Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
detroit-mercy

#7176 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Kolinda wrote: 27/02/2020 20:27
Novak20 wrote: 27/02/2020 19:27
detroit-mercy wrote: 27/02/2020 17:42
A karnevaldzije su mi fakat visoko osvijestene osobe koje kroz karnevalska spaljivanja iskazuju svoje vidjenje svijeta oko njih, pa spali Merona, spali Komsica, sudije/tuzioce suda u Hagu, Mlinarevicku (ko je jebe uzgred), gayeve ali nikada nikog iz reda tajkuna koji su ih ojadili, ratnih zlocinaca, kojekakvih desnicara, onih sto jebase Aluminij i slicno :mrgreen:.
Nije na maškarama da budu visoko osvještene osobe. Na njima je da se za.ebavaju sa onima koji misle da to jesu.
Svake godine iznova ovoj glasnoj većini netko treba pojasniti što su maškare što su poklade i što je pokladno vrijeme, u Hrvatskoj svaki grad daje ključeva maškarama da upravljaju gradom u pokladno vrijeme, sigurno to znači da maškare upravljaju proračunom i urbanizmom :lol: . Mislim razumijem ja tebe da pokušavaš pojasniti što to znači i što predstavlja ali onaj tko želi će shvatiti za sekundu ali oni koji ne žele jednostavno samo koriste situaciju da još jače pljunu na one koje mrze a to su u ovom slučaju Hrvati.
Ode ti predaleko sa tom pricom o mraznji :skoljka:, mogu da se mrze politike, mogu da se mrze pojedinci ali da neko nekoga mrzi sam zato sto je Hrvat ili Hrvate generalno :-).
Podsjecas me na jednom kad sam bio u Srbiji i lik me pita, sto Amerikanci mrze Srbe :roll:. Reko, jarane prosjecan Amerikanc cim se ujutro probudi povice, mrzim Srbe i tako zapocinje dan :mrgreen: .
detroit-mercy

#7177 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Point. wrote: 28/02/2020 12:12
LBVIEW wrote: 28/02/2020 10:37
Point. wrote: 28/02/2020 09:37 Kakva je to bolesna tradicija u latina da se spaljuju lutke sa likovima živih osoba? Kakve budaletine mati draga.
Jebo majku, k'o da su stovatelji kakvog woodo kulta, a ne predzidje krscanstva. :D
Majke mi, tog nema viša ni u zabačenim pripizdinama na Haitiju ili negdje po Africi. I ono bi nešto o evropskim vrijednostima.
U Bajernu lik zalazi po kucama, nesto kao djed mraz sa motkacom i scares the shit out of kids :mrgreen:. Prema tome odvadi malo :mrgreen:
Sanjarko

#7178 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Kad su svojevremeno tokom izborne kampanje nosale Komsiceve pristalice transparent ne znam tacno kako je isao ali nesto "zabijamo joj...", to je protumaceno tako da aka: "Turci" ili "Poturice", hoce KGK da nabiju na kolac.

:lol:
Kolinda

#7179 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Sanjarko wrote: 28/02/2020 15:01 Kad su svojevremeno tokom izborne kampanje nosale Komsiceve pristalice transparent ne znam tacno kako je isao ali nesto "zabijamo joj...", to je protumaceno tako da aka: "Turci" ili "Poturice", hoce KGK da nabiju na kolac.

U sridu, ko prstom i govn...s čim ti paralele povlačiš :skoljka:
Kolinda

#7180 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

detroit-mercy wrote: 28/02/2020 14:52
Novak20 wrote: 27/02/2020 19:27

Nije na maškarama da budu visoko osvještene osobe. Na njima je da se za.ebavaju sa onima koji misle da to jesu.
Svake godine iznova ovoj glasnoj većini netko treba pojasniti što su maškare što su poklade i što je pokladno vrijeme, u Hrvatskoj svaki grad daje ključeva maškarama da upravljaju gradom u pokladno vrijeme, sigurno to znači da maškare upravljaju proračunom i urbanizmom :lol: . Mislim razumijem ja tebe da pokušavaš pojasniti što to znači i što predstavlja ali onaj tko želi će shvatiti za sekundu ali oni koji ne žele jednostavno samo koriste situaciju da još jače pljunu na one koje mrze a to su u ovom slučaju Hrvati.
Ode ti predaleko sa tom pricom o mraznji :skoljka:, mogu da se mrze politike, mogu da se mrze pojedinci ali da neko nekoga mrzi sam zato sto je Hrvat ili Hrvate generalno :-).
Podsjecas me na jednom kad sam bio u Srbiji i lik me pita, sto Amerikanci mrze Srbe :roll:. Reko, jarane prosjecan Amerikanc cim se ujutro probudi povice, mrzim Srbe i tako zapocinje dan :mrgreen: .
99% onih što su glasali za Komšića mrze Hrvate odnosno glasaju ili iz mržnje ili radi toga da se "šukne" Hrvatima...
detroit-mercy

