Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edinho2011

#7151 Re: Manchester United FC

Post by Edinho2011 »

ultima_palabra wrote:
missko wrote:
ultima_palabra wrote:Koji kralj :lol:
Nije to smijesno bas toliko, smijesnije je da se Barcelona sprda sa najvecim svjetskim klubom sto ovo " najveci" vec dolazi u pitanje, tako sto njihovi igraci uzimaju zlatnu loptu po ko zna koji put zaredom, s tim sto je njihov igrac bar jednom od zadnjih 3 godine zasluzio istu.
Who cares? Te nagrade imaju 0 kredibiliteta i samo tinejdžeri prate ko je osvojio šta... ako Ronaldo nije dovoljno zreo da to shvati, imaju starije čike koje će ga posavjetovati.
Pitaj Ronalda 8-)
MrBega

#7152 Re: Manchester United FC

Post by MrBega »

Možda ce u Barcelonu
Riddle

#7153 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Niko ne ocekuje da ce United vratiti Ronalda, ali iskljucivo zbog toga sto je prilicno sigurno da ostaje u Realu. Međutim ako bi kojim slucajem on rekao da zeli napustiti Real, United bi poduzeo ogromne mjere i dao sve od sebe da ga dovede. U to sam apsolutno ubijeđen. I vjerujem da bi imao najbolju sansu od svih potencijalnih kupaca.

Ronalda se zadnji put moglo smatrati timskim igracem u sezoni 2006/2007. Nikad vise.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7154 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

United je za ronalda uzeo 80 miliona, a da ga vrati bi mu bilo potrebno vjerovatno 100. Nema teorije.
The Realist

#7155 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

odesveuhonduras wrote:Ronaldo je duplo bolji igrač u Realu nego što je bio u Unitedu. Tad je tek pred kraj prestao biti balo koji voli vrtiti nogama kad dribla više nego zabiti gol. Sad je mnogo ozbiljniji timski igrač.

Jedini razlog zašto ne bi bilo nikakve sumnje da će svake godine svojiti Zlatnu loptu je što je sad tu Messi kojeg nije bilo kad je bio u Unitedu.
Ne mogu se složiti sa ovim. Ronaldo je u Unitedu bio bolji i to iz razloga što je imao više oružja. U Unitedu je imao više slobode, pa "nije" bio timski igrač, ali oni koju su pratili, znaju da se vraćao nazad i pomagao odbrani, no, kako je imao free role, logično da je bio više naprijed.

Nije ni Rooney nakon njega više bio timski igrač (govorim za sezonu poslije odlaska, nakon toga Rooney strašno pada), ali to je logično, kad je igrao prvu špicu.

Eh, zašto mislim da je Ronaldo bio bolji igrač u Unitedu je prvenstveno to što je imao manje fizičke mase i imao je bolju startnost, te je puno lakše prolazio igrače. Nikada on nije bio pretjerano jak dribler, tj. bio je samo na početku karijere (dio u Sportingu, a onda i u Unitedu) i to uglavnom što je bio puno agilniji. Sada ima previše mišićne mase, koja ga definitivno koči u mnogim stvarima.

Meni sada više liči na dobrog igrača, ali fenomenalnog golgetera, no fale mu neki elementi, koje je imao u Unitedu.

Da ne bude zabune, ja sam siguran da bi on isti bio i da je ostao u Unitedu, jer krenuo je već tada sa nabijanjem mase, samo igrom slučaja je tokom tog procesa prešao u Real.

Naravno, ovo je samo moje mišljenje, no, dosta sam ga pratio i do ovog zaključka dolazim.
The Realist

#7156 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

odesveuhonduras wrote:United je za ronalda uzeo 80 miliona, a da ga vrati bi mu bilo potrebno vjerovatno 100. Nema teorije.
Ne očekujem ovaj transfer, no, ako bi se to dešavalo, Rooney bi sigurno išao, a možda još neko i onda bi se nabrao taj novac, ne bi to tako nemoguće bilo.

No, nema potrebe da ga se dovodi.
miki.ba

#7157 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

The Realist wrote:
odesveuhonduras wrote:United je za ronalda uzeo 80 miliona, a da ga vrati bi mu bilo potrebno vjerovatno 100. Nema teorije.
Ne očekujem ovaj transfer, no, ako bi se to dešavalo, Rooney bi sigurno išao, a možda još neko i onda bi se nabrao taj novac, ne bi to tako nemoguće bilo.

