Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Ajatolah_

#7176 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ajatolah_ »

jasko_ba wrote:
cules82 wrote:
jasko_ba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140519090
Ajd sto je djeci po fejbuku dosadno, pa objavljuju gluposti, ali da ste i vi ovako poceli, pa nema smisla.
Smece se odlaze na za to predvidjena mjesta, a definitivno to nije nazad u rijeku. Samo cinite stetu kad ove bljuzgarije stavljate, jos na naslovnoj
ama lazu ja sam juce i prekjuce licno gledao da se smece utovara u kamione i odvozi
a na klixu ni traga o ovome
Gluposti. Evo vidim i po fejsbuku dijele ovu vijest, jedva docekalo u pm. Svaka cast klix.
Ne znam kakav je problem da se objavi ako se desilo, a pomaže da se skrene pažnja da se ovo ne radi sa smećem.
SirokiB

#7177 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

Nije dakle, narod ujedinila nevolja, jer je realno nevolja ono što nas svakog dana (i bez poplave ) okružuje pa svejedno stojimo razjedinjeni. Ujedinjuje nas dobro srce i istinski bratski i susjedski osjećaj privrženosti koji nije sputan poviješću, ratom, vjerom, nacijom, granicom, dijalektom. Ujedinjuje nas to što smo samo ljudi i što smo svi u vodi jednako mokri i svi bez kruha jednako gladni. Visokima se voda prelijeva preko ušiju ali visoki će gordo hodati i glavu dizati dok god ima nade za udah. A svim „velikima“ koji kupuju socijalni mir u vrijeme ljudske patnje, svim onima koji su spremni ući u evakuirane prostorije i odnijeti tuđe kredence i namještaj, svim onima koji jaje i vareniku prodaju trostruko skuplje ovih dana ne želim ništa zlobno, ne želim da im se vrati istom mjerom i istom nevoljom. Dapače, dovoljna im je pokora što su u vlastitoj koži, dovoljna su nevolja sebi samima, dovoljno im je prokletstvo što su takvi i što drukčiji ne umiju biti!
:thumbup:
sophieEl

#7178 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sophieEl »

arshavin wrote:Ima li sutra nastave na fakultetima?
Nema.
jasko_ba

#7179 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jasko_ba »

Zeljo_do_groba wrote:Cuj lazu, pa jel ima na videu sve... Seljadija baca smece nazad u rijeku... Koliko mutav moras biti da to uradis, a da ne ostavis sve na gomilu, onda u one velike kontejnere bagerom i na deponiju... Isto i ovaj bager, samo vraca u vodu, ovi balvane bacaju u rijeku... Koji glupsoni u pm...
Problem je sto se smece odlaze u vrece gdje i treba, kamioni to redovno razvoze, svi se toga pridrzavaju. Medjutim, u onom trenutku snimilo se par ljudi kako to baca i sad odmah naslov da to svi rade. Sta pokusavas postici time?
Last edited by jasko_ba on 19/05/2014 17:20, edited 1 time in total.
Reglan

#7180 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Reglan »

Na ekonomskom fakultetu stavila krava ispit sad u nedjelju i pored toga sto je proglaseno vanredno stanje i odgoda ispita.

Lopovi
Mustang1

#7181 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

Kada idete traziti hranu pogotovo pelene ili za bebe u skladista za osobe kojima treba ako imate takve porodice kod sebe obracajte se starijim volonterima a ne glavnima .. Glavni ne smiju nista dati bez dozvole ali ce vam volonteri bukvalno ukrasti da niko ne vidi i dati .. AKo neko ovo zloupotrebi daBogda mu bilo gore nego onima kojima je to potrebno .. Budite ubijedjeni da nijedan od volontera nece odbiti da iznese pelene za bebe i hranu za bebe !
Ovo ponavljam od sinoc jer se zbog ovoga zove policija i frka pravi !
SirokiB

#7182 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

kakvo je stanje sa Odžakom?
cules82

#7183 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cules82 »

Zeljo_do_groba wrote:Cuj lazu, pa jel ima na videu sve... Seljadija baca smece nazad u rijeku... Koliko mutav moras biti da to uradis, a da ne ostavis sve na gomilu, onda u one velike kontejnere bagerom i na deponiju... Isto i ovaj bager, samo vraca u vodu, ovi balvane bacaju u rijeku... Koji glupsoni u pm...

