SDP
-
sanaman
#7151 Re: SDP
ja recimo mislim da je moglo bolje, ali istovremeno sam realan i kazem da ne moze ono sto mnogi ocekuju. po meni je moglo malo bolje...al eto tu smo gdje smo.
- stochar
#7152 Re: SDP
znaci, ti ne zoves ni vodoinstalatera, ni elektricara, ni zidara, niti ides u pekaru po hljeb, sve radis sam? ili, ako zovnes vodoinstalatera, vidis da ne radi dobro, ti uradis njegov posao i njemu jos platis?komeba wrote:stochar wrote:dok god placam porez, poslodavac sam politicarima. navijacu ni u dzep ni iz dzepa ako Dzeko ne da gol, osim ako nije igr'o kladionicu, ali i to nije do Dzeke. mijesas pojmove drug. u ovoj prici smo i ti i ja i svi gradjani BiH koji placaju porez Mancini odnosno vlasnici kluba, jer politicari dobijaju platu od para koje im mi dajemo, to bi bar treb'o znati, to su neki 'najosnovniji osnovi' funkcionisanja drzave. ako me oslobode svih poreza, pd onih na primanja pa do onog kad potrosim 10 maraka u granapu a njima ode 1,7 tada cu bitti navijac. do tada sam im poslodavac i imam pravo da ih kritikujem!komeba wrote:
Nisi ti Mancini nego si navijač koji sa tribine dobacuje "Džeko klocu!". Onda ti Džeko ima svako pravo reći - siđi momak da vidimo tebe...
Niko ti ne kaže da nemaš pravo kritikovati, ali pun mi je kuac kritike (odnosi se i na mene). Svi znaju šta i kako treba, samo niko neće da sam to uradi nego očekuju od nekoga drugog, a oni će se udobno zavaliti i kritikovati.
Ja da mislim da se može bolje od nečega i da mi je stalo da to nešto bude bolje, makar se odnosilo i na razvijanje jufke ili obrezivanja šimšira, sam ću pokušati da to uradim bolje.
VLAST JE SERVIS GRADJANA, NIJE SAMA SEBI SVRHA! IZABRANI POLITICARI SU LJUDI KOJIMA SU GLASACI DALI POVJERENJE, KOJE PLACAJU IZDVAJANJEM ZA POREZE, I OD KOJIH OCEKUJU DA RADE ONO ZA STA SU PLACENI! NE INTERESUJE ME AKTIVNO BAVLJENJE POLITIKOM, K'O STO ME NE INTERESUJE NI AKTIVNO BAVLJENJE PEKARSKIM ZANATOM - ZATO PLACAM POLITICARE, ZATO HLJEB KUPUJEM U PEKARI!
-
rahmanjin
#7153 Re: SDP
U sta uloziti 1,5 milijardi km nije bas pitanje za foruma i jednog forumasa. To je pitanje za cijelu ekonomsku zajednicu. Ustvari nisam siguran da mi uopste mozda i mi potencijal da napravimo tako veliki plan.vivaldi wrote:Samo jedno pitanje pa da nastavimo diskusiju, te pare od prodaje u sta bi ti ulozio?rahmanjin wrote:vivaldi wrote:...
Ali ti bi prodao vecinski paket u oba telecoma za 1.5 milijardi? Mada godisnje samo BH Telecom ima 150+ miliona dobiti? Ne racunajuci uopste HT... Kad bi se doveli u red, to je hladno preko 200 miliona... A koliko bi imali kao manjinski vlasnici tice znaju...rahmanjin wrote:Ti bi prodao telekome za 1,5 miljardu? Pa to je smijesno. Sam BH Telecom je za 3 godine prema nedavnoj izjavi generalnog direktora donio federaciji 530 miliona maraka. Za tri godine. A gdje su tu investicije, porezi, uplate za doprinose... Takve firme ozbiljne drzave ne prodaju. To je reurs s kojim utices na privredu. Stalno to spominjem zasto Njemacka, Francuska... ne prodaju svoje strateske firme ako je to tako dobro. Moze "trzisna ekonomija" u BiH, Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji... a kod njih e pa vec to ne moze jer se dira njihovo "nacionalno" blago. To ne treba prodavati, pa kad ovakav BH Telecom sa ovakvim radom ima profit od 150 miliona sta bi tek bilo da se drugacije upravlja tom firmom? A kako se pare od takve privatizacije potrose imas primjer u RS-u i Crnoj Gori. Koja skola, 20 kilometara auto puta ( najskupljeg na svijetu ) i krpi budzet. I sta si uradio nista, a prodao si stratesku firmu.
