Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
duffy_duck

#71501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:Ostajemo bez Motorsport TV HD kanala od 30.09.2018.

http://www.dailysportscar.com/2018/09/1 ... month.html
Gase se ili ?
crnivrag

#71502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Gase se ili ?
Da, kanal se gasi u potpunosti, i prelaze na online emitiranje dijelova sadržaja putem svoje oficijalne web stranice.
Telemach

#71503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Val978 » Today, 12:40 am

Zna li neko kako provjeriti kada istice ugovor sa Telemachom? Tetka je negdje zametnula ugovor, a zeli vidjeti da li moze preci na senior paket. Na Moj Telemach ne vidim gdje bi se mogla nalaziti ta informacija, jedino da sutra odem kod njih.
Možete nam se javiti u inbox, sa podacima, provjerit ćemo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#71504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Eon, moze li se koristiti na paketu duo net grande besplatno, ili se posebno doplacuje???? Na mobitelu-android uredjaju???
Drosera capensis

#71505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Drosera capensis »

konektovan wrote:Eon, moze li se koristiti na paketu duo net grande besplatno, ili se posebno doplacuje???? Na mobitelu-android uredjaju???
zar je teško pogledati na telemah portalu ne kontam ovde neke ljude nikako

https://telemach.ba/paketi/paketi?tab=duo-net
Benq

#71506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

konektovan wrote:Eon, moze li se koristiti na paketu duo net grande besplatno, ili se posebno doplacuje???? Na mobitelu-android uredjaju???
Eon je besplatan u Duo i Trio paketima.
konektovan

#71507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Drosera capensis wrote:

Eki ovo, imaju portal?! :mrgreen:
Ovdje ima raje, na portalu nema, druzimo se..... :lol:
Drosera capensis

#71508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

lakše na portalu sve informacije pronaći nego čekati da neko odgovori al ajde druži se
Telemach

#71509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

konektovan » Today, 8:49 am

Eon, moze li se koristiti na paketu duo net grande besplatno, ili se posebno doplacuje???? Na mobitelu-android uredjaju???
Imate mogućnost koristiti EON na pet različitih uređaja besplatno. To je već u sklopu vašeg paketa.
Liska

#71510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

[/quote]Pa to je upit za TV kuću koja podnosi zahtjev ili vlasnika autorskih prava. Nemam ti ja šta objašnjavati, niti sam podnosio zahtjev, niti sam ga realizovao. Autorska prava su jasna, to što smo mi navikli da skidamo sve i svašta sa Interneta, bez kazne, ne znači da i operateri koji emituju određene kanale mogu da rade isto. Ako dođe zahtjev, zatamne, ako ne dođe, nisu dužni...[/quote]

Nije baš tako. Polufinale Davis Cupa sam mogao gledati i na HRT i na BHT??? Baš mi je čudno da ni HRT ni BHT nisu uputili zahtjev Telemachu, ako to ide baš tako kako oni kažu. Ako Telemach toliko vodi računa o autorskim pravima onda mu se ovakve stvari ne bi smjele dešavati i ne bi trebali čekati zahtjeve operatera jer onda krše autorska prava. Zatamnjenje se jedino strogo provodi na utakmicama Lige prvaka i Europske lige. I da zaključim, selektivan pristup ovome mi samo dokazuje da stvari nisu baš takve kako ih ti objašnjavaš, ili Telemach. S tim što mi sigurno nitko ne može objasniti da RTS traži zatamnjenje starih partizanskih filmova i westerna koje čovjek danas može pogledati i na youtubu. I da ništa ne zatamne Telemachu se ne bi dogodilo apsolutno ništa. Je li im se dogodilo nešto zbog prenosa koje nisu zatamnili a bilo ih je dosta.
fusion_ba

#71511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

jeste više smorili sa tim zatamnjenjima....ne gledajte te regionalne kanale i nece biti nista zatamnjeno :thumbup:
azdralovic

#71512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

fusion_ba wrote:jeste više smorili sa tim zatamnjenjima....ne gledajte te regionalne kanale i nece biti nista zatamnjeno :thumbup:
osim sto ti placas te kanale...
Mustang1

#71513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Pa sta sad ako placam kanale koje imam u ponudi moram sve gledati? :D Za pola ma vecinu koje spominjete ovdje nisam znao ni da postoje :D
konektovan