slusaj
taj snimak je nastao mislim 16-og nisam bas siguran znaci NIJE bilo nikakvog organizovanog ciscenja jer se voda nije bila ni povukla nazad a i vidi se lijepo da kisa pada i ovo sto je se cistilo je bilo oko mosta sa bagerom da bi se procistilo korito rijeka Krivaja I Bosne jer su tone i tone balvana i smeca bile na stubovima tih mostova i bila je opasnost da i oni budu odneseni kao Duga
druga stvar
slazem se sa tobom trebali smo svo to smece stavit u kamione i kontejnere i dovuc u Sarajevo i ostale gradove kroz koje je Bosna prosla i nanijela smece i istresti po ulicama eto sta smo trebali,jer je korito i Bosne i Krivaje svake ama bas svake godine bilo cisceno jer su se organizovale akcije ciscenja i klix ni o tome nije pisao
snimak pola od vas nije ni pregledalo a vec nesto pise ovo ono seljaci zivotinje itd
da nije bilo bagera da se taj dan procisti to korito boga pitaj sta bi bilo sa mostovima i koliko bi porodica ostalo odsjeceno bez vode struje i bez icega,ne znam da li si kada bio u Zavidovicima ako jesi znao bi sta ti mostovi znace za grad
Klixu svaka cast sto ovako pise i izvjestava a nesto nisam procitao da je iko od njih iz redakcije i novinara dosao i pitao treba li vama flasa vode,da su poslali neku pomoc a znaju tu pametovat
ne branim ove za smece da se odmah razumijemo ali vi digli buku oko toga a nigdje ne vidim da je klix objkavio da je u Zavidovicama najezda zmija otrovnica.ja sam ih licno prekjuce kod Samacke vidjeo 9 u svom tom smecu
i za ove ostale sto tu napadaju i prosipaju neke price seljaci papani ovo ono:sunce je.voda se povukla,dodite,pomozite u ciscenju grada od smeca , balvana , pvc ambalaze i uvjerite se svojim ocima gdje to smece zavrsava
Last edited by cules82 on 19/05/2014 17:39, edited 3 times in total.
Dasi

#7184 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Dasi »

.
Last edited by Dasi on 19/05/2014 17:27, edited 1 time in total.
artime

#7185 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by artime »

nOrMaLaC wrote:
Riddle wrote:
nOrMaLaC wrote:Upravo sam se vratio iz Doboja gdje sam pomagao oko ciscenja svog fakulteta koji je jednom rijeci unisten. Situacija u gradu je haoticna, to se mora doci i vidjeti sopstvenim ocima da bi se stekla slika o prilici koja vlada u gradu. 90>% grada je unisten. Smece i mulj od blata po cijelom gradom. O mrtvim da i ne govorim. Ukoliko neko bude htio pomoci oko rasciscavanja u tom pravcu sutra ce to biti organizovano ispred Saobracajnog fakulteta u 10 sati. Ljudi u Doboju je uzasno stanje :(
:? Koji kurac?! Pojasni ovo malo, molim te. Hoces da kazes da mrtva tijela leze okolo?
Ne, nego sam pricao sa pojedincima koji tvrde da u gradu broj poginulih je dosta veci nego sto se govori na tv :(
Ovo je istina. Čula sam da kriju broj, razlog politički naravno. Ali sve će se na kraju saznati.
Hajlac

#7186 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajlac »

OldMayor wrote:
Cyrax wrote:
staradis wrote:Imam osjecaj da Univerzitet u Sarajevu nece odgoditi nastavu i sugerisati radnu akciju kreteni!
UNSA najvjerovatnije nastavlja raditi kao da se nista ne desava.
Ovo nije nasa poplava.

:roll:
Biće u vidu bumeranga zaraznih oboljenja/epidemija pa ćemo svi u "metropoli" kukati!
titinho

#7187 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

Je li iko izasao sa podatkom koliko je poginulih i povrijedjenih u poplavama i klizistima u BiH, Za Doboj su rekli 14-15 al ima li ista za Maglaj, Zenicu ???
betontennis

#7188 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by betontennis »

Lounge Act wrote:Na fejsbujk grupi „Informacije iz Maglaja“ objavljen je status koji možete pročitati ispod. Da je bilo lopovluka,krađa prilikom dostave hrane u ovaj gradić na Bosni,javnost je upoznata od samog početka akcija za pomaganje,ali ovo je prevršilo svaku mjeru!!! „Primus d.o.o“ je firma koja je smještena u Maglaju pored magistralnog puta M-17. Kako se vidi iz priloženog u magacinu te firme je smješten veliki dio donacije za ovaj napaćeni narod,međutim pojedinci su odlučili da u svemu izvuku svoju korist. Hranu smještaju u magacin i dalje je prodaju. Sram ih i stid bilo!!! Zar nemaju oči da vide koliko je narod gladan i žedan. Kada je par osoba otišlo da traži hranu,umjesto toga su dobili batine. Sramota za maglajsku policiju,i za vlasnika ove firme.

