Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#7151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

klixo wrote:
supercali wrote:
madner wrote:Policija ima pravo da ti napise kaznu za ometanje saobracaja za takvo ponasanje, sud ih potvrdjuje tako da nije bas interpretacija zakona na tvojoj strani. Od Njemacke do Bosne, prespora voznja je kaznjiva u svim zemljama. :D
Prespora voznja je koliko km/h
U gradu nema prespore voznje ljudi shvatite

To sto pricate se primjenjuje na magistralama brzim cestama autoputevima al u gradu potpuno druga prica
Primjenjuje se i u gradu ako , ne znam da li je kaznjivo kao na autoputu ,ali nije mi se jednom desilo da mi ljudi u centru Graza ili Nurnberga(poslom vrlo cesto posjecujem ta 2 grada) blicaju da se sklonim.
Vise je stvar opste kulture u saobracaju.
Nema guzve , nema nikog u traci desno od tvoje sklonim se.
Kod nas se bukvalno shvata zakon , npr. u inostranstvu ,barem u DE , te nece zaustaviti ako si gradom vozio 15 km/h preko ogranicenja u 2h ujutro kad mema zive duse.
Klixo mogu ja tebi blicati gdje god zelis ti sto su ti blicali su austrijski gorani

Ja sam u svakom gradu kojem sam bio iskusio da mi cak pomazu ker vide da su strane table I onda imaju razumjevanja

Policajca zaustavio I oni me odvukli tj pratio ih do hotela gdje sam trebao I to sve lagano da ih ne izgubim
quarterback

#7152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Ned071 wrote:dobro cu razmisliti dal da pustim pjesaka... jutros idem ka skenderiji od vrbanje... vidim covjeka kod onih praonica na pjesackom kako ceka i ne moze da predje. usporavam i stajem da prodje. u spiglu vidim lika iza kako ide prema meni, ne koci. evo ga, raznese me, rekoh. pjesak vec zakoracio. stisnem se i cekam da me razguzi. ovaj iza, nakon sto je digao pogled sa jebenog MOBITELA, po kocnici pa u drugu stranu pa pored pjesaka nesretnog.... ohladio sam se, kako zbog auta tako sto ga je mogao zgazit zato sto sam ga ja pustio.... :cry:
klasika :( koristenje mobitela u voznji je postalo tako cesto da je rijetkost vidjeti nekoga da ne drzi mobitel desnom dok vozi i usput pogleda
tempuser

#7153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Nije mobitel smrt koliko je smartphone!
supercali

#7154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Za te mobitele treba kaznu pucati u pola cijene vrijednosti mobitela
Pa kome se daju pare nek koristi
Nosas s7edge
On je 1400 kazna 700 pa ti placaj ako imas
mirzet87sa

#7155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Joj kombinacije.. Respo i goran 1,8 16v 150ks aka dream car, pokorise siroke forumske mase...
quarterback

#7156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Image
direstraits0078

#7157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

supercali wrote:
madner wrote:Policija ima pravo da ti napise kaznu za ometanje saobracaja za takvo ponasanje, sud ih potvrdjuje tako da nije bas interpretacija zakona na tvojoj strani. Od Njemacke do Bosne, prespora voznja je kaznjiva u svim zemljama. :D
Prespora voznja je koliko km/h
U gradu nema prespore voznje ljudi shvatite

To sto pricate se primjenjuje na magistralama brzim cestama autoputevima al u gradu potpuno druga prica
:lol: Ljudi su shvatili davno, napisali zakone, u njima clanove koji to tretiraju.
A to sto neljudi nisu shvatili i nikada nece shvatiti, to je drugi par rukava, nema veze ni s ljudskim ni bozijim zakonima. Za neinsane zakoni ne vaze. Oni prkose i fizikalnim zakonima. Dok ih u suprotno ne uvjeri neumoljiva sila.

