Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ferratilis wrote:SSD sam jedno vrijeme koristio samo za multiplayer igre, kao npr. Dota, zbog loadinga, ali onda prvi loadam i svi cekamo Rusa koji igra na petiumu 3 po 5 minuta da mu loaduje igru, i onda sam potpuno prestao instalirati igre na SSD. Kao sto rece kolega prije, sto je vise slobodnog prostora na SSDu to je bolje. Samo za OS i nuzne aplikacije i dosta
Skoro sam negdje procitao da Steam igre koje primaju dosta updatea ne treba instalirati na SSD, jer je aktivnost diska tokom tog procesa prevelika i Steam nema dobru organizaciju starih fajlova, sto bespotrebno trosi disk. Ali to sam procitao na redditu, pa je vjerodostojnost te tvrdnje upitna
Šta onda reći za SSD na kojem je instalirana SQL baza koju svakodnevno puni preko 30 korisnika, baza za jednu godinu bude teška oko 35 GB. SSD je neki Kingston od 240 GB, za 2 godine nije crko, a kad će ne zna se
i zaboravio sam reći da se svakodnevno radi backup na HDD i FTP...njemu nema odmora, jer valja podići 30 giga na ftp.
ma joj briga me za SSD. Jbt nije on mene kupio , ja sam njega . Mislim da se ne treba zamarati sa tim ako je SSD imalo novijeg datuma .
Evo ovaj moj ima zagarantiranih 75 TB upisa , i za godinu i po sam " upisao " nepunih 4.5 TB , a ne pazim uopce na te stvari , osim da mi zauzece ne ulazi u crveno . Prije cu ga promjenit zbog zastarjelosti nego sto cu ispunit " kvotu " .
Averus wrote:
I ja koristim CM Hyper 212 Plus
Isto tako circa 100g se prenosi s generacije na generaciju u mojoj familiji
Nenadjeban cooler set
Moj lomi evo treći procesor
Nije još ni cincilator otkazo' a eno Maha samo Noctua ubacio na njega i ko nov sada hehe nema mu izdera
Ma biži ba, nije ni ovo dobro kada ga ne čujem (ono ranije kada upalim i pri većim obrtajima čuješ sve - makar znadeš da fercera sve) + ovo blackwidow kućište sa zvučnom izolacijom pa bukvalno moram 'zaroniti' pod stol u slučaju reseta ili nečega (sa win10 svašta se nešto zna desitil) da bi se uvjerio da radi PC uopšte. Ali zato sam sada u BIOS-u 'digao' CPU vent. Profile na 'balanced' umjesto 'silent' koji sam morao držati radi starog venta koji je baš gadan bio pri većim obrtajima (a ne pomaže ni činjenica što sam odradio i OC CPU-a i digao clock-ove za nepunih 900MHz).
znaci pajdaši moji Cooler master 212 da kupim?
Je li ima vise njih vrsta? gdje da kupim , na piku ili u nekoj lokalnoj prodavnici?
Najbolje bi bilo linkom da mi preporucite u komentaru
AhmetShabo wrote:znaci pajdaši moji Cooler master 212 da kupim?
Je li ima vise njih vrsta? gdje da kupim , na piku ili u nekoj lokalnoj prodavnici?
Najbolje bi bilo linkom da mi preporucite u komentaru
UniExpert je distributer za CoolerMaster u BiH koliko znam, a ja sam 212+ kod njih uzeo daaaavno!
Koliko vidim na PiK-u isti možeš naći i za 75KM nov mada bih halalio 10KM više i bio miran radi garancije (nosio burazu davno neki laptop cooler kupljen u uniexpert-u jer su ventilatori bili preglasni i oni su mi odmah na licu mjesta dali novi hladnjak)!
+1 za Cloud 2, ali samo ako te zanima 7.1 emulated surround. Plus sto dobijes dodatne spuzvice i USB zvucnu kartu, sto znaci da neces imati sum na mikrofonu
ako te zanima stereo zvuk i 3.5mm prikljucak, kupi Hyperx Stinger, nema boljih slusalica u tom cjenovnom rangu
Mega Man X wrote:Neka preporuka za slušalice? Dosadilo mi više koristit ove od Galaxya S7.
Hyper X Cloud II
Nisam gejmer ali su strasne
Nakon 6 godina korištenja SteelSeries SIberia v2 (koje još rade ali spužve oguljene više haha) kupio Cloud II i mogu reć da je i zvuk i udobnost tu negdje. Za te pare vrhunske sluške.
Doduše virtuelni 7.1 mi ne paše plaho pa sam svakako na stereo opciji (na njihovoj kartici preko klika ukljućiš ili isključiš)
p.s.
Imaš ih u Imtecu na sniženju za 165KM ako se ne varam.
+1 za Siberia V2, odlicne slusalice sa najgorim spuzvicama i onom trakom sto ide preko glave. Nakon godinu dana koristenja, dobijes crnu perut jer se osipa onaj materijal na vrhu
Ja sam 185KM dao prošle god, zadnji put kada sam provjeravao bile su 165KM ako se ne varam.
