HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bosnian1873

#7151 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

shape of despair wrote:Igman

Image

Hayat folk

Image

Arapski

Image

Ovo je neki kanal sto ne vedim procitati.Crveni okrugli logo ima

Image
Ovaj što ne vidiš je PINK 3.
shape of despair

#7152 Re: HS kablovska

Post by shape of despair »

Nije.Mislim da je okrugli crveni logo sa X u sredini.Neki je strani,tipa discovery
bosnian1873

#7153 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

shape of despair wrote:Nije.Mislim da je okrugli crveni logo sa X u sredini.Neki je strani,tipa discovery
Viasat Explorer?
shape of despair

#7154 Re: HS kablovska

Post by shape of despair »

bosnian1873 wrote:
shape of despair wrote:Nije.Mislim da je okrugli crveni logo sa X u sredini.Neki je strani,tipa discovery
Viasat Explorer?
To je taj.Znaci ovi kanali koje sam slikao nikad nisu gledljivi.
AdrianMole

#7155 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

To je analogija ,zar ne? Vjerojatno je negdje do razvoda kablova u stanu i moraš njih zvati da izmjere signal.MTV Igman ima katastrofalnu sliku ionako.Moja prijeteljica je imala problem sa HRT-ovima na analogiju(svi ostali kanali dobri) i ispostavilo se da je dakako do kablova,odnosno ukrštanja istih.KISS emitira na C-52,frekvenciji izrazito jakog zemaljskog signala BHT koji se može primiti svuda u Sarajevu bez ikakve antene.Tu frekvenciju je HS redovno zaobilazio do nedavno kada se stvorila potreba za novih povezanim frekvencijama na digitali,pa su onda tamo prebacili jedan i ne baš gledan kanal.
jastuk1

#7156 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Mene interesuje imal ikakve šanse za boljim bit rate na pinkovima i inače?

Neki dan kad je bilo problema kad je došao pink reality i kanali koji su na toj frekvenciji - bit rate im bio puno jači odnosno slika puno oštrija - stvarno fina slika. Da bi se naravno za par sati vratila stara kvaliteta. :sad:

Baš, baš šteta.
mirnisan

#7157 Re: HS kablovska

Post by mirnisan »

Tech-l4 wrote:Koliko se sjećam imao sam B92 ali je malo-malo bio zatamljen jer su serije/sportovi t.j prava bila samo za Srbiju pa nismo mi mogli gledati.

Prva TV "No need for that" što se mene tiče.
kodiraju samo kad je sport(obicno tenis jer drugi sportova gotovo da nema) bar je tako na logosoftu.
bosnian1873

#7158 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Na 466.0 mhz i dalje stoje zaključani TEST TS i TEST TS2 kanali.
TEST TS je AUD 2/0 , dok je TEST TS2 Hrvatski 2/0.
Meni ovo više vuče na dva kanala : HRT 4 ili CMC (Croatian Music Channel)
Najgluplji potez HS-a jeste to što skida kanale sa digitalne,i na njihova mjesta stavlja PINK-ove.
Ja da sam na njihovom mjestu bi uradio ovako:
Oslobodio bi pozicije tih kanala,i na njih stavio PINK kanale,i onda na kraju,ti kanali koji su ukinuti,da se stave na novu frekvenciju,i tako bi digitala bila veća i gledaoci bi imali mogućnost gledanja više programa.
Kanali koji su ukinuli su:
TV Zenica , Saudi Arabia TV1 , TV USK , RAI 2 , Al Jazeera English (po njihovom Intl) , World Fashion Channel , Behar TV (dostupan na analognoj) , France 24 , Sky News , TV TK , RTK Sat , Valentino Folk , Valentino Etno .

Ja bi ove sve ukinute kanale stavio na neku novu frekvenciju.
Plus,želimo kanale kao : HRT 4,CMC,Prva TV, B92, RTS 1,RTS 2 (Total tv ga ima i HS može preuzeti signal) , Klasik TV i to bi bilo dovoljno.
udrigaMehmede

#7159 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

bosnian1873 wrote:Na 466.0 mhz i dalje stoje zaključani TEST TS i TEST TS2 kanali.
Najgluplji potez HS-a jeste to što skida kanale sa digitalne,i na njihova mjesta stavlja PINK-ove.
Oslobodio bi pozicije tih kanala,i na njih stavio PINK kanale,i onda na kraju,ti kanali koji su ukinuti,da se stave na novu frekvenciju,i tako bi digitala bila veća i gledaoci bi imali mogućnost gledanja više programa.
TV Zenica , Saudi Arabia TV1 , TV USK , RAI 2 , Al Jazeera English (po njihovom Intl) , World Fashion Channel , Behar TV (dostupan na analognoj) , France 24 , Sky News , TV TK , RTK Sat , Valentino Folk , Valentino Etno .

