Tacno, ali da bi se radniku dala prilika za odbranu, mora se prethodno putem neke komisije ustanoviti sta je to za sta se radnik tereti. Ta komisija moze biti disciplinska, ili kako god da se zove, ali se ne moze radniku uruciti otkaz a da se prethodno disciplinski ne procesuira. Vjerujem da i Pravilnik o radu KCUS detaljno definise ovaj proces. Ipak je to drzavna institucija a kod njih su radnici zasticeni ko u nacionalnom parku.julisiz es grant wrote:Jedino boldirano zakon propisuje kao obavezu poslodavca. Sve drugo navedeno mogu, ali i ne moraju, propisati interni akti ustanove, tj. pravilnik o radu.Styling wrote: Slazem se. Ali, isto tako, za davanje otkaza treba provesti proceduru po zakonu. Znaci, disciplinska komisija, utvrdjivanje odgovornosti, davanje prilike radniku da se odbrani i dobije pravnu pomoc, pa ako je zgrijesio otkaz, ako dokaze da bas i nije, onda ga ne mozes otpustiti na silu. Ova sila koju ona provodi, gdje je ona "sve i svja" dovodi Klinicki u ozbiljne probleme. Ona ode u parlament a sve njene greske i otkaze bez dokaza i zakonske procedure koji su zavrsili na sudu platice u konacnici Klinicki centar. I zaostale plate, i kamate, i sudske troskove.I sve preko ledja radnika i indirektno budzeta. A hanuma sjedi udobrno u parlamentarnoj klupi i palamudi.
Sebija All about
- Styling
#7176 Re: Sebija All about
-
julisiz es grant
#7177 Re: Sebija All about
Ne mora biti komisija ako je pravilnik ne propisuje. Može direktor sam ili sa još nekim koga odredi predočiti radniku za šta se tereti i tražiti da se izjasni o tome. I poslije se donosi odluka o otkazu. Ne znam kako je u ovom slučaju bilo, ali kažem, s komisijom ili ne, nije nijedno nezakonito, ako pravilnik tu nije decidan. Imao sam sličnu situaciju pa znam iz tog iskustva.Styling wrote:
Tacno, ali da bi se radniku dala prilika za odbranu, mora se prethodno putem neke komisije ustanoviti sta je to za sta se radnik tereti. Ta komisija moze biti disciplinska, ili kako god da se zove, ali se ne moze radniku uruciti otkaz a da se prethodno disciplinski ne procesuira. Vjerujem da i Pravilnik o radu KCUS detaljno definise ovaj proces. Ipak je to drzavna institucija a kod njih su radnici zasticeni ko u nacionalnom parku.
- Styling
#7178 Re: Sebija All about
Vjerujem, mada, opet kazem, mislim da je pravilnik malo ostriji kad je davanje otkaza u pitanju.julisiz es grant wrote:Ne mora biti komisija ako je pravilnik ne propisuje. Može direktor sam ili sa još nekim koga odredi predočiti radniku za šta se tereti i tražiti da se izjasni o tome. I poslije se donosi odluka o otkazu. Ne znam kako je u ovom slučaju bilo, ali kažem, s komisijom ili ne, nije nijedno nezakonito, ako pravilnik tu nije decidan. Imao sam sličnu situaciju pa znam iz tog iskustva.Styling wrote:
Tacno, ali da bi se radniku dala prilika za odbranu, mora se prethodno putem neke komisije ustanoviti sta je to za sta se radnik tereti. Ta komisija moze biti disciplinska, ili kako god da se zove, ali se ne moze radniku uruciti otkaz a da se prethodno disciplinski ne procesuira. Vjerujem da i Pravilnik o radu KCUS detaljno definise ovaj proces. Ipak je to drzavna institucija a kod njih su radnici zasticeni ko u nacionalnom parku.
