Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
al-em

#7151 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

iskljuce te ako nisi platio zadnja dva mjeseca,ali te ukljuce cim platis jedan
tako je prije bilo,ne znam sad
febo_acm

#7152 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Ja koliko znam da iskljuce u tom periodu. Ja jednom nisam platio racun i zvali su me i rekli da ce me iskljuciti ukoliko ne platim u roku od sedam dana. Ja bio na moru tada. Objasnio im sve i rekli ok. Izvini prijatelju, ali ako ne platis dva racuna i treba da te iskljuce, realno. Znam da su imali ovo isljucivanje i ukljucivanje cim se plati.

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Sakazulu

#7153 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ili koristi taktiku gore navedenu. Plati odmah dva i onda ćeš svaki naredni biti u pretplati!
Praetorious

#7154 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Kad god da ti plata dođe platiš za tekući mjesec, nema veze za koji je mjesec plata. E sad, ako je ista neredovna - to je problem. Međutim, imaš fore 2 računa + par dana da platiš, mada je optimalna praksa da se plati mjesec za mjesec. U svakom slučaju, nije problem skupiti i platiti 2 računa odjednom, neće isključiti u tom periodu. Tek ako se solidno oglušiš i na drugi račun ide isključenje.
Nefs-i Mulhima

#7155 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nefs-i Mulhima »

Tacnije, 2 racuna + 15 dana. Nastupanjem 15tog, ulazi se u proceduru iskljucenja sa mreze.... Salju sms da napomenu :thumbup:
MTV

#7156 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Meni se desilo da po povratku kući sa odmora radi samo internet. Zvao korisničku službu za koju imam stvarno riječi hvale čovjek je stvarno ljubazan bio ali nije otklonjen kvar. Naime samo radi internet preko kompa i wifi-a. Na Njihovom telefonu pise kad pokušam bilo koga nazvati: Nema IP veze, a dva AirTies HD resivera neće nikako da gori onaj crveni globus i samo piše: Dobro došli u LOGOSOFT SUPER TV. Pokušao je tamo u centrali resetovati 10 puta ovaj ZyXEL router i kaže da je veza OK i da imam pristup internetu ali kaže da mu uopće ne prikazuje ni jedan uređaj spojen na njega (telefon i dva HD resivera), kao da nisu priključeni na router. Tri puta je zvao tehničar (nije bilo para na mobitelu, ovo je od mene plus za njih) i pitao da li je proradilo makar nešto i u zadnjem razgovoru kaže da se router sam od sebe restartuje sto je i bilo istina a ja ga nisam ni dirao. Pokušao je i softverski nešto tamo i refreshat ali ništa nije pomoglo. Izdao je nalog da dodje tehnička ekipa i objasnio da se jednostavno počeo blesirati ZyXEL pa če oni jednostavno vidjed da li ga mijenjat ili importovat neki fajl.. (nemam pojma kaj to znači :-D ).
Samo da nebude kao i zadnji put kad je bio prekid meni na C. Vili 2 kad je izdao nalog a niko nije došao ali tada je ponekad nesto i radilo pa se unormalilo samo od sebe a sada samo radi internet. Dužan sam samo za prošli mjesec tako da to nije razlog i onaj bi mi to rekao.

Inace stoji da im je tehnička stvarno na nivou i da su ljubazni :)
Sakazulu wrote:Ma đečeš ga ti slat, kad je mene prvog pitao preko PM, ali greškom postao poruku :)

Mislim da jedino još južnokorejski net je ispred LOL-a, tako da ne znam šta se dvoumiš da li da pređeš na net koji ima opseg 1.6 Tb/sec! I naravno, kad budeš prijavio usput ih pitaj kad će vrnuti CMC?
1.po
Download:
http://www.netindex.com/download/2,123/ ... rzegovina/
2 po
Upload:
http://www.netindex.com/upload/2,123/Bo ... rzegovina/

Za CMC je prošlo već godinu dana kao i za Balkaniku tako da se ja nenadam nešto da će ga vratiti ali opet bi to taaakoo puno volio da ih vidim na listi kad sve ovo gore mi proradi :D
afannedim

#7157 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja kad sam imao problema, momak kad je došao i vidio ponašanje STB-ova i I routera odmah je rekao da je router crko i da se mora mijenjati i odmah ga zamijenio, ZyXEL je u pitanju.
al-em

#7158 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Nefs-i Mulhima wrote:Tacnije, 2 racuna + 15 dana. Nastupanjem 15tog, ulazi se u proceduru iskljucenja sa mreze.... Salju sms da napomenu :thumbup:
gdje dodje sms?
Sakazulu

#7159 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma imaš pravo da tražiš zamjenu rutera, a ne da oni od oka ocijene da li će ga zamijeniti ili ne. Kad ne radi onda ne radi!
Aziz_T

#7160 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Aziz_T »

Naravno da je OK da me iskljuce ako ne platim dva mjeseca. Meni je bilo samo bitno ovo da me ne iskopcaju ukoliko ne platim racun 7-10 dana od njegovog prispijeca. Hvala na infu :)
ado-šampion

