Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#71526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Željezničar » 14 minutes ago

Ima li iko još problema sa tp linkom?
Javite nam se u inbox, ukoliko imate poteškoće sa signalima, ili pozovite 1360.
Stojimo vam na raspolaganju.
Maharadza

#71527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Koji "genijalac" je skontao da izbaci Eurosport 2 iz liste kanala koji se mogu premotavati, a ovamo ostavio tu opciju za neko regionalno smeće koje je ionako zatamnjeno 30% vremena i/ili sve što je iole vrijedno pogledati na tim kanalima....bravo levati! :run:

I nemoj mi sada "pa imaš na eon premotavanje za sve kanale"...that's not the point...neko ne želi gledati snimke na tabletima/mobitelima/računarima niti svako ima odgovarajući smart tv koji je podržan za eon! Hoću premotavanje PREKO RESIVERA, JEDNOG DALJINSKOG NA TV-u kao što je i bilo! Nema smisla da idete unazad umjesto da poboljšavate usluge....
crnivrag

#71528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Maharadza wrote:Koji "genijalac" je skontao da izbaci Eurosport 2 iz liste kanala koji se mogu premotavati, a ovamo ostavio tu opciju za neko regionalno smeće koje je ionako zatamnjeno 30% vremena i/ili sve što je iole vrijedno pogledati na tim kanalima....bravo levati! :run:

I nemoj mi sada "pa imaš na eon premotavanje za sve kanale"...that's not the point...neko ne želi gledati snimke na tabletima/mobitelima/računarima niti svako ima odgovarajući smart tv koji je podržan za eon! Hoću premotavanje PREKO RESIVERA, JEDNOG DALJINSKOG NA TV-u kao što je i bilo! Nema smisla da idete unazad umjesto da poboljšavate usluge....
Nije te bilo dugo ovdje, a bilo je priče o tome na dugo i na široko.

Nažalost nemaju više serverskih kapaciteta, pa su zbog puštanja opcije TV Unazad na kanalima CineStar Comedy & Family, CineStar Premiere 1 HD i CineStar Premiere 2 HD, ovu opciju izgubili kanali Eurosport 2 SD, Animal Planet SD i Cinemax 2 HD.
Last edited by crnivrag on 21/09/2018 22:22, edited 1 time in total.
Maharadza

#71529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

crnivrag wrote:
Maharadza wrote:Koji "genijalac" je skontao da izbaci Eurosport 2 iz liste kanala koji se mogu premotavati, a ovamo ostavio tu opciju za neko regionalno smeće koje je ionako zatamnjeno 30% vremena i/ili sve što je iole vrijedno pogledati na tim kanalima....bravo levati! :run:

Nije te bilo dugo ovdje, a bilo je priče o tome na dugo i na široko.

Nažalost nemaju više serverskih kapaciteta, pa su zbog puštanje opcije TV Unazad na kanalima CineStar Comedy & Family, CineStar Premiere 1 HD i CineStar Premiere 2 HD, ovu opciju izgubili kanali Eurosport 2 SD, Animal Planet SD i Cinemax 2 HD.
OStalo na ES1 a nije na dvici-.-...pa valjda je ES2 veći prioritet radi Bundeslige?! :-)
freelancerBIH

#71530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by freelancerBIH »

@Telemach

hoce li u skorije vrijeme biti povecanja brzina downloada? Korisnik sam vec preko 18 mjeseci skoro a download i dalje 40 megabita :roll:
Drosera capensis

#71531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Drosera capensis »

crnivrag wrote:
Nažalost nemaju više serverskih kapaciteta, pa su zbog puštanje opcije TV Unazad na kanalima CineStar Comedy & Family, CineStar Premiere 1 HD i CineStar Premiere 2 HD, ovu opciju izgubili kanali Eurosport 2 SD, Animal Planet SD i Cinemax 2 HD.
koga to boli kita da izvineš, neka zakupe servere a ne svaki dan sve gora usluga, valjda ih nije briga svakako su na bubnju.
crnivrag

