Ne bih da odgovaram umjesto Pedje (izvinjavam se) ali SDU i NS nemaju gotovo nista zajednicko i cisto sumnjam da bi mogli napraviti bilo kakav vid koalicije. Razlikuju se i ideoloski podobro.rossoner wrote:Nažalost, bez ujedinjenja kvalitetne opozicije, barem uzi krug, tesko je očekivati veliki uspjeh i pariranje vladajućim moćnicima. Ja navijam za to, iskreno. Možda ću mnogima biti bezveze sa ovakvim prijedlogom, ali nekako ste mi najbliži SDU i oni su na obilježavanju godišnjice osnivanja rekli kako su otvoreni za vid konkretne saradnje sa strankama koje imaju cilj, a ja tu vidim recimo u KS najviše NS. Osim toga, zar već nije napravljen neki "Demokratski blok" (SDU, Stranka penzionera, LDS, E-5) ? A da tu upadne možda Naša stranka ? Ne znam šta ostali koji prate temu i koje uopšte Naša stranka imalo interesuje misle o ovome. Za Peđino mišljenje znam.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Opetja033
#7151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Pedja Kojovic
#7152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Skijas
Sabina Mujezinovic je u Predsjednistvo usla na osnovu odluke Glavnog Odbora, a na prijedlog Predsjednika stranke.
Osobe koje su ostecene su, koliko sam shvatio, podigle tuzbu protiv LDS -a i sud ce donijeti odluku iz koje ce biti
jasno da li je i ko odgovoran. (Pa i u moralnom smislu)
p.k.
Sabina Mujezinovic je u Predsjednistvo usla na osnovu odluke Glavnog Odbora, a na prijedlog Predsjednika stranke.
Osobe koje su ostecene su, koliko sam shvatio, podigle tuzbu protiv LDS -a i sud ce donijeti odluku iz koje ce biti
jasno da li je i ko odgovoran. (Pa i u moralnom smislu)
p.k.
-
Pedja Kojovic
#7153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kiky
O Sabini Mujezinovic i o tome odakle je i kako dosla u NS mozete procitati u nasem saopstenju - pa i na ovom forumu par stranica ranije.
Sto se tice imena...
Naziv nase partije je Nasa stranka.
Mislim da ime, barem u skorije, vrijeme, necemo mjenjati, mada se ja,a i jos neki,
zalazem da imenu dodamo i nase ideolosko opredjeljenje - socijalni liberali.
p.k.
O Sabini Mujezinovic i o tome odakle je i kako dosla u NS mozete procitati u nasem saopstenju - pa i na ovom forumu par stranica ranije.
Sto se tice imena...
Mislim da ime, barem u skorije, vrijeme, necemo mjenjati, mada se ja,a i jos neki,
p.k.
- Skijaš
#7154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dobro. Kad sam pitao "pa na osnovu čega je ušla u predsjedništvo", pitao sam za razloge koji su doveli do te odluke predsjednika i glavnog odbora. Ne mogu vjerovati da to moram pojašnjavati. Podržavam NS i volio bih da dovoljno ojača kako bi parirala i natjerala SDP da se agilnije angažuje u odbrani multietničkog društva, ali isto tako ne mislim da je pametno stranku jačati po svaku cijenu i kompromitirati kadrovima koje prate afere. Još jednom, bolje je da u rukovodstvo stranke ne uđe pet dobrih nego da uđe jedan loš.Pedja Kojovic wrote:Skijas
Ima smisla. Može li u međuvremenu članica predsjedništva Naše Stranke, a bivša potpredsjednica LDS-a (napisah LSD-a ali ne bih pogriješio i da sam ostavio tako), tretirati bivše uposlenike kao ljude a manje po onoj Brankovićevoj "sve je po zakonu" ? Uostalom, kakve će sankcije uslijediti prema Sabini ako na snazi ostane odluka suda u korist tužitelja ? Ili je ona taj problem riješila promjenom dresa ?Osobe koje su ostecene su, koliko sam shvatio, podigle tuzbu protiv LDS -a i sud ce donijeti odluku iz koje ce biti jasno da li je i ko odgovoran. (Pa i u moralnom smislu)
-
photo
#7155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
slao sam nekoliko puta mail prijavljujuci se u nasu stranku i naravno, nikakvog odgovora nema. toliko o ljudima koji zele da se uclane.