Ono tvrdi kako u gradu nema prespore voznje. :lol:
quarterback

#7158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

kako plava bedevija u plavom kabrioletu maloprije uze prednost tipu kod skretanja :lol:

al nista to, ja sam plava i vozim kabriolet, imam prvenstvo vazda i svi ce da me puste (dok me neko ne preseli na vlakovo) :evil:
nargila.ba

#7159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:59, edited 1 time in total.
supercali

#7160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

quarterback wrote:kako plava bedevija u plavom kabrioletu maloprije uze prednost tipu kod skretanja :lol:

al nista to, ja sam plava i vozim kabriolet, imam prvenstvo vazda i svi ce da me puste (dok me neko ne preseli na vlakovo) :evil:
Plavi 206cc
Mislim da znam djevojku
Ako je to ta onda je tip one sa klipa razbit cu vas fazoni sa ba kako ba
quarterback

#7161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

supercali wrote:
quarterback wrote:kako plava bedevija u plavom kabrioletu maloprije uze prednost tipu kod skretanja :lol:

Plavi 206cc
Mislim da znam djevojku
Ako je to ta onda je tip one sa klipa razbit cu vas fazoni sa ba kako ba
misim da je opel astra, onaj prosli model
BadBoy

#7162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Znači zaključak je da je prespora vožnja glavni uzročnik silnih saobraćajnih nesreća, težih i lakših.
nightvision

#7163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

tempuser wrote:Nisi ti taj koji treba da rangiras ko je trkac, a ko nije. U ZOBS-u koji takodjer ne pravi razliku su tacno definisane tvoje obaveze u odnosu na druge vozace, a prestrojiti se u lijevu traku prije raskrsnice na Pofalicima i voziti lijevom trakom nisu iste stvari.
Veliki broj kamiona koji dolaze u Sarajevo ulaze preko Stupske petlje i idu na terminal u Halilovicima. Buduci da je kamionima dozvoljeno da voze samo desnom trakom, sta mislis kako oni skrecu lijevo na Alipasinom?
Kamionima je upravo dozvoljeno da voze samo desnom trakom. Putnickim vozilima je dozvoljeno kretanje i lijevom i desnom, dobro si to rekao, znaci mogu do pofalica voziti lijevom. :lol:
Ps. Presutio si da i ti vozis lijevom. :lol:
nightvision

#7164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

direstraits0078 wrote:Zasto bi se nekome sklanjao ako ne ometas saobracaj? Vozis po ogranicenju, ne smetas, uzivancija.

Drugo je kad kloc vozi 40, jer mu se moze, nece da se skloni, nece da ubrza, ne obraca paznju na retrovizore, ili ih nema, ili ne zna za sta se koriste. Za vise informacija pogledati pod respo, supercali, sve po zakonu, brankovic, samozivi stvorovi, kretenizam, debilizam, idiotizam, neprilagodjenost, bescutnost i sl.
Pa mi smo i nekad prosle godine vodili istu diskusiju i tada kao i sada sam govorio ako vozim tako "najnormalnije" i ne smetam ostalim vozacima da nemam obavezu sklanjati se potencijalnim ubicama, medjutim neki ljudi imaju drugo misljenje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Naravo da nema potrebe da se sklanjas ikome vozeci glavnom saobracajnicom u Sarajevu ako je tvoja brzina izmedju oko 50km/h. Sasvi normalna brzina. Šta više, prilagođena. :bih:
mirzet87sa

#7166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Sinoc s puta, mrkli mrak. Idem ja, a iza mene sleper.. Brate, lik mi blica da idem brze, a ja 60 i ni kilometra preko. Nikakvo kurcenje bilo nije, ni pokazivanje sile, normalna voznja po ogranicenju. Ja kad me lik krenu preticat preko pune sa sleperom od 16m :lol:
timezone

#7167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by timezone »

A ako svi voze 50 a ti jedini 60 ko ce se kome prilagoditi?
Ti vecini ili vecina tebi[/quote]

Ako je od svih tih jedan koji mojom trakom srednjom ili lijevom vozi 50 i nema nikog ispred sebe onda ce se prilagoditi meni. Ako ispred njega ima neko onda je 50 km/h brtina kojom se odvija saobracaj i ja ne mogu voziti 60.[/quote]

Na autoputu je zabranjeno preticane desnom stranom a po gradu nije i ako ja vozim 50 a tebi se vozi 60 uvijek imas jednu traku ili lijevo ili desno da me legalno preteknes i ne napravis nikakav prekrsaj stoga ne postoj mogucnost da ti mogu smetati ili sprijecavati te da vozis brze ( za razliku npr. na autoputu) stoga i nevidim razlog zasto bi se morao sklanjati u desno.
kloniran

#7168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

a sta ako na autoputu ili brzoj cesti levat ide 60 lijevom i nema namjeru da se makne, a ti nemas hummera ili kakvog tenka da ga pregazis, sta onda :roll: :?
sarajevo-x.com