Uglavnom za te pare predobre.
A drago mi je da su počeli sa Kingstonom da rade i da malo te lihvare sa pika otresu. Oni su bez konkurencije pucali cijene uz upitnu garanciju.
Ovamo od firme dobiješ fiskalni račun i za garanciju si miran. Na Cloud 2 je 2 godine
Vidim da Imtec isto ima i Logitech opreme što je za pohvalu dok Sancta Domenica radi sa Steelseries i Razer a cijene su bolje nego na piku.
Smrt švercerima koji bi da zarade duplo na hardveru
Da,ovi olx šabani nisu normalni po kojoj cijeni prodaju periferiju.
Slušalice koje na Amazonu koštaju 50$ uz free shipping prodaju levati za 150KM plus naravno dostavu moraš platiti,a to je samo jedan od banalnih primjera..
Raptor44 wrote:Da,ovi olx šabani nisu normalni po kojoj cijeni prodaju periferiju.
Slušalice koje na Amazonu koštaju 50$ uz free shipping prodaju levati za 150KM plus naravno dostavu moraš platiti,a to je samo jedan od banalnih primjera..
A vidi, meni je ok da hoće čovjek da zaradi i treba tako ali ako nešto košta što kažeš 70-80KM a on stavi cijenu 150 to je već ciganluk.
Čovjek može halalit 10-20 pa i 30KM hajde ljudi smo ali da ti duplu cijenu puca što i jest slučaj onda neka i propadnu...
Upravo to,meni nije žao dati i do 30KM višu cijenu za stvar ako će mi doći u roku dan,dva posebno ako je skuplja stvar pa mi je lakše tako nego čekati sa Amazona i mučiti se sa carinom ali brate postoje neke granice.
I još kad stave u opisu"Najjeftiniji u BiH,garantujemo"
Drago mi je da Imtec ima finu cijenu Hyperx proizvoda,planiram kupiti podlogu koja košta kod njih 40KM a primjer na Amazonu je 20$,to je bar korektno.
NAkon lomljenja par komada (šta ćeš kada su sve od plastike) slušalica/headset-ova (uključujući skupe Shure studijske sluše) odlučio sam se da idem na rizik i uzmem najjeftinije ali najbolje ocijenjene sa amazona; https://www.amazon.de/ONIKUMA-Kopfh%C3% ... ng+headset
I mogu reći da se nisam pokajao, naravno kvalitet prilikom slušanja muzike nije na nivou onih starih Shure ali nije vala ni da para uši, a i mnogo su šire od onih shure i behringer + plastika pojačana komadom savijenog lima pa će se vjerovatno i teže slomiti! Bumo vidjeli, ugl. i kvalitet mikrofona predobar, za 20 eVrića strašan deal (naravno samo za one vani i ko god ima nekoga vani da ih ponese)!
Maharadza wrote:NAkon lomljenja par komada (šta ćeš kada su sve od plastike) slušalica/headset-ova (uključujući skupe Shure studijske sluše) odlučio sam se da idem na rizik i uzmem najjeftinije ali najbolje ocijenjene sa amazona; https://www.amazon.de/ONIKUMA-Kopfh%C3% ... ng+headset
I mogu reći da se nisam pokajao, naravno kvalitet prilikom slušanja muzike nije na nivou onih starih Shure ali nije vala ni da para uši, a i mnogo su šire od onih shure i behringer + plastika pojačana komadom savijenog lima pa će se vjerovatno i teže slomiti! Bumo vidjeli, ugl. i kvalitet mikrofona predobar, za 20 eVrića strašan deal (naravno samo za one vani i ko god ima nekoga vani da ih ponese)!
Ama šljašte
Za te pare šta god dobiješ nije kix a pogotovo ako i valja kao što kažeš (a u što i ne sumnjam).
Svakako ovo gamersko što kupujemo ne može se porediti sa pravim sluškama (studijske što veliš). Mada je bitno da ne para ušesa, da čuješ oklen ti dolazi mrski neprijatelj i da te prodrma bas kada neko rpg opali ili pazi bomba
Ja vala stedim pomalo za Sennheiser GSP 350, mislim da su one ubjedljivo najbolje kad je gaming u pitanju. Mislio sam da se kod nas Sennheiser ne moze ni nabaviti, ali ima u Sarajevu ovlasteni uvoznik, HIFICENTAR, rekli su mi da mogu nabaviti bilo koji model, samo moram naruciti par mjeseci ranije. Kad kupis Sennheiser, barem si siguran da nisi bacio pare
Znaju li okvirnu cijenu kod nas?
Ja sam bio spreman i 350KM dati za slušalice ali onda sam počeo i bežične gledati i na kraju ipak kupim CLoud 2...
Nisam se pokajao vala, mada mi se i te GSP 350 plaho sviđaju