i jos jedno pitanje, zasto trazite JMBG u prijavi kada to nemate pravo po zakonu o zastiti licnih podataka? mozete dobiti broj LK i to je sve.
i jos jedno pitanje, zasto trazite JMBG u prijavi kada to nemate pravo po zakonu o zastiti licnih podataka? mozete dobiti broj LK i to je sve.
- kiky
#7156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ma interesuje me jer je izgleda došla iz lds-a ...Pedja Kojovic wrote:kiky
Sto se tice imena...
p.k.
"naša stranka" je stvarno krš ime ...
-
Pedja Kojovic
#7157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
photo
Ne znam zasto vam nisu odgovorili - pitacu osobu zaduzenu za to.
I ovo sa JMBG cu provjeriti.
Hvala sto ste mi skrenuli paznju.
p.k.
Ne znam zasto vam nisu odgovorili - pitacu osobu zaduzenu za to.
I ovo sa JMBG cu provjeriti.
Hvala sto ste mi skrenuli paznju.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#7158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
skijas
Radi se o osobi koja dolazi iz ideoloski izuzetno bliske stranke, ciji je CV impresivan, a politicki angazman neokaljan.
Ja razumijem, pa i cijenim, da ste se vi angazovali da pomognete osobama koje tvrde da ih je LDS ostetio, ali mislim, da
ovo nije prava adresa za rjesenje tog slucaja. Koliko sam shvatio iz forumske diskusije dogovor o saradnji je nacinio predsjednik LDS-a i sud ga je i zbog toga, a ne samo zbog toga sto je Predsjednik stranke, proglasio strankom u postupku.
Generalno, "promjena dresa", prelazak u drugu politicku partiju, nije cinjenica koja oslobadja pravne odgovornosti.
Da li ili ne postoji moralna odgovornost Sabine Mujezinovic zbog toga sto nije odgovorila na email, kako tvrde ostecene, ja ne znam i necu ni znati osim ako presuda ili obrazlozenje iste ili neka druga cinjenica na to ne ukaze.
Raditi tolike mjesece, a ne biti placen - ili biti doveden da moras moliti ili se svadjati - kako je ugovoreno/dogovoreno je grozno. Za mene licno, koji sam se po povratku u BiH mnogo puta nasao u slicnoj situaciji, je to ponizavajuce i neoprostivo. Ja se zaista nadam da ce sud utvrditi sta je bilo i donijeti pravednu presudu.(Pokusavam da ne prejudiciram jer objektivno nemam dovoljno utvrdjenih cinjenica - ipak sam o svemu informisan samo putem foruma - ali ako je tacna tvrdnja ostecenih onda je to stvarno "dno-dna". A ako je, s druge strane, istina nesto sasvim drugo...)
p.k.
Radi se o osobi koja dolazi iz ideoloski izuzetno bliske stranke, ciji je CV impresivan, a politicki angazman neokaljan.
Ja razumijem, pa i cijenim, da ste se vi angazovali da pomognete osobama koje tvrde da ih je LDS ostetio, ali mislim, da
ovo nije prava adresa za rjesenje tog slucaja. Koliko sam shvatio iz forumske diskusije dogovor o saradnji je nacinio predsjednik LDS-a i sud ga je i zbog toga, a ne samo zbog toga sto je Predsjednik stranke, proglasio strankom u postupku.
Generalno, "promjena dresa", prelazak u drugu politicku partiju, nije cinjenica koja oslobadja pravne odgovornosti.
