Dešavanja u Srbiji

Post Reply
felipe kajetano

#7151 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

1gorstak wrote:
felipe kajetano wrote:@gostak
Sta se ima poraditi na nazivu?Jel ok da se ti zoves od sutra Ivan a bio si npr.Igor?Vrlo malo detalja znam oko Makedonije pa da sad ne lupam...
Pa OK, ako se vec nece multietnicki karakter te Crkve (kojim se polaze pravo na duse Makedonaca i Crnogoraca) uskladiti sa nazivom, zasto se mora napadati Mirasa i njegove ? Zar ih se ne moze samo ignorisati ? Ako SPC ima objekte i vecinu naroda, ako CPC ima barake, kolibe i par stotina pristalica, zasto se patrijarh uopste bavi CPC-om, zasto ovo diskreditovanje u medijima ? Ponovo, nemam nista protiv SPC-a, ali ovaj patrijarhov potez nije u redu.
Ko koga napada???Rezim i njegov sluga Miras stvaraju problem tamo gdje nije potreban i manipulisu obnovljenim crnogorskim nacionalizmom(kakav nikad u istoriji nije bio..Njegos se vjerovatno okrece u grobu)SPC je svakodnevno na udaru batinasa pod pokroviteljtvom rezima koji ih stiti i nista ne sankcionise!SPC ima pravo i obavezu da stane u odbranu svojih vjernika i vjerskih objekata.Radi smiraja duse Mirasa i 1432 sljedbenika tog udruzenja gradjana se neke stvari ne mogu tolerisati.
karljos

#7152 Re: Desavanja u Srbiji

Post by karljos »

kost_u_grlu wrote:
felipe kajetano wrote:
Nisam ni ja pravoslavni fanatik...kao i vjerujem oko 95% Srba..klasika..tradicija Bozica i Vaskrsa,Sv.Jovan Krstitelj..u teskim trenucima "pomozi Boze" :D i tu se negdje zavrsava moj dodir sa religijom!Ovo nema veze sa tim i druga je tema...
Ove prica nek te ne iznendjuju to je dio bosanskog folklora.. ustvari ne samo bosankog vec i malo sire!To ne misli niko intimno ili su oni vrlo rijetki..uglavnom u sluzbi dnevne politike i medjusobne karacHine :)
Jasno...

Religijska uverenja su jedna stvar, svako ima potrebu da u nesto veruje, cak i zakleti ateisti tesko mogu da objasne da ce na kraju zavrsiti 3 metra ispod zemlje, da ce ih pojesti crvi i da je tu kraj... mislim da glavne svetske religije odasilju pozitivne poruke o skromnosti, ljubavi, ne cinenju grehova.

Druga stvar je sama crkvena hijerarhija, ona uz samu propoved religije cini i mnoge stvari koje ne bi smele da se rade, mesaju se u politiku, bezobrazno se bogate.

Ovde se pokusava samo SPC staviti na stub srama, a sami znamo koliko je hriscanstvo i islam kroz vekove zloupotrebljavano u politicke svrhe, i cilju lakseg pokoravanja i vladanja nad ljudima, tu SPC nije nikakav izuzetak.

Ameriku vodi jak evangelistiko-protestantski lobi, katolici su kroz vekove drzali evropu u mracnom srednjem veku, islamski fanatici danas prete mnogima... ima sljama svugde koji svojim postupcima negiraju osnovne poruke religije. Treba to sve zaokruziti u jednu pricu, a ne -SPC je zlo, a ostali...ma nema veze.

hah... nisu hriscanstvo i islam zloupotrebljavani u politicke svrhe, to su korijeni zla koji su izmisljeni iz politickih razloga. ne treba nikome moralnom religija da mu kaze da ne cini "lose" stvari. ko biva, prije monoteistickih religija nije bilo civililzacije i humanosti, a zapravo je bilo vise napretka i upravo su religije retardirale i drustvo i ljudski um.

takodje odvratan mi je stav nekoga ko kaze ja sam vjernik ali samo za praznike. brate, budi principjelan i ako za sebe kazes da si vjernik onda budi to do po propisima vjeruj da je isus hodao po vodi, da sehide slijeduje ne znam koliko djevica ili ne budi to nikako. cuj tradicija i obicaji. tradicija i obicaji su za budale, a religija najveci neprijatelj covjecanstva.
Bosnolog

#7153 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:

SPC je najaca poluga velikosrpskih ideologa koji koriste SPC za posrbljavanje pravoslavnih Makedonaca,Crnogoraca i Bosanskih Pravoslavaca,....Pravoslavlje je jedno i jednako za sve vjernike /Ortodoksi /Pravoslavlje je nastalo cijepanjem Hriscanstva kao posljedica raspada Rimskog carstva pa imamo mnoge crkve ,Prostestantske ,Luteralne,Domenikanske,i kakvih jos nema koje prerastaju u sekte i kultove ,...sve te monoeticne vjere imaju slicnu filozofiju i ideologiju itso tako i Katolicanstvo i Islam ,.....ne brkajmo etnicku,nacionalnu i jersku komponentu kako to vodje neki da shvate poput Kinga -1 i slicnih vasionskih tumaca ljudskih i vjerskih prava i sloboda ,..... :-) :-) :-),....naucite se da etnicka i nacionalna odrednica nema nikakve veze sa vjerskom,ona proizilazi iz Drzavne i Nacionalno etnicke komponente .....upravo se etnicka i nacionalna specificnost namece Makedoncima Crnogorcima i Bosnaskim Pravoslavcima odnosno Srbima,pa otuda i negiranej Bosanskohercegovacke drzavnosti kao i Crnogorske i Makedonske kao i Hrvatske i price kako je to bila srpska drzava i ostale velikosrpske gluposti kojia ispiraju sludene i mitolomanijom zavedene umove ......http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA

Odkuda pravo SPC da ona odreduje koga ce da prizna ili ne koju crkvu i ko je taj koji moze nekome u ime vjere ili pozicije unuter crkve da sudi kakav je ko i koliki je vjernik pa valjada su svi jednaki pred bogom,bez obzira na rasu etnos i politicka uvjeravanaj ...kako svakodnevno duhovni tumaci vjere odnosno palamude u ime vjere i institucije koju predstavljaju ,......samo sto se SPC vijekovima koristi za osvajanje teritorija posrbljivanjem pravoslavaca pa i drugih vjerskih konjfesija kojima se negira nacionalno i etnicko pravo sve ove godine tu je i izvor velikosrpske bolesti i svog zla regije koji nam ovi prodaju na celu sa novoizabranim buducim Patrijaharom SPC koji svakodnevno iznosi salve uvreda sto je najopasnije upravo po njegov narod kao duhovnog lidera velikosrbizma to jest SPC hegemonijalizma ,......

Najbolji su mi ovi poput kosti u grlu,.....kako nam lijepo objasnjava SANU /SPC stav i procenat u susjednim drzavama koji podrzavaju velikosrpski projekat koristeci upravo SPC dok nam palamudi o nekoj drugoj Srbiji pricama kako svo zlo komsija treba zaboraviti u ime pomirenaj i zajednicke buducnosti valjda da nam proodaju bolej nove buduce genocide pricom kako Srbija nije ona iz Miloseviceve ere iako cuva Mladica i javno pricaju kako se geneocid u Srebrenici uposte nije desi,..... vec da je to antisrpska propaganda ,zavjere i izmisljotina kao i druge velikosrpske fraze sludivanja ionako sludenih i zaludenih masa kojima SANU stab i SPC nedaju da otvore oci i progledaju,.......

Slijedi otrijeznjenje jer bez njega neama buducnosti sa sujedima kojima soporavaju pravo na Naciju ,Crkvu i drzavu,......Sada imaju sve iz regije protiv sebe ukljucujuci i bratske prevarene crnogorce i miroljubive a i plemenite Makedonce,.....
Ja ti iznesem javne podatke dostupne svakome, misljenje ljudi u Crnoj Gori o tome i kojoj se crkvi mole, kojim jezikom pisu, kako se osecaju... ti o tome nemas pojma, a ovde nekom drzis lekcije. Ja imam kucu u Crnoj Gori, letujem tamo 20 godina, poznajem taj narod kao svoj dzep.

Pricas mi o bosanskim pravoslavcima, ok, ali idi onda u Sandzak pa reci Sandzaklijama da su muslimanski Srbi, mislim da bi ti to bila zadnja koju bi rekao. Ne mozes ti da negiras ljudima kako ce da se osecaju i deklarisu, ono sto ti oni kazu je iznad svega sto bi ti voleo da oni budu.

Danas je izasao podatak da 6% ljudi u Srbiji misli da se Srebrenica nije ni desila, ti odmah to transponujes na vecinu Srba, srpsku vlast... jel ima mere u tvojoj neobjektivnosti?! Nema, u stanju si da do kraja guras svoju izlizanu pricu o velikosrpskoj nemani, ali realnost te demantuje svaki dan, sve manje ljudi veruje u to i hoce da slusa te price iz proslosti.

Navedi mi kontraargumente, istrazivanja javnog menja, profesionalne analize o stanju u Crnoj Gori... kad to uradis onda si kompetentan za razgovor, ali ti ces nastaviti ono sto jedino i radis, pausalno etiketiranje svega, bez ikakvo ulazenje u sustinu problema.
Ti se slomi sminkajuci lice zlocinacke Srbije i potrosi nam uzalud citavu Drinu peruci joj krvave ruke,....uzalud ti prica kad djela govore drugo,..ovdje nam pricas o narucenom javnom mnjenju koji sluzi da se sludena ulica umiri zbog velikosrpske propasti 90 tih http://www.blic.rs/Vesti/Politika/17487 ... rebrenici- pravdanja velikosrpskog zla iznudene interesom i velikosrpskom propascu motivisane Srbije ,da su tvoje price uzaludne dovoljno je otici na bilo koji internet sajt odnosno portal i vidjeti izlive velikosrbizma i netrpeljivosti prema svima u regiji kao i komentari novinarskih eletronskih clanaka govore drugo od ovih tvojih providnih laznjaka,....

Sadrzaj usvojene srebrenicke rezolucije u kojoj se ne bude spominjao genocid jasno i transprentno uz prihvatanje odgovornosti za isti kako je Haska presuda dosledno rekla kao i sve demokratske zemlje svijeta ce biti najbolji pokazatelj iskrenosti i dobre volje Srbije da za vlastiti / iznudeni/interes zauzme drugi kurs prema BiH i proslosti ,.....dok ista cinicno i arogantno cuva izvodaca srebrenickog genocida , generala/za vecinu Srba junaka/Mladica dok Srbija a i ti nama i Svijetu prodaje velikosrpske podvale istovremeno guraju prst u oci prezivjelim zrtvama genocida a koji je ta ista Srbija ideoloski i planski osmislila,vojno ,materijalno i ljudstvom kordinirala i sprovodila ,pa i finansirala ukljucujuci akumuliranu Mladicevu penziju na bankovnom racunu ,..... koji zivi bez iste sve godine o brizi i pomoci te iste Tadiceve Srbije .