Vasa logika ima smisla, ali nije kompletna, a niste me bas ni najbolje razumjeli.
Kada kazem da treba prodati, nisam mislio da se pare trebaju naloziti u smederevcu vec INVESTIRATI - OPLODITI. To ne znaci spiskati pare.
Opet ponavljam, nama treba razvoj. Od BHT nema nikakve dobiti (nemojte me najbukvalnije shvatiti jer cu sada pojasniti).
Koliko je u ovom trenutku zaista moguće obnoviti pregovore s MMF-om?
- U razgovoru s predstavnicima MMF-a zaključili smo da su voljni pružiti nam šansu ukoliko ispoštujemo nalaz njihove posljednje monitoring misije. Da bi u polovini 2012. imali stand-by aranžman, moramo odmah početkom godine iskazati ozbiljnu volju da to ispoštujemo. Ideja je da novim stand-by aranžmanom reprogramiramo postojeći dug i utvrdimo daljnju dinamiku vraćanja ostalog duga, jer u ovoj godini imamo dospijeće jedne tranše od 35 miliona KM, a već sljedeće godine tranša se penje na 350 miliona KM, što ozbiljno prijeti da ugrozi fiskalnu stabilnost FBiH.
Budžet je povećan sa 1,7 na 1,9 milijardi KM, ali ta sredstva nisu rezultat povećanih prihoda, niti povećane potrošnje. To je, prije svega, potrebno zbog otplate vanjskog duga koji će se u sljedećoj godini popeti na 580 miliona KM.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/interv ... lasti.html
Vidite li sada na sta sam mislio kada sam rekao da nema nikakve dobiti od BHT. Kompletna njihova dobit nece uskoro biti dovoljna da pokrije ni trecinu duga.
To je zacarani krug koji nas sve vise vuce na dno. Uzimamo kredit da vratimo kredit. Kamate nas ubijaju, rate sve vece, a pricamo o nekakvoj dobiti.
Nama pod hitno treba TURBO razvoj da sve to mozemo ispratiti. Ako vec nema stranih investicija, treba prodati telekome i mozda jos ponesto da bi dobili novac i plasirali ga pod najboljim mogucim uslovima u vlastitu privredu.
Ovo sto vi zastupate je samoubistvo. Luzerska taktika. Mi smo drzava sa 5 maraka u dzepu. Umjesto da prioritet svih prioriteta bude kako napraviti novih 5 maraka i razvijati se, svi se bave analizama kako stediti ovih pet maraka. Naravno, vazno je i to, ali ako se fokusiramo samo na to, ostacemo vjecna fukara.
Da sve pojednostavim.
Rate nam od ove godine pocinju nenromalno rasti, a nas privredni rast to ne prati ni blizu!
S obzirom da su otplate stranih kredita nuznost i prioritet, sve cemo vise para davati za otplatu sto, logicno, znaci da ce biti sve manje para za unutrasnje potrebe i razvoj koji je i sada minimalan.
Cemu to vodi - zakljucite sami.
Na kraju krajeva, ako jednu Englesku koja je kolijevka fudbala nije stid da dovede stranca za selektora, zasto bi nas bilo stid da platimo strani tim experata da osmisli i mozda upravlja cijelom realizacijom!?
U prvom postu na koji si replicirao sam okvirno naveo u sta bi moglo jer je to otprilike nesto sto su radili drugi koji su na slican ili isti nacin dosli do malo veceg kapitala. U neke preciznije rasprave ne zelim ulaziti jer tada diskusija skrece u pogresnom prvacu - diskreditaciju argumenata, a to ne zelim jer je besmisleno.
Ako napisem da treba napraviti fabriku cackalica ti mozes izguglati da je prosle godine u svijetu zatvoreno 10 fabrika cackalica. Ta diskusija od prijedloga do prijedloga nema smisla jer bi onda dosli do zakljucka da ne treba ni u sta ulagati, a svi znamo da to nije tacno pa onda zasto da ulazimo u to.[/quote]
Pošteno
-
klixober
#7154 Re: SDP
Svaki čovjek je, htio-ne htio, političar. Svi smo učesnici političkih dešavanja, samim tim što pišeš ovdje hiljade postova o politici, aktivno se baviš politikom. Čak i ako samo glasaš, aktivno se baviš politikom.stochar wrote:
znaci, ti ne zoves ni vodoinstalatera, ni elektricara, ni zidara, niti ides u pekaru po hljeb, sve radis sam? ili, ako zovnes vodoinstalatera, vidis da ne radi dobro, ti uradis njegov posao i njemu jos platis?
