Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
salle_eh1986

#7151 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

palermo wrote:A ne uvijek u parama pronalaziti alibi.
pa bolan tebi izgleda nije jasno da para vrti gdje burgija ne može ;)
Šibicar

#7152 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote: Nazalost, Izrael u tom segemtnu za nas jeste pojam, oni su imali timove i imaju koji su redovni ucesnisi LP i EL, ne zato jer su extra talentovani ili bolji od nas, vec zato sto pocetni kapital imaju za razliku od nas, dakle lovu, a mi toga nemamo i to je najveci problem!
...
Ma nije bolan lova najveći problem, ne zanemarujem ja ovdje pare, naravno, ali mi pričamo ovdje o prvaku Izraela....i ja ne tvrdim da mi trebamo bitoi bolji od njih, i sad ih mlatiti kako nam ćeif, ali mislim da je sasvim realno da ovaj željo treba da izađe nekom Hapoelu na megdan sa punim optimizmom i vjerom u sebe. A ne kao što neki ovdje pišu, ako dođe Hapoel, piši propalo.

Podizanje standarda je upravo to,biti bolji nego što si bio, naučiti od drugih ono što nisi znao da bi mogao biti kao i oni. I stvarno je paradoksalno da ja kao neko ko nije navijač Željezničara imam više povjerenja u sposbnosti ove ekipe i Osima od vas samih
palermo u pravu si donekle,protiv Hapoela kad su nas mlatnuli 5-0,to je bilo nešto što sa samom igrom i kvalitetom veze nema,ono je bilo samo na psihološka barijera koja je igračima oduzela i ono malo znanja koje su posjedovali,jednostavno se desila blokada u njihovim glavama,koja je vjerovatno bila uzrokovana neiskustvom i precjenjivanjem protivnika,i naguzili su nas tu momački.Onda dodje slijedeća godina,i mi opet nabasamo na te proklete Izraelce,ali ovaj put,i pored očiglednog kvaliteta na njihovoj strani,naši igrači naloženi do maksimuma ih u prvoj utakmici na Koševu stisnu da nisu znali gdje udaraju,sjevaju šanse,akcije folovi golovi,i tako sve do polovine drugog poluvremena,i onda nam ljudi zavališe gol nakon naše greške,pa onda i još jedan i rutinski privedoše tekmu kraju.Znači,mi iako smo u toj utakmici i po prilikama i po borbenosti i po trci bili daleko bolji od njih to nam nije pomoglo da ih dobijemo,jer su ljudi u odnosu na nas klasa,htio ti to priznati ili ne.Ne kažem ja da sad treba odmah gaće skinuti ako se kojim slučajem opet sretnemo sa njima,ne kažem da ih nećemo proći,ali kažem da kad bi ih prošli to sigurno ne bi bilo na neki naš kivalitet,već na splet sretnih i spretnih okolnosti.(kao npr.Chelsea-Barselona)
JThomas

#7153 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ne samo u parama, oni su ispred u svemu što igra u klupskom fudbalu.

ja sam prvi poslije tih utakmica bio stava da se sa malo više prisebnosti moglo izgubiti normalnim rezultatom, ali za prolaz su falile svjetlosne godine.
palermo

#7154 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

salle_eh1986 wrote:
palermo wrote:A ne uvijek u parama pronalaziti alibi.
pa bolan tebi izgleda nije jasno da para vrti gdje burgija ne može ;)
:D ma sve ti je meni moj jarane jasno......al ako jače pritisneš burgiju, onda ti i pare manje trebaju :D
palermo

#7155 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

JThomas wrote:ne samo u parama, oni su ispred u svemu što igra u klupskom fudbalu.

ja sam prvi poslije tih utakmica bio stava da se sa malo više prisebnosti moglo izgubiti normalnim rezultatom, ali za prolaz su falile svjetlosne godine.
Jel to važi ia za ovu slijedeću godinu ? Ako slučajno opet zapadne Hapoel ili ko već ?
north

#7156 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Ma pitanje je šta mi ustvari hoćemo i mislimo da je realno...Jedini dio u kojem se slažem sa Acheron je da treba prestati se zadovoljati sa malim stvarima i težiti većem, samo nikako da se kaže kako i s čim se to misli napraviti...Što se tiče Želje, jer se o njemu sad najviše vidim priča, uz svu dominaciju koju su napravili u ovoj sezoni i za to respect, ali komšije nemojte se ljutiti, zaista ne mislim da se sa Bešlijom, Gušom koji istina nije primio gol hiljadu minuta, pa ako hoćete i Zebom, može ući u grupnu fazu LP...za to su potrebni igrači za klasu bolji kojih nema u našoj ligi, dakle moraju se dovoditi iz jačih liga a za to se još nema dovoljno para...