I ti imas morala i obraza pricati o necemu i nekome ovdje na forumu ,jer si ocito frustriran sto ne mozes prodati svoje bajke o drugacijoj Srbiji,...od nas niko nije dolazio u tvoju Srbiju da cini zlo toliko o tvojim napadima a one koji vam pricaju istinu a koja vam se nesvida a moralno smo cisti je r niko od nas nije dolazio u Srbiju da pali,pljacka,ubija,siluje,proganja i ubija u ime velikobosnaskih ciljeva i Bosne do Nisa,

..... pricaj ti nama malo o humanizmu i renesansi srpskog drustva ozdravljenja a i pokajanja,dok ministri u toj istoj Srbiji drze slike Zlobe i drugih zlocinaca http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... u.html..ti nam nastavi pricati o drugacijoj i novoj Srbiji ...kada bi mene pitali ja bi do daljnjneg prem Srbiji zatvorio sve mostove i puteve osim onog Visegradskog /Mehmed Pase/kao turisickoj destinaciji i da nas zaobilazite u dobru i u zlu,......dok ne ozdravite kao drustvo ,......previse zla je ucinila Srbija spram BiH i regiona a ono se generacijski ponavlja i predugo traje ,.....kod nas se u narodu kaze daleko im kuca od nase bila,.......Necete nikada vise nama prodati te suplje o drugacijoj Srbiji,.... nadam se da nas nikada vise nece ujesti velikosrpska zmija iz iste jazbine ,...........
kost_u_grlu

#7154 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

Dovoljno mi je bilo da vidim tvoje argumente kad si otvarao temu protiv EU i da shvatim o kakvom frajeru se radi...

Sorry, nisam raspolozen za diskusiju.
karljos

#7155 Re: Desavanja u Srbiji

Post by karljos »

Bosnolog wrote:
kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:

SPC je najaca poluga velikosrpskih ideologa koji koriste SPC za posrbljavanje pravoslavnih Makedonaca,Crnogoraca i Bosanskih Pravoslavaca,....Pravoslavlje je jedno i jednako za sve vjernike /Ortodoksi /Pravoslavlje je nastalo cijepanjem Hriscanstva kao posljedica raspada Rimskog carstva pa imamo mnoge crkve ,Prostestantske ,Luteralne,Domenikanske,i kakvih jos nema koje prerastaju u sekte i kultove ,...sve te monoeticne vjere imaju slicnu filozofiju i ideologiju itso tako i Katolicanstvo i Islam ,.....ne brkajmo etnicku,nacionalnu i jersku komponentu kako to vodje neki da shvate poput Kinga -1 i slicnih vasionskih tumaca ljudskih i vjerskih prava i sloboda ,..... :-) :-) :-),....naucite se da etnicka i nacionalna odrednica nema nikakve veze sa vjerskom,ona proizilazi iz Drzavne i Nacionalno etnicke komponente .....upravo se etnicka i nacionalna specificnost namece Makedoncima Crnogorcima i Bosnaskim Pravoslavcima odnosno Srbima,pa otuda i negiranej Bosanskohercegovacke drzavnosti kao i Crnogorske i Makedonske kao i Hrvatske i price kako je to bila srpska drzava i ostale velikosrpske gluposti kojia ispiraju sludene i mitolomanijom zavedene umove ......http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA

Odkuda pravo SPC da ona odreduje koga ce da prizna ili ne koju crkvu i ko je taj koji moze nekome u ime vjere ili pozicije unuter crkve da sudi kakav je ko i koliki je vjernik pa valjada su svi jednaki pred bogom,bez obzira na rasu etnos i politicka uvjeravanaj ...kako svakodnevno duhovni tumaci vjere odnosno palamude u ime vjere i institucije koju predstavljaju ,......samo sto se SPC vijekovima koristi za osvajanje teritorija posrbljivanjem pravoslavaca pa i drugih vjerskih konjfesija kojima se negira nacionalno i etnicko pravo sve ove godine tu je i izvor velikosrpske bolesti i svog zla regije koji nam ovi prodaju na celu sa novoizabranim buducim Patrijaharom SPC koji svakodnevno iznosi salve uvreda sto je najopasnije upravo po njegov narod kao duhovnog lidera velikosrbizma to jest SPC hegemonijalizma ,......

Najbolji su mi ovi poput kosti u grlu,.....kako nam lijepo objasnjava SANU /SPC stav i procenat u susjednim drzavama koji podrzavaju velikosrpski projekat koristeci upravo SPC dok nam palamudi o nekoj drugoj Srbiji pricama kako svo zlo komsija treba zaboraviti u ime pomirenaj i zajednicke buducnosti valjda da nam proodaju bolej nove buduce genocide pricom kako Srbija nije ona iz Miloseviceve ere iako cuva Mladica i javno pricaju kako se geneocid u Srebrenici uposte nije desi,..... vec da je to antisrpska propaganda ,zavjere i izmisljotina kao i druge velikosrpske fraze sludivanja ionako sludenih i zaludenih masa kojima SANU stab i SPC nedaju da otvore oci i progledaju,.......

