani :D
Kejn

#7194 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
Kejn wrote:
CPT wrote:
Bilo je vise puta u ovoj temi. Zadnji put nekih 30 stranica nazad. Ako te bas toliko zanima sigurno ces pronaci. Ili u Googlu ukucaj. Ako je to takva misterije odakle se onda izvlaci statistika o isilu, o muskaricma, o mladicim, ajfonima, itd? :roll:
Dakle ne znas samo nagadjas. Statistika dakle ne postoji ili postoji pa ne ide tebi u korist cim je ne stavljas ovdje. De zaljepi ti jos koju sliku zene u moru muskih izbjeglica...
Dakle, moram ti crtati? Znam, cak i ja sam tu statistuku vec objavio na jednoj od 280 stranica. Jedan od forumasa je statistuku objavio prije nekih 30 stranica. Znaci hoces znati sam pronaci ili da ti napravi tutorial?
Haj mojne tisra. Nemas statistiku vec ovdje lafo stavljas slike par djevojcica kako bi dokazo da medju izbjeglicama ima i zena. A ono preko 90 % vojnosposobni muskarci.
CPT

#7195 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:Haj mojne tisra. Nemas statistiku vec ovdje lafo stavljas slike par djevojcica kako bi dokazo da medju izbjeglicama ima i zena. A ono preko 90 % vojnosposobni muskarci.
Ono kad ti je Google misterija u 2019...
https://www.unicef.org/eca/emergencies/ ... t-children

https://data2.unhcr.org/en/situations/m ... 1560543721
Kejn

#7196 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
Kejn wrote:Haj mojne tisra. Nemas statistiku vec ovdje lafo stavljas slike par djevojcica kako bi dokazo da medju izbjeglicama ima i zena. A ono preko 90 % vojnosposobni muskarci.

I sta sa ova dva linka? Sta si ovim dokazao. Gdje ti je ovdje statistika koliko je muskih a koliko zenskih migranata uslo u BiH. Dakle nadji pasos quoataj ga ovdje i ispod stavi link. Tako se dokazuje argument
Bloo
Globalna šefica

#7197 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

Image
Veći omjer muškaraca nego žena.
U Španiju samo očevi došli?
CPT

#7199 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:
CPT wrote:

I sta sa ova dva linka? Sta si ovim dokazao. Gdje ti je ovdje statistika koliko je muskih a koliko zenskih migranata uslo u BiH. Dakle nadji pasos quoataj ga ovdje i ispod stavi link. Tako se dokazuje argument
Ili mozda neko selo u BiH? Na linkovima imas statistiku za citavu Evropu. Ljudi u BIH ne padaju ne padaju sa Marsa vec dolaze iz tj. prek Grcke. STatistiku za Grcku ces naci pod "Greece" na prvom linku.

Navedenog nema veze sa azilom ili pravom na azil. Usput kako se ta prica o "90 % vojnosposobni muskarci" uklapa sa pricom da uopste ne dolaze iz "ratnih" drzava. Ako vec pricas o "vojno sposbnim muskarcima" onda znas da automatski priznajes da imajo pravo na zastitu tj. azil? Ili si nesto pobrkao?
CPT

#7200 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Bloo wrote:Image
Veći omjer muškaraca nego žena.
U Španiju samo očevi došli?
Cudno da opasnijim putevima ima vise muskaraca, bas cudno...
Locked