Mogu se sporadično napraviti bljeskovi tipa kad je Sarajevo igralo play off za grupnu fazu LE sa Clujom (sezonu prije taj klub je igrao grupnu fazu LP gdje je uzeo Romu u sred Rima) gdje su do zadnje minute u revanšu bili u igri za prolaz, ali to je bio izuzetak, trenutak kada nam se uz dobru igru i nadljudske napore igrača još i neke stvari poklopiše (gol protiv Trnave u zadnjim minutama, prolaz na penale protiv Helsingborga), ali je za kontinuitet dobrih igara u Evropi potrebno zaista da sve u klubu i oko kluba fuunkcioniše besprijekorno i da se dovode puno bolji igrači od postojećih...Nađe se pokoji dobar igrač i u domaćoj ligi, ne kažem, ali je to premalo za velike domete...
JThomas

#7157 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

uz malo više petlje moglo bi se desiti da izgubimo 2-3 razlike u totalu umjesto da se šikaniramo. prolaz takvih ekipa je i dalje naučna fantastika i mogao bi se desiti samo nekom suludom srećom.
palermo

#7158 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

JThomas wrote:uz malo više petlje moglo bi se desiti da izgubimo 2-3 razlike u totalu umjesto da se šikaniramo. prolaz takvih ekipa je i dalje naučna fantastika i mogao bi se desiti samo nekom suludom srećom.
Pa onda Osim nije ništa uradio....barem ništa značajno, i u tom slučaju Acheronova priča je vrlo logična (osim onog o Puriću, Tosunoviću itd :D )
salle_eh1986

#7159 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

north wrote:Što se tiče Želje, jer se o njemu sad najviše vidim priča, uz svu dominaciju koju su napravili u ovoj sezoni i za to respect, ali komšije nemojte se ljutiti, zaista ne mislim da se sa Bešlijom, Gušom koji istina nije primio gol hiljadu minuta, pa ako hoćete i Zebom, može ući u grupnu fazu LP...za to su potrebni igrači za klasu bolji kojih nema u našoj ligi, dakle moraju se dovoditi iz jačih liga a za to se još nema dovoljno para...
trabzonspor, otelul galati, apoel, bate, viktoria plzen...ekipe koje se ne mogu pohvaliti igračkim imenima u ekipi ali igraše tu famoznu grupnu fazu
treba dosta toga da se poklopi za to, dobar raspored, dosta sreće, forma igrača...
može se, maaaaaalo nas dijeli ali to malo je još ipak puno

igranje drugog pretkola puni kasu za 130.000 eurića - to već imamo
treće isto toliko donosi
plej of je već naučna fantastika - 2.1 milion
o grupnoj fazi da ne govorimo i tih 7 miliona

liga europe je za svako pretkolo 90.000, grupe milion okruglo
JThomas

#7160 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

nije logična, on bi da se željo bori sa ekipama od 25 miliona eura, a puno mu (ili žao) dati 50 km za godišnju kartu. ova je ekipa bar 30% jača od prošle i pretprošle godine. ne može preko noći, naročito ako vidimo gdje smo bili prije samo 3 godine u ova doba.

mi i kad napravimo evropski iskorak, takvi kao on onda neće ići na ligaške utakmice jer im neće biti zanimljive poslije evropskih.
banovan

#7161 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by banovan »

jeste se raspricali,pravi ste besposleni klosari 8-)
:D
palermo

#7162 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

JThomas wrote:nije logična, on bi da se željo bori sa ekipama od 25 miliona eura, a puno mu (ili žao) dati 50 km za godišnju kartu. ova je ekipa bar 30% jača od prošle i pretprošle godine. ne može preko noći, naročito ako vidimo gdje smo bili prije samo 3 godine u ova doba.