Slijedi otrijeznjenje jer bez njega neama buducnosti sa sujedima kojima soporavaju pravo na Naciju ,Crkvu i drzavu,......Sada imaju sve iz regije protiv sebe ukljucujuci i bratske prevarene crnogorce i miroljubive a i plemenite Makedonce,.....
Ja ti iznesem javne podatke dostupne svakome, misljenje ljudi u Crnoj Gori o tome i kojoj se crkvi mole, kojim jezikom pisu, kako se osecaju... ti o tome nemas pojma, a ovde nekom drzis lekcije. Ja imam kucu u Crnoj Gori, letujem tamo 20 godina, poznajem taj narod kao svoj dzep.

Pricas mi o bosanskim pravoslavcima, ok, ali idi onda u Sandzak pa reci Sandzaklijama da su muslimanski Srbi, mislim da bi ti to bila zadnja koju bi rekao. Ne mozes ti da negiras ljudima kako ce da se osecaju i deklarisu, ono sto ti oni kazu je iznad svega sto bi ti voleo da oni budu.

Danas je izasao podatak da 6% ljudi u Srbiji misli da se Srebrenica nije ni desila, ti odmah to transponujes na vecinu Srba, srpsku vlast... jel ima mere u tvojoj neobjektivnosti?! Nema, u stanju si da do kraja guras svoju izlizanu pricu o velikosrpskoj nemani, ali realnost te demantuje svaki dan, sve manje ljudi veruje u to i hoce da slusa te price iz proslosti.

Navedi mi kontraargumente, istrazivanja javnog menja, profesionalne analize o stanju u Crnoj Gori... kad to uradis onda si kompetentan za razgovor, ali ti ces nastaviti ono sto jedino i radis, pausalno etiketiranje svega, bez ikakvo ulazenje u sustinu problema.
Ti se slomi sminkajuci lice zlocinacke Srbije i potrosi nam uzalud citavu Drinu peruci joj krvave ruke,....uzalud ti prica kad djela govore drugo,..ovdje nam pricas o narucenom javnom mnjenju koji sluzi da se sludena ulica umiri zbog velikosrpske propasti 90 tih http://www.blic.rs/Vesti/Politika/17487 ... rebrenici- pravdanja velikosrpskog zla iznudene interesom i velikosrpskom propascu motivisane Srbije ,da su tvoje price uzaludne dovoljno je otici na bilo koji internet sajt odnosno portal i vidjeti izlive velikosrbizma i netrpeljivosti prema svima u regiji kao i komentari novinarskih eletronskih clanaka govore drugo od ovih tvojih providnih laznjaka,....

Sadrzaj usvojene srebrenicke rezolucije u kojoj se ne bude spominjao genocid jasno i transprentno uz prihvatanje odgovornosti za isti kako je Haska presuda dosledno rekla kao i sve demokratske zemlje svijeta ce biti najbolji pokazatelj iskrenosti i dobre volje Srbije da za vlastiti / iznudeni/interes zauzme drugi kurs prema BiH i proslosti ,.....dok ista cinicno i arogantno cuva izvodaca srebrenickog genocida , generala/za vecinu Srba junaka/Mladica dok Srbija a i ti nama i Svijetu prodaje velikosrpske podvale istovremeno guraju prst u oci prezivjelim zrtvama genocida a koji je ta ista Srbija ideoloski i planski osmislila,vojno ,materijalno i ljudstvom kordinirala i sprovodila ,pa i finansirala ukljucujuci akumuliranu Mladicevu penziju na bankovnom racunu ,..... koji zivi bez iste sve godine o brizi i pomoci te iste Tadiceve Srbije .

I ti imas morala i obraza pricati o necemu i nekome ovdje na forumu ,jer si ocito frustriran sto ne mozes prodati svoje bajke o drugacijoj Srbiji,...od nas niko nije dolazio u tvoju Srbiju da cini zlo toliko o tvojim napadima a one koji vam pricaju istinu a koja vam se nesvida a moralno smo cisti je r niko od nas nije dolazio u Srbiju da pali,pljacka,ubija,siluje,proganja i ubija u ime velikobosnaskih ciljeva i Bosne do Nisa,

..... pricaj ti nama malo o humanizmu i renesansi srpskog drustva ozdravljenja a i pokajanja,dok ministri u toj istoj Srbiji drze slike Zlobe i drugih zlocinaca http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... u.html..ti nam nastavi pricati o drugacijoj i novoj Srbiji ...kada bi mene pitali ja bi do daljnjneg prem Srbiji zatvorio sve mostove i puteve osim onog Visegradskog /Mehmed Pase/kao turisickoj destinaciji i da nas zaobilazite u dobru i u zlu,......dok ne ozdravite kao drustvo ,......previse zla je ucinila Srbija spram BiH i regiona a ono se generacijski ponavlja i predugo traje ,.....kod nas se u narodu kaze daleko im kuca od nase bila,.......Necete nikada vise nama prodati te suplje o drugacijoj Srbiji,.... nadam se da nas nikada vise nece ujesti velikosrpska zmija iz iste jazbine ,...........
covjek ti je sluzeci se tvojom logikom rekao da su sandzaklije muslimanski srbi a ti njemu o genocidu, silovanjima... jel ti sastavljas pisma majkama srebrenice?
kost_u_grlu

#7156 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

Oprosti karljos, videh da si odgovorio na temu, ali je Bosnolog odgovorio sekundu kasnije pa sam umesto njemu odgovorio tebi...
kost_u_grlu

#7157 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

karljos wrote:

hah... nisu hriscanstvo i islam zloupotrebljavani u politicke svrhe, to su korijeni zla koji su izmisljeni iz politickih razloga. ne treba nikome moralnom religija da mu kaze da ne cini "lose" stvari. ko biva, prije monoteistickih religija nije bilo civililzacije i humanosti, a zapravo je bilo vise napretka i upravo su religije retardirale i drustvo i ljudski um.