#71532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Maharadza wrote:
OStalo na ES1 a nije na dvici-.-...pa valjda je ES2 veći prioritet radi Bundeslige?! :-)
Pretpostavaljam da se neko pri odluci o gašenju usluge TV Unazad sa kanala Eurosport 2, vodio nekim čudnim zaključkom da je gledaniji kanal Eurosport 1, jer zaista nemam drugog objašnjenja zašto su se baš odlučili da skinu ovu opciju sa navedenog kanala, ja bih lično da se mene pitao ukinuo opciju sa kanala History Channel, jer taj kanal po čitav dan emituje razne emisije reality tipa, i vjerujem da to slabo ko vraća.
crnivrag

#71533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Drosera capensis wrote: koga to boli kita da izvineš, neka zakupe servere a ne svaki dan sve gora usluga, valjda ih nije briga svakako su na bubnju.
Pretpostavljam da dobijaju određena sredstva od United Grupe, i pošto je Telemach BiH uvijek zadnji po uvođenju usluga u okviru svih članica grupe, onda vjerovatno dobijamo i najmanje sredstava za daljni razvoj i uvođenje novih usluga.
Drosera capensis

#71534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Drosera capensis wrote: koga to boli kita da izvineš, neka zakupe servere a ne svaki dan sve gora usluga, valjda ih nije briga svakako su na bubnju.
Pretpostavljam da dobijaju određena sredstva od United Grupe, i pošto je Telemach BiH uvijek zadnji po uvođenju usluga u okviru svih članica grupe, onda vjerovatno dobijamo i najmanje sredstava za daljni razvoj i uvođenje novih usluga.
onda je bolje što ih prodaju
semirsar

#71535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: ...
Informacije na našoj web stranici, redovno se ažuriraju, te na istoj možete pronaći nove ponude, uputstva za korištenje svih usluga (D3, NET, TEL), kao i naprednih servisa kao što su EON, UNIFI, UNIFON, Cjenovnik usluga, Opće uslolove poslovanja i sl.
info na vasoj web stranici su u najmanju ruku zbunjujuce :mrgreen:
jerbo, po njima ja placam odrzavanje 19.90KM+7KM za prostoprosireni D3 paket
Image

s druge strane na racunima... ma sta rec' :mrgreen:
Image
Image
aj ti sad, oci moje lijepe, meni pojasni i istinu kazi, je l' zaista azurirate redovno vasu web stranicu i jos me usput kamatarite za 3KM mjesecno :skoljka: :mrgreen:
crnivrag

#71536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: info na vasoj web stranici su u najmanju ruku zbunjujuce :mrgreen:

aj ti sad, oci moje lijepe, meni pojasni i istinu kazi, je l' zaista azurirate redovno vasu web stranicu i jos me usput kamatarite za 3KM mjesecno :skoljka: :mrgreen:
Problem je u tome što malo ljudi uzima posebno digitalu, a kad nju posebno uzimaš na KKS onda ide 10 KM za Prošireni paket, međutim ako koristiš neki od Duo/Trio paketa, onda Prošireni paket košta 7 KM, tako da vjerovatno nisu na portal unijeli dvije verzije te opcije, već samo ovu drugu u paketima, a ti si izniman slučaj.
semirsar

#71537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: info na vasoj web stranici su u najmanju ruku zbunjujuce :mrgreen:

Problem je u tome što malo ljudi uzima posebno digitalu, a kad nju posebno uzimaš na KKS onda ide 10 KM za Prošireni paket, međutim ako koristiš neki od Duo/Trio paketa, onda Prošireni paket košta 7 KM, tako da vjerovatno nisu na portal unijeli dvije verzije te opcije, već samo ovu drugu u paketima, a ti si izniman slučaj.
ma ja san ti vazdi izniman :lol:

