Sirija vol. 2

Locked
Nadzornik

#71501 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

fosna2014 wrote:
Taj gradic se nalazi u potpunoj kontroli SAA tako da mozes jednostavno sjesti u auto otici do prve luke na nekakav brod ili u Liban sa avionskom kartom. Sad da li oni pustaju tek tako ljude iz Sirije ne znam. Pretpostavljam da sve zavisi i na kojoj je strani tvoj poznanik.
Sad kad oni silni mladi ljudi koji su strugnuli u Njemacku pocnu da izvlace zene i djecu.
Asad ce morati otvoriti novo ministarstvo za spajanje FSA porodica.
Nadzornik

#71502 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Nadzornik

#71503 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#71504 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Evacuation resumed in Syria after 48 hours of blockade

Image

At least 10 buses carrying Syrian civilians from two locations besieged by terrorists have arrived in Aleppo on Friday.

Buses that have arrived in the city of Aleppo had departed from the Al-Fua and Kefraya villages near the northwestern city of Idlib after having been blocked for 48 hours, local Syrian media reported.
sunceKOtepsija

#71505 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Image
Image
A Syrian intelligence agent, a former undercover in the ranks of terrorists IS in Deir ez-Zor, successfully coped with the task and returned alive
RepublikanskaGarda

#71506 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Ciji je na kraju najljepsi grad na svijetu? I za gdina tepsiju pitanje, sudjeluju li uzbeci u borbi protiv rusko-alewitskih falangi na sjeveru Hame i kakvo je misljenje sluzbenog Uzbekistana po pitanju uzbecke zajednice u Siriji, mislim da bi matica trebala voditi brigu o svojim zajednicama izvan drzave...jesu li ikad pokrenuli kakvu raspravu na sjednici UN-a o konstantnom krsenju ljudskih prava, etnickog ciscenja i kulturocida od strane Basharovog rezima?
Nadzornik

#71507 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
sarajevoxxxx

#71508 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Rat šiita i sunita.... :-)

Nakon Muktede Sadra ii njegovog poziva Asadu da odstupi, i bivši iranski predsjednik Ahmedinedžad pozvao na izlazak Irana iz Sirije. :thumbup:

- Snimak pada projektila pored uposlenika civilne zaštite u Doumi

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9425566308
Krokodajl

#71509 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

duminjo wrote:Ovaj kaze da im trebaju Vize za Jordan (edit: ili Libanon, jebiga sad nisam siguran) i Termin u jordanskoj/libanonskoj ambasadi Pa onda dalje. Vec mjesecima pokusava i ne moze nista a kaze i da para ima ako treba moze i platit. Jednostavno, zena i djeca ne mogu izaci.
Tako on kaze.
Hajd bitno da je gradic relativno miran
Grad se nalazi kilometrima od sukoba, okružen je vojnim objektima i prilično siguran, ja koliko znam u tom gradu a i tom predjelu generalno nije bilo problema 2011 i 2012, poslije toga nije bilo ni sukoba, južno na 10-ak kilometara se nalazi džep pobunjenika u gradu Al Rastanu ali i tamo je trenutno primirje.

Grad je relativno siguran to je ono što ja mogu da kažem bar na osnovu informacija koje su dostupne.

Što se tiče izlaza iz Sirije, veliki problem je izaći iz nje, čudno ali istinito.

Na ilegalan način to je jednostavno, odeš na teritorij pod kontrolom pobunjenika i to je to, pređeš gdje te volja.

Oni žive na teritoriju pod kontrolom vlade, i vjerovatno se misli na prelazak u Libanon, da, za Libanon je potrebna viza Sirijskim državljanima, Libanon je pretrpan izbjeglicama iz Sirije i sada je situacija takva da je dosta teško ući na legalan način, ne znam kakva je procedura za dobijanje vize, što se tiče odlaska u Damask, oni mogu u Damask kopnenin putem, tako da tu ne vidim neki problem, ako ima para može srediti.

Drugi problem je izdavanje pasoša od strane Sirijske vlasti, dosta su i tu posložili proceduru, no kako je riječ o ženi i djeci pretpostavljam da ne bi trebalo biti problema, ne znam kolika su mu djeca, postoji mogućnost ako ima punoljetnog sina da mu budu pravili problem ako nije služio vojni rok ili obuku pri NDF ali i to je nešto što se može srediti parama, barem u Hami.

Ne znam stvarno, sve se može srediti, treba samo povući veze, jeste komplikovano, ali ono što ja znam je da je taj grad siguran i tako bi trebalo ostati do kraja rata.

----

Da postoji i mogućnost, koliko znam za Sirijske državljane koji ulaze zračnim putem u Libanon postoji oslobađanje vize na par dana, ukoliko se posjećuju i strane ambasade u toj zemlji, nek se raspita dole, ima valjda neko u tom gradu ko se time bavi jebemu miša.