VLAST JE SERVIS GRADJANA, NIJE SAMA SEBI SVRHA! IZABRANI POLITICARI SU LJUDI KOJIMA SU GLASACI DALI POVJERENJE, KOJE PLACAJU IZDVAJANJEM ZA POREZE, I OD KOJIH OCEKUJU DA RADE ONO ZA STA SU PLACENI! NE INTERESUJE ME AKTIVNO BAVLJENJE POLITIKOM, K'O STO ME NE INTERESUJE NI AKTIVNO BAVLJENJE PEKARSKIM ZANATOM - ZATO PLACAM POLITICARE, ZATO HLJEB KUPUJEM U PEKARI!
Da ja ispišem 5000 postova na električarskom forumu, serući o dvofaznoj i trofaznoj struji, kako novi VARTA akumulatori ne valjaju ku.cu i da treba povećati proizvodnju HE na Trebišnjici za 100 kW, uz to još pametujući u rukovodstvu nekog električarskog saveza, upisao bih elektrotehniku, ili bih pethiljaduiprvi post bio izvinjenje forumašima na 5000 mojih trollanja i otišao bih se baviti nečim o čemu imam pojma.
Last edited by klixober on 15/01/2012 19:28, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#7155 Re: SDP
Upravo tako.vivaldi wrote:Nije preveliki rizik jer SDP vec kontrolise budzete, a ta su sredstva na godišnjoj bazi daleko veca od cjelokupne vrijednosti telekoma. Isto tako, taj argument nesposobnosti moze vjecno da vazi za sve nase stranke samo sto ako fahro udje u vlast na narednim izborima, on se garant nece dvoumit.Vlado Matijevic wrote:Prevelik je to rizik, povjeriti toliku gotovinu ovim raspikućama. Ono što SDP treba pogurati je pojednostavljivanje procesa pokretanja firme, da nema niti jedna država na svijetu u kojoj je lakše pokrenuti biznis nego u BiH. To neka sebi postave kao cilj i biće dobro.vivaldi wrote:Nama pod hitno treba TURBO razvoj da sve to mozemo ispratiti. Ako vec nema stranih investicija, treba prodati telekome i mozda jos ponesto da bi dobili novac i plasirali ga pod najboljim mogucim uslovima u vlastitu privredu.
To neka stave u CNN reklamu, taj izazov potencijalnom investitoru da nađe državu u kojoj je lakše pokrenuti biznis nego u BiH.
Reklama na CNN nas ne moze spasiti. Pojendostavljenje otvaranja firmi je ok potez, ali apsolunto nedovoljan. Mala zemlja, politicki nestabilna, sa razlicitim poreskim sistemom, katastrofalne putne infrastrukture, prepuna korupcije,bez ikakve stimulacije za investitore, losim avio saobracajem i aerodormom koji radi do 22 sata, a pritom zimi zbog magle otkazuje bezbroj letova...je ogormna prepreka koju ne moze neutralisati cak ni da firmu za minut otvaras. Ne mozemo mi nikakvom birokratijom kompnezovati ove nedostatke. Neke nedostake ustavri ne mozemo nikako ispraviti, ali na nekim se moze itekako poraditi, a upravo na to i treba potrositi novac o kojem pricamo.
Problem s tim sminkanjem i reklamama na CNN je sto bas i ne piju puno vode... Eno sinoc reportaza Al Jazeere o Makedoniji, fol NATO, EU reforme, 0% capital gains poreza itd itd...
Rezultat? Nikakav. Privukli su par investitora, skoro nista u zadnje 2 godine. A racunali su na velike greenfield investicije. Mi investitore ne mozemo dovoljno stimulisati, jednostavno nismo ni blizu dovoljno konkuretni, isto kao i Makedonija. Velika lova ide u Aziju, ili u malo sredjenije nove clanice EU - nikako u ove krajeve.