#7181 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Kolinda wrote: 28/02/2020 15:17

99% onih što su glasali za Komšića mrze Hrvate odnosno glasaju ili iz mržnje ili radi toga da se "šukne" Hrvatima...
Nije tacno, 99% onih sto glasaju za Komsica su glasali zato sto u njemu vide nekog ko ce stati u zastitu drzave a u Covicu vide nekoga ko sa Miletom radi na razgradnji drzave. Ja ne bih ulazio u to koliko sad Komso stvarno stiti drzavu ali dovoljno je da kaze, svako ko se usudi dirnuti u BIH dobiti ce po prstima :mrgreen:. Samo ta mu donese 100 hiljada glasova.
Vjeruj me da Covke uradi par ovakvih spektakularnih poteza, odjebe glasno Mileta, zaprijeti onima koji bi da diraju u drzavu da bi Komisc samo po sebi izgubio masu glasova ili ucinio izbore za hrvatskog clana predsjednistva ne tako bitnim u ocima te populacije. Ovako, Covketovo javljanje iz stolnog je samo nabacilo na volej Komsi.
Sad ako milis da se ide na to da se sukne Hrvatima, ne bih reako, prije par godina onaj Raguz je poceo da daje malo drzavotvornije izjave i stekao prilicnu popularnost u bosnjackom javnom mjenju, sto ti opet govori da ako Bosnjaci vide u Raguzu nekog ko ce stati na branik domovine oni ce iskoristi tu mogucnost da ga podrze. Opet ne da bi suknuli Hrvatima vec da bi sa te strane bili osigurani od onih koji bi da "razgrade" drzavu. Sad ja ti ovo pricam sa nivoa obicnog glasaca/covjeka i kao on vidi tu situaciju, kako politicke elite vide ovu mogucnost je drugi par opanaka.
Citav ovaj igrokaz Covketa sa Miletom, posjete Beogradu, Moskvi, zajednicke izjave o ustavnom sudu i slicno samo dodatno nabacuju Komsi ili nekom ala Komsi, mada u isto vrijeme ni Covketu nije lose. Iskreno, imam osjecaj da Covketa boli kurko za presjednistvom, presjednistvo je samo izgovor da homogenizira stado i ostane neprikosnoveni lider mada ima dovoljno fermana da mu Hrvati/glasacka baza skine glavu (politicku). Ali dobro je ovako dok se prejebavamo oko izbornog zakona, clana predsjednistva a resoursi/ministarstva/funkcije se popunjavaju lijevo i desno :mrgreen: .
Sanjarko

#7182 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Kolinda wrote: 28/02/2020 15:15
Sanjarko wrote: 28/02/2020 15:01 Kad su svojevremeno tokom izborne kampanje nosale Komsiceve pristalice transparent ne znam tacno kako je isao ali nesto "zabijamo joj...", to je protumaceno tako da aka: "Turci" ili "Poturice", hoce KGK da nabiju na kolac.

U sridu, ko prstom i govn...s čim ti paralele povlačiš :skoljka:
Pa sa ovim paljenjem lutki na maskarama. Kad su nosali ove transparente to drvlje kamenje u komentarima nekih pojedinaca na index.hr da je zele na kolac nabiti i sl. A ono na transparentu pisalo nesto: "glogov kolac, joj zabijamo, do j*ja", tako nesto.

Ako je to sve sala, onda je i ovaj transparent bio saljiv.
tandmand

#7183 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

Kolinda wrote: 28/02/2020 15:17 99% onih što su glasali za Komšića mrze Hrvate odnosno glasaju ili iz mržnje ili radi toga da se "šukne" Hrvatima...
Ma nema tu nekih emocija prema Hrvatima, već se više išlo nato da u Predsjedništvu ne sjede dva pravoslavna lidera, koja će raditi na uništavanju Bosne i Hercegovine.
Kolinda

#7184 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Božidar Bata Puljić: Nismo zapalili lutku Martine, naša je imala fakultetsku diplomu
28. veljače 2020.14 komentara

Božidar Bata Puljić skoro 20 godina organizira karneval u mostarskom naselju Centar 2.
Ovogodišnji, na kojem je zapaljena Bukača Huzurpator, lik koji asocira na Martinu Mlinarević, postao je regionalna vijest.