Kćerka čovjeka koji je pretučen je izjavila : „da bog da niko ne dozivio sto sam ja dozivila….da ti neko udara oca i šuta po podu i vuku ga. Otac mi je šeceraš….rak ima….pod hemoterapijom je“
Image
Stvarno ne znam sta zelite vise postici sa ovim isticanjem kradja humanitarne pomoci! Sirenje ovakvih dezinformacija i pravljenjem kojekakvih bombasticnih vijesti samo umanjujete cinjenicu kako se ovaj jadan narod podigao i organizovao
odvajajuci bukvalno od usta da pomogne! Sigurno da se desi neka zloupotreba al to je uvjeren sam minimalno.
Evo ovde se spomine ovaj latifovic da je pretucen ovdje se moze procitati o kakvom se covjeku radi http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -3193.html.
Stvarno molim redakciju klixa i ostalih medija da svaku vijest tri puta provjere prije nego nesto objave na naslovnoj.
Ovako se sa ovim gnusnim lazima samo obezhrabrujemo narod koji je u dilemi da li odvoji od svojih ista i da dalje donira i pomaze ljudima koja je potrebna pomoc!!!
Ambrozija

#7189 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ambrozija »

arshavin wrote:Na ekonomskom fakultetu stavila krava ispit sad u nedjelju i pored toga sto je proglaseno vanredno stanje i odgoda ispita.

Lopovi
Nemoguce:
Sukladno Odluci svi ispiti i ostale aktivnosti koji su se trebali održati tokom ove sedmice će se pomjeriti za sedam dana.
Hajlac

#7190 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajlac »

OldMayor wrote:
ala7 wrote:Možda je "vrijedan" ko što ti kažeš stvarno ne znam momka, ali u ovakvim situacijama gdje minute su bitne se od organizatora očekuje puna koncentracija i profesionalnost. Ako 100 ljudi kaže to je bahato ponašanje ti kažeš nije pa ko je onda lud ovdje. Uostalom šta će sa sjekirom tu gdje mu nije mjesto, na snimku se vidi da se materijal može skloniti samo lopatama i grabljama, dokaz da je došao da se snimi i da palamudi pred svima.

Znaju ljudi šta je ispravno a šta nije. Ovo što ovaj radi nije ispravno pa koprcao se ti koliko hoćeš.
Ma bolan ja znam momka, sto je najgore ovaj video pokazuje bas o kakvom se liku radi.

Lik kojem je upravo glavno da bude vidjen, a za ostalo ima ko ce rintat.

Smatra sebe nekim organizatorom, nekim ko vodjom, menadzerom...ublehas kazem ti. Samo smijesno kako eto neko koga i ne zna na osnovu 20 sekundi moze skontati o kakvoj osobi se radi.
Ma jašta - ofirno je kako se provukao među rajom u prvi red pred kameru, pa još i okrenuo da pozira i smješka se. Gnjida parazitska!
jasko_ba

#7191 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jasko_ba »

Zeljo_do_groba wrote:
jasko_ba wrote:
Problem je sto se smece odlaze u vrece gdje i treba, kamioni to redovno razvoze, svi se toga pridrzavaju. Medjutim, u onom trenutku snimilo se par ljudi kako to baca i sad odmah naslov da to svi rade. Sta pokusavas postici time?
Par ljudi, eno bager, eno cijela obala i most sve u rijeku pobacano... Treba ukazati da seljadija ne radi to i dalje i da se obrati paznja i na to...
Evo procitaj sto je @cules82 napisao iznad gore, ne da mi se objasnjavati. Ako hoces, dodji dole, pomozi pa se uvjeri sta se radi sa smecem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7192 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Tomahawk11 »

Nekako sam stupio u kontakt sa jaranom iz Bosanskog Samca:
''Jarane moj, sve je u redu. Nema se nama sta pomoci, ovdje je svaka prica ispricana. Jos smo ok, voda se polako povlaci. Potrajace jos. Ako sta bude, zovem...''
menuet

#7193 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by menuet »

arshavin wrote:Na ekonomskom fakultetu stavila krava ispit sad u nedjelju i pored toga sto je proglaseno vanredno stanje i odgoda ispita.