#7169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Joj uhvatili se svi jednog člana iz zakona o saobraćaju a 95 % ih ne propušta pješake niti čeka uključenje autobusa, između ostalog :skoljka: :kiss:
seoBIH

#7170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Spominjanje zakona je suvisno. Lik citira zakon, a priznaje sam da vozi 70km/h pa i vise kroz grad. Ono wtf?
IcedFlame

#7171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by IcedFlame »

seoBIH wrote:Spominjanje zakona je suvisno. Lik citira zakon, a priznaje sam da vozi 70km/h pa i vise kroz grad. Ono wtf?
Pa jel to nije dozvoljeno voziti 70 km/h kroz grad?
relax11

#7172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

IcedFlame wrote:
seoBIH wrote:Spominjanje zakona je suvisno. Lik citira zakon, a priznaje sam da vozi 70km/h pa i vise kroz grad. Ono wtf?
Gdje ima u gradu ogranicenje 70
tempuser

#7173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

timezone wrote:A ako svi voze 50 a ti jedini 60 ko ce se kome prilagoditi?
Ti vecini ili vecina tebi
Ako je od svih tih jedan koji mojom trakom srednjom ili lijevom vozi 50 i nema nikog ispred sebe onda ce se prilagoditi meni. Ako ispred njega ima neko onda je 50 km/h brtina kojom se odvija saobracaj i ja ne mogu voziti 60.[/quote]

Na autoputu je zabranjeno preticane desnom stranom a po gradu nije i ako ja vozim 50 a tebi se vozi 60 uvijek imas jednu traku ili lijevo ili desno da me legalno preteknes i ne napravis nikakav prekrsaj stoga ne postoj mogucnost da ti mogu smetati ili sprijecavati te da vozis brze ( za razliku npr. na autoputu) stoga i nevidim razlog zasto bi se morao sklanjati u desno.[/quote]

Ako se moram prestrojavati znaci da smetas. A sta ako susjedne trake zauzete i to pod uslovom da ih ima jos dvije?
Kontrapitanje, ti uvijek mozes voziti 50 km/h u desnoj traci i da te savrseno boli uho za mene, zasto to ne bi uradio umjesto da krsis propis ako me ometas u druge 2 trak? Nekako i puno logicnije i puno ispravnije da ti postujes propis nego nego da te ja moram zaobilaziti.
shiny

#7174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shiny »

tempuser wrote:
timezone wrote:A ako svi voze 50 a ti jedini 60 ko ce se kome prilagoditi?
Ti vecini ili vecina tebi
Ako je od svih tih jedan koji mojom trakom srednjom ili lijevom vozi 50 i nema nikog ispred sebe onda ce se prilagoditi meni. Ako ispred njega ima neko onda je 50 km/h brtina kojom se odvija saobracaj i ja ne mogu voziti 60.

Na autoputu je zabranjeno preticane desnom stranom a po gradu nije i ako ja vozim 50 a tebi se vozi 60 uvijek imas jednu traku ili lijevo ili desno da me legalno preteknes i ne napravis nikakav prekrsaj stoga ne postoj mogucnost da ti mogu smetati ili sprijecavati te da vozis brze ( za razliku npr. na autoputu) stoga i nevidim razlog zasto bi se morao sklanjati u desno.[/quote]

Ako se moram prestrojavati znaci da smetas. A sta ako susjedne trake zauzete i to pod uslovom da ih ima jos dvije?
Kontrapitanje, ti uvijek mozes voziti 50 km/h u desnoj traci i da te savrseno boli uho za mene, zasto to ne bi uradio umjesto da krsis propis ako me ometas u druge 2 trak? Nekako i puno logicnije i puno ispravnije da ti postujes propis nego nego da te ja moram zaobilaziti.[/quote]

Pa 50 nije kršenje propisa u svakom slučaju, čak šta više, početnici, oni sa velikim "P" po tom istom zakonu moraju voziti deset km/h sporije od ograničenja... dakle, 50 km/h... sve iznad je kršenje zakona :/ i po toj logici, nemaju pravo skrenuti lijevo na npr. Pofalićima?
seoBIH

#7175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

IcedFlame wrote:
Proleti tom brzinom ispred RTV doma, na Otoci, kampus i sl. pa provjeri.
Post Reply