Oglasili su se svi, uključujući i veleposlanicu Mlinarević. Samo Puljić nije puno pričao.

Novinari portala Pogled.ba razgovarali su s njim.

Bata, izgleda da samo vi i Milorad Dodik možete napraviti velike krize u BiH…

Dodik ima poziciju da bude problem, ja nemam. Naš karneval nije problem, ali netko je od obične zabave za naše sugrađane, koju radimo skoro 20 godina, napravio priču koja nema veze s stvarnim svijetom. To samo govori u kojem svijetu žive oni.

Zašto ste zapalili Martinu Mlinarević?

Nismo…

Nego?

Mi smo zapalili lutku s fakultetskom diplomom.

Koliko znam, Martina Mlinarević nema fakultetsku diplomu, tako da je odmah isključeno da se radi o njoj.

Koga ste zapalili?

Zapalili smo Bukaču Huzurpator, lik koji narod čiji je dio godina vrijeđa i pravi sebe žrtvom kako bi bez potrebnih kompetencija došla do određenih visokih dužnosti.

Ali to neodoljivo podsjeća na Martinu Mlinarević…

Očito se spomenuta pronašla u našoj priči i u biti se razotkrila u cijelosti. Ovo je izgleda najveći problem u državi. Oni izmišljaju probleme kojima oni mogu upravljati. Ti ljudi pričaju samo o problemima na kojima mogu dobiti poneki politički poen. I ono što možda najviše bode oči jest činjenica da stalno sebe predstavljaju kao žrtvu, a u stvarnosti vrše nasilje nad drugima.

Mnogi su reagirali? Jesu reakcije došle do vas?

Možete misliti kakva je država kada njezin član Predsjedništva priča o karnevalu u jednoj ulici i priča kako ćemo možda u budućnosti paliti žive ljude? Apsolutna paranoja. Na našem karnevalu su ljudi svih staleža, vjera, nacionalnosti, pa i boja kože. I taj Komšić će svima nama objasniti kako je to nacionalistička priča. Ona je ugrožena, on je ugrožen, a svi drpaju plaću 5-6 tisuća od ove države. I ja sam žrtva, pa se ne krivim po medijima svaki dan. Uđem u trgovinu, dijete mi kaže da nemam nogu. I što sada? Ne krivim se po Facebooku ni kada se javno šale na račun moga hendikepa. A netko na hendikepu gradi karijeru već godinama i sve koji ne misle kao ona predstavlja kao građane drugog reda. I sada je nekome čudno kada se netko na satiričan način pobuni protiv toga.

Kažu da iza ovoga ima i nekih drugih vaših ambicija. Ima li ih?

Moja je ambicija samo da što više živimo život bez stresa i pokušamo živjeti u što boljem društvu. Dužnosti o kojima oni pričaju me ne zanimaju. Zrinjski je bio moja zadnja funkcija. Tada su neki govorili isto kao Martina. Da smo mi ništa i da postoji samo Velež. A onda smo zasukali rukave i na iduće četiri utakmice je bilo po 20 000 ljudi na stadionu. U to doba Dinamo, Zvezda i Partizan to zajedno nisu mogli napraviti. Ovaj narod može sve kada zaista nešto želi i to smo pokazali.

Osim izrabrati predsjednika…

Da. I to se mora riješiti. Govore mi da sam Mlinarevićki napravio marketing i da će ona biti novi “Komšić”. Ako se to već zna i ako naši političari to nisu u stanju promijeniti i osigurati da hrvatski narod bira svoje predstavnike, onda svi trebaju dati ostavke. Neka se više izbore za to ili napuste dužnosti koje obnašaju. Trebamo biti i samokritični.

Ako jedna karneval izazove više reakcija nego sve ono što hrvatski poličari rade zadnjih godina, onda se zaista trebamo zapitati što neki rade. I rade li ikako.

Došlo je do toga da se moramo protiv ovakvih stvari boriti preko maškara. Govorili nam to gdje smo?

Znači, kritike idu svima?

