Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Not My Idea

#7151 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

zedo_m wrote: 6 mjeseci ti važi uvjerenje o državljanstvu i nekažnjavanju, a zadnja stranica ne može iz radne knjižice jel, barem u radnoj knjižici kod žene mi, nema sabran ukupan staž već u školama na prijavi sabiraju ostvareni staž u svim firmama ili ti ga školama i tako računaju ukupan staž.
Od 2013 god. rodni list i uvjerenje o drzavljanstvu su trajni dokumenti.

kamen spoticanja wrote: Koji vam je taj nervozni?
Ima onaj s solufima john lenon,ima onaj mali s naocali mrsavi,i ima onaj jedan bez da ga mogu opisati :mrgreen:
A ima i ona jedna plava hanuma...plaha...ona menscini ne radi na ovjerama neg na necem.drugom al reko da je spomenem :oops: :mrgreen:
Ma taj mrsavi s naocalama.
A John Lennon :lol: on vise ne radi nego sto radi, mislim da nije psihicki dobro, sjecam ga se s OBNa kad je bio na Dejana Talk Show
zedo_m

#7152 Re: Zeničani

Post by zedo_m »

Not My Idea wrote:
zedo_m wrote: 6 mjeseci ti važi uvjerenje o državljanstvu i nekažnjavanju, a zadnja stranica ne može iz radne knjižice jel, barem u radnoj knjižici kod žene mi, nema sabran ukupan staž već u školama na prijavi sabiraju ostvareni staž u svim firmama ili ti ga školama i tako računaju ukupan staž.

Uvjerenje o državljanstvu nije trajni dokument, raspitaj se malo rodni list jeste.
kakavdanakneiskustvu

#7153 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Not My Idea wrote:

kamen spoticanja wrote: Koji vam je taj nervozni?
Ima onaj s solufima john lenon,ima onaj mali s naocali mrsavi,i ima onaj jedan bez da ga mogu opisati :mrgreen:
A ima i ona jedna plava hanuma...plaha...ona menscini ne radi na ovjerama neg na necem.drugom al reko da je spomenem :oops: :mrgreen:
Ma taj mrsavi s naocalama.
A John Lennon :lol: on vise ne radi nego sto radi, mislim da nije psihicki dobro, sjecam ga se s OBNa kad je bio na Dejana Talk Show

mislim da taj sa zulufima nije taj koji je bio prije prilicno godina na OBN,senad,sad je vec skoro celav
Not My Idea

#7154 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

zedo_m wrote:
Uvjerenje o državljanstvu nije trajni dokument, raspitaj se malo rodni list jeste.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bez-roka ... /130611059

kakavdanakneiskustvu wrote:
mislim da taj sa zulufima nije taj koji je bio prije prilicno godina na OBN,senad,sad je vec skoro celav
E ne znam vala, pa koliko to njih ima :-) a vazda 1 salter radi..
kamen spoticanja

#7155 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Upravu je kdn
Nije isti tip john lenon i taj s obn-a
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7156 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dok sam i ja tako ovjervao dokumente za konkurse, dodjem kod lika-bijeli Yugo-cvike-negativac iz Umri muski i predocim praznu radnu knjizicu, gleda on mene znacajno, jbga ja se obukao kao da cu na posao, mantil, kravata, kad rece: " I ti jaro nezaposlen" :lol:

Reko ma jesam, de ti meni to opajdari, moram ici, kad lik razveza pricu: "Eto neki dan, doslo dvoje, trebaju im dokumenti da prijave vjencanje, meni ce frajer lafo treba mu za konkurs, misli da ga nisam vidio sa mladom. Jebote da si mi rekao, nemam para, ja bih ti platio ovjeru, a ne ti mene varas, joj jes narod nezgodan" :izet:
ExNihilo

#7157 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Kao što rekoh, frajer nije dobar. Paranoidna šizofrenija. Svakoga on propitkuje, svi su sumnjivi, niko nije nevin dok to ne dokaže. Moraš mu račune položiti i dokazati nijet, prije nego dobiješ ovjeru. Uživio se u ulogu agenta koji treba da uprati ko vara Općinu. Sve pod izgovorom - neću da izgubim posao.
Mustang1

#7158 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Meni su i Senad i onaj drugi bili komsije. Onaj manji debil uzas. Senadu ostavim papire i odem svojim poslom a on odradi kada ima vremenai uvijek tako. A kod onog sam jednog cekao od 6 ujutro do 1 sat i rekao mi da mi fali papir. Iznijeli su me taj dan :D
zedo_m

#7159 Re: Zeničani

Post by zedo_m »

Not My Idea wrote:
zedo_m wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bez-roka ... /130611059