- Reisova
#7180 Re: Sebija All about
Neki mahalac je jucer stavio komentar da je sam sebi presudio kada je izjavio da nema sanse da Alisa Mutap ima amneziju. Jel to neko izmislio ne znam. Samo ljudi teske su ovo dileme. Dilajla a vrhunski strucnjak, a nemamo ih bas puno....
Treba nam RED u svemu, kljuc je ako odes privatno da refundiras u ZZO I sve bi probleme rijesili.....
Treba nam RED u svemu, kljuc je ako odes privatno da refundiras u ZZO I sve bi probleme rijesili.....
-
palermo
#7181 Re: Sebija All about
Reisova wrote:Neki mahalac je jucer stavio komentar da je sam sebi presudio kada je izjavio da nema sanse da Alisa Mutap ima amneziju. Jel to neko izmislio ne znam. Samo ljudi teske su ovo dileme. Dilajla a vrhunski strucnjak, a nemamo ih bas puno....
ma baš sve
edit: da ne ispadne da sam maliciozan, bila je tema na forumu upravo o privatluku u zdravtstvu, svim reperkusijama, argumentacije su bile i za i protiv......pogledaj, nije bilo nezanimljivo
- DaffyDuck
#7182 Re: Sebija All about
Nista vise od fildzan drzave nismoUgledni neurohirurg Kemal Dizdarević dobio je jučer otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Šokantno je da operaciju kod ovog ljekara čeka više od 100 pacijenata, jer, kako saznajemo, oni nisu željeli da zahvatima budu podvrgnuti kod drugih doktora.
Pokazala lice
- Opsesivno-kompulzivna direktorica dala mi je otkaz prije ulaska u salu. Plela je mrežu dvije godine, ali otkaz je formalno-pravno nezakonit i ja ću to i dokazati. Ona je pokazala svoje lice. Htjela je prvo da mi Komora oduzme licencu, pa da mi ona da otkaz. Nije joj uspjelo, niko to nije htio uraditi. Dokazat ću da je ovaj otkaz nezakonit - rekao nam je dr. Dizdarević.
Dodao je da je mnogo puta dobivao opomenu pred otkaz.
- Radi se o prostoj pameti, agresivnoj ženi, ali otkaz je pun pravnih propusta. Ona (Sebija) odletjet će za tri mjeseca. Ako ona ostane u KCUS-u, onda je država potpuno propala - kazao je Dizdarević i dodao da direktorica KCUS-a nikad nije smjela s njim u četiri oka razgovarati.
Ukazao je na to da je Sebija uspjela magistrirati i doktorirati pomoću molbi njenog supruga Bakira.
- U jedan sat naveče, bilo je to 2000. godine, Bakir je zvao moju majku da napiše da Sebija ima radove kako bi mogla konkurisati za docenta, a koje nije imala. Tražio je i da se to publicira u časopisu. Moja majka je rekla da to ne može, da za to trebaju pitati dr. Izeta Mašića, koji je bio urednik časopisa „Medicinski arhiv“. Onda je Mašić rekao: - „Može, ali to košta 5.000“, na šta je Bakir rekao: „Evo duplo.“ Njoj je i magistarski i doktorat napisan. Ona je usred rata, pod dijagnozom izašla iz zemlje, otišla kod Asima Kurjaka, koji joj je potpisao da je specijalizaciju završila, a naknadno je napisala magistarski i doktorat. Vratila se ovdje kao posljednja prostakuša – kaže Dizdarević.
Inače, dr. Zehra Dizdarević, majka dr. Dizdarevića, ugledna je sarajevska doktorica i nekadašnja ministrica zdravstva Kantona Sarajevo.
Lična osnova
Doktor Kemal Dizdarević dodaje da je dr. Izetbegović poziciju u KCUS-u dobila preko Farisa Gavrankapetanovića, koji ju je „stavio za direktoricu i u Upravni odbor, jer su njena i majka Farisove prve supruge sestre“.