#71514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Drosera capensis wrote:lakše na portalu sve informacije pronaći nego čekati da neko odgovori al ajde druži se
Pa cemu ova tema sluzi????
Ovdje ljudi brze riješe problem i dobiju potrebne informacije nego na portalu i telemach info broju,...ha ja
kakaljin

#71515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Mustang1 wrote:Pa sta sad ako placam kanale koje imam u ponudi moram sve gledati? :D Za pola ma vecinu koje spominjete ovdje nisam znao ni da postoje :D
Pa ako ih placas, red je da rade, bez obzira gledas li ih ti ili ne, vjerovatno neko drugi ih gleda.
DON_eARL

#71516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Liska wrote:
DON_eARL wrote:Pa to je upit za TV kuću koja podnosi zahtjev ili vlasnika autorskih prava. Nemam ti ja šta objašnjavati, niti sam podnosio zahtjev, niti sam ga realizovao. Autorska prava su jasna, to što smo mi navikli da skidamo sve i svašta sa Interneta, bez kazne, ne znači da i operateri koji emituju određene kanale mogu da rade isto. Ako dođe zahtjev, zatamne, ako ne dođe, nisu dužni...

Nije baš tako. Polufinale Davis Cupa sam mogao gledati i na HRT i na BHT??? Baš mi je čudno da ni HRT ni BHT nisu uputili zahtjev Telemachu, ako to ide baš tako kako oni kažu. Ako Telemach toliko vodi računa o autorskim pravima onda mu se ovakve stvari ne bi smjele dešavati i ne bi trebali čekati zahtjeve operatera jer onda krše autorska prava. Zatamnjenje se jedino strogo provodi na utakmicama Lige prvaka i Europske lige. I da zaključim, selektivan pristup ovome mi samo dokazuje da stvari nisu baš takve kako ih ti objašnjavaš, ili Telemach. S tim što mi sigurno nitko ne može objasniti da RTS traži zatamnjenje starih partizanskih filmova i westerna koje čovjek danas može pogledati i na youtubu. I da ništa ne zatamne Telemachu se ne bi dogodilo apsolutno ništa. Je li im se dogodilo nešto zbog prenosa koje nisu zatamnili a bilo ih je dosta.
http://www.brotnjo.info/2018/06/14/svje ... stvo-bhrt/

Evo ti primjer za SP ove godine, dopisi koje je HT Eronet pustio kroz medije, kako bi se ogradio zbog zatamnjenja. Meni se ne da ulaziti u teorije zavjere, postoje prava za emitovanje koja se otkupljuju, mogu se pronaći zahtjevi za zatamnjenja na osnovu kojih se zatamnjuje sadržaj i za mene tu rasprava završava ako je neka TV kuća otkupila prava za emitovanje samo na teritoriji matične države.

Ako se nešto može pogledati na YouTube, ne znači da je postavljeno uz dopuštenje vlasnika prava i da nije piraterija, potpuno je druga stvar što ne traži svaki autor prava da se ukloni sadržaj koji nije na službenom kanalu ili ne zna kako da to zahtjeva. Da li je uposlenik HRT-a zaboravio poslati zahtjev za Davis Cup ili je bio bolestan, nije radio mail, fax ili kako već podnose zahtjev nije ni bitno. Ovi nisu zatamnili sadržaj jer vjerovatno nije došao zahtjev i to je to. Pomiri se sa tim da je ovo regulisano zakonom i zakon bi trebao da se poštuje, a tebi ako ne odgovara, nađeš način da pratiš sadržaj i mimo Telemacha. :)
Telemach

#71517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin » 40 minutes ago

Mustang1 wrote:
Pa sta sad ako placam kanale koje imam u ponudi moram sve gledati? :D Za pola ma vecinu koje spominjete ovdje nisam znao ni da postoje :D

Pa ako ih placas, red je da rade, bez obzira gledas li ih ti ili ne, vjerovatno neko drugi ih gleda.
Zatamnjenja vršimo na zahtjev emitera tv sadržaja, te ćemo Vas zamoliti za razumijevanje.
Last edited by Telemach on 21/09/2018 15:56, edited 1 time in total.
The BEN10

#71518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

Drosera capensis wrote:

Ljudi moji, shvatite par stvari:
1. podaci koji su na stranicama počesto nisu ažurni.
2. A i ako su ažurni ne možeš doći do svih detalja tako lahko. Mene interesuje par stvari do kojih mogu doći tek što otvorim nekoliko linkova, a i tad je pitanje jel to ažurno.
Evo npr: i mene interesuje da li su Arene HD-u u ovom paketu Trio grande. Da li se njihov HD signal odvojeno plaća ili ne i koliko. Malo je konfuzan ba portal.
Telemach

#71519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@The BEN10

Arena Sport HD paket kanala nije uključen u Trio Grande paket usluga. Navedene kanale možete pratiti za 6,00 KM, mjesečno.
Informacije na našoj web stranici, redovno se ažuriraju, te na istoj možete pronaći nove ponude, uputstva za korištenje svih usluga (D3, NET, TEL), kao i naprednih servisa kao što su EON, UNIFI, UNIFON, Cjenovnik usluga, Opće uslolove poslovanja i sl.
NediM17

#71520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Samo jedna info. tehnicki naprednijoj raji. Pratio CL na Polsat Sport Premiumu. Pratim bitrejt kanala, slika se vrti oko 17Mbps, a zvuk oko 320kbps.

Okrenem na SK1 HD (to je na satelitu, Telemach ga garant jos unisti), bitrejt slike se vrti oko 5-6 Mbps. :lol:

Dakle ne umisljate kada vidite krzavu i nikakvu sliku na kvazi HD-u. ;-)
Drosera capensis

#71521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

znaju to ptice na grani
Liska

#71522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

DON_eARL wrote:
Liska wrote:
DON_eARL wrote:Pa to je upit za TV kuću koja podnosi zahtjev ili vlasnika autorskih prava. Nemam ti ja šta objašnjavati, niti sam podnosio zahtjev, niti sam ga realizovao. Autorska prava su jasna, to što smo mi navikli da skidamo sve i svašta sa Interneta, bez kazne, ne znači da i operateri koji emituju određene kanale mogu da rade isto. Ako dođe zahtjev, zatamne, ako ne dođe, nisu dužni...

http://www.brotnjo.info/2018/06/14/svje ... stvo-bhrt/

Evo ti primjer za SP ove godine, dopisi koje je HT Eronet pustio kroz medije, kako bi se ogradio zbog zatamnjenja. Meni se ne da ulaziti u teorije zavjere, postoje prava za emitovanje koja se otkupljuju, mogu se pronaći zahtjevi za zatamnjenja na osnovu kojih se zatamnjuje sadržaj i za mene tu rasprava završava ako je neka TV kuća otkupila prava za emitovanje samo na teritoriji matične države.

Ako se nešto može pogledati na YouTube, ne znači da je postavljeno uz dopuštenje vlasnika prava i da nije piraterija, potpuno je druga stvar što ne traži svaki autor prava da se ukloni sadržaj koji nije na službenom kanalu ili ne zna kako da to zahtjeva. Da li je uposlenik HRT-a zaboravio poslati zahtjev za Davis Cup ili je bio bolestan, nije radio mail, fax ili kako već podnose zahtjev nije ni bitno. Ovi nisu zatamnili sadržaj jer vjerovatno nije došao zahtjev i to je to. Pomiri se sa tim da je ovo regulisano zakonom i zakon bi trebao da se poštuje, a tebi ako ne odgovara, nađeš način da pratiš sadržaj i mimo Telemacha. :)
A inače što bi se desilo da nisu zatamnili. Poslali bi im specijalce na Eronet ili Telemach. Ja ti samo kažem da se ni jedni ni drugi ne drže principa o kojem stalno govore. Ako je HRT baš stalo do autorskih prava, onda ne bi dozvoljavao prijenos nijednog sportskog sadržaja jer ni za jedan nema dozvolu emitiranja van Hrvatske, ako ćemo tako gledati. I ne samo sportskog jer HRT nema pravo emitiranja ni domaćih i stranih serija. Po kojoj logici se to ne zatamnjuje jer bi po zakonu o kojem ti govoriš trebalo i moralo. Jesam za provođenje zakona ali prvo bi trebali znati kojeg zakona, kojih članova toga jer ovo što sada rade nije provođenje zakona nego selektivno provođenje zakona.
DON_eARL

