Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Prpa.ba

#7151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

plain vanilla wrote:
Čović: Iza etnocida Hrvata stoji izravno SAD

Prema njegovom mišljenju, iza posljednjih poteza stoje izravno SAD.

"Činjenica je da se ovakva odluka bez administracije SAD ne može donijeti. Do sada smo prikriveno govorili da ova grupa ljudi /oko SDP-a/ ima prikrivenu pomoć nekog moćnog iz međunarodne zajednice, ali sada možemo otvoreno reći da OHR ne bi donio ovakvu odluku da iza nje ne stoje oni koji imaju moć da definiraju takve odluke", pojasnio je Čović.

Crnacka Demokratska Zajednica majorizira Hrvatsku Demokratsku Zajednicu. :D 8-)
Nass

#7152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Nikakav etnocid Hrvata, vec oslobadjanje hrvatskog naroda od nacionalisticke kriminalne bagre. Od rusitelja BiH. Sada bi i hrvatskom narodu napokon mogla BiH postati normalnija drzava.

Image
madner

#7153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Posto je najveca pobjeda poslje Bleiburga i ozvanicena, uzet cu si godisnji odmor od foruma. :D

Ako bude kakva sisata za majorizaciju, samo javite :D
ultima_palabra

#7154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Posto je najveca pobjeda poslje Bleiburga i ozvanicena, uzet cu si godisnji odmor od foruma. :D

Odmori se, zaslužio si :D Ali za ovog sa avatara ti nema odmora...
video

#7155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

madner wrote:Posto je najveca pobjeda poslje Bleiburga i ozvanicena, uzet cu si godisnji odmor od foruma. :D

Jel to zbog jubilarnog 18 000 posta, il zbog shto se nema koga majorizirati :D

Btw, sad ce drugo poluvrijeme, drzavna vlaSt, kokice u ruke, pa shto kaze @Bosnolog - "Dejton, dok se boje ne rastope"
Ripicipi

#7156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

Bosic rece da ipak ne mogu nista na drzavnom nivou bez "platformasa"
Komrad

#7157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

zagazaga wrote: Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor zabrinuti za stanje u BiH

Zagreb - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor u utorak su u zajedničkoj izjavi izrazili zabrinutost produbljivanjem političke krize u Bosni i Hercegovini i očekivanje da svi čimbenici u BiH zaštite jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz ureda predsjednika i vladina ureda za odnose s javnošću. "Predsjednik Republike Hrvatske i predsjednica Vlade Republike Hrvatske izražavaju zabrinutost produbljivanjem političke krize u Bosni i Hercegovini, koja prijeti daljnjim zaoštravanjem odnosa u Federaciji BiH i blokadom uspostave vlasti na državnoj razini", stoji u zajedničkoj izjavi. "Republika Hrvatska je vitalno zainteresirana za stabilnost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, kao prijateljske susjedne države. Ta stabilnost se temelji na uvažavanju većinske volje svakog od triju konstitutivnih naroda, pa tako i hrvatskog naroda, kako je iskazana na općim izborima", navodi se. "Očekujemo od svih čimbenika u BiH, i Ureda visokog predstavnika, da osiguraju i zaštite ustavni položaj i institucionalnu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini", ističu Josipović i Kosor, dodajući kako umjesto bilo kojeg oblika radikalizacije pozivaju na povratak dijalogu i traženju rješenja koja su u interesu Bosne i Hercegovine i svih njezinih konstitutivnih naroda i građana. "Kao članica euroatlantske zajednice, Republika Hrvatska je spremna zajedno s partnerima iz međunarodne zajednice pomoći i poduprijeti traženje takvog rješenja", stoji na kraju zajedničke izjave predsjednika i premijerke RH. (Fena)
ovo je so na rane :skoljka:[/quote]

Ocekujem da im Zlatko jos jednom ponovi ... kako smo i mi zabrinuti zbog stanja u Hrvatskoj
kiky

#7158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kiky »

ludnica ...
video

#7159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Josh nekad davno sam rekao da ako Zlaja velichanstveni izbaci kr-ade-ze iz vlasti FBiH, imace moj glas ( ma shta moj, glasove shire i uze familije i pO komshiluka) duuugo, duuuugo :-) :-)

Al trc milojka, izbaci on njih i iz drzavne vlasti :shock: :shock: :shock: , wtf :thumbup: :thumbup: e to mora da se zalije

Image
Only1

#7160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Only1 »

Problemi u ovoj drzavi od uvjek su stizali iz Beograda i Zagreba.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

hercegovac_pravi wrote:
madner wrote:Ovo je caka, pokusava se ostaviti CIKova odluka kao jedina mjerodavna. Odluka Suda bi invalidirala CiK. Takodje treba primjetiti da je stavila svoju funkciju na raspolaganje Visokom predstavniku = protektorat.
Upravo tako. Isto tako odluka Ustavnog Suda bi stavila HDZ-ove aktivnosti van zakonskih okvira i automatski otvorila vrata mogućnosti krivičnog gonjenja kako Čovića tako i Krišto i Bevande i ostalih pročetničkih poltrona. Druga stvar je što je HDZ svjestan da je pokušao opstati u "sivoj" zoni i pokušavao pomalo "nategnut" zakonske okvire. Odluka Ustavnog Suda bi tu "sivu" zonu u potpunosti pretvorila u "crno i bijelo" i eliminisala svaku mogućnost budućih blokada. To HDZ nije smio dozovliti jer mu ovako ostaje nada da će i za 4 godine imati ovakvu situaciju...međutim, to je užasno kratkoročno razmišljanje bez ikakve političke strategije.
a ima tu još jedna caka. izgledno je da će Milanović pobijediti tamo. morao bi baš nešto debelo uprskati da se to ne desi. a ako se desi, a optužnice dignute, teško da će se moći provući ko Jelavić ;)

nema bježanja u Lijepu Njegovu od zakona :oops: jer će biti teško Zokija nagovoriti da ih ne izruči nazad :oops:
sejdefu

#7162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sejdefu »

Sad mi zaista dođe da se zapitam koliko istine ima u vicevima o bosancima pogotovo što sam i ja bosanac.
Pitam se je li ovo forum sdp-a ili šta već.
Neda mi se gledati arhivu pa da vidim po forumašima šta su pisali prije 4 godine kad je sbih dobila izbore i jesu li tad forumaši tada njih hvalili i dizali u visine sad vidim piše se o njima 100% šupci.
Sad se dobro svi zapitajte do sada za koga ste glasali i što ste promjenili mišljenje.
Kakvo mišljenje ćete imati za 4 godine i šta ćete tada pisati.

Malo za razmišljanje.

Sjetite se ko je doveo Dodu na vlast u RS pa onds veličajte amere. Hvala ameri za Dodu što to ne pišete na forumu možda ste to i pisali prije 10-tak godina baš smo se usrečili.

Sjetite se Abdića osojio je najviše glasova prrpustio vlast Aliji i TV nas obavjestio da je državni izdajnik.
Juka heroj odbranio naš grad. Pjevali smo mu pjesme dizali u visine. TV nas obavjestio preko noći da je državni izdajnik.
Neda mi se nabrajati dalje ali vjerujte pisao bi cijelu noć o ovakvim slučajevima.
Zapitajmo se da li smo mi bosanci glupi. Da li treba vjerovati svemu što čujdmo na tv-u. Jesmo li sposobni da povežemo dvije stvari u glavi. Ko od nas misli da su ameri dobročinitelji (pomogli su puno iraku, avganistanu, libiji....) hvala im od srca za to. Sada pomažu i nama hvala im nećemo ih ni pitati koji im je interes. Na kraju pročitajmo malo Zlajinu biografiju, nije čudno ds se kao momak školovao u americi, kad se vratio kao mlad sve mu krenulo u životu (guraju ga ameri kao Dodu).
Hvala ameri nama bosancima ste ućinili ogromnu uslugu, sada i mislite za nas. Rahat od pameti.
heckler

#7163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

sejdefu wrote:Sad mi zaista dođe da se zapitam koliko istine ima u vicevima o bosancima pogotovo što sam i ja bosanac.
Neda mi se gledati arhivu pa da vidim po forumašima šta su pisali prije 4 godine kad je sbih dobila izbore i jesu li tad forumaši tada njih hvalili i dizali u visine sad vidim piše se o njima 100% šupci.
Sad se dobro svi zapitajte do sada za koga ste glasali i što ste promjenili mišljenje.

Malo za razmišljanje.

Sjetite se ko je doveo Dodu na vlast u RS pa onds veličajte amere. Hvala ameri za Dodu što to ne pišete na forumu možda ste to i pisali prije 10-tak godina baš smo se usrečili.

Sjetite se Abdića osojio je najviše glasova prrpustio vlast Aliji i TV nas obavjestio da je državni izdajnik.
Juka heroj odbranio naš grad. Pjevali smo mu pjesme dizali u visine. TV nas obavjestio preko noći da je državni izdajnik.
Neda mi se nabrajati dalje ali vjerujte pisao bi cijelu noć o ovakvim slučajevima.
Zapitajmo se da li smo mi bosanci glupi. Da li treba vjerovati svemu što čujdmo na tv-u. Jesmo li sposobni da povežemo dvije stvari u glavi. Ko od nas misli da su ameri dobročinitelji (pomogli su puno iraku, avganistanu, libiji....) hvala im od srca za to. Sada pomažu i nama hvala im nećemo ih ni pitati koji im je interes. Na kraju pročitajmo malo Zlajinu biografiju, nije čudno ds se kao momak školovao u americi, kad se vratio kao mlad sve mu krenulo u životu (guraju ga ameri kao Dodu).
Hvala ameri nama bosancima ste ućinili ogromnu uslugu, sada i mislite za nas. Rahat od pameti.
Ko majoriziro?
ultima_palabra

#7164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Nass wrote:Zanimljiva vijest...
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu Predsjednik Stranke dr. Haris Silajdžić priopćio je odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidirati ni na jednu funkciju.

Tom prilikom dr. Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredjeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, te istinske jednakosti svih građana i naroda u našoj zemlji.

Dr. Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima, te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno.
Saznao da nema ništa od vanrednih izbora koje je toliko gurao ;-) Nadam se da je dovoljno pametan da se ne vraća 2014...
sejdefu

#7165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sejdefu »

[/quote]

Ko majoriziro?[/quote]

Intelektualci kao ti. Jel ti Zlaja naučio još šts da napišeš???
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
Nass wrote:Zanimljiva vijest...
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu Predsjednik Stranke dr. Haris Silajdžić priopćio je odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidirati ni na jednu funkciju.

Tom prilikom dr. Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredjeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, te istinske jednakosti svih građana i naroda u našoj zemlji.

Dr. Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima, te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno.
Saznao da nema ništa od vanrednih izbora koje je toliko gurao ;-) Nadam se da je dovoljno pametan da se ne vraća 2014...
konvinijent... baš danas... :oops: biće da sam ipak imao bolji info iz prve ruke nego sam stopostotni... :oops:
Ahmmed

#7167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ahmmed »

hajducka travica wrote:ZaKristala predsjednica bivsa;
oj pomozi brate moj Barisa;

Hoce Zivko sluzbe da me rjesi;
ko ce Borki dusu da utjesi;

Sta cu sada kukala mi majka;
kakva nas je ovo zadesila hajka;

U to Dragan zapomaga gorko;
ne daj stembilj sestro moja Borko;

dok od tuge ostaje bez zraka;
tjesi sina iz prvoga braka;

Suzno lice mali Bozo brise;
gleda tatu kako mu izdise;

Klice Niko sin iz drugoga braka;
bjezi tajo s tetkom prije mraka;

Bjezi tajo stricu iz Laktasa;
cak ni Lijepa vise nije nasa
---------------------------------------------
treba dobar guslar da ovo fino otpjeva..

:thumbup: :thumbup:

Utekao Dragan u Laktaše
Aoj, Mile, spašavaj mi naše

Spašavaj mi Borjanu i Niku
I Barišu,hrvatskoga diku

Zovi meni Čordaša Davora
Da činimo što se činit mora

I zovi mi Tešanović Nadu
Da me tješi, u mojemu jadu

Pogleda ga Mile ispod oka
Pogleda ga i gleda s visoka

Oj Dragane, pobratime mio
Nisam ni ja ono što sam bio

No, se vrći pod Hum, u Iliće
Vodi sobom svoje sokoliće

Tebi ođe ladovine nema
Obama se sad i na me sprema

Primirit se moram, mili rode
Republika moja da ne ode

Tamo tebe i Turaka tvojih
Dosta mi je teških jada mojih

Plače Dragan, suza suzu goni
Nema više niđe da se skloni

Povrnu se bijelome Mostaru
baci pogled na ćupriju staru

Pa se penje visokome Humu
Muka mu je golema na umu

Od trećega ništa biti neće
Postadosmo platformaško cvijeće

Oj, Tuđmane i Bobane mio
Udario na nas svijet cio
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Ahmmed wrote:
hajducka travica wrote: ZaKristala predsjednica bivsa;

Utekao Dragan u Laktaše

I Barišu,hrvatskoga diku

Zovi meni Čordaša Davora

I zovi mi Tešanović Nadu

Tebi ođe ladovine nema

Republika moja da ne ode

Muka mu je golema na umu

Oj, Tuđmane i Bobane mio
Udario na nas svijet cio
Moram citirati :lol: :thumbup: :sax:
heckler

#7169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

sejdefu wrote:
Nije, ali me bar naucio da citiram postove.
Last edited by heckler on 29/03/2011 21:35, edited 1 time in total.
heckler

#7170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Ahmmed wrote:
hajducka travica wrote:ZaKristala predsjednica bivsa;

Utekao Dragan u Laktaše

I Barišu,hrvatskoga diku

Zovi meni Čordaša Davora

I zovi mi Tešanović Nadu

Tebi ođe ladovine nema

Republika moja da ne ode

Muka mu je golema na umu

Oj, Tuđmane i Bobane mio
Udario na nas svijet cio
LEGENDO :!: Oplakah :lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH

Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.

Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.

Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
sejdefu

#7172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sejdefu »

heckler wrote:
sejdefu wrote:
Nije, ali me bar naucio da citiram postove.
Moram obavjestiti animal planet da te snime napredniji si od ostalih
heckler

#7173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

plain vanilla wrote:
NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH

Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.

Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.

Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
I ja sam cuo da je poskupilo mlijeko u tajlandu.
zavrzlama

#7174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

plain vanilla wrote:

jucer gorstak,danas haris..kud ovo vodi brate dragi :D
PapakizSarajeva

#7175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PapakizSarajeva »

sejdefu wrote:Sad mi zaista dođe da se zapitam koliko istine ima u vicevima o bosancima pogotovo što sam i ja bosanac.

Malo za razmišljanje.

Hajd' ne kenjaj trollu ...
Locked