takodje odvratan mi je stav nekoga ko kaze ja sam vjernik ali samo za praznike. brate, budi principjelan i ako za sebe kazes da si vjernik onda budi to do po propisima vjeruj da je isus hodao po vodi, da sehide slijeduje ne znam koliko djevica ili ne budi to nikako. cuj tradicija i obicaji. tradicija i obicaji su za budale, a religija najveci neprijatelj covjecanstva.
Religija je postojala uvek, nekad su to bili vracevi i samani, pa politeizam, monoteizam...to je sve bila posledica zelje da se objasni nepoznato. Nikad nisu problem same religije, nego losi interpretatori, ni u jednoj znacajnoj religiji ne vidim poziv da se cini zlo, i zato oni koji cine zlo u ime religije su najveci nevernici.

Ja kazem da nisam neki vernik, a ne da sam vernik. Ne prihvatam dogme bilo kog tipa zdravo za gotovo, hocu prvo podrobno da ispitam u cemu se tu radi, i zato vremenom postavljam sve vise pitanja.

Biblija je samo filtrirana verzija jevandjelja kojih je bilo oko 30, u njemu je Marija Magdalena sporedan lik a bila je glavni Isusov saradnik, u stranu je gurnut i Jakov koji je bio Isusov brat... to je samo mrva u moru raznih pitanja o kojima se da raspravljati, ali to nije tema.

Da zakljucim, verujem da postoji Bog, verujem u pozitivne religijske poruke, to mi je dovoljno da nadjem neki unutrasnji mir.
Bosnolog

#7158 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:Oprosti karljos, videh da si odgovorio na temu, ali je Bosnolog odgovorio sekundu kasnije pa sam umesto njemu odgovorio tebi...
Napravio si citavu zbrku sa pogresno citiranim odgovorom,.......
Bosnolog

#7159 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

karljos wrote:
covjek ti je sluzeci se tvojom logikom rekao da su sandzaklije muslimanski srbi a ti njemu o genocidu, silovanjima... jel ti sastavljas pisma majkama srebrenice?
Ocito je napravo zabunu sa citiranjem pa je nastala ova zbrka odgovora ,,...........kako rece kost u grlu.

Bosnjaci Sandzaka su postali etnicka manjina Srbije nakon sto je taj isti Sandzak otet Bosni i dat u miraz Srbiji i Crnoj Gori nakon odlaska Turaka sa Balkana ,....a znas i sam da je Sandzak bio Tvrkove Bosne pa i za vrijeme Tusrke vladavine,.....Srbija je takode otela Vojvodinu a i Kosovo na isti nacin,......nakon WWI i balkanskih ratova.

Bosnjaci a i IZ ne osporava pravo drugima na crkvu kao i na etnicku i nacionalnu pripadnost,.....za razliku SPC sto cine planski i ideoloski prema susjedima iako su iste pravoslavne vjere ,to isto negiraju i drugim konfesijama kao i pravo na naciju,vjeru i drzavu a kao dio generacijeske velikosrpske ideologje sto i sam propovjedas

Bosnjaci Sandzaka ne mogu biti Srbi mogu jedino biti srbijanski Bosnjaci dok su u BiH bosanskohercegovcki Bosnjaci iako su jedan isti narod ,..... po istoj tezi etnicka-nacionalna /francuski Srbijanci ili Srbi ,......americki Kinezi itd ,....A vezano za majke Srebrenice ,.......ne znam zto zelis reci time ,.......kao da te ta pisma pogadaju,...... :?: :?:
dallton

#7160 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Jelko Kacin
EU šokirana percepcijom Mladića kao narodnog heroja
Izvjestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin rekao je da Evropska unija (EU) trenutno nema pozitivan odgovor na zahtjev Srbije za kandidaturu za članstvo u Uniji i ponovio da uslov ostaje saradnja s Haškim tribunalom.
U očekivanju novog izvještaja glavnog haškog tužioca, koji bi sredinom godine mogao da dovede do početka ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Srbijom, Kacin je naveo da glavni haški tužilac Serge Brammertz posebno ističe nedovoljnu javnu podršku u Srbiji izručenju Mladića, kao i da EU "još uvijek šokira percepcija Mladića kao narodnog heroja".

"Upravo je proboj koji bi omogućio da se Srbija "suoči sa svojom prošlošću, kako bi bila spremna za svoju budućnost", sada izazov za srpske političare, rekao je Kacin.

"Sve dok bude imala svoje nacionalne junake u 90-im godinama, oličene u liku i djelu Ratka Mladića, Srbija ne može da odgovori na očekivanja EU i ne može da se približi EU", dodao je on.

Kacin je kritikovao šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića zbog izjave da je u procesu evropske integracije Srbije "lopta prebačena u dvorište EU", poručivši mu da se "ne radi o fudbalu, već o budućnosti Srbije".

"Ne ulazi EU u Srbiju, već se Srbija priključuje EU. Sve dok gospodin ministar bude mislio da je njegov zadatak da komentariše fudbalsku utakmicu", neće biti ministar vanjskih poslova na zadatku i nivou približavanja Srbije EU, istakao je Kacin
.
Ne sam safete, odavno si u sesnaestercu, linije odbrane pojacane a linijske sudije budne
hercegovac_pravi

#7161 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

kost_u_grlu wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Ne ti konkretno...upravo zbog toga nisam ni želio da se obraćam nekom kao pojedincu...već je moj post moja reakcija na ovako dugačke a u suštini "pamfletirane" tekstove, kakvih ima na sve strane....pogotovo u zadnje vrijeme. :D
Za ovaj dio o mržnji i potiskivanju...o čemu pričaš svega ti...Da li možda želiš da ti postavim onaj link "O buni protiv dahija" ili bi želio nešto iz repertoara o mrskim Turcima ?
A da ja trebam potisnuti svoju mržnju...nemoj biti smiješan...gdje u mome postu vidiš ikakav trag mržnje prema bilo kome?
Okrenuti se budućnosti je apsolutno ispravna stvar i način razmišljanja koji je za pohvalit. Jedina razlika između tvog pogleda u budućnost i mog pogleda u budućnost je ta da ja tebe/vas ne vidim u svojoj daljoj budućnosti. Jednostavno, postajete irelavantni.
Ne moras Mladica da citiras, on svakako nije reprezentativan primerak prosecnog Srbina, on je izvadjen sa dna kace, ceo zivot vaspitan u komunistickom sistemu, da bi kasnije to sve okrenuo na sovinizam, pri cemu je sustinski mala razlika izmedju tih totalitarnih uredjenja i ideologija.

Niko u regionu nije irelevantan, pogotovo najveca drzava sa najveci brojem ljudi, sa kojom BIH ima dugacku granicu, i znacajan deo naroda koji se deklarise kao Srbi, koji gledaju sta Beograd misli o njihovoj sudbini. Neozbiljno je da ignorises te cinjenice. Od politickih poruka iz Beograda jos neko vreme ce zavisiti politicka stabilnost u BIH, pri cemu mislim da ce one ici ka uspostavljanju kompromisa, ustavnih reformi, normalizaciij situacije.

Srbija nema ni motiv ni para za jos jedan rat, nikakvo talasanje joj ne treba, iz tih razloga ne vidim realnu opciju koja bi zaostravala situaciju.
Ne razumijem, ako Mladić nije "reprezentativan primerak prosečnog Srbina", ko onda jeste? Kako neko može biti nacionalni heroj (ne samo on, ima tih "heroja" mnogo više) jedne ogromne većine nacije ukoliko se ta ista nacija ne poistovjećuje sa načelima, akcijama i karakternim vrijednostima pomenute individue? E sad da li je Mladić produkt komunizma ili velikoSprske mitologoje...nešto ne znam da je Mladić spominjao fašiste kad je okupirao Srebrenicu a da je spominjao Turke i dahije...bogami jeste. Iz toga se može zaključiti da je Mladić proizvod velikosrpske mitologije a ne komunističke diktature i dogme.
Što se tiče "irelavantnosti"..mislim da sam u svome ranijem postu bio izuzetno jasan i naglasio termin "dugoročno gledajući"...što u suštini i ti govoriš. dakle, imamo isti zaključak..mada sam siguran da je naš pristup ovoj problematici u potpunosti različit.
Gledajući na modernu i Evropsku Srbiju, Srbiju kakvu ti želiš da nama ovdje "dočaraš"...mogu ti samo reći da je ta Srbija imaginarna. Sa ovim ne želim da podcjenim progresivne snage Srbije, ima ih itekako ali su na moju i tvoju žalost još uvijek premale i usitnjene..i takve će ostati još dugi niz godina.
U prilog svemu ovome što sam napisao u ovome i u mojim ranijim postovima prilažem ovaj članak objavljen na sa-x.
03.02.2010. u 15:29
Jelko Kacin
Izvjestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin rekao je da Evropska unija (EU) trenutno nema pozitivan odgovor na zahtjev Srbije za kandidaturu za članstvo u Uniji i ponovio da uslov ostaje saradnja s Haškim tribunalom.
U očekivanju novog izvještaja glavnog haškog tužioca, koji bi sredinom godine mogao da dovede do početka ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Srbijom, Kacin je naveo da glavni haški tužilac Serge Brammertz posebno ističe nedovoljnu javnu podršku u Srbiji izručenju Mladića, kao i da EU "još uvijek šokira percepcija Mladića kao narodnog heroja".

"Upravo je proboj koji bi omogućio da se Srbija "suoči sa svojom prošlošću, kako bi bila spremna za svoju budućnost", sada izazov za srpske političare, rekao je Kacin.

"Sve dok bude imala svoje nacionalne junake u 90-im godinama, oličene u liku i djelu Ratka Mladića, Srbija ne može da odgovori na očekivanja EU i ne može da se približi EU", dodao je on.

Kacin je kritikovao šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića zbog izjave da je u procesu evropske integracije Srbije "lopta prebačena u dvorište EU", poručivši mu da se "ne radi o fudbalu, već o budućnosti Srbije".

"Ne ulazi EU u Srbiju, već se Srbija priključuje EU. Sve dok gospodin ministar bude mislio da je njegov zadatak da komentariše fudbalsku utakmicu", neće biti ministar vanjskih poslova na zadatku i nivou približavanja Srbije EU, istakao je Kacin.
King_1

#7162 Re: Desavanja u Srbiji

Post by King_1 »

Bezveze je govoriti o tome otkuda SPC pravo da priznaje ili ne priznaje druge crkve. Pravoslavna crkva je zajednica svih kanonskih pravoslavnih pomjesnih crkava (među koje spada i SPC) i ona odlučuje ko će se uključiti u tu zajednicu kanonskih crkava. SPC je na rangu patrijaršije što znači da spada u najviše autokefalne crkve, i eto dolazimo odakle joj to pravo. Naravno ne pita se samo SPC, pitaju se i druge pravoslavne crkve. Druge pravoslavne crkve su priznale kao jedinu kanonsku crkvu na prostoru Makedonije Pravoslavnu ohridsku arhiepiskopiju, autonomnu crkvu u jurisdikciji SPC.

CPC je pokret koji nema mnogo svojih pristalica, ali SPC ima pravo da arbitrira u pitanjima njenog raskola i naravno da će osuđivati svaki pokret koji je raskolnički nastao, smatra se autokefalnom crkvom, a nije priznat od strane Pravoslavne ckrve.

Bezveze je takođe posmatrati kako SPC nameće drugim narodima srpstvo i ne da im da osnuju svoje nacionalne crkve. Pomjesne crkve nisu nacionalne nego po teritorijalnom principu. To je utvrđeno vaseljenskim saborom i danas se svuda poštuje.

Pravoslavna crkva koja je ujedno Katoličanska crkva, kao i svaka pomjesna pravoslavna crkva koja se identifikuje sa Katoličanskom crkvom, je u mnogo stvari jedinstvena i zauzima uvijek jedinstveni stav povodom nekih pitanja (a posebno pitanja raskola i sekti), iako postoje nesuglasice i između pomjesnih crkava.

CPC nema pravo raskol jer se uvijek nalazila pod Pećkom patrijaršijom do njenog pada. Kasniji mitropoliti cetinjski su bili srpski mitropoliti ( primjer vladika iz porodice Njegoš). Autokefalnost CPC je naznačena u Ustavu Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine, ali mislim da je svima poznato da autokefalnost jedne crkve ne može uređivati svetovni Ustav, nego o tome se brine sama duhovna vlast, tj. Pravoslavna crkva.

I još gore što otežava položaj CPC je to što je na nju bačena anatema (proklestvo) što znači da nikada neće postati ravnopravna i da je osuđena na propast od strane pravoslavne kanonske crkve.
Abacija

#7163 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Ko o cemu, kurva o postenju. :-)
kost_u_grlu

#7164 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

Hercegovac, priznajem sve sto si rekao, jos mi samo ponudi dokaz da je Mladic heroj u Srbiji, ko to tvrdi, daj mi neko istrazivanje, Jelko Kacin, kojima putera na glavi jos od dogadjaja 1991 u Sloveniji :roll:

Postoje ljudi koji u njemu vide heroja, ali to je svakako manjina, vlast koja je izabrana na izborima imala je u programu i zavrsetak saradnje sa Hagom, a to direktno znaci hapsenje i isporuku Mladica, da su ljudi hteli da sacuvaju "heroja" sigurno bi glasali za radikale.

Radikali su sad ispod 10% podrske, a Nikolic koji im je pokupio dobar deo glasova nigde vise ne brani Mladica kao heroja i ne suprostavlja se Hagu, cak ce glasati za rezoluciju o Srebrenici.

To su cinjenice, a ovo sto ti iznosis su netacne procene, ti bi voleo da je to tacno, ali nije, uskoro ce taj "heroj" biti uhapsen, pa cemo videti koliko ce ljudi da protestuje i da ga brani, to ce ti biti najbolji dokaz da nisi u pravu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7165 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

dallton wrote:
Jelko Kacin

"Ne ulazi EU u Srbiju, već se Srbija priključuje EU. Sve dok gospodin ministar bude mislio da je njegov zadatak da komentariše fudbalsku utakmicu", neće biti ministar vanjskih poslova na zadatku i nivou približavanja Srbije EU, istakao je Kacin
.
Ne sam safete, odavno si u sesnaestercu, linije odbrane pojacane a linijske sudije budne

VuČko se sapliĆe pred samim golom,golman je veĆ davno van svojih vratnica u ženmskoj loži ali VuČko ipak požrtvovano šutHa iiiiii...... promašuje GoL i zvižduci sa tribina.....trener BoTa izvodi svog nekadašnjeg prvotimca,napadaČa i uzdanicu i odvaljujemu rezervnu klupu preko ledja i šuta nogom u gujcu prema svlaČionici.....aplauzi s tribina i euforija :mrgreen:
pici

#7166 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Abacija wrote:
Ko o cemu, kurva o postenju. :-)

Vala i ja sam šHokiran ŠHo su oni ŠHokirani.........ko o Čemu pici o kurvanju :mrgreen:
pici

#7167 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

i sad bez zeze .....hoČel Srbija primit EU :shock: :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7168 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

pici wrote:i sad bez zeze .....hoČel Srbija primit EU :shock: :mrgreen:
Nece. Srbija ce prvo da izadje na toplo grcko more a onda ce da organizuje referendum u Grckoj i da primi Grcku u Africju Uniju
1gorstak

#7169 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

kost_u_grlu wrote:Hercegovac, priznajem sve sto si rekao, jos mi samo ponudi dokaz da je Mladic heroj u Srbiji, ko to tvrdi, daj mi neko istrazivanje, Jelko Kacin, kojima putera na glavi jos od dogadjaja 1991 u Sloveniji :roll:

Postoje ljudi koji u njemu vide heroja, ali to je svakako manjina, vlast koja je izabrana na izborima imala je u programu i zavrsetak saradnje sa Hagom, a to direktno znaci hapsenje i isporuku Mladica, da su ljudi hteli da sacuvaju "heroja" sigurno bi glasali za radikale.