Ako ima para (pretpostavljam da živi i radi negdje na zapadu), nek vidi iz Latakije let avionski za Bejrut, za to im ne treba viza mislim, to je LIbanon uradio jer znaju da fukara nema para za let avionom, pa onda ko leti nema straha da će ostati u Libanonu jer ima para valjda, eh nek im sredi u Libanonu u nekoj zapadnoj ambasadi termin, ima valjda u Bejrutu, Njemačka, Danska, Holandska, bilo kakva ambasada EU, tamo zatraže azil, imaju pravo na to, on živi na zapadu, oni em Sirijci em kršćani, pa to papiri 100% ležu, samo nek provjeri za to, da li mogu avionom u Libanon bez vize, važila je ta politika prošle godine, a mislim da iz Latakije avioni lete za Libanon.
Krokodajl

#71510 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Gledaj ovih autobusa majko mila, boljim autobusima se al kaida voza po Siriji nego Bošnjo.
duminjo

#71511 Re: Sirija vol. 2

Post by duminjo »

Krokodajl wrote:
duminjo wrote:Ovaj kaze da im trebaju Vize za Jordan (edit: ili Libanon, jebiga sad nisam siguran) i Termin u jordanskoj/libanonskoj ambasadi Pa onda dalje. Vec mjesecima pokusava i ne moze nista a kaze i da para ima ako treba moze i platit. Jednostavno, zena i djeca ne mogu izaci.
Tako on kaze.
Hajd bitno da je gradic relativno miran
Grad se nalazi kilometrima od sukoba, okružen je vojnim objektima i prilično siguran, ja koliko znam u tom gradu a i tom predjelu generalno nije bilo problema 2011 i 2012, poslije toga nije bilo ni sukoba, južno na 10-ak kilometara se nalazi džep pobunjenika u gradu Al Rastanu ali i tamo je trenutno primirje.

Grad je relativno siguran to je ono što ja mogu da kažem bar na osnovu informacija koje su dostupne.

Što se tiče izlaza iz Sirije, veliki problem je izaći iz nje, čudno ali istinito.

Na ilegalan način to je jednostavno, odeš na teritorij pod kontrolom pobunjenika i to je to, pređeš gdje te volja.

Oni žive na teritoriju pod kontrolom vlade, i vjerovatno se misli na prelazak u Libanon, da, za Libanon je potrebna viza Sirijskim državljanima, Libanon je pretrpan izbjeglicama iz Sirije i sada je situacija takva da je dosta teško ući na legalan način, ne znam kakva je procedura za dobijanje vize, što se tiče odlaska u Damask, oni mogu u Damask kopnenin putem, tako da tu ne vidim neki problem, ako ima para može srediti.

Drugi problem je izdavanje pasoša od strane Sirijske vlasti, dosta su i tu posložili proceduru, no kako je riječ o ženi i djeci pretpostavljam da ne bi trebalo biti problema, ne znam kolika su mu djeca, postoji mogućnost ako ima punoljetnog sina da mu budu pravili problem ako nije služio vojni rok ili obuku pri NDF ali i to je nešto što se može srediti parama, barem u Hami.

Ne znam stvarno, sve se može srediti, treba samo povući veze, jeste komplikovano, ali ono što ja znam je da je taj grad siguran i tako bi trebalo ostati do kraja rata.

----

Da postoji i mogućnost, koliko znam za Sirijske državljane koji ulaze zračnim putem u Libanon postoji oslobađanje vize na par dana, ukoliko se posjećuju i strane ambasade u toj zemlji, nek se raspita dole, ima valjda neko u tom gradu ko se time bavi jebemu miša.

Ako ima para (pretpostavljam da živi i radi negdje na zapadu), nek vidi iz Latakije let avionski za Bejrut, za to im ne treba viza mislim, to je LIbanon uradio jer znaju da fukara nema para za let avionom, pa onda ko leti nema straha da će ostati u Libanonu jer ima para valjda, eh nek im sredi u Libanonu u nekoj zapadnoj ambasadi termin, ima valjda u Bejrutu, Njemačka, Danska, Holandska, bilo kakva ambasada EU, tamo zatraže azil, imaju pravo na to, on živi na zapadu, oni em Sirijci em kršćani, pa to papiri 100% ležu, samo nek provjeri za to, da li mogu avionom u Libanon bez vize, važila je ta politika prošle godine, a mislim da iz Latakije avioni lete za Libanon.
Ima DVA Sina, stariji 14 godina (kaze propusio se sada i poceo piti Alkohol :lol: )
Vidjecu slijedece sedmice s njim tacno sta je Problem i gdje je najvise zapelo. Nije fukara, ima Novaca i kaze da pare nisu Problem. A kaze da ne smije nista na crno jer ce ih odma pobiti sto su krscani. Kaze otprilike kako Libanon pusta 10-ak ljudi od 100 prijavljenih Pa je tesko proci. Uglavnom da ne lupam, vidjecu s njim tacno Pa cu biti Slobodan da ti se javim.

HVALA
Krokodajl

#71512 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote::-?
fosna2014 wrote:SAA u centru Taybat al Imama

Image
:lol: :kiss: neda nikom.