- I ovo što se ona sveti Farisu, a preko njega i Ismetu, na ličnoj je osnovi - tvrdi Dizdarević.
KCUS: Jednoglasna odluka
Iz KCUS-a su naveli da je odluku o otkazu dr. Dizdareviću jednoglasno donio desetočlani direktorij KCUS-a „zbog niza proceduralnih grešaka, zloupotrebe bolovanja, šikaniranja kolega te privatnog rada dok je na bolovanju, i to bez saglasnosti KCUS-a“.
Dizdarević: Burne reakcije
Izjava dr. Dizdarevića gdje je on ustvrdio da je Bakir Izetbegović od njegove majke tražio da Sebiji piše radove izazvala je dosta pažnje, nakon čega je on dao dodatno objašnjenje.
- Siguran sam da uvaženi profesor Izet Mašić nije uzeo nikakav novac, to je čovjek zaslužan za akademsku karijeru generacija docenata i profesora na Medicini. Poenta je na ljudima koji su na taj način pritiskali uvažene profesore da poguraju karijere svojih supruga, rođaka, jarana i podobnika - kazao je u objašnjenju Dizdarević.
- Point.
#7183 Re: Sebija All about
Jebem ti državu gdje se jedna stoka poput Sebije dočepala ovakve funkcije. Nabijem je na qurac krasni.
- cvrčak_na_hedonizmu
#7185 Re: Sebija All about
Moj drug dobije mozdani udar, a onda se ispostavi da se to desilo zbog tumora na mozgu.
Operacija je tipa, vjerovatno ces umrijeti, ako se to ne desi prilikom uklanjanja tumora sa mozga onda je haman pa sigurno da ces imati neki vid ostecenja mozga, jer se taj tumor mora odstraniti iz glave, a onda sve to treba povezati i pritom nista ne sjebati.
Dizdarevic operisao, drugu nista, al bukvalno.
Covjek je doktor, al doslovno kad nekoga opisujes.
Krava je ubila vise ljudi ako on ne operise i to se zna, al jebiga, jebo nam je dobri dedo Alija mater sa svojim okotom i minder politikom aka podobni, a ne sposobni.
Ovo je soj ljudi koji su, dugorocno gledajuci, gori i stetniji od cetnika i ustasa zajedno, ozbiljno to mislim.
Operacija je tipa, vjerovatno ces umrijeti, ako se to ne desi prilikom uklanjanja tumora sa mozga onda je haman pa sigurno da ces imati neki vid ostecenja mozga, jer se taj tumor mora odstraniti iz glave, a onda sve to treba povezati i pritom nista ne sjebati.
Dizdarevic operisao, drugu nista, al bukvalno.
Covjek je doktor, al doslovno kad nekoga opisujes.
Krava je ubila vise ljudi ako on ne operise i to se zna, al jebiga, jebo nam je dobri dedo Alija mater sa svojim okotom i minder politikom aka podobni, a ne sposobni.
Ovo je soj ljudi koji su, dugorocno gledajuci, gori i stetniji od cetnika i ustasa zajedno, ozbiljno to mislim.
-
Nero Histrion
#7186 Re: Sebija All about
Izdrzi oktore Dizdarevicu, ima na stotine tvojih pacijenta kojima si spasio zivot.Bancho wrote:
- denis.istok
#7187 Re: Sebija All about
Strucnost neupitna, narcisoidnost cini mi se jos manje. Ja, ja, ja...pa opet ja. Nema nikog da moze to i to. Moguce ali to trebaju reci drugi. Steta sto ga pored velikog znanja nikad nije krasila skromnost ili neka slična osobina. Koliko vidim sa svima je imao probleme, od svih je dobijao otkaze i kazne, bez obzira koja je politička opcija imala vlast.Nero Histrion wrote:Izdrzi oktore Dizdarevicu, ima na stotine tvojih pacijenta kojima si spasio zivot.Bancho wrote:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... olege.html
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... nata/17575
- Dr. Kuca
#7188 Re: Sebija All about
Seka pukla po savovima.