Lopovi
Jadranka je jača od države :mrgreen:

On topic: http://www.poplave.eu/ Ne znam je li iko objavljivao, ljudi su otvorili danas ovu stranicu, dobro će doći svima.
Reglan

#7194 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Reglan »

Ambrozija wrote:

Lopovi
Nemoguce:
Sukladno Odluci svi ispiti i ostale aktivnosti koji su se trebali održati tokom ove sedmice će se pomjeriti za sedam dana.
Moguce je na efsi sve,jebem im majku.Toliko love das i opet te jebu u zdrav mozak.Koliko covjek da na godisnjem nivoou efsi komotno moze upisati privatni fax.
RAČUNOVODSTVO
DRUGI PARCIJALNI ISPIT – TEORIJSKI DIO, 25.05.2014. GODINE
OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI KOJI SU ZADOVOLJILI NA PRVOM PARCIJALNOM ISPITU DA ĆE SE DRUGI PARCIJALNI ISPIT IZ PREDMETA RAČUNOVODSTVO ODRŽATI 25.05.2014. GODINE (NEDJELJA) SA POČETKOM U 8:00 SATI U AMFITEATRIMA TONDACH, ZVEČEVO I SALA 2.
Havatar

#7195 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Hajlac wrote:
OldMayor wrote:
ala7 wrote:Možda je "vrijedan" ko što ti kažeš stvarno ne znam momka, ali u ovakvim situacijama gdje minute su bitne se od organizatora očekuje puna koncentracija i profesionalnost. Ako 100 ljudi kaže to je bahato ponašanje ti kažeš nije pa ko je onda lud ovdje. Uostalom šta će sa sjekirom tu gdje mu nije mjesto, na snimku se vidi da se materijal može skloniti samo lopatama i grabljama, dokaz da je došao da se snimi i da palamudi pred svima.

Znaju ljudi šta je ispravno a šta nije. Ovo što ovaj radi nije ispravno pa koprcao se ti koliko hoćeš.
Ma bolan ja znam momka, sto je najgore ovaj video pokazuje bas o kakvom se liku radi.

Lik kojem je upravo glavno da bude vidjen, a za ostalo ima ko ce rintat.

Smatra sebe nekim organizatorom, nekim ko vodjom, menadzerom...ublehas kazem ti. Samo smijesno kako eto neko koga i ne zna na osnovu 20 sekundi moze skontati o kakvoj osobi se radi.
Ma jašta - ofirno je kako se provukao među rajom u prvi red pred kameru, pa još i okrenuo da pozira i smješka se. Gnjida parazitska!
Sigurno je parazit postyo je definicija parazita neko ko je otisao da pomaze nekome stotinama kilometara udaljenbim od svoje kuce :roll: . I prestanite da objavljujete i pisete samo lose vijesti i dezinformacije
Last edited by Havatar on 19/05/2014 17:53, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#7196 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je danas Odluku o proglašenju 20. maja 2014. godine Danom žalosti u Federaciji BiH zbog stanja prirodne nesreće.
AleksoMKD

#7197 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by AleksoMKD »

Drste se ljudi, ovde traje sakupljanje pomoci i sredstava, konvoj za Srbiju je vec krenuo iz Skopja a sutra krece konvoj za BiH.
Crveni krst sakuplja pomoc a pocele su i individualne opstine da doniraju. Koliko znam policiski spasioci su vec u Bosni.
O'zone
Globalni moderator

#7198 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Žive Dobojlije čiji je nestanak prijavljen
19. maj 2014. u 16:54

Nakon emitiranja priloga o imenima nestalih posredstvom medija, policiji RS-a se javila žena iz Doboja koja je potvrdila da su Đorđe i Dušanka Šiljegović smješteni u njenoj kući i da su dobro, potvrdila je Mirna Šoja, glasnogovornica MUP-a RS-a.

Ranije su građani potvrdili da su Savka Dejanović (1932.), Milutin Vulin (1935.), Tanja Todorić (1996.) i Pejo, Marica i Vesna Zubak viđeni u Doboju i da su živi i zdravi, piše Fena.

Na telefonsku liniju MUP-a RS-a 051-463-463), građani mogu prijaviti nestale osobe u poplavama ugroženim područjima u RS-
Brkooo

#7199 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Brkooo »

AleksoMKD wrote:Drste se ljudi, ovde traje sakupljanje pomoci i sredstava, konvoj za Srbiju je vec krenuo iz Skopja a sutra krece konvoj za BiH.
Crveni krst sakuplja pomoc a pocele su i individualne opstine da doniraju. Koliko znam policiski spasioci su vec u Bosni.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mali_Vuk

#7200 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mali_Vuk »

AleksoMKD wrote:Drste se ljudi, ovde traje sakupljanje pomoci i sredstava, konvoj za Srbiju je vec krenuo iz Skopja a sutra krece konvoj za BiH.
Za Makedonce :thumbup: :kiss:
Post Reply