SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kafanski_covjek

#7176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

a to ko biva nije znao zadnjih godina :lol:
biske

#7177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by biske »

kafanski_covjek wrote:a to ko biva nije znao zadnjih godina :lol:
Tek kod ove zene posto granapce.
quarterback

#7178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

klasika, murija se malo uzjebala pa ce za par dana opet sve po starom

nakon dobrih godinu dana veceras sam ponovo vidio drota zaduzenog za moje naselje kako setka okolo ...
vdio crni kombi kako je zaustavio 2 auta izmedju skenderije i vrbanje
...
Last edited by quarterback on 14/10/2016 01:05, edited 1 time in total.
JanuaryJones

#7179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

I kod mene u komšiluku po 2 pajkana na 3 raskrsnice ali da nešto konkretno rade, ne rade. Raja im se i dalje nepropisno parkira i zaustavlja, lik u uniformi OS na sred pješačkog zaustavio auto i nekoga čeka (a drotovi preko ulice stoje) itd itd itd.
vješalica

#7180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

sunceKOtepsija wrote: spomenuo je veceras na dnevniku d neki market granap kod njega iu komsiluku gdje kaze mora kucat da ude poslije 6, ljudi se boje itd
kuca raja odavno a on sad to priča lita mala
O'zone
Globalni moderator

#7181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

a tražili su muriju na ulicama niko nije rekao da moraju i da rade :roll:
oldtajmer

#7182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

JanuaryJones

#7183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Image

Zanimljiva reklama mi iskoči na avazovom portalu :lol: :lol: :lol:
quarterback

#7184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

JanuaryJones wrote:I kod mene u komšiluku po 2 pajkana na 3 raskrsnice ali da nešto konkretno rade, ne rade. Raja im se i dalje nepropisno parkira i zaustavlja, lik u uniformi OS na sred pješačkog zaustavio auto i nekoga čeka (a drotovi preko ulice stoje) itd itd itd.
to je normalna situacija i ne zahtjeva njihovu intervenciju
:evil:
O'zone
Globalni moderator

#7185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Image
Hakiz

#7186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

O'zone wrote:Image
Ovo treba prevesti na nekoliko jezika i objaviti na Tripadvisoru.
cvrčak_na_hedonizmu

#7187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mjesto radnje: kazneno popravni zavod, polu-otvorenog tipa, Igman. Postoje čak i kamere. Robijaš, član crne hronike, Džiba. Zaposlio kelnera, napravio nekakvu kućicu, ubacio roštilj dva sa metar, peče kotlete, pije pive. Uredno mu u posjetu dolazio Smajić, još jedan krimos, reketaš. Odležao osam mjeseci. Kada je izašao, nedavno bijaše, kućicu srušili. Sa sobom je odnio pun kamion namještaja.

U istoimenom odmaralištu kaznu služi Benjamin Delalić. Dobio dvije godine. Sabrali mu desetak, dokazanih, krivičnih dijela ( i to tipa ranjavanje troje turista u Bezistanu, ranjavanje bivšeg vođe navijača Željezničara, ranjavanje nekakvog karatiste/boksera ispred Zetre, saobraćajne nesreće sa težim povredama, prijetnje smrću policajcu, nošenje oružja i tako te sitnice ).

Tomislav Spahović, nagodba za ubistvo na 7,5 godina, pet metaka ispucao u automobil, ubio Amila Geca ( koji je isto bio hajvan ), ubistvo snimljeno u HD snimku. Da nije, ne bi ni ležao. Babo se već bio prijavio da leži, ali avaj.

Ubio dvije djevojke, pobjegao sa lica mjesta. Pobjegao iz države nakon devet-deset sati preko graničnog prelaza na ličnu kartu, uredno evidentiran.

Dvije policijske zasjede kradljivcima vozila u Sarajevu, kradljivci oba puta dobro izbušeni, jedan ubijen. Razlog, ukrali vozilo od nekakvog ministra i nekoliko policijskih vozila.

Unošenje telefona u zatvor, milja maraka. Unošenje dobrog telefona u zatvor tri milje, čini mi se.

Ne znam što se ljudi uopšte čude, ko da žive na Marsu, a ne u Sarajevu. Ako imaš novac, skoro, sve možeš, a i kada te uhvate, ako baš nisi zasrao, izađeš relativno brzo, preko nagodbe, a kaznu služiš na Igmanu.