Na vašu žalost grad Tajbatul Al-Imam u potpunosti pod kontrolom Džejš El Izze i drugih vojnih formacija revolucionara.
Hajd sve ono pisanje i prenošenje informacija sa Step News, tu te ne krivim ni malo, prenosiš šta piše.

Ali ovo ti nije ni malo trebalo :lol: :lol: :lol: :lol:

Da mi se poslušo jučer da je grad u rukama SAA, ne bi se sinoć sikiro kad su iz HTS rekli da kreće druga kontraofanziva, mogo si rahat čehat tomahavke :D

I ja bi na tvom mjestu Boga mi izbriso onog Hami Šamija iz prijatelja, onaj što je rekao da su im sa leđa prišli zarobili 3 tenka i pobili 60 vojnika :lol:
Challenger__

#71513 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nije samo do loših izvora, dosta je do njega. One priče o 50, 60, 80 poginulih, 20 zarobljenih i slično su njegove izmišljotine da bi, kao, "nasekirao" neistomišljenike.

Neka čudna infantilna zloba, u vremenu kada mu favoriti ginu na šlepere.
Last edited by Challenger__ on 21/04/2017 17:09, edited 1 time in total.
Challenger__

#71514 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Bašar al Assad:

Image

"Vašington želi da ISIL zauzme Deir ez Zour".
They [the United States] are against ISIS, but at the same time, they are supporting ISIS and they allow them to cross the border from Iraq into Syria,” he said, adding that “It means they helped ISIS to come to Deir Ez-Zor [Deir Ezzor] and to undermine the Syrian Army who are defending Deir ez-Zor. They wanted Deir ez-Zor to fall into the hands of ISIS.”
ultrajvosa 1987

#71515 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

sumirprimus wrote:jedino da mu kupimo stolicu za grbavicu :D
Taman..to je taj nivo :D
ioannes

#71516 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Nadzornik wrote:
fosna2014 wrote:
Taj gradic se nalazi u potpunoj kontroli SAA tako da mozes jednostavno sjesti u auto otici do prve luke na nekakav brod ili u Liban sa avionskom kartom. Sad da li oni pustaju tek tako ljude iz Sirije ne znam. Pretpostavljam da sve zavisi i na kojoj je strani tvoj poznanik.
Sad kad oni silni mladi ljudi koji su strugnuli u Njemacku pocnu da izvlace zene i djecu.
Asad ce morati otvoriti novo ministarstvo za spajanje FSA porodica.
umjesto da žene i djeca izbjegnu prvi, kod arapa je obratno....
ioannes

#71517 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:Nije samo do loših izvora, dosta je do njega. One priče o 50, 60, 80 poginulih, 20 zarobljenih i slično su njegove izmišljotine da bi, kao, "nasekirao" neistomišljenike.
:lol: 100%
Krokodajl

#71518 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Imal dole ko da ne sluša ovog Nasifa Zejtuna, znam mu tačno svaki koncert gdje je, to im glavno u životu :lol:

Ode na koncret ogrne se Sirijskom zastavom, publika luduje, a njegova Dera gori hahah, samo u Siriji.
zrakomlat

#71519 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:
Challenger__ wrote:............

Krokodajl, dešava li se išta??
Ništa, jedna grupa pobunjenika teško stradala na sjevernom ulazu u grad, kontali grad u njihovim rukama.

----
:lol: :lol: :lol:

Pratili savoxa na forumu
Challenger__

#71520 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol:
MaliDuje

#71521 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Nadzornik wrote:
Postavio sam ja juce taj video...

Kako su ih navukli u jazbinu i zatrpali ih sve...
Savox prebrojao 110 mrtvih terorista
dragma
Vozim: Pješe

#71522 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

zrakomlat wrote:
Krokodajl wrote:

Ništa, jedna grupa pobunjenika teško stradala na sjevernom ulazu u grad, kontali grad u njihovim rukama.

----

Pratili savoxa na forumu
:lol:
husein_kapetan

#71523 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

@ chelli..
Izgleda ja je Jordan "spreman" poslati dio svojih snaga u Siriju..naravno buduci da su vazali amera nemaju izbora..ili slusaj naredjenja ili ce mo ti "arapsko proljece" poslati..
I zvanicni Damask ovo potvrdjuje..ne cini li ti se da ovaj rat polahko i na mala vrata novu dimenziju dobija..
Muslim..sada je jasno da nusra nije svoj dio posla kako treba odradila..
Last edited by husein_kapetan on 21/04/2017 18:38, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#71524 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

zrakomlat wrote:
Krokodajl wrote:

----

Pratili savoxa na forumu
husein_kapetan

#71525 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nego..sada kada je SyAF vitalni dio svojih zrakoplovnih snaga dislocirala pod okrilje ruskog "stita"..
Da li ce..kako moj drug Chelli voli reci.."perika" se drznuti nastaviti svoju svakako prepoznatljivu "nidje veze" liniju ponasanja..
A mislim da svakako nesto namjerava..
Locked