A sve po popisu iz 1991 godine.-LIBERO- wrote:Fino podjeljena mjesta u upravnim odborima po Kantonu Sarajevo. Bravo SDA.
SDA-All about
-
mikasa
#7151 Re: SDA-All about
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7152 Re: SDA-All about
Stari legalisti i patriote, od prije rata jos.
U divnom smo stanju mi, kada vidimo da nam, i na koji nacin, vedri i oblaci SDA sa svojim satelitima.
U divnom smo stanju mi, kada vidimo da nam, i na koji nacin, vedri i oblaci SDA sa svojim satelitima.
- Shahab
#7153 Re: SDA-All about
Nema nikakve razlike između ponašanja SDP i SDA. Razlika je samo u činjenici da je odgovornost SDA za teško bolesno društvo, daleko veća, jer su duže u vlasti, ali i da je društvena šteta koju SDP pravi, gledano kroz koeficijent napravljena šteta/vremenski period, potencijalno opasnija. Obje ove stranke baštine identičan mentalni sklop koji se prepoznaje u populizmu, totalitarizmu, nepotizmu, korupciji i partitokratskom upravljanju društvom. Za obične građane je opasna zamka tražiti alternativu za SDA, u SDP-u, i obratno. Ekonomska situacija je bezizlazna, i inercijom generiše siromaštvo i sve druge socijalne devijacije koje proizilaze iz siromaštva. Klijentelističko društvo koje je godinama gradila SDA puca po svim šavovima, jer para za njegovo izdržavanje nema. Zajapureni 35-godišnjaci, kojima je SDA platila prevoz na demonstracije (isto bi se ponašala i SDP da je u situaciji u kojoj je danas SDA), koji su u fizičkoj snazi da svaki može "volu rep išćupat", protestuju pod parolom "AKO TREBA DAT ĆU I ŽIVOT ZA PENZIJU"..... Nema jasnije slike u kakvu tragičnu situaciju je dovedeno bosansko društvo. Objektivna činjenida jeste da je krivac za takvo stanje, prije svega SDA.
-
Nass
#7154 Re: SDA-All about
Shahab wrote:Nema nikakve razlike između ponašanja SDP i SDA. Razlika je samo u činjenici da je odgovornost SDA za teško bolesno društvo, daleko veća, jer su duže u vlasti, ali i da je društvena šteta koju SDP pravi, gledano kroz koeficijent napravljena šteta/vremenski period, potencijalno opasnija. Obje ove stranke baštine identičan mentalni sklop koji se prepoznaje u populizmu, totalitarizmu, nepotizmu, korupciji i partitokratskom upravljanju društvom. Za obične građane je opasna zamka tražiti alternativu za SDA, u SDP-u, i obratno. Ekonomska situacija je bezizlazna, i inercijom generiše siromaštvo i sve druge socijalne devijacije koje proizilaze iz siromaštva. Klijentelističko društvo koje je godinama gradila SDA puca po svim šavovima, jer para za njegovo izdržavanje nema. Zajapureni 35-godišnjaci, kojima je SDA platila prevoz na demonstracije (isto bi se ponašala i SDP da je u situaciji u kojoj je danas SDA), koji su u fizičkoj snazi da svaki može "volu rep išćupat", protestuju pod parolom "AKO TREBA DAT ĆU I ŽIVOT ZA PENZIJU"..... Nema jasnije slike u kakvu tragičnu situaciju je dovedeno bosansko društvo. Objektivna činjenida jeste da je krivac za takvo stanje, prije svega SDA.
- Bosnolog
#7155 Re: SDA-All about
BAKIR NAKAŠ: SAD SAM VIŠAK, A USKORO MOŽDA I NA ULICI
Srijeda, 27 Februar 2013 06:31

Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koji čine kadrovi SDA, sinoć je s funkcije otjerao dugogodišnjeg direktora ove ustanove Bakira Nakaša. To su učinili jer na njegovo mjesto žele postaviti suprugu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i šeficu Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebiju Seku Izetbegović.