Da li ili ne postoji moralna odgovornost Sabine Mujezinovic zbog toga sto nije odgovorila na email, kako tvrde ostecene, ja ne znam i necu ni znati osim ako presuda ili obrazlozenje iste ili neka druga cinjenica na to ne ukaze.
Raditi tolike mjesece, a ne biti placen - ili biti doveden da moras moliti ili se svadjati - kako je ugovoreno/dogovoreno je grozno. Za mene licno, koji sam se po povratku u BiH mnogo puta nasao u slicnoj situaciji, je to ponizavajuce i neoprostivo. Ja se zaista nadam da ce sud utvrditi sta je bilo i donijeti pravednu presudu.(Pokusavam da ne prejudiciram jer objektivno nemam dovoljno utvrdjenih cinjenica - ipak sam o svemu informisan samo putem foruma - ali ako je tacna tvrdnja ostecenih onda je to stvarno "dno-dna". A ako je, s druge strane, istina nesto sasvim drugo...)
p.k.
-
zvončica5
#7159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naše tvrdnje su istinite i potkrijepljene brojnim dokazima na osnovu kojih je sud i donio presudu u našu korist.Pedja Kojovic wrote:skijas
p.k.
- Corto Maltese
#7160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da li se presuda, i na koji način, odnosi na Sabinu Mujezinovic?zvončica5 wrote: Naše tvrdnje su istinite i potkrijepljene brojnim dokazima na osnovu kojih je sud i donio presudu u našu korist.
- Skijaš
#7161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Po čemu je prebjeg toliko kvalitetan da uđe drito u predsjedništvo Naše Stranke ?Corto Maltese wrote:Da li se presuda, i na koji način, odnosi na Sabinu Mujezinovic?zvončica5 wrote: Naše tvrdnje su istinite i potkrijepljene brojnim dokazima na osnovu kojih je sud i donio presudu u našu korist.
-
Pedja Kojovic
#7162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zvoncica5
To mi je bas drago.
(To sam se nadao, ali sam u posljednjih nekoliko postova nesto citao o zalbi).
Nadam se da ste zadovoljne odlukom i naknadom i nadam se da ce biti izvrsena brzo i do kraja.
p.k.
To mi je bas drago.
(To sam se nadao, ali sam u posljednjih nekoliko postova nesto citao o zalbi).
Nadam se da ste zadovoljne odlukom i naknadom i nadam se da ce biti izvrsena brzo i do kraja.
p.k.
- Skijaš
#7163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne mislim da će sudija razmatrati moralnu odgovornost Sabine jer nije odgovorila na mailove, jer nije pokušala riješiti stvar dijalogom, spriječiti maltretiranje ljudi i na koncu izbjeći sudski postupak. Niti meni za to treba nekakva presuda.Pedja Kojovic wrote:Generalno, "promjena dresa", prelazak u drugu politicku partiju, nije cinjenica koja oslobadja pravne odgovornosti.
Da li ili ne postoji moralna odgovornost Sabine Mujezinovic zbog toga sto nije odgovorila na email, kako tvrde ostecene, ja ne znam i necu ni znati osim ako presuda ili obrazlozenje iste ili neka druga cinjenica na to ne ukaze
-
Pedja Kojovic
#7164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zvoncica5
Pa bilo je na tom sastanku GO govora i o tome.
Neki su clanovi predlagali da se u ovakvim situacijama clanovi pridosli iz drugih stranaka aktiviraju u
opstinskim odborima i tako dalje, dok su drugi govorili o tome da je stranku neophodno jacati u kadrovskom smislu i da bi
takav pristup odbio mnoge koje zele da se ukljuce.
Ja shvatam da je nerealno ocekivati da ce neko ko je ekspert, ko je iskusan u politici, itd. ( a ko se recimo ideoloski i moralno "kvalifikuje" za NS ) doci u NS ako cemo ga poslati da radi u svom opstinskom odboru. Tacno je, takodje, da nam u rukovodstvo stranke treba vise ljudi koji imaju znanje iz pojedinih oblasti i politicko iskustvo.
