Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koji ti je iphone?
Jesi probao karticu u drugi mobitel staviti ? Mozda neki drugi iphone ?
Sumnjam da je do kartice
Ista mi je stvar i na privatnom 8+, a rjeđe na službenom iPhone SE1gen
Do nedavno sam koristio Huawei, nisam ovih problema imao
Eto bas mi je cudno. Ja sam prosle godine imao motorolu g5 plus iz amerike ( USA model ) i imao sam problema da me osobe sa druge strane ne cuju najbolje. Od kako sam zamjenio mobitel na xiaomi mi 9t pro nemam nikakvih problema sa pozivima ( dual sim ).
Jesi li mijenao karticu skoro ? Za onu novu za 4g+ ?
Ako nisi mislim da se besplatno mijenjaju ovih dana pa probaj tako, barem da otklonis sumnju na karticu.
Jesu li iphone mobiteli za EU trziste ?
Karticu sam mijenjao čim je moglo, dok sam na androidu bio još.
A model je A1897, koliko vidim na netu, model je i za EU i US tržište
liaar wrote: ↑07/07/2020 23:08
Ista mi je stvar i na privatnom 8+, a rjeđe na službenom iPhone SE1gen
Do nedavno sam koristio Huawei, nisam ovih problema imao
Eto bas mi je cudno. Ja sam prosle godine imao motorolu g5 plus iz amerike ( USA model ) i imao sam problema da me osobe sa druge strane ne cuju najbolje. Od kako sam zamjenio mobitel na xiaomi mi 9t pro nemam nikakvih problema sa pozivima ( dual sim ).
Jesi li mijenao karticu skoro ? Za onu novu za 4g+ ?
Ako nisi mislim da se besplatno mijenjaju ovih dana pa probaj tako, barem da otklonis sumnju na karticu.
Jesu li iphone mobiteli za EU trziste ?
Karticu sam mijenjao čim je moglo, dok sam na androidu bio još.
A model je A1897, koliko vidim na netu, model je i za EU i US tržište
Kakva je situacija kada pozivas sa iphone a da koristis slusalice sa mikorofonom ? Probaj tako par puta pozive odraditi pa da vidis da nije do internog mikrofona.
liaar wrote: ↑08/07/2020 10:37
@dend 8+ je u pitanju, nema audio jack a nisam nabavljao onaj prelaz za lightning...
Ajd onda probaj kada pozoves prebaciti na speakerphone.
Probaj koristiti memo aplikaciju i snimiti samo glasovnu poruku pa je preslusati ( kao kad pricas na mob. )
Probaj preko bluetooth slusalica.
Probaj ugasiti noise cancellation opciju u general - accessibility
Na google pise da ljudi imaju taj problem da ih druga strana nekad ne cuje najbolje, i da hard reset pomogne ali se vrati. Takodje kazu na speakerphone trebalo bi da radi.
Mehemed wrote: ↑08/07/2020 18:05
Čuj marka giga dan, to oni zovu ponudom... To nebi nikada aktivirao.
Ovaj Realme isto Huawei/Xiaomi kopija.
I to ne zovu običnom ponudom nego: “best buy“ ponuda dokupa interneta.
Znači stvarno misle da "najjeftinija" opcija automatski znači da je to "best-buy".
A da ne pričamo kako haman sva konkurencija tu opciju ima otkad postoji uopšte 3G i dokup mobilnog neta za prepaid kod nas i umjesto da se poklope i stide što su to tek sada uveli kao najveći operater, oni to još na sva zvona razglasili.
Del_Boy1 wrote: ↑10/07/2020 18:00
Sad gledam na ultri, koja je u grupi moj izbor, prenijeli neutrošene KM-ove u naredni mjesec, nije tako da sada bilo ako se ne varam.
Koliko kartica mozes imati pod jednim brojem imam orginalnu sim karticu, mikro sim karticu 3g, kupujemnovi mobitel koji prima nano sim moram li se halaliti jedne od ove dvije ili moze jos jedna u opticaj sa istim tel.brojem hvala
noviclan wrote: ↑10/07/2020 22:15
Koliko kartica mozes imati pod jednim brojem imam orginalnu sim karticu, mikro sim karticu 3g, kupujemnovi mobitel koji prima nano sim moram li se halaliti jedne od ove dvije ili moze jos jedna u opticaj sa istim tel.brojem hvala
Na jedan broj moze raditi samo jedna sim kartice osim da je twin kartica ( i opet samo jedna u jednom trenutku moze raditi ). Shodno tome da ti je 3g, kupi sebi novu 4g+ karticu, ove nove kartice dolaze modularne i mozes bilo koju velicinu izabrat
Izvinjavam se na mozda neprikladnom pitanju,ali imam goste starije koje hoce ono s.anje zadruga da gledaju,a zakljucan pink. Cak sam platio i ono 3.5 km da vidim jel to,ali nije. Ja sam im rekao da je do 11.07,ali ne popustaju
Kiki_Musampa wrote: ↑11/07/2020 21:47
Izvinjavam se na mozda neprikladnom pitanju,ali imam goste starije koje hoce ono s.anje zadruga da gledaju,a zakljucan pink. Cak sam platio i ono 3.5 km da vidim jel to,ali nije. Ja sam im rekao da je do 11.07,ali ne popustaju
Pink bh je zakljucan sa TV PIN. Taj pin se dobije na papiru kada se prvi put uvede tv usluga ( 5 brojki ).
Kanal se otkljucava tako sto se na zakljucanom kanalu pretisne zeleno dugme, ukuca tv pin i pretisne OK.
Ako nemas tv pin pozovi 1444 i oni ce vam ga resetovat i mozete postaviti kakav god zelite.