IRAN

Post Reply
grizly1991

#7151 Re: IRAN

Post by grizly1991 »

Ja Sam Odavle wrote:
grizly1991 wrote: Što se neko pronašao među navedenim :-D
Pa, covjece, jesi li ti procitao uvjete koristenja foruma? Malo me cudi tvoj bahat stil, ako ti je godiste '91. Vecina do tvojih godina odraste i nauci komunicirati bar sa minimum postovanja prema sagovorniku.

Ti si izgleda izuzetak, jer ti to ocigledno nedostaje.
Nemoj bogati, samo nemoj ti o načinima komunikacije sa forumašima. Svoj stil si pokazao na temi o Siriji i meni držiš lekcije o odnosu prema sagovorniku. :run:
Avetinho

#7152 Re: IRAN

Post by Avetinho »

grizly1991 wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
grizly1991 wrote: Što se neko pronašao među navedenim :-D
Pa, covjece, jesi li ti procitao uvjete koristenja foruma? Malo me cudi tvoj bahat stil, ako ti je godiste '91. Vecina do tvojih godina odraste i nauci komunicirati bar sa minimum postovanja prema sagovorniku.

Ti si izgleda izuzetak, jer ti to ocigledno nedostaje.
Nemoj bogati, samo nemoj ti o načinima komunikacije sa forumašima. Svoj stil si pokazao na temi o Siriji i meni držiš lekcije o odnosu prema sagovorniku. :run:
Kakva Sirija? Ovo je tema o Iranu. Ne samo da si nepristojan, nego i oftopicis.
pirpa

#7153 Re: IRAN

Post by pirpa »

Ja Sam Odavle wrote:
pirpa wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Po ovome ispade Bosna najbolja na svijetu. Metnider namo onde Milorada Dodika umjeso Ahme.
lupas kao maksim po diviziji, kakve veze ima BiH i mile sa ahmom ???
Cim ti je suvise komplikovano da shvatis, mora biti da neko drugi lupa.
:-) :-) :-)
ponovo ti lupetas a nigdje odgovora...
Arteta

#7154 Re: IRAN

Post by Arteta »

grizly1991 wrote:Zanimljivo je kako se na temi o Iranu i Siriji uvijek nakote neki američki simpatizeri, šijjo-mrzci i vehabije. Baš bih volio da se otvori tema o Saudijskoj Arabiji da navedeni imaju koga da veličaju i svršavaju od radosti.
Da se ne lazemo, vecina tih osoba su dijasporci.
Avetinho

#7155 Re: IRAN

Post by Avetinho »

pirpa wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
pirpa wrote: lupas kao maksim po diviziji, kakve veze ima BiH i mile sa ahmom ???
Cim ti je suvise komplikovano da shvatis, mora biti da neko drugi lupa.
:-) :-) :-)
ponovo ti lupetas a nigdje odgovora...
Kakvog odgovora? Ti kao nesto zahtijevas?
Ovo je forum, i ma koliko ti stvari bile nejasne zbog vlastite ogranicenosti, ne postoji institucija zahtijevanja odgovora.

Ako ti treba strucna pomoc pri tumacenju postova, posalji broj kreditne kartice, pa cemo se dogovoriti.

Sta je ovo danas? Da nije kakav praznik u skoli pa se tinejdzeri dofatili interneta?
Avetinho

#7156 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Arteta wrote:
grizly1991 wrote:Zanimljivo je kako se na temi o Iranu i Siriji uvijek nakote neki američki simpatizeri, šijjo-mrzci i vehabije. Baš bih volio da se otvori tema o Saudijskoj Arabiji da navedeni imaju koga da veličaju i svršavaju od radosti.
Da se ne lazemo, vecina tih osoba su domicilni.
Arteta

#7157 Re: IRAN

Post by Arteta »

Ja Sam Odavle wrote:
Arteta wrote:
:roll:
Opetja033

#7158 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Arteta wrote:Da se ne lazemo, vecina tih osoba su dijasporci.
:roll:
Pa sta to ti kolutas? Izvalis nesto sto ne mozes potkrijepiti nijednim jedinim argumentom i kada covjek napise gotovo istu recenicu - tebi to ispada glupost? Nevjerovatno...

Evo ja nisam dijasporac.
pirpa

#7159 Re: IRAN

Post by pirpa »

Ja Sam Odavle wrote: Kakvog odgovora? Ti kao nesto zahtijevas?
Ovo je forum, i ma koliko ti stvari bile nejasne zbog vlastite ogranicenosti, ne postoji institucija zahtijevanja odgovora.

Ako ti treba strucna pomoc pri tumacenju postova, posalji broj kreditne kartice, pa cemo se dogovoriti.

Sta je ovo danas? Da nije kakav praznik u skoli pa se tinejdzeri dofatili interneta?
Porediti BiH sa Iranom ili mileta sa ahmom, stvarno si smjesan... : :-) :-) :-)
Avetinho

#7160 Re: IRAN

Post by Avetinho »

pirpa wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Kakvog odgovora? Ti kao nesto zahtijevas?

Porediti BiH sa Iranom ili mileta sa ahmom, stvarno si smjesan... : :-) :-) :-)
Hajde dobro, nesto sam dobre volje, pa cu ti nacrtati.
TI si poredio Iran sa SAD. Smijesno. Na to tvoje poredjenje, moja insinuacija je bila da mozes na taj nacin uporediti bilo koju drzavu s bilo kojom drugom drzavom. Da zamijenis Ahminu sliku Dodikovom, i naziv drzave Iran s nazivom drzave BiH, poredjenje bi imalo smisla isto koliko i tvoje. Dakle -- Bosna najbolja na svijetu. Je li sad jasnije?

Hajde nazad, fataj se skole.
pirpa

#7161 Re: IRAN

Post by pirpa »

Ja Sam Odavle wrote: Hajde dobro, nesto sam dobre volje, pa cu ti nacrtati.
TI si poredio Iran sa SAD. Smijesno. Na to tvoje poredjenje, moja insinuacija je bila da mozes na taj nacin uporediti bilo koju drzavu s bilo kojom drugom drzavom. Da zamijenis Ahminu sliku Dodikovom, i naziv drzave Iran s nazivom drzave BiH, poredjenje bi imalo smisla isto koliko i tvoje. Dakle -- Bosna najbolja na svijetu. Je li sad jasnije?

koliko sam ja svatio tema je "iran" i moguca vojna intervencija Izraela i Amerike na Iran.
tako da sam zbog toga postavio sliku koja ilustruje statisticke vojne podatke Amerike i Irana.
tako da ti druze lupetas i pravis poređenja koja nemaju veze sa slikom.
Avetinho

#7162 Re: IRAN

Post by Avetinho »

pirpa wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Hajde dobro, nesto sam dobre volje, pa cu ti nacrtati.

koliko sam ja svatio tema je "iran" i moguca vojna intervencija Izraela i Amerike na Iran.
tako da sam zbog toga postavio sliku koja ilustruje statisticke vojne podatke Amerike i Irana.
tako da ti druze lupetas i pravis poređenja koja nemaju veze sa slikom.
Tvoja slika je besmislena, jer je poredjenje besmisleno. Da ima kakvog smisla, forum bi bio pun slicnih slicica, o kojoj god drzavi da se radi, i ove slicice bi bile, kao, neki argument u raspravi.

Osim toga, slicica laze, jer je Iran i te kako umijesan u sve sukobe na Bliskom i Srednjem Istoku, preko svojih proksija. Itekako je umijesan u kidnapovanja, politicka ubistva, razvoj nuklearne tehnologije u vojne svrhe, a o krsenju ljudskih prava vlastitog stanovnistva da i ne govorim.

Zasto ti se toliko svidja rijec "lupetati"? Ne znam zasto se uopste upustam u razgovor s malcima koji ne poznaju osnove kulture dijaloga.
Alfons Kauders

#7163 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

jefferson wrote:
Opetja033 wrote:Kakvi jebeni, retardirani idioti. Citava planeta im se smije. Na sta su spali, ovo je ocit znak frustracije u kojoj se rezim nalazi.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... oshop.html
Sa spustenim flapovima :lol:
Jao komedije mati mila, koji kreteni. Zali boze onog pametnog naroda sa kakvim idiotima ima posla.
Sacekajte sad da nam dezurni antiglobalisti objasne kako je slika zapravo prava... :D

I da se onda zale moderaciji zato sto ste je postavili, sram vas bilo.
Avetinho

#7164 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Alfons Kauders wrote:
jefferson wrote:
Opetja033 wrote:Kakvi jebeni, retardirani idioti. Citava planeta im se smije. Na sta su spali, ovo je ocit znak frustracije u kojoj se rezim nalazi.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... oshop.html
Sa spustenim flapovima :lol:
Jao komedije mati mila, koji kreteni. Zali boze onog pametnog naroda sa kakvim idiotima ima posla.
Sacekajte sad da nam dezurni antiglobalisti objasne kako je slika zapravo prava... :D

I da se onda zale moderaciji zato sto ste je postavili, sram vas bilo.
Hajde, bar su se sjetili tocak izbrisati.
matematicar_teski

#7165 Re: IRAN

Post by matematicar_teski »

jos malo pa boli od ove zvijeri. :lol: :lol: :lol:
8-)

btw. jeffersone posto se razumijes u avione,meni ko laiku mozes li mi objasniti razliku izmedju f22 i f35,koji je bolji ??
Alfons Kauders

#7166 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

pirpa wrote:Image
Hm, da vidimo koje su to neduzne zemlje zli Ameri napali od 1980 do danas:

Grenada 83 - da ih oslobode od komunjara koji su ih prethodno oslobodili od kapitalista
Libija 86 - odgovor na teroristicki napad u Njemackoj
Panama 88 - napali svog ex-CIA lika koji je skoto da u kokainu ima vise love
Irak 91 - napali svog ex-saveznika (inace velikog prijatelja Irana)
Bosna 95 - napali neduzni i goloruki srpski narod
Haiti 94 - napali podjednako finu & slobodarsku huntu
Kosovo 99 - neduzni i goloruki srpski narod, drugi put
Afganistan 01 - nicim izazvani upali u miroljubivu drzavicu
Irak 03 - napali svog ex-saveznika (inace velikog prijatelja Irana) (ovaj put fakat bez povoda al hajd)
Libija 11 - opet nicim izazvani, Libiji je bas tad islo onaku super

Genijalac koji je pravio ovu sliku kaze 16, al da me jebes ne znam na kojih 16 misli. Neke se ponavljaju, a neke operacije nisu bile "napad" - npr. multinacionalne snage u Somaliji.

A nuklearke?
Minuteman III W78/Mk12A 250 350
Minuteman III W87/Mk21 200 200
ICBM (total) 450 550
UGM-133A Trident II D-5 W76-0/Mk4 288 718
UGM-133A Trident II D-5 W76-1/Mk4A 50
UGM-133A Trident II D-5 W88/Mk5 384
SLBM (total) 288 1,152
B-2 20 na
B-52H 93 na
B61-7 na 150
B61-11 na
B83 na
ALCM/W80-1 na 350
Bomber force (total) 113 500
Strategic forces (total) 851 2,200
Nije malo, ali mi se cini da je manje nego prije 40tak godina... Kada su imali 30,000 komada...
Alfons Kauders

#7167 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

matematicar_teski wrote:jos malo pa boli od ove zvijeri. :lol: :lol: :lol:
8-)

btw. jeffersone posto se razumijes u avione,meni ko laiku mozes li mi objasniti razliku izmedju f22 i f35,koji je bolji ??
imas jednostavno mjerilo - onaj koji je skuplji :D
grizly1991

#7168 Re: IRAN

Post by grizly1991 »

Alfons Kauders wrote:
matematicar_teski wrote:jos malo pa boli od ove zvijeri. :lol: :lol: :lol:
8-)

imas jednostavno mjerilo - onaj koji je skuplji :D
avio-expert 8-)
occupylove

#7169 Re: IRAN

Post by occupylove »

Alfons Kauders wrote:

Grenada 83 - da ih oslobode od komunjara koji su ih prethodno oslobodili od kapitalista
Irak 03 - napali svog ex-saveznika (inace velikog prijatelja Irana) (ovaj put fakat bez povoda al hajd)

Genijalac koji je pravio ovu sliku kaze 16, al da me jebes ne znam na kojih 16 misli. Neke se ponavljaju, a neke operacije nisu bile "napad" - npr. multinacionalne snage u Somaliji.

A nuklearke?
ICBM (total) 450 550
SLBM (total) 288 1,152
B-2 20 na
B-52H 93 na
B61-7 na 150
B61-11 na
B83 na
ALCM/W80-1 na 350
Nije malo, ali mi se cini da je manje nego prije 40tak godina... Kada su imali 30,000 komada...
velicanje nasilja i oruzja za masovno unistenje , i vi se smijete Iranu , ili jednoj Kubi , sicusnim drzavama u (poredjenju sa ovim monstruoznim arsenalom koji moze razvaliti ovu planetu ne dva puta ? vec deset i pedeset puta ?)
u poredjenju sa arsenalom NATO-USA koji moze pobiti na pritisak dugmeta i koji trosi stotine milijardi na oruzje ( 1000 puta vise negoli Iran ?)
velicanje 'sile" koja ima 2.5 miliona djece koja idu gladna veceras u krevet
( USA )
sila NATO , u kojoj gradjani Spanije i Grcke ( nezaposlenost ; Grcka 27 %
Spanija 25 % )
kopaju po kontejnerima ?
Italija ( spalio se nesretni covjek na Rimskome aerodromu neki dan , delozirale ga banke iz njegovoga doma , zivotno osiguran , bar ce njegova familija imati hljeba )
Francuska ? nista puno bolje i histerija protiv imigranata i drugacijih ( protiv Roma )
i mnogo dugih primjera
a sada su Iran i ostali problem( i svi ostali koji drugacije mislite na sekundu ) dok najstarija Engleska banka HSBC se izvukla iz skandala pranja novca za narko -kartele i extremiste ( i ujedno krsi sankcije prema Iranu :lol: , u milijardama dolara )
a vi sada :lol: , ne mogu dalje od shege ! izvinite , a tragedija je epskih razmjera , kako su ljudi isprana mozga
samo ih zalim ( znam !, placeni trolovi , ne vrijedi ni pet centima njihova intelektualna 'moc " , ma ko da ih placa / gubi pare )
Last edited by occupylove on 16/02/2013 05:21, edited 2 times in total.
occupylove

