I ja se slazem za Ibricica, mada je samo jednom izostao.
Sto se tice Dzeke, Jahica, Nadarevica, njih bi pozivao. Prvog, jer je zvijezda (jebiga, tako je kako je), a i zato sto ga je pustio, drugog jer se izvinjavao, treceg jer nam je potreban.
Na Asmiru su se slomila kola.
Inace, smatram da je razlog tolikog negodovanja Susicevog nepozivanja Begovica dublji, i da ima veze sa dubokim opravdanim nepovjerenjem u rad svega sto se tice Saveza, sto ukljucuje i rad selektora, sa jedne strane, i sa rezonom da su nasi igraci (ukljucujuci i one koji su to mogli biti) zrtve nesposobnosti i korumpiranosti naseg saveza, koje smo bili svjedok kroz sve ove godine. Ljudi jednostavno imaju nula povjerenja u te ljude i zbog toga, po meni nekad i neopravdano, automatski staju na stranu igraca. Tako ljudi koji su inace skepticni na sve sto se desava u vezi reprezentacije (u stvari oni koji nemaju nikakvo povjerenje u rad selektora, jer svi smo mi skepticni) "pusu i u jogurt" sto bi rekli ljudi, kada je u pitanju neki problem. Po meni, treba biti realan pa pokusati razluciti sta je opravdano, a sta ne, mada je to , priznajem jako tesko, i u pitanju su nijanse.
Takodje, smatram da kada imate reprezentaciju u kojoj je jako veliki broj ljudi rodjen ili odrastao u inostranstvu, ili imaju diskutabilnu ljubav prema nasoj zemlje, da cete neminovno imati ovakve situacije kada jedan igrac jednostavno nema onu dozu patriotizma (ma kako ofrcana ta rijec bila) zbog kojeg ce u svakom trenutku i bilo kad ostaviti sve i doci obuci dres nase zemlje. Rijetko koji nas reprezentativac je odrastao u Premijer ligi i ovakve stvari su nazalost neminovne. Uz to dodajte sve probleme koje se ticu naseg kriminalnog saveza, nedostatak rezultata na svjeskoj i evropskoj sceni, nedostatak kulta reprezentacije, politicke probleme i eto ga - recept za slucaj a la Begovic, Papac, Salihamidzic, ili bojkot prije par godina, a da ne nabrajam sve silne rodjene Bosance koji su izabrali druge zemlje, a mogli su. Ljudi nemojmo se zavaravati, Begovic je Kanadjanin, Misimovic je Svabo, Pjanic je Luksemburzanin, Medunjanin je Holandjanin, Ibisevic i Salihovic su odrasli vani, itd...malo je igraca koji stvarno shvataju s cim se svim nasa reprezentacija i zemlja morala nositi. Uz njihov odabir da igraju za nas, morala je i mora postojati neka doza patriotizma, sticaja okolnosti, napretka u karijeri , itd. Tim ljudima koji su odabrali nasu zemlju svaka cast, ali upravo zato oni moraju posjedovati jos nesto, neku dozu "srca", koju ne mozemo ocekivati od bas svakog Bosanca koji je uspio u svijetu, koje isto tako ne mozemo optuzivati sto nemaju to "nesto", ali moramo shvatiti rizik koji pozivanje takvih ljudi u nasu reprezentaciju nosi. Zato smatram da ce se ovakve situacije a la Begovic, uvijek desavati sa igracima koji nisu 1 kroz 1 "nasi" ljudi. (To ne znaci da nece biti takvih slucajeva i medju igracima koji su odrasli u Bosni, ali sigurno mnogo rjedje).
Eto, zbog toga svega ja se ne nerviram previse u vezi slucaja Begovic, nit me iznenadjuje. Krivi smo svi, neko manje, neko vise, ali jebiga, tako nam je grah pao. Jedino sto mi je bitno je uspjeh reprezentacije, a kako ce to ostvariti me manje zanima. Kad das nekom posao (Susic), nek ga radi kako on misli da je najbolje, ne mozes ga klepati u glavu non stop ocekujuci da ti se ispune sve zelje. Zao mi je zbog Begovica, ali koga nema, bez njega se moze. Kada vrijeme prodje, onda cemo moci donositi sudove. Za sada, samo ti sam, Safete.