No, nema potrebe da ga se dovodi.
Ferguson bi bio budala kad bi ga doveo, što mu to treba.
Riddle

#7158 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

U sta god ti vjerovao, ovo je jedan od najmocnijih svjetskih klubova. U stanju su svasta napraviti ako to vide kao potrebno. Ronaldo je (bar za mene) najbolji svjetski igrac i uz to je igrac kojeg je ovaj klub stvorio. Dakle posebna kategorija i kad bi on rekao da zeli napustiti Real, to bi bila vanredna situacija. Nema nikakve sumnje sta bi United uradio da se to desi. Uz to postoji sansa da bi se mozda zelio vratiti u stari klub sto bi eliminisalo licitaciju, a ionako igrac pretezno zavrsava tamo gdje zeli.
Riddle

#7159 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Jebote kakav je ovo igrac... :(
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7160 Re: Manchester United FC

Riddle wrote:
U sta god ti vjerovao, ovo je jedan od najmocnijih svjetskih klubova. U stanju su svasta napraviti ako to vide kao potrebno. Ronaldo je (bar za mene) najbolji svjetski igrac i uz to je igrac kojeg je ovaj klub stvorio. Dakle posebna kategorija i kad bi on rekao da zeli napustiti Real, to bi bila vanredna situacija. Nema nikakve sumnje sta bi United uradio da se to desi. Uz to postoji sansa da bi se mozda zelio vratiti u stari klub sto bi eliminisalo licitaciju, a ionako igrac pretezno zavrsava tamo gdje zeli.
Kad bi išao u Englesku, nemam sumnje da bi se najradije vratio u United. Ali United ne može i neće potrošiti 100 miliona na njega koliko god ti mislio da je moguće.

Neće nigdje on iz Reala pa je glupo da i raspravljamo o tome doduše.
The Realist

#7161 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote:
Mediji se raspisali o tome i prenose "izjavu Pereza" gdje je rekao da za 150mio može ići, te da su City i PSG zainteresirani. Pojma nemam je li istina.

No, United za njega neće dati 80, 100, 150 mio eura, to je sigurno, pa lik ima 27 godina. OK, teoretski možda dati Rooneyja i novac, ali to opet ako Rooneyja maksimalno procijene (iako on svojim igrama i ne vrijedi nešto previše), te još nekoga, no čisti keš..... Sumnjam da će se to ikada desiti.

Nije stvar mogućnosti Uniteda, nego prakse.
Riddle

#7162 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Ne znam tacno sta, ali sam ubijeđen da bi uradili sve sto mogu da se taj transfer desi. Halo ovdje pricamo o Cristianu Ronaldu. Kakve veze ima sto mu je 27 godina? To su najbolje igracke godine, a uostalom taj momak je cudo prirode i nije imao 3 povrede u citavoj karijeri. Pogledaj na sta Ibra lici u cetvrtoj deceniji zivota. Je li mislis da ovakav Ronaldo sa ovakvim nastupima (moze i slabijim, i to je dovoljno) ne vrijedi 100 miliona za period od recimo 5 godina? Imas li predstavu sta je 5 godina? Za United je igrao 6 sezona i to je djelovalo kao vjecnost. U tako dugom periodu se moze brdo stvari napraviti.
The Realist

#7163 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Znaš li ti šta je 100mio funti, a ovi spominju oko 120-130mio.

SAF je i ranije htio Batistutu recimo i slične igrače i klub je imao novac, ali je smatrao da je previše davati toliko.

U klubu uprava odlučuje da li će nekoga dovesti, ne SAF (SAF samo kaže koga bi želio, a onda oni sjednu i odlučuju koliko se novca može izdvojiti) i ovo je ovako od kada je United izašao na berzu (nema veze sa Glazerima).

Ne tvrdim da ga ne bi doveli, ali sumnjam da bi išli na to. Previše bi ovi novca htjeli.

United bi morao barem 2 nosioca igre prodati i još na to dodati jako, jako puno novca, a marketinški ne bi previše time dobio (jer jedan od nosioca bi morao biti Rooney, doduše, ne smatram ga nosiocem, ali znaš na šta mislim, a on ima ogromnu marketinšku vrijednost i to bi samim time umanjilo marketinšku vrijednost koju donosi Ronaldo). U suštini, United da bi doveo Ronalda bi se vjerovatno morao oslabiti.

Dalje dodaj njegovu platu na to. Da bi mu se ova primanja izjednačila, morala bi mu se dati dosta veća plata, nego Rooneyjeva (govorimo o neto iznosu, jer on nije imao puno više bruto u Realu, ali je to radi poreza), a to bi definitivno izazvalo lančanu reakciju u klubu.

United ne daje na plate više od 50% prihoda (osim ako to bonusima ne učine, ali to tek ako se osvoji nešto, a i to donekih 55% ode), a sa ovim bi to morali uraditi (ako uspije plan Glazera, onda će možda moći davati plate koje mogu takve igrače dovesti, jer bi prihodi na barem 500-550mio funti trebali skočiti, te bi se i na plate preko 100mio funti godišnje moglo izdavati u odnosu na ovo danas, ali do tada....).

A godine imaju veze, jer je RVP mislim treći, četvrti igrač (ili tako nešto), koji je u ovakvim godinama došao u United. Da United daje 100mio funti sada, stvarno ne liči na njih.

