Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#71601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:Crna mi slika na tv-u na svim kanalima? :roll:
Uradi reset resivera (ako ga koristiš), ili skeniranje kanala ako je u pitanju CI modul.

U okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu svi kanali rade bez problema.
Radar71

#71602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

crnivrag wrote:
Radar71 wrote:Crna mi slika na tv-u na svim kanalima? :roll:
Uradi reset resivera (ako ga koristiš), ili skeniranje kanala ako je u pitanju CI modul.

U okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu svi kanali rade bez problema.
Sad je sve ok, nisam bio upalio TV :oops:
crnivrag

#71603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote: Sad je sve ok, nisam bio upalio TV :oops:
hahahahahhaahahahaha plačem, jesi fakat ozbiljan po pitanju ovog posta :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Radar71

#71604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

crnivrag wrote:
hahahahahhaahahahaha plačem, jesi fakat ozbiljan po pitanju ovog posta :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
štae...dobra mi crna na tv-u :lol: :lol: :lol:
Tesla Edison

#71605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote:
Samo da kažem da 80% poziva za tehničku podršku i u BH Telecomu i u Telemachu je ovog tipa pa nemojte se čuditi kad morate dugo čekati da vam se neko javi. Čudan smo mi narod i jako glup između ostalog.
chakany

#71606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

NA BHT 1 HD je prenos FIFA igrača godine
crnivrag

#71607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:NA BHT 1 HD je prenos FIFA igrača godine
Znači HD verzija prenosi FIFU, a SD verzija ima izbornu emisiju, dakle opet nakon dugo vremena različit sadržaj na oe dvije verzije kanala.
chakany

#71608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
Znači HD verzija prenosi FIFU, a SD verzija ima izbornu emisiju, dakle opet nakon dugo vremena različit sadržaj na oe dvije verzije kanala.
U posljednje vrijeme često dolazi do različitih sadržaja. Neki dan je išao Davis Cup na BHT 1 HD, dok je na drugom išla normalno programska shema za taj dan.
Pretežno se to dešava kada su sportska dešavanja, a znalo se desiti i kada je prenos ispred Narodnog pozorišta tokom trajanja SFF-a.
crnivrag

#71609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:
U posljednje vrijeme često dolazi do različitih sadržaja. Neki dan je išao Davis Cup na BHT 1 HD, dok je na drugom išla normalno programska shema za taj dan.
Pretežno se to dešava kada su sportska dešavanja, a znalo se desiti i kada je prenos ispred Narodnog pozorišta tokom trajanja SFF-a.
Glupo je što HD verzija nema vlastiti EPG, pa da ljudi ne moraju gatati kad će neki drugačiji sadržaj ići na njemu.
bato99

#71610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

:thumbup:
MTV

#71611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote:
Zato su oni htjeli pokrenuti BHT 2 ali od toga izgleda nema nista.
Leverage

#71612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Ako se ubrzo ne desi potpuna rekonstrukcija uskoro neće biti ni BHT 1, a kamo li BHT 2.

BHT treba cjelovito rješenje koje će omogućiti stabilno finansiranje i proizvodnju kvalitetnog programa. Tu će vjerovatno biti i nekih nepopularnih rezova ali drukčije ne može.
freelancerBIH

#71613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by freelancerBIH »

@Telemach nijemo suti na moje pitanje... :-) :roll: :roll:

Kada ce, pobogu, vec jednom nastupiti povecanje brzina za korisnike trio paketa?!

Drzite nas na 40Mbps vec 2 pune godine. Ja evo otkako sam vas korisnik niti jednom niste povecali brzine interneta, sramota!!!

A naravno, racuni po 60KM + redovno dolaze...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#71614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Plati više, dobit ćeš i strašni HBO :) :mrgreen:
PhilCou

#71615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

TESLA_EDISON wrote:
crnivrag wrote:
Samo da kažem da 80% poziva za tehničku podršku i u BH Telecomu i u Telemachu je ovog tipa pa nemojte se čuditi kad morate dugo čekati da vam se neko javi. Čudan smo mi narod i jako glup između ostalog.
To je tačno. Sjećam se kad je meni dolazio momak da zamijeni resiver, dva puta ga zove neki lik, jer pazi sad ovo, ne zna da se konektuje na Wi-Fi, kao ni kćerka. Pa ga opet zvao u vezi daljinskog, pa je ovaj opet morao ići nazad da to namjesti. I onda se nekad čudiš što drugi narod čeka duže njihovu intervenciju. Meni to ide na živce.. Okej, bude nekad problema većih, pa moraš zvati da ti dođu. Ali, bude i nekih banalnih, a sve se to može naći na internetu u roku od pet minuta. Ali, hoćemo sve na gotovo, daj na tanjiru. Isto kao oni kad krenu pisati "daj link" za neku utakmicu, pa kralju toliki internet, nađi sam. Katastrofa..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#71616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Pa obično i u tehničkoj podršci radi isti profil ljudi, koji zna ono s papira i zdrao
Kralj Tvrtko I.