Kolateralna šteta
Članovi UO, predvođeni odanim SDA-ovim policajcem i načelnikom PU Novo Sarajevo Halidom Ganijom, na sinoćnjoj sjednici za vršioca dužnosti postavili su doktora Milana Mandilovića, koji je do sada mijenjao Nakaša. Mandilović će na tom mjestu ostati do kraja konkursne procedure za izbor novog direktora, odnosno Seke Izetbegović, kojoj su suprug Bakir i SDA već izrežirali i pripremili postavljenje na poziciju.
Čim je smijenjen, sinoć nešto prije 19 sati, Nakaš je za "Dnevni avaz" kazao da UO nije pokazao naklonost prema njemu te da je sve ovo demonstriranje političke moći.
- Iza svega stoje poslanik BOSS-a u Skupštini KS Esed Radeljaš, ministar zdravstva KS Eldan Lokmić i SDA, koji su pripremili podlogu za otvaranje vrata Seki Izetbegović. Još niko na ovakav način nije smijenjen, meni ovo sve govori da je Bakir Nakaš bio smetnja da se realiziraju neki drugi ciljevi, gdje sam praktično postao kolateralna šteta nečije želje - kazao je Nakaš.
Minder odluke
On je istaknuo da će se nastaviti boriti, ali da je pesimista jer se u trenutnom političkom okruženju na minderu odlučuje ono što se želi realizirati. Ističe da će vrlo brzo izvršiti primopredaju te da će mu, vjerovatno, ponuditi ugovor o radu, iako ne postoji radno mjesto za njega.
- Prihvatio bih nešto poput onoga što sam do sada radio. Konsultirat ću se s advokatima koja mi je najbolja opcija, nijedan ugovor koji mi nije adekvatan u radno-pravnom statusu ne želim prihvatiti. Prema sadašnjoj situaciji, ja sam tehnološki višak, jer za mene kao doktora infektologa nema mjesta u bolnici. U krajnjoj varijanti, ostat ću na ulici - tvrdi Nakaš.
http://www.otisak.ba/drugi-pisu/16077-b ... ulici.html

Srijeda, 27 Februar 2013 06:31
Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koji čine kadrovi SDA, sinoć je s funkcije otjerao dugogodišnjeg direktora ove ustanove Bakira Nakaša. To su učinili jer na njegovo mjesto žele postaviti suprugu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i šeficu Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebiju Seku Izetbegović.
Kolateralna šteta
Članovi UO, predvođeni odanim SDA-ovim policajcem i načelnikom PU Novo Sarajevo Halidom Ganijom, na sinoćnjoj sjednici za vršioca dužnosti postavili su doktora Milana Mandilovića, koji je do sada mijenjao Nakaša. Mandilović će na tom mjestu ostati do kraja konkursne procedure za izbor novog direktora, odnosno Seke Izetbegović, kojoj su suprug Bakir i SDA već izrežirali i pripremili postavljenje na poziciju.
Čim je smijenjen, sinoć nešto prije 19 sati, Nakaš je za "Dnevni avaz" kazao da UO nije pokazao naklonost prema njemu te da je sve ovo demonstriranje političke moći.
- Iza svega stoje poslanik BOSS-a u Skupštini KS Esed Radeljaš, ministar zdravstva KS Eldan Lokmić i SDA, koji su pripremili podlogu za otvaranje vrata Seki Izetbegović. Još niko na ovakav način nije smijenjen, meni ovo sve govori da je Bakir Nakaš bio smetnja da se realiziraju neki drugi ciljevi, gdje sam praktično postao kolateralna šteta nečije želje - kazao je Nakaš.
Minder odluke
On je istaknuo da će se nastaviti boriti, ali da je pesimista jer se u trenutnom političkom okruženju na minderu odlučuje ono što se želi realizirati. Ističe da će vrlo brzo izvršiti primopredaju te da će mu, vjerovatno, ponuditi ugovor o radu, iako ne postoji radno mjesto za njega.