Ovo bi sve išlo protiv načina na koji inače posluje United, no ponavljam, ne tvrdim da to ipak ne bi uradili (odkud ja znam, da li bi, ili ne bi), ali mislim da su za to šanse manje, pogotovo što bi nas uvijek PSG mogao prebaciti što se tiče ponude (mi smo mjesec dana oko Moure dogovarali i kada smo konačno dogovorili, ovi samo ponude 6mio funti više, dozvole da ostane pola godine i daju mu ogromnu platu, kakvu ne bi imao u Unitedu, ni blizu, još mu agentu daju oko 9mio eura, a ponavljam, nisu ga sada ni doveli - eto, šta mogu napraviti).
Riddle

#7164 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Batistuta nije htio doci u United. Vise je volio biti velika riba u maloj bari.

RVP ti je odlican primjer vanredne situacije o kojoj govorim. Nije bas da je bio potreban Unitedu, ali kad se pojavio znak da je dostupan i da zeli da dođe u klub, sve je poduzeto da se to ostvari. Takva klasa se ne propusta. Godine se bas i ne gledaju. Ronaldo je na jos visem nivou. I uz to bivsi igrac kluba. Mislim da je Fergie jednom cak rekao da je on jedini igrac na kojeg bi potrosio neke astronomske cifre.

Ronaldo ne bi otisao u City niti u PSG. Za ove rijeci cu glavi dati.
miki.ba

#7165 Re: Manchester United FC

Post by miki.ba »

Riddle wrote:Batistuta nije htio doci u United. Vise je volio biti velika riba u maloj bari.

RVP ti je odlican primjer vanredne situacije o kojoj govorim. Nije bas da je bio potreban Unitedu, ali kad se pojavio znak da je dostupan i da zeli da dođe u klub, sve je poduzeto da se to ostvari. Takva klasa se ne propusta. Godine se bas i ne gledaju. Ronaldo je na jos visem nivou. I uz to bivsi igrac kluba. Mislim da je Fergie jednom cak rekao da je on jedini igrac na kojeg bi potrosio neke astronomske cifre.

Kakvi su to izljevi emocija, lopta se igra za pare, a ne iz ljubavi.
Znaci cvakneš pare na jednom igracu i onda istog tog igraca kupiš za haman duplo više para, a uz to sve je i stariji 3-4 godine.
Presaberi se pa to ni Mancini ne bi uradio. :-)
Muhamed Đakmić

#7166 Re: Manchester United FC

Post by Muhamed Đakmić »

Iskreno, ja mislim da Ronaldo ne bi htio preći u United. Na stranu činjenica da se u Engleskoj izgradio kao fudbaler i da je u Unitedu proglašen za najboljeg igrača na svijetu, on je trenutno u većem klubu od Uniteda. Koliko god volio United i eventualno engleski fudbal, on je jako arogantan i valjda svjestan da Messiju može na pravi način parirati samo iz Reala.
The Realist

#7167 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote:Batistuta nije htio doci u United. Vise je volio biti velika riba u maloj bari.
Svejedno je uprava odbila taj transfer i to nije jedini. Dosta igrača je SAF htio, ali je uprava odbila dati novac.

RVP je došao za 24mio (ako je tačno, tj. ne znaju se tačni uslovi), a tu su se dosta cjenkali, čekali, ovo, ono. Ovdje radi o 100+ mio.

Može SAF govoriti da bi dao taj novac, ali uprava vrlo vjerovatno ne bi, pogotovo što je United prodao svoja marketinška prava Nikeu, tako da ne bi ni od toga nešto imali.

Druga je stvar koga bi mi voljeli, SAF,...., no sumnjam da bi uprava to dala (bez prodaje par igrača, ali hebiga, onda se samo slabimo).

Ponavljam, to je samo moje mišljenje i ne želim ga nekome nametati, jer na kraju krajeva, niko od nas nema informacije iz samog kluba.
amal1

#7168 Re: Manchester United FC

Post by amal1 »

ManCHster

Image
dragonz

#7169 Re: Manchester United FC

Post by dragonz »

Image

Original
sarajevomd

#7170 Re: Manchester United FC

Post by sarajevomd »

Pa koja je razlika izmedju te dvije gore slike ?
odesveuhonduras

#7171 Re: Manchester United FC

gluho bilo, treba djecu čuvati da ovo ne vide, zblanut će se :D
Djubre_

#7172 Re: Manchester United FC

Post by Djubre_ »

bolja trava na bilinom :P
5 0 5

#7173 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

sarajevomd wrote:Pa koja je razlika izmedju te dvije gore slike ?
razlika je u jednom igracu. mozes li ga pronaci?
amal1

#7174 Re: Manchester United FC

Post by amal1 »

U natpisu Manchster i Manchester, ako nisi zapazio. Na oficijelnoj Manchesterovoj stranici stajala je ova prva slika, pa su je onda uklonili.

Nije im prvi put

Image
sarajevomd

#7175 Re: Manchester United FC

Post by sarajevomd »

505sCrtom wrote:
razlika je u jednom igracu. mozes li ga pronaci?
Sto si mi pametan, rodila te majka :) Ja mislio ti se vidis kako tamo cistis tribine :)

Hvala ostali!
Post Reply