Not my ide neznam šta si po struci al da malo pojasnim činjenica rođenja je trajnog karaktera tj nepromjenjiva je te je samim time trajanje uvjerenja rodnih listova neograničeno, a za razliku od toga činjenica državljastva nije trajnog karaktera jer se svako može odreči državljanstva BiH i samim time biti ispisan iz knjige državljana te zbog toga je rok važenja Uvjerenja o državljanstvu ograničen :D
Freamon Lester

#7160 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

http://www.zenicablog.com/index.php/zut ... ke-stanice

A drotovi i drotadija napadose like u komentarima na fb stranici

Supruga policajca...
Ja se divim svima koji imaju vremena da slikaju i diskutuju oko toga gdje se ko parkirao i kako,ne mogu shvatiti ovaj narod oko cega brine,blago njima kad vec nemaju o cemu drugom,sta te briga ko se gdje parkirao ako nije na tvojoj imovini....e svasta!!!!
Policajac
Dragi Vladimire imas li ti preceg posla...
Evo ja imam prijedlog. Za pocetak cim ovaj novi zakon o radu bude usvojen otpusti ovaj policajac sto pita ima li ovaj gradjanin preceg posla, a da se na njegovo mjesto uposli ovaj bez preceg posla i koji pokazuje inicijativu u rjesavanju problema. :izet:
Eborg

#7161 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ima li autobusa za Smetove do domova gore i nazad sada ili je to samo u zimskom periodu?
kakavdanakneiskustvu

#7162 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:http://www.zenicablog.com/index.php/zut ... ke-stanice

A drotovi i drotadija napadose like u komentarima na fb stranici

Supruga policajca...
Ja se divim svima koji imaju vremena da slikaju i diskutuju oko toga gdje se ko parkirao i kako,ne mogu shvatiti ovaj narod oko cega brine,blago njima kad vec nemaju o cemu drugom,sta te briga ko se gdje parkirao ako nije na tvojoj imovini....e svasta!!!!
Policajac
Dragi Vladimire imas li ti preceg posla...
Evo ja imam prijedlog. Za pocetak cim ovaj novi zakon o radu bude usvojen otpusti ovaj policajac sto pita ima li ovaj gradjanin preceg posla, a da se na njegovo mjesto uposli ovaj bez preceg posla i koji pokazuje inicijativu u rjesavanju problema. :izet:

ovo je sitnica cega sve tamo ima

ne bih rekao da je ovo supruga policajca ,sudeci po prezimenu
Eborg

#7163 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Gdje je moguće u Zenici kupiti pepper spray/suzavac?
ExNihilo

#7164 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Bilo je u onom Billy Sport ili kako se već zvao. Ne znam da li još radi.
channel10

#7165 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Da li su ovi nasi papci uopste zamislili da naprave autobuska stajalista na ovom ebenom GGM-u??? Gledam danas narod se sklonio pod ono malo drveca sto je ostalo na carini jer sunce ubi i nemaju se gdje skloniti.

Ako ce praviti, hoce li barem napraviti nesto kako treba, a ne ono plasticno providno sranje bez klupa?!
Norm

#7166 Re: Zeničani

Post by Norm »

Almy ce to dok pobjedi na trenderu...za nekih 5-6 milioncica...
Freamon Lester

#7167 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Polaganje kamena temeljca za izgradnju dzamije u Varosistu. Finansiraju braca gore spomenuti, a ja se grohotom smijem...

Image
Eborg

#7170 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Diplomirani akademik. :lol: :lol: :lol: I to kakav tekst napisa na nivou, gdje si ti sine diplomirao i postao akademik, u Franšiznom centru Vitez ili Autobuskoj stanici Travnik? :lol: :lol: :lol:
Norm

#7171 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote:Polaganje kamena temeljca za izgradnju dzamije u Varosistu. Finansiraju braca gore spomenuti, a ja se grohotom smijem...

Image
...a vidite reklamnog suncobrana na postavljanju kamena temeljca za dzamiju...bavaria...ovo je za plakat...
cenecimoveocino

#7172 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Norm wrote:
Freamon Lester wrote:Polaganje kamena temeljca za izgradnju dzamije u Varosistu. Finansiraju braca gore spomenuti, a ja se grohotom smijem...

Image
...a vidite reklamnog suncobrana na postavljanju kamena temeljca za dzamiju...bavaria...ovo je za plakat...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
kamen spoticanja

#7173 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:

Image
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
channel10

#7174 Re: Zeničani

Post by channel10 »

E jbg sad, niste nikad culi za bezalkoholnu bavariju :D
Mustang1

#7175 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Post Reply