A koji je to neutaživ nagon, rekla bih većine sudionika ovog foruma brojanje krvnih zrnaca? Kakvo je to svojstveno obilježje te osobe? Koju god temu otvorim na ovom podforumu uvijek isto.breuer wrote:neutaživ je taj nagon određenog broja Hrvata da izvrce, falsifikuje i krade tuđu historiju…to im se čak može pripisati kao svojstveno obilježje
Čuj gluposti: Tesla bio, i jedno i drugo
p.s. da ne govorim da im je i ideologu zla, Anti Starčeviću, majka bila Srpkinja
Desavanja u Hrvatskoj
- dalmatinka
#7151 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
breuer
#7152 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Većinu ljudi to ne zanima niti se time bavi, al kad izofiraš razne nepravilne liste najpoznatijih Hrvata onda čovjek nagonski djeluje protiv toga…na kraju krajevam zna se šta je bio Lavoazje i da sad neko kaže da je bio nešto drugo čovjek bi te dobronamjerno ispravio, ne sa željom da te ubije ili da širi Velikofrancuski hegemonizam ili slične gluposti...dalmatinka wrote:A koji je to neutaživ nagon, rekla bih većine sudionika ovog foruma brojanje krvnih zrnaca? Kakvo je to svojstveno obilježje te osobe? Koju god temu otvorim na ovom podforumu uvijek isto.breuer wrote:neutaživ je taj nagon određenog broja Hrvata da izvrce, falsifikuje i krade tuđu historiju…to im se čak može pripisati kao svojstveno obilježje
p.s. da ne govorim da im je i ideologu zla, Anti Starčeviću, majka bila Srpkinja
- CSKA
#7153 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je cuveni sajt hrvatski pravoslaci,i cuveni dnevnik koji nikad nije objavljen i niko nije vidio.Koji se strogo cuva od javnosti u Beogradu sa svim tajnama...Banksy wrote:Realno, bio je i jedno i drugo.CSKA wrote:
Ode i Tesla u hrvate,do sada su bili na tapetu samo bosnjaci,sada vidim i mi dosli na red![]()
Nikola Tesla was a Serbian American inventor, electrical engineer, mechanical engineer, and futurist
Born: Smiljan, Austrian Empire (modern-day Croatia)
"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. Stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola.
Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola.
Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak.
Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“.
Mene npr. najvise interesuje sta sam Tesla kaze o sebi javno,bez rekla kazala...
2. јуна 1892. године, када је боравио у Београду, одржао је чувени поздравни говор у данашњој згради ректората, студентима и професорима београдске Велике школe:
„Ја сам, као што видите и чујете остао Србин и преко мора, где се испитивањима бавим. То исто треба да будете и ви и да својим знањем и радом подижете славу Српства у свету.“ (почетак Теслиног говора у Великој школи)“.
„Јa сам срећан што сам Србин, и тијем именом поносићu се до вијека. Kолевка мојијех дједова, краљевина Србија, пријестоница Србинова позива ме – то је одликовање за мене велико и ништа ми на свету, у животу моме, неће бити драже од овог одликовања“.
Iskreno ne znam ko u svijetu pominje Teslino hrvatsko porijeklo.Ameri ga zovu Amerikancem srpskih korjena....
Cak i kada se zezaju,stavljaju da je srbin:
Ne bjezim ja od nikakvih dokaza samo ne mogu na osnovu rekla kazala,bez ijedne izjave od samog Tesle da tvrdim nesto.
Ako ikada taj famozni tajni dnevnik dodje u javnost onda bi mogli da pricamo i o hrvatskim korjenima N.T.
Naravno tu je i cuvena izjava „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“...a ustvari Vlatko Marcek je u cestitki za Teslin 80-ti rodjendan 1936. godine poslao telegram u kojem je pisalo „Obraćam vam se kao sinu srpskoga roda i hrvatske domovine“...na sta je Tesla ljubazno odgovorio da se ponosi i jednim i drugim...I tako je nastala cuvena "izjava".
Ali posto hrvati tvrde da je i Maradona hrvat,nista me ne cudi.
- no_mani=no_fjučr
#7154 Re: Desavanja u Hrvatskoj
CSKA
Sto tebe briga sto Hrvati tvrde, zar oni nisu pobjednici, a pobjednik moze sve i tvrditi, ne?
Sto tebe briga sto Hrvati tvrde, zar oni nisu pobjednici, a pobjednik moze sve i tvrditi, ne?
- no_mani=no_fjučr
#7155 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ovo je jedna lijepa prica iz Hrvatske.LUKSUZNE KUĆE UZ MORE
ELF OSVAJA POSEDARJE Hummels nije jedini njemački reprezentativac koji kupuje vile u Dalmaciji?