Ipak, ja sam, moram da priznam, skloniji onoj prvoj grupi koja zagovara da se "prebjezi" uclane, dokazu u radu, pa da onda, ako ih predloze, budu birani u rukovodstvo stranke.
Ja sam predlagao da Predsjednistvo formulise kriterije, da uspostavi mehanizam po kome ce se svi slicni slucajevi u buducnosti rjesavati, dok se neki iznosili argumente da je potrebno ici "od slucaja do slucaja".
Ja cu ipak, na sljedecoj sjednici Predsjednistva pokrenuti pitanje "kriterija i sistema", koji moze regulisati i slucajeve
"izuzetaka".( Ali onda onaj ko donosi odluku io izuzetku snosi odgovornost za istu)
Sto se tice konkretnog slucaja...
Glasao sam za to da Sabina bude uvrstena u Predsjednistvo jer smatram da je njen slucaj netipican; o njenom prelasku
se s njom razgovaralo skoro godinu dana; radi se o zeni koja se cini vrlo sposobna, agilna i sa dosta iskustva u radu "na terenu" i napokon, zbog toga sto dolazi iz opstine u kojoj zaista zelimo da imamo jaku organizaciju.
To su bili moji razlozi.
p.k.
Pa bilo je na tom sastanku GO govora i o tome.
Neki su clanovi predlagali da se u ovakvim situacijama clanovi pridosli iz drugih stranaka aktiviraju u
opstinskim odborima i tako dalje, dok su drugi govorili o tome da je stranku neophodno jacati u kadrovskom smislu i da bi
takav pristup odbio mnoge koje zele da se ukljuce.
Ja shvatam da je nerealno ocekivati da ce neko ko je ekspert, ko je iskusan u politici, itd. ( a ko se recimo ideoloski i moralno "kvalifikuje" za NS ) doci u NS ako cemo ga poslati da radi u svom opstinskom odboru. Tacno je, takodje, da nam u rukovodstvo stranke treba vise ljudi koji imaju znanje iz pojedinih oblasti i politicko iskustvo.
Ipak, ja sam, moram da priznam, skloniji onoj prvoj grupi koja zagovara da se "prebjezi" uclane, dokazu u radu, pa da onda, ako ih predloze, budu birani u rukovodstvo stranke.
Ja sam predlagao da Predsjednistvo formulise kriterije, da uspostavi mehanizam po kome ce se svi slicni slucajevi u buducnosti rjesavati, dok se neki iznosili argumente da je potrebno ici "od slucaja do slucaja".
Ja cu ipak, na sljedecoj sjednici Predsjednistva pokrenuti pitanje "kriterija i sistema", koji moze regulisati i slucajeve
"izuzetaka".( Ali onda onaj ko donosi odluku io izuzetku snosi odgovornost za istu)
Sto se tice konkretnog slucaja...
Glasao sam za to da Sabina bude uvrstena u Predsjednistvo jer smatram da je njen slucaj netipican; o njenom prelasku
se s njom razgovaralo skoro godinu dana; radi se o zeni koja se cini vrlo sposobna, agilna i sa dosta iskustva u radu "na terenu" i napokon, zbog toga sto dolazi iz opstine u kojoj zaista zelimo da imamo jaku organizaciju.
To su bili moji razlozi.
p.k.
- ultima_palabra
#7165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa,
Ne govorim o konkretnom slučaju, ali imam osjećaj da se u NS kao "jak" kadar vidi samo neko ko 20 godina ublehari u NGO sektoru, politici ili nekoj instituciji na državnoj pipi. Nekako je percepcija običnog čovjeka o NS da se radi stranci umjetnika koji su jaki na teoriji i "naprđivanju" (no offence) ali da ne bi znali šta uraditi na vlasti kad bi je dobili.
Ne slažem se s tim viđenjem, ali kao da se ne trudite dovoljno da odbacite taj imidž.