Radikali su sad ispod 10% podrske, a Nikolic koji im je pokupio dobar deo glasova nigde vise ne brani Mladica kao heroja i ne suprostavlja se Hagu, cak ce glasati za rezoluciju o Srebrenici.

To su cinjenice, a ovo sto ti iznosis su netacne procene, ti bi voleo da je to tacno, ali nije, uskoro ce taj "heroj" biti uhapsen, pa cemo videti koliko ce ljudi da protestuje i da ga brani, to ce ti biti najbolji dokaz da nisi u pravu.
Nacelno se slazem sa tobom jer sam protiv generalizacija na racun bilo kojeg naroda. Pretpostavljam da i Kacin ne misli na narod nego na sistem, jer kako drugacije objasniti privodjenje Maje Stojanovic ako ne sistemskom odbranom Mladica ....
dallton

#7170 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

pici wrote:
dallton wrote:
Jelko Kacin

.

VuČko se sapliĆe pred samim golom,golman je veĆ davno van svojih vratnica u ženmskoj loži ali VuČko ipak požrtvovano šutHa iiiiii...... promašuje GoL i zvižduci sa tribina.....trener BoTa izvodi svog nekadašnjeg prvotimca,napadaČa i uzdanicu i odvaljujemu rezervnu klupu preko ledja i šuta nogom u gujcu prema svlaČionici.....aplauzi s tribina i euforija :mrgreen:
ne @pici covjeka sad prekidati u njegovim zvjezdanim trenucima napada na svijet i sve ostalo - dajmo mu podrsku, hajmo zecino, googlaj lolo googlaj
pici

#7171 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

dallton wrote: ne @pici covjeka sad prekidati u njegovim zvjezdanim trenucima napada na svijet i sve ostalo - dajmo mu podrsku, hajmo zecino, googlaj lolo googlaj
ama meni osobno odgovara ovakav MORON :mrgreen: al nabit Će ga TaTa Ljuba i Čika Geđža negdje u kakav kanal a žao mi Ćoeka :mrgreen: ....pa zanjega je onaj drugi VuK ....Drašković izmislio diplomatiju......ŠHa je .BA Hovo svi vanjski ministri naki Vuci i Vukodlaci :mrgreen:
dallton

#7172 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

pici wrote:
dallton wrote: ne @pici covjeka sad prekidati u njegovim zvjezdanim trenucima napada na svijet i sve ostalo - dajmo mu podrsku, hajmo zecino, googlaj lolo googlaj
ama meni osobno odgovara ovakav MORON :mrgreen: al nabit Će ga TaTa Ljuba i Čika Geđža negdje u kakav kanal a žao mi Ćoeka :mrgreen: ....pa zanjega je onaj drugi VuK ....Drašković izmislio diplomatiju......ŠHa je .BA Hovo svi vanjski ministri naki Vuci i Vukodlaci :mrgreen:
znas kako se kaze - vuk dlaku mijenja, ali brijac za noge NE
Bosnolog

#7173 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:Hercegovac, priznajem sve sto si rekao, jos mi samo ponudi dokaz da je Mladic heroj u Srbiji, ko to tvrdi, daj mi neko istrazivanje, Jelko Kacin, kojima putera na glavi jos od dogadjaja 1991 u Sloveniji :roll:

Gdje ti zivis bre na MARSU,.........auuuuuuuuuuu tko ja taj heroj Mladic,..... zar ga jos nema bre Jony ,....a sto bi sa Dabicem ?????......Srbija je na MMF infuziji i prodaje svoje genocidne djukce kada voda dode do usiju,pa ce tako i biti sa Mladicem ili ce genocidna zvijer umrijeti u Tadicevoj jazbini .......
http://www.youtube.com/watch?v=FGDnpK4-9lw&NR=1
kost_u_grlu

#7174 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

Bosnolog wrote:
Gdje ti zivis bre na MARSU,.........auuuuuuuuuuu tko ja taj heroj Mladic,..... zar ga jos nema bre Jony ,....a sto bi sa Dabicem ?????......Srbija je na MMF infuziji i prodaje svoje genocidne djukce kada voda dode do usiju,pa ce tako i biti sa Mladicem ili ce genocidna zvijer umrijeti u Tadicevoj jazbini .......
http://www.youtube.com/watch?v=FGDnpK4-9lw&NR=1
A sta je bilo sa Dabicem?!

Skrivao sa ko klovn godinama, izigravao nadrilekara, i njega i Mladica vlast je cuvala nekoliko godina posle 2000, dok nisu promenjene strukture DB-a koje su zaostale posle pada Milosevica. Daj objasni mi logiku da Karadzic izigrava nadrilekara ako ga cuva vlast :roll:

Tako slicno je i sa Mladicem, ali ce ubrzo biti uhvacen, mislis da bi EU i Ameri bili u dobrim odnosima sa vlascu da se cuva Mladic, nisu oni mutavi, oni znaju sve, i kad su ih cuvali, i kad ih ne cuvaju.

Ja zivim u Srbiji za razliku od tebe, i mnogo bolje znam sta se ovde dogadja, mozes samo da koristis uvrede i diskvalifikacije, da si ti ubedjen u svoje stavove govorio bi normalnim jezikom.
dallton

#7175 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

de ba sta foliras, cjeli hasku sud zna gdje je mladic i ko ga cuva, ali dok se zavrsi nagadjanje = sta ces valja ga cuvati jer se vise nema cime srbija nagadjati, hajd nek ga neko ubije ili preda, pa da se rijesimo gluposti
Post Reply