Ovi što nemaju para znaju da uvijek mogu dobiti tri umjesto deset godina i to da ne leže odmah nego nakon godinu-dvije. Drotovija, tužilaštvo i sudstvo hem nesposobni, hem podobni, pola ih kupilo posao, a pola naslijedilo, 10% možda zaslužuje da budu tu gdje jesu. Ovi ostali, da nisu tu gdje jesu, bi čuvali ovce, prodavali krompir na pijaci ili bili sitni kriminalci. A gdje je narod u cijeloj priči, pa to je narod, vrlo kvaran.

Država za poželjeti :skoljka:
nema me tamo

#7188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

A dobro ne vrijedi više ni pisati i naglabati sve se zna jebiga..
Lizemo svi kolektivno vec godinama govna i naastavicemo ih lizati..

Benjamin je toliko likova ranio da bi hladno odležao u Americi brat bratu 10tak godina, nije napisano ono kad je u vatri izvadio utoku i stavio na sto..
Kataklinger

#7189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kataklinger »

Unas se zatvorske kazne dobiaju uskladu s prezimenetom, femelijskom tradecijom, poznanstFima itd, jebo tezinu prikrsOja ba...
sunceKOtepsija

#7190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Tomislav Spahović, nagodba za ubistvo na 7,5 godina, pet metaka ispucao u automobil, ubio Amila Geca ( koji je isto bio hajvan ), ubistvo snimljeno u HD snimku. Da nije, ne bi ni ležao. Babo se već bio prijavio da leži, ali avaj.
ovo je onaj nekaakav borac cini mi se
nema me tamo

#7191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

jel to zivis ispod kamena
The BEN10

#7192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

mario001 wrote:
Odakle informacija i zna li se koji su tačno automobili? Obzirom da znam barem za jedan slučaj krađe, čisto da se vidim jel se poklapaju podaci.
Pricao mi prijatelj iz specijalne, prije 15-20 dana info...dva golfa 2, jedna Jetta..ostalo ne znam...
Zamolio bih te da ako me već citiraš da staviš i moje nick, ovako nisam informisan da si kao odgovorio.
E vidiš, u ta auta ne spada jedno auto koje je ukradeno mom poznaniku prije 7-8 dana. Reci prijatelju da nije obaviješten dobro i da ne prosipa šuplju.
A ja bih volio da je u pravu.
Dok ne vidim zvanične informacije ne vjerujem...
Alfons Kauders wrote:
mario001 wrote: Nakon pucnjave na ilidzi ukradeno je ukupno 5 automobila u Sarajevu
daj ne jebi! :shock:

pa isla su 2 dnevno minimum... vikendom 3-4 dnevno...

ako je bilo dovoljno upucati par djikana s kalovitih brda... sto to nisu uradili prije 15tak godina?
Evo da i Alfons zna - osnovano sumnjam u glasinu koju @mario ovdje plasira jer znam barem jedan slučaj ukradenog auta koje ne potpada u ove gore navedene. Kao i još jedan primjer pokušaja krađe koji sam lično vidio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

sunceKOtepsija wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Tomislav Spahović, nagodba za ubistvo na 7,5 godina, pet metaka ispucao u automobil, ubio Amila Geca ( koji je isto bio hajvan ), ubistvo snimljeno u HD snimku. Da nije, ne bi ni ležao. Babo se već bio prijavio da leži, ali avaj.
Nekakav, nenekakav, 7,5 godina za ubistvo je smijesna kazna.
Ali jbg, ko sto rece cvrcak u punom postu, s novcem mozes sve (a ja bih rekao sa vezama jos i vise). Bas drzava za pozeljeti.
julisiz es grant

#7194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Tomahawk11 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Nekakav, nenekakav, 7,5 godina za ubistvo je smijesna kazna.
Ali jbg, ko sto rece cvrcak u punom postu, s novcem mozes sve (a ja bih rekao sa vezama jos i vise). Bas drzava za pozeljeti.
To je ubistvo klošara kakav je i sam, koji je vjerovatno bio naoružan kao i on, i pripadao istom kriminalnom miljeu.
Zašto se ne spomenu kazne koje su dobili oni koji su svirepo ubili uistinu nedužne i bespomoćne ljude, kao što je majka Smaje Ćesira, ubice Arnele Đogić, onaj što su ga uhvatili 10 godina nakon ubistva djevojke u Sanskom Mostu i sl?
mario001

#7195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

The BEN10 wrote:
mario001 wrote:
Odakle informacija i zna li se koji su tačno automobili? Obzirom da znam barem za jedan slučaj krađe, čisto da se vidim jel se poklapaju podaci.
Pricao mi prijatelj iz specijalne, prije 15-20 dana info...dva golfa 2, jedna Jetta..ostalo ne znam...
Zamolio bih te da ako me već citiraš da staviš i moje nick, ovako nisam informisan da si kao odgovorio.
E vidiš, u ta auta ne spada jedno auto koje je ukradeno mom poznaniku prije 7-8 dana. Reci prijatelju da nije obaviješten dobro i da ne prosipa šuplju.
Alfons Kauders wrote:
mario001 wrote: Nakon pucnjave na ilidzi ukradeno je ukupno 5 automobila u Sarajevu
daj ne jebi! :shock:

pa isla su 2 dnevno minimum... vikendom 3-4 dnevno...

ako je bilo dovoljno upucati par djikana s kalovitih brda... sto to nisu uradili prije 15tak godina?
Evo da i Alfons zna - osnovano sumnjam u glasinu koju @mario ovdje plasira jer znam barem jedan slučaj ukradenog auta koje ne potpada u ove gore navedene. Kao i još jedan primjer pokušaja krađe koji sam lično vidio.

Lijepo napisem da je info stara 15-20 dana, a ti kazes da se to desilo prije 7 dana :-) :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

julisiz es grant wrote: To je ubistvo klošara kakav je i sam, koji je vjerovatno bio naoružan kao i on, i pripadao istom kriminalnom miljeu.
Zašto se ne spomenu kazne koje su dobili oni koji su svirepo ubili uistinu nedužne i bespomoćne ljude, kao što je majka Smaje Ćesira, ubice Arnele Đogić, onaj što su ga uhvatili 10 godina nakon ubistva djevojke u Sanskom Mostu i sl?
Vidi, nije mi zao bagre, ali ubistvo je ubistvo.
Ubice Smaje Cesira su dobili finu kaznu, kao i Arnele Djogic. Naravno da ni tu nije pravda zadovoljena, jer njih nema, a jos kad uzmemo okolnosti kojima je doslo do ubistva, onda pogotovo.
Za ovaj zadnji slucaj nisam upoznat kako je zavrsio.
Poenta price je da ljudi sa vezama i novcem dobiju mizerne kazne, a ne odsluze cak ni to.
julisiz es grant

#7197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tomahawk11 wrote:
julisiz es grant wrote: To je ubistvo klošara kakav je i sam, koji je vjerovatno bio naoružan kao i on, i pripadao istom kriminalnom miljeu.
Vidi, nije mi zao bagre, ali ubistvo je ubistvo.
Ubice Smaje Cesira su dobili finu kaznu, kao i Arnele Djogic. Naravno da ni tu nije pravda zadovoljena, jer njih nema, a jos kad uzmemo okolnosti kojima je doslo do ubistva, onda pogotovo.
Za ovaj zadnji slucaj nisam upoznat kako je zavrsio.
Poenta price je da ljudi sa vezama i novcem dobiju mizerne kazne, a ne odsluze cak ni to.
Ubistvo se različito kvalificira, pa je i raspon kazni širok. Mislim da ovima navedenim ne bi pomogli ni milioni, obzirom šta su učinili.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma kad kazem ubistvo je ubistvo mislim na to da je 7,5 godina smijesna kazna za bilo kakvo ubistvo.
Naravno da nije isto kad imas ubistvo kao iz horor filmova i kad neko nekog ubije iz vatrenog oruzja i sl.
Vidjecemo kako ce proci nas ''junak''.
Udario, pobjegao sa lica mjesta nesrece, pobjegao u drugu drzavu.
julisiz es grant

#7199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tomahawk11 wrote:Ma kad kazem ubistvo je ubistvo mislim na to da je 7,5 godina smijesna kazna za bilo kakvo ubistvo.
Naravno da nije isto kad imas ubistvo kao iz horor filmova i kad neko nekog ubije iz vatrenog oruzja i sl.
Vidjecemo kako ce proci nas ''junak''.
Udario, pobjegao sa lica mjesta nesrece, pobjegao u drugu drzavu.
Nadam se da neće dobiti manje od onog Subašića, koji je ubio nastavnika na Skenderiji 2011, on je osuđen na 12 godina.
The BEN10

#7200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

mario001 wrote:
The BEN10 wrote:
mario001 wrote:Pricao mi prijatelj iz specijalne, prije 15-20 dana info...dva golfa 2, jedna Jetta..ostalo ne znam...
Lijepo napisem da je info stara 15-20 dana, a ti kazes da se to desilo prije 7 dana :-) :-)
Možeš li molim te ponovo kontaktirati druga, kad ste već tako bliski pa pričate o povjerljivim podacima, može li nam ponovo proslijediti podatke, da vidimo kako je informisan.
hvala
Post Reply