#71523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Liska wrote: A inače što bi se desilo da nisu zatamnili. Poslali bi im specijalce na Eronet ili Telemach. Ja ti samo kažem da se ni jedni ni drugi ne drže principa o kojem stalno govore. Ako je HRT baš stalo do autorskih prava, onda ne bi dozvoljavao prijenos nijednog sportskog sadržaja jer ni za jedan nema dozvolu emitiranja van Hrvatske, ako ćemo tako gledati. I ne samo sportskog jer HRT nema pravo emitiranja ni domaćih i stranih serija. Po kojoj logici se to ne zatamnjuje jer bi po zakonu o kojem ti govoriš trebalo i moralo. Jesam za provođenje zakona ali prvo bi trebali znati kojeg zakona, kojih članova toga jer ovo što sada rade nije provođenje zakona nego selektivno provođenje zakona.
Za početak uzmimo pretpostavku da nije svaki ugovor između dvije strane isti i ne sadrži iste obaveze ugovorenih strana. Ono što FIFA, ili neko treći ko zastupa navedene, traži od druge strane u ugovoru koji potpišu prilikom prodaje autorskih prava nije nužno isto što dogovori neka TV kuća sa vlasnicima prava za Davis Cup ili bilo kakav drugi sadržaj (seriju, film, dokumentarac itd.). Vjerovatno nećemo nikad doći do tih ugovora da vidimo šta piše u njima i koje su obaveze ugovorenih strana, ali ako FIFA objavni dokument (nađoh nacrt, Googlaj dalje sam) u kom piše u kojoj državi koja TV kuća ima licencu za emitovanja sadržaja, siguran sam da imaju definisane i posljedice za strane koje ne poštuju svoj dio ugovora. Gubitak licence, tužba, kazne, loš glas kod drugih autora? Mi možemo samo da nagađamo, ali za velike igrače je jako bitno da poštuju ugovore koje potpišu, jer povlače tužbe koje vode do velikih novčanih kazni/skupih procesa... (čitaj https://adage.com/article/media/fifa-admist/309601/)

Sa druge strane, pogledaš u članku pomenuti FOX koji djeluje i kod nas, imaš milion serija i filmova koji se ne zatamne nikada, bez obzira da li se negdje emituju, jer kupuju na globalnom nivou sadržaje, sa drugačijim uslovima u ugovorima...

Besmisleno je dalje ulaziti u raspravu stvarno, potrebno je samo da prihvatiš da vlasnike prava možda boli neka stvar koliko će neko biti nezadovoljan što se neki sadržaj emituje na kanalu X umjesto na Y, ili da li ćeš ikako gledati ako neko nije kupio prava za Bosnu i Hercegovinu. Možda ih nije briga ni da li će se nešto zatamniti, ali to nije tema emisije - ako je zahtjev stigao, zatamnili, ako nije, nisu. I možda najvažnije, prije nego se rasprava i pokrenula, imaš i ugovor kojim si pristao na uslove korištenja u ovom slučaju usluge Telemacha, gdje su se ogradili.

Code: Select all

10.3. Telemach ne odgovara za privremena zatamnjenja određenih dijelova TV programa, koje je Telemach dužan izvesti u skladu sa zahtjevima programskih dobavljača ili odredbama propisa o kablovskoj retransmisiji. Ova odredba važi i za uslugu D3.

https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-uslovi-poslovanja-Telemach.pdf
Imaš ispod link za zakon koji se primjenjuje u BiH u kom se svako malo pominju ugovori, pa čitaj ako te zanima, obrati se pravniku da ti pojasni ili pokreni tužbu prema Telemachu, ali pusti se foruma, pisanjem ovdje se ništa promijeniti neće sigurno, smaramo samo druge korisnike. :D Izvinjenje administratorima ako je previše off topic i molim bez citiranja čitavog posta, svejedno više neću odgovarati. :D

O AUTORSKOM PRAVU I SRODNIM PRAVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

2018 FIFA World Cup Russia Final Draw Media Rights Licencees

ERONET opet zahtjeva zatamnjenje...
kakavdanakneiskustvu

#71524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakaljin wrote:
Mustang1 wrote:Pa sta sad ako placam kanale koje imam u ponudi moram sve gledati? :D Za pola ma vecinu koje spominjete ovdje nisam znao ni da postoje :D
:thumbup:
Željezničar

#71525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Željezničar »

Ima li iko još problema sa tp linkom?
Locked