Četiri nogometne zvijezde njemačkog prvaka Bayerna iz Münchena i dvojica prvotimaca Borussije iz Dortmunda od idućeg će se ljeta odmarati u svojim luksuznim vilama uz more na području Primoštena, Rogoznice i Starigrad-Paklenice. Zahtjevi za građevinske dozvole za njihove nove rezidencije u Dalmaciji podneseni su prije nekoliko mjeseci i, bude li sve išlo u skladu sa zakonskim rokovima, gradnja šest vila “teških” nekoliko milijuna eura za šest njemačkih nogometnih reprezentativaca trebala bi početi do kraja godine.
Vile koje ćemo graditi u Primoštenu, Rogoznici i Starigrad-Paklenici zapravo su investicije nogometaša Bayerna i Borussije, ali i njihova mjesta za odmor. Na ulaganje su se odlučili nakon što im je Hummels rekao za svoje iskustvo s nama – govori Poljak, odbijajući svako naše nastojanje da iz njega izvučemo barem jedno ime budućeg vlasnika vile uz more.
– Naša poslovna diskrecija jedan je od razloga zašto smo dobili preporuku od Hummelsa. Za sada ne mogu govoriti o imenima, ali kada dozvole za gradnju budu izdane, tada ćemo ih otkriti. Mogu samo reći da su svi investitori Nijemci – kaže.
Poljaka je u Dalmaciji posebno iznenadio turistički potencijal Starigrad-Paklenice gdje, uz vile za njemačke nogometaše, priprema gradnju još nekoliko vila za bogate klijente iz Njemačke, piše Slobodna Dalmacija.
– Tu vidimo veliki potencijal. Ne samo tijekom ljeta, nego i zimi, odnosno tijekom cijele godine. Tu Velebit ulazi u more, u blizini su lovišta, nacionalni parkovi... Nevjerojatno koliko dobrih mogućnosti na malo prostora. U Starigradu ćemo sigurno još graditi – poručuje Denis Poljak.
- stiv33
#7156 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne bih rekao partizanska već antifašistička, budući je istarski čovjek više od dvadeset godina stenjao pod fašizmom, za razliku od ostatka Hrvatske. A da se živi dobro, to je istina.jiji wrote: Istra je po tom pitanju drugačija ,tradicionalno partizanska,ali navod se odnosio na 70% Hrvatske,a Istrani i sad žive dobro .
Ja ne znam nikoga ko bi žalio za SFRJ, prije bih rekao da žale za neovisnom Hrvatskom, budući da je RH ulaskom u tu tvorevinu dio svog suvereniteta prepustila Bruxellesu.Lajavikrelac wrote: Otkad su ušli u EU dosta naroda po HR žali za SFRJ...ne žali niko za komunizmom nego za stabilnom državom koja je pružala sigurnost, posao, obrazovanje i zaštitu svojih građana.
Slučaj Branimira "Džonija" Štulića pokazuje da nije irelevantno. Iako mi je malo čudno, poznato je da su Makedonci (a i Turci) prijateljski nastrojeni prema Hrvatima.Banksy wrote:
Nije reakcija na Andrića, već na glupost da je mjesto rođenja irelevantno.
-
kakavdanakneiskustvu
-
zg2
#7158 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vrata automobila su otvorena pa se pretpostavlja da je sama išetala iz vozila i otišla.
Policija je naknadno utvrdila kako je auto vozila žena (61). Ona je lakše ozlijeđena u nesreći.

- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7159 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne žale mlađe generacije, što je i razumljivo jer se uglavnom i ne sjećaju SFRJ i života u njoj. To što sad svi serviraju šuplje priče i nebuloze na sve strane je druga priča. Jbg do juče nije valjalo jer je diktirao Beograd, sad opet ne valja jer diktira Brisel, ali hajde ti dokaži mlađima da sve ove bivše Yu republike uključujući HR NIKAD neće imati toliku samostalnost, ustavnost i jednakost kao što su imale u državnoj zajednici.stiv33 wrote:Ja ne znam nikoga ko bi žalio za SFRJ, prije bih rekao da žale za neovisnom Hrvatskom, budući da je RH ulaskom u tu tvorevinu dio svog suvereniteta prepustila Bruxellesu.
-
zg2
#7160 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I neka smo dio suvereniteta prepustili Bruxellesu, jer sami očito NE znamo ... za mene EU i Bruxelles je samo "nova Austrougarska" - a tada se znao red i disciplina !Ja ne znam nikoga ko bi žalio za SFRJ, prije bih rekao da žale za neovisnom Hrvatskom, budući da je RH ulaskom u tu tvorevinu dio svog suvereniteta prepustila Bruxellesu.
... a da mi Hrvati patimo od komplexa BBBB, to je istina
(Budimpesta-Bec-Beograd-Bruxelles)
- Renta
#7161 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne treba generalizirati. Ja ne patim od nikakvih kompleksa tog tipa.