#7161 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

MTV wrote:Izdao je nalog da dodje tehnička ekipa i objasnio da se jednostavno počeo blesirati ZyXEL pa če oni jednostavno vidjed da li ga mijenjat ili importovat neki fajl.. (nemam pojma kaj to znači :-D ).
To znaci da su im tehnicari toliko obuceni, da ne znaju ni konfigurisati ruter, nego importuju konfiguracijski fajl. :-) Ja tako jednom mijenjao postavke, on dosao nadrkan sav, kaze ne smijes to raditi, mi imamo fajl. Pa jarane ako je tebi atomska fizika, meni nije. :-?
MTV

#7162 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

ado-šampion wrote:
MTV wrote:Izdao je nalog da dodje tehnička ekipa i objasnio da se jednostavno počeo blesirati ZyXEL pa če oni jednostavno vidjed da li ga mijenjat ili importovat neki fajl.. (nemam pojma kaj to znači :-D ).
To znaci da su im tehnicari toliko obuceni, da ne znaju ni konfigurisati ruter, nego importuju konfiguracijski fajl. :-) Ja tako jednom mijenjao postavke, on dosao nadrkan sav, kaze ne smijes to raditi, mi imamo fajl. Pa jarane ako je tebi atomska fizika, meni nije. :-?
Danas su došli oko 13 sat, odnijeli onaj bijeli sa antenom ZyXEL i zamijenili sa novim crnim ZyXEL VMG1312 -B Series. Ostavili njegovu kutiju a pokupili one njegove kablove i ispravljač (od novog). E sad malo beze pitanje da li bi bilo bolje da su ostavili te nove žice a da su odnijeli stare?
Mislim da su importovali to nešto jer je malo trebalo sačekati. Rekli su da je bolji i postavili Wifi mrežu. E sad kako promijeniti tu šifru a da se nebi ništa poremetilo sa TV - om i telefonom? Nisam se htio miješati jer nisu bili baš nešto raspoloženi jer je jedan stalno pričao na telefon i govorio da su dobili danas 400 adresa itd. Sad sve radi :D
Intelinside

#7163 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Intelinside »

Hej jesu Vama došli računi za jul mjesec???
Sakazulu

#7164 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Da!
Praetorious

#7165 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Da, došao čak i ranije no inače i plaćen davnih davnina.
Bumblebee

#7166 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bumblebee »

Intelinside wrote:Hej jesu Vama došli računi za jul mjesec???
Meni nije. Tako da sam ja danas ocitala broj racuna sa njihove stranice i uplatila.
Dzontra_Volta

#7167 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Meni to dođe na mail oko 3.- 4. dana u mjesecu. Pogledam koliko je i odem u Igmansku i platim (obično koju marku više, da zaokružim).
Qler

#7168 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

I meni dolazi na mail, ali kako sam rekao, u pretplati sam mjesec, i ja onda nekad kad imam love odem uplatim, bitno je da je u tom mjesecu...
MTV

#7169 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

MOLIM ZA POMOC
Zna li netko kako promijeniti wifi šifru na crnom ZyXEL VMG1312 -B Series routeru?
Idem na 192.168.1.1 ukucam username: admin (jer je preglednik zapamtio unosenje podataka), ali ne znam koji je pasword. Sve sam pokusao i admin i 1234 i 12345 i ADMIN ali nece. Pa netko ako zna da mi pomogne ako nije problem. Promijenio bi samo naziv mreze i šifru nebi ja dirao nikakve postavke :) .
Brzina je po ugovoru sa dva HD kanala:
Image

@ sakazulu Hvala ali nije user user :sad:
semirsar

#7170 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Trebalo bi biti login "admin" i pass "1234"... Ako LOL-ovci nisu mjenjali pass.
http://www.helpowl.com/p/ZyXEL/VMG1312- ... 20password
MTV

#7171 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:Trebalo bi biti login "admin" i pass "1234"... Ako LOL-ovci nisu mjenjali pass.
http://www.helpowl.com/p/ZyXEL/VMG1312- ... 20password
Nazalost nije, izgleda da su je promijenili. User name je admin jer je preglednik zapamtio unos podataka ali nije nijedna sifra.
Hvala tebi i sakazulu koji ste mi pokusali pomoci. :)
Kontam da im posaljem mail ali mislim da tim nebi nista nikad dobio dok nebi riknuo i ovaj. Ili ljusku da pitam ali nje nema stoljece jedno.
Dzontra_Volta

#7172 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Možda da spasiš log file, pa da resetujes modem.
MTV

#7173 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote:Možda da spasiš log file, pa da resetujes modem.
Hvala ti ali se ja u to nerazumijem, nebi to cacko jer znam da bi mi se nesto zeznulo. Kod mene najednostavniji posao krene krivo na kompjuteru (kako kad doduse). Mozda dobije jos netko ovaj roter pa javi koja je sifra.
Obratio sam se ljusci pa cemo da vidimo. Nije smak svijeta i ako je ne promijenim :)
MTV

#7174 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Opet su mi extra brzine Trio Light:
Image
Image

I prema Logosoftu
Image
afannedim

#7175 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Image