mi i kad napravimo evropski iskorak, takvi kao on onda neće ići na ligaške utakmice jer im neće biti zanimljive poslije evropskih.
A ne bi ja ulazio sad u priču o Acheronu kao navijaču. Meni interesuje samo podizanje nivoa kvalitete BH fudbala u cjelini, i uloga Želje u otm procesu koji je u ovom trenutku, zahvaljujući prevashodno jednom čovjeku, njegova lokomotiva.
A ako lokomotiva štuca, i čim vidi uzbrdicu kaže, jebi ga jarane nemamo mi kuveta za to, šta onda očekivati od vagona.
north

#7163 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

salle_eh1986 wrote:
north wrote:Što se tiče Želje, jer se o njemu sad najviše vidim priča, uz svu dominaciju koju su napravili u ovoj sezoni i za to respect, ali komšije nemojte se ljutiti, zaista ne mislim da se sa Bešlijom, Gušom koji istina nije primio gol hiljadu minuta, pa ako hoćete i Zebom, može ući u grupnu fazu LP...za to su potrebni igrači za klasu bolji kojih nema u našoj ligi, dakle moraju se dovoditi iz jačih liga a za to se još nema dovoljno para...
trabzonspor, otelul galati, apoel, bate, viktoria plzen...ekipe koje se ne mogu pohvaliti igračkim imenima u ekipi ali igraše tu famoznu grupnu fazu
treba dosta toga da se poklopi za to, dobar raspored, dosta sreće, forma igrača...
može se, maaaaaalo nas dijeli ali to malo je još ipak puno
:-) Zadnja rečenica ti je prejaka, pa je li malo ili puno :D Zaista misliš da bi se sa Apoelom, Trabzonom koji uze sad u LP ne mogu se sjetiti sad imena, ali neku beton ekipu iz lige petice u gostima, i ostalim pobrojanim moglo izaći na kraj i izbaciti ih u dva meča...ko govori o igračkim imenima, stvar je u kvaliteti, bolji su bolan za klasu od ovih iz naše lige, ne kažem da bi se od svake primalo najmanje 5-6 komada, mgao bi se možda pružiti malo veći otpor, ali nema šanse da bi i jedna ekipa, (pa i ona za koju ti navijaš) iz naše lige trenutno izbacila ove klubove koje ti nabroja.... volio bih da griješim....
JThomas

#7164 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ma gotovo nemoguće. ti njihovi igrači nisu imena za pojmove lige šampiona, al' za naše su...sanel jahić bi i sad bio ubjedljivo najbolji igrač naše lige, a iz apoela je otišao jer nije igrao.
BHF_Manijak

#7165 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Da, ali kako rekoh i to se moze pormjeniti za 3-4-5 godina sa ovim nacinom rada, a to je cilj kako i sam Amar kaze.
Ide se korak po korak, a recimo da je takav jedan ucinjen prosle godine kada se favorit na papiru uspio izbaciti. Jest da se opet na one odvratne Azijate naletilo i primilo 6 komada ali sta je tu je, bar se pokazalo da se moze.
Naravno da ce i Amar dici ruke od svega ako vidi da kroz 2-3 godine nema nikakvog napretka i da se samo brukamo, pa nije ni on mazohista.
No mislim da je samim produzavanjem ugovora, dovedjenjem dobrih i provjerenih kvaliteta za nasu ligu(Bekric, Kerla, Smajic) se pokazalo da se najozbiljnije racuna i sprema za Evropu, eh sad da li cemo moci pomak napraviti, vidjet cemo.
Da smo recimo u Ligi UEFA mozda bi i mogli da recimo izbacimo neku malo jacu ekipu nosioca kao prosle godine te da njihov koeficijent preuzmemo pa u sljedecm izvlacenju budemo favoriti i dobijemo neku levatsku ekipu(a nas je prosle godine najgori nenosioc zapo, koja ironija :roll: ), no to ce u Ligi prvaka znatno teze biti, jer od nekih 10-tak ekipa koje mozes dobiti, eventualno 2-3 su sa kojima se moze igrati, ostalo je da te Bog sacuva tesko. :roll:
LSD