Fokus treba biti na domacoj privredi, kresanju sume besmislenih propisa od opstinskog do drzavnog nivoa, na razvoju neophodne infrastrukture, obrazovanju radne snage (koja nam je za kurac). Te stvari traju godinama, kostaju metar para, a ne vjerujem da je vlast poduzela bilo kakve konkretne poteze. Sminkanje mrtvaca za strane investitore odavno ne pali - da je bilo zainteresovanih, davno bi oni bili tu i bez reklame...
- quasar
#7156 Re: SDP
Onda promjeniš majstora, a ne stojiš iznad njega i govoriš mu treba ovako, treba onako, kritikuješ mu posao i rješenja koja nudi.stochar wrote:
znaci, ti ne zoves ni vodoinstalatera, ni elektricara, ni zidara, niti ides u pekaru po hljeb, sve radis sam? ili, ako zovnes vodoinstalatera, vidis da ne radi dobro, ti uradis njegov posao i njemu jos platis?
Pa živ bio, promjeni majstora. Ne tupi više.
- stochar
#7157 Re: SDP
tako je i Hare Lepi mislio da je nepromjenjiv, pa ga promijenise. naravno da ako vidim da majstor ne radi kako treba, kritikujem ga, trazim da popravi, i sljedeci put zovem drugog. to cijelo vrijeme ovdje pricam, a ovi mi govore kako treba pustiti da rade lose, u isto vrijeme ih placati, i da mi nakon cetiri godine slegnu ramenima i kazu - jebi ga. mi smo gazde, mi ih placamo ,i obavezni smo od njih traziti rezultate.quasar wrote:Onda promjeniš majstora, a ne stojiš iznad njega i govoriš mu treba ovako, treba onako, kritikuješ mu posao i rješenja koja nudi.stochar wrote:
Pa živ bio, promjeni majstora. Ne tupi više.
- stochar
#7158 Re: SDP
@komeba - haj' sto to sto pises nema veze, nego i ti znas da nema veze. ako iko trola, trolaju SDP fanatici i zaludjenici koji se satrashe ubjedjujuci nas da nam je sve u redu i da trebamo losim majstorima dati jos vremena da se na nama izdrkavaju, i u medjuvremenu im placati za nerad! da trebamo svaki dan nositi pare u pekaru, a hljeb praviti kod kuce.
stanje ne valja! nije nista bolje nego je bilo, ne vidim nikakve pomake ni pokusaje pomaka, vidim samo da se SDP uklopio u kontinuitet kvarnih prethodnika i udruzio se s njima u nastavku katastrofalne politike.
ne mozes porediti elektricarski forum sa forumom na kojem se diskutuje o ljudima koje placaju svi ucesnici foruma. itekako imam pravo na kritiku, to sam radio i proteklih godina, i mislim da svako ko je iole odgovoran gradjanin to treba raditi, cisto kako bi nam bilo bolje. politicko djelovanje ne zavrsava se ubacivanjem glasackog listica u kutiju i cekanjem 4 godine da vidimo sta ce biti.
ono sto vidimo je uzas, pitas cesto ko moze umjesto SDP-a, jedan od odgovora je - odgovoran i sposoban SDP. to sad ne vidim, i ne vidim naznake formiranja toga. SDP je izdao vecinu glasaca, izdao je ideju socijaldemokratije koalicijom sa nacionalistima i neofasistima-redovnim posjetiteljima Bleiburga. imaju sansu il' da se poprave, ili da nastave bahato iz pogresnog poteza u pogresan potez pa na kraju izgube i podrsku najvecih fanatika k'o sto ju je izgubio i Hare Lepi. na njima je izbor. moj glas ce tesko dobiti ako nesto mega-bitno ne promijene prvo kod sebe pa onda dalje, tako da i dalje stojim na tome da cu se pridruziti grupaciji koju sam uvijek prezirao - ljudima koji ne izlaze na izbore.
stanje ne valja! nije nista bolje nego je bilo, ne vidim nikakve pomake ni pokusaje pomaka, vidim samo da se SDP uklopio u kontinuitet kvarnih prethodnika i udruzio se s njima u nastavku katastrofalne politike.
ne mozes porediti elektricarski forum sa forumom na kojem se diskutuje o ljudima koje placaju svi ucesnici foruma. itekako imam pravo na kritiku, to sam radio i proteklih godina, i mislim da svako ko je iole odgovoran gradjanin to treba raditi, cisto kako bi nam bilo bolje. politicko djelovanje ne zavrsava se ubacivanjem glasackog listica u kutiju i cekanjem 4 godine da vidimo sta ce biti.