Zašto bi itko bio amnestiran od kritike? Žena koja se usuđuje sve nas nazvati “hercegovačkim maloumnicima” ne podnosi kritike. Tri politološka fakulteta su reagirala na njezino imenovanje. Umjesto da OSCE to podrži, da vide da su studenti ujedinjeni i bez obzira na narodnost i političku različitost upozoravaju na jednu devijaciju, oni reagiraju na maškare. Taj isti OSCE nije reagirao kada smo na tim istim maškarama zapalili lutku koja podsjeća na Paddya Ashdowna. Ni OHR nije reagirao. A danas se utrkuju tko će braniti Bukaču Huzurpator. Trebamo se zapitati zašto je to tako.

Tko je sve “gorio” na vašem karnevalu?

Mnogo ih je. Zapalili smo lutke koje podsjećaju na Ljubu Bešlića i Miru Ćorića. Ovi samoprozvani “građani” bi trebali znati da su to visoki dužnosnici HDZ-a BiH. Nismo nikoga štedjeli. I nitko se nije bunio osim apsolventice veleposlanice. Jer eto, ona je neko božanstvo koje se ne smije dirati. Zašto? Više je demokracije u nas nego što ona i svi iz njezinog miljea mogu zamisliti. U njih me možeš ni na Facebooku napisati nešto što im se ne sviđa, odmah brišu. Ja sam dobio tisuće komentara, niti jedan nije izbrisan. Neka svatko kaže što ima za reći, bez obzira što ostali mislili o tome.

I onda smo mi “hercegovački maloumnici”…

Ovaj “hercegovački maloumnik” je završio pravni fakultet prije rata, za razliku od apsolventice veleposlanice koju smo poslali da završi fakultet i dali najveću stipendiju u povijesti ove zemlje. Onda sam kao diplomirani pravnik uzeo pušku i branio ovu zemlju. U konačnici, ostao bez dijela tijela, ali eto, ona je veća žrtva od mene, a ja sam maloumnik. I ja mogu prošetati cijelim Mostarom bez imalo straha. Mogu li oni? I zašto se nekoga boje? Ali zanimljivo da su samo Hercegovci za nju maloumnici, a ne i Bosanci. Valjda smo mi za njih građani drugog reda. Neka mi samo netko objasni kako to nije fašizam. Možete misliti što bi bilo da to netko od nas kaže za Bosance. Nama to ne pada na pamet.

Tko je odlučio da se ove godine zapali Bukača Huzurpator?

Mi koji činimo neki upravni odbor karnevala. Svi smo stavili svoje prijedloge na stol i ovaj je imao najbolje argumente. I tako je bilo svake godine. I kada je bio Bešlić i Ćorić i Ashdown i svi ostali. I tako će biti i iduće godine.

(www.jabuka.tv)
Kolinda

#7185 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

detroit-mercy wrote: 28/02/2020 15:52
Nije tacno, 99% onih sto glasaju za Komsica su glasali zato sto u njemu vide nekog ko ce stati u zastitu drzave a u Covicu vide nekoga ko sa Miletom radi na razgradnji drzave. Ja ne bih ulazio u to koliko sad Komso stvarno stiti drzavu ali dovoljno je da kaze, svako ko se usudi dirnuti u BIH dobiti ce po prstima :mrgreen:. Samo ta mu donese 100 hiljada glasova.
Vjeruj me da Covke uradi par ovakvih spektakularnih poteza, odjebe glasno Mileta, zaprijeti onima koji bi da diraju u drzavu da bi Komisc samo po sebi izgubio masu glasova ili ucinio izbore za hrvatskog clana predsjednistva ne tako bitnim u ocima te populacije. Ovako, Covketovo javljanje iz stolnog je samo nabacilo na volej Komsi.
Sad ako milis da se ide na to da se sukne Hrvatima, ne bih reako, prije par godina onaj Raguz je poceo da daje malo drzavotvornije izjave i stekao prilicnu popularnost u bosnjackom javnom mjenju, sto ti opet govori da ako Bosnjaci vide u Raguzu nekog ko ce stati na branik domovine oni ce iskoristi tu mogucnost da ga podrze. Opet ne da bi suknuli Hrvatima vec da bi sa te strane bili osigurani od onih koji bi da "razgrade" drzavu. Sad ja ti ovo pricam sa nivoa obicnog glasaca/covjeka i kao on vidi tu situaciju, kako politicke elite vide ovu mogucnost je drugi par opanaka.
Citav ovaj igrokaz Covketa sa Miletom, posjete Beogradu, Moskvi, zajednicke izjave o ustavnom sudu i slicno samo dodatno nabacuju Komsi ili nekom ala Komsi, mada u isto vrijeme ni Covketu nije lose. Iskreno, imam osjecaj da Covketa boli kurko za presjednistvom, presjednistvo je samo izgovor da homogenizira stado i ostane neprikosnoveni lider mada ima dovoljno fermana da mu Hrvati/glasacka baza skine glavu (politicku). Ali dobro je ovako dok se prejebavamo oko izbornog zakona, clana predsjednistva a resoursi/ministarstva/funkcije se popunjavaju lijevo i desno :mrgreen: .
Znači uloga Bošnjaka je da cijelo vrijeme Hrvatima slažu nekoga tko nije na Hrvatskom fonu nego na onome što žele Bošnjaci. Čitaš li uopće što pišeš?
Šta su vam uradili da ovakve stvari smatrate ispravnim.
Evo po 1000 put, mene kao Hrvata uopće ne zanima izbor Srba i Bošnjaka, birajte koga god želite.
Novak20