Zašto bi i ostali patili? Ima i manjih naroda i zemalja pa znaju urediti svoju državu.
To što mi još nismo ne znači da nećemo.
Hrvatska je još u pelenama, država se stvara decenijama pa i sto, dvjesto godinama.
Bude, biti će...
Zašto bi i ostali patili? Ima i manjih naroda i zemalja pa znaju urediti svoju državu.
To što mi još nismo ne znači da nećemo.
Hrvatska je još u pelenama, država se stvara decenijama pa i sto, dvjesto godinama.
Bude, biti će...
-
zg2
#7162 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bude, biti će, za sto ili dvije stotine godina ...stavi sve to u "vremenski trezor ZG Banke", pa neka ti unuci/praunuci čitaju
Ono što sam htio reći; mi Hrvati smo "dobri sluge a loši (jako loši) gospodari"
Mi, nažalost moramo imati nekog EU-gazdu da nas upristoji
I nema ničeg lošeg u EU - mi nismo ni Švicarska ni Norveška
Toliko, vrijeme se proljepšava i kod mene na Rabu, idem na barku, ye...esh politiku, adio
Ono što sam htio reći; mi Hrvati smo "dobri sluge a loši (jako loši) gospodari"
Mi, nažalost moramo imati nekog EU-gazdu da nas upristoji
I nema ničeg lošeg u EU - mi nismo ni Švicarska ni Norveška
Toliko, vrijeme se proljepšava i kod mene na Rabu, idem na barku, ye...esh politiku, adio
- Renta
#7163 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Do sada je tako bilo da, dobri sluge loši gospodari.
Ali takav fatalistički stav treba mijenjati, od malih nogu, od osnovne škole. Nacionalna svijest se stvara decenijama pa i više.
Moguće da ja neću doživjeti veći napredak i promjenu mentaliteta hrvata ali budu moja djeca, unuci. Prava država se dugo stvara.
Doći će sve na mjesto koje nam prirodno pripada. Ovo sve do sada su ostaci i posljedice neimanja prave države tisuću godina i isto tako dugo tuđinske vlasti i potčinjenosti.
Zato, 24 godine je prekratak period za hrvate da stanu na svoje noge i da počnu poštovati i čuvati svoju državu...
Ali takav fatalistički stav treba mijenjati, od malih nogu, od osnovne škole. Nacionalna svijest se stvara decenijama pa i više.
Moguće da ja neću doživjeti veći napredak i promjenu mentaliteta hrvata ali budu moja djeca, unuci. Prava država se dugo stvara.
Doći će sve na mjesto koje nam prirodno pripada. Ovo sve do sada su ostaci i posljedice neimanja prave države tisuću godina i isto tako dugo tuđinske vlasti i potčinjenosti.
Zato, 24 godine je prekratak period za hrvate da stanu na svoje noge i da počnu poštovati i čuvati svoju državu...
- no_mani=no_fjučr
#7164 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Kmetstvo je 1848.g. ukinuo ban Josip Jelačić.
Robovlasništvo u Hrvatskoj nikada nije ukinuto.
Učinkovito ukidanje ropstva velikim dijelom postiglo bi se poništenjem protuustavnih ugovora u kojima se jamči osobnom imovinom (čl. 34. Ustava RH – dom je nepovrediv za narušavanje mira u njemu, a kamo li ne za ovrhe i oduzimanje) i plaćama (čl. 35. Ustava RH – Svakom se jamči štovanje i pravna zaštita njegova osobnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti – bez plaće ta jamčevina ne postoji).
Svim ljudima odmah oprostiti sve dugove.
- Nijedan čovjek u Hrvatskoj ne može biti rob (prema spomenutoj deklaraciji).
- Poravnavanje svih dužnika napraviti na račun plaćanja stvarnih cijena iz prtvorene i privatizirane imovine.
- Banke ne mogu kao jamstva uzimati imovinu i primanje građana ispod prosječne plaće u državi.
- Mirovine se ne mogu ovršiti.
- Svi građani u Hrvatskoj moraju od svojih prihoda dostojanstveno živjeti
- Obitelji žive na teškom radu izrabljivanih ljudi.
- Ne daje im se dovoljno za život, već im se najviše uzima od onoga što su sami organizirali i stekli (u tome današnji robovi mogu zavidjeti antičkim robovima).
- Robovi izrađuju najveći dio proizvoda i učestvuju u najvećem broju usluga.
- Robovi deklarativno imanju, a stvarno nemaju gotovo nikakva prava (ako nemaju novca za odvjetnike prepušteni su neučinkovitom pravosuđu).