ono sto vidimo je uzas, pitas cesto ko moze umjesto SDP-a, jedan od odgovora je - odgovoran i sposoban SDP. to sad ne vidim, i ne vidim naznake formiranja toga. SDP je izdao vecinu glasaca, izdao je ideju socijaldemokratije koalicijom sa nacionalistima i neofasistima-redovnim posjetiteljima Bleiburga. imaju sansu il' da se poprave, ili da nastave bahato iz pogresnog poteza u pogresan potez pa na kraju izgube i podrsku najvecih fanatika k'o sto ju je izgubio i Hare Lepi. na njima je izbor. moj glas ce tesko dobiti ako nesto mega-bitno ne promijene prvo kod sebe pa onda dalje, tako da i dalje stojim na tome da cu se pridruziti grupaciji koju sam uvijek prezirao - ljudima koji ne izlaze na izbore.
-
klixober
#7159 Re: SDP
Da se maknemo malo od fudbalera, pekara i električara, evo ti analogije...stochar wrote:@komeba - haj' sto to sto pises nema veze, nego i ti znas da nema veze. ako iko trola, trolaju SDP fanatici i zaludjenici koji se satrashe ubjedjujuci nas da nam je sve u redu i da trebamo losim majstorima dati jos vremena da se na nama izdrkavaju, i u medjuvremenu im placati za nerad! da trebamo svaki dan nositi pare u pekaru, a hljeb praviti kod kuce.
Zatočeni smo u kabinama na brodu koji tone (Bosna i Hercegovina), dvije palube ispod mora. Ja ću uzeti prvu toljagu, nož, bilo šta da pokušam razvaliti vrata i spasiti se, iako je vjerovatnoća za uspjeh mala, a ti govoriš da ne činimo ništa jer svakako nemamo dovoljno zraka da isplivamo na površinu, pa sjediš u uglu i moliš se čudu, dozivajući u pomoć.
To si ti sa svojim prijedlogom da SDP ode u opoziciju dok se nadaš čudu 2014. .
Last edited by klixober on 15/01/2012 21:18, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#7160 Re: SDP
Prezvakano prije godinu dana, i vise...komeba wrote: To si ti sa svojim prijedlogom da SDP ode u opoziciju dok se nadaš čudu 2014. .
I osnovno pitanje na koje u proteklih godinu dana niko nije ponudio nikakav, cak ni los odgovor... S kim bi 2014 SDP zapravo pravio vlast, taman i da pokupi dvotrecinsku vecinu u Sarajevu?
Koliko ja vidim u RS i par kantona u FBiH se bas i ne otimaju da glasaju za ljevicu...
-
popajic
#7161 Re: SDP
Nisu mi vise interesantna ova tema o SDP-u , jer su tzv diskusije zaista postale jalove i pune nekog godinama nagomilanog gnjeva koji je dosao do guse , pa sad koristi bas ovu temu kao riolu za isti .@stochar
SDP je izdao vecinu glasaca, izdao je ideju socijaldemokratije koalicijom sa nacionalistima i neofasistima-redovnim posjetiteljima Bleiburga. imaju sansu il' da se poprave, ili da nastave bahato iz pogresnog poteza u pogresan potez pa na kraju izgube i podrsku najvecih fanatika
Gnjev mi je jasan. I njegovo nagomilavanje. I nezadovoljstvo SDP-om u mnogo cemu .
Niko nije sarmiran koalicijom sa SDA bandom osim doticne bande. Ni ostalim koalicionim partnerima.
Ali , kad pocnes nabrajati - obecali su to i to , koalirali su s tim i tim...ne znam je li to naiva ili zajebavanje !?
Obecali su svasta , jasta su . To su pravila politicke igre svugdje u tzv demokratskom svijetu.
Koliko ce ko biti razocaran procentom neispunjenja obecanja najvise zavisi od ocekivanja.
Jesu li mogli bez koalicije ? Jesu li imali hejbet nenacionalistickih stranaka na izbor ?
Baci Zlaju niz vodu , stavi na njegovo mjesto Dalaj Lamu - i njemu bi na hastalu bile dvije mogucnosti
A) vjecna opozicija ( gdje bi ga pljuvali kako nema muda da se lati odgovornosti)
B) da se " udruzi" sa nekim od nacionalistickih hahara.