Plus,želimo kanale kao : HRT 4,CMC,Prva TV, B92, RTS 1,RTS 2 (Total tv ga ima i HS može preuzeti signal) , Klasik TV i to bi bilo dovoljno.
zaboravio si ili nisi upratio skinut je i food network..tako da mogu da skinu koji hoce program a mi pretplatnici se tu nista ne pitamo..a to vracanje kanala mozemo samo sanjati :run:
bosnian1873

#7160 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Tek sad čujem i vidim na TV-u.

Dva Food Networka emituju na dva programa,u SD i HD verziji,aman sto skidaju kanale koji vrag? :-x :-x :-x :-x :-x
The Realist

#7161 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

jastuk1 wrote:Mene interesuje imal ikakve šanse za boljim bit rate na pinkovima i inače?

Neki dan kad je bilo problema kad je došao pink reality i kanali koji su na toj frekvenciji - bit rate im bio puno jači odnosno slika puno oštrija - stvarno fina slika. Da bi se naravno za par sati vratila stara kvaliteta. :sad:

Baš, baš šteta.
Nego, pročitah sada na FB stranici da će od septembra biti promjene u telefoniji. Eto, ovo si tražio :D (doduše i meni ovo godi), a ima i danas neka obavijest.
The Realist

#7162 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bosnian1873 wrote:Na 466.0 mhz i dalje stoje zaključani TEST TS i TEST TS2 kanali.

Iskreno, od ovih što su ibacili žao mi je Sky News-a, Al Jazeera English (mada, eto, ima Balkan), Rai 2 (mada ovo radi supruge) i volio sam Saudi Arabia TV1 radi ramazana, ostalo mi i nije nešto bitna. Istina, imaju oni dovoljno news kanala, ali eto....

Mislim da ovo HS radi što ne daje dodatne pakete i da bi sve to bilo isplativo, moraju nešto i izbaciti.

Ne znam zašto su toliko protiv tih paketa.
chakany

#7163 Re: HS kablovska

Post by chakany »

I ja bih ove kanale koje si ti naveo. Nikad mi nije bilo jasno ovo u vezi RTS-a, jedna Zenica ima RTS 1 i RTS 2, a jedno Sarajevo koje je i glavni grad ima ovaj osiromašeni RTS SAT.
Ma ljudi moji da vi vidite kako su dobri ti RTS kanali, za svakoga ima nešto.
Dječiji program im je san snova, puštaju Disney-eve crtane serije, zatim imaju odličan filmski program i cikluse kultnih filmova.
Šteta je da nemamo RTS-ove.

Iz RTL Hrvatska dolaze tri kanala, mi imamo samo obični RTL, ima još i RTL plus i RTL 2.
Ja bih napravio neku finu anketicu na njihovoj stranici o tome šta korisnici žele da izbace, a šta da ubace u digitalnu ili analognu, svejedno već.
I onda fino izbaciti ovaj Chasse& PEche (Lov i ribolov), ma ko danas razumije francuski jezik. Hajde da je na engleskom, pa može biti gledljivo, ali brate na francuskom nikako.
Umjesto Chasse&Peche postoji Fishing&Hunting.
amcibald

#7164 Re: HS kablovska

Post by amcibald »

Dali cemo pored FTV/BHT imati mogucnost pratit utakmice svjetskog prvenstva u Brazilu na drugim kanalima tipa Arena ili Eurosport? Ja se nesjecam ko je prenosio euro prosle godine (mislim pored FTV/BHT).
AdrianMole

#7165 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Ovo je jako loša za Food Network.Pogotovo što su i ga zbacili ovako hinjski,nenajavljeno,neobjavljeno i ispod žita i bez ikakvog razloga.Moja supruga je baš dosta gledala ovaj kanal.Zbog Pinkovog paketa su izbačena 4 kanala sa engleskog govornog podrčja:Luxe TV,Food Network,Sky News i Al Jaazera Int,a nismo u tom rangu dobili ništa slično.Nismo dobili nikakav lifestyle ili news kanal.Gdje su BBC world News,E!,Style,Cooking Ch.,Russia Today ?Loša je tendencija da se izbacuju kanal sa engleskim kao primarnim audiom,jer engleski zna ipak najviše ljudi.Definitivno:trebaju nama paketi!!!!.Dakako,ne od postojećih kanala obrazovati pakete nego složiti sasvim novu ponudu filmskih,muzičkih i dokumentarnih paketa sa 10-aka kanala i cijenom od 5-6 KM.Mislim kako bi bilo sasvim dovoljno interesa.
bosnian1873