Ne govorim o konkretnom slučaju, ali imam osjećaj da se u NS kao "jak" kadar vidi samo neko ko 20 godina ublehari u NGO sektoru, politici ili nekoj instituciji na državnoj pipi. Nekako je percepcija običnog čovjeka o NS da se radi stranci umjetnika koji su jaki na teoriji i "naprđivanju" (no offence) ali da ne bi znali šta uraditi na vlasti kad bi je dobili.
Ne slažem se s tim viđenjem, ali kao da se ne trudite dovoljno da odbacite taj imidž.
-
Pedja Kojovic
#7166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ultima palabra
Mi svjesni tog "imidza" i cinimo sve sto mozemo da ga promjenimo.
Nije tacno da u NS-u nema osoba koje su, po meni, politicka buducnost zemlje. (Recimo, prof. Valida Repovac - koju bih mogao hvaliti nadugo).
Mi imamo dobru saradnju sa NGO-ima i tacno je da nam puno ljudi dolazi iz tog sektora ali to je i prirodno.
Ljudi koji rade u tom sektrou imaju znanje o dredjenoj oblasti, imaju aktivisticki duh i spremni su raditi za ideale a ne za novac. U tom pogledu ja nemam problem sa tim kadrom. Istina je, takodje, da mnogi od njih zbog godina koje provedu u NGO-ima steknu jedna poseban nacin, metod, razmisljanja i djelovanja i da im je potrebno neko vrijeme da se iz tog prebace u polticki modus.
MI smo, ja mislim, vrlo otvorena stranka za sve ljude koji prihavacaju nasa osnovna nacela i imamo organa u kojima sjede
neclanovi, pa i oni koji se ne slazu sa tim principima. (politicki i drugi savjeti koji Predsjednistvu pruzaju uslugu "prijatelji suda").
Mislim da je stranka dosta jaka u akademskom smislu. Volio bih da imamo vise, u politickom smislu, beskompromisnih,vjestih i ambicioznih ljudi.
I ja sam, u pogledu "kad bi dobili vlast, sta bi s njom ..." mislio upravo kao vi, ali me je, ako to nije nepristojno, sopstveno, dvogodisnje, iskustvo rada u parlamentu "demantovalo".
Mislim na sljedece, a pokusacu biti kratak (Mada rizikujem da zbog toga budem pogresno shvacen)...
Kada bi umjesto sadasnjih iskusnih politicara u poslanicke klupe i u vlade sjeli ljudi prosjecnog znanja o politici i ekonomiji, otvoreni i spremni da prihvataju misljenje struke, ali moralni i spremni da rade za javne interese, bio bi to veliki "cvilizacijski iskorak" za nasu zemlju.
Prema tome...
Ne treba se bojati "diktature amatera". To, ionako, vec imamo.
Trebaju nam posteni, zdravorazumski i vrijedni ljudi iza kojih stoji stranka koja ne
dopusta "vrludanje" od proklamovanih principa.
Kada bi uz to imali i znanje i iskustvo u radu drzavnih organa...eh.
p.k.
Mi svjesni tog "imidza" i cinimo sve sto mozemo da ga promjenimo.
Nije tacno da u NS-u nema osoba koje su, po meni, politicka buducnost zemlje. (Recimo, prof. Valida Repovac - koju bih mogao hvaliti nadugo).
Mi imamo dobru saradnju sa NGO-ima i tacno je da nam puno ljudi dolazi iz tog sektora ali to je i prirodno.
Ljudi koji rade u tom sektrou imaju znanje o dredjenoj oblasti, imaju aktivisticki duh i spremni su raditi za ideale a ne za novac. U tom pogledu ja nemam problem sa tim kadrom. Istina je, takodje, da mnogi od njih zbog godina koje provedu u NGO-ima steknu jedna poseban nacin, metod, razmisljanja i djelovanja i da im je potrebno neko vrijeme da se iz tog prebace u polticki modus.
MI smo, ja mislim, vrlo otvorena stranka za sve ljude koji prihavacaju nasa osnovna nacela i imamo organa u kojima sjede
neclanovi, pa i oni koji se ne slazu sa tim principima. (politicki i drugi savjeti koji Predsjednistvu pruzaju uslugu "prijatelji suda").