#7166 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Kad budemo imali 10 milja u prosjeku na stadionu (dakle solidne stalne prihode), zatim par jakih i ozbiljnih sponzora, zatim sposobnu upravu koja je u stanju pratiti Amara i ekipu (o stadionu nece više ni da pricam jer nema smisla)....e onda se možemo nadati pravim pojacanjima, ozbiljnijim igracima i ozbiljnijim rezultatima...najlakše je pricati i maštati...ovako možemo dominirati našom ligom, eventualno izbaciti timove poput Šerifa (uz dozu srece)....a borbu protiv jevreja ili opcenito timova koji koštaju po 30-tak miliona - možemo odmah u startu zaboraviti.
To je tolika razlika u svemu, da je nezamislivo za naše klubove i prilike.
salle_eh1986

#7167 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

malo jeste ali ipak nedovoljno :D

ove ekipe sam ti samo nabrojao da vidiš da imena ne čine ekipu, tj. ne govore o tome mog li igrati u lš ili ne
ni oni nemaju neka imena ali doguraše nekako, ni sami ne znaju kako :D
LSD

#7168 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Da, ali kako rekoh i to se moze pormjeniti za 3-4-5 godina sa ovim nacinom rada, a to je cilj kako i sam Amar kaze.
Ide se korak po korak, a recimo da je takav jedan ucinjen prosle godine kada se favorit na papiru uspio izbaciti. Jest da se opet na one odvratne Azijate naletilo i primilo 6 komada ali sta je tu je, bar se pokazalo da se moze.
Naravno da ce i Amar dici ruke od svega ako vidi da kroz 2-3 godine nema nikakvog napretka i da se samo brukamo, pa nije ni on mazohista.
No mislim da je samim produzavanjem ugovora, dovedjenjem dobrih i provjerenih kvaliteta za nasu ligu(Bekric, Kerla, Smajic) se pokazalo da se najozbiljnije racuna i sprema za Evropu, eh sad da li cemo moci pomak napraviti, vidjet cemo.
Da smo recimo u Ligi UEFA mozda bi i mogli da recimo izbacimo neku malo jacu ekipu nosioca kao prosle godine te da njihov koeficijent preuzmemo pa u sljedecm izvlacenju budemo favoriti i dobijemo neku levatsku ekipu(a nas je prosle godine najgori nenosioc zapo, koja ironija :roll: ), no to ce u Ligi prvaka znatno teze biti, jer od nekih 10-tak ekipa koje mozes dobiti, eventualno 2-3 su sa kojima se moze igrati, ostalo je da te Bog sacuva tesko. :roll:
Ovoga se realno i bojim....ne toliko zbog mazohizma i bruke od silnih petardi po Aziji, vec što ova uprava ne može/nije u stanju pratiti njegove ambicije, a pitanje je dali trenutno kod nas i postoji sposobniji :roll:
Pa samo Amar sa svojim igracima i rezultatima i drži njih tu gdje jesu u klubu u njihovim foteljama.
Ali dokad :? :roll: bojim se da ce i njemu jednog dana puci film i poslati sve u 3 lijepe
palermo

#7169 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

LSD wrote: Ovoga se realno i bojim....ne toliko zbog mazohizma i bruke od silnih petardi po Aziji, vec što ova uprava ne može/nije u stanju pratiti njegove ambicije, a pitanje je dali trenutno kod nas i postoji sposobniji :roll:
Pa samo Amar sa svojim igracima i rezultatima i drži njih tu gdje jesu u klubu u njihovim foteljama.
Ali dokad :? :roll: bojim se da ce i njemu jednog dana puci film i poslati sve u 3 lijepe
Al sudeći po ovoj večerašnjoj priči, men se čini da ni navijači ne prate njegove ambicije.
salle_eh1986

#7170 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

palermo wrote:
LSD wrote: Ovoga se realno i bojim....ne toliko zbog mazohizma i bruke od silnih petardi po Aziji, vec što ova uprava ne može/nije u stanju pratiti njegove ambicije, a pitanje je dali trenutno kod nas i postoji sposobniji :roll:
Al sudeći po ovoj večerašnjoj priči, men se čini da ni navijači ne prate njegove ambicije.
ti se svojski trudiš izgleda da na bilo koji način umanjiš sve što željo postiže sad za sad
šta treba bolan, da se mi (mislim na manijake) zalijećemo i pričamo kako ćemo jebati mater (ko ćiro) tamo nekim izraelcima, kipranima, bjelorusima???
bolan uvijek je bilo šuti i muti ;)
lahko je meni sad dizati euforiju i pričati da smo jaki, prejaki, nikad jači i da ako sad ne odemo u grupe lige šampiona nećemo nikad...lahko je biti lud, treba biti pametan
Šibicar

#7171 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

palermo wrote:
Pratimo mi itekako njegove ambicije,samo što smo pomalo zaštitnički orijentisani kad je u pitanju Amar i njegovi rezultati,a zna se i zašto.
Charuga
Globalni moderator

#7172 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Code: Select all

http://source.ba/clanak/61066490169/sport/Gosti%20iz%20Grada%C4%8Dca%20%E2%80%9Eodnijeli%E2%80%9C%20sva%20tri%20boda%20iz%20Banja%20Luke
3:50

Nije se Radmilo javio da prokomentarise ovaj penal za domacina ... :mrgreen:
BHF_Manijak

#7173 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Niste shvatili Palerma u ovom postu, al' eto... :roll:
LSD

#7174 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

palermo wrote:
Pa eto u sezoni u kojoj se obaraju rekordi, kad je toliki niz pobjeda i ne/primljenih golova, kad se tim bori za duplu krunu (tj. jako jako je blizu tog cilja) ...e kad u takvoj sezonu prosjek bude 5 milja, umjesto barem 10 - sve ti je jasno onda....raju ne može ni ovogodišnji Željo sa svojim sjajnim igrama privuci...šta više treba uraditi :? :roll:
Možda je klub zakazao po pitanju marketinga, možda se trebalo platiti Željo TV kao prje dvije godine...sve je to možda.
Ja opet kažem, najbolji poziv su ovogodišnje partije i nizovi pobjeda gdje su oboreni rekordi....ogromno je zasicenje našim domacim fudbalom opcenito, pa i kod Željine publike....eh sad, to je citava studija ko je za to kriv, zbog cega je to tako, može li se poboljšati situacija po tom pitanju itd...ni ove zabrane gostujucih navjaca nisu išle u prilog.
Uveliko je raja navikuta da radije prati lige petice ,nego domacu ligu...a naši klubovi i navijaci su se svojski potrudili svojim nacionalistickim i primitivnim ispadima da otjeraju i ono malo normalnog svijeta sa stadiona.
Kaže meni komšija Nisam ludi da šaljem dijete na Grbavicu da doživljava traume ili da mu neko razbije glavu.
Usađeno i oformirano tako razmišljanje i džabe je pricati drugacije.
A ni klubovi se nimalo ne trude da razbiju te stereotipe i da poboljšaju stanje, naprotiv neki cak otvoreno podržavaju nacionalizam.

Na stranu sve to, Željo opet najbolju posjetu zadnjih par sezona - statisticki...ovdje ima raje koja je redovna na svim tekmama i koja poziva ostale, ali nece niko pisati molbe nekome da dođe na tekme.
palermo

#7175 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

salle_eh1986 wrote: ti se svojski trudiš izgleda da na bilo koji način umanjiš sve što željo postiže sad za sad
šta treba bolan, da se mi (mislim na manijake) zalijećemo i pričamo kako ćemo jebati mater (ko ćiro) tamo nekim izraelcima, kipranima, bjelorusima???
bolan uvijek je bilo šuti i muti ;)
lahko je meni sad dizati euforiju i pričati da smo jaki, prejaki, nikad jači i da ako sad ne odemo u grupe lige šampiona nećemo nikad...lahko je biti lud, treba biti pametan
:D eto ti sad, ja večeras ovdje izrekao ode u čast Amara Osima i Želje, a on meni, umanjuješ uspjeh Želje.
Al da nacrtam....neradni je dan sutra :D šta ćeš spojilo se :D ....

Ako su dakle navijači zadovoljni sa ovim dosada, i smatraju da je to optimum,maksimum,vrhunac, ekstaza, zašto bi uprava bila ambicoznija od njih ???
Mislim, vi meni cijelo veče pišete kako Željo eto to što može je.....dobiti Slobodu u Tuzli. I onda se bojite da uprava neće biti ambiciozna :? . Ma što bi bila, pored vas takvih :D
Locked