#7166 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

AdrianMole wrote:Ovo je jako loša za Food Network.Pogotovo što su i ga zbacili ovako hinjski,nenajavljeno,neobjavljeno i ispod žita i bez ikakvog razloga.Moja supruga je baš dosta gledala ovaj kanal.Zbog Pinkovog paketa su izbačena 4 kanala sa engleskog govornog podrčja:Luxe TV,Food Network,Sky News i Al Jaazera Int,a nismo u tom rangu dobili ništa slično.Nismo dobili nikakav lifestyle ili news kanal.Gdje su BBC world News,E!,Style,Cooking Ch.,Russia Today ?Loša je tendencija da se izbacuju kanal sa engleskim kao primarnim audiom,jer engleski zna ipak najviše ljudi.Definitivno:trebaju nama paketi!!!!.Dakako,ne od postojećih kanala obrazovati pakete nego složiti sasvim novu ponudu filmskih,muzičkih i dokumentarnih paketa sa 10-aka kanala i cijenom od 5-6 KM.Mislim kako bi bilo sasvim dovoljno interesa.

Treba vratiti sve kanale koji su ukinuli,i na to kao što sam u gornjem postu rekao,dodati još nekoliko kanala kao HRT 4,CMC,Prva TV,B92,RTS 1,RTS 2,Luxe TV (SD).
Jer,raja,zar nije bolje da HS ima više kanala,pa da korisnici imaju više birati?
AdrianMole

#7167 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

bosnian1873 wrote:
AdrianMole wrote:Ovo je jako loša za Food Network.Pogotovo što su i ga zbacili ovako hinjski,nenajavljeno,neobjavljeno i ispod žita i bez ikakvog razloga.Moja supruga je baš dosta gledala ovaj kanal.Zbog Pinkovog paketa su izbačena 4 kanala sa engleskog govornog podrčja:Luxe TV,Food Network,Sky News i Al Jaazera Int,a nismo u tom rangu dobili ništa slično.Nismo dobili nikakav lifestyle ili news kanal.Gdje su BBC world News,E!,Style,Cooking Ch.,Russia Today ?Loša je tendencija da se izbacuju kanal sa engleskim kao primarnim audiom,jer engleski zna ipak najviše ljudi.Definitivno:trebaju nama paketi!!!!.Dakako,ne od postojećih kanala obrazovati pakete nego složiti sasvim novu ponudu filmskih,muzičkih i dokumentarnih paketa sa 10-aka kanala i cijenom od 5-6 KM.Mislim kako bi bilo sasvim dovoljno interesa.

Treba vratiti sve kanale koji su ukinuli,i na to kao što sam u gornjem postu rekao,dodati još nekoliko kanala kao HRT 4,CMC,Prva TV,B92,RTS 1,RTS 2,Luxe TV (SD).
Jer,raja,zar nije bolje da HS ima više kanala,pa da korisnici imaju više birati?
Tu se već postavlja pitanje cijene,jer Pink paket ipak košta 1 euro po korisniku,pa se oni trude izbaciti neke kao manje gledane kanale da bi balansirali.Ne možeš sve sačuvati,samo ubacivati i imati ekonomsku računicu(čitaj:zaradu).Zato i kažem kako su dodatni paketi jedno rješenje za to(u ovom trenutku).Kasnije će se vjerojatno postaviti i pitanje slobodnih frekvencija,jer toga je ograničen broj.Dakle,ne možeš i ne smiješ samo trpati.
bosnian1873

#7168 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Treba potpuno izmijeniti analognu šemu,ja dajem ovaj prijedlog:

01. HS info kanal - S 02
02. HRT 1 - S 03
03. HRT 2 - S 04
04. HRT 3 - S 05
05. FTV - S 06
06. BHRT 1 - S07
07. RTRS - S 08
08. Hayat TV - S 09
09. Nova TV - S 10
10. Pink - CH 05
11. Pink 2 - CH 06
12. OBN - CH 07
13. RTS 1 (umjesto RTS SAT) - CH 08
14. HRT 4 - CH 09
15. RTS 2 - CH 10
16. Pink BH - CH 12
17. Hayat Music TV - S 11
18. Hayat Folk TV - S 12
19. AXN - S 13
20. FOX Movies - S 14
21. PINK Movies - S 15
22. PINK Action - S 16
23. Cinestar TV - S 17
24. Arena Sport 1 - S 18
25. Arena Sport 2 - S 19
26. Sportklub - S 20
27.National Geographic - S 21
28. Cartoon Network - S 22
29. RTS 2 - CH 21
30. Nat Geo Wild - CH 22
31. Disney XD - CH 23
32. Disney Junior - CH 24
33. Viasat History - CH 25
34. Viasat Explorer - CH 26
35. RTL Germany - CH 27
36. Pro 7 - CH 28
37. FOX Life - CH 29
38. FOX Crime - CH 30
39. FOX Adria - CH 31
40. Prva TV - CH 32
41. PINK Music - CH 33
42. PINK Nostalgia - CH 34
43. Face TV - CH 35
44. Al Jazeera Balkans - CH 36
45. Pink and Roll - CH 37
46. Pink Kids - CH 38
47. Pink Premium - CH 39
48. Rai 1 - CH 40
49. Rai Sports 1 - CH 41
50. VH1 Adria - CH 42
51. VH1 Classic - CH 47
52. Food Network - CH 48
53. TV IS - CH 49
54. ATV Banja Luka - CH 51
55. 24 Kitchen - CH 53
56. Atlas TV - CH 54
57. B92 - CH 55
58. Russia Today - CH 56
59. OTV Valentino - CH 57
60. Rai 2 - CH 58
61. Hema TV - CH 60
62. AJ English - CH 62
63. PINK 3 - CH 63
64. PINK Action 2 - CH 64
65. Saudi Arabia - CH 65.
66. PINK Movies 2 - CH 66
67. Happy TV - CH 67
68. TV SLO 1 - CH 68
69. TV SLO 2 - CH 69

Šta mislite?
AdrianMole

#7169 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

NEWS ALERT!!!!
Izbacili su CBS Dramu .Umjesto njega ide na 642 Mhz besplatni iranski propagadni kanal PRESS TV.

POČELI SU IZBACIVATI KVALITETNE KANALE! Još ćemo mi zažaliti zbog ovih Pinkova :( :( :(
bosnian1873

#7170 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

AdrianMole wrote:NEWS ALERT!!!!
Izbacili su CBS Dramu .Umjesto njega ide na 642 Mhz besplatni iranski propagadni kanal PRESS TV.

POČELI SU IZBACIVATI KVALITETNE KANALE! Još ćemo mi zažaliti zbog ovih Pinkova :( :( :(
Molim?????????????????????????????? :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
bosnian1873

#7171 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

nisu normalni,ovo treba prekinuti,treba uvoditi pakete.
The Realist

#7172 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Odakle je sta izbaceno, ako se moze znati? FoodNetwork ima na digitali, bilo SD, ili HD, vidim da nema CBS Drame, ali vrlo lako da se vrati. Ovo se cesto desava, oni nesto naprave, poremete se kanali (i to me najvise nervira, jer moram stalno redati kanale) i onda se vrati (ja sam mislio da je otisao BabyTV, to mi je bilo krivo, ali onda se pojavi).

Treba sacekati da oficijelno objave to.
jastuk1

#7173 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

bosnian1873 wrote:nisu normalni,ovo treba prekinuti,treba uvoditi pakete.

NEEEEEEEEEEEEE PAKETE NENEEEEEEEEE. Da onda moram uvodit digitalnu. Neeeeeeeeee.
AdrianMole

#7174 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Postojala su dva Food Networka tj.Food Network UK u sd kvaliteti i Food Network HD.Totalno različit program.Sada ide potpuno isti program i u SD i u HD kvaliteti.Potvrđeno na Facebook stranici kako više nema Food Networka UK.Na 642 Mhz više nema CBS drame,a iznenada se pojavio PRESS Tv.Vjerojatno izbacuju relativno skupi CBS Dramu i ubacuju potpuno besplatni ,vrlo kontroverzni Press tv.Možda im čak i iranska ambasada nešto i plaća za to,pošto je riječ o izrazito propagandnom kanalu :-)

OVO JE VRLO,VRLO LOŠE.

P.S.Žalite se na Facebook stranici!!!!
jastuk1

#7175 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

5, 6 KM šta je s tobom ba?

HS i drži dosta korisnika jer moš gledat DVB-C s osnovnom pretplatom. Da uvodim dogitalnu kad nisam do sad??? Halou! Pa bolje onda preć na Moju TV zbog drugih komparativnih prednosti 100 puta.

I posto više nema Utilisime i Romantica kanala, e nek onda nema ni svinjavog food network. Da vidite kako je bilo meni kad su izbacili neki kanal koji sam ja ponegad gledao! Isto nikom nije bilo briga. ha ja.

Izbacili su i Saudi Arabija 1, a uskoro dolazi Ramazan i teravije iz Meke i niko se nije žalio. Food network? :roll: Idiotic fretwork.

NE PAKETIMA!!!
Locked