Klixo mogu ja tebi blicati gdje god zelis ti sto su ti blicali su austrijski goraniklixo wrote:Primjenjuje se i u gradu ako , ne znam da li je kaznjivo kao na autoputu ,ali nije mi se jednom desilo da mi ljudi u centru Graza ili Nurnberga(poslom vrlo cesto posjecujem ta 2 grada) blicaju da se sklonim.supercali wrote:Prespora voznja je koliko km/hmadner wrote:Policija ima pravo da ti napise kaznu za ometanje saobracaja za takvo ponasanje, sud ih potvrdjuje tako da nije bas interpretacija zakona na tvojoj strani. Od Njemacke do Bosne, prespora voznja je kaznjiva u svim zemljama.
U gradu nema prespore voznje ljudi shvatite
To sto pricate se primjenjuje na magistralama brzim cestama autoputevima al u gradu potpuno druga prica
Vise je stvar opste kulture u saobracaju.
Nema guzve , nema nikog u traci desno od tvoje sklonim se.
Kod nas se bukvalno shvata zakon , npr. u inostranstvu ,barem u DE , te nece zaustaviti ako si gradom vozio 15 km/h preko ogranicenja u 2h ujutro kad mema zive duse.
Ja sam u svakom gradu kojem sam bio iskusio da mi cak pomazu ker vide da su strane table I onda imaju razumjevanja
Policajca zaustavio I oni me odvukli tj pratio ih do hotela gdje sam trebao I to sve lagano da ih ne izgubim