#7170 Re: IRAN

Post by occupylove »

stop velicanju agresije i nasilja bijelaca nad svim ostalima
Alfons Kauders

#7171 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

occupylove wrote:
Alfons Kauders wrote:

A nuklearke?
ICBM (total) 450 550
SLBM (total) 288 1,152
B-2 20 na
B-52H 93 na
B61-7 na 150
B61-11 na
B83 na
ALCM/W80-1 na 350
velicanje nasilja i oruzja za masovno unistenje , i vi se smijete Iranu , ili jednoj Kubi , sicusnim drzavama u (poredjenju sa ovim monstruoznim arsenalom koji moze razvaliti ovu planetu ne dva puta ? vec deset i pedeset puta ?)
u poredjenju sa arsenalom NATO-USA koji moze pobiti na pritisak dugmeta i koji trosi stotine milijardi na oruzje ( 1000 puta vise negoli Iran ?)
velicanje 'sile" koja ima 2.5 miliona djece koja idu gladna veceras u krevet
( USA )
sila NATO , u kojoj gradjani Spanije i Grcke ( nezaposlenost ; Grcka 27 %
Spanija 25 % )
kopaju po kontejnerima ?
Italija ( spalio se nesretni covjek na Rimskome aerodromu neki dan , delozirale ga banke iz njegovoga doma , zivotno osiguran , bar ce njegova familija imati hljeba )
Francuska ? nista puno bolje i histerija protiv imigranata i drugacijih ( protiv Roma )
i mnogo dugih primjera
a sada su Iran i ostali problem( i svi ostali koji drugacije mislite na sekundu ) dok najstarija Engleska banka HSBC se izvukla iz skandala pranja novca za narko -kartele i extremiste ( i ujedno krsi sankcije prema Iranu :lol: , u milijardama dolara )
a vi sada :lol: , ne mogu dalje od shege ! izvinite , a tragedija je epskih razmjera , kako su ljudi isprana mozga
samo ih zalim ( znam !, placeni trolovi , ne vrijedi ni pet centima njihova intelektualna 'moc " , ma ko da ih placa / gubi pare )
dobro ba lafinas, ako ti se ne svidja, bujrum preseli se... :D siguran sam da te u venecueli ili iranu jedva cekaju... :D

naravno mimo lafine, kao i obicno, nemas apsolutno nista konstruktivno dodati diskusiji

i da, velicam oruzje masovnog unistenja i nasilje, kada se koristi za unistenje veceg zla... :thumbup:

posto vidim da volite slikovnice, evo ti jos jedna slicica zlih amera u pohodu da potlace slobodarski njemacki narod

Image
Alfons Kauders

#7172 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

occupylove wrote:stop velicanju agresije i nasilja bijelaca nad svim ostalima
a iranci nisu bijelci? sta su onda? azijati? :-)
The name "Iran", which in Persian means "Land of the Aryans", has been in native use since the Sassanian era, in antiquity.
statisticki gledano, amerika ima manje bijelaca od irana... od predsjednika nadalje :-)
Arteta

#7173 Re: IRAN

Post by Arteta »

Alfons Kauders wrote:
statisticki gledano, amerika ima manje bijelaca od irana... od predsjednika nadalje :-)
Bijelci su koliko i ovi nasi Romi.
Alfons Kauders

#7174 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Arteta wrote:
Alfons Kauders wrote:
Malo vise, al nejse... :D
zemo_online

#7175 Re: IRAN

Post by zemo_online »

Arteta wrote:
Alfons Kauders wrote:

Iranci su Arijevci.
Post Reply