#7186 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Kolinda wrote: 28/02/2020 16:19

Znači uloga Bošnjaka je da cijelo vrijeme Hrvatima slažu nekoga tko nije na Hrvatskom fonu nego na onome što žele Bošnjaci. Čitaš li uopće što pišeš?
Evo po 1000 put, mene kao Hrvata uopće ne zanima izbor Srba i Bošnjaka, birajte koga god želite.
E to ti je greška.

Osim toga, treba ove što pominju Čovića kao razlog glasanja za Komšića pitati zašto su glasali za Komšića 2006. i 2010. kada se Čović tada nije kandidirao za izbore.
detroit-mercy

#7187 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Novak20 wrote: 28/02/2020 16:24

E to ti je greška.

Osim toga, treba ove što pominju Čovića kao razlog glasanja za Komšića pitati zašto su glasali za Komšića 2006. i 2010. kada se Čović tada nije kandidirao za izbore.
Ja ti opet govorim sa pozicije glasaca, Zeljko se je obicnom glasacu prodao kao zastitnik BiH. 2006 on i SDP uzivaju veliku popularnost posebno Zeljko. SDP to koristi i kandiduje Zeljka jer znajuci njegovu popularnost medju masom znali su da je sigurnica. Opet ti govorim, razdvoji partijske slagalice i slagalice politickih elita od kako glasaci gledaju na neke stvari. Zadnja stvar koji su glasaci te 2006te ili 2010e je da suknu Hrvatima.
Tih godina na Zeljka se je gledalo i kao na nekog ko ce unijeti promjene kao sto se je zadnjih mjeseci gledalo na Zeljka kao nekoga ko je glavni krivac za povratak SDA na vlast u kantonu Sarajevu. I bukvalno, sva ova Miletova proseravanja i Dragancetova podrzavanja su podigla Zeljka iz politickog mrtvila. Uvodjenjem SDA u vlast na nivou kantona Zeljko je postao politicki mrtvac za svoje biracko tijelo medjutim zahvaljujci spletu okolonosti, evo ga opet, zivahan da zivahniji ne moze biti :mrgreen: .
detroit-mercy

#7188 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

detroit-mercy wrote: 28/02/2020 15:52

Kontas li ti da konstantna prica o trecem, o HRHB, o stolnom, kohabitacija sa Miletom dodaju dovoljno goriva na vatru da se HDZ posmatra kao "remetilacki faktor" medju glascima pukom. To so se elite gore rastale je puno manji problem za glasace :mrgreen: . Pa tako i ti umjesto sto meni prebacujes cime smo to mi eto zasluzili takav tretman neces niti jednog momenta da mozda promislis o onoj drugog konstataciji da li Covketu stvarno bitno to mjesto ili mu dobro dodje za homogenizaciju puka, sutra neka se rijesi i to pitanje izbora mislis da se nece naci neki drugi topic da se njime podgrijava puk :mrgreen: . Sad da ne idemo predaleko ko je sta kome uradio ali rat na ovim prostorima je zavrsen prije 25 godina sa mirom kojim niko nije bio zadovoljan kao i sa poracem gdje drzava nije zazivjela u svom punom kapacitetu.
Point.

#7189 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

detroit-mercy wrote: 28/02/2020 14:56
LBVIEW wrote: 28/02/2020 10:37

Jebo majku, k'o da su stovatelji kakvog woodo kulta, a ne predzidje krscanstva. :D
Majke mi, tog nema viša ni u zabačenim pripizdinama na Haitiju ili negdje po Africi. I ono bi nešto o evropskim vrijednostima.
U Bajernu lik zalazi po kucama, nesto kao djed mraz sa motkacom i scares the shit out of kids :mrgreen:. Prema tome odvadi malo :mrgreen:
Pale li štagod?
Point.