- stiv33
#7165 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Josipović se ove godine nije pojavio. Pametan dečko, ipak se bliže izbori.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/pupovac ... oza-952644
http://www.vecernji.hr/hrvatska/pupovac ... oza-952644
- Renta
#7166 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Proziran dečko. Nadam se da mu ni to neće pomoći.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7167 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kako da ne...breuer wrote:neutaživ je taj nagon određenog broja Hrvata da izvrce, falsifikuje i krade tuđu historiju…to im se čak može pripisati kao svojstveno obilježje
Srbi inače nemaju svoje mitove, Makedonci, Crnogorci... i Bošnjaci pokušavaju sklepati pokoji, samo malo teže to ide u doba interneta i kakve takve pismenosti.
licemjerno je to pripisivati Hrvatima kao nešto svojstveno. i Hrvati kao i svi pobrojani mali narodi imaju potrebu za preuveličavanjem svoje važnosti. to ne opravdava mitove, i ne čini ih istinitim. ali ih i ne čini drugačijim od ostalih naroda.
- limeni
#7168 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije istina, hrvati prednjace u svemu. najgori primjer je izvrtanje jezika (zrakoplov,zaledje..) pa sad koriste rijeci i cesto se sami zbune kad pomjesaju onaj govor koji su imali prije rata i ovo novo danas, narocito hercegovciChmoljo wrote:kako da ne...breuer wrote:neutaživ je taj nagon određenog broja Hrvata da izvrce, falsifikuje i krade tuđu historiju…to im se čak može pripisati kao svojstveno obilježje
Srbi inače nemaju svoje mitove, Makedonci, Crnogorci... i Bošnjaci pokušavaju sklepati pokoji, samo malo teže to ide u doba interneta i kakve takve pismenosti.
licemjerno je to pripisivati Hrvatima kao nešto svojstveno. i Hrvati kao i svi pobrojani mali narodi imaju potrebu za preuveličavanjem svoje važnosti. to ne opravdava mitove, i ne čini ih istinitim. ali ih i ne čini drugačijim od ostalih naroda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7169 Re: Desavanja u Hrvatskoj
aha... porediš ljude koji iz dnevnopolitičkih razloga pričaju drugačije, sa ljudima koji žele napraviti odstupnicu od anglizacije jezika. i još k tomu žive u drugoj državi...
ali dobro, da vidimo tuđe zrakomlate...

ali dobro, da vidimo tuđe zrakomlate...

- animals
#7170 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moj Limeni u Hrvatskoj je uvijek bio zrak, nikad vazduh..a u BIh se pokusavao ustoliciti Srpsko-Hrvatski jezik..limeni wrote:nije istina, hrvati prednjace u svemu. najgori primjer je izvrtanje jezika (zrakoplov,zaledje..) pa sad koriste rijeci i cesto se sami zbune kad pomjesaju onaj govor koji su imali prije rata i ovo novo danas, narocito hercegovciChmoljo wrote:kako da ne...breuer wrote:neutaživ je taj nagon određenog broja Hrvata da izvrce, falsifikuje i krade tuđu historiju…to im se čak može pripisati kao svojstveno obilježje
tako neki kazeu, zrak, neki vazduh..i otud i te pometnje..mladji vec pricaju Hrvatski i u BIH..kod nas stariji to malo teze ide..
- limeni
#7171 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@chmoljo:
ne znam da li si ikada bio u hrvatskoj ali ja onu njihovu omladinu tesko razumim..tako sam se jednom poklao sa drotkinjom trazi ona nesto kao "prometni kutnjak" ja ne kontam sta hoce pa me pusti
ne znam da li si ikada bio u hrvatskoj ali ja onu njihovu omladinu tesko razumim..tako sam se jednom poklao sa drotkinjom trazi ona nesto kao "prometni kutnjak" ja ne kontam sta hoce pa me pusti
- animals
#7172 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja imam prijatelje u familiju u Zagrebu i niko ne prica tako..ima par rijeci koji su svojstveni tom kraju, ali dijalekti postoje svugdje..najjednostavnije pogledat HTV i vidjeces da sve razumijes..limeni wrote:@chmoljo:
- no_mani=no_fjučr
#7173 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Limeni ima nedostatak spoznaje uzrokovan citanjem Avaza, nije on kriv, to je najbolje stivo na bosanskom jeziku.
Avaz ljude dovodi u zabludu, najcitanije novine ne izlaze na bosanskom, i to ti je BiH.
Avaz ljude dovodi u zabludu, najcitanije novine ne izlaze na bosanskom, i to ti je BiH.
-
shadowblade
#7174 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Našao se Srbin kritizirati druge za kvazipovjesničarstvo? Vaš mentalitet prepotentni stvarno ne poznaje stid i sram.breuer wrote:Izmišljotina u najljepšem maniru hrvatske 'kvazipovijesničarkse' prakseRenta wrote:Tesla: "Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom"
- alijagoro
#7175 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sherbett wrote:ne razumiju ni oni vas kad pričate turskilimeni wrote:@chmoljo: