Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A ja rekoh kad kupis fuji 12 ltca da si kupio istu klimu kao i fujitsu 12 ltca.
Ako ti nedaj boze pokvari se dio na tvooj general 12 lmca klimi serviseri dodju i ubace isti taj dio od fujitsu 12lmca i sve funkcionira kako treba.
Samo sam rekao da su iste klime,isti dijelovi ugradjeni,ista imena osim predznaka i to je to.
Distortion wrote:Nisam pratio cijene invertera ove sezone. Neki kazu da su poskupili u zadnja tri mjeseca.
Sjecas se kad smo pisali o gree klimama.
Gree hansol je bio njihov skoro najbolji model ,samo u crown bio iznad .
Kazu da su dobre klime ,i ti si cuo da ih hvale,taj hansol 09 je kostao oko 2000 KM
Eh sad mozes taj gree hansol 09 da kupis za oko 1100 KM
Iz nekog razloga je pojeftinio.
Ako je istina da je onako dobar kao sto se pricalo,onda je ova cijena skroz zanimljiva.
Ili ce bit da su prije klepali kupce po usima............il ce bit da je sad do dzaba ta klima....trece nema
Iskreno, nisam se zanimao za cijene do trenutka kad su roditelji rekli da bi kupili inverter. Izabrao sam im Daikin ftx35j3 s ugradnjom 1150 KM. Navodno je Daikin poskupio 6% u BIH. Roditelji imaju centralno grijanje al moraju imat rezervnu varijantu kad nestane grijanja.
Ja se sad sjetih da ti imas jednog daikin kao kod mene
Taj j3 bi trebalo da je isto po spec,ista tezina dijelovi sve,samo unutarnja malo drugacija.
Proprati kako im se ponasa ftx j3 u odnosu na tvoju,kazu da im je to najprodavaniji model.
Da da, kod mene je u djecijoj sobi Daikin kao kod tebe. Roditelji su stavili u dnevnu sobu 20 m2 ali je soba stalno otvorena. Njima je bitno kad nestane grijanja da imaju back up varijantu i naravno dmu ovom periodu dok ne dodje grijanje. O ljetu i hladjenju da ne pricam
Danas sam montirao upravo taj model LG-a
Trgovac nahvalio ovome sto je kupio da moze grijati do -25
Nista specijalno.Za toliko para GREE LOMO sigurno bolja opcija.
Ja sam sebi stavio TC35V3-12410IA https://tesla.info/wp-content/uploads/2 ... A-spec.pdf. Primarno je bilo da hladi, ali evo fino i grije ovih dana kad je zima. Imam termoblock 6kw i pec na drva, pa sam kao to mislio dogrijavati. Ali zbog cijene drva (u USK) mozda cu cak ove zime bez njih pokusati, i na ova dva izvora se grijati, s primarni aspektom na klimu a termoblock ako bas zahladi (ako sam dobro vidio ova klima ide do -15).
Cekam evo i racun za struju da vidim kakva je potrosnja u praksi. Po svemu sudeci ovaj inverter i ne trosi puno, ja racunam mozda nekih 30-50KM vise mjesecno ako se budem grijao?
I nemojte me osuditi sto sam Teslu uzeo, kolega koji prodaje mi je nahvalio, kaze gree je to zapravo samo rebrand
Namontirao sam dosta tesli obicnih on/off,nikakvih problema nije bilo, dok je na inverterima bilo problema sa elektronikom.
Valjda ces imati srece da kod tebe bude trajala.
Zasto obicna klima moze da grije samo do -5? Sta ako radi on/off rezim ?
Znaci ima i razlike u konstrukciji same klime a ne samo do toga da kompresor moze da radi razlicitim brzinama kod invertera ?
rovac13 wrote:Ako mislis na fuji electric onda je to isto sto i fujitsu,
Ni slicno, to su dvije kompanije, imaju memorandum o saradnji, ali su dva brenda.
Japanska brenda, sto je najbitnije u cijeloj prici.
Fujitsu je mladja firma, slocna prica kao i sa Mitsu electric i Heavy Industr.
Fujitsu i Fuji su u grundu isti proizvod. Najveca razlika je mjesto produkcije. Stoga je Fuji nesto povoljniji. Dok npr. Heavy i Electric nemaju osim onog mitsu nista zajednicko. Totalno dva razlicita brenda koji su se davno razisli i nista ne dijele.
haso hasic wrote:Namontirao sam dosta tesli obicnih on/off,nikakvih problema nije bilo, dok je na inverterima bilo problema sa elektronikom.
Valjda ces imati srece da kod tebe bude trajala.
Vjeruj mi da je tokom montaze bio veliki problem, bacalo gresku F1. Na kraju sam zamjenio unutrasnju, opet F1, i onda vanjsku , te je tek tad proradila. U startu me odmah presjeklo, ali dobio sam novu bez problema. Kaze mi monter da nije jos naisao na to ali kaze to je vise peh u smislu da je u fabrici se nesto zajebalo pa dosla takva kakva je.
Vjeruj mi da je tokom montaze bio veliki problem, bacalo gresku F1. Na kraju sam zamjenio unutrasnju, opet F1, i onda vanjsku , te je tek tad proradila. U startu me odmah presjeklo, ali dobio sam novu bez problema. Kaze mi monter da nije jos naisao na to ali kaze to je vise peh u smislu da je u fabrici se nesto zajebalo pa dosla takva kakva je.[/quote]
Eto vidis.Nova a problem.
Najgore je sto hoce crknuti ubrzo kad garancija prodje.
Ja sam odustao od montaze tih tesli invertera.
Jednostavno ne treba mi ta gnjavaza.
haso hasic wrote:
Eto vidis.Nova a problem.
Najgore je sto hoce crknuti ubrzo kad garancija prodje.
Ja sam odustao od montaze tih tesli invertera.
Jednostavno ne treba mi ta gnjavaza.
Iskreno se nadam da ce izdrazati bar 5 6 godina i da ce posluzit. Ovo je kao i nova generacija klimi, bolja valjda. Da kucnem od drvo, za sad radi fantasticno.
rovac13 wrote:Ako mislis na fuji electric onda je to isto sto i fujitsu,
Ni slicno, to su dvije kompanije, imaju memorandum o saradnji, ali su dva brenda.
Japanska brenda, sto je najbitnije u cijeloj prici.
Fujitsu je mladja firma, slocna prica kao i sa Mitsu electric i Heavy Industr.
Fujitsu i Fuji su u grundu isti proizvod. Najveca razlika je mjesto produkcije. Stoga je Fuji nesto povoljniji. Dok npr. Heavy i Electric nemaju osim onog mitsu nista zajednicko. Totalno dva razlicita brenda koji su se davno razisli i nista ne dijele.
Pozdrav,nasao sam ovu klimu u Bijeljini 1140 km + 120 km za ugradnju. Moze na kredit na 12 rata.
Mitsubishi HJ35 VA .Treba mi znaci za grijanje dokle mogne cca 30 m2 i to dvije sobe. Klima udara tacno u vrata izmedju soba.
Valja li ova klima i do kojeg minusa moze da grije ?
alagor2000 wrote:Pozdrav,nasao sam ovu klimu u Bijeljini 1140 km + 120 km za ugradnju. Moze na kredit na 12 rata.
Mitsubishi HJ35 VA .Treba mi znaci za grijanje dokle mogne cca 30 m2 i to dvije sobe. Klima udara tacno u vrata izmedju soba.
alagor2000 wrote:Pozdrav,nasao sam ovu klimu u Bijeljini 1140 km + 120 km za ugradnju. Moze na kredit na 12 rata.
Posto se vecina ljudi konta u automobile evo da napravim poredjenje.
Mitsubishi ti je kao mercedes a ova HJ serija je kao mercedesova A klasa.
Znaci ulazni model,ne mozes ocekivati nesto extra od nje.
Svaka cast na poredjenju.Koristio bih klimu za prelzne periode a decembar i januar ,bukva,grab i sl.
Malo me brine sto nije bar A+ ili A ++ ?!I sto je stari gas ,nije onaj 32 ?!
Kakav joj je defrost ?
Svaka cast na poredjenju.Koristio bih klimu za prelzne periode a decembar i januar ,bukva,grab i sl.
Kakav joj je defrost ?
Ako češ samo koristiti prelazme periode ništa ti to bitno ne znaći.
Ali kad počneš koristiti klimu onda če ti biti žao što nisi dodao za klasi bolji 200 .. 300 K.M.
KLIMU KUPUJEŠ JEDNOM U 5 .. 6 godina minimalno .
Jer ove malo skuplje idu do - 15 naspram ove - 10 *.
Uz to ljepše rade a i malo su bolje klase .
.
Znaći idi na B klasu umjesto A . Mercedesa
Hahhahaa
Kakav joj je defrost ?
ne pretjeruj s drvima, može ti se desit da tu peć ni ne upališ ili tek upališ kad padne u debeli minus. ali ako grije do -10 kako pišu... kontaj u te pare ti je je isto fujitsu llcc koja grije -15 a grijali i debelo ispod toga s njom mislim da ja platila s ugradnjom i nešto manje nju prošle godine, na rate, i još dobila poklon u vrijednosti 50km. tako da nije ni jeftino ovo