#71617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Cinestar premiere1 i 2
FOXovi kanali
Prva TV

Šta je sa njima? Nema ih? Slab signal?
Zenica u pitanju?

Telemach?
@Kralj Tvrtko I,
Primjedbu ćemo proslijedit kolegama i javiti se sa povratnim informacijama. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Napravio sam. Hvala.
Telemach

#71618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

freelancerBIH wrote:@Telemach nijemo suti na moje pitanje... :-) :roll: :roll:

Kada ce, pobogu, vec jednom nastupiti povecanje brzina za korisnike trio paketa?!

Drzite nas na 40Mbps vec 2 pune godine. Ja evo otkako sam vas korisnik niti jednom niste povecali brzine interneta, sramota!!!

@freelancerBIH,
Povećanje brzine uploada paketa je bilo 5.4. tekuće godine. Naravno da i u narednom periodu, možete očekivati unapređenje usluge.
freelancerBIH

#71619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by freelancerBIH »

Telemach wrote:

@freelancerBIH,
Povećanje brzine uploada paketa je bilo 5.4. tekuće godine. Naravno da i u narednom periodu, možete očekivati unapređenje usluge.
Povecali ste upload za 1-2 Megabita i to je to ?!
r_faruk

#71620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

PhilCou wrote: To je tačno. Sjećam se kad je meni dolazio momak da zamijeni resiver, dva puta ga zove neki lik, jer pazi sad ovo, ne zna da se konektuje na Wi-Fi, kao ni kćerka. Pa ga opet zvao u vezi daljinskog, pa je ovaj opet morao ići nazad da to namjesti. I onda se nekad čudiš što drugi narod čeka duže njihovu intervenciju. Meni to ide na živce.. Okej, bude nekad problema većih, pa moraš zvati da ti dođu. Ali, bude i nekih banalnih, a sve se to može naći na internetu u roku od pet minuta. Ali, hoćemo sve na gotovo, daj na tanjiru. Isto kao oni kad krenu pisati "daj link" za neku utakmicu, pa kralju toliki internet, nađi sam. Katastrofa..
zivota ti, kako da nesto nadje na internetu ako se ne moze konektovati na internet?
potpuno je nevazno o cemu se radi, podrska ti treba pomoci. ako ne znas kako se pali resiver, ima da ti objasne....
ja sam popravljao stvari po kuci poslije telemahovih radnike. ujebali mi sve zivo i ja morao poslije sredjivati.... sta na to reci...

zasto bi ista trazio po netu ako placas neku uslugu. u nekim zemljama ne smijes sam stegnuti saraf na uticnici... moras zvati odrzavanje...
NediM17

#71621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Kad si vec spomenuo brzine interneta, da ispricam jednu interesantnu situaciju.
Neki dan bijah kod (ovaj bold je edit posta :-) :lol: ) rodjaka. Isto ovaj najmanji paket interneta 40/6Mbps, medjutim signali su fantasticni (u plusu oko 7dBmV), i speedtest.net mjeri brojke vise od deklarisanih. Download ide izmedju 45 i 48Mbps, a upload oko 8Mbps. Vrlo interestantno.

Inace slazem se, ovih 40Mbps postaje malo. Samo nabijaju cijene, a usluga ista kakva je i bila.
Last edited by NediM17 on 25/09/2018 14:57, edited 1 time in total.
Telemach

#71622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:

Kad si vec spomenuo brzine interneta, da ispricam jednu interesantnu situaciju.
Neki dan bijah rodjaka. Isto ovaj najmanji paket interneta 40/6Mbps, medjutim signali su fantasticni (u plusu oko 7dBmV), i speedtest.net mjeri brojke vise od deklarisanih. Download ide izmedju 45 i 48Mbps, a upload oko 8Mbps. Vrlo interestantno.

Inace slazem se, ovih 40Mbps postaje malo. Samo nabijaju cijene, a usluga ista kakva je i bila.
@NediM17,
Na unapređenju usluge radimo kontinuirano. Kada nastanu izmjene, svi potencijalni korisnici će biti obaviješteni. U slučaju da nemate brzinu predviđenu paketom koji koristite, dostavite nam u pp kontakt telefon i print screen mjerenja brzine interneta.
avaks

#71623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

SBB je podebljao pakete pa me fakat čudi da i ovi naši nisu...
I naravno još nema alternative za kanale iz AMC grupacije :run:
Drosera capensis

#71624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Drosera capensis »

avaks wrote:SBB je podebljao pakete pa me fakat čudi da i ovi naši nisu...
I naravno još nema alternative za kanale iz AMC grupacije :run:
možda će se više znati iduće godine nakon što telemah promjeni vlasnika, nadam se da će novi vlasnik vidjeti mobilnu telefoniju kao prioritet
avaks

#71625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A vala kad je nisu do sada uveli ne vidim razlog ni od sada :D
4G ni na pomolu, zaostajemo i za Afrikom već nekoliko godina što se mobilne tiče :lol:
Locked