Mislim da je stranka dosta jaka u akademskom smislu. Volio bih da imamo vise, u politickom smislu, beskompromisnih,vjestih i ambicioznih ljudi.
I ja sam, u pogledu "kad bi dobili vlast, sta bi s njom ..." mislio upravo kao vi, ali me je, ako to nije nepristojno, sopstveno, dvogodisnje, iskustvo rada u parlamentu "demantovalo".
Mislim na sljedece, a pokusacu biti kratak (Mada rizikujem da zbog toga budem pogresno shvacen)...
Kada bi umjesto sadasnjih iskusnih politicara u poslanicke klupe i u vlade sjeli ljudi prosjecnog znanja o politici i ekonomiji, otvoreni i spremni da prihvataju misljenje struke, ali moralni i spremni da rade za javne interese, bio bi to veliki "cvilizacijski iskorak" za nasu zemlju.
Prema tome...
Ne treba se bojati "diktature amatera". To, ionako, vec imamo.
Trebaju nam posteni, zdravorazumski i vrijedni ljudi iza kojih stoji stranka koja ne
dopusta "vrludanje" od proklamovanih principa.
Kada bi uz to imali i znanje i iskustvo u radu drzavnih organa...eh.
p.k.
- ultima_palabra
#7167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na brzom odgovoru.
Sigurno da NGO kadrovi nose neku vrstu iskustva (kao i određene negativne percepcije javnosti), ali treba biti otvoren i za kadrove drugačijeg profila.
Ovo za "amatere"... složio bih se za zakonodavnu vlast, za izvršnu ne potpuno. U svakom slučaju, treba forsirati pojedince koji su pošteni, a oni će, ako imaju volju da rade za javni interes, sami se usavršavati u hodu što se tiče političkih procedura i praksi. Nešto kao tvoj angažman u Skupštini KS
Sigurno da NGO kadrovi nose neku vrstu iskustva (kao i određene negativne percepcije javnosti), ali treba biti otvoren i za kadrove drugačijeg profila.
Ovo za "amatere"... složio bih se za zakonodavnu vlast, za izvršnu ne potpuno. U svakom slučaju, treba forsirati pojedince koji su pošteni, a oni će, ako imaju volju da rade za javni interes, sami se usavršavati u hodu što se tiče političkih procedura i praksi. Nešto kao tvoj angažman u Skupštini KS
- Dozer
#7168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Konkretno pitanje:
U dijelu vizije NS o Novoj BiH, stavka "kakvu drzavu trebamo", nalazi se i pasus:
U dijelu vizije NS o Novoj BiH, stavka "kakvu drzavu trebamo", nalazi se i pasus:
Nakon ovoga, u dijelu "Nacionalni odnosi", stoji:Kao pravna država Bosna i Hercegovina mora izgrađivati pravnu kulturu – kao civilizacijsku praksu – kako institucija vlasti, tako i građanskih vrijednosnih orijentacija. Država u kojoj će vladavina zakona i jednakost svih ljudi biti neupitna vrijednost i sastavni dio svakodnevnih navika i ponašanja ne samo vlasti, nego i svih društvenih ustanova i kao i svih građana u njihovim međusobnim odnosima.
Ono sto me konkretno zanima jeste misljenje o ove dvije izjave i njihovoj koliziji sa uvodom istog teksta koji glasi:Protivimo se svakoj politici koja odnose između bh. naroda gradi na bilo kakvoj podjeli; na većinske i manjinske, na one koji su kralješnica Bosne i Hercegovine i one koji to, navodno, nisu; ili na autohtone i neautohtone narode. Odbijamo svaku politiku koja bi društvene i nacionalne odnose gradila na ideji titularnih nacija i titularnih religija. Mi smo za punu jednakopravnost svih naroda, a protiv svake politike majorizacije, diskriminacije i segregacije u bilo kojem pogledu.
Dakle, pitanje glasi - na koji nacin je moguce promijeniti vazeci Ustav koji je trenutno, svidjelo se to nekome ili ne, klasicni etnicki/narodni i uvesti gradjanske principe, a istovremeno postovati taj isti Ustav i njime predvidjene principe i moduse tokom tih promjena?Bosna i Hercegovina kao država za nas je neupitna i ni pod kakvim uvjetima nećemo pristati na njezinu podjelu.Kao legalisti, mi prihvatamo postojeće ustavno uređenje, ali polazimo od toga da se dogovorno može mijenjati isključivo u Parlamentu Bosne i Hercegovine, odnosno odlukom legalno demokratski izabranih predstavnika svih naroda, nacionalnih manjina i građana Bosne i Hercegovine
-
Pedja Kojovic
#7169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dozer
Pitanje odlicno, zahtijeva adekvatan odgovor (Pa makar i pokusaj)
Posto zurim u Zenicu na tribinu, a vracam se kasno veceras, necu vam odgovoriti sada nego sutra, ok?
p.k.
Pitanje odlicno, zahtijeva adekvatan odgovor (Pa makar i pokusaj)
Posto zurim u Zenicu na tribinu, a vracam se kasno veceras, necu vam odgovoriti sada nego sutra, ok?
p.k.
- Dozer
-
Momir Peh
#7171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slucajno naletih na ovu raspravu o doticnoj Sabini Mujezinovic, sa kojom sam imao prilike suradjivati kako u NVO sektoru tako i politici. Posto znam da ste bliski sa liberalima, mozda i nije korektno sa njihove strane sto su Vam presutili par bitnih stvari o njoj. Jedna od njih jeste da je ona trebala napustiti poziciju clana predsjednistva sad na Kongresu LDS u Srebreniku (pa odatle ta zurba vjerovatno da predje kod vas) u slucaju da je ona opet bila izabrana i ono malo clanstva liberala bi napustilo stranku jer je zena klasicna ubleha. Bio sam prisutan na kongresu LDS kao gost kada je ona izabrana i stvarno sam kao i vi nasjeo na njenu pricu o impozantnom CV, da bi se kasnije ispostavilo da pola od toga nije istina, da je zena koja ima problema sama sa sobom, da je nanijela vise stete nasim partnerima nego dobiti. Ukoliko Vas je kupila i pricom sa nekih 800 glasova, vjerujte da 99 % nije njenih nego koalicionih partnera (nas iz SDU) jer je zena teska osoba po prirodi i Tuzla dok je ona bila u LDS nije imala ni odbor, ni bilo kakav kontakt, o clanstvu da ne govorim...Dok smo suradjivali tokom kampanje, cesto se nije javljala na telefonske pozive, sluzila se jeftinim trikovima, izbjegavala dogovorene obaveze tako da je vecina iz KO SDU Tuzla po pitanje suradnje izmedju ove dvije stranke odlucila jednoglasno da ukoliko ona bude opet u odboru liberala Tuzle u nekoj skorijoj suradnji, da do iste nece doci. Tako da je po vas mozda bolje da se ne prsite o njoj jer ko god je malo bolje poznaje ovo moze potvrditi. No, vrijeme ce pokazati najbolje. Sretno...
-
convict
#7172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dotičnu gospođu ne poznajem, ali je šteta što vrh stranke na ovaj način marginalizuje vlastite članove, članove koji su tu od osnivanja stranke, koje je privukla pozitivna energija i "priča" stranke, a od kojih je mnogo prvi put u nekoj stranci i nisu tu jer jer im je stranka ponudila bilo kakvu poziciju nego čisto iz ubjeđenja.Momir Peh wrote:Slucajno naletih na ovu raspravu o doticnoj Sabini Mujezinovic, sa kojom sam imao prilike suradjivati kako u NVO sektoru tako i politici. Posto znam da ste bliski sa liberalima, mozda i nije korektno sa njihove strane sto su Vam presutili par bitnih stvari o njoj. Jedna od njih jeste da je ona trebala napustiti poziciju clana predsjednistva sad na Kongresu LDS u Srebreniku (pa odatle ta zurba vjerovatno da predje kod vas) u slucaju da je ona opet bila izabrana i ono malo clanstva liberala bi napustilo stranku jer je zena klasicna ubleha. Bio sam prisutan na kongresu LDS kao gost kada je ona izabrana i stvarno sam kao i vi nasjeo na njenu pricu o impozantnom CV, da bi se kasnije ispostavilo da pola od toga nije istina, da je zena koja ima problema sama sa sobom, da je nanijela vise stete nasim partnerima nego dobiti. Ukoliko Vas je kupila i pricom sa nekih 800 glasova, vjerujte da 99 % nije njenih nego koalicionih partnera (nas iz SDU) jer je zena teska osoba po prirodi i Tuzla dok je ona bila u LDS nije imala ni odbor, ni bilo kakav kontakt, o clanstvu da ne govorim...Dok smo suradjivali tokom kampanje, cesto se nije javljala na telefonske pozive, sluzila se jeftinim trikovima, izbjegavala dogovorene obaveze tako da je vecina iz KO SDU Tuzla po pitanje suradnje izmedju ove dvije stranke odlucila jednoglasno da ukoliko ona bude opet u odboru liberala Tuzle u nekoj skorijoj suradnji, da do iste nece doci. Tako da je po vas mozda bolje da se ne prsite o njoj jer ko god je malo bolje poznaje ovo moze potvrditi. No, vrijeme ce pokazati najbolje. Sretno...
A što se tiče CV-a, ne znam po kojim kriterijima je neki CV impresivan, ali znam da među članovima ima poliglota, stručnjaka iz raznih oblasti, privrednika, kojima se savjetuje da "ganjaju" predsjednike opštinskih odbora?!
- Intimus
#7173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Davno čuo od starijih: "Teško se dobrom momku dobro oženiti, odnosno dobroj (poštenoj) djevojci dobro udati"... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja bih se isto malo nadovezao na tu pricu oko Sabine Mujezinovic, i slazem se sa pojedincima koji su negodovali zbog toga. Ne ulazim u to ko je ta licnost, niti u njen CV, cisto govorim iz perspektive pogleda na principe i nesto sto bi moglo prerasti u uobicajenu stvar.
Jednostavno ruzan je osjecaj, kada neka osoba koja je bila na visokoj funkciji u jednoj stranci, pa taman to bili i Liberali protiv kojih zaista nemam nista, predje na visoku poziciju u drugu stranku.
Takvi preleti nisu rijetki na nasoj politickoj sceni, ali mi se svakako ne svidja taj vid politicke precice, gdje se odmah sa visoke pozicije predje na visoku poziciju.
Druga je stvar da je doslo do neke fuzije dvije politicke stranke, cak i nekog vida otvorene koalicije, ali ovako..
Jednostavno ruzan je osjecaj, kada neka osoba koja je bila na visokoj funkciji u jednoj stranci, pa taman to bili i Liberali protiv kojih zaista nemam nista, predje na visoku poziciju u drugu stranku.
Takvi preleti nisu rijetki na nasoj politickoj sceni, ali mi se svakako ne svidja taj vid politicke precice, gdje se odmah sa visoke pozicije predje na visoku poziciju.
Druga je stvar da je doslo do neke fuzije dvije politicke stranke, cak i nekog vida otvorene koalicije, ali ovako..
-
dezurni_ucenik
#7175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedno pitanje (mozda je ranije bilo postavljeno)
Posto sam primjetio da se Nasa Stranka pobunila protiv postavljanja bilborda na udarnim mjestima u Sarajevu,kakve su sanse da se uklone ?
Posto sam primjetio da se Nasa Stranka pobunila protiv postavljanja bilborda na udarnim mjestima u Sarajevu,kakve su sanse da se uklone ?