Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zforumas

#7176 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Bloo wrote:opet se razglaba o mrtvim životinjama i flašicama sa pranje guzice :|
mada sa ovim redukcijama vode i ateisti su svedeni na flašice

Kad će ovdje biti kakva konstruktivna diskusija :D

btw živim u Starom Gradu... niko mi nikada nije donio kurbansko meso :D toliko o tome nahranimo komšije
Ma znaju da nisi gladna
beni-bu-man

#7177 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:Uh.. to ce tek da bude belaj :D

Beni brisi sliku, ne treba nam jos i zavjera o ovom konju :D
konj bio musliman al poce logcino razmiljat, zato no sikiriki 8-)
irac300

#7178 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Bloo wrote:opet se razglaba o mrtvim životinjama i flašicama sa pranje guzice :|

btw živim u Starom Gradu... niko mi nikada nije donio kurbansko meso :D toliko o tome nahranimo komšije
Pa kad si kjafirka, šta ho'š?! :D

Inače, kad smo kod slika. Neki dan na FB se vrtila slika, zaklan kurban, a one šare od žilica na mesu k'o biva ispisale riječ Allah, dole stotinjak komentara, dokaza boga. Tačno smo k'o društvo pali k**** za uši!
Bloo
Globalna šefica

#7179 Re: Ateizam

Post by Bloo »

irac300 wrote:

Inače, kad smo kod slika. Neki dan na FB se vrtila slika, zaklan kurban, a one šare od žilica na mesu k'o biva ispisale riječ Allah, dole stotinjak komentara, dokaza boga. Tačno smo k'o društvo pali k**** za uši!
Pa zar je specificirano da daješ samo komšijama MUSLIMANIMA? :|
shmizlica

#7180 Re: Ateizam

Post by shmizlica »

Bloo wrote:
Image
Bloo
Globalna šefica

#7181 Re: Ateizam

Post by Bloo »

irac300 wrote:
Gledaj, dosta mojih prijatelja vjernika bi na to počeli da vrište (šta od smijeha, šta od sramote).

Jedan od glavnih razloga što se religija nije "primila" kod mene, jer moje tvrdoglavo odbijanje da vjerujem u magična ukazanja i sve along the lines gore spomenutog ukazanja boga jer mi jednostavno vrijeđa zdrav razum. To uključuje Isusa na tostu...
Kao što moj mozak tvrdoglavo odbija da to posmatra kao znak čuda, isto tako neki vjernici (ne svi!), odnosno njihov mozak to posmatra (bez zadrške) kao dokaz čuda. Tako da smo na tom platou na istom :D
Također i postavlja se pitanje zar nema vrhovno bozanstvo pametnijeg posla od prčkanja sa ziliciama zaklane zivotinje :|
Bloo
Globalna šefica

#7182 Re: Ateizam

Post by Bloo »

shmizlica wrote:
Bloo wrote:
Image
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
"Valja posebno naglasiti da se pod pojmom “komšija”, kojima se, pored ostalih, dijeli i daje kurban, podrazumijevaju i komšije drugih vjeroispovjesti, jer je tako i Alejhisselam radio i postupao kada se radilo o podjeli kurbanskog mesa komšijama"

jbg...ne djeli se ateistima :lol: :lol:
shmizlica

#7183 Re: Ateizam

Post by shmizlica »

Bloo wrote: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
"Valja posebno naglasiti da se pod pojmom “komšija”, kojima se, pored ostalih, dijeli i daje kurban, podrazumijevaju i komšije drugih vjeroispovjesti, jer je tako i Alejhisselam radio i postupao kada se radilo o podjeli kurbanskog mesa komšijama"

ja kako vidim ti si loš komšija :| zato te zaobilaze :roll:
Bloo
Globalna šefica

#7184 Re: Ateizam

Post by Bloo »

shmizlica wrote:
Bloo wrote: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ja kako vidim ti si loš komšija :| zato te zaobilaze :roll:
Pa nije baš da se iko dere sa prozora za moj Hello susjedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol:
Ja sam asocijalna komšinica u mahali
zforumas

#7185 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Ja ti vec rekoh da znaju da nisi gladna.
Hoce da ti ustede prostor u frizideru jer su vidjeli da si neki dan u mesnici bila :lol:
Bloo
Globalna šefica

#7186 Re: Ateizam

Post by Bloo »

zforumas wrote:Ja ti vec rekoh da znaju da nisi gladna.
Hoce da ti ustede prostor u frizideru jer su vidjeli da si neki dan u mesnici bila :lol:
Vala ja sam uvijek gladna...vala održavat ove kile :D bešćutnici
zforumas

#7187 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Bloo wrote:
zforumas wrote:Ja ti vec rekoh da znaju da nisi gladna.
Vala ja sam uvijek gladna...vala održavat ove kile :D bešćutnici
Pa sto odmah ne kazes, vidis da komsije paze na tvoje zdravlje :lol:

S religijom ne mozes biti donji, za sve postoji sasvim logicno objasnjenje :mrgreen:
arzuhal

#7188 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

Smrcak15 wrote:
Dope_Man wrote:Treba je ponavljati cesce nego robota :lol:
ja koliko vidim robot se jos nije osporio i ponavljat ce se jos uvijek :thumbup: roboti i dalje hodaju tvojim tijelom dok ti postiras uskovidnog konja :-)

nego da se posjetimo
Image
Image
:lol:
arzuhal

#7189 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
Smrcak15

#7190 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
irac300 wrote:

ja sam misljenja da sa stanovista islama, to kurbansko meso bi se prije trebalo davati ateistima nego muslimanima. jer sam siguran da bi Muhammed davao prije ateistima nego muslimanima.
tlr

#7191 Re: Ateizam

Post by tlr »

...
L u c i f e r

#7192 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Job is a rich guy with tons of bling. Hot wife, loads of kids, all kinds of stuff.