Ne bi Lama u ovom ludilo izdrazao ni heftu nego drito put Tibeta
Ima jos fore za neke promjene , ali ko ocekuje velike , vrlo uspjesne i korjenite - opet ce biti razocaran .
Evo nam "folklorne" grupe iz Srbije serbes vrsljaju po drzavi , popovi mlataraju kandilima po najmladjoj srpskoj"drzavi",
strani investitori nisu toliki ritardi da lovu ulazu u crnu rupu , ne valjaju nova zaduzenja , stara prispijevaju za naplate, privreda u dubokoj komi - a bratija koja bi sve to trebala razrijesiti je u glavnom upravo bratija koja nas je u
sve i uvalila !
To je jednostavno nasa realnost i sa i bez SDP- a. A takva i mozda jos gora ce jos dugo biti , pljuvali mi SDP ili ga bezrazlozno branili.
- Banksy
#7162 Re: SDP
Ne vjerujemo ... dokumentuj fotografijama ...beeri wrote:Al si naivankomeba wrote: Druga opcija je opozicija iz koje ne mogu ništa mijenjati. Da se moglo formirati vlast sa normalnijim strankama, formirali bi, nije SDP kriv što drugi ne mogu prebaciti izborni prag.
Između dva zla treba birati manje, a to je ovakva vlast.![]()
Zlaja i Suljo se brckaju na bazenu Selvera u Kiseljaku ,a ti pricas kako bi SDP sa nekim drugim u koaliciju da je mogao...
- stochar
#7163 Re: SDP
ako ces nas porediti s brodom kojim tone, onda smo ti i ja u tom potpalublju i borimo se za goli zivot, a novi kapetan koji je dosao da spasi brod pridruzio se starom koji nas je doveo do situacije da tonemo, i sad nas zajedno voze punom parom prema ledenoj santi koja ce nas dokrajciti. ti si opisao situaciju u kojoj su gradjani BiH, dok nam je novoizabrani kapetan broda koalirao sa starim, i na kljucna mjesta bitna za spas broda postavio ljude koji ne znaju kako se ukljucuje pumpa za ispumpavanje vode.komeba wrote:Da se maknemo malo od fudbalera, pekara i električara, evo ti analogije...stochar wrote:@komeba - haj' sto to sto pises nema veze, nego i ti znas da nema veze. ako iko trola, trolaju SDP fanatici i zaludjenici koji se satrashe ubjedjujuci nas da nam je sve u redu i da trebamo losim majstorima dati jos vremena da se na nama izdrkavaju, i u medjuvremenu im placati za nerad! da trebamo svaki dan nositi pare u pekaru, a hljeb praviti kod kuce.
Zatočeni smo u kabinama na brodu koji tone (Bosna i Hercegovina), dvije palube ispod mora. Ja ću uzeti prvu toljagu, nož, bilo šta da pokušam razvaliti vrata i spasiti se, iako je vjerovatnoća za uspjeh mala, a ti govoriš da ne činimo ništa jer svakako nemamo dovoljno zraka da isplivamo na površinu, pa sjediš u uglu i moliš se čudu, dozivajući u pomoć.
To si ti sa svojim prijedlogom da SDP ode u opoziciju dok se nadaš čudu 2014. .
- Corto Maltese
#7164 Re: SDP
Najvećim uspjehom SDP u ovom mandatu smatram to što su jedan dio naroda uspjeli ubjediti da bolje ne može.
- neupitan
#7165 Re: SDP
stochar wrote: ako ces nas porediti s brodom kojim tone, onda smo ti i ja u tom potpalublju i borimo se za goli zivot, a novi kapetan koji je dosao da spasi brod pridruzio se starom koji nas je doveo do situacije da tonemo, i sad nas zajedno voze punom parom prema ledenoj santi koja ce nas dokrajciti. ti si opisao situaciju u kojoj su gradjani BiH, dok nam je novoizabrani kapetan broda koalirao sa starim, i na kljucna mjesta bitna za spas broda postavio ljude koji ne znaju kako se ukljucuje pumpa za ispumpavanje vode.
SDP-ova kadrovska politika je nekakva cudna kombinacija nepotizma i necega sto bih ja nazvao WUNDERKINDIZMA!
Pogledaj molim te koga oni mecu za ministre i zamjenike ministara, mladce kojima je to bezmalo prvo radno iskustvo!
Ali su proglaseni svojevrsnim wunderkindima pod parolom - mladi su sposobniji od starih.
To nekada i stoji, ali bih volio da vidim kako ce se mladjahna i sposobna Denisa nositi sa "oronulim" Sredojem Novicem, koji bi joj mogao biti ne samo otac vec i deda!
U najmanju ruku, cudna neka kadrovska politika.
Ovo vise nije problem nas koji smo izvan SDP-ove blagonaklonosti, ovo MORA biti problem samih SDP-ovaca ponajvise onih koji vec jesu dobili konkretne politicke funkcije ali ni blizu ovome sto su dobila ova djecica.
Silno bih volio sad da vidim raspolozenje "uvazenog" i iskusnog SDP-ovca Mirze Kusljugica kad vidi koga je sve od njegovih stranackih kolega zapalo da nam upravlja ovim brodom.
Concordia je dobro prosla kako cemo se mi nasukati!
-
VjecitiStudent
#7166 Re: SDP
Ne treba dusu grijesiti, ali svaka nasa stranka ima svoje vjerno navijacko stado koje prati svoje ljubimce i u vatru i u vodu.Corto Maltese wrote:Najvećim uspjehom SDP u ovom mandatu smatram to što su jedan dio naroda uspjeli ubjediti da bolje ne može.
Belaj nastaje kad stado pocne i ostale da ubjedjuje u ispravnost vlastite poslusnosti.
- viva_castro
#7167 Re: SDP
Najbolja stranka do sada na vlasti.
A zavidnici nek se pojedu
- ultima_palabra
#7168 Re: SDP
To i nije neki uspjehviva_castro wrote:Najbolja stranka do sada na vlasti.
- Vlado Matijevic
#7169 Re: SDP
Imam ja video, njih dvojica i Selver u Duhrima. Dignu se garažna vrata, uleti kolona ML-ova i Tihijeva limuzina, a onda u onaj zatvoreni bazen. Imaju i dva otvorena, ali se sa okolnih čuka ipak može vidjeti preko 8 metara visoke ograde, pa zašto rizikovati ? I onda njih trojica izbace ruke na ivicu bazena, nogama mlate i međusobno se prskaju. Smijeh, štipanje i potapanje Tihija. Perverzija. Onda malo njam njam, pa šetnja, objašnjava im Selćo koliko je šimšira posadio i koliko će još vikendica napraviti.Banksy wrote:Ne vjerujemo ... dokumentuj fotografijama ...beeri wrote:Al si naivankomeba wrote: Druga opcija je opozicija iz koje ne mogu ništa mijenjati. Da se moglo formirati vlast sa normalnijim strankama, formirali bi, nije SDP kriv što drugi ne mogu prebaciti izborni prag.
Između dva zla treba birati manje, a to je ovakva vlast.![]()
Zlaja i Suljo se brckaju na bazenu Selvera u Kiseljaku ,a ti pricas kako bi SDP sa nekim drugim u koaliciju da je mogao...![]()
Odlična rezolucija, a ton je "onako" ali ne govore ništa škakljivo. Oš kupit ?
- mO k3
#7170 Re: SDP
Vlado sam pare

-
xDenisx
#7171 Re: SDP
Ne znam je li iko odgovorio na pitanje - s kim bi nam bilo bolje? Kakva stranka bi bolje odradila posao od SDP-a?
- Vlado Matijevic
#7172 Re: SDP
Britanski laburisti. A ako pitaš za stranke iz BiHxDenisx wrote:Ne znam je li iko odgovorio na pitanje - s kim bi nam bilo bolje? Kakva stranka bi bolje odradila posao od SDP-a?
- Vlado Matijevic
#7173 Re: SDP
Poduzetnički duh je napravio čovjekaŽenski Dr.Med wrote:Vlado sam pare![]()
- mO k3
#7174 Re: SDP
a gdje to Duhrima nikad cuo

- Vlado Matijevic
#7175 Re: SDP
Duhri, kada ideš od Sarajeva prema Kiseljaku, par minuta prije samog Kiseljaka. Spustiš se s Kobiljače i skreneš desno kod druge džamije, eto te u Duhrima. Ode gore i mali Tvrtko Milović, da preda raport i tako to. Uvijek ima neko.Ženski Dr.Med wrote:a gdje to Duhrima nikad cuo![]()