- hadzinicasa
#7189 Re: Sebija All about
pa jest', nezgodno je kad mecka zaigra pred tvojim vratima.DaffyDuck wrote:Nista vise od fildzan drzave nismoUgledni neurohirurg Kemal Dizdarević dobio je jučer otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Šokantno je da operaciju kod ovog ljekara čeka više od 100 pacijenata, jer, kako saznajemo, oni nisu željeli da zahvatima budu podvrgnuti kod drugih doktora.
Pokazala lice
- Opsesivno-kompulzivna direktorica dala mi je otkaz prije ulaska u salu. Plela je mrežu dvije godine, ali otkaz je formalno-pravno nezakonit i ja ću to i dokazati. Ona je pokazala svoje lice. Htjela je prvo da mi Komora oduzme licencu, pa da mi ona da otkaz. Nije joj uspjelo, niko to nije htio uraditi. Dokazat ću da je ovaj otkaz nezakonit - rekao nam je dr. Dizdarević.
Dodao je da je mnogo puta dobivao opomenu pred otkaz.
- Radi se o prostoj pameti, agresivnoj ženi, ali otkaz je pun pravnih propusta. Ona (Sebija) odletjet će za tri mjeseca. Ako ona ostane u KCUS-u, onda je država potpuno propala - kazao je Dizdarević i dodao da direktorica KCUS-a nikad nije smjela s njim u četiri oka razgovarati.
Ukazao je na to da je Sebija uspjela magistrirati i doktorirati pomoću molbi njenog supruga Bakira.
- U jedan sat naveče, bilo je to 2000. godine, Bakir je zvao moju majku da napiše da Sebija ima radove kako bi mogla konkurisati za docenta, a koje nije imala. Tražio je i da se to publicira u časopisu. Moja majka je rekla da to ne može, da za to trebaju pitati dr. Izeta Mašića, koji je bio urednik časopisa „Medicinski arhiv“. Onda je Mašić rekao: - „Može, ali to košta 5.000“, na šta je Bakir rekao: „Evo duplo.“ Njoj je i magistarski i doktorat napisan. Ona je usred rata, pod dijagnozom izašla iz zemlje, otišla kod Asima Kurjaka, koji joj je potpisao da je specijalizaciju završila, a naknadno je napisala magistarski i doktorat. Vratila se ovdje kao posljednja prostakuša – kaže Dizdarević.
Inače, dr. Zehra Dizdarević, majka dr. Dizdarevića, ugledna je sarajevska doktorica i nekadašnja ministrica zdravstva Kantona Sarajevo.
Lična osnova
Doktor Kemal Dizdarević dodaje da je dr. Izetbegović poziciju u KCUS-u dobila preko Farisa Gavrankapetanovića, koji ju je „stavio za direktoricu i u Upravni odbor, jer su njena i majka Farisove prve supruge sestre“.
- I ovo što se ona sveti Farisu, a preko njega i Ismetu, na ličnoj je osnovi - tvrdi Dizdarević.
KCUS: Jednoglasna odluka
Iz KCUS-a su naveli da je odluku o otkazu dr. Dizdareviću jednoglasno donio desetočlani direktorij KCUS-a „zbog niza proceduralnih grešaka, zloupotrebe bolovanja, šikaniranja kolega te privatnog rada dok je na bolovanju, i to bez saglasnosti KCUS-a“.
Dizdarević: Burne reakcije
Izjava dr. Dizdarevića gdje je on ustvrdio da je Bakir Izetbegović od njegove majke tražio da Sebiji piše radove izazvala je dosta pažnje, nakon čega je on dao dodatno objašnjenje.