- Prihvatio bih nešto poput onoga što sam do sada radio. Konsultirat ću se s advokatima koja mi je najbolja opcija, nijedan ugovor koji mi nije adekvatan u radno-pravnom statusu ne želim prihvatiti. Prema sadašnjoj situaciji, ja sam tehnološki višak, jer za mene kao doktora infektologa nema mjesta u bolnici. U krajnjoj varijanti, ostat ću na ulici - tvrdi Nakaš.
http://www.otisak.ba/drugi-pisu/16077-b ... ulici.html
-
VjecitiStudent
#7156 Re: SDA-All about
Nakon što je SDP podigao ljestvicu, oni je sada bez problem preskaču i dižu rekorde korupcije i nemorala u neslućene visine.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#7157 Re: SDA-All about
I tako dok je Bakir Nakaš radio za platu ...Bosnolog wrote: Iza svega stoje poslanik BOSS-a u Skupštini KS Esed Radeljaš
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Im ... 77625.html
Još jedan od bogatijih penzionera u Skupštini KS je Esad Radeljaš, poslanik BOSS-a, s imovinom vrijednom 850.000 KM, a godišnja primanju su mu oko 20.000 KM.

... neki su sebi već obezbjedili besplatno i vječno grijanje na onom svijetu ...
Ničiji zulum i nasilje nije dugo trajao pa neće i ovaj njihov, ako Bog da ...
Last edited by antimobbing on 27/02/2013 10:39, edited 1 time in total.
- novi.dan.nova.nafaka
#7158 Re: SDA-All about
Sačekajmo prije toga da vidimo hoće li Seka biti nova direktorica.VjecitiStudent wrote:Nakon što je SDP podigao ljestvicu, oni je sada bez problem preskaču i dižu rekorde korupcije i nemorala u neslućene visine.
Kao član stanke mislim da to nebi imalo nikakvog smisla, ali...
- sarajvo
-
VjecitiStudent
#7160 Re: SDA-All about
A Radeljaš ti ne bode oči?novi.dan.nova.nafaka wrote:Sačekajmo prije toga da vidimo hoće li Seka biti nova direktorica.VjecitiStudent wrote:Nakon što je SDP podigao ljestvicu, oni je sada bez problem preskaču i dižu rekorde korupcije i nemorala u neslućene visine.
- ultima_palabra
#7161 Re: SDA-All about
Ali te to neće omesti da i dalje budeš člannovi.dan.nova.nafaka wrote:Sačekajmo prije toga da vidimo hoće li Seka biti nova direktorica.VjecitiStudent wrote:Nakon što je SDP podigao ljestvicu, oni je sada bez problem preskaču i dižu rekorde korupcije i nemorala u neslućene visine.
-
StupskaBitanga
#7162 Re: SDA-All about
Seka će biti direktorica i ovi članovi SDA što se sada kao zgražavaju progutat će knedlu i hajmo dalje
Znači OBN je prvi objavio još sinoć za Mandilovića
Kockice se munjevitom brzinom slažu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7163 Re: SDA-All about
šta ima novo na feudalnom posjedu famalije Izmetbegović
inače je ovaj Nakaš šupak koji je čitav rat hladio muda po Zagrebu
otvori se zemljo i progutaj nas sve skupa vake pogane
puno je metak trošit na svakog baliju ponaosob 
Upravni odbor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu sinoć je imenovao novog v.d. direktora ove ustanove Milana Mandilovića, nakon što je 26. februara istekao četverogodišnji mandat dosadašnjem direktoru Bakiru Nakašu.
inače je ovaj Nakaš šupak koji je čitav rat hladio muda po Zagrebu
-
VjecitiStudent
#7164 Re: SDA-All about
Neće oni ništa gutati, ovo je upravo svijet koji svojim rukicama marljivo grade.StupskaBitanga wrote:Seka će biti direktorica i ovi članovi SDA što se sada kao zgražavaju progutat će knedlu i hajmo dalje
-
StupskaBitanga
#7165 Re: SDA-All about
Da se mi jednostavno zovemo država u vlasništvu porodica Izetbegović, Akšamija i Tihić
Bošnjakistanovo je upravo svijet koji svojim rukicama marljivo grade.
- novi.dan.nova.nafaka
#7166 Re: SDA-All about
Kada upreš prste u ozbiljnu alternativu i argumentovano dokažeš stvari bi se mogle promijeniti. Dakle, šta da radim: SDP, SBB, NS, SDU, BPS... !?ultima_palabra wrote:Ali te to neće omesti da i dalje budeš član
-
VjecitiStudent
#7167 Re: SDA-All about
Radeljaš, Radeljaš ti je alternativa.novi.dan.nova.nafaka wrote:Kada upreš prste u ozbiljnu alternativu i argumentovano dokažeš stvari bi se mogle promijeniti. Dakle, šta da radim: SDP, SBB, NS, SDU, BPS... !?ultima_palabra wrote:Ali te to neće omesti da i dalje budeš član
Ne moraš glasati ni za koga, nema zakona koji te na to tjera.