#7190 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Lažeš. Da mrze Hrvate ne bi išli na Jadran na more. Mrzi, ako možemo govoriti o mržnji, se HDZ i njihova anti Bošnjačka, odnosno anti BiH politika. Ti znaš šta 99% ljudi mrzi. Odvadi.
Hafis

#7191 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Jest, ima logike to s morem. Da Sabit mrzi golfa dvojku, ne bi je ni vozio :D
Vjerojatno bi se okrenuo audiu ili poršeu.
Point.

#7192 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Pričaj šta hoćeš. Ponavljam, niko ne mrzi Hrvate kao narod, nego politiku HDZ. Pojedini moraju da razjasnu sa sobom i ne poistovjećuju čitav narod, u ovom slučaju Hrvatski, sa HDZ i njihovom politikom.
detroit-mercy

#7193 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Point. wrote: 28/02/2020 17:27

Pale li štagod?
U Ceskoj pale ili vjesaju Judu :mrgreen: progalseno od UNESCO-a za kulturnu bastinu/dobro :mrgreen: .
Škobo Habu

#7194 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

Novak20 wrote: 28/02/2020 16:24
Zbog jedne druge stvari. Bakira Izetbegovića i SDA.
ZZF

#7195 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ZZF »

Škobo Habu wrote: 28/02/2020 14:09
ZZF wrote: 28/02/2020 12:56
Sto reci, ambasodorica ima trenutni kvar, steta. Gdje god se predstavlja BiH tu je roba.s greskom, zar ne? Vjerujeem da je to lako prepoznati, od mosnje do dobrog bosnje, mozda novi naslov?
Jedini je Šušnjar ostao vjeran prvobitnoj ideji, zar ne?

Ona prvobitna škvadra sa HR HB otišla, što bi braća Srbi rekli, u rasejanje.
Tesko je, al'nije rasejanje. Hebiga , lada uzmes sto.huzurica s kvarom nudi , ispadne da probosanske snage ruse ugled BiH? Kupi knjigu, to ti je kao protestantsko svjedocenje, odron, al'oslo odjenje spinuje. To je tak' kuish.
Grean

#7196 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Grean »

Point. wrote: 28/02/2020 17:40 Pričaj šta hoćeš. Ponavljam, niko ne mrzi Hrvate kao narod, nego politiku HDZ. Pojedini moraju da razjasnu sa sobom i ne poistovjećuju čitav narod, u ovom slučaju Hrvatski, sa HDZ i njihovom politikom.
To je kao 93' odluka Sefera da se prvo slomi HVO, onaj koji nam je zabio noz u ledja i mislio sad cemo i mi zagrabiti svoje sad dok su na koljenima.

Jedna od najboljih odluka.
Point.

#7197 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

detroit-mercy wrote: 28/02/2020 17:48
Point. wrote: 28/02/2020 17:27
Pale li štagod?
U Ceskoj pale ili vjesaju Judu :mrgreen: progalseno od UNESCO-a za kulturnu bastinu/dobro :mrgreen: .
Aaa, sad kontam onu priču pojedinih Hrvata kako oni nisu Balkan, oni su centralna Evropa. To je ta veza.
Škobo Habu

#7198 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

ZZF wrote: 28/02/2020 19:13

Tesko je, al'nije rasejanje. Hebiga , lada uzmes sto.huzurica s kvarom nudi , ispadne da probosanske snage ruse ugled BiH? Kupi knjigu, to ti je kao protestantsko svjedocenje, odron, al'oslo odjenje spinuje. To je tak' kuish.
Kužim, haveru, jer ti ne padam na te sentimente iz Huzura.
Nego, kakav ti je ovo dijalekt? Istarski?
bh.tornjak

#7199 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

Tomislav Antunovic na obiljezavanju Dana Nezavisnosti BiH....
"Tomo dodje...Tomo dodje
a Dragana nemaaaaaa..."

Image
Sa_u_srcu

#7200 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sa_u_srcu »

Kao sto moj profesor rece neku noc, volio bih ja biti ugrozen kao Hrvati u BiH.
Neces Covicu ali samo zbog Dodika bar jos jedno 7 godina biti u predsjednistvu BiH. Mozes Kmecati do mile volje
Post Reply