God and Satan are talking. Satan's like, "Job only likes you cuz you gave him an easy life. Take it away and he won't like you anymore."

God's like, "You're on. Lets fuck up his life."

So they do.

Now the cliffnotes version of the story you'll hear in a shitty church is that Job remained faithful, so God gave Job all his shit back.

The klix version that's ACTUALLY in the Bible does not say that.

In the klix version God and Satan wreck Job's shit. Job is like, "man, this... really sucks. I'm not being flippant here. My kids are all dead. I am... I am not in a good place right now."

Job's friends show up and are like, "DAMN, dude! God is seriously pissed at you! What did you DO?"

And Job says, "Nothing, seriously. He just wrecked my life and killed everyone I loved for... as far as I can tell, literally no reason at all."

And Job's friends are all, "Ok, there's no way. God would only do this to you if you REALLY sinned. You'd better beg for forgiveness."

And Job says, "I've got no forgiveness to beg for. I didn't do anything. This all happened for no reason."

And his friends, "No, this definitely happened for a reason. God liked you so he gave you a good life, now God doesn't like you so he screwed your life up, obviously you sinned and he's angry with you, you need to apologize so he'll give you back the high life to which you were so sweetly accustomed."

And Job says, "No. I didn't do anything. I'm not apologizing for shit I didn't do."

And his friends are like, "Man, fuck you. Not only did you sin, like, MASSIVELY, you aren't even repentant. You suck. I don't know how we didn't notice this before."

And then they bail on him because no one wants to hang out with a secret pedophile or whatever they thought Job was.

So Job sits there and is all, "Ok... God? I'm not fooling here. I'm in pain. Do you not... do you not understand that people... hurt? When you hurt them? Do you not... get what suffering is? Do you not understand what you've... what you've done here? Are you just so far away that you... don't... understand how fragile we are? Or that you can't... care?"

So God here's this and is SUPER PISSED. Because he just told Satan that Job was all pious and shit but now Job is calling him out. So he shows up and SCREAMS at Job. He goes on this big rant about all the monster's he's killed and the things he's seen and how amazing he is and HOW FUCKING DARE JOB QUESTION HIM!!!11!!!one! He gets super into it, and REALLY threatening.

And Job just falls on his face and begs forgiveness because seriously what else is he going to do, he doesn't think he can take God in a fight.

So God takes some deep breaths and counts to ten and goes to his happy place for a minute and gets himself under control again.

Then he says, "Ok, ok... so... we all gotta move on from here... Tell you what. You did tell the truth about me, back there. That's worth something. You at least get me, even if you don't always RESPECT. So I'ma give you new women and kids and cows and shit. Not your old ones, Satan and I killed those. New ones though. These are gonna be better, I swear. And, what else. Oh yeah, your so called friends. They didn't tell the truth about me. So I'ma murder them all."

And Job begs God not to do that, because Job really is a stand up guy, that's been established. And God lets them live.

So... the thing Job did that was telling the truth about God was stating that God sends good and evil to us without respect to our righteousness. And the thing that Job's friends did that was telling lies about God was claiming that God sends wealth and easy living to the righteous, and misery to the unrighteous.

In other words, the moral of Job is that if you believe in the prosperity gospel God will straight up ice you unless Job asks him to chill.
Dope_Man

#7193 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Hahah znam pricu, sustina je pogodjena, samo je li ova gore iz BKJLB* verzije Biblije?

* - Black King James LeBron
shbc

#7194 Re: Ateizam

Post by shbc »

Jesam li ja jedini koji Kinesina zamislja kako ovo pjeva dok vuce:

Bloo
Globalna šefica

#7195 Re: Ateizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:
možeš se osjetiti prozvanim :D
r_faruk

#7196 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

ja se uvijek sjetim south park-a i the book of job...
Smrcak15

#7197 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:
Smrcak15 wrote:
Dope_Man wrote:Treba je ponavljati cesce nego robota :lol:
ja koliko vidim robot se jos nije osporio i ponavljat ce se jos uvijek :thumbup: roboti i dalje hodaju tvojim tijelom dok ti postiras uskovidnog konja :-)

nego da se posjetimo
Image
Image
ali da bi taj robot u vama mogao da hoda mora imati energetski pogon, iz energetskog postrojenja zvanog ATP sinteza koje se isto tako nalazi na rubovima celije koje hrane robote sa energijom da mogu da obavljaju svoe poslove za koje su programirani
Image
turbina ATP sinteze sa statorom rotorom i ostalim komponentima, gdje ima reversibilnu funkciju izbacivanja i usisavanja otpada kao savrsenu reciklazu
Raigor Stonehoof

#7198 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

kako savrsen dokaz da se alah pojavljuje u paradajzu
broj dva

#7199 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Raigor Stonehoof wrote:kako savrsen dokaz da se alah pojavljuje u paradajzu
---
Krade fore od Isusa koji e davno pojavio u tostu što dokazuje da je kršćanstvo one true religion..
Laertes

#7200 Re: Ateizam

Post by Laertes »

Šta sad ovo nekakve leptiriće izbacuje :lol:
I kakav bi to sad dokaz bio?
Post Reply