Ali zar moraš baš biti član ove kriminalne organizacije, dopustiti da ti se ime veže sa njihovim nedjelima?
-
StupskaBitanga
#7168 Re: SDA-All about
ma dali mu stan na Dobrinji ili nekog uhljebio pa im sada ljubi nožne prste
- ultima_palabra
#7169 Re: SDA-All about
U partiokraciji u kojoj živimo, sramota je biti član bilo koje stranke. Postoji mala šansa da će Željkova stranka to promijeniti, ali ne bih se previše nadao...novi.dan.nova.nafaka wrote:Kada upreš prste u ozbiljnu alternativu i argumentovano dokažeš stvari bi se mogle promijeniti. Dakle, šta da radim: SDP, SBB, NS, SDU, BPS... !?ultima_palabra wrote:Ali te to neće omesti da i dalje budeš član
-
StupskaBitanga
#7170 Re: SDA-All about
Nema kod nas nikakve alternative nažalost 
- novi.dan.nova.nafaka
#7171 Re: SDA-All about
Zavidnih ljudi poput tebe, sa poganim jezikom, nažalost nikad više.StupskaBitanga wrote:ma dali mu stan na Dobrinji ili nekog uhljebio pa im sada ljubi nožne prste
Dakle, sjediti sa strane i palamuditi - to je način na koji ćemo bilo šta promijeniti !?ultima_palabra wrote:U partiokraciji u kojoj živimo, sramota je biti član bilo koje stranke. Postoji mala šansa da će Željkova stranka to promijeniti, ali ne bih se previše nadao...novi.dan.nova.nafaka wrote:Kada upreš prste u ozbiljnu alternativu i argumentovano dokažeš stvari bi se mogle promijeniti. Dakle, šta da radim: SDP, SBB, NS, SDU, BPS... !?ultima_palabra wrote:Ali te to neće omesti da i dalje budeš član
-
StupskaBitanga
#7172 Re: SDA-All about
Ko voli SDA i podržava ih mora imati DEBELI razlog
Ili finansijski ili poslovni jer ljubavi kao ljubavi nema
Ili finansijski ili poslovni jer ljubavi kao ljubavi nema
-
VjecitiStudent
#7173 Re: SDA-All about
Ako nije tajna, reci nam, na koji način iznutra namjeravaš promijeniti svoju kriminalnu organizaciju?novi.dan.nova.nafaka wrote: Dakle, sjediti sa strane i palamuditi - to je način na koji ćemo bilo šta promijeniti !?
- Chisum
#7174 Re: SDA-All about
Pa mladim, perspektivnim kadrovima, ako je ikako moguce, onima koji su ostvarili nesto sto niko nije vjerovao da je moguce - bili i brucosi i apsolventi u isto vrijeme, kojima ce ministarska mjesta ujedno biti i prvi ozbiljan posao.VjecitiStudent wrote:Ako nije tajna, reci nam, na koji način iznutra namjeravaš promijeniti svoju kriminalnu organizaciju?novi.dan.nova.nafaka wrote: Dakle, sjediti sa strane i palamuditi - to je način na koji ćemo bilo šta promijeniti !?
Nesto poput Kaplana, koji svoje poslove obavlja za 20 sekundi. A ostalo je shopping.
-
StupskaBitanga
#7175 Re: SDA-All about
Nek i ovdje bude šta se radi po lokalnim nivoima uz pomoć marginalnih političkih subjekata ala SBiH
Općinsko vijeće Kaknja donijelo je odluku prema kojoj su dosadašnje cijene grijanja za domaćinstvo povećane. Nova cijena grijanja po kvadratnom metru je 1,70 KM bez PDV-a. Ta cijena do ove odluke je bila 1,43 bez PDV-a. Za ovu odluku glasala je vladajuća koalicija (SDA, HDZ, SBiH i predstavnik nacionalnih manjina), protiv je bila opozicija u općinskom parlamentu (SDP, A-SDA i SBB).