P.S, to hi pak ne opravdava da se tvrdi nesto sto nije, mor'o sam malo zekit'
Val978

#71538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Val978 »

Telemach wrote:
Val978 » Today, 12:40 am

Zna li neko kako provjeriti kada istice ugovor sa Telemachom? Tetka je negdje zametnula ugovor, a zeli vidjeti da li moze preci na senior paket. Na Moj Telemach ne vidim gdje bi se mogla nalaziti ta informacija, jedino da sutra odem kod njih.
Možete nam se javiti u inbox, sa podacima, provjerit ćemo.
Poslani podaci, hvala!
hipija

#71539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

crnivrag wrote:
Maharadza wrote:
Pretpostavaljam da se neko pri odluci o gašenju usluge TV Unazad sa kanala Eurosport 2, vodio nekim čudnim zaključkom da je gledaniji kanal Eurosport 1, jer zaista nemam drugog objašnjenja zašto su se baš odlučili da skinu ovu opciju sa navedenog kanala, ja bih lično da se mene pitao ukinuo opciju sa kanala History Channel, jer taj kanal po čitav dan emituje razne emisije reality tipa, i vjerujem da to slabo ko vraća.
Treba maknuti premotavanje sa RTS kanala. Tamo mozes pogledati samo RTS dnevnik i Beogradsku hroniku.

Svi filmovi, serije, sport, dokumentarci i crtani filmovi su zatamnjeni. Pored RTS Svet, RTS1 i RTS2: nemaju nikakvog smisla jer sada sva tri emituju samo vlastitu produkciju.

Ako se na dnevnoj bazi zatamnjuje 50-70% sadrzaja na nekom kanalu, onda se opravdano zapitas, koja je svrha tog kanala i moze li se uopce racunati da taj kanal imas u ponudi?
Telemach

#71540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

freelancerBIH » Yesterday, 9:58 pm

@Telemach

hoce li u skorije vrijeme biti povecanja brzina downloada? Korisnik sam vec preko 18 mjeseci skoro a download i dalje 40 megabita :roll:
Javite nam se u inbox, pronaći ćemo drugi paket za vas, sa većim brzinama interneta.
Telemach

#71541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@semirsar

Provjerit ćemo vaše račune i javiti vam se.
crnivrag

#71542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
MTV

#71543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Uskoro ide rebranding.
Total TV je na svoj transponder podigao Pink BH i Pink M sto znaci da ce se sa pinkovog transpondera ti kanali ugasiti.
crnivrag

#71544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo jedna custom made promocija mog profila na Klix forumu (inače ne slušam ovaj tip muzike, ali u okviru ove dvije pjesme sam se jedino spominjao :D)

channel10

#71545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Gdje večeras gledamo boks?

Pitanje za @telemach.
crnivrag

#71546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:Gdje večeras gledamo boks?

Pitanje za @telemach.
Gledaćeš ga na RTL-u, kao i prošli put kad je Joshua bio u ringu, neće zatamnjivati.
channel10

#71547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:Gdje večeras gledamo boks?

Pitanje za @telemach.
Gledaćeš ga na RTL-u, kao i prošli put kad je Joshua bio u ringu, neće zatamnjivati.
:thumbup: ako je tako.
Drosera capensis

#71548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

MTV wrote:Uskoro ide rebranding.
Total TV je na svoj transponder podigao Pink BH i Pink M sto znaci da ce se sa pinkovog transpondera ti kanali ugasiti.
opet slika nije ništa bolja :(
leon25

#71549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

crnivrag wrote:Image
Dobio sam info da od 1.10 PinkBH postaje NovaBH
crnivrag

#71550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote: Dobio sam info da od 1.10 PinkBH postaje NovaBH
Od nekog provjerenog izvora?

Ako je tako, onda ćemo za 8 dana uživati u Novoj BH :)
Locked