- Siguran sam da uvaženi profesor Izet Mašić nije uzeo nikakav novac, to je čovjek zaslužan za akademsku karijeru generacija docenata i profesora na Medicini. Poenta je na ljudima koji su na taj način pritiskali uvažene profesore da poguraju karijere svojih supruga, rođaka, jarana i podobnika - kazao je u objašnjenju Dizdarević.
necu, a mogla bih, da pominjem one koja mu je ova ista mati dok je bila na poziciji otjerala, dok je ona vedrila i oblacila i moglo se, a na njegov hint, da joj sincicu ne prave konkurenciju.
ljude koji su se vratili u BiH sa zeljom da izvedu makar jednu generaciju neurohirurga- specijalizanata, da njihovo svjetsko znanje ne propadne.
tako da - svi oni u istu pusu.
- DaffyDuck
#7190 Re: Sebija All about
To tvoje, vjerovatno stoji, stvarno ne znam i necu komentarisati.
Ali i ako je tako, svaka joj cast jer je ocito u svom djetetu prepoznala talenat i nije fulila, covjek je svjetski priznat strucnjak. Makar je ghrala nekoga ko zna.
A te opaske na racun narcisoidnosti, pa ne mozes nekom dqt itkaz sto je samouvjeren. Mozes da ga ne volis, da te nervira, al aki dobro radi svoj posao- operise, lijeci svoje pacijente onda istrpi. A ako ima problem sa administracijom, brate ako je takav strucnjak vjerujem da se narod ne bi bunio ni da mu se angazira asistent al da ostane da LIJECI.
Al jok, hajmo masovno ACIBADEM. Jos malo cemo zbog migrene ici u Tursku- o svom trosku u Acibadem, bezbeli.
Ali i ako je tako, svaka joj cast jer je ocito u svom djetetu prepoznala talenat i nije fulila, covjek je svjetski priznat strucnjak. Makar je ghrala nekoga ko zna.
A te opaske na racun narcisoidnosti, pa ne mozes nekom dqt itkaz sto je samouvjeren. Mozes da ga ne volis, da te nervira, al aki dobro radi svoj posao- operise, lijeci svoje pacijente onda istrpi. A ako ima problem sa administracijom, brate ako je takav strucnjak vjerujem da se narod ne bi bunio ni da mu se angazira asistent al da ostane da LIJECI.
Al jok, hajmo masovno ACIBADEM. Jos malo cemo zbog migrene ici u Tursku- o svom trosku u Acibadem, bezbeli.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7193 Re: Sebija All about
maH posljednji trzaji sad vec odlazece administracije (ne obamine
) od tz doktorice... rastjeruje posljednje doktore koji bi mogli preuzet njezinu funkciju tako da kosevo ostane u rukama fEmilije izetbegovica... nova skupstina kantona ce glat oboriti izvjestaj o radu doticne koji je toliko manjkav i kontradiktoran da je to i pticama na grani jasno (jedino ako bakiri ne plati duplo
).Padaju svi upravni odbori i direktori od SDA al to manje je bolno od zdogovorenih tendera.
-
julisiz es grant
#7194 Re: Sebija All about
Pa šta da se radi kad svjetskog stručnjaka (ovdje je dovoljno da neko sam za sebe kaže da je svjetski stručnjak, da mu se povjeruje, ako je podoban) nikada nema na poslu, a nije prenio znanje na mlađe kolege, što mu je bila dužnost sve i da nije bio asistent i predavač na fakultetu.DaffyDuck wrote:To tvoje, vjerovatno stoji, stvarno ne znam i necu komentarisati.
- Haris.ba
#7195 Re: Sebija All about
Pa ko sada operiše na neurohirurgiji?
Slušao sam Dizdarevića na radiju u nekoj emisiji pred izbore. Javljaju se ljudi i zahvaljuju na operaciji. On ih koliko skontah većinu i skonta po imenu. Ne znam šta misliti.
Slušao sam Dizdarevića na radiju u nekoj emisiji pred izbore. Javljaju se ljudi i zahvaljuju na operaciji. On ih koliko skontah većinu i skonta po imenu. Ne znam šta misliti.
Last edited by Haris.ba on 01/11/2018 09:07, edited 1 time in total.
- pici
#7196 Re: Sebija All about
jel moze zakonski da uzme pausal u parlamentu kao zastupnik i da i dalje obnasHa poziciju direktora... hvaalaa
- pici
#7197 Re: Sebija All about
Haris.ba wrote:Pa ko sada operiše na neurohirurgiji?

- Styling
#7198 Re: Sebija All about
Bas sam slatka.HAVANA wrote:
- Logovan
#7199 Re: Sebija All about
Otkazala sam letove i uspjela sam uštediti troškove.
Joj kako dobro obavljam posao.
Joj kako dobro obavljam posao.
- hadzinicasa
#7200 Re: Sebija All about
nadam se da se salis opravdavajuci nepotizam. bilo ko ko je strucnjak u drugom strucnjaku ne moze nikada vidjeti prijetnju vec priliku za usavrsavanje. samo sto je to toliko daleko od sarajevske medicinske "skole" da je smijesno. u svom djetetu prepoznala talenat!? ajde. pa mu s puta uklonila sve one koji bi mozda na taj talenat bacili malo objektivnosti ili mogli ako nista posluziti kao reper za usporedbu, pa da vidimo. malo konkurencije? sta fali? nemoj. neka mog prvog u majke, ima covjek talenta. i znanja. kad se nema s kim uporediti.DaffyDuck wrote:To tvoje, vjerovatno stoji, stvarno ne znam i necu komentarisati.
drugo - sta znaci svjetski priznat strucnjak? poprincipu, haj se ti meni potpisi na rad, a ja cu tebi, pri tome jednom ja prvi pa ti drugi, adrugi put obrnuto, pa kad se ti i ja zbrojimo, indeksiranih strucnih radova na izvoz.
ovo zadnje ne kontam, vjerovatno je ono sto sam napisala pogresno protumaceno.
ljekarski doprinos - strucnjaka se ne mjeri samo time koliko je ljudi lijecio, vec koliko je iza sebe narastaja ostavio, specijalizanata osposobio stvarajuci tako dodatnu vrijednost. iko cuo za: ucenik nadmasi ucitelja, pa ucitelj ponosan? sve drugo je kult licnosti i hranjenje vlastitog ega o cemu sam ja pokusala u prethodnom postu govoriti. a to je sarajevska ljekarska "skola". znam slucajeve gdje su krili knjige jedan od drugog da bude - samo ja znam to lijeciti, ergo strucnjak sam. tako sada imamo jednog Dizdarevica. Prije smo imali jednog Kadiju. a jos prije jednog Konjhodzica. (a svi su se isto ponasali) tek kad su sjahali odozada: treci, pa drugi pa prvi, mozda dobijemo nekog cetvrtog. O stvaranju baze ljekara, razmjeni, prenosu znanja, sinergiji.... mozemo samo sanjati.
o starim profesorima s medicine isto tako (vidi pod: cirkus na Medicinskom fakultetu).
ja ne kazem da Dizdarevic nije lijecio ljude. ja govorim o necemu drugom sto je s tvoje strane zamaskirano cini mi se pristrasnoscu prema istom. ali eto malo objektivnosti ne bi bilo na odmet.
takodjer ono sto sam zeljela reci jeste - ono sto je on radio drugima, skupa s majkom - sad rade njemu.
sve je to isto. zato nam i jeste i zdravstvo i skolstvo i drzava takva kakva jeste.
kako rekoh - zaigrala mecka pod njegovim prozorom pa je frka. kad je u sprezi s majkom radio isto, a i gore ah, onda je imao talenat koji je njegova majka, tadasnja ministrica zdravstva.... hvala Bogu umjela